SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
- seda
#176 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Ovo je cijena na Carsiji pretpostavljam ??
Vidi sine, kad "gutljaj" kafe u Veneciji moze biti 8 eura , zasto i mi ne bi postavili cijenu cevapa 7 KM .. ja bih turistima naplacivao po 10 eura .. ha ya
Cijena je prvenstveno namijenjena da se turistima uzme koja markica vise , a ne nama domacima .... kupi sebi u supermarketu 1 kg , tavu i havuljaj koliko ti volja
Vidi sine, kad "gutljaj" kafe u Veneciji moze biti 8 eura , zasto i mi ne bi postavili cijenu cevapa 7 KM .. ja bih turistima naplacivao po 10 eura .. ha ya
Cijena je prvenstveno namijenjena da se turistima uzme koja markica vise , a ne nama domacima .... kupi sebi u supermarketu 1 kg , tavu i havuljaj koliko ti volja
- ellmichak
#177 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
aj agri za veneru, jamidonBeton wrote:Kada sam jednom u Mekdonaldsu potrošio, pretvoreno u marke, 15KM za nešto što nije upola dobro kao kod naših ugostitelja i još ostao gladan, počeo sam cijeniti ovo šta imamo. Venera, Alipašino, 5KM, drugi najbolji ćevapi u gradu.
-
mr.gugl
#178 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
to bi onda trebalo da bude kao u Blagaju, na ulazu u tekiju sjedi neka tetaseda wrote:Ovo je cijena na Carsiji pretpostavljam ??
-
palermo
#179 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
teško da bi se stranci složili da je to fer......čudna je nekad logika koju upotrebljavamomr.gugl wrote:to bi onda trebalo da bude kao u Blagaju, na ulazu u tekiju sjedi neka tetaseda wrote:Ovo je cijena na Carsiji pretpostavljam ??
Cijena je prvenstveno namijenjena da se turistima uzme koja markica vise , a ne nama domacima .... kupi sebi u supermarketu 1 kg , tavu i havuljaj koliko ti voljai ja je pitam koliko je karta, kaze fino strancima 2 KM, a nasi mogu kupiti kartu ako zele i onda je to fer.
- Bullet Tooth Tony
#180 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Nije "Nuno", nego "Nune" heheh
A nalazi se tamo u onom malom prolazu s desne strane prije Tržnice (kad ideš u pravcu Čaršije). Tamo gdje i Celtic pub, ako ti je lakše skontati
Imaš i reklamu prije prolaza, pa kad budeš tražio gledaj prema gore:
![]()
- Obuca9
#181 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Tebe sam čeko da potvrdiš 
-
zijancer
#182 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
jao, ne mogu da citam ovo o tavi vise
umjesto te tave
probajte ubacit cevape u pleh..nista ulje i to, pa u rernu, skroz pri vrhu.. i budu bolji nego u tavi (samo paziti da se ne ugljenisu
)
p.s. gledam danas jednog bambina.. 4-5 godina, jede s nanom banjalučke, i odjednom pita '' a kako su ih zalijepili?''
umjesto te tave
p.s. gledam danas jednog bambina.. 4-5 godina, jede s nanom banjalučke, i odjednom pita '' a kako su ih zalijepili?''
- chuchumbamayumbe
#183 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Moj mali od dvije godine pojde petaka i trazi jos. 
-
donja_crtica
#184 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Cevape sam jeo u
Sarajevu
Travniku
Bosanskoj krajini
Banjaluci
Zenici
Tuzli
Mostaru
Bijeljini
Gracanici
I po mom cejfu ide ovako
Travnik (prvo hari, onda moze proci onaj bajra, samo ne plava voda)
Zenica (na par mjesta sam jeo, ok je)
Sarajevo (Mujanic i Mrkva) Hodzic 2 me neki dan razocarao, valja je 1 i dalje podnoshljiv
ostalo manje vise nije vrijedno spomena, mozda samo limenka u Tuzli, al da malo manje zaliju
U Gracanici kod autobuske je simpaticno bilo, donesu cevape sa lepinom u saftu od janjece kapljevine. Kao corbu da jedes
Ovo je bilo prije vise od 10 godina, mislim da ne radi vise ta radnja.
Sarajevu
Travniku
Bosanskoj krajini
Banjaluci
Zenici
Tuzli
Mostaru
Bijeljini
Gracanici
I po mom cejfu ide ovako
Travnik (prvo hari, onda moze proci onaj bajra, samo ne plava voda)
Zenica (na par mjesta sam jeo, ok je)
Sarajevo (Mujanic i Mrkva) Hodzic 2 me neki dan razocarao, valja je 1 i dalje podnoshljiv
ostalo manje vise nije vrijedno spomena, mozda samo limenka u Tuzli, al da malo manje zaliju
U Gracanici kod autobuske je simpaticno bilo, donesu cevape sa lepinom u saftu od janjece kapljevine. Kao corbu da jedes
-
edinbug
#185 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Hari (Travnik) je TITO. Najbolji cevap bez premca, a cijena od 4 KM je u odnosu na tih 7 KM bagatela.
- alibaba_i_30_godina
#186 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Bio sam neki dan u Zmaju ... 10 cevapa 6 KM pa eto da znate gdje je jeftinije. 
-
Gray
#187 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
edinbug wrote:Hari (Travnik) je TITO. Najbolji cevap bez premca, a cijena od 4 KM je u odnosu na tih 7 KM bagatela.
Slažem se. Poslije svih preopruka ovdje, u subotu sam maksuz otišao na ćevape tamo i baš su bili dobri, nisu mi ni teško pali na stomak.
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#188 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
To je Vaha. ja nikad u životu nisam pojeo ćevape u Sa, u Travniku su mi najbolji u Ajli, pored Harijasamo malo wrote:Travnicki dole kod katolicke crkve, iza onih sebilja, neki albanac drzi, 20 komada dobijes i platis manje nego u Sarajevu.
Na bascarsiji nisam jeo cevape valjda 3 godine. Niti namjeravam.
- Jack Be Nimble
#189 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
koja je prosjecna cjena bureka?
- Obuca9
#190 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Oko 12 KM kila na Čaršiji... Ostale pite su jeftinije 8-10 KM...Jack Be Nimble wrote:koja je prosjecna cjena bureka?
- Neelix
#191 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
opet ove nebuloze o travniku....
morebit da su jeftiniji...al ne moze pizza bit igdje bolja nego u italiji, niti tortille igdje nego u mexicu, da ga jebes 
-
incognito071
#192 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Sta dozivjeh, da me ubjeduju da su cevapi u nekom Travniku ili nedaj Boze Zenici ili Tuzli, bolji nego u Sarajevu...e svasta se nakotilo u ovaj grad...

-
sabanss
#193 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Meni jedino sto ne valja u Travniku su somuni. To ustvari i nije somun vec pogaca natopljena, pazi sad, vodom od kuhanih kostiju (ako me nisu slagali). Cevapi su dobri za razliku od nasih carsijskih. Ne moze cevap valjati ako ga varim dva dana sto je slucaj sa Zeljinim koji mnogi spominju kao dobre.Neelix wrote:opet ove nebuloze o travniku....morebit da su jeftiniji...al ne moze pizza bit igdje bolja nego u italiji, niti tortille igdje nego u mexicu, da ga jebes
-
Fozgen
#194 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
A zasto bi recimo u Sarajevu morali biti najbolji?incognito071 wrote:Sta dozivjeh, da me ubjeduju da su cevapi u nekom Travniku ili nedaj Boze Zenici ili Tuzli, bolji nego u Sarajevu...e svasta se nakotilo u ovaj grad...![]()
-
homar
#195 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Zato što ni sarajevski sir nije nigdje kao travnički.Fozgen wrote:A zasto bi recimo u Sarajevu morali biti najbolji?incognito071 wrote:Sta dozivjeh, da me ubjeduju da su cevapi u nekom Travniku ili nedaj Boze Zenici ili Tuzli, bolji nego u Sarajevu...e svasta se nakotilo u ovaj grad...![]()
-
sabanss
#196 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Još uvijek nedovoljno da kažeš za ljude koji tvrde drugačije da su se "nakotili". Mislim da ima elemenata i za ban pošto je na ovoj temi više ljudi tvrdilo da sarajevski ćevapi nisu dobri tako da se mogu osjetiti direktno prozvanim.homar wrote:Zato što ni sarajevski sir nije nigdje kao travnički.Fozgen wrote:A zasto bi recimo u Sarajevu morali biti najbolji?incognito071 wrote:Sta dozivjeh, da me ubjeduju da su cevapi u nekom Travniku ili nedaj Boze Zenici ili Tuzli, bolji nego u Sarajevu...e svasta se nakotilo u ovaj grad...![]()
Da sam ja vlasnik Želje, Mrkve ili Hodžića upitao bih se zašto ima toliko raje koja ima primjedbe na moje proizvode. Nisu valjda sve primjedbe došle od "seljaka" koji ne znaju šta je ćevap. Uostalom nije ćevap nikakvo vrhunsko gurmansko postignuće da ga treba mistificirati.
-
Fozgen
#197 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Niti Livanjski nije kao Travnicki, tako nije ni Bogom dano sa sarajevski moraju biti najbolji.homar wrote: Zato što ni sarajevski sir nije nigdje kao travnički.
Stvar je relativna i cevapi nisu sarajevski izum i nemora se nimalo smatrati tragedijom sto nisu, ako nisu ili jesu nebitno, najbolji.
-
VjecitiStudent
#198 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
A otkad su to cevapi sarajevski izum???Neelix wrote:opet ove nebuloze o travniku....morebit da su jeftiniji...al ne moze pizza bit igdje bolja nego u italiji, niti tortille igdje nego u mexicu, da ga jebes
Da, Italija jeste domovina pizze, no u Rimu, Firenci, Veneciji ces se pravo namuciti da pronadjes dobru pizzu, iz jednostavnog razloga, sto turisti navale u tolikom broju tako da im ko pizzu mozes prodati bilo sta.
Desava li se slicna stvar i sa sarajevskim cevapima?
Last edited by VjecitiStudent on 06/04/2010 12:34, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#199 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
To je vec stvar navike. Npr. ovi iz Krajine, gdje je somun obavezno natopljen, preziru sarajevsku varijantu cevapa upravo zbog suhog somuna.sabanss wrote:Meni jedino sto ne valja u Travniku su somuni. To ustvari i nije somun vec pogaca natopljena, pazi sad, vodom od kuhanih kostiju (ako me nisu slagali). Cevapi su dobri za razliku od nasih carsijskih. Ne moze cevap valjati ako ga varim dva dana sto je slucaj sa Zeljinim koji mnogi spominju kao dobre.Neelix wrote:opet ove nebuloze o travniku....morebit da su jeftiniji...al ne moze pizza bit igdje bolja nego u italiji, niti tortille igdje nego u mexicu, da ga jebes
- ultima_palabra
#200 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
U TR se kaže piticasabanss wrote:Meni jedino sto ne valja u Travniku su somuni. To ustvari i nije somun vec pogaca natopljena, pazi sad, vodom od kuhanih kostiju (ako me nisu slagali). Cevapi su dobri za razliku od nasih carsijskih. Ne moze cevap valjati ako ga varim dva dana sto je slucaj sa Zeljinim koji mnogi spominju kao dobre.Neelix wrote:opet ove nebuloze o travniku....morebit da su jeftiniji...al ne moze pizza bit igdje bolja nego u italiji, niti tortille igdje nego u mexicu, da ga jebes