Zemljotres maloprije..

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BSn

#176 Re: Zemljotres maloprije..

Post by BSn »

Mene ovaj nije ni trznu, kamo li probudio. Al' stvarno ne znam sto paniarite i pokusavate prezivjet. Bez obzira gdje se ti sklonio, ne postoji pravilo kako ce se srusiti zgrada. Mozda i prezivis potres, al' na tebe napada rusevina - pa te svejedno nece naci na vrijeme.

Kad je bio onaj velkacki sto je ljulj'o pravo prije nekoliko godina, mene razbaco po krevetu, ja se samo vratio nazad. Ljepse, ako cu vec poginuti, da poginem u snu, nego da ja lafo nesto pokusavam i bjezim - gdje cu?
Vi sto zivite na nizim spratovima i da iskocite i da nista ne slomite, moze vas nesto mlatnut po glavi - djaba trud. :D
BSn

#177 Re: Zemljotres maloprije..

Post by BSn »

Redondo wrote:
inspektorica javert wrote:
inspektorica javert wrote:A da se umotam jorganom pa da bude mekše ako se sve skrha? :D
Sakrij se u ormar, kad sve prodje otreseš prašinu sa ramena i izadješ ko dingospo. 8-)

Scena k'o u Terminatoru.
Jos TV-ekipe tu, live prenos na Al Jazeera Balkan, snimaju kako iz rusevina se otvaraju vrata od ormara, izlazis sa sve suncanim naocalama i u pidzami s medama.
juventus

#178 Re: Zemljotres maloprije..

Post by juventus »

vozač wrote:
poznanik wrote:
inspektorica javert wrote:Može li se preživjeti skok sa trećeg sprata npr ? :? Ili je bolje skrhati se sa cijelom zgradom? :-)

Ne vjerujem da je u zemljotresu iko ikad bio svjestan i skakao unaprijed, uglavnom su ljudi uspaničeni, izgubljeni i ukočeni, šokirani i u fazi čekanja... i takve ih zatiče kraj zemljotresa. Zemljotres je nepredvidiv...
u mojoj kući, od danas uvodi se obavezna nastava iz ONO i DSZ, neće se oni meni zajebavati i hrkati dok se zemlja trese
prvo 10 časova teoretske nastave i onda 2 sata vježbi,

meni je vezano za zemljotres najbolja provala kad sam se čuo sa starom oko podne, reko "jesil osjetila zemljotres", kaže stara "ma jok", a onda dodaje "ma znaš šta, ne bih da me ljudi pogrešno shvate, al ima boga"
"ma dobro mama, shvatio sam te ... ispravno" :lol:
kraljica... :thumbup: :lol:
karanana

#179 Re: Zemljotres maloprije..

Post by karanana »

BSn wrote:
Scena k'o u Terminatoru.
Jos TV-ekipe tu, live prenos na Al Jazeera Balkan, snimaju kako iz rusevina se otvaraju vrata od ormara, izlazis sa sve suncanim naocalama i u pidzami s medama.
mozda ne spava u pidzami
kurty

#180 Re: Zemljotres maloprije..

Post by kurty »

BSn wrote:

Scena k'o u Terminatoru.

a ispred te cekaju zena i ljubavnica :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
inspektorica javert

#181 Re: Zemljotres maloprije..

Post by inspektorica javert »

Redondo wrote:
inspektorica javert wrote:
inspektorica javert wrote:A da se umotam jorganom pa da bude mekše ako se sve skrha? :D
Sakrij se u ormar, kad sve prodje otreseš prašinu sa ramena i izadješ ko dingospo. 8-)
spođago ba :D
edit: otresem prašinu i coolerski odvalim: hebo vas 'vaki zemljotres :lol: :lol:
Last edited by inspektorica javert on 03/11/2010 14:50, edited 1 time in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#182 Re: Zemljotres maloprije..

Post by plain vanilla »

kurty wrote:
BSn wrote:

Scena k'o u Terminatoru.

a ispred te cekaju zena i ljubavnica :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: kakav smo narod,sve nam cirkus :thumbup:

ali ako je istina da razorni zemljotresi ruse u prvim sekundama, dzabe i sljemovi, i jorgani, i... ko ziv, ko mrtav..
Redondo

#183 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Redondo »

inspektorica javert wrote: spođago ba :D
edit: otresem prašinu i coolerski odvalim: hebo vas 'vaki zemljotres :lol: :lol:
Dajte nesto jace. 8-)

spodjago ili spodjicago. ba? :D
inspektorica javert

#184 Re: Zemljotres maloprije..

Post by inspektorica javert »

Redondo wrote:
inspektorica javert wrote: spođago ba :D
Dajte nesto jace. 8-)

spodjago ili spodjicago. ba? :D
:lol: :thumbup: pa spođago.com.ba :D
bosnianwoman

#185 Re: Zemljotres maloprije..

Post by bosnianwoman »

Jos od posljednjeg zemljotresa prije par godina imam fobiju od zemljotresa- stalno "pratim" ( :D ) podrhtavanje i dosadjujem ljudima pitanjima tipa "shshsh, stani! jel neko upravo osjetio zemljotres?" pa onda ispadne da je neko cupkao nogom ...hahaha :D :D :D trzam se iz sna jer imam osjecaj da se zgrada zatresla i onda ne mogu da smirim srce isl... :mrgreen:

Ali, ovaj zemljotres od sinoc, hvala Bogu, nisam osjetila :) Ma svejedno, opet nema spavanja jedno godinu dana :lol:
amrica

#186 Re: Zemljotres maloprije..

Post by amrica »

"Epicentar potresa magnitude 5,4 stupnjeva po Richteru bio je blizu Kraljeva u čijoj su blizini i poginule dvije osobe. Potres se dogodio u 2 sata ujutro, osjetio se u cijeloj Srbiji, ali i okolnim državama. Nakon glavnog potresa osjetilo se 70-ak manjih, a u 9.25 se osjetio novi nešto snažniji potres uslijed kojeg su mnogi stanovnici Kraljeva izašli na ulice u strahu od novih većih oštećenja. Magnituda posljednjeg potresa iznosila je 2,8 stupnja po Richteru. Stanovnici Kraljeva u strahu od novih potresa uglavnom vrijeme provode na ulicama, a strah im podriva i najava iz Seizmološkog zavoda Srbije iz kojeg su rekli kako bi se slijedećih dana tlo i dalje moglo tresti."
bosnianwoman

#187 Re: Zemljotres maloprije..

Post by bosnianwoman »

amrica wrote:"Epicentar potresa magnitude 5,4 stupnjeva po Richteru bio je blizu Kraljeva u čijoj su blizini i poginule dvije osobe. Potres se dogodio u 2 sata ujutro, osjetio se u cijeloj Srbiji, ali i okolnim državama. Nakon glavnog potresa osjetilo se 70-ak manjih, a u 9.25 se osjetio novi nešto snažniji potres uslijed kojeg su mnogi stanovnici Kraljeva izašli na ulice u strahu od novih većih oštećenja. Magnituda posljednjeg potresa iznosila je 2,8 stupnja po Richteru. Stanovnici Kraljeva u strahu od novih potresa uglavnom vrijeme provode na ulicama, a strah im podriva i najava iz Seizmološkog zavoda Srbije iz kojeg su rekli kako bi se slijedećih dana tlo i dalje moglo tresti."
sto bezze ljude maltretiraju :shock: pa svi znaju da se zemljotresi ne mogu predvidjeti :-)
plain vanilla

#188 Re: Zemljotres maloprije..

Post by plain vanilla »

Bio i u Indoneziji :D i u Turskoj
sad je vala red na Ameriku :D
plejka2

#189 Re: Zemljotres maloprije..

Post by plejka2 »

Ja mislim da smo mi sljedeci :D
bosnianwoman

#190 Re: Zemljotres maloprije..

Post by bosnianwoman »

jezik pregrizo/la :mrgreen:
ultima_palabra

#191 Re: Zemljotres maloprije..

Post by ultima_palabra »

bosnianwoman wrote:
amrica wrote:"Epicentar potresa magnitude 5,4 stupnjeva po Richteru bio je blizu Kraljeva u čijoj su blizini i poginule dvije osobe. Potres se dogodio u 2 sata ujutro, osjetio se u cijeloj Srbiji, ali i okolnim državama. Nakon glavnog potresa osjetilo se 70-ak manjih, a u 9.25 se osjetio novi nešto snažniji potres uslijed kojeg su mnogi stanovnici Kraljeva izašli na ulice u strahu od novih većih oštećenja. Magnituda posljednjeg potresa iznosila je 2,8 stupnja po Richteru. Stanovnici Kraljeva u strahu od novih potresa uglavnom vrijeme provode na ulicama, a strah im podriva i najava iz Seizmološkog zavoda Srbije iz kojeg su rekli kako bi se slijedećih dana tlo i dalje moglo tresti."
sto bezze ljude maltretiraju :shock: pa svi znaju da se zemljotresi ne mogu predvidjeti :-)
Može se prognozirati da je tlo sklono podrhtavanju u nekom periodu, ali ne može se predvidjeti tačno vrijeme potresa...
bosnianwoman

#192 Re: Zemljotres maloprije..

Post by bosnianwoman »

:bih: panika nam ne treba... ionako je to sve blebetanje
Last edited by bosnianwoman on 03/11/2010 15:28, edited 2 times in total.
plejka2

#193 Re: Zemljotres maloprije..

Post by plejka2 »

Znaju ameri sve mislim da je na nas dosao red :D
kurty

#194 Re: Zemljotres maloprije..

Post by kurty »

bosnianwoman wrote:Pa svako zna da se nalazimo na takvom podrucju (ako nista, ucili smo iz Geografije) i prije nekoliko godina cula sam da je neki "spec. seizmolog iz Amerike" rekao da "oplakuje" Balkan jer cemo navodno nadrljat' bla, bla, bla... samo nisam znala otkud on to zna, jer ne postoji tehnologija koja moze prognozirati zemljotres... :?
ma gdje kod krenes kopati, rasjed... valja to nekad posloziti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kupi sebi miseve... i kad se uspanice, a nije macka u blizini, bjezi glavom bez obzira :lol: :lol: :lol:
plain vanilla

#195 Re: Zemljotres maloprije..

Post by plain vanilla »

ne znam ima li kakve veze, ali kazu da oko ovog sela kod kraljeva(pojma nemam kako se zove), koje je pogodio zemljotres, da ima puno klizista :shock:
oko tuzle sve klizista, a ispod tuzle suplje :-)
poznanik

#196 Re: Zemljotres maloprije..

Post by poznanik »

plain vanilla wrote:ne znam ima li kakve veze, ali kazu da oko ovog sela kod kraljeva(pojma nemam kako se zove), koje je pogodio zemljotres, da ima puno klizista :shock:
Nikakve koincidencije tu nema :oops:
karanana

#197 Re: Zemljotres maloprije..

Post by karanana »

oni kerovi lutalice sto su se ugnjezdili ispred zgrade su sinoc pravo puno lajali. ali poslije zemljotresa.

malo me panika uhvatila, kontam, da ne laju jer stize jos jedan ali izgleda da oni pojma nemaju.
plain vanilla

#198 Re: Zemljotres maloprije..

Post by plain vanilla »

poznanik wrote:
plain vanilla wrote:ne znam ima li kakve veze, ali kazu da oko ovog sela kod kraljeva(pojma nemam kako se zove), koje je pogodio zemljotres, da ima puno klizista :shock:
Nikakve koincidencije tu nema :oops:
blagodarim :D
inace se ne bojim zemljotresa, ali ovaj me sinoc bas.. uplasio
pa ne bih da me traze u gomili betonskih blokova :-)
astrid

#199 Re: Zemljotres maloprije..

Post by astrid »

Jbt,probudim se jutros i kontam da sam sanjala zemljotres,pa još nekome govorila"osjetiš li zemljotres" :-)
...sve mislila da je bio san ,dok nisam čula vijesti :run:
Last edited by astrid on 03/11/2010 17:15, edited 2 times in total.
astrid

#200 Re: Zemljotres maloprije..

Post by astrid »

BSn wrote:Scena k'o u Terminatoru.Jos TV-ekipe tu, live prenos na Al Jazeera Balkan, snimaju kako iz rusevina se otvaraju vrata od ormara, izlazis sa sve suncanim naocalama i u pidzami s medama.
Image
Post Reply