GRAS - karte
- Obuca9
#176 Re: GRAS - karte
Nego, jesi li namjerno ili slučajno preskočila moj post i pitanja koja sam ti postavio?
-
MAN-lion's coach
#178 Re: GRAS - karte
...
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:25, edited 1 time in total.
- Obuca9
#179 Re: GRAS - karte
Opet preskačeš dati odgovore na moja dva pitanja. Reci fino "Nemam odgovor, ovo što rade vozači je zaista bezobrazluk" i riješeno.MAN-lion's coach wrote:Nije u mom domenu da brinem što štamparija ne šalje karte u trafiku i koliko ustvari tačno šalje.
hz__semir wrote:I koja je svrha "kažnjavati" putnike što kupuju kartu kod vozača, tako što ćeš im je prodati po skupljoj cijeni (od one koja piše na karti), ako ti putnici nemaju alternativu, to jeste ako ne mogu nigdje drugo kupiti kartu, jer štanda na toj stanici nema ili ne radi?
Zar nije logičnije, onda na stanicama na kojima nema štanda, karte naplaćivati po normalnoj cijeni, a ako već hoće nekog da "kažnjavaju" što usporava vožnju, onda neka "kažnjavaju" one koji i pored štanda, kartu ipak kupuju kod vozača?
-
MAN-lion's coach
#180 Re: GRAS - karte
...
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:25, edited 1 time in total.
- Obuca9
#181 Re: GRAS - karte
Upravo u tome i jeste razlika. Ovdje je možeš kupiti na desetak mjesta u gradu i to isključivo preko dana, a na svim ostalim stanicama, te po noći, jedino možeš kod vozača kupiti.MAN-lion's coach wrote:Ti hoćeš da čuješ odgovor koji se tebi dopada![]()
Imaš čist primjer Beča u kojem je karta skuplja kod vozača iako je svugdje drugo možeš kupiti.
Daj molim te trebaš otvoriti 100 trafika na 100 stanica da bi bili sretni i zadovoljni građani a opet bi bilo onih koji bi kupovali kod vozača.Daj molim t to je praksa svugdje,ako ti smeta radije prošetaj 50m pa je kupi na trafici,a uostalom je ne moraš ni kupiti.
Znao sam da su GRAS-ovci ograničeni, ali da su ograničeni do ove mjere, to nisam znao.
P.S.
U Beču su i tramvaji čisti, rade ispravno, to jeste ne kvare se svaki drugii dan, ne dešava se da svaki treći tramvaj kasni, revizori se ne iživljavaju na turistima i djevojkama, pa što se i po tome ne ugledate na njih?
- nivla
#182 Re: GRAS - karte
grasove trafike kojih ima malo uglavnom ne rade iako bi trebale, uzmi samo za primjer onu kod marsalke,dosta je dalje od 50m prva trafika na kojoj mozes kupiti kartu koja je jeftinija nego kod vozaca, da ne govorim da trafike ne rade 24h vec navece mozes kupiti kartu samo kod vozaca, ne kazem da se karta ne moze kupiti i na drugim trafikama, vec samo isticem bezobrazluk grasaMAN-lion's coach wrote:Ti hoćeš da čuješ odgovor koji se tebi dopada![]()
Imaš čist primjer Beča u kojem je karta skuplja kod vozača iako je svugdje drugo možeš kupiti.
Daj molim te trebaš otvoriti 100 trafika na 100 stanica da bi bili sretni i zadovoljni građani a opet bi bilo onih koji bi kupovali kod vozača.Daj molim t to je praksa svugdje,ako ti smeta radije prošetaj 50m pa je kupi na trafici,a uostalom je ne moraš ni kupiti.
smijesni su mi ovi grasovci i njihova smijesna objasnjenja, samo se njima ne isplati voziti po nizim cijenama, poskupljenje goriva su iskoristili za povecanje cijena karata, zasto obrnuto gras nije uradio kad su se cijene goriva spustile, samo se grasu ne isplati da vozi za 1,6km u smrdljivim tramvajima i autobusima gdje ces prije svega osim zraka udahnuti, samo se grasu ne isplati voziti za 1,6km iako redovno preskace po vise voznji dnevno na autobuskim linijama, gdje se iako na rasporedu pise da je autobus svakih 10 minuta redovno desava da u najvecim guzvama dodje jedan u pola sata, samo u grasovim autobusima postoje revizori koji se putnicima obracaju sa "samo pismeno nema usmeno", samo u grasovim autobusima vozaci psuju Boga starijim ljudima, voze u pripitom stanju
-
MAN-lion's coach
#183 Re: GRAS - karte
.......
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:24, edited 1 time in total.
- minjonja
#184 Re: GRAS - karte
tipican radnik grasa.
- nivla
#185 Re: GRAS - karte
gras predlaze cijenu karte, zahtijeva njeno povecanje odnosno smanjenje(barem je tako bilo kad su zadnji put povecali cijene karata)MAN-lion's coach wrote:Znaš šta?Imaš trafika koje nisu u vlasništvu GRAS-a i prodaju karte...tako da...........
GRAS ne određuje cijenu karte to još nisi shvatio,kada shvatiš onda pričaj...
ocito zivimo u nekim paralelnim svjetovima, u dimenziji X koja je kod tebe sve je ok, nindja kornjace sekac opet napadaMAN-lion's coach wrote: Najčišći je prazan tramvaj vjeruješ,nikad se sam nije uprljao, niti se je sam razvalio...jebeš kvalitet kada ga drugi mora razvaljivati...znaš čovjeka sa kartom niko nije izbacio niti ga je izvrijeđao.
ako pricas o onim dvjema revizorkama, dobro ih dosad neko nije bas dobro namlatio otkud revizorima pravo da zaustave saobracaj i ostale putnike koji imaju kartu maltretiraju zato sto neko nema kartu i nece da je kupi, normalno bi bilo da bez vike i galame koja je kod revizora sveprisutna, normalnim tonom upozore osobu, tramvaj nastavi svoje kretanje dok se osoba (svercer) adekvatno ne sankcioniseMAN-lion's coach wrote: Pričaš o nekakvim djevojkama što valjaju gore nego kočijaši kada ih revizor pristojno umoli da napuste vozilo jer nemaju karte...to je vama maltretiranje?
Kad se znaš sjest voziti bez karte znaš je brate i kupiti...
Tebi nije maltretiranje da ženu revizora neki mudonjica od 40+ banki gura i bježi,moš misliti, iz tramvaja zato što karte nema?
nemam komentara na ovo, obicno ko ima kartu pokaze je, sasvim je druga stvar sto mi se vise puta nakon uredne i pokazane karte vratio revizor da me izbaci jer mu toboze nisam pokazao kartuMAN-lion's coach wrote: Ili neki levatići što imaju kartu a neće da je pokažu?Joj Boga ti farse...i njih neko maltretira.
dragi Boze smiluj joj je veze ona nema, procitaj fino, gras trafika kod marsalke pise radno vrijeme od do, gotovo uvijek ne radi, ako nemam kartu moram je kupiti kod vozaca ili ici na marin dvor odnosno pofalice da kupimkartuMAN-lion's coach wrote: Koji pijani šoferi?![]()
Koja kašnjenja?Veze vi nemate,dosta je da ti motka sa trole iskoči i da ode 5 minuta...kaže neka ovdje kasni komercijala u udarnom terminuujutro,gdje je kolona vozila od Socijalnog do Otoke...prema gradu......kako i sam kažeš u VRIJEME NAJVEĆE GUŽVE dođe jedan u pola sata?Pa šta hoćeš reći?Da treba da preleti da dođe na vrijeme...
Zar nije previše da i Gras od Skenderije do Principovog ima paralelan prijevoz i to u 4 vida saobraćaja.Na lijevoj obali Miljacke kombi i trolejbus na drugoj tramvaj i autobus?
...kad GRAS dere narod neka vas deru taksisti pa njima recite da snize cijenu vožnje...i da vas u velikom komforu vozaju...
Čuj grasu se ne isplati voziti?Vjerovatno aludiraš na CTS što mu se isplati voziti za 1KM?I vidjećeš kada sa 1KM ti skoči na 1,5KM kad ne rodi krompir na sjevernom polu...i kad budeš oscilacije imao u cijeni karata...GRAS najmanje u zadnjih 5 godina sigurno nije mijenjao cijene karata...
sto se tice redova voznji dabogda ti ovisila o grasu pa u najmanjoj guzvi cekala po pola sata, ja za razliku od mnogih svercera od svoje 13. godine kupujem kartu i nikad nisam svercovao, u posljednje dvije godine kad god podjem negdje moram stopirati da bih stigao jer nema grasovih autobusa, a kad zurim na ispit ponesem i cvaju za taksi iako sam krenuo 2h ranije, a treba mi 40 minuta do fakulteta
sto se tice taksija za 4 osobe je u mom mjestu jeftinije i komfornije da udju u taksi i dodju kuci, jer ce ih po osobi doci jeftinije nego da se voze grasom
sto se tice smrada u autobusu, jutros u pola sedam se vracam kuci, ulazim u jedan grasov autobus komplet tuce na mokracu, ono bas se fino ustajala, nemoj mi reci da je to sasvim normalno iako je autobus haman pa prazan i u njemu ima 3 ljudi koji su posli na posao, zasto revizori ne sankcionisu takve uhljupe od putnika i ne izbace napokon one gadne prosjake iz tramvaja, meni je onaj lik sa onom kesom u koju mokri blago receno dopizdio, zasto revizori ne sankcionisu srednjoskolce i ostale koji unistavaju tramvaje, zasto takvim osobama ne dovode policiju
Last edited by nivla on 25/09/2010 14:29, edited 1 time in total.
- munevera44
#186 Re: GRAS - karte
minjonja wrote:tipican radnik grasa.
GRAS je JKP, a Centrotrans i taksi služba u SA su privatne firme
A što se tiče tramvaja i trolejbusa samo malo bolje pogledajte još uvijek ima onih kamenčića po tim vozilima kojima se posipaju ceste u vrijeme zime i leda. Toliko o čišćenju vozila
Dosta vozila je opasno za korištenje: rukohvati ispucali sa oštrim rubovima tako da bez dobro debelih rukavica nije preporučljivo korištenje, primjetila sam da u nekim vozilima vrata se zatvaraju samo donekle, u vrijeme kada pada kiša dosta vozila prokišnjava.
Dobro haj nemože sve biti sto posto ok ali da se ta vozila veoma loše peru i čiste to je činjenica, svi vidimo kakvi su podovi, rukohvati, slojevi prljavštine i prašine su evidentni.
PS ima nas dosta koji imamo foto aparate, a i mobitele pa hajde da uslikamo i vidimo crno na bijelo sve dobre i loše tramvaje, trole i ostalooooo
- shape of despair
#187 Re: GRAS - karte
Juče u popdnevnim satima ulazim u tramvaj i čujem vozača kako se dere.Osvrnem se kad imam sta vidjeti.Seljober se dere na stariju zenu da pozuri da ude u tramvaj.Ona mu fino govori da nemoze brze a on njoj ni pet ni sest,već sedam
,kako ni njemu nije lahko i da ga ne zanima sto ona nije sa zdravljem dobro.
A vidio sam ljetos kako sinčić od nekih 12-13 godina u tramvaju umače hljeb u pastetu odmah pored mame vozačice.Neznam jel mu to bash mama bila al' neki rod jeste.
Šta bi da će GRAS ivesti one terminale kao na Ilidži na svim frekfentnijim stanicama?Izgleda ništa.I ono su samo radi reda postavili
A vidio sam ljetos kako sinčić od nekih 12-13 godina u tramvaju umače hljeb u pastetu odmah pored mame vozačice.Neznam jel mu to bash mama bila al' neki rod jeste.
Šta bi da će GRAS ivesti one terminale kao na Ilidži na svim frekfentnijim stanicama?Izgleda ništa.I ono su samo radi reda postavili
- munevera44
#188 Re: GRAS - karte
E da mi je samo jednom životu uči u tramvaj, pa makar ga čekala kod remize, a ono sve unutra miriše mislim ono taze očišćen i dezinficiran, da se bar sjete pa kod izlaska iz remize da poliju bar malo nekog dezinfekcionog rastvora pa da mi eto ne vjerujemo svojim očima nego čulu mirisa 
-
MAN-lion's coach
#189 Re: GRAS - karte
.........
-
MAN-lion's coach
#190 Re: GRAS - karte
........
-
MAN-lion's coach
#191 Re: GRAS - karte
.......
- Obuca9
#192 Re: GRAS - karte
A odakle svima zdravlje, da mogu prepješačiti još dodatnih 50 metara da kupe kartu po NORMALNOJ cijeni?MAN-lion's coach wrote:Daj molim te trebaš otvoriti 100 trafika na 100 stanica da bi bili sretni i zadovoljni građani a opet bi bilo onih koji bi kupovali kod vozača.Daj molim t to je praksa svugdje,ako ti smeta radije prošetaj 50m pa je kupi na trafici,a uostalom je ne moraš ni kupiti.
A odakle svima pare da kupe kartu za više vožnji odjednom?MAN-lion's coach wrote:I baš me briga što trafika ne radi kod mup-a,ja ti kažem nije moje a odredim kad će trafika i hoće li raditi...nego ti kada kupuješ po trafikama kupi kartu za više vožnji manja ti je briga.
Tipični radnik GRAS-a. Hvala Bogu, pa postoji konkurencija, pa ne mora čovjek zavisiti o vama i vašem kretenskom razmišljanju "Prošetja 50 metara više", "Kupi više karata odjednom". Jadovi jadni.
- sheilak
#193 Re: GRAS - karte
@Man-lion's coach
Ne shvatam sta je tebi toliko smijesno? Mozda muka ljudi koji ovise o GRAS-u? I ja se nadam da ces fakat ovisiti o GRAS-ovom prijevozu kad ti najvise bude trebalo.
I da, komercijala kasni cesto i kada su najmanje guzve. Ja polazim sa stanice MOJMILO, kada ide prema gradu komercijala ne prolazi ni preko Socijalnog ni preko Otoke, zato nemoj, molim te, o takvim nebulozama. Isto tako, vec pomenuti trolejbus broj 107 propusta voznje kako mu je cejf.
Nego, de se vi vrli uposlenici GRAS-a fino pripremajte za promjenu radnih mjesta.
Ne shvatam sta je tebi toliko smijesno? Mozda muka ljudi koji ovise o GRAS-u? I ja se nadam da ces fakat ovisiti o GRAS-ovom prijevozu kad ti najvise bude trebalo.
I da, komercijala kasni cesto i kada su najmanje guzve. Ja polazim sa stanice MOJMILO, kada ide prema gradu komercijala ne prolazi ni preko Socijalnog ni preko Otoke, zato nemoj, molim te, o takvim nebulozama. Isto tako, vec pomenuti trolejbus broj 107 propusta voznje kako mu je cejf.
Nego, de se vi vrli uposlenici GRAS-a fino pripremajte za promjenu radnih mjesta.
-
MAN-lion's coach
#194 Re: GRAS - karte
....
-
MAN-lion's coach
#195 Re: GRAS - karte
.........
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:23, edited 1 time in total.
- sheilak
#196 Re: GRAS - karte
Ne, kazem da kada dolazi na stanicu Mojmilo sa Dobrinje ne treba prolaziti ni preko Socijalnog ni Otoke-gdje kazes da su najvece guzve, pa bi im to trebalo biti opravdanje da kasne. Oni, medjutim svejedno kasne i propustaju voznje. Mislim da niko normalan nece reci da je u redu cekati autobus 30 min ili u jednom glavnom gradu kasniti na posao, ispite, itd. jer autobusi imaju neku svoju kogiku voznje.
EDIT : TRebala bi-
EDIT : TRebala bi-
Last edited by sheilak on 25/09/2010 15:26, edited 1 time in total.
-
MAN-lion's coach
#197 Re: GRAS - karte
......
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:22, edited 1 time in total.
- minjonja
#198 Re: GRAS - karte
hiljadu i jedan izgovor za nerad.
- sheilak
#199 Re: GRAS - karte
Ali, oni kasne i kada su vec prosli citav grad i idu sa Mojmila prema Dobrinji, na pocetnu stanicu. Tu stoje, ne znam koliko, ali dovoljno da mi na Mojmilu cekamo i po pola sata. Jesi shvatila? Ili trebas jos pojasnjenja?
Last edited by sheilak on 25/09/2010 15:38, edited 1 time in total.
-
MAN-lion's coach
#200 Re: GRAS - karte
.......
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:22, edited 1 time in total.