kažu da će do 27 avgusta biti isporučenBeen wrote:Mislim da će Batko u BiH nakon što odsluži kaznu za razbojništvo u Španiji...
Uhapšen V. V. Batko!
- and
#176 Re: Uhapšen V. V. Batko!
-
gurabija78
#177 Re: Uhapšen V. V. Batko!
jutros procitah u novinama, datum i sat slijetanja na aerodrom u SA.... ako iskopam dojavim....
da je srece, docek bi mu se priredio....

da je srece, docek bi mu se priredio....
- zhera
- Location: Niodaklevichi b.b kod Cheljigovicha Cicin Han kafana kod 2 Winamp.a
#178 Re: Uhapšen V. V. Batko!
gurabija78 wrote:jutros procitah u novinama, datum i sat slijetanja na aerodrom u SA.... ako iskopam dojavim....
da je srece, docek bi mu se priredio....![]()

evo..Oslobodjenje je u pitanju....
-
gurabija78
#179 Re: Uhapšen V. V. Batko!
offtopic - naravno, nece valjda avaz pisati o tome, nemaju oni prostora za to od pljuvanja po politickim protivnicima....zhera wrote:gurabija78 wrote:jutros procitah u novinama, datum i sat slijetanja na aerodrom u SA.... ako iskopam dojavim....
da je srece, docek bi mu se priredio....![]()
evo..Oslobodjenje je u pitanju....
a sto se tice batka, fakat bi bilo dobro da mu se priredi docek, ono jedno parstotina ljudi sa slikama ubijenih na grbavici 92/93, mada mislim da krvnika to ne bi previse dotaklo.... najtuznije je sto ce on o trosku BH poreskih obveznika lezat nedje u zatvoru u hladovini, umjesto da dozivotno tuca kamen na lapisnici...
-
Voda, komsija
#180 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Na ovim stvarima vidimo koliko nam malo treba da barem malo lakse apsorbujemo sav shit koji nam se desio od strane ovakvih majmuna.Banksy wrote:Tačno tako.Voda, komsija wrote: Kad vidim kako vode ovog cetnika , kontam da se nisam dzaba borio.
Jedan ovakav prizor poništi mi sve ono gdje pomislim da možda i jesam.
Isto ko ova stoka u Hagu, svaki dan dodjem i vidim Dabu kako mu se sudi i odmah mi dobro.
Kontalo klat i silovat i nikom nista...e ne meRe
A ova nasa stoka nije u u stanju ni da uradi osnovne stvari kao sto je hapsenje koljaca, prodale se balije
zarad privilegija i plata u zajednickim institucijama.
- Banksy
#181 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Tačno.Voda, komsija wrote:
Na ovim stvarima vidimo koliko nam malo treba da barem malo lakse apsorbujemo sav shit koji nam se desio od strane ovakvih majmuna.Banksy wrote:Tačno tako.Voda, komsija wrote: Kad vidim kako vode ovog cetnika , kontam da se nisam dzaba borio.
Jedan ovakav prizor poništi mi sve ono gdje pomislim da možda i jesam.
Isto ko ova stoka u Hagu, svaki dan dodjem i vidim Dabu kako mu se sudi i odmah mi dobro.
Kontalo klat i silovat i nikom nista...e ne meRe![]()
A ova nasa stoka nije u u stanju ni da uradi osnovne stvari kao sto je hapsenje koljaca,
prodale se balijezarad privilegija i plata u zajednickim institucijama.
Neki za plate, neki za dolare, neki za sinekure. Prodali se za stoju.
Ne treba im neprijatelj, samo ih pusti, sami će oni sve ...
- karanana
#182 Re: Uhapšen V. V. Batko!
nema nista od ovoga. znao sam da to nece tako lako ici.
- -Romeo-
#183 Re: Uhapšen V. V. Batko!
nebi me čudilo da ga na kraju izruče srbiji ili ko ga je već tražio, samo ne nama.
- smoki_choko
#184 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Nadaju se da je nesporazum
Odgođeno izručenje Vlahovića BiH, u Tužilaštvu šokirani
Tužilaštvo BiH očekuje da Veselin Vlahović što prije bude izručen vlastima BiH i iznenađeni smo odlukom španskog ekstradicijskog suda da se njegovo izručenje obustavlja, izjavio je Feni glasnogovornik Tužilaštva BiH Boris Grubešić
Potvrdio je da je Tužilaštvo BiH jučer kasno obaviješteno od Interpola o odluci da se odgađa postupak ekstradicije Vlahovića.
"Takva odluka nas je šokirala, jer se očekivalo da se u narednih nekoliko dana desi ta ekstradicija", kazao je Grubešić, navodeći da se u Tužilaštvu nadaju da je riječ o nesporazumu i administrativnoj grešci.
On ističe da su u procesu priprema ove ekstradicije i same španske institucije insistirale da se to završi do kraja ovog mjeseca, što je svim policijskim i pravosudnim agencijama i institucijama BiH predstavljalo prilično kratak rok.
Ipak, sve potrebne logističke i sigurnosne mjere su bile poduzete i za ekstradiciju je sve bilo spremno, navodi Grubešić.
U Tužilaštvu BiH očekuju da će organi BiH i Španije uskoro ispitati o čemu se radi i da će izručenje biti realizirano što je moguće prije.
Ekstradicijski sudija u Madridu je u slučaju koji ova država vodi protiv Vlahovića došao do novih saznanja o njegovim počinjenim krivičnim djelima u Španiji, što je razlog obustavljanja najavljenog postupka njegovog izručenja BiH
Odgođeno izručenje Vlahovića BiH, u Tužilaštvu šokirani
Tužilaštvo BiH očekuje da Veselin Vlahović što prije bude izručen vlastima BiH i iznenađeni smo odlukom španskog ekstradicijskog suda da se njegovo izručenje obustavlja, izjavio je Feni glasnogovornik Tužilaštva BiH Boris Grubešić
Potvrdio je da je Tužilaštvo BiH jučer kasno obaviješteno od Interpola o odluci da se odgađa postupak ekstradicije Vlahovića.
"Takva odluka nas je šokirala, jer se očekivalo da se u narednih nekoliko dana desi ta ekstradicija", kazao je Grubešić, navodeći da se u Tužilaštvu nadaju da je riječ o nesporazumu i administrativnoj grešci.
On ističe da su u procesu priprema ove ekstradicije i same španske institucije insistirale da se to završi do kraja ovog mjeseca, što je svim policijskim i pravosudnim agencijama i institucijama BiH predstavljalo prilično kratak rok.
Ipak, sve potrebne logističke i sigurnosne mjere su bile poduzete i za ekstradiciju je sve bilo spremno, navodi Grubešić.
U Tužilaštvu BiH očekuju da će organi BiH i Španije uskoro ispitati o čemu se radi i da će izručenje biti realizirano što je moguće prije.
Ekstradicijski sudija u Madridu je u slučaju koji ova država vodi protiv Vlahovića došao do novih saznanja o njegovim počinjenim krivičnim djelima u Španiji, što je razlog obustavljanja najavljenog postupka njegovog izručenja BiH
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#185 Re: Uhapšen V. V. Batko!
cuj nesporazum....kao da imaju 200 ratnih zlocinaca po zatvorima i kao ono nesprazum. ono ko na posti, zajebali se za paket pa isporucili drugom. nesporazum...pfui, bem ti pravdu...
- karanana
#186 Re: Uhapšen V. V. Batko!
ma nije nesporazum. spanci odlucili da im je prece da ga osude i zatvore za pljacku i kradju stanova u spaniji nego da ide na sudjenje u zemlju gdje je ubio stotine ljudi.
-
high_volume
#187 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Odgođeno izručenje Vlahovića BiH
Dakle - odgođeno. Što ne znači i obustavljeno. Kad-tad, Batko će u "Zenicu". Možda čak kad mu bude najteže, kad ga godine provedene u evropskim zatvorima skrhaju do samog dna...Kad najviše poželi svjež vazduh, kad "pomahnita" od četiri zida...
BiH Pravosuđe treba samo pažljivo pratiti razvoj događaja, da ga neko ne proglasi mentalno nesposobnim za zatvor, da ga neko ne "smjesti" u psihijatrijsku rehabilitacionu ustanovu "negdje na Alpima", ili u nekoj od srbijanskih Banja...
- Banksy
#188 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Daj bože ... Ima u današnjem Oslobođenju opširniji izvještaj.high_volume wrote:Odgođeno izručenje Vlahovića BiH
Dakle - odgođeno. Što ne znači i obustavljeno. Kad-tad, Batko će u "Zenicu".
- and
#189 Re: Uhapšen V. V. Batko!
S obzirom na važnost ovog pitanja po interese Bosne i Hercegovine i porodice žrtava, kabinet predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Harisa Silajdžića obavještava javnost da su danas napravljeni znatni pomaci po pitanju izručenja Veselina Vlahovića „Batka“ Bosni i Hercegovini. Kabinet je ohrabren činjenicom da je sud u Alicanteu pred kojim je Vlahović osuđen na četiri godine zatvora zbog krivičnih djela u Španiji danas donio pozitivno rješenje koje omogućava da se ekstradicija u Bosnu i Hercegovinu obavi u najkraćem mogućem roku.
Ovaj kabinet će nastaviti svo diplomatsko i drugo djelovanje oko ovog pitanja, te također koristi priliku da čestita Ambasadorici Željani Zovko na izuzetno predanom anganžmanu u promicanju interesa Bosne i Hercegovine i porodica žrtava Vlahovićevih zločina.
-
biti_ili_ne_piti
#190 Re: Uhapšen V. V. Batko!
doci ce batko uskoro, ne brinite se nista. samo polahkoand wrote:S obzirom na važnost ovog pitanja po interese Bosne i Hercegovine i porodice žrtava, kabinet predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Harisa Silajdžića obavještava javnost da su danas napravljeni znatni pomaci po pitanju izručenja Veselina Vlahovića „Batka“ Bosni i Hercegovini. Kabinet je ohrabren činjenicom da je sud u Alicanteu pred kojim je Vlahović osuđen na četiri godine zatvora zbog krivičnih djela u Španiji danas donio pozitivno rješenje koje omogućava da se ekstradicija u Bosnu i Hercegovinu obavi u najkraćem mogućem roku.
Ovaj kabinet će nastaviti svo diplomatsko i drugo djelovanje oko ovog pitanja, te također koristi priliku da čestita Ambasadorici Željani Zovko na izuzetno predanom anganžmanu u promicanju interesa Bosne i Hercegovine i porodica žrtava Vlahovićevih zločina.
- and
#191 Re: Uhapšen V. V. Batko!
naravno da će doći.ne brinemobiti_ili_ne_piti wrote:doci ce batko uskoro, ne brinite se nista. samo polahkoand wrote:S obzirom na važnost ovog pitanja po interese Bosne i Hercegovine i porodice žrtava, kabinet predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Harisa Silajdžića obavještava javnost da su danas napravljeni znatni pomaci po pitanju izručenja Veselina Vlahovića „Batka“ Bosni i Hercegovini. Kabinet je ohrabren činjenicom da je sud u Alicanteu pred kojim je Vlahović osuđen na četiri godine zatvora zbog krivičnih djela u Španiji danas donio pozitivno rješenje koje omogućava da se ekstradicija u Bosnu i Hercegovinu obavi u najkraćem mogućem roku.
-
high_volume
#192 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Nakon što je BiH ambasadorica u Španiji, Željana Zovko, uspjela izdejstvovati konačnu presudu kojom 4 godine zatvora u Španiji Batko prenosi na izdržavanje u BiH, i nakon što konačno stigne u BiH, predlažem pravosuđu u Sarajevu da odobre da mu suđenje bude javno,a svim TV servisima da direktno prenose suđenje.
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100823050
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100823050
- karanana
#193 Re: Uhapšen V. V. Batko!
super. moram priznati da sam bio pesimista za ovo i jos sam skeptican dok ga ne vidim ovdje. ali bit ce valjda.
a sto se sudjenja za ratne zlocine u drzavnom sudu tice, ja mislim da su sva javna i da imaju feed dostupan svakome ko hoce da ga preuzme.
a sto se sudjenja za ratne zlocine u drzavnom sudu tice, ja mislim da su sva javna i da imaju feed dostupan svakome ko hoce da ga preuzme.
-
udrch
#194 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Sudija Paredes je na kraju uspješnog sastanka veleposlanici Zovko kratko rekao: “Vaš je, vodite ga što prije.”
Ova izjava sudije treba biti napisana zlatnim slovima na svakom mjestu gdje je počinjen zločin..
Jednostavno se odnositi prema ovakvim likovima kao prema psima..
Ova izjava sudije treba biti napisana zlatnim slovima na svakom mjestu gdje je počinjen zločin..
- Toffee karamela
#195 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Koliko li bi se ovakvih zlikovaca privelo pravdi da je u pravom trenutku imao neko nekome da naredi da djeluje i poduzme neke energične korake, kao što je Komšić naredio ambasadorici u Španiji...Ne, nego sjedi i ćumuraj u nekoj kafani o podjeli plijena (bivšeg i budućeg) a batka i batkiće je najbolje zaboraviti, jer jel' te sve se to dogodilo nekom drugom na Grbavici a ne mojoj mami ili kćerki ili sinu...udrch wrote:Sudija Paredes je na kraju uspješnog sastanka veleposlanici Zovko kratko rekao: “Vaš je, vodite ga što prije.”
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#196 Re: Uhapšen V. V. Batko!
ne samo to, nego je SVAKO suđenje otvoreno za javnost. to je pravilo. zatvorena suđenja su rijetkost i izraz potrebe zaštite stranke u procesu (maloljetnik ili kada je u pitanju neka državna tajna recimo)...karanana wrote:super. moram priznati da sam bio pesimista za ovo i jos sam skeptican dok ga ne vidim ovdje. ali bit ce valjda.
zato mi nije jasno kad ljudi insistiraju na javnosti suđenja
-
milojicabrzi
#197 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Ne lupetaj Cmoljo, sudjenja gdje je puno zasticenih svjedoka, cesto nisu javna, mada ovo njegovo nece biti takvo i bice vjerovatno vecim dijelom otvoreno za javnost. Gdje ce biti javno svjedocenje kad dijete svjedoci da mu je monstrum pred ocima silovao sestru...

- karanana
#198 Re: Uhapšen V. V. Batko!
pa koliko je godina imalo to dijete 92. kad mu je monstrum silovao sestru pa je i sada dijete?
chmoljo je u pravu, samo sto se u nekim slucajevima prikriva identitet zasticenog svjedoka, zrtve, silovane osobe, sunarodnika koji se boji odmazde u svojoj zajednici...... tu ce ti biti neki paravan i ona sprava za izmjenu glasa. isto kao sto sud u haagu radi. u haagu imas feed uzivo za svako sudjenje. doduse nekad se desi da se predje na zatvorenu sjednicu jer se spominju neka konkretna imena i stvari koje kompromitiraju identitet zasticenih svjedoka.
chmoljo je u pravu, samo sto se u nekim slucajevima prikriva identitet zasticenog svjedoka, zrtve, silovane osobe, sunarodnika koji se boji odmazde u svojoj zajednici...... tu ce ti biti neki paravan i ona sprava za izmjenu glasa. isto kao sto sud u haagu radi. u haagu imas feed uzivo za svako sudjenje. doduse nekad se desi da se predje na zatvorenu sjednicu jer se spominju neka konkretna imena i stvari koje kompromitiraju identitet zasticenih svjedoka.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#199 Re: Uhapšen V. V. Batko!
čuj ne lupetaj?milojicabrzi wrote:Ne lupetaj Cmoljo, sudjenja gdje je puno zasticenih svjedoka, cesto nisu javna, mada ovo njegovo nece biti takvo i bice vjerovatno vecim dijelom otvoreno za javnost. Gdje ce biti javno svjedocenje kad dijete svjedoci da mu je monstrum pred ocima silovao sestru...![]()
a da malo bolje pročitaš napisano?
javnost je jedno od načela postupka, jer su sudovi tu upravo zbog onih koji i čine tu javnost - građanine samo to, nego je SVAKO suđenje otvoreno za javnost. to je pravilo. zatvorena suđenja su rijetkost i izraz potrebe zaštite stranke u procesu (maloljetnik ili kada je u pitanju neka državna tajna recimo)...
zato mi nije jasno kad ljudi insistiraju na javnosti suđenjakad ona po defaultu to jesu i moraju biti...
-
high_volume
#200 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Vjerovatno zato što svi znatiželjni ne mogu stati u sudnicu, a TV stanice ne prepoznaju interes gledalaca za ovakvo ili slično suđenje. Iz svih razloga treba zagovarati "javno" suđenje, što znači emisiju putem TV ("javno" je možda terminološki loše upotrijebljena riječ)Chmoljo wrote:ne samo to, nego je SVAKO suđenje otvoreno za javnost. to je pravilo. zatvorena suđenja su rijetkost i izraz potrebe zaštite stranke u procesu (maloljetnik ili kada je u pitanju neka državna tajna recimo)...karanana wrote:super. moram priznati da sam bio pesimista za ovo i jos sam skeptican dok ga ne vidim ovdje. ali bit ce valjda.
zato mi nije jasno kad ljudi insistiraju na javnosti suđenjakad ona po defaultu to jesu i moraju biti...