5.12.2009.
21:45
Skenderija , plato ispred Doma Mladih
Eh nakon "policijskog" uvoda da vam ispricam jednu zanimljivu pricu. Ugl. dosli mi oko 15 do 10 pred dom mladih , uzeli karte za party koji pocinje za 15min , i nas cetvorica smo tu , hladno pravo ,i sad smo se mahinalno odvojili u grupe po dvojica , i prilazi neki lik , ima oko 25god. ali propo ko kauc , dijete do 14-15god bi ga slomilo , i sad trazi on ovoj dvojici pare , kao treba mu za taxi da ode na breku jer mu je neki kreten dirao sestru , i pokazuje on njima noz , sad prilazimo nas dvojica i kad je on vidio da smo svi skupa , a bog dao svi "sitni"

, poce on pricu : " joj kako cu ga izbosti ovim nozem , on ce meni sestru dirati ha hu " . Nama smijesno , ono lik se sjebo ziv , jer smo ga opkolili , vadi neku kutiju iz dzepa ( mislim da je bio neki parfem , prica on s kutijom , jadan se pogubio ziv ) , poslije izvadi sarafciger , sapcem jaranu da ga pocnemo udarati , lik izvadio arsenal hladnog oruzja i samo nesto prica , niko nista ne konta. I vrati on onu kutiju i noz u jaknu , i digao onaj sarafciger ( onaj s kojim se provjerava ima li struje

) gleda u njega , kaze : e samo da mi je otici na breku , samo da provjerim ima li struje u njemu

mi popadali od smijeha , i lagano se on udaljava , al okrenut prema nama , samo lik ponavlja : " Momci molim vas izvinite sto sam vas ometao , eto kupite novine sutra , bicu u crnoj hronici , molim vas izvinite , znam ja kakva je situacija u gradu , cuvajte se vi , ja odoh onog lika traziti" . I udje lik u trolu za trg austrije i sjedne pored nekog momka i izvadi onu kutiju , valjda mu htio prodati parfem , neam pojma. Ugl. ja sam umro od smijeha , kralj je majke mi