MMA (Mixed Martial Arts)
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- medjutim
#176 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Diaz mi nije nešto ultra drag borac,iako fakat ima veliko srce tu mu se ne može prigovorit ništa. Ipak nadam se da će GSP odradit to kako treba. Mislim da će borba ići do sudijske odluke.
- drugodtvogdruga
#177 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
nadam se da nece, volio bi da neko nekog uspava, dosta mi vise gsp-a i odlukamedjutim wrote:Diaz mi nije nešto ultra drag borac,iako fakat ima veliko srce tu mu se ne može prigovorit ništa. Ipak nadam se da će GSP odradit to kako treba. Mislim da će borba ići do sudijske odluke.
- Cyrax
#178 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Junior mlavi sve redom 
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#179 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Samo do CainaCyrax wrote:Junior mlavi sve redom
- 4m3l
#180 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
i caina 100%UnscarD wrote:Samo do CainaCyrax wrote:Junior mlavi sve redom
-
enisss
#181 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Mislim da Cain ima vise sanse od Santosa....sto se tice standupa...mala prednost je na strani Santosa..no..vidjeli smo da Cain moze oboriti na zemlju koga god hoce...znaci....presudice njegovo hrvanje i u ovoj borbi....moja prognoza je da Cain pobjedjuje...sudijskom odlukom4m3l wrote:i caina 100%UnscarD wrote:Samo do CainaCyrax wrote:Junior mlavi sve redom
-
UnscarD
#182 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Zavisi koliko ce spreman biti Cain jer povreda koju ima nije naivna. Ako bude spreman, ima vise sansi.
U standupu nije losiji od Santosa ali je bolji hrvac 10 puta. To je borba od 5 rundi i iako je Santos spreman, mislim da Cain ima daleko najbolji kardio u diviziji. Ne bih rekao da to ide na bodove jer 5 rundi u HW se ne sjecam kada sam gledao.
U standupu nije losiji od Santosa ali je bolji hrvac 10 puta. To je borba od 5 rundi i iako je Santos spreman, mislim da Cain ima daleko najbolji kardio u diviziji. Ne bih rekao da to ide na bodove jer 5 rundi u HW se ne sjecam kada sam gledao.
- citroen
#183 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Kad je ta borba caina i santosa ?
-
enisss
#184 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
nije jos oficijelno ali izgleda da ce biti 19.oktobarcitroen wrote:Kad je ta borba caina i santosa ?
-
enisss
#185 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Eh...ne bi rekao da je sad toliko bolji hrvacUnscarD wrote:Zavisi koliko ce spreman biti Cain jer povreda koju ima nije naivna. Ako bude spreman, ima vise sansi.
Slazem se s tim sto kazes vezano za Cainovu povredu...rame je u pitanju...komplikovan zglob...ko zna kakav ce biti poslije te povrede..a i pauza od 13 mjeseci ce sigurno biti faktor..
Sigurno ce biti zanimljiva borba..vidjelo se takodje da Santos ima problema kada protivnik ide prema njemu...nije bas neki kontras...kada bi jos poradio na tom aspektu...ubacio malo vise udaraca nogom...laktovima..koljenima...mislim da mu niko ne bi mogao ni prici
-
UnscarD
#186 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Izmedju ostalog, zato me i nervira sto ljudi bas pljuju Mirka ali kada se realno pogleda, Mirko gubi od boraca iz samog vrha divizije. Santosa sada kuju u zvijezde ali ne treba zaboraviti da je Mirko Santosa prvu rundu dobio ali definitivno nije mogao pratiti taj ritam kao i to da je Santosova faca poslije meca sa Mirkom bila dobro natucena za razliku od meca sa Carwinom...
- Cyrax
#187 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Niko ne pljuje Mirka nego je tako kako jeste. Eto pogledaj jos jednom borbu i ako je Mirko dobio prvu rundu ja sam Marko Kraljevic. Nema to veze sa ritmom nego je Cigano bio brzi, jaci, agresivniji ili jednom rjecju bolji. Natukao ga je debeli Nelson dosad najvise pa kakve vajde od toga kad ovaj uputi minimum 3,4 puta vise jacih udaraca a pokazao je da moze primiti iste bez problema. Cain ga treba oboriti na zemlju ali treba proci ona dva malja od ruku sta ima i opet nisi siguran.UnscarD wrote:Izmedju ostalog, zato me i nervira sto ljudi bas pljuju Mirka ali kada se realno pogleda, Mirko gubi od boraca iz samog vrha divizije. Santosa sada kuju u zvijezde ali ne treba zaboraviti da je Mirko Santosa prvu rundu dobio ali definitivno nije mogao pratiti taj ritam kao i to da je Santosova faca poslije meca sa Mirkom bila dobro natucena za razliku od meca sa Carwinom...
-
sitna.buranija
#188 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Veceras Overeem dobija via KO 1st 
- drugodtvogdruga
#189 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
sitna.buranija wrote:Veceras Overeem dobija via KO 1st
-
enisss
#190 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
i ja se nadamsitna.buranija wrote:Veceras Overeem dobija via KO 1st
- drugodtvogdruga
#191 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
fuj borbe izmedju overeema i werduma, katastroficno
-
UnscarD
#192 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Jasta je ... nisam bas siguran ni u pobjedu alistaira...bar je barnet bio ubjedljiv iako je i to bilo dosadno ...drugodtvogdruga wrote:fuj borbe izmedju overeema i werduma, katastroficno
-
UnscarD
#193 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Pogledao sam prvu rundu i bila je blizu. Iako je Cigano uputio vise udaraca Mirkovi su bili ubjedljiviji ali u prabvusi , sudije su prvu rundu vidjele ovako :Cyrax wrote:Niko ne pljuje Mirka nego je tako kako jeste. Eto pogledaj jos jednom borbu i ako je Mirko dobio prvu rundu ja sam Marko Kraljevic. Nema to veze sa ritmom nego je Cigano bio brzi, jaci, agresivniji ili jednom rjecju bolji. Natukao ga je debeli Nelson dosad najvise pa kakve vajde od toga kad ovaj uputi minimum 3,4 puta vise jacih udaraca a pokazao je da moze primiti iste bez problema. Cain ga treba oboriti na zemlju ali treba proci ona dva malja od ruku sta ima i opet nisi siguran.UnscarD wrote:Izmedju ostalog, zato me i nervira sto ljudi bas pljuju Mirka ali kada se realno pogleda, Mirko gubi od boraca iz samog vrha divizije. Santosa sada kuju u zvijezde ali ne treba zaboraviti da je Mirko Santosa prvu rundu dobio ali definitivno nije mogao pratiti taj ritam kao i to da je Santosova faca poslije meca sa Mirkom bila dobro natucena za razliku od meca sa Carwinom...
Jordan Breen scores the fight 10-9 dos Santos
Jeff Sherwood scores the round 10-9 Cro Cop
Mike Fridley scores the round 10-9 dos Santos
Ipak split decision.
- citroen
#194 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ko je pobijednik tog meca?drugodtvogdruga wrote:fuj borbe izmedju overeema i werduma, katastroficno
-
Strauss
#195 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
overeemcitroen wrote:Ko je pobijednik tog meca?drugodtvogdruga wrote:fuj borbe izmedju overeema i werduma, katastroficno
-
Strauss
#196 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
jedini krivac je werdum. pa covjece ne boris se na bjj turniru, vec u mma. sta on misli da je neko lud i da ce se samo tako spustiti njemu u parter. ono moljakanje i zvanje reema dole je jadno. stari dobri pride, puci ga po djepu, pa ce vjerujem malo i razmisliti o tome.drugodtvogdruga wrote:fuj borbe izmedju overeema i werduma, katastroficno
a i overeme me razocarao kad je u pitanju cardio. vec poslije prve runde je ispuhao. samo ono disanje poslije meca... zajebo je i bob sapa
i da, svaka cast barnetu. fenomenalno odradjena borba. iskusno, lagano, mada vidljivo je bilo, da je i pomalo nervozan. ipak posije dugo vremena na velikoj sceni. ima lijepe sanse da uzme ovaj turnir.
- dzeno123
#197 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Poslje ovih meceva u grand prix sve vise sam sigurniji da je UFC od Strikeforca udaljen svjetlosnu godinu.
-
Strauss
#198 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
dzeno123 wrote:Poslje ovih meceva u grand prix sve vise sam sigurniji da je UFC od Strikeforca udaljen svjetlosnu godinu.
- dzeno123
#199 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ne vidim razloga za cudjenje. Cain ili JDS bi pojeli Overeema koji je pokazo da ne zna primati udarce i da je Werdum bio malo odlucniji komotno je mogo odnijeti pobjedu. Mada su i ovako neke sudijske odluke bile sumnjive.Strauss wrote:dzeno123 wrote:Poslje ovih meceva u grand prix sve vise sam sigurniji da je UFC od Strikeforca udaljen svjetlosnu godinu.
-
Strauss
#200 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
ja reko ti kazes da je ufc udaljen od sf-a svjetlosnu godinu u negativnom smislu. u tom kontekstu sam shvatio tvoj post, al ocigledno nisam dobro shvatio, do mene je izvini..dzeno123 wrote:Ne vidim razloga za cudjenje. Cain ili JDS bi pojeli Overeema koji je pokazo da ne zna primati udarce i da je Werdum bio malo odlucniji komotno je mogo odnijeti pobjedu. Mada su i ovako neke sudijske odluke bile sumnjive.Strauss wrote:dzeno123 wrote:Poslje ovih meceva u grand prix sve vise sam sigurniji da je UFC od Strikeforca udaljen svjetlosnu godinu.
i slazem se za sudijsku odluku. 29-28, 30-27 and 30-27 for Overeem. smijurija