U Londonu uhapsen Ejup Ganic
-
Nedim071
#176 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ovo ne moze vise ovako.

- kiky
#177 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
ostaje u zatvoru do 29-og ...
za ne povjerovat ...
za ne povjerovat ...
- ratata
#178 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
nista raja, imaju socijalne mreze, multimedija, javno iskazivanje nezadovoljstva,pa izvolite, kreativnost i patriotizam do daske u sestu brzinu u zastiti ne covjeka jednog ili vise njih,nego drzave BiH, u protivnom ne zna se ko je slijedeci, kad krene na more ili mozda do granapa.kiky wrote:ostaje u zatvoru do 29-og ...
za ne povjerovat ...
Samo ne dajte ovim provokatorima da Vas odvedu u BANovice.
Last edited by ratata on 01/03/2010 22:57, edited 1 time in total.
- addem
#179 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Sljedeci su Vikic, Divjak, Kljujic!!! E moja Bosno poharana.
-
Sir_Lancelot
#180 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Više sakupe ljudi borci za zaštitu životinja u borbi protiv krznenih bundi, nego što će se ljudi skupiti sutra ispred Ambasade Srbije. Tu je problem. Nemamo petlje.
Ne vjerujem da ce ga tako lako pusiti, nije ovo ništa slučajno.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#181 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
chuchumbamayumbe wrote:uuuu
Scotland Yard
Ganić u pritvoru u Londonu ostaje do 29. marta
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Bariša Čolak potvrdio je za BHT 1 da je Ejupu Ganiću određen pritvor u Londonu do 29. marta. Član ratnog Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Ejup Ganić uhapšen je danas popodne na londonskom aerodromu Heathrow. Potvrdili su to za BHT 1 iz Scotland Yarda u Londonu.
- bogoljub
#182 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Gdje Engleska uplete prste tu je po srijedi sasvim prljava igra.
vise old fox!
vise old fox!
-
HarnagaHarnaga
#183 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ma jebo ban, crko bi da nisam napisao...Covjece ne mogu doci sebi kako prva reakcija nekoga koji sebe naziva bosancem na ovo moze biti...njegova vila...ako je kriv nek' odgovara...i slicne budalastinje. Kaze VILA da bi ono zvucilo bas pravo...vjerovatno nema nikakve dokaze da je nesto muckano, vec eto upada u oci da jedan Ganic ima "vilu". Trebo bi da ima kvart, da je u Americi sa njegovim sposobnostima bio bi vlasnik pola grada...Iskreno receno, Srbija mi se gadi i bio bih naj srecniji da su je NATO avioni razrusili do temelja. I sada ta Srbija, te dzukele koje su mi pola familije pobili, hapse one koji su pokusali da stanu pred njih, da zastite nemocne. Uceram i svjetskoj pravdi ako je pravda da se ljudi koji su bili izlozeni agrsije hapse samo zato sto je njihov agresor raspisaon nekakvu jebenu potjernicu.udrch wrote:HarnagaHarnaga wrote:Prije me cesto hvatala nostalgija i nekakva samokritika zato sto sam 1998 sa familijom napustio Bosnu i Hercegovinu i od taga uglavnom idem dole na odmor ili poslovno. Izlijecio sam se odnosno otarasio nostalgije i samokritike dolazeci na rezlicite forume i citajuci sta razna bagra nad bagrama, izdajnici, jalijasi, dezerteri...dakle sta oni pishu. Kada se kaze ime Ejuba Ganica treba da se ustane, rijetko se moze naci neko ko se zrtvovao za drzavu u kojoj se cak nije ni rodio kao sto je to gospodine Ganic. Naucnik, samostalni istrazivac, autor brojnih naucnih radova, predavac na najvecim svjetskim fakultetima, dosao je u jebenu Bosnu da bude izlozen granatama i svakakvom jadu, da bi sada nepismeni djilkosi upirali prstom na njegovu kucu, nazivajuci je vilom bezbeli neposteno stecenom... E moji bijednici, onaj ko vam je razarao kucni prag hapsi vam one koji su zivot, karijeru, ogromno bogatstvo koje su imali...dakle koji su sve to stavili u sluzbu BiH, a vi jos i velite "ako je kriv, nek odgovora". Pa kome da odgovora i kome da dokazuje je li ili nije kriv? Dzelatima Bosne. Po njima sam kriv i ja jer im nisam dozvolio da me prekolju nego se na vrijeme odmetnuo, po njima su krivi svi prezivjeli Bosnjaci. Onaj kaze da su komunisti pobjedili toga ne bi bilo, a komunisti hvatali ljude ovdje u Bosnu pa ih slali, nije bilo potrebno da idu u Englesku. Jebem ti i komuniste i sda i szbih i sve slicne oloske organizacije. Dovesti Stjepana Kljuica, Komsica i Atifa Dudakovica na celo drzave. Odmah izdati potjernice za Kostunicom koji je u vojnoj uniformi pucao po Sarajevu i pekao vola u cast razaranja Sarajeva, za Tadicem koji podrzava Dodika, za Cosicem po cijim direktivama je izvrsena agresija na BiH, za svim oficirima vojske Srbije za koje se dokaze da su od 92-95 bili na teritoriji BiH (ima ih naj manje hiljadu), za novinarima i tv urednicima koji su huskali na rat i izvjestavali kako balije u Sarajevu srbcad bacaju lavovima, a u Tuzli u studentskom centru drze harem od srpskih zena, za Dusanom Savicem koji se javno hvali da je kao srbijanac ucestovao u ubijanjima i razaranjima Bosne, za Dodikom koji nastavlja tamo gdje su Karadzic i Mladic stali. Ali i za svima onima koji zucnu i jednu tipa - ako je kriv, neka odgovara pred srbijanskim sudom. Nek odgovara u Hagu, kad vas ne nadje i Hag.![]()
![]()
![]()
Vjerovatno ćeš zbog ovoga dobiti orden BANovića, a možda i ja sa tobom, ali jebo više i saginjanje i uvijanje..
Leđa me moja zabolješe od poginjanja glave (bošnjačke) i od uvijanja dali trebam nekom reći dobar dan ili sabahajrullah..počeo sam da mucam iz želje da ne bih nekog slučajno uvrijedio..
Danas sam dao 60 KM za 6 papira da ne bi djedovina ostala dželatima i još 60 KM da bi mi službenica završila nešto ko prekoreda da ne idem ponovo iz Sarajeva..
Vratim se u Sarajevo i čujem kako je neki lik ( Živković ) zaključo državnu salu u sred Sarajeva da se u njoj ne bi održao svečani prijem povodom jednog od dva najsvetija bosanska praznika..
Oni nas "guze", a mi ne bi trebali talasati..
- kekec
#184 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
1901 ???Ahmadinejad wrote: Nema ovo veze sa interpolovom potjernicom, ta potjernica je proglasena nevazecom.velika britanija se pozvala na neki sporazum iz 1901 GOD. koji je potpisala sa jugoslavijom.Sto znaci da ovo hapsenje je iskljucivo politicko, odnosno stav vlade uk prema desavanjima u bih.
A prva Yugoslavija nastale samo 17 god kasnije ( Kraljevina Yu ).
-
Ahmadinejad
#185 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
HAjmo odrediti tacan termin za sutra ispred ambasade srbije na obali da odrzimo "mirni" protest.
- ratata
#186 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ne okreci bogoljube mlin na Englesku vodu, ne drze se oni zakona iz 1901. nego Srbija, Englezi postuju protokol, a zna se ko izdaje ove potjernice prema zakonima u okviru kojih niko od nas nije zivio.bogoljub wrote:Gdje Engleska uplete prste tu je po srijedi sasvim prljava igra.
vise old fox!
-
Sargan
#187 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
U tome i jeste srz svega. Da je srece sutra bi bilo 100.000 ljudi ispred ambasade Srbije/Okupatora i 100.000 ljudim ispred ambasade Britanije u Sarajevu. A koliko nasih ljudi "koji vole svoju domovinu" zivi u zapadnoj evropi i USA/CAN/AUS bio bi red i da ispred svake abmasade Srbije i britanije bude barem 20.000 ljudi!!! Ali u to vjerujem koliko vjerujem u poplave u Sahari!!Sir_Lancelot wrote:Više sakupe ljudi borci za zaštitu životinja u borbi protiv krznenih bundi, nego što će se ljudi skupiti sutra ispred Ambasade Srbije. Tu je problem. Nemamo petlje.
-
dezurni_ucenik
#188 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Vjerovatno ce nas svijet poceti shvatati ozbilno kad pocnemo koristiti ,kao i srbi primitvne metode,kao sto su paljenje i amenovanje ambasada.
A Bosnjo nek i dalje kupuje sprske proizvode..bas smo govna primitivna ..pu

A Bosnjo nek i dalje kupuje sprske proizvode..bas smo govna primitivna ..pu
- BHCluster
#189 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ja mislim da dosta ljudi nesvata sta ovo znaci ovo ti je klasicni nastavak politike koja se vodila 90-95, sa ovim Srbija nam je pokazala da niti jedan gradanin Bosne i Hercegovine ili bilo koje druge drzave koja se suprostavila veliko Srpskoj agresiji nije siguran!
-
mekaba
#190 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ma kakav termin ODMAHAhmadinejad wrote:HAjmo odrediti tacan termin za sutra ispred ambasade srbije na obali da odrzimo "mirni" protest.
- ratata
#191 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
CVIKERASH wrote:Vjerovatno ce nas svijet poceti shvatati ozbilno kad pocnemo koristiti ,kao i srbi primitvne metode,kao sto su paljenje i amenovanje ambasada.
A Bosnjo nek i dalje kupuje sprske proizvode..bas smo govna primitivna ..pu![]()
![]()
-
Frankyee
#192 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ahmadinejad wrote:Nema ovo veze sa interpolovom potjernicom, ta potjernica je proglasena nevazecom.velika britanija se pozvala na neki sporazum iz 1901 GOD. koji je potpisala sa jugoslavijom.Sto znaci da ovo hapsenje je iskljucivo politicko, odnosno stav vlade uk prema desavanjima u bih.Sargan wrote:Gledano sa pravnoga aspekta Velika Britanija je uradila samo ono sto je obavezna po pravilima Interpola. Nije problem ni u velikoj Britianiji ni u Srbiji. Problem je u nama sto zatvaramo oci pred cinjenicom da nam drzavom glava srpski cetnicki pokred i da je BiH kao drzava svezana i za ruke i za noge. Pojedinci se zadovolje da nakradu za svoj dzep a blesavi narod nikako da skonta da dok sam ne preuzme nesto u svoje ruke nikada nece biti bolje. Sve kada skontas i ovo je do nas i nasega merhametluka i zaboravljanja sta nam se sve izdesavalo i onoga tipicnoga "ma suti bolje i ovako pa makar imamo i dva grada". E problem je u tome sto se srpsku fasisticki rezim nikada nece zaustaviti dok BiH ikako postoji i u tome sto je BiH i dan danas okupirana zemlja od strane Srbije. Ali najlaske je zatvoriti oci i to ne vidjeti!udrch wrote:Kakav smo mi narod ka nam dostojanstvo brani Ibran Mustafić..
Kakav smo mi narod kad običnu trospratnicu ukopanu pozidama sa svih strana nazivamo vilom..
Jebala vas Ganićeva vila..takvih kuća širom bosne ima na desetine hiljada..
Svaki naš zemljak koji radi vani ima istu onakvu kuću..svaki vlasnik bilo kakve firme u ili čak prodvnice mješovite robe ima onakvu kuću..a čovjek njegove inteligencije, škole, sposobnosti i čega sve ne trebao bi imati 5 onakvih kuća..
Hapšenje Ganića je nastavak Britanske politike koja potpuno antibošnjačka..uz Francuze su bili najveći protivnici ukidanja embarga na oružje, a sad im smeta i što smo se goloruki branili..
VB je jednostavno uradila ono sto je po sporazumu duzna,Velikosrbi su iskoristili sve pravne mogucnosti koje su imali, i kao mnogo puta do sada pokazali da znaju jako dobro da vode medunarodnu politiku.
To sto je Ganic, koji je jedan od najvecih heroja BiH jer je pomogao odbranu Sarajeva 1i 2 Maja 92 bolje nego sto bi Alija uradio, upao u tu zamku, odgovornost snose oni koji trose drzavne pare na sluzbene puteve umjesto da se rade svoj posao i dojave nasim ugrozenim gradjanima kakve ih sve opasnosti vrebaju. Ako se po novinama citalo da Srbija ima planove da hapsi Ganica, Kljuica, Divjaka i ostale zasto niko nije to ispitao i istrazio koje pravne mogucnosti postoje? kako se od toga zastiti?
Nadati se da ce sud u Londonu / Westminstery da odbije zahtjev Srbije kao neosnovan i da ce Ganic da mirno ode kuci nakon mjesec dana zadrzavanja.
A u toj istoj BiH ambasadi u Londonu sjede neki ljudi koji vise rade za interse Srbije nego za interese BiH. I dok je to tako nasi gradjani nece moci da mirno putuju jer nema ko da ih stiti. Dotle Srbija pokusava da izvrne istorijske cinjenice i od ciste odbrambene borbe pravi pricu o zlocinu.
-
Ahmadinejad
#193 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ja zivim na Podhrastovima.Peije pola sata cule su se neke dvije jake eksplozije.Mozda i necemo imati ispred cega protestvovati.

- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#194 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Frankyee wrote: VB je jednostavno uradila ono sto je po sporazumu duzna,Velikosrbi su iskoristili sve pravne mogucnosti koje su imali, i kao mnogo puta do sada pokazali da znaju jako dobro da vode medunarodnu politiku.
To sto je Ganic, koji je jedan od najvecih heroja BiH jer je pomogao odbranu Sarajeva 1i 2 Maja 92 bolje nego sto bi Alija uradio, upao u tu zamku, odgovornost snose oni koji trose drzavne pare na sluzbene puteve umjesto da se rade svoj posao i dojave nasim ugrozenim gradjanima kakve ih sve opasnosti vrebaju. Ako se po novinama citalo da Srbija ima planove da hapsi Ganica, Kljuica, Divjaka i ostale zasto niko nije to ispitao i istrazio koje pravne mogucnosti postoje? kako se od toga zastiti?
Nadati se da ce sud u Londonu / Westminstery da odbije zahtjev Srbije kao neosnovan i da ce Ganic da mirno ode kuci nakon mjesec dana zadrzavanja.
A u toj istoj BiH ambasadi u Londonu sjede neki ljudi koji vise rade za interse Srbije nego za interese BiH. I dok je to tako nasi gradjani nece moci da mirno putuju jer nema ko da ih stiti. Dotle Srbija pokusava da izvrne istorijske cinjenice i od ciste odbrambene borbe pravi pricu o zlocinu.
- Insajder
#195 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Sve dok mi ne uzvratimo metodom "oko za oko,zub za zub" do tada će nas evropski saveznici Raške gledati na ovakav način i odnositi se prema našim državljanima ovako,čak i gore.
-
TheOneandOnly
#196 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ja zivim nize od tebe, ali i ja sam cuo. Fakat, zna li iko sta je puklo?Ahmadinejad wrote:Ja zivim na Podhrastovima.Peije pola sata cule su se neke dvije jake eksplozije.Mozda i necemo imati ispred cega protestvovati.![]()
![]()
- bogoljub
#197 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Mislim da treba tražiti odmah povlačenje BiH Ambasadora iz Srbije.
Ili je možda i to pogrešan potez!?
Mislim da treba pozvati Srbskog Ambasadora na raport.
Definitivno treba izaći na proteste i jasno i glasno porućiti svima da se ne smiju igrati sa ovim narodom.
Ovaj narod jeste uspavan.........
Ali ako se probudi................!!!!!
Definitivno treba izaći na proteste i jasno i glasno porućiti svima da se ne smiju igrati sa ovim narodom.
- ratata
#198 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
jel ti ovo ozbiljnoAhmadinejad wrote:Ja zivim na Podhrastovima.Peije pola sata cule su se neke dvije jake eksplozije.Mozda i necemo imati ispred cega protestvovati.![]()
![]()
- Ahmmed
#199 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Hapšenje Ejupa Ganića, nedozvoljavanje da se u zgradi Parlamenta BiH održi svečana sjednica povodom obilježavanja 1.marta, kukumakanje Radomira Pavlovića, predsjedavajućeg Skupštine općine Srebrenica da se današnjim prijemom u srebreničkom Domu kulture povodom dana nezavisnosti krši zakon RS i ruši ustavno pravni poredak manjeg entiteta, te njegov jutrošnji vapaj Banjoj Luci da spriječi zločeste Bošnjake u tom "zlom" naumu.....
Hm, a sve sam računao da je danas 1. mart 2010.....Meni se čini, da sam se preračunao....
Hm, a sve sam računao da je danas 1. mart 2010.....Meni se čini, da sam se preračunao....
- milenko
#200 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
pa valjda bi trebalo prvo pozvat' britanskog...bogoljub wrote:Mislim da treba tražiti odmah povlačenje BiH Ambasadora iz Srbije.