Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Vernes_AMG

#176 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by Vernes_AMG »

5.12.2009.
21:45
Skenderija , plato ispred Doma Mladih

Eh nakon "policijskog" uvoda da vam ispricam jednu zanimljivu pricu. Ugl. dosli mi oko 15 do 10 pred dom mladih , uzeli karte za party koji pocinje za 15min , i nas cetvorica smo tu , hladno pravo ,i sad smo se mahinalno odvojili u grupe po dvojica , i prilazi neki lik , ima oko 25god. ali propo ko kauc , dijete do 14-15god bi ga slomilo , i sad trazi on ovoj dvojici pare , kao treba mu za taxi da ode na breku jer mu je neki kreten dirao sestru , i pokazuje on njima noz , sad prilazimo nas dvojica i kad je on vidio da smo svi skupa , a bog dao svi "sitni" :mrgreen: , poce on pricu : " joj kako cu ga izbosti ovim nozem , on ce meni sestru dirati ha hu " . Nama smijesno , ono lik se sjebo ziv , jer smo ga opkolili , vadi neku kutiju iz dzepa ( mislim da je bio neki parfem , prica on s kutijom , jadan se pogubio ziv ) , poslije izvadi sarafciger , sapcem jaranu da ga pocnemo udarati , lik izvadio arsenal hladnog oruzja i samo nesto prica , niko nista ne konta. I vrati on onu kutiju i noz u jaknu , i digao onaj sarafciger ( onaj s kojim se provjerava ima li struje :mrgreen: ) gleda u njega , kaze : e samo da mi je otici na breku , samo da provjerim ima li struje u njemu :lol: mi popadali od smijeha , i lagano se on udaljava , al okrenut prema nama , samo lik ponavlja : " Momci molim vas izvinite sto sam vas ometao , eto kupite novine sutra , bicu u crnoj hronici , molim vas izvinite , znam ja kakva je situacija u gradu , cuvajte se vi , ja odoh onog lika traziti" . I udje lik u trolu za trg austrije i sjedne pored nekog momka i izvadi onu kutiju , valjda mu htio prodati parfem , neam pojma. Ugl. ja sam umro od smijeha , kralj je majke mi :D
erni3

#177 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by erni3 »

samo_ovaj_put wrote:
erni3 wrote:Danas vidio Cigu na stanici na otoci, sam lik stoji i ceka tramvaj. Majku im jebem, kako se samo smezuraju kad su sami, onako kad ga gledas rekao bi da je neka pizda u pitanju (a vjerovatno jeste) a kad su u grupi onda glume neka majmune... Steta sto danas nije zatrazio para dok je bio sam :x
trebo si ti njemu trazit
To planiram vec duze vrijeme, spremio sam se za to, ali taj dan sam kasnio u skolu, bio lose volje i on je bio na stanici koja ide prema Ilidzi, a ja sam isao sa Ilidze prema gradu...
hassena

#178 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by hassena »

Uhh...realna svakodnevnica našeg grada, šta bi...
Ja sam nekada davno, dok sam bila djevojka (znači, fakat davno :-) ) stajala kod tel.govornice i prilazi mi, meni poznat, narkoman, kaže: daj mi molim te karticu samo da zovnem jarana....hmmm: "Evo ti kartica, čekam te tu, imaš pravo na smo JEDAN impuls, OK?"...hahhahhahaah...keže: OK, nazva, vrati, zahvali se ljubazno...i taman...
ma ja ih se ne bojim, ko ih ...., osjete i oni tvoj stav...pa su oprezni, ni oni nikad ne znaju šta ti imaš u džepu, a tad sam uvijek imala papar sprej...pa, izvoli, ako hožeš da te malo namirišem..nije problem...
dezurni_ucenik

#179 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 20/03/2016 12:02, edited 1 time in total.
limun_junior

#180 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by limun_junior »

to ti je isto sa psima lutalicama... ides i samo ih ignore ako nesto krenu dregnes se na njih/njega odma podvijaju repice :)
ja inace imam nekakvu smrknutu facu (sto ne znaci da sam ruzan, daleko od toga) al ko me god ne poznaje govori mi da sam smrknut uvijek ljut ili neraspolozen..pa mozda zbog toga nikad me nisu nesto peglali...
jedno vrijeme zivio na bjelavama a imao djevojku u nedzaricima..svaku drugu noc zadnji tramvaj fato za skenderiju pa pjesice uz pehlivanusu na bjelave ili uz didikovac...to je trajalo 2 godine i nikad niko me nije napao..ja ne mogu da vjerujem sam sebi u to.. prolazio sam cesto pored nekih sumnjivih faca u mraku i uskim ulicicama al nikad niko nista..
zato je moj savjet samo IGNORE, kao da oni uopce nisu tu..a ako krenu tegljit, fatat,,onda nema labavo, nema bjezanja..ako ti njega namlatis dobro je..a ako on tebe mijenjaj put :D
mrtva kokoš

#181 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by mrtva kokoš »

CVIKERASH wrote:zna li iko ko je ustvari taj Cigo??Znam da se zove samir kukuljac ,,da je iz svrakinog sela....
zanima me to jer u policiji kazu da su ga hapsili milion puta a da tuzilastvo nece da radi nista sto znaci :ne moze mu niko nista.....
mozda tako izgleda ali nije ganci vec "uzese nam posAo"...
ma gudroman, lupa se herkanom zilicom :mrgreen: :-)
NinoM

#182 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by NinoM »

Ne zivim dole, ali kad bih zivio, pobrinuo bi se pa ako moram i od usta da odvojim da dobijem dozvolu za pistolj, ako ista nije moguca, pobrinuo bi se da uzmem taj isti pistolj ilegalno.

Pistolj koji bi kupio bi bio mali da se moze sakriti lako i da nije tezak.

kad bi bio u situaciji gdje je moj zivot u opasnosti pucao bi bez problema, pa cak i kad bi morao u zatvor zbog toga. bolje u zatvoru ziv nego bilo gdje mrtav.
zambaklija

#183 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by zambaklija »

NinoM wrote:Ne zivim dole, ali kad bih zivio, pobrinuo bi se pa ako moram i od usta da odvojim da dobijem dozvolu za pistolj, ako ista nije moguca, pobrinuo bi se da uzmem taj isti pistolj ilegalno.

kad bi bio u situaciji gdje je moj zivot u opasnosti pucao bi bez problema, pa cak i kad bi morao u zatvor zbog toga. bolje u zatvoru ziv nego bilo gdje mrtav.
jah,živ u zatvoru i stalno probušeni dolar,e bolje onda sve drugo neg to :D
Dendrlix

#184 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by Dendrlix »

Kako bi bilo: VADITEEEEEEEEEEEE MEEEEEEE ODAVDEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!
:D
sodom

#185 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by sodom »

Dođi u svrakino il' boljakovo klošaru kad misliš da si zajeban, lako ti je američku sirotinju zajebavat :lol: :D
Qler

#186 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by Qler »

wilsone, idi popij jednu, smiri zivce, ne kontas da se lik salio, ne moras ovdje glumiti mangupa, vjerujemo mi tebi...
Cholina_Lokica

#187 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by Cholina_Lokica »

oho jesmo zajebani :roll:
Blobi

#188 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by Blobi »

Jojjj, jes "zajebat" ovaj willson :D... Sav sam se prepao :D
Blobi

#189 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by Blobi »

Wilson, koliko ti je godina? :)
madner

#190 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by madner »

Mene je strah forumat sa jednim tako zajebanim likom kao sto si ti. Hoces odmah da ti dam pare ili? :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#191 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by Truba »

sodom wrote:Dođi u svrakino il' boljakovo klošaru kad misliš da si zajeban, lako ti je američku sirotinju zajebavat :lol: :D
mene je strah biciklom kroz svrakino koji je ono kraj sivilo i rasulo :D
Obuca9

#192 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by Obuca9 »

Izgubio si ti u Americi i smisao za realnost i bh. svakodnevnicu.

Dobro ti je neko gore rekao, probaj doci ovdje i prodati isti "fazon", čisto sumnjam da bi isto prošao ;)
Urban B.

#193 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by Urban B. »

kako je fino slusati savjete nekog dijasporca kako da se mi ponasamo u nasem gradu!
pokusaj se ovdje tako ponasat pa ces se zacudit kad ti neki balavac od 13-14 god. sa 3 zuba u glavi zabije noz u ledja pa tek onda predje na drugu stranu ulice :-)
NinoM

#194 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by NinoM »

zambaklija wrote:
NinoM wrote:Ne zivim dole, ali kad bih zivio, pobrinuo bi se pa ako moram i od usta da odvojim da dobijem dozvolu za pistolj, ako ista nije moguca, pobrinuo bi se da uzmem taj isti pistolj ilegalno.

jah,živ u zatvoru i stalno probušeni dolar,e bolje onda sve drugo neg to :D

vidis dobra ti ta, nisam na to gledao :D
NinoM

#195 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by NinoM »

Urban B. wrote:kako je fino slusati savjete nekog dijasporca kako da se mi ponasamo u nasem gradu!
pokusaj se ovdje tako ponasat pa ces se zacudit kad ti neki balavac od 13-14 god. sa 3 zuba u glavi zabije noz u ledja pa tek onda predje na drugu stranu ulice :-)

Ima i dijasporaca ovdje koji su nekad bili ta djeca sa 3 zuba koji su nosili pistolj sa sobom a ne noz! Jer period 1992 do 1997-me (1997 sam pobjegao iz bosne) izvaditi noz i prijetiti nekom je bilo samoubistvo. Pistolj sam imao 1994 godine koji sam kupio za 200 maraka od jarana koji je isti ukrao od starog koji je bio neki starjesina u korpusu. Tih 200 maraka sam zaradio svercujuci cokoladice samo ti, alkohol i cigare preko tunela. Mislio sam da sam najzajebaniji frajer. Kao ta djeca koja bi ti zabila noz u ledja. Nekad sam bio takav, a sad sam 180 posto drugaciji. Cudan je zivo, mnogo puteva ima.

Znaci jarane, samo zato sto smo mi u dijaspori, nisi ti ba pametniji od nas. Ili eto samo ti imas pravo komentarisati o "tvom gradu". Nismo mi ovce niti konji niti glupani zato sto smo iz dijaspore, niti smo mi veca klasa zato sto ja imam u banci 50 000 hiljada a ti gledas mozes li danas jednu kafu ili dvije kupiti. Ebo jarane to, nego jarane isto sam bosanac ko i ti, bio u Sarajevu ili na marsu, uvjek cu biti Bosanac.

Sljedeci put prije nego sto komentarises ti a i takvi ko ti razmislite malo, da je svijet veci od bosne i Sarajeva, i da ima mjesta koji su mnogo gori nego Sarajevo, u ratu ili poslije rata. Malo razvuci taj svoj pogledaj, u stranu... u stranu...
perscitus

#196 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by perscitus »

willson wrote:Zato sam rekao nemoj te se ponasati kao zrtve za muskarce a zenskom dijelu foruma da se drzi kretanja u grupama kada god je to moguce i po osvjetljenim ulicama ili da nadju kakvog opasnog tipa da se zabavljaju i to im dodje kao privatni telobranitelj /telohranitelj.
.
Last edited by perscitus on 28/07/2021 09:03, edited 1 time in total.
saso mange

#197 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by saso mange »

ja sam skonto sta da radim s tim kokosarima a i jednom sam bio u prilici da to uradim na nekom idiotu ciganu
uglavnom, u lijevi dzep stavim 20-30 feninga i kad dodje s pricom "daj pare daj marku" izvadim to sto imam lijevom rukom i pruzim mu, frajer kad krene uzet uhvatim ga za ruku i skucam desnom

druga verzija onog sanerskog "aj ba da se pomirimo braca eo ruka" pa ti pruzi lijevu da se rukuje umjesto desne :D
Dendrlix

#198 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by Dendrlix »

Sve je to tako kao sto si ti napisao BILO NEKADA. Prijatelju ja nisam cuo da je neko nekoga namarao jalijaski od kraja rata naovamo. Nema vise stocanja brate, sad su utoke u modi.
black

#199 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by black »

sjooo zahebanih likova :mrgreen: i uvijek je tu grupa.. :mrgreen:
JThomas

#200 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by JThomas »

registrov'o se da se pohvali koliko je zajeban.

i eno, ako je za vjerovati onom "pokajniku", tola je uzidan u neku kuću, a tako svi takvi završe, koliko god bili zajebani u jednom trenutku.
Post Reply