Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Grupu prolaze:

Spanija
57
42%
Svicarska
34
25%
Cile
39
29%
Honduras
5
4%

Total votes: 135

todd_smith

#176 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by todd_smith »

cyprus wrote:
alphonse kauders wrote:...Danas su ljudi imali loš dan i garantujem da bi od 10 utakmica sa Švicom 8 pobijedili, jednu možda remizirali i jednu izgubili...
Probaj sa plafon 4-5 pobjeda u 10 utakmica :-) :-) . Neki ovdje pričaju o Švicarskoj ko da je Lihtenštajn i da je čudo neviđeno što su digli Špance (za koje sam reko da im nikako ne leži status prvog favorita prvenstva).

Sjeća li se neko kako su na prošlom EP, Švicarci razmontirali igrom i Čehe i Turke i Portugalce, ali nisu rezultatski pa nisu prošli grupu. Ko im je kriv što nisu znali zabit gol. Isto tako ko je kriv Špancima što danas nisu mogli zabit gol.

A osipam se od ovih fraza tipa "parkiran autobus", pasiranim od nekih lafo "poznavalaca" i "ljubitelja" fudbalske igre. Otkad ja znam za fudbal, vazda je bilo ono: jača ekipa napada, slabija se brani... To je fudbal, to je sport. E sad, kad se slabija ekipa uspije odbranit, i čak pobjedit, onda to obavezno neko nazove antifudbalom :-) . Mislim stvarno... :oops:
zar ti nisi rekao nedavno ono " sto manje golova, bolja utakmica" :-)
Neelix

#177 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Neelix »

todd_smith wrote:
koncentrisi se, nije to rekao.
2407

#178 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by 2407 »

Spanija - Svicarska je pokazala da utakmica moze biti itekako dobra sa minimalnim brojem golova na njoj. Rezultatska neizvjesnost do samog kraja, dosta prilika, lijepih poteza, dodavanja...
cyprus

#179 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by cyprus »

todd_smith wrote:
cyprus wrote:
alphonse kauders wrote:...Danas su ljudi imali loš dan i garantujem da bi od 10 utakmica sa Švicom 8 pobijedili, jednu možda remizirali i jednu izgubili...
Probaj sa plafon 4-5 pobjeda u 10 utakmica :-) :-) . Neki ovdje pričaju o Švicarskoj ko da je Lihtenštajn i da je čudo neviđeno što su digli Špance (za koje sam reko da im nikako ne leži status prvog favorita prvenstva).

Sjeća li se neko kako su na prošlom EP, Švicarci razmontirali igrom i Čehe i Turke i Portugalce, ali nisu rezultatski pa nisu prošli grupu. Ko im je kriv što nisu znali zabit gol. Isto tako ko je kriv Špancima što danas nisu mogli zabit gol.

A osipam se od ovih fraza tipa "parkiran autobus", pasiranim od nekih lafo "poznavalaca" i "ljubitelja" fudbalske igre. Otkad ja znam za fudbal, vazda je bilo ono: jača ekipa napada, slabija se brani... To je fudbal, to je sport. E sad, kad se slabija ekipa uspije odbranit, i čak pobjedit, onda to obavezno neko nazove antifudbalom :-) . Mislim stvarno... :oops:
Nisam.
zlatiborka

#180 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by zlatiborka »

Ali_G wrote:Proci ce Spanci grupu, al do kraja da odu jako tesko. Sistem igre je prekopiran iz Barcelone, a to je procitana knjiga. Del Bosqe tesko da je kalibar da izmisli nesto novo. Ono sto je definitivno je da nema izrazitog favorita na prvenstvu i bit ce ovo, mozda ne bas kvalitetno, ali sigurno neizvjesno prvenstvo do kraja.
Pored svega i unatoc svemu, ja mislim da ce SPANIJA biti novi svjetski prvak....

Moje skromno amatersko misljenje o fudbalu, para nemam da se kladim....
gumifufna

#181 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by gumifufna »

Ovo "parkiran autobus" bi imalo smisla da je zavrseno 0-0.
Po ovim komentarima svicarci nisu presli centar,jer su se samo branili i jednom su uspjeli preci centar i dati gol,pa kakva je ta spanska odbrana kad primi iz jednog napada gol.
Sramota za Spaniju.
-Paja

#182 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by -Paja »

Jasno je ko dan da ovi amateri iz Spanije nista ne mogu bez svog najboljeg igraca Fabregasa koji nema mjesta pored nekakvih poluigraca. Kad Fabregas pocne u prvih 11 Spanci se mogu nadati prolazu. Svicarska je danas pregazila i ponizila Spaniju!
Hunkar

#183 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Hunkar »

-Paja wrote:Jasno je ko dan da ovi amateri iz Spanije nista ne mogu bez svog najboljeg igraca Fabregasa koji nema mjesta pored nekakvih poluigraca. Kad Fabregas pocne u prvih 11 Spanci se mogu nadati prolazu. Svicarska je danas pregazila i ponizila Spaniju!
:lol: :lol: :lol: sta bi njima englezi uradili, ha ciki? :D
LSD

#184 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by LSD »

-Paja wrote:Jasno je ko dan da ovi amateri iz Spanije nista ne mogu bez svog najboljeg igraca Fabregasa koji nema mjesta pored nekakvih poluigraca. Kad Fabregas pocne u prvih 11 Spanci se mogu nadati prolazu. Svicarska je danas pregazila i ponizila Spaniju!
A najveca prirodna/kosmicka nepravda jeste što je Fabregas španac a ne nebeski odabrani englez :mrgreen: ...jel tako Ciki :-)
Baltazar_khan

#185 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Baltazar_khan »

paja patak i cikcanga nisu iste osobe :oops:
-Paja

#186 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by -Paja »

LSD wrote:
A najveca prirodna/kosmicka nepravda jeste što je Fabregas španac a ne nebeski odabrani englez :mrgreen: ...jel tako Ciki :-)
To uopste nije nepravda ne zanima me koje je nacionalnosti i da li je englez ili ne.
LSD

#187 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by LSD »

-Paja wrote:
LSD wrote:
To uopste nije nepravda ne zanima me koje je nacionalnosti i da li je englez ili ne.
Izvini onda, do mene je... ali šta da se radi sad :? vidiš da ga Del Bosque ne "miriše" i forsira neke svoje pulene i poluigrace... dok Cesc grije klupu, Švica ponižava i gazi špance...sve je to do selektora.
Obuca9

#188 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Obuca9 »

LSD wrote:
Pogrešnu osobu pitaš, nije ti to Čiki :)
-Paja

#189 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by -Paja »

Nije to do selektora, iskreno smatram ovog Del Bosquea dobrim trenerom ali medijski pritisak je prevelik spanci zele da im igraju svi iz njihove lige zato Fabregas i Torres ulaze sa klupe odnosno ne ulaze nikako. Realno Torres je kvalitetniji napadac od Ville a grije mu klupu, da ne pricam o Fabregasu i veznjacima Spanije.

Uglavnom Spanija u problemima i mogu biti zadovoljni ako zavrse drugi a u isto vrijeme i ne mogu jer ce vjerovatno onda ici na objektivno jace Brazilce!
palermo

#190 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by palermo »

Zaslužena pobjeda Švajcaraca, ali ne vjerujem da će grupu uopšte proći.Čile ih dobija, a vrlo je upitno hoće li dobiti i Honduras....al eto, ostaće im ova pobjeda za pamćenje. Fudbal je takva igra, pomiluje te ponekad sreća, ali samo ponekadk. A mislim da su Švajcarci svoju sreću ispucali danas.
abondanzieri

#191 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by abondanzieri »

-Paja wrote:Nije to do selektora, iskreno smatram ovog Del Bosquea dobrim trenerom ali medijski pritisak je prevelik spanci zele da im igraju svi iz njihove lige zato Fabregas i Torres ulaze sa klupe odnosno ne ulaze nikako. Realno Torres je kvalitetniji napadac od Ville a grije mu klupu, da ne pricam o Fabregasu i veznjacima Spanije.

Uglavnom Spanija u problemima i mogu biti zadovoljni ako zavrse drugi a u isto vrijeme i ne mogu jer ce vjerovatno onda ici na objektivno jace Brazilce!

Danas se vidjelo kako je kvalitetniji,barem u ovom trenutku.Lopte su se odbijale od njega kao od drvo
striker

#192 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by striker »

Dobro je za Španiju da su danas izgubili. Mnogo bolje, nego da im se to desi u kasnijoj fazi, kad svaki poraz znači ispadanje. Prognozirao sam im finale sa Brazilom i poraz u produžetku. Nakon svega ovog, sad još više vjerujem u to.
-Paja

#193 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by -Paja »

abondanzieri wrote:
-Paja wrote:Nije to do selektora, iskreno smatram ovog Del Bosquea dobrim trenerom ali medijski pritisak je prevelik spanci zele da im igraju svi iz njihove lige zato Fabregas i Torres ulaze sa klupe odnosno ne ulaze nikako. Realno Torres je kvalitetniji napadac od Ville a grije mu klupu, da ne pricam o Fabregasu i veznjacima Spanije.

Danas se vidjelo kako je kvalitetniji,barem u ovom trenutku.Lopte su se odbijale od njega kao od drvo
Dok je Villa puno pokazao stvarno bio je igrac utakmice, njegovi lucidni potezi su bili nocna mora za odbranu Svicarske.
LSD

#194 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by LSD »

striker wrote:Dobro je za Španiju da su danas izgubili. Mnogo bolje, nego da im se to desi u kasnijoj fazi, kad svaki poraz znači ispadanje. Prognozirao sam im finale sa Brazilom i poraz u produžetku. Nakon svega ovog, sad još više vjerujem u to.
Sve i da nekako prođu grupu kao drugi (a treba ce im dosta srece za to) eto ih odmah sa Brazilom u osmini finala, pošto ce ovi vjerovatno završiti kao prvi u grupi G...grupe G i H se odmah u osmini finala ukrštaju.
striker

#195 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by striker »

LSD wrote:
striker wrote:Dobro je za Španiju da su danas izgubili. Mnogo bolje, nego da im se to desi u kasnijoj fazi, kad svaki poraz znači ispadanje. Prognozirao sam im finale sa Brazilom i poraz u produžetku. Nakon svega ovog, sad još više vjerujem u to.
Sve i da nekako prođu grupu kao drugi (a treba ce im dosta srece za to) eto ih odmah sa Brazilom u osmini finala, pošto ce ovi vjerovatno završiti kao prvi u grupi G...grupe G i H se odmah u osmini finala ukrštaju.
Da, vrlo vjerovatna opcija. :sad:
cyprus

#196 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by cyprus »

striker wrote:
LSD wrote:
Da, vrlo vjerovatna opcija. :sad:
To znači, Brazil otpada u osmini, a Španija četvrtini finala... :D
burek_in_space

#197 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by burek_in_space »

Ama po kojoj logici se otpisuje Shpanija tako lako?! :?
Globus

#198 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Globus »

ja je optisujem po logici da je Chile odlican :D i sve je na njemu ..
burek_in_space

#199 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by burek_in_space »

Globus wrote:ja je optisujem po logici da je Chile odlican :D i sve je na njemu ..
Chile je bio odlichan protiv Hondurasa, ali to ne znachi nishta kada se sa druge strane nadje 11 Shpanaca koji znaju da im je to biti ili ne biti utakmica. Uvjerenja sam da ce u prvih 20 minuta Shpanci dati 2 gola na toj utakmici, a dalje shta ce biti...
LSD

#200 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by LSD »

burek_in_space wrote:Ama po kojoj logici se otpisuje Shpanija tako lako?! :?
Po svakoj logici...zato što imaju 0 bodova na kontu, zato što imaju još samo dvije utakmice da poprave utisak i to obje Moraju pobjediti, zato što se vrlo lako može desiti da ih iznenade ili Hondoras ili Čile (kao danas Švicarska), zato što ce igrati pod nenormalnih pritiskom i imperativom pobjede (a to uvijek mac sa dvije oštrice jer se tad najviše griješi).
Oni su vec sad u velikom zaostatku sad jer su im ovi lideri odmakli po 3 boda vec, ako budu drugi na kraju bice im extra...nema buraz ovdje 20 kola u grupi, samo 3 kola a samo prva dva idu dalje...jedan kiks (o dva da ne pricamo) i vozdra - možeš se pakovati kuci... a oni su vec napravili jedan i sad vec ovise o drugima....turnirski sistem jbg.
Last edited by LSD on 17/06/2010 00:24, edited 1 time in total.
Locked