Ne znam fakat više šta da radim, očajan sam, nisam ni malaksao ni ništa, ali me smori ovo..
ORDINACIJA za zdr. probleme
Moderator: anex
-
manki
#176 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Doktore opet ja... Ispih svih 10 dana onaj Augmentin 1000mg penicilin, i nešto mi ko bi bolje, i opet mi se pojavio onaj dosadni kašalj, odnosno kašljucanje i neko stezanje u donjem dijelu grla nekako na prelazu između grla i pluća. I još što me nervira je što mi nekad se jedno uho zacrveni samo i gori, a drugo led-ledeno.
Ne znam fakat više šta da radim, očajan sam, nisam ni malaksao ni ništa, ali me smori ovo..
- Dr.medicine
#177 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
kamen spoticanja wrote:dottore nek je hajirli ordinacija![]()
mnogo cijenim ovo sto radis
moram negdje sevapa zaraditi
- Dr.medicine
#178 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Bas si kompleksan:) Kasno je da se sjetim tvog slucaja, a i da ga citam ponovo. Sutra cu. Necu sad da pisem jer moram ipak procitati. Sad po ovome mi neki problemcic s kranijalnim nervom ustvari vise njih, al...........manki wrote:Doktore opet ja... Ispih svih 10 dana onaj Augmentin 1000mg penicilin, i nešto mi ko bi bolje, i opet mi se pojavio onaj dosadni kašalj, odnosno kašljucanje i neko stezanje u donjem dijelu grla nekako na prelazu između grla i pluća. I još što me nervira je što mi nekad se jedno uho zacrveni samo i gori, a drugo led-ledeno.![]()
![]()
Ipak ces ti na kraju morati kod ORL specijaliste sa kompletnim UZ vrata. Javim ti sutra, sta bi ja jos mogao posumnjati
-
manki
#179 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Evo da ja brzinski prepričam, da ne tražite.Dr.medicine wrote:Bas si kompleksan:) Kasno je da se sjetim tvog slucaja, a i da ga citam ponovo. Sutra cu. Necu sad da pisem jer moram ipak procitati. Sad po ovome mi neki problemcic s kranijalnim nervom ustvari vise njih, al...........manki wrote:Doktore opet ja... Ispih svih 10 dana onaj Augmentin 1000mg penicilin, i nešto mi ko bi bolje, i opet mi se pojavio onaj dosadni kašalj, odnosno kašljucanje i neko stezanje u donjem dijelu grla nekako na prelazu između grla i pluća. I još što me nervira je što mi nekad se jedno uho zacrveni samo i gori, a drugo led-ledeno.![]()
![]()
Ipak ces ti na kraju morati kod ORL specijaliste sa kompletnim UZ vrata. Javim ti sutra, sta bi ja jos mogao posumnjati
Imao sam one česte bronhitise od nove godine, čak i nekakve blaže upale pluća, tako mi rekoše barem, i pio sam ceporex i kao prođe me par dana, i onda me opet poslije 15tak dana "uhvati" ali u smislu da kašljucam non stop, i da mi se neki čudan osjećaj pojavljue pri dnu grla, i nekad me pođe stezati pa moram kašljati. I išao sam ono kod dr. Nade Čivić pulmologa, ona rekla isto upala disajnih puteva i dala augmentin 1000mg da pijem 10 dana, i dok sam ga pio nije mi kasalj bio suh, počeo sam nešto ko iskašljavati malo, i tad sam imao blagu temperaturu 37,1, i onaj CRP mi je bio 0,5.
I sad evo isto nije prošlo 20 dana kako sam ispio augmentin, opet mi taj osjećajizmeđu grla i pluća koji me "nadražuje" i tjera na kašljanje i sad mi se počelo jedno uho crveniti a drugo da bude hladno, ili mi me neki vrućinski flashevi uhvate lol. .. Stvarno se brinem...
Nisam pušač, i imam 23 godine... i nemam krajinke..
(i imao sam u par navrata dijareju na 2-3 dana, ali mislim da nije vezano za ovo)
- Partijaner
#180 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Kad sam bio kod doktora dao mi je vakcinu u dupe i bas me bilo da kazem smirilo. I evo danas sam popio zadnju tabletu kontroloca i sad ne znam sta da radim, meni sve istoDr.medicine wrote:A kako je kad se sexaš?Partijaner wrote:Evo da i ja iznesem svoj problem.![]()
Imam 19 godina i trenutno zavrsavam srednju skolu. Imam neki problem sa lupanjem srca i to mi uzasno smeta. Isao sam na sve preglede: Uho, grlo nosa-uredu, Pluca-uredu, abdomena-uredu,EKG i UZV srca uredu i rekla mi je doktorica da imam neku hipertrofiju i da imam to sportsko prosireno srce, znaci nema nista. Isao sam 3 puta na ekg da vidim da li imam aritmiju ali nije konstantovana znaci normalne frkevencije. Medjutim meni srce lupa i kao da mi nesto stoji ili ti sjedi na prsima. Sve me nesto zateze i pritisce, ponekad osjetim kiselinu u grlu i pocestom podrigujem. Isao sam vadit hormone stitnjace i to je bilo uredu. Neki dan otisao vadit Test na Helicobacte i otkriveno mi je da imam gastritis i poceo sam piti KOntrolog tablete. Meni nekad zna zeludac jako lupat kao srce i stvarno se prepadnem jer me sve neki strahovi hvataju, strah od smrti i tako.
Mene nekad zna presjec tu nesto u stomaku i meni srce za sekundu ama bas za sekundu pocne brzo lupat dobijem neku i paniku i sve mislim puknu ce mi srce. Bude sve mirno i kao da nesto dodje do srca i samo ubrza odjednom, zna mi tako iz cista mira udarit stvarno jako srce da mi bude neugodno i vrati se u normalu. Ako moze mala pomoc kako da rijesim ovu situaciju, jer moja mama je stvarno vise sita jer sve smo pregledali i nece vise da cuje da mi lupa srce.![]()
Sad ja ne znam jel moze stres i zivciranje to uzrokovat, jer ja svaki cas osluskujem srce, stavljam ruku da cujem kako kuca, na svaki pokret kad uradim mislim kako ce mi zalupat i sta sve ne. Molio bih nekog da mi pomogne kako da rijesim ovu situaciju, hvala.![]()
a:) našli ti Helicobakter py. i nisu ti uključili antibiotike? Samo Controloc? Koji mamlaz od doktora? Literatura kaže jedno, a to je trojna terapija, naši "super doktori" govore drugo.
b)Uradi 24h EKG (Holter) to ima u nekom DZ pa se raspitaj. Prikopcaju te i tako uživaš 24h.
c)Ovaj slucaj mi je poznat, ima jedna cura isto, a ja sad nemam vremena da dumam glavom, pa cu naknadno da analiziram. Uglavnom 80% mi je od želuca sve, al vidjet cemo.
d) A ti si sportista?
Al zna mi nekad kad legnem na stomak, da kuca jako u stomaku sto mislim da je zeludac kao da je srce bas zna da mi lupa, nije mi nikad bilo tako. U familiji niko nije imao srcanih problema, samo sad mene to nervira. Sportista jesam, igram fudbal, trcim, idem u fitness itd.
Al sam sad u zadnje vrijeme zapustio sve od kad mi se ovo desava, sad kad hocu radit neku fizicku aktivnost jednostavno mi pocne radit srce ko ludo, pocinje ubrzano lupat al brate dragi nikad mi nije bilo tako, ne znam je li to opasno ?
Uglavnom uradicu test opterecenja kad zavrsim ovu skolu u petak pa se cujemo doktore
-
saby_sa
#181 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
to mi se najcesce u miru-najcesce kad sam u zagusljivoj prostoriji gdje ima dosta ljudi,mada bude to i kad sam kuci...secer u normalnim granicama...probleme sa dijoptrijom nemam isla sam na pregled kod ocnog-sve uredu,radila sam kompletnu sliku i sve je bilo normalno osim tog zeljeza bio je nizak ali sada je ok...trebala bih uraditi ponovo kks u pon.pa vam se mogu opet javiti...sta mi vi preporucujete da li da snimam glavu,collor doppler glave?????hvala unaprijedDr.medicine wrote:A kad ti se to javi? U miru, nekoj aktivnosti? Neki pokret glavom?saby_sa wrote:eh ovako imam 23 godine i vec nekih 5 mjeseci imam nekih zdravstvenih problema al ne znam zbog cega, a ni doktori jos uvijek nisu otkrili..simptomi:imam neke napade koji se javljaju skoro svaki dan:vrtoglavica-osjecaj da cu pasti u nesvijest,slabost,tesko disanje,tresem se u tom trenutku-sva,zamucenje pred ocima,ne mogu podnijeti zagusljive prostorije,prije sam pusila cigarete-sada ne mogu jer mi se odmah zamanta...radila sam neke nalaze:krv-zeljezo mi je bilo nize nego sto je normalno i dobila sam terapiju sirup-ferum lek,zatim ono pila cveklu,vitamine,zelje...svasta nesto i da sad mi je zeljezo 27,radila ekg i on je uredu,snimala kicmu i vrat-imam blagu skoliozu u podrucju vrata,radila color dopller vratnih zila-i on je uredu,radila hormone stitne zlijezde-posto sam inace imala problema s tim hipotireodizam pila tablete letrox i sada su nalazi ok mislim sve u granicama normale...i da nezz sta da radim dalje...jer ovo nista nije pokazalo, a meni se i dalje manta...doktori ne znaju sta mi je...znate li vi???unaprijed zahvalna...
Manje bitna pitanja: Koliki ti je šečer? Problemi s dioptrijom?
Jesi radila kompletnu laboratoriju, eritrociti, meboglobit, Hct?
-
LaCici
#182 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Sta zanci Pvu. in obs.? U pitanju je ginekoloski nalaz. Ovo obs pretpostavljam da je u observaciji ali sta je Pvu?
- Dr.medicine
#183 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Imas neku promjenu na grliću, pa ce te pratiti, ili kako napisa observiratiLaCici wrote:Sta zanci Pvu. in obs.? U pitanju je ginekoloski nalaz. Ovo obs pretpostavljam da je u observaciji ali sta je Pvu?
-
saby_sa
#184 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
ne odg ste mi doktore sta mislite???
- Dr.medicine
#185 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Ma ne treba ti collor dopler, radila si vec. Snimak glave? MRI mislis? Ni on po simptomima ne treba barem po meni.saby_sa wrote:ne odg ste mi doktore sta mislite???
Možda da štitnu opet kontrolišeš.
Taman pomislim na jedno i citam text dalje i onda vidim da to ne bi moglo biti. A otkad se tebi to javlja, ako ovako po simptopmima ne možemo skontati, aj da nadjemo kljucni momenat
- Dr.medicine
#186 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Stres, napetost??? Može to biti neurološki da se prepadneš ono bez razloga i nekog realnog straha al da se prepadnes i da ti se to desi. Može biti cak i to da ti jednostavno nešto oko tebe sto nije onako kako treba biti bude razlog tome.Partijaner wrote:Kad sam bio kod doktora dao mi je vakcinu u dupe i bas me bilo da kazem smirilo. I evo danas sam popio zadnju tabletu kontroloca i sad ne znam sta da radim, meni sve istoDr.medicine wrote:A kako je kad se sexaš?Partijaner wrote:Evo da i ja iznesem svoj problem.![]()
Imam 19 godina i trenutno zavrsavam srednju skolu. Imam neki problem sa lupanjem srca i to mi uzasno smeta. Isao sam na sve preglede: Uho, grlo nosa-uredu, Pluca-uredu, abdomena-uredu,EKG i UZV srca uredu i rekla mi je doktorica da imam neku hipertrofiju i da imam to sportsko prosireno srce, znaci nema nista. Isao sam 3 puta na ekg da vidim da li imam aritmiju ali nije konstantovana znaci normalne frkevencije. Medjutim meni srce lupa i kao da mi nesto stoji ili ti sjedi na prsima. Sve me nesto zateze i pritisce, ponekad osjetim kiselinu u grlu i pocestom podrigujem. Isao sam vadit hormone stitnjace i to je bilo uredu. Neki dan otisao vadit Test na Helicobacte i otkriveno mi je da imam gastritis i poceo sam piti KOntrolog tablete. Meni nekad zna zeludac jako lupat kao srce i stvarno se prepadnem jer me sve neki strahovi hvataju, strah od smrti i tako.
Mene nekad zna presjec tu nesto u stomaku i meni srce za sekundu ama bas za sekundu pocne brzo lupat dobijem neku i paniku i sve mislim puknu ce mi srce. Bude sve mirno i kao da nesto dodje do srca i samo ubrza odjednom, zna mi tako iz cista mira udarit stvarno jako srce da mi bude neugodno i vrati se u normalu. Ako moze mala pomoc kako da rijesim ovu situaciju, jer moja mama je stvarno vise sita jer sve smo pregledali i nece vise da cuje da mi lupa srce.![]()
Sad ja ne znam jel moze stres i zivciranje to uzrokovat, jer ja svaki cas osluskujem srce, stavljam ruku da cujem kako kuca, na svaki pokret kad uradim mislim kako ce mi zalupat i sta sve ne. Molio bih nekog da mi pomogne kako da rijesim ovu situaciju, hvala.![]()
a:) našli ti Helicobakter py. i nisu ti uključili antibiotike? Samo Controloc? Koji mamlaz od doktora? Literatura kaže jedno, a to je trojna terapija, naši "super doktori" govore drugo.
b)Uradi 24h EKG (Holter) to ima u nekom DZ pa se raspitaj. Prikopcaju te i tako uživaš 24h.
c)Ovaj slucaj mi je poznat, ima jedna cura isto, a ja sad nemam vremena da dumam glavom, pa cu naknadno da analiziram. Uglavnom 80% mi je od želuca sve, al vidjet cemo.
d) A ti si sportista?![]()
Al zna mi nekad kad legnem na stomak, da kuca jako u stomaku sto mislim da je zeludac kao da je srce bas zna da mi lupa, nije mi nikad bilo tako. U familiji niko nije imao srcanih problema, samo sad mene to nervira. Sportista jesam, igram fudbal, trcim, idem u fitness itd.
Al sam sad u zadnje vrijeme zapustio sve od kad mi se ovo desava, sad kad hocu radit neku fizicku aktivnost jednostavno mi pocne radit srce ko ludo, pocinje ubrzano lupat al brate dragi nikad mi nije bilo tako, ne znam je li to opasno ?![]()
Uglavnom uradicu test opterecenja kad zavrsim ovu skolu u petak pa se cujemo doktore
Želudac i kiselina koju imas takodje mogu uzrokovati to. Ako ti taj želudac jos nije ok, otidji uradi opet test i neka ti dadnu tu trojnu terapiju. Aj kao po nekim autorima mlad pa ne treba terapija za helicobakter, al mislim to je ipak bakterija koja djumbus radi!
Osjecaj uzbuđenja, išćekivanja takođe mogu uzrokaovati to.
A ko će znati šta si ti dobio u dupe pa ti je prestalo. Otiđi opet
- Partijaner
#187 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Ma jesam moj doktore, sve sam vadio, nema sta nisam. Planiram uradit test opetrecenja i taj holter 24 h da budem ono bas siguran da mi je sve uredu sa srcem. Ali sutra kraj skole i nema vise napetosti ja prosao
i ev sad mi je hvala Bogu lakse, ali nekakva mi tezina na prsima isto da me nesto pritisce ko da mi je neko stavio ruku i pritisce me cijelo vrijeme, ne znam sta je to. Ja mislio nesto mi na plucima reko imam slajma pa trebam izbacit, kada sam otisao na pregled pluca sve uredu. Jos samo da uradim ono sto sam rekao u pocetku i jos ne znam bil radio UZV stitnjace, ja sam vadio hormone stitnjace i rekli su da je sve uredu i da nema potrebe za UZV, eh sad ne znam sta dalje i sta vi mislite ? 
-
saby_sa
#188 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
pa ima jedno 5 mjeseci....i tad sam vadila nalaze laboratoriju i zeljezo mi je bilo nisko,pa sam pila ferum lek...sad je zeljezo odlicno 27...al nezz sta mi je manta mi se stalnoDr.medicine wrote:Ma ne treba ti collor dopler, radila si vec. Snimak glave? MRI mislis? Ni on po simptomima ne treba barem po meni.saby_sa wrote:ne odg ste mi doktore sta mislite???
Možda da štitnu opet kontrolišeš.
Taman pomislim na jedno i citam text dalje i onda vidim da to ne bi moglo biti. A otkad se tebi to javlja, ako ovako po simptopmima ne možemo skontati, aj da nadjemo kljucni momenat
-
serum
#189 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
E hajde moj doktore probaj mi malo pomoći/pojasniti neke stvari.
Moja situacija bila je komplikovana a i danas još imam određene probleme.
Poštovani,
U oktobru 2010.godine završio sam u bolnici zbog dugotrajne temperature bez drugih simptoma.Ustanovljen mi je Cytomegalovirus i atipična upala pluća (Mycoplasma pneumoniae,koja je imala samo IGM-ono nekad sam je imao).Jedno jutro na osnovu povišenog d-dimer-a i sumnje na plućnu emboliju upućen sam na CT toraxa sa kontrastom koji nije pokazao emboliju,kao što to nisu pokazali niti RTG pluća 3x niti EKG(EKG pokazao sinusnu tahikardiju,koju sam uvijek imao od rođenja).Napominjem, da nisam imao ikakve simptome/tegobe.Ipak radi preventive uključili su mi Clexan, a po izlasku iz bolnice i Syntrom.U januaru sam počeo uzimati Plavix,i to i danas jedino uzimam.
Redovno idem na kontrole (jednom u 15 dana) INR-a i APTT-a i d-dimera.Posljednja 4 puta INR je malo ispod normalnog 0,83 ; 0,85 ; 0,87, dok je APTT uvijek u granicama normalnog kao i d-dimer.
Doktor koji me prati, pulmolog (DIP), kaže ništa zabrinjavajuće.Da li se trebam plašiti ovakvog nalaza INR-a i obratiti se nekom drugom doktoru?Da li se samo na osnovu povišenog d-dimera (taj jedan dan u bolnici) i sinusne tahikardije može reći da sam imao emboliju?Da li je ovo stanje (18 dana bio febrilan) mogao uzrokovati cytomegalovirus jer ipak nisam imao nikakve simptome upale pluća, niti imalo kašlja,otežanog disanja i sl.
U bolnici su rađeni nalazi za Q-groznicu,Brucellu,EBV,HIV,TBC, nalazi krvi svaki dan, imao malo povišene leukocite,i monocite,i naravno CRP koji je išao do 64, dok je sve ostalo u granicama normale,jetreni enzimi i sl.
Danas su svi nalazi uredu osim gore pomenutog INR-a malo ispod normale.
.......
Molim te za mišljenje
Unaprijed hvala.
Moja situacija bila je komplikovana a i danas još imam određene probleme.
Poštovani,
U oktobru 2010.godine završio sam u bolnici zbog dugotrajne temperature bez drugih simptoma.Ustanovljen mi je Cytomegalovirus i atipična upala pluća (Mycoplasma pneumoniae,koja je imala samo IGM-ono nekad sam je imao).Jedno jutro na osnovu povišenog d-dimer-a i sumnje na plućnu emboliju upućen sam na CT toraxa sa kontrastom koji nije pokazao emboliju,kao što to nisu pokazali niti RTG pluća 3x niti EKG(EKG pokazao sinusnu tahikardiju,koju sam uvijek imao od rođenja).Napominjem, da nisam imao ikakve simptome/tegobe.Ipak radi preventive uključili su mi Clexan, a po izlasku iz bolnice i Syntrom.U januaru sam počeo uzimati Plavix,i to i danas jedino uzimam.
Redovno idem na kontrole (jednom u 15 dana) INR-a i APTT-a i d-dimera.Posljednja 4 puta INR je malo ispod normalnog 0,83 ; 0,85 ; 0,87, dok je APTT uvijek u granicama normalnog kao i d-dimer.
Doktor koji me prati, pulmolog (DIP), kaže ništa zabrinjavajuće.Da li se trebam plašiti ovakvog nalaza INR-a i obratiti se nekom drugom doktoru?Da li se samo na osnovu povišenog d-dimera (taj jedan dan u bolnici) i sinusne tahikardije može reći da sam imao emboliju?Da li je ovo stanje (18 dana bio febrilan) mogao uzrokovati cytomegalovirus jer ipak nisam imao nikakve simptome upale pluća, niti imalo kašlja,otežanog disanja i sl.
U bolnici su rađeni nalazi za Q-groznicu,Brucellu,EBV,HIV,TBC, nalazi krvi svaki dan, imao malo povišene leukocite,i monocite,i naravno CRP koji je išao do 64, dok je sve ostalo u granicama normale,jetreni enzimi i sl.
Danas su svi nalazi uredu osim gore pomenutog INR-a malo ispod normale.
.......
Molim te za mišljenje
Unaprijed hvala.
- Dr.medicine
#190 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
poslao PP
-
Tidza
#192 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Suprug je imao 2006 godine teški infarkt miokarda uz ordiniranu terapiju i nakon više hospitalizacija sada se dobro osjeća Međutim jučer je došlo do nekog čudnog povraćanja na tašte zvali smo hitnu i nakon intervencije oni su rekli da se radi o gastralgiji. U sadržaju onog što je izbacio bilo je tragova sukrvice. Obzirom da koristi u redovnoj terapiji aspirin u podne i sintrom naveče po šemi: utorak, četvrtak i nedjelja 3/4 i ostali dani po 1/2, od jučerašnjeg povraćanja i naprezanja vjerovatno je došlo do te sukrvice i smanjenog broja trombocita. Hematolog je savjetovao da se prestane uzimati aspirin, ali svi ljekari kardiolozi ne djele to mišljenje. Moje je pitanje da li se sintrom i aspirin smiju uzimati u dnevnoj terapiji ovako kako je do sada uzimao jer svi dosadašnji nalazi su bili u redu. Strah me je ponovnog infarkta ako prestane piti aspirin.
Iz lab. nalaza: (od juče 21.05.2011.)
Plt 56
Pct 0.4
Ranije vrijednosti (04.05.2011.)
Plt 190
Pct 0.14
PS- Prebolio je i Hepatitis C.
I tu su nalazi juče hitno rađeni koji su u redu.
Možda je bilo obično trovanje hranom. Jer kaže da se to povraćanje osjećalo na luk a jeo je salatu začinjenu sa sirćetom i uljem i solju. Nakon intervencije na KUM-u dobio je infuziju sa Buskopan, Reglan i Kontrolok u otopini infuzije, kad smo došli kući imao je proljev i počeo je puštati vjetrove koji su se osjećali kao pokvareno jaje. Danas je sve normalno i bolje je samo mi je velika dilema šta sa aspirinom. Hvala
Plt 56
Pct 0.4
Plt 190
Pct 0.14
Možda je bilo obično trovanje hranom. Jer kaže da se to povraćanje osjećalo na luk a jeo je salatu začinjenu sa sirćetom i uljem i solju. Nakon intervencije na KUM-u dobio je infuziju sa Buskopan, Reglan i Kontrolok u otopini infuzije, kad smo došli kući imao je proljev i počeo je puštati vjetrove koji su se osjećali kao pokvareno jaje. Danas je sve normalno i bolje je samo mi je velika dilema šta sa aspirinom. Hvala
-
Brus Lee
#193 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Ne ide aspirin i sintrom zajedno. Aspirin iskljuciti. Koliki je INR? Plt 56???Tidza wrote:Suprug je imao 2006 godine teški infarkt miokarda uz ordiniranu terapiju i nakon više hospitalizacija sada se dobro osjeća Međutim jučer je došlo do nekog čudnog povraćanja na tašte zvali smo hitnu i nakon intervencije oni su rekli da se radi o gastralgiji. U sadržaju onog što je izbacio bilo je tragova sukrvice. Obzirom da koristi u redovnoj terapiji aspirin u podne i sintrom naveče po šemi: utorak, četvrtak i nedjelja 3/4 i ostali dani po 1/2, od jučerašnjeg povraćanja i naprezanja vjerovatno je došlo do te sukrvice i smanjenog broja trombocita. Hematolog je savjetovao da se prestane uzimati aspirin, ali svi ljekari kardiolozi ne djele to mišljenje. Moje je pitanje da li se sintrom i aspirin smiju uzimati u dnevnoj terapiji ovako kako je do sada uzimao jer svi dosadašnji nalazi su bili u redu. Strah me je ponovnog infarkta ako prestane piti aspirin.
Plt 56
Pct 0.4
Plt 190
Pct 0.14
-
Tidza
#194 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
INR = 2.25...tada su nalazi bili uredni, mjereno je 5.4.2011. Ove vrijednosti INR-a su uz terapiju i aspirinom i sintromom. Javit cemo novi INR sutra posto je sutra kontrola. Hvala !!!PUno ste pomogli !!!

- Converse
#195 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Pozdrav, prilikom depiliranja bicem sam malkice zarezala madez na nozi, odmah sam to ocistila alkoholom i sad za sad ne vidim nikakve promjene, medjutim strah me je, da li to moze uzrokovati ozbiljnije probleme?
- Dr.medicine
#196 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Ako je veci, iznad nivoa kože, i ako je krvario javi se dermatologu.Converse wrote:Pozdrav, prilikom depiliranja bicem sam malkice zarezala madez na nozi, odmah sam to ocistila alkoholom i sad za sad ne vidim nikakve promjene, medjutim strah me je, da li to moze uzrokovati ozbiljnije probleme?
- Eleonora
#197 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Da nemas pocetak anksioznog poremecaja sa napadima panike?!saby_sa wrote:eh ovako imam 23 godine i vec nekih 5 mjeseci imam nekih zdravstvenih problema al ne znam zbog cega, a ni doktori jos uvijek nisu otkrili..simptomi:imam neke napade koji se javljaju skoro svaki dan:vrtoglavica-osjecaj da cu pasti u nesvijest,slabost,tesko disanje,tresem se u tom trenutku-sva,zamucenje pred ocima,ne mogu podnijeti zagusljive prostorije,prije sam pusila cigarete-sada ne mogu jer mi se odmah zamanta...radila sam neke nalaze:krv-zeljezo mi je bilo nize nego sto je normalno i dobila sam terapiju sirup-ferum lek,zatim ono pila cveklu,vitamine,zelje...svasta nesto i da sad mi je zeljezo 27,radila ekg i on je uredu,snimala kicmu i vrat-imam blagu skoliozu u podrucju vrata,radila color dopller vratnih zila-i on je uredu,radila hormone stitne zlijezde-posto sam inace imala problema s tim hipotireodizam pila tablete letrox i sada su nalazi ok mislim sve u granicama normale...i da nezz sta da radim dalje...jer ovo nista nije pokazalo, a meni se i dalje manta...doktori ne znaju sta mi je...znate li vi???unaprijed zahvalna...
-
LaCici
#198 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Prosla sam kroz identicnu situaciju. Apsolutno sve simptome sam imala kao i ti i prosla kroz sve moguce pretrage, cak sam bila i na magnetnoj rezonanci glave jer vise nisu znali od cega imam vrtoglavice. Nisam smjela sama izaci iz kuce imala sam osjecaj da cu se srusiti, prestala sam takodjer zbog toga i pusiti. Na kraju sam zavrsila kod neuropsihijatra, i dobila antidepresive, konacna dijagnoza: na nervnoj bazi.
U tom periodu sam prolazila i kroz tesko psiholosko razdoblje tako da je to dovelo do svega toga. U medjuvremenu mi je dijagnosticirana hipotireoza tako da mutan vid i preskakanje srca imam od toga. Kako je zivot krenuo na bolje tako se i moje zdravlje popravljalo. Hipotireoza je nazalost ostala, ali nemam vise vrtoglavica i napada. Samokontrolom sam puno ucinila, sve je stvar psihe. Tako da te apsolutno razumijem. Eliminiraj stres i negativne misli (znam da je tesko ali za svoje dobro moras malo "poravniti") i bice sve ok.
Nazalost, potrebno je dosta vremena da se izvuces iz takvog stanja, ali budi uporna i odlucna.
- Eleonora
#199 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
LaCici wrote:Prosla sam kroz identicnu situaciju. Apsolutno sve simptome sam imala kao i ti i prosla kroz sve moguce pretrage, cak sam bila i na magnetnoj rezonanci glave jer vise nisu znali od cega imam vrtoglavice. Nisam smjela sama izaci iz kuce imala sam osjecaj da cu se srusiti, prestala sam takodjer zbog toga i pusiti. Na kraju sam zavrsila kod neuropsihijatra, i dobila antidepresive, konacna dijagnoza: na nervnoj bazi.U tom periodu sam prolazila i kroz tesko psiholosko razdoblje tako da je to dovelo do svega toga. U medjuvremenu mi je dijagnosticirana hipotireoza tako da mutan vid i preskakanje srca imam od toga. Kako je zivot krenuo na bolje tako se i moje zdravlje popravljalo. Hipotireoza je nazalost ostala, ali nemam vise vrtoglavica i napada. Samokontrolom sam puno ucinila, sve je stvar psihe. Tako da te apsolutno razumijem. Eliminiraj stres i negativne misli (znam da je tesko ali za svoje dobro moras malo "poravniti") i bice sve ok.
Nazalost, potrebno je dosta vremena da se izvuces iz takvog stanja, ali budi uporna i odlucna.
- Dr.medicine
#200 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Ček jesi ti gospodja ili si mlada haahahah, šala haj ovako.sanabe wrote:dje je onaj doktor? frka mi je![]()
Jel se stvarno MORA ici sistemom eliminacije kod pregleda?![]()
Boli me stomak. Ovi bolovi me "snadju" svake dvije godine. I onda ide: nisu bubrezi, nije jetra, nije urinarni trakt, nije zeludac... a sve to "nije" traje 6-7 sati.Pregledi snimanja, laboratorija ...
![]()
I na kraju, evo sta su mi rekli:
Dr 1 "Ma nije ti nista"
Dr.2 "Ma to si se ti prehladila"
Dr.3. " Koje si godiste? Nije ti nista."
Dr.4. "Postoji mogucnost da je ginekoloski problem. A mozda vam je to od ledja, gospodjo?"
Dr. 5 "Upala slijepog crijeva. Hitna operacija"
Uglavnom od jutros od 8 sati, pa sve do maloprije sam bila na pregledima. Oni pojma nemaju sta je meni.![]()
Mene boli.Boli me u dnu stomaka. Vise sa desne strane. I tako svake dvije godine. I nikad niko nije skontao sta me boli.
Sjedila na betonu? Nosila neku kratku majicu, šetala bosa ovih dana?