KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply

#176 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by avatar »

Da li neko zna koje oblasti će biti obuhvaćene sutra na testiranju za volontere u poreznoj upravi u sarajevu? Ide li još neko od forumaša na ovo testiranje..?

pozz
Urbana

#177 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Urbana »

I ja idem na testiranje ali u cetvrtak u Tuzli. Pretpostavljam da bi moglo biti nesto od zakona o porezima ili neki ekonomski pojmovi. Prijateljica ide na testiranje u 9.30 a ja u 10.00, izgleda da ne traje dugo.

Izlazim na test mada se ne nadam prolasku. Na konkurs za pripravnika mjesec dana ranije javilo se oko 100 ekonomista (primali su 1) a za volontere u Opštini 50ak (primali su 4) tako da i ovdje ocekujem minimalno 50 kandidata. Primaju 2 ekonomista.

#178 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by avatar »

I ja kontam da će biti nešto vezano direktno za poreznu upravu i porezne zakone, a možda i poneko stručno pitanje... Ja koliko znam bit će samo 10-tak pitanja, tak oda će vjerovatno trajati najviše pola sata. Pa sad, kako bude, nek nam je sa srećom :)
ekolog77

#179 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ekolog77 »

IMALI NEKO INFORMACIJU KAKO JE BILO NA TESTIRANJU ZA VOLONTERA U SARAJEVU.
edem

#180 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by edem »

Bilo je 20 pitanja,opcioni odgovori,uglavnom sa njihove stranice zakoni...Danas trebaju biti rezultati
maxell_sarajevo

#181 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by maxell_sarajevo »

Zasto jos nema rezultata za volontere u poreznoj upravi?

#182 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by avatar »

Evo svježe sa stranice :)
http://www.pufbih.ba/vijest.php?id=319

OBAVJEŠTENJE ZA KANDIDATE-VOLONTERE
Obavještavaju se kandidati koji su se prijavili na Javni konkurs za prijem volontera u Poreznu upravu Federacije BiH, objavljen 01.06.2010. godine, da će o rezultatima izbora biti obaviješteni pismenim putem, nakon što se donese odluka o izboru.

Da li je neko bio na razgovoru u nekoj državnoj instituciji i kako izgleda?

Što se tiče testiranja ukoliko neko još nije bio u drugim gradovima: a, b, c pitanja sa jednim ispravnim odgovorom, bili su isključivo zakoni i ostala literatura sa njihove stranice i to manje-više osnovne stvari.
maxell_sarajevo

#183 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Znaci nista ni od ovog konkursa, 100% odbijenicu dobivam. :sad:
don01

#184 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by don01 »

Jel ima jos konkursa da ce biti otvoreni za volontere...moze na pp :-D
edem

#185 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by edem »

jeli neko dobio odgovor iz Porezne uprave?Zna li iko šta se dešava?
maxell_sarajevo

#186 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

edem wrote:jeli neko dobio odgovor iz Porezne uprave?Zna li iko šta se dešava?
Ja dobio i nisam primljen, sa kriminalistike su primljeni Dedic Amra i Mrakovic Haris.
carobni snijeg

#187 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by carobni snijeg »

Da li je neko od dipl. pravnika - volontera možda pozvan na intervju u Poreznu upravu ovih dana :roll: ?
edem

#188 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by edem »

carobni snijeg wrote:Da li je neko od dipl. pravnika - volontera možda pozvan na intervju u Poreznu upravu ovih dana :roll: ?
Ja još nisam dobila nikakvu obavijest,iako se nemam čemu nadati!Pa hoće li biti intervju ili će odmah odabrati na osnovu pismene provjere?
carobni snijeg

#189 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by carobni snijeg »

edem wrote:
carobni snijeg wrote:Da li je neko od dipl. pravnika - volontera možda pozvan na intervju u Poreznu upravu ovih dana :roll: ?
Ja još nisam dobila nikakvu obavijest,iako se nemam čemu nadati!Pa hoće li biti intervju ili će odmah odabrati na osnovu pismene provjere?
Mene su juče zvali da dođem sutra na intervju, iskreno iznenadila sam se, mislila sam da je to već završena stvar. Javim kako je prošlo..

#190 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by avatar »

Jesu li te zvali telefonski ili pismeno? Za kada su ti zakazali intervju? Javi kako je prošlo, puno sreće :)
carobni snijeg

#191 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by carobni snijeg »

avatar wrote:Jesu li te zvali telefonski ili pismeno? Za kada su ti zakazali intervju? Javi kako je prošlo, puno sreće :)
Hvala. A zvali su me telefonski, ali kako mi nisu objasnili fino pomislila sam da je to u vezi volontera, ali nije :-?, bilo je u vezi pripravnika, pozvali nas prvih 10 sa liste koju je napravila Agencija za zapošljavanje, na intervju, pa će oni odlučiti koga da prime, većina je bila iz Zenice.
A što se tiče volontera, jedna gospođa koja tu radi je pomenula da je već neka djevojka primljena- mada ta informacija nije sigurna pošto nije pomenula da je u pitanju pravnica, pa može biti da je i dr.struke.
edem

#192 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by edem »

ja danas dobila obavještenje iz Porezne da je primljena neka djevojka djevojka za volontera-dipl.pravnika,bez ikakvog objašnjenja:Ne znam ni koliko sam bodova imala!Ovo više ništa nema smisla,zašto se uopće prijavljivati na ove konkurse kad su svi unaprijed namješteni?
carobni snijeg

#193 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by carobni snijeg »

edem wrote:ja danas dobila obavještenje iz Porezne da je primljena neka djevojka djevojka za volontera-dipl.pravnika,bez ikakvog objašnjenja:Ne znam ni koliko sam bodova imala!Ovo više ništa nema smisla,zašto se uopće prijavljivati na ove konkurse kad su svi unaprijed namješteni?
:shock: Da, primljena djevojka koja je prije 2 mjeseca završila fax, a ima osoba koje su preko 2 godine na Birou i ništa, nisu se čak udostojili ni da nam pošalju objašnjenje. Upravo sam i ja dobila obavještenje :x .
leigh

#194 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by leigh »

Šta je na kraju bilo sa predsjedništva? Ko je tu dobio posao? Vidim izašao novi oglas za predsjedništvo, traže još :D
Bo Bo

#195 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Bo Bo »

leigh wrote:Šta je na kraju bilo sa predsjedništva? Ko je tu dobio posao? Vidim izašao novi oglas za predsjedništvo, traže još :D
gdje ima taj oglas?Jeli traze prirpavnika?
fauna

#197 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by fauna »

Čuo sam da se konkursom koji je izašao za Predsjednišvo BiH pkrivaju dvije osobe, jedna ima diplomu sa 180ECTS bodova, a druga sa 240 ECTS bodova. Samim konkursom je sve naznačeno. Ljudi već rade :bih: :evil: :evil: :x :x :bih: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
maxell_sarajevo

#198 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Jel neko danas radio test u min.za pitanja boraca i invalida?
lepirica

#199 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by lepirica »

Zdravo,da li možda neko ima kakvu informaciju za rezultate intervjua u Tužilaštvu? Hvala:)
lord-executioner

#200 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by lord-executioner »

lepirica wrote:Zdravo,da li možda neko ima kakvu informaciju za rezultate intervjua u Tužilaštvu? Hvala:)
I mene bi ovo zanimalo, rekli su da ce kandidati biti obavijesteni jako brzo.
Post Reply