SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
seda

#176 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by seda »

Ovo je cijena na Carsiji pretpostavljam ??

Vidi sine, kad "gutljaj" kafe u Veneciji moze biti 8 eura , zasto i mi ne bi postavili cijenu cevapa 7 KM .. ja bih turistima naplacivao po 10 eura .. ha ya

Cijena je prvenstveno namijenjena da se turistima uzme koja markica vise , a ne nama domacima .... kupi sebi u supermarketu 1 kg , tavu i havuljaj koliko ti volja
ellmichak

#177 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by ellmichak »

donBeton wrote:Kada sam jednom u Mekdonaldsu potrošio, pretvoreno u marke, 15KM za nešto što nije upola dobro kao kod naših ugostitelja i još ostao gladan, počeo sam cijeniti ovo šta imamo. Venera, Alipašino, 5KM, drugi najbolji ćevapi u gradu.
aj agri za veneru, jami :mrgreen:
mr.gugl

#178 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by mr.gugl »

seda wrote:Ovo je cijena na Carsiji pretpostavljam ??

Vidi sine, kad "gutljaj" kafe u Veneciji moze biti 8 eura , zasto i mi ne bi postavili cijenu cevapa 7 KM .. ja bih turistima naplacivao po 10 eura .. ha ya

Cijena je prvenstveno namijenjena da se turistima uzme koja markica vise , a ne nama domacima .... kupi sebi u supermarketu 1 kg , tavu i havuljaj koliko ti volja
to bi onda trebalo da bude kao u Blagaju, na ulazu u tekiju sjedi neka teta 8-) i ja je pitam koliko je karta, kaze fino strancima 2 KM, a nasi mogu kupiti kartu ako zele i onda je to fer. :thumbup:
palermo

#179 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by palermo »

mr.gugl wrote:
seda wrote:Ovo je cijena na Carsiji pretpostavljam ??

to bi onda trebalo da bude kao u Blagaju, na ulazu u tekiju sjedi neka teta 8-) i ja je pitam koliko je karta, kaze fino strancima 2 KM, a nasi mogu kupiti kartu ako zele i onda je to fer. :thumbup:
teško da bi se stranci složili da je to fer......čudna je nekad logika koju upotrebljavamo
Bullet Tooth Tony

#180 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Bullet Tooth Tony »

Nije "Nuno", nego "Nune" heheh

A nalazi se tamo u onom malom prolazu s desne strane prije Tržnice (kad ideš u pravcu Čaršije). Tamo gdje i Celtic pub, ako ti je lakše skontati :D

Imaš i reklamu prije prolaza, pa kad budeš tražio gledaj prema gore :D:
Image
:thumbup: :thumbup: No.1 ;-)
Obuca9

#181 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Obuca9 »

Tebe sam čeko da potvrdiš :D
zijancer

#182 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by zijancer »

jao, ne mogu da citam ovo o tavi vise :P
umjesto te tave :mrgreen: probajte ubacit cevape u pleh..nista ulje i to, pa u rernu, skroz pri vrhu.. i budu bolji nego u tavi (samo paziti da se ne ugljenisu :cry: )

p.s. gledam danas jednog bambina.. 4-5 godina, jede s nanom banjalučke, i odjednom pita '' a kako su ih zalijepili?'' :P
chuchumbamayumbe

#183 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by chuchumbamayumbe »

Moj mali od dvije godine pojde petaka i trazi jos. :)
donja_crtica

#184 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by donja_crtica »

Cevape sam jeo u
Sarajevu
Travniku
Bosanskoj krajini
Banjaluci
Zenici
Tuzli
Mostaru
Bijeljini
Gracanici

I po mom cejfu ide ovako

Travnik (prvo hari, onda moze proci onaj bajra, samo ne plava voda)
Zenica (na par mjesta sam jeo, ok je)
Sarajevo (Mujanic i Mrkva) Hodzic 2 me neki dan razocarao, valja je 1 i dalje podnoshljiv :)

ostalo manje vise nije vrijedno spomena, mozda samo limenka u Tuzli, al da malo manje zaliju
U Gracanici kod autobuske je simpaticno bilo, donesu cevape sa lepinom u saftu od janjece kapljevine. Kao corbu da jedes :) Ovo je bilo prije vise od 10 godina, mislim da ne radi vise ta radnja.
edinbug

#185 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by edinbug »

Hari (Travnik) je TITO. Najbolji cevap bez premca, a cijena od 4 KM je u odnosu na tih 7 KM bagatela.
alibaba_i_30_godina

#186 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by alibaba_i_30_godina »

Bio sam neki dan u Zmaju ... 10 cevapa 6 KM pa eto da znate gdje je jeftinije. :D
Gray

#187 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Gray »

edinbug wrote:Hari (Travnik) je TITO. Najbolji cevap bez premca, a cijena od 4 KM je u odnosu na tih 7 KM bagatela.

Slažem se. Poslije svih preopruka ovdje, u subotu sam maksuz otišao na ćevape tamo i baš su bili dobri, nisu mi ni teško pali na stomak.
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#188 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by UltrasNaBaterije »

samo malo wrote:Travnicki dole kod katolicke crkve, iza onih sebilja, neki albanac drzi, 20 komada dobijes i platis manje nego u Sarajevu.

Na bascarsiji nisam jeo cevape valjda 3 godine. Niti namjeravam.
To je Vaha. ja nikad u životu nisam pojeo ćevape u Sa, u Travniku su mi najbolji u Ajli, pored Harija :). U biti isti su ćevapi, jer Hari i Ajlu drže dva brata i bili su zajedno, sad samo odvojeno . :D
Jack Be Nimble

#189 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Jack Be Nimble »

koja je prosjecna cjena bureka?
Obuca9

#190 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Obuca9 »

Jack Be Nimble wrote:koja je prosjecna cjena bureka?
Oko 12 KM kila na Čaršiji... Ostale pite su jeftinije 8-10 KM...
Neelix

#191 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Neelix »

opet ove nebuloze o travniku.... :D morebit da su jeftiniji...al ne moze pizza bit igdje bolja nego u italiji, niti tortille igdje nego u mexicu, da ga jebes :-)
incognito071

#192 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by incognito071 »

Sta dozivjeh, da me ubjeduju da su cevapi u nekom Travniku ili nedaj Boze Zenici ili Tuzli, bolji nego u Sarajevu...e svasta se nakotilo u ovaj grad... :sad: :sad:
sabanss

#193 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by sabanss »

Neelix wrote:opet ove nebuloze o travniku.... :D morebit da su jeftiniji...al ne moze pizza bit igdje bolja nego u italiji, niti tortille igdje nego u mexicu, da ga jebes :-)
Meni jedino sto ne valja u Travniku su somuni. To ustvari i nije somun vec pogaca natopljena, pazi sad, vodom od kuhanih kostiju (ako me nisu slagali). Cevapi su dobri za razliku od nasih carsijskih. Ne moze cevap valjati ako ga varim dva dana sto je slucaj sa Zeljinim koji mnogi spominju kao dobre.
Fozgen

#194 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Fozgen »

incognito071 wrote:Sta dozivjeh, da me ubjeduju da su cevapi u nekom Travniku ili nedaj Boze Zenici ili Tuzli, bolji nego u Sarajevu...e svasta se nakotilo u ovaj grad... :sad: :sad:
A zasto bi recimo u Sarajevu morali biti najbolji?
homar

#195 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by homar »

Fozgen wrote:
incognito071 wrote:Sta dozivjeh, da me ubjeduju da su cevapi u nekom Travniku ili nedaj Boze Zenici ili Tuzli, bolji nego u Sarajevu...e svasta se nakotilo u ovaj grad... :sad: :sad:
Zato što ni sarajevski sir nije nigdje kao travnički.
sabanss

#196 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by sabanss »

homar wrote:
Fozgen wrote:
Zato što ni sarajevski sir nije nigdje kao travnički.
Još uvijek nedovoljno da kažeš za ljude koji tvrde drugačije da su se "nakotili". Mislim da ima elemenata i za ban pošto je na ovoj temi više ljudi tvrdilo da sarajevski ćevapi nisu dobri tako da se mogu osjetiti direktno prozvanim.

Da sam ja vlasnik Želje, Mrkve ili Hodžića upitao bih se zašto ima toliko raje koja ima primjedbe na moje proizvode. Nisu valjda sve primjedbe došle od "seljaka" koji ne znaju šta je ćevap. Uostalom nije ćevap nikakvo vrhunsko gurmansko postignuće da ga treba mistificirati.
Fozgen

#197 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Fozgen »

homar wrote: Zato što ni sarajevski sir nije nigdje kao travnički.
Niti Livanjski nije kao Travnicki, tako nije ni Bogom dano sa sarajevski moraju biti najbolji.
Stvar je relativna i cevapi nisu sarajevski izum i nemora se nimalo smatrati tragedijom sto nisu, ako nisu ili jesu nebitno, najbolji.
VjecitiStudent

#198 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by VjecitiStudent »

Neelix wrote:opet ove nebuloze o travniku.... :D morebit da su jeftiniji...al ne moze pizza bit igdje bolja nego u italiji, niti tortille igdje nego u mexicu, da ga jebes :-)
A otkad su to cevapi sarajevski izum???

Da, Italija jeste domovina pizze, no u Rimu, Firenci, Veneciji ces se pravo namuciti da pronadjes dobru pizzu, iz jednostavnog razloga, sto turisti navale u tolikom broju tako da im ko pizzu mozes prodati bilo sta.

Desava li se slicna stvar i sa sarajevskim cevapima?
Last edited by VjecitiStudent on 06/04/2010 12:34, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#199 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by VjecitiStudent »

sabanss wrote:
Meni jedino sto ne valja u Travniku su somuni. To ustvari i nije somun vec pogaca natopljena, pazi sad, vodom od kuhanih kostiju (ako me nisu slagali). Cevapi su dobri za razliku od nasih carsijskih. Ne moze cevap valjati ako ga varim dva dana sto je slucaj sa Zeljinim koji mnogi spominju kao dobre.
To je vec stvar navike. Npr. ovi iz Krajine, gdje je somun obavezno natopljen, preziru sarajevsku varijantu cevapa upravo zbog suhog somuna.
ultima_palabra

#200 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by ultima_palabra »

sabanss wrote:
U TR se kaže pitica :D Oni uzmu desetak kockica supe i skuhaju u kazanu, pa kasnije polijevaju unutrašnjost pitice prije bacanja na roštilj. Meni lično ne valja ako nije polivena 8-) Ako ne gotiviš to, tražiš suhu i problem riješen ;-)
Locked