Njemačka - Engleska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
elixiaboy

#176 Re: Njemačka - Engleska

Post by elixiaboy »

uff bit ce sutra opet "10 german bombers in the air", jedva cekam :D

i na kraju svi ima da pjevamo:

There were no German bombers in the air
There were no German bombers in the air
There were no German bombers, were no German bombers,
there were no German bombers in the air

Cause the RAF from England shot them down
Cause the RAF from England shot them down
Cause the RAF from England, the RAF from England,
cause the RAF from England shot them down.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#177 Re: Njemačka - Engleska

Post by Admir_1984 »

Ocekujem sutra prije i poslje tekme jedno 10-15 banana ovde :D
simonese

#178 Re: Njemačka - Engleska

Post by simonese »

evo,bez provokacija,Englezi su prelosi
Braco Alija

#179 Re: Njemačka - Engleska

Post by Braco Alija »

sutra mesut razbija

Image
elixiaboy

#180 Re: Njemačka - Engleska

Post by elixiaboy »

komentar na bbc-u nakon grupne faze: “It’s like WWII. France surrendered early, US arrives at the last second and we’re left fighting Germany.” :D
ludak_

#181 Re: Njemačka - Engleska

Post by ludak_ »

vox-populi wrote:
Gandalf wrote:Obe ekipe su preloše i žive na račun stare slave i nekih prošlih vremena - proći će ona ekipa kojoj sudije udijele malo sadake - blagu prednost dajem Engleskoj.
Stare slave? Za Englesku bi se to moglo komotno reci jer osim titule 1966 nisu nista napravili ni na svjetskom ni na evropskom prvenstvu. To im je bilo jedino finale ikada.

Pusti strucnjake bolan neka ostanu u zabludi da znaju o cemu pricaju...
TheMule

#182 Re: Njemačka - Engleska

Post by TheMule »

prije 10tak godina sam uvijek podrzavo Englesku, ali brate ne volim ove njihove "zvijezde" nimalo, Cole, Gerrard, Barry, posebno Terry bljak... Kao ljudi su nula.

Englezi imaju jaci tim na papiru, ali Germania ide dalje kroz timski rad, pozrtvovanost, snagu, disciplinu, zalaganje, duh, itd.. Podolski i Klose pogadjaju

Image
ljiljan-x

#183 Re: Njemačka - Engleska

Post by ljiljan-x »

simonese wrote:evo,bez provokacija,Englezi su prelosi
:dance: :thumbup:
plejka2

#184 Re: Njemačka - Engleska

Post by plejka2 »

Imam osjecaj da ce se bas sutra englezi razigrati :)
no_crnjak

#185 Re: Njemačka - Engleska

Post by no_crnjak »

13 SS
Cabadahija

#186 Re: Njemačka - Engleska

Post by Cabadahija »

burek_in_space wrote:Jedan od najatraktivnijih parova 1/8 finala, samo finale prije finala kad bi se gadjali vuvuzelama :mrgreen:

Joj burek, ne znam šta bih ti reko... Engleska mi ovih par tekmi liči na sve, sam ne na ozbiljnu ekipu, mada ne znači da ne može da bljesne.... previše se oslanjaju na Runija, a on je definitivno van forme, a kolko sam čito, stalno se svađaju sa Capelom... ne znam, samo da ne bude 0:0 :cry:

Iskreno, više volim Njemačku, i kao državu i kao fudbalsku reprezentaciju. Klubove ne, ali repka im je (bar za mene) vazda bila atraktivnija od engleske.... Šteta što je kod Švaba smjena generacija. Balaka su slomili, i mada on u zadnje vrijeme igra skroz loše, ipak je on pravi vođa Nijemaca, a to se itekako osjeti na terenu....

Ipak, dajem Engleskoj 70% šansi za sveukupan prolaz (ako se ne posvađaju u po tekme :mrgreen: )
Jack Be Nimble

#187 Re: Njemačka - Engleska

Post by Jack Be Nimble »

Igra li onaj Svajstager?? Ako on ne igra Njemacka nema sanse :(
Trasimaco

#188 Re: Njemačka - Engleska

Post by Trasimaco »

Kakav god bio kvalitet ovih reprezentacija u određenom trenutku i u kakvoj god formi bili, jaci susret ne postoji. Reputacija ovog duela je građena godinama, nije ovo juce nastalo. I nije samo fudbal u pitanju. Ovo znaci pobijediti Njemce, odnosno Engleze.
Vjeruj!

#189 Re: Njemačka - Engleska

Post by Vjeruj! »

Aufviedersehen.
Gorštak

#190 Re: Njemačka - Engleska

Post by Gorštak »

Nejasan mi je Vjeruj! koji o engleskoj reprezentaciji govori u prvom licu množine (?!), k'o da mu je princ Charles amidža.

Evo krasnog članka velikog Tomislava Židaka:

http://www.jutarnji.hr/englezi-neka-pri ... o-/842159/
Stari

#191 Re: Njemačka - Engleska

Post by Stari »

Romanista 101% wrote:jel se neko sjeca polufinala EP 1996 na Wembleyu: Eng-Nje?? to je bio prvi a mozda i posljednji put da sam stvarno zelio i navijo da Englezi pobjede, u toj utakmici imali su milion sansi, trcali ko ludi, lomili se za svaku loptu...i na kraju opet nista, bili su bolji za klasu al opet Svabe nekako prezivjese sve ofanzive, docepase se penala...ostalo znate vec.

nesto kontam...gledao sam dosta tekmi, nesjecam se nijedne da je Njemacka izgubila nesretno, znaci ono da su bili za klasu bolji i imali bezbroj prilika al da primise pred kraj glup gol, to se njima nikad ne dogadja ustvari obrnuto :D oni su ti koji su nafakali uvijek bez obzira koliko lose igrali.

Ja se sjecam utakmice iz 1996 vrlo dobro ... (i jos par utakmica novijeg ili starijeg datuma )...i tesko je reci komfornih pobjeda izmedju ove dvije ekipe je bilo vrlo rijetko...ponekda u kvalifikacijskim ciklusima ....ali na turnirima bas rijetko.

Al kad smo vec kod te utakmice 1996 ...valja spoemnuti da su Nijemci bili na putu da budu osteceni ... evo jednog od rijetkih snimaka na kojem je to vidljivo.

http://www.youtube.com/watch?v=MeTzYNYu ... re=related

Videoclip je lose kvalitete i dosadan zato preporucujuem da odmah nastimas vremenski na 3:09

Igrali su se produzeci ...sa onim legendarnim pravilom o zlatnom golu (pravilo koje je nebesima hvala - ukinuto) ... i Svabe ga zavuku ...cijeli stadion je "i bio i pros'o" svi su vidjeli sta se desilo ...ali sudac vidi - nekakav faul u napadu - dovoljno je vidjeti izraze lica kod ljudi (i zena) na tribinama neposredno nakon toga ....u stilu "jao sine , izvadi nas ovaj iz septicke jame" .

Suma sumarum ...Englezi su bili nesto bolji ... ma ni Njemci nisu bili bez sansi.
Trasimaco

#192 Re: Njemačka - Engleska

Post by Trasimaco »

Hart, Smalling, Shawcross, Baines, Cahill, Young, Huddlestone, Adam Johnson, Agbonlahor i ostali nisu perspektivni igraci koji bi mogli igrati vaznu ulogu u reprezentaciji za recimo 2 godine na EP ili u Brazilu 2014? Clanak je obicni shit. Cuj ukradena titula! :lol: A kakva je njihova titula iz 1954? Moze li se to uopste porediti, ako vec pricamo o otimacini? :-)
SaMaster

#193 Re: Njemačka - Engleska

Post by SaMaster »

Vjeruj! wrote:
LSD wrote: Ne interesuje,jel...pa dobro interesovat ce vas, samo opušteno.
Sjeti se malo ovih detalja kad su vas ponizili u sred Londona na sred Wembleya '96 i kad su podigli pehar prvaka Evrope u vašoj domovini.
Evo kratko podsjecanje na ta strašna poniženja:
Opet aludiras na nesto, cemu je vjerovatoca da se desi zanemarljivo mala, tako da se na to ne vrijedi osvrcati. :zjev:
96'?
Posmatraj to ovako, nepobjedivi smo!
Kako si izracunao tu vjerovatnocu? Ta vjerovatnoca = Tvom debilizmu? Onda ce biti tako ;-)

Covjece neobjektivan si do bola! Ne kazem da su njemci bolji, ali da su losiji, nisu. Bar to do sada nisam vidio...
nellington

#194 Re: Njemačka - Engleska

Post by nellington »

Ciki, šta ćeš uraditi ako/kad izgubite? :evil:
IlijaLadin

#195 Re: Njemačka - Engleska

Post by IlijaLadin »

Prigodna pjesma.
Vjeruj!

#196 Re: Njemačka - Engleska

Post by Vjeruj! »

SaMaster wrote:
Kako si izracunao tu vjerovatnocu? Ta vjerovatnoca = Tvom debilizmu? Onda ce biti tako ;-)

Covjece neobjektivan si do bola! Ne kazem da su njemci bolji, ali da su losiji, nisu. Bar to do sada nisam vidio...
Mozes to i tako posmatrati, nije problem.
moj debilizam=0
sanse Svaba=0
elSaik

#197 Re: Njemačka - Engleska

Post by elSaik »

:mrgreen: Jel vas to ciki natjerao da mu za Engleze govorite "vi", "vaša zemlja", "nećete pobijediti", "izgubit će te", "kraljica vam je drolja"?! :mrgreen: :dance:
nellington

#198 Re: Njemačka - Engleska

Post by nellington »

elSaik wrote::mrgreen: Jel to ciki natjerao da mu za Engleze govorite "vi", "vaša zemlja", "nećete pobijediti", "izgubit će te", "kraljica vam je drolja"?! :mrgreen: :dance:
Ma ja za Cikija i Paju u vatru skačem, a kamoli samo ovo :lol:
amar007

#199 Re: Njemačka - Engleska

Post by amar007 »

Lavovi, kažete? :lol:

Image
Van Halen

#200 Re: Njemačka - Engleska

Post by Van Halen »

Hajmo Luftwaffe :D , stvarno je red da ispadnu ovi englezi. Da su poslali ekipu championshipa bolje bi igrali od ovih zvjezdica, šatro.
Locked