al haj da malo budemo primitivci, da svoje frustracije lijecimo na prozorima, juhuuuuuuuuuuuu
PROTESTI SE OTELI KONTROLI
- Neelix
#176 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
cenzus nije 1200 nego faking 2000 km
omg, pa koliko od ovih sto su se bunili ima tolika primanja?
znaci, NISTA im se ne bi promijenilo u primanjima i da nisu protestvovali
al haj da malo budemo primitivci, da svoje frustracije lijecimo na prozorima, juhuuuuuuuuuuuu
- therrarrius
#177 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Tebi je ocigledno dobroNeelix wrote:cenzus nije 1200 nego faking 2000 kmomg, pa koliko od ovih sto su se bunili ima tolika primanja?
![]()
Opet te pitam, ako medju ovima sto protestvuju ima jadnih, gladnih, siromasnih (po tebi nema, po tebi ovdje stoje bogati
Hajd molim te odgovori.
-
VjecitiStudent
#178 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
nek cenzori gore upisu sta je vec podobno ovdje da pise
nek cenzori gore upisu sta je vec podobno ovdje da pise
- 1mala
#179 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Stajati ces ti zajedno sa mnom, za koji mjesec gore, i isto tako traziti svoja prava....samo jos malo....Neelix wrote:cenzus nije 1200 nego faking 2000 kmomg, pa koliko od ovih sto su se bunili ima tolika primanja?
![]()
zali Boze ovih klinaca, koje odgajamo u ovoj nesretnoj zemlji
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#180 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
I jos ne konta sto je dosao, jer onim obicnim borcima sa najmanjim primanjima jos sinoc je odluceno da se nece nista mijenjati pa sad polako pocinju da kontaju da su ih malo Radjo i kompanija koji dobijaju 2000 onako malo zajebali i da su dobijali batine danas radi smanjenja samo njihovih enormnih primanja. E sad kad su prokuzeni idu na rusenje vlade za koje ja nemam lijepe rijeci osim za Bevandu koji je sve ovo najavio Brankovicu prije godinu i vise a ovaj ga je otresao ko carsaf.Splinter wrote:ma neka ruse sve redom...
manje para treba za nova stakla nego za platu ovim uhljupima. kako neko moze biti djubre i
biti na strani vlade da mi je samo znati. ko eto nekome se dolazi od neznam ni ja gdje da stoji citav dan na nogama, gadja vladu i pritom ugrozava vlastiti zivot...ja sam svjestan da cemo mi to sve morati ponovo platiti, ali bolje platiti za nova stakla nego tim lopovima dnevnice...
da odmah kazem nikakve veze nemam sa njima, niti koga imam iz te kategorije ali ih podrzavam u potpunosti!!
- Neelix
#181 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
ja lika
CENZUS OD 2000 KM ZNACI DA SE SOCIJALNA DAVANJA NE BI UKINULA NIKOME KO IMA PRIMANJA MANJE OD 2000 KM
ako su jadni, gladni, i siromasni oni koji imaju primanja od 2000 KM i vise...ne znam sta bih ti reko eto, ja trubim da 90% onih sto su protestvovali i ne znaju zasto protestuju, a ti si jedan od njih ocito.
CENZUS OD 2000 KM ZNACI DA SE SOCIJALNA DAVANJA NE BI UKINULA NIKOME KO IMA PRIMANJA MANJE OD 2000 KM
ako su jadni, gladni, i siromasni oni koji imaju primanja od 2000 KM i vise...ne znam sta bih ti reko eto, ja trubim da 90% onih sto su protestvovali i ne znaju zasto protestuju, a ti si jedan od njih ocito.
- snaga_znanja
#182 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Cekaj te mene sad zanima da li postoje osobe koje bez obzira na radni odnos primaju vise od 2000 KM na osnovu ratnih zasluga???? 
Last edited by snaga_znanja on 21/04/2010 18:19, edited 1 time in total.
-
focanka
#183 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Razmisljas li ti mozda ima li ljudi koji su u toj zgradi, a koji nemaju gdje?
Policajci od kojih je bar 20ak unutra povrijedjeno!
Razmisljaj prije nego sto nesto napises![/quote]
Policajci od kojih je bar 20ak unutra povrijedjeno!
Razmisljaj prije nego sto nesto napises![/quote]
Svi uposlenici vlade su još juce dobili obavještenje da danas netrebaju dolaziti na posao a možda i narednih par dana...dakle svoje su ljude opet obezbjedili a ostali![]()
- statix
#184 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Rade sezonski, ili na crno ili imaju kioske, kafane, tezge, registrovane na supruge...snaga_znanja wrote:Cekaj te mene sad zanima da li postoje osobe koje bez obzira na radni odnos primaju vise od 2000 KM na osnovu ratnih zasluga????
- law2
#185 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Uh hebote,
da vidis sranja u ruandi....
da vidis sranja u ruandi....
- bosanski
#186 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
PREJAKA SLIKA!staza wrote:
nego, je su li im udovoljili oko cenzusa ili su banane ipak dovoljne
- snaga_znanja
#187 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Ama cekaj da postavim i formulisem pitanje kako treba.statix wrote:Rade sezonski, ili na crno ili imaju kioske, kafane, tezge, registrovane na supruge...snaga_znanja wrote:Cekaj te mene sad zanima da li postoje osobe koje bez obzira na radni odnos primaju vise od 2000 KM na osnovu ratnih zasluga????
Da li neko ko nije invalid, ostvarjue primanja na osnovu ratnih zasluga vise od 2000 KM???
-
sierra1712
#188 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
A jesu to neki protesti u toku...ne kontam..

-
TheSpooky
#189 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
13 je ljudi ranjeno a troje ima ozbiljne povrede glave,cemu ovo vodi??!!
- mrtva kokoš
#190 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
meni nikako ne moze biti jasno primanje od 2000KM covjeka koji je u penziji...
da se ja pitam meni ni jedan penzioner ne bi imao vise od 1000KM pa da je bio general generalima, predsjednik predsjednicima krajnje bezobrazno i nemoralno...
da se ja pitam meni ni jedan penzioner ne bi imao vise od 1000KM pa da je bio general generalima, predsjednik predsjednicima krajnje bezobrazno i nemoralno...
-
sierra1712
#191 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Nedime sta nam ovo rade ...moj Nedime ....

- astrid
#192 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
On je to vidio na licu mjestanellington wrote:Evo sad i meni vele, rekao Mujezinović da su se davale pare, valjda na FTVladyblue18 wrote:Better Man wrote:
Ovi što izazivaju nerede i ruše i pale nisu nikakvi borci, već obični lezihljeboviči. Pravi istinski borci i heroji koji su ginuli na prvim linijama nisu došli na ove izrežirane proteste. Što nisu ovako napadali u ratu, pa bi nam zemlja bila slobodna i ne bi bilo RS-a. Javilo je na tv da su se pred drugom gimnazijom davali novci onima koji bili spremni da kamenuju zgradu Vlade i da ruše i pale.![]()
![]()
Jest, u pravu si ti, ne bi bilo RS-a.
![]()
Ali to nije tema.
Cuj davali pare...na kojoj to televiziji rekose.![]()
- statix
#193 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Ne znam koliko su primanja po kategorijama.snaga_znanja wrote:Ama cekaj da postavim i formulisem pitanje kako treba.statix wrote:Rade sezonski, ili na crno ili imaju kioske, kafane, tezge, registrovane na supruge...snaga_znanja wrote:Cekaj te mene sad zanima da li postoje osobe koje bez obzira na radni odnos primaju vise od 2000 KM na osnovu ratnih zasluga????
Da li neko ko nije invalid, ostvarjue primanja na osnovu ratnih zasluga vise od 2000 KM???
- astrid
#194 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Čitajuću neke komentare shavtila sam da one koji su branili našu zemlju..treba pod hitno zbog toga kazniti 
-
Alfa_Ze
#195 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Sumnjam da su ovih 1.000 bili medju demonstrantima. Mozda neko od onih ''Zlatnih ljiljana'' !!On je rekao da jučerašnja Uredba predviđa da se sa budžeta Vlade skine 1.000 korisnika boračke populacije koji imaju primanja preko dvije hiljade KM
Ukoliko Vlada podnese ostavku, kaže Mujezinović, u pitanje dolaze isplate naknada 109 hiljada korisnika boračke populacije.
-
staza
#196 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Još jedna kockica u našoj anarhiji.TheSpooky wrote:13 je ljudi ranjeno a troje ima ozbiljne povrede glave,cemu ovo vodi??!!
Suosjećam sa svim onim borcima koji imaju minimalno primanje; a ne suosjećam sa onima koji imaju: poslovne prostore, razne tajne i javne beneficije, koji su rukovodeći borački kadar, i koji ni u okviru svoje institucije nisu napravili ravnopravnu podjelu, a žele prava van nje...
Ništa novo za zemlju Dansku, pardon truhlu Bosnu: odlična prilika zavisnim i nezavisnim medijima i partijicama i organizacijama, da se pozicioniraju prije predstojećih izbora.
Čak i da ovdje bude Narandžasta revolucija, slutim da bi epilog bio mnogo gori od Ukrajine, dobili bi vlast, koja bi još više pljačkala.
P. S. Ne opravdavam uopće postojeću garnituru.
- Neelix
#197 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
kaze lik na tvsa "ti si PETEROKOLONAS" 
- chuchumbamayumbe
#198 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Uz duzno postovanje, koliko ima ovih borackih udruzenja?!
Ja do sada cuh za nekoliko predsjednika, nekoliko udruzenja, predsjednik ovog borackog udruzenja, predsjednik onog borackog udruzenja...
Ovo sa ovim predsjednicima isto kao i sa kantonima, svaka mahala izgleda ima svog predsjednika?
Jesu li oni placeni za svoj posao?
Ja do sada cuh za nekoliko predsjednika, nekoliko udruzenja, predsjednik ovog borackog udruzenja, predsjednik onog borackog udruzenja...
Ovo sa ovim predsjednicima isto kao i sa kantonima, svaka mahala izgleda ima svog predsjednika?
Jesu li oni placeni za svoj posao?
- stereotipni
#199 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Dzevad Radjo je najgrlatiji predstavnik okupljene mase pred zgradom Vlade FBIH. Da se malo podsjetimo:
Tribina okupila više stotina ljudi
U prepunoj dvorani Centra za kulturu Olovo, pred više stotina ljudi, Savez za bolju budućnost BiH nastavio je sa trendom rušenje rekorda u posjećenosti diljem BiH.
O teškoj ekonomskoj situaciji u ovom gradu govorili su diplomirani pravnik Hidajet Memić, ugledni olovski ugostitelj Asim Kolosević, diplomirani socijalni radnik Elida Cerić i profesor odbrane Haris Merdan.
Na tribini su govorili i gosti iz Sarajeva penzionisani general Vahid Karavelić, bivši komandant gardijske brigade i nosilac «zlatnog ljiljana» Dževad Rađo a na kraju i predsjednik Saveza Fahrudin Radončić.
On je rekao da se mora otvoriti velika borba protiv siromaštva i korupcije, a BiH kao država očuvati snažnim ekonomskim razvojem. Također, Radončić je naglasio da Bošnjake niko neće uplašiti da se usprave kao narod i da zajedno sa drugima na ravnopravnoj osnovi i na bazi takmičenja u stvaranju novih i boljih vrijednosti jačaju državu u cjelini.
Tribina okupila više stotina ljudi
U prepunoj dvorani Centra za kulturu Olovo, pred više stotina ljudi, Savez za bolju budućnost BiH nastavio je sa trendom rušenje rekorda u posjećenosti diljem BiH.
O teškoj ekonomskoj situaciji u ovom gradu govorili su diplomirani pravnik Hidajet Memić, ugledni olovski ugostitelj Asim Kolosević, diplomirani socijalni radnik Elida Cerić i profesor odbrane Haris Merdan.
Na tribini su govorili i gosti iz Sarajeva penzionisani general Vahid Karavelić, bivši komandant gardijske brigade i nosilac «zlatnog ljiljana» Dževad Rađo a na kraju i predsjednik Saveza Fahrudin Radončić.
On je rekao da se mora otvoriti velika borba protiv siromaštva i korupcije, a BiH kao država očuvati snažnim ekonomskim razvojem. Također, Radončić je naglasio da Bošnjake niko neće uplašiti da se usprave kao narod i da zajedno sa drugima na ravnopravnoj osnovi i na bazi takmičenja u stvaranju novih i boljih vrijednosti jačaju državu u cjelini.
- statix
#200 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
staza wrote:Još jedna kockica u našoj anarhiji.TheSpooky wrote:13 je ljudi ranjeno a troje ima ozbiljne povrede glave,cemu ovo vodi??!!
Suosjećam sa svim onim borcima koji imaju minimalno primanje; a ne suosjećam sa onima koji imaju: poslovne prostore, razne tajne i javne beneficije, koji su rukovodeći borački kadar, i koji ni u okviru svoje institucije nisu napravili ravnopravnu podjelu, a žele prava van nje...
Ništa novo za zemlju Dansku, pardon truhlu Bosnu: odlična prilika zavisnim i nezavisnim medijima i partijicama i organizacijama, da se pozicioniraju prije predstojećih izbora.
Čak i da ovdje bude Narandžasta revolucija, slutim da bi epilog bio mnogo gori od Ukrajine, dobili bi vlast, koja bi još više pljačkala.
P. S. Ne opravdavam uopće postojeću garnituru.