Podržimo Macu

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
JBL

#176 Re: Podržimo Macu

Post by JBL »

Benny Lava wrote:
JBL wrote:
ladyblue18 wrote: :-) :-) :-) blago se tebi ako smatras da je to patetika to sto ja napisah. :)
Konkretna patetika. Provjeri koliko kostaju neke sitnice koje ljudi kupuju svakodnevno (zvake, cigarete, pice, sminka, ...) pa onda javi koliko njih salje markicu za Iliju.
A pobogu, ima li iko pravo govoriti nekome kako ce raspolagati svojim novcem, i olucivati sta je to pametniji utrosak istog!?
dobro jutro'
Benny Lava

#177 Re: Podržimo Macu

Post by Benny Lava »

JBL wrote:
Benny Lava wrote:
JBL wrote:
Konkretna patetika. Provjeri koliko kostaju neke sitnice koje ljudi kupuju svakodnevno (zvake, cigarete, pice, sminka, ...) pa onda javi koliko njih salje markicu za Iliju.
A pobogu, ima li iko pravo govoriti nekome kako ce raspolagati svojim novcem, i olucivati sta je to pametniji utrosak istog!?
dobro jutro'
:roll:
agnostic_front

#178 Re: Podržimo Macu

Post by agnostic_front »

Na radiu i TVu naše zemlje izj*bane, pjeva đubre, pjeva stoka...refrene krvave.
Na radiu i TVu naše zemlje izgažene, igra đubre, igra stoka...puteve nam zametnuše...
IGRA ĐUBRE, IGRA STOKA!!!
Bluemore

#179 Re: Podržimo Macu

Post by Bluemore »

atko wrote:A sto ga zovete maca meni onako vise lici na konja :D
:lol: :lol: :lol:
sodom

#180 Re: Podržimo Macu

Post by sodom »

gdje nestade postavljač teme? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
staza

#181 Re: Podržimo Macu

Post by staza »

samo malo wrote:Sve je to super, MAca brani cast gradjana i gazi fasisticku seljacinu iz Semberije, ali ja i dalje ne kontam sta jedan gradski i multikulturalni junak Maca radi na seljackoj televiziji koja je produkt rezima Slobodana Milosevica i opcenito one Srbije kakvu je Slobo isforsirao, primitivne i zaostale.

To mu ga dodje kao da profesor filozofije uskoci u septicku jamu i hoce od nje napraviti apoteku. Nidze veze. Nit je Maca profesor, nit je Pink apoteka.
Mnoge stvari se naizgled čine logičnima, a ako si u njima ili ti je udubno ili poludiš, a kad ih s rahatlukom promatraš sa strane kockice se poslože.
Ako pjevaljka u 6 h ujutro budi dječicu, to naravno nije emisija Opstanak ili nešto blizu nje, a jasno ti je u kakvoj državi živiš ako je dozvoljeno da se to pusti.
No Pink ne pratim i ne bih ti znao reći šta puštaju i kako puštaju ;-) i osim toga i ako nešto pogledam u prolazu, to i ne uklapam u neku idejnu shemu, jer mi se i ne dâ.
Ako na ovome forumu mogu besplatno marketinški se propagirati političke stranke, nezavisni kandidati i razni projekti, ne vidim, iako je to za :-) - zašto se ne bi skupljali glasovi za Dragana Marinkovića.
Ko hoće neka nazove, ko neće ne mora, kao što svako može biti konzument ovoga ili onoga.
Prošloga Velikoga Brata sam čisto kulturološki pratio, vjerovatno po prvi i posljednji put, i Maca je odličan bio, ali i sastav ekipe je bio drugačiji, ovo su sada ljudi koji su malo više prošli i malo grublje promatraju svijet.
Maca nosi veliku energiju, i većinu vremena glumi (pa onda neka i zaradi, jer uostalom zarađuju tiše i pristojnije mnogi drugi na mnoge načine danas) i volio bih negdje stići, barem u prolazu, da ga pogledam u nekoj pozorišnoj predstavi, jer ga nikad nisam tako doživio, a mislim da on u sebi nosi glumački kvalitet.
I Maca i ostali su tu zbog novca, možda i dijelom zbog zadatih im ulogâ, i ništa u tome nema nemoralno, pogotovo u današnjem vremenu, a to nosi i borbu za pobjednika, za onoga ko će se najbolje pokazati i unutra i prema spolja tj. prema glasačima, i prema javnosti.
No Farmu nisam pratio, možda dvaput-triput neke isječke, kao i ono što sam ovdje pročitao i pogledao...
Maca jeste nosio teret (i vjerovatno velikim dijelom neopravdano i manjim dijelom opravdano) i u Sarajevu i u Beogradu, a ovaj vid zabave dobro mu je došao i da se malo ispuše i da malo odglumi i da malo zaradi i da malo bude kreativan i da malo zabavi gledalište i da napravi sebi novu gažu
glumačko-zabavnu.
Također, kako god ocjenjivali Pink, on je respektabilan, u njegovom programu učestvuju: intelektualci, pisci, muzičari, a Farma ili Kuća su samo jedan segment programa, koji nastoji biti dinamičan, a u isto vrijeme zadovoljiti i potrebe širokih narodnih masa, i također biti kreativan.
Bez obzira na Miloševe izuzetno radikalne, konzervativne, krvavo-nemaštovite stavove, on pored dijela
srbijansko-agresorske prošlosti, je također stariji čovjek i pjevač, kakve takve muzike, već dugo vremena (a umjetnik je koji sutra, poput Severine, može napuniti Zetru), i mislim da je greška bilo kolektivno se iživljavati na njemu: iako je Firčija provocirao oko Hrvatstva (a Firči ne svira u orkestru Marka Perkovića, nego u kultnom
EKV-u, ako ćemo već tjerati mak na konac), iako je provocirao sve ostale: jer se to moglo odraditi, prema nekome starijem, tako što će mu se neke stvari reći kulturno smještajući ga na mjesto koje mu pripada i završiti sa tim, a ne: pljuvati ga, psovati mu mrtvu majku, itd.; ali kao što rekoh, ima tu i nadmetanja novčanoga...
;-)
Last edited by staza on 26/06/2010 18:19, edited 5 times in total.
staza

#182 Re: Podržimo Macu

Post by staza »

staza

#183 Re: Podržimo Macu

Post by staza »

plejka2

#184 Re: Podržimo Macu

Post by plejka2 »

Jos par sati i ova tema moze komotno na bare :lol:
plejka2

#185 Re: Podržimo Macu

Post by plejka2 »

Pa kazem jos par sati veceras je fajronat.ba :lol:
plejka2

#186 Re: Podržimo Macu

Post by plejka2 »

sanabe wrote:
plejka2 wrote:Pa kazem jos par sati veceras je fajronat.ba :lol:
sve skupa tog s''nja sam pogledala 3 minute, ali jedva cekam da zavrshi jer moji u kuci to gledaju :?
ja mislim da sam ja usvojena :skoljka: :-) :D

fuj, koja glupost od "emisije" :-)
U ponedjeljak odmah kosevo i ganjaj nalaze mnogo odudaras :lol:
Sta ce sad gledat kad ovo zavrsi da se i ja presaltam :lol:
plejka2

#187 Re: Podržimo Macu

Post by plejka2 »

sanabe wrote:ma kakvi nalazi, ista sam tata, ali mi je mama sumnjiva :lol: :lol: :lol:
zena isto hipnotisana, vako gleda farmu :shock:

i ne cuje me kad je neshto pitam :lol: :lol: :lol:
a ljetna shema , zna se, reprize repriza :D
Zna zena sta valja :D
Meščini da cemo opet dinastiju morat gledat :lol:
nellington

#188 Re: Podržimo Macu

Post by nellington »

sanabe wrote:
plejka2 wrote:
sanabe wrote:ma kakvi nalazi, ista sam tata, ali mi je mama sumnjiva :lol: :lol: :lol:

eno mama doshla sa vikendice, gore TV ne fata Pink :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: shto ti je predanost :lol:

vala bih radije i Dinastiju gledala :roll: :skoljka: :D
Kad ste odustali od tranvie za vrijeme SP, eto vam sad Farma :twisted:
nellington

#189 Re: Podržimo Macu

Post by nellington »

sanabe wrote:oooooooj evo producenta :skoljka:
Scenariste, molit ću lijepo, producenti su oni koji imaju pare, ja to nikad nisam bio :lol:
plejka2

#190 Re: Podržimo Macu

Post by plejka2 »

sanabe wrote:
plejka2 wrote:

eno mama doshla sa vikendice, gore TV ne fata Pink :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: shto ti je predanost :lol:

vala bih radije i Dinastiju gledala :roll: :skoljka: :D
Meni da nestane signala ja bi otisao u Lisovice i gledao ih uzivo :lol:
ilo

#191 Re: Podržimo Macu

Post by ilo »

antonija wrote:
moderator wrote:Antonija, ako ima osnova da ga tuze u srbiji, nek tuze, on nazalost jeste slika i prilika nekog prosjeka humora..
Sud ne pokrece ove postupke ex officio, ali ako ga iko bude tuzio dobit ce spor 100%, pogotovo ako ga Milos tuzi.

On je slika i prilika jedino PRIMITIVIZMA, ljudske nekulture i izroda, vjerujem da ga se sopstveni roditelji stide.

I jos nesto, po cemu je on poznat ? Osim po primitivizmu i nekulturi ?

Najbolje mu pristaje uloga u "Lud zbunjen normalan" - klasicnog pedercine.

i on tebe sad može tužiti za klevetu .. za jednu osobu koja ne prati Farmu imaš punooo epiteta o njenim stanarima ..

to što si ti rekla za Macu, ja samo prebacujem Milošu .. koji je uz ovo sve još i fašist !!

da se razumijemo, nisam Macin fan, ali on je za sve one stanare pojam inteligencije .. toliko, pravnice
plejka2

#192 Re: Podržimo Macu

Post by plejka2 »

Image
8)
zambaklija

#193 Re: Podržimo Macu

Post by zambaklija »

nisam za ovog macu znao do ove teme :-) sada ima 1og fana više :D a za ove što spominju Iliju i za njega sam odradio 50€ jel pošteno,zato ova 1-2marke za poziv neboli,jelde :mrgreen: :run: :bih:
plejka2

#194 Re: Podržimo Macu

Post by plejka2 »

Mada znam da nece uzet posto je sve namjesteno ipak cu potrosit koju markicu :D
Kad je bal nek i hala gori :lol:
zambaklija

#195 Re: Podržimo Macu

Post by zambaklija »

plejka2 wrote:Mada znam da nece uzet posto je sve namjesteno ipak cu potrosit koju markicu :D
Kad je bal nek i hala gori :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :bih: :sax:
zambaklija

#196 Re: Podržimo Macu

Post by zambaklija »

sanabe wrote:
zambaklija wrote:nisam za ovog macu znao do ove teme :-) sada ima 1og fana više :D a za ove što spominju Iliju i za njega sam odradio 50€ jel pošteno,zato ova 1-2marke za poziv neboli,jelde :mrgreen: :run: :bih:
zezash :?

ma kralj je :thumbup: :thumbup: :bih: :bih:
nellington

#197 Re: Podržimo Macu

Post by nellington »

Preživi Maca...
JBL

#198 Re: Podržimo Macu

Post by JBL »

nellington wrote:Preživi Maca...
Nece dugo ali se nadam da ce ostati duze od plavuse... U svakom slucaju postovanje za Fircija! :thumbup:
nellington

#199 Re: Podržimo Macu

Post by nellington »

I opet preživi.
ukras

#200 Re: Podržimo Macu

Post by ukras »

onaj ludi milos ce pobijediti, maca ce sad da ispadne :D vala moram ponovo glasati mada nisam fan, ali bolje on ne go dragana ili milos
Locked