Warhead wrote:Kucni odgoj na djelu
Ma ne, to ti je slobodniji stilistički način izražavanja kada nekom želiš poručiti koliko ti je stalo do njegovog mišljenja.
Warhead wrote:Pa je li ti procitas sta napises?
Da, u čemu je problem?
Warhead wrote:Apsolutno sam smiren i pribran, samo pokusavam reci da vecina onoga sto si napisao ukazuje da ne poznajes problematiku.
Hoćeš još jednu stilističku rečenicu, ili... ?
Warhead wrote:To sto si bio podoficir ne znaci nista, i toplo ti i savjetujem da procitas nesto o cemu zelis raspravljati, makar i na wikipediji.
Da, to ne znači ništa i vama wikipedia teoretičarima ne znači ništa ni što smo svakih sat vremena na razbijanju "sarajevskog prstena" gubili oko 80-ak vojnika. Mi veterani smo svi do reda glupi, blesavi, tupi, i uglavnom ne znamo ništa, ali zato znate vi teoretičari da je za razbijanje "sarajevskog prstena" dovoljna Garava, Sedma, Manevarci, Rekićevci, Labudovi.... xxxx ..... , pa čak i to da radni vod možete poslati pet metara od vojnika VRS da bi ih mi koji nemamo pametnija posla radi viška vremena mogli vaditi iz govana jer ste toliko smotani da ne znate ni odrediti položaj vojnika VRS. Znate i da mladići mogu trčkarati po brdima bez artiljerijske podrške i ginuti iz čiste zajebancije jer niste u stanju ni organizovati napad. Zbog tipova poput tebe koji se uopšte ne razumiju u tehnike ratovanja i onoga što je stvarno potrebno OS BiH ukoliko želi braniti teritorij totalno bez veze ginu osobe koje su po kvalitetu jedno deset klasa iznad tebe, i da ti sada iskreno kažem, sve vas koji prdite o tome šta OS BiH treba nabaviti a ne znate ni gdje se ratovalo i pod kojim uslovima treba poslati u probojne jedinice i tamo vas zadržati dok ne dođete pameti.
Warhead wrote:Tada ne bi imali priliku da citamo bisere kakve si iznio u prethodnim postovima o "obicnim" i "neobicnim" navodecim raketama, kinezima, mjestu "Pisana Jelika" koje je jako bitno za raspravu i sl.
"Neobične rakete" su "tvojih ruku djelo". Što se tiče "običnih raketa" već sam ti jednom pojasnio da su to ne_poluprogramirane i ne_programirane rakete koje navode direktno operateri. Kinezi su još na mjestu na kojem ih čak ni kao "ekspert" ne možeš gađati Orkanom i oni te opet pitaju da im odgovoriš kako im možeš "zapriječiti put" Orkanom, a Jelika nije "jelka" kako si napisao, nego Jelika, i to Pišana.
Warhead wrote:O cemu ti pricas? Nigdje nisam spominjao nikave kredite niti kupovinu oruzija. Ni u jednom postu nisam naveo da treba kupiti ovaj ili onaj sistem, vec sam govorio generalno o BIH namjenskoj industriji. Onda je pocelo trkeljanje o kojecemu...
Daj se malo saberi i skoncentriši se na to ko o čemu piše. Nisi ti ili bilo ko drugi sa foruma pisao o kreditima, o tome sam pisao ja jer znam kako to ide.
Warhead wrote:Budici da je rijec o sistemu koji gadja ciljeve "indirektno", zasto si toliko navalio da ga po svaku cijenu moras popeti na vrh nekakvog brda? Ne moras. Ne trebas imati opticku vidljivost da bi gadjao ne samo iz Orkana, nego iz bilo kojeg oruzja ciji projektil leti parabolicnom putanjom.
Ti si stvarno fenomem... Pričaš mi o stvarima iz drugog razreda i očekuješ da ti se divim? Nisam nigdje naveo da je gađanje bilo kojeg cilja moraš imati optičku vidljivost, nego o tome da ukoliko želiš gađati neke ciljeve moraš imati određen položaj radi specifičnosti terena.
Warhead wrote:Zasto bi djelovao po neprijatelju koji je u kontaktu sa tvojim snagama na prvoj liniji? Normalno da je u takvim situacijama neprecizan jer nije ni namjenjen za tu svrhu. I sto se tice zaprjecavanja terena, zasto svodis sve na ravnicu i oklopna vozila? Zar se ne moze efikasno koristiti za zaprecavanje prodora pjesadije?
Može, ali pored Orkana za spriječavanje prodora pješadije postoje i druga, daleko ekonomičnija i pouzdanija riješenja.
Warhead wrote:Gdje sam sugerirao sta treba pisati a sta ne?
Pokušaj to sam uočiti.
Warhead wrote:Pratim dosta stranih foruma i zaista su rijetke pojave da u nekoj normalnoj diskusiji uleti i komentarise neko ko se ne razumi u to o cemu se pise.
Mislim da bi trebao i ostati na tim stranim teoretskim forumima jer je ova bosansko-hercegovačka sredina i previše surova za tebe. Jebi ga, ovdje te neko iz BiH može stjerati i u kurac jer nemaš pojma o čemu pišeš, a to će te pretpostavljam jako uvrijediti.