Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
no_crnjak

#176 Re: Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

Post by no_crnjak »

uz duzno postovanje...svim palim borcima i civilima...ma koje vjeroispovijesti bili....

samo se bezze naduravate....

sta bi bilo,kad bi bilo....e bilo je...

Sarajevo je Jerusalem u Evropi...i bilo je i bit ce multi...

....Sejtan gradom senluci
hoce duse da zavadi
i samo zbog imena
hoce da nas rastavi....
zonbirile

#177 Re: Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

Post by zonbirile »

ma ja do šejtana je.
mekaba

#178 Re: Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

Post by mekaba »

Anti-Depresiv wrote:
HAVANA wrote:Prvo kažeš ovo...
mekaba wrote: Klin se klinom izbija a za to je najbolji primjer NATO i udari po Srbiji.Kako bi se ti borio??????.Za multi -kulti ali samo na onih 23% gdje su kamom stjerali Bosnjake.Za multikulturu do poslijednjeg Bosnjaka.Dosta smo popustali pred svakojakim zlocincima koje ti evo branis.I dogradonacelnik je zlocinac cim daje ovakve izjave.
Pa onda ovo...
mekaba wrote: Idi malo do Pala i Sokoca pa probaj tu pricu proturiti koju probas nama ovdje proturati.Momak ovo su ozbiljne stvari.U istocnoj Bosni su ljudi gubili glave samo zato sto su govorili:"Necu da bjezim nikom nista nisam uradio".Danas ih vade iz jama a koliko ih je Drina odnijela nezna niko.Momak citava sela su nestajala onako na pravdi Boga.Tebe to ocito ne interesuje jer si balav nevidis dalje od svog haustora.
Cuj fali Srba u Sarajevu pa vama neprijatno hahaaaaaa.Pa Krajisnik ih je izvlacio poslije rata a prije rata su sami otisli na brda ocekujuci trijumfalan ulazak u SA.Jbg malo se zajebali u racunu.
Meni je u SA super.
Sad si kao fin...
mekaba wrote:

Ja sam potpuno isti covjek kao prije rata s tim sto sada znam ko mi je neprijatelj i ko je neprijatelj moje zemlje.Ko jos nije skontao njegov problem.Sto se tice mog odnosa sa Srbima koji su bili u gradu citav rat ili cak zajedno samnom u ABiH sve je perfekt.Cujem se cak i sa onima koji su pobjegli prije rata ne od Bosnjaka vec od Karadzica i njegovih mobilizacija.Mahom su u Kanadi i sa njima sam kao prije.Hajde reci sta bi to trebali Bosnjaci da urade u SA da se Srbi nebi osjecali neprijatno.
Da ne palimo kandilje????
Da se ne zovemo Mujo,Smajo,Safet....
Da zaboravimo ljiljane?????
Da zabranimo burek i cevape??????
:shock:
mekaba wrote: Mujkica Brdo,Ugorsko,saobracajni fakultet,focanska,Baste,nizovi,Orahov Brijeg,Kobilja Glava,Sjenicka Kosa......

Pored svih mjesta na kojima sam bio od aprila 92g i na kojim je bilo jako puno nebošnjaka počev od čengić vile pa do trga ,hrasnog brda...a onda 1 motorizovana i to mujkića brdo,kota 850...i to u maloj jedinici vazda založenoj ali sa divnim ljudima koji su na žalost skoro svi mrtvi sa divnim čovjekom na čelu a i on je mrtav...tada ime nije bilo bitno...Image
Znaš li ko je ovaj čovjek i imena ljudi koji su bili kod njega...
Možda dijete nekoga od tih čita ove tvoje bljuvotine...
Možda Slaviša ili neko njegov čita a znaš koliko nam je valjao na žući...
Možda žena i dijete od mog dobrog druga poginulog na hrasnom brdu ovo čitaju...ionako im nije lako...a i u ratu dok se skakalo po brdima onaj kreten caco mu je oca od 63g odveo na kopanje prava zdrava...IME...
Sarajevo je divan grad i još uvijek ima jako puno finih i dobrih ljudi ali i jako puno zadojenih kretena ,puno djece sasvim pogrešno odgojene...U ratu je bilo puno bolje,podjele su bile manje,svi smo bili zajedno...dok nisu izmigoljili miševi kojih u početku nije ni bilo...veliki zaštitnici vjere i nacije :oops: i počeli sa ukidanjem svega multietničkog i stavljanja svoje šape na svoj dio teritorije...
Za one koji su otišli i pucali na svoj grad,koji su podržavali svo ono zlo me nije briga nit me interesuju...ali šta je sa onim kojih je puno bilo i koji su ostali...mnogi i živote dali...
Sve ih je manje u gradu i da često imaju neugodnosti...
Možda ja to i gledam drugačijim očima jer moja žena i djeca imaju drugačije ime ...
Znam i recimo kad čekaju mene za anketu u vrtiću a ne pitaju moju ženu...al zajebali su se ,bolje da nju pitaju...ona je miroljubiva...
Halooo,djeca u osnovnoj školi otvaraju grupe na FB hvala allahu što nisam srbin :shock: :-) a u razredu ih ima 3...druže se...Ko su ti roditelji i imaju li mozga u glavi??? Kontrolišu li ikad šta im djeca rade...i šta misle u kakve osobe će izrasti???
Ima u ovom gradu još puno normalnih ljudi ali su ne znam zašto tihi i popuštaju pred navalom primitivizma i nacionalizma...
Treba im pokazati zube...Nismo u ratu šutili a sad većina šute ko pizde , puštaju da ih pod krinkom vjere ,nacije nesposobni kreteni pljačkaju i uništavaju ovu lijepu zemlju i grad...
Nadam se da nećemo izgubiti bitku al da je zajebana situacija...jeste.
Svaka ti čast @havana na ovom postu i konstatacijama , jer svakog normalnog čovjeka ,građanina SA, kojem je stalo do ovog našeg preljepog grada ( i 92" a pogotovo sada ,kada je ćini mi se na perfidniji i opasniji naćin ugrožen) boli ova situacija ,neka ćudna letargija sarajevske raje ,bolna spoznaja da kabadahijsko i ruralno ,preuzima ono široko i kosmopolitsko razmišljanje starog SA. Lićno sam mnogo puta prisustvovao odlukama tih velikih ljudi da i pored ćinjenice da na anamo onoj brđanskoj strani imaju porodicu , razna obećanja , mogućnost izlaska ostaju čvrsto sa odlukom i hvataju se zajedno sa svojom rajom puške.Bilo je u primjera kod nas u starom gradu da otac ćeka sinove sa porodicama da i zadju ali oni odlućuju ostati i u borbama jedan brat ubrzo i gine ali bez obzira na to, njihovu odluku ništa ne može promjeniti te ostaju sa nama do dana današnjeg u mahali.Eto kako da ja sad zamislim da neko njima zbog imena nešto samo i natukne ili nedaj bože uvrijedi , siguran sam da je i sa mnom i mojom porodicom "zaratio". :bih:[/quot

Momak drzi se teme ili nemoj nikako pisati.Mogu i ja tebi napisati ovdje milion srceparajucih tragedija u kojima su bili zrtve apsolutno nevini Bosnjaci.Zasto je jedan Srbin koji je bio u A BiH bolji i vise cijenjen od Bosnjaka.Pa zar nije normalno da Srbin brani grad u kojem je odrastao i rodio se?Zasto su ti Srbi extra ljudi.Ja sam evo kontao cijelo vrijeme da imamo ista prava kad evo vidim nemamo.Trebamo li ih sad ugurati na najbolja radna mjesta i podijeliti stanove onako malo na elitnijm mjestima ako je moguce.Bogami sam se sad naljutio.Cuj on je zlatan on je ostao hahahaaaaa.Pa boli mene neka stvar jel on ostao ili nije.Ako nije nacionalista ostao je.Sad trebamo nagraditi one koji su normalni.Pa daj da nagradimo sve normalne a ne samo Srbe.Trebal sad da ga gotivim do groba sto je ostao.
Sta vi ovdje hocete da kazete kad je SA i multi-etnicnost u pitanju?????????? Koga vi optuzujete sto SA nije kao prije???? Trebal sad da nadjem srpkinju da je ozenim da bi se pokazao kao multi-kulti?????? Trebam li Bajram proslaviti tajno da se komsija ne uvrijedi????? Trebam li baciti zastavu sa ljiljanima jer to mozda smeta komsiji????
Trebal da jedem krmetinu u ime multi-kulti?
I na kraju zasto smo to mi Bosnjaci zaduzeni za ocuvanje multi-kulti dok nebosnjake boli neka stvar za istu tu M-K????
Srbi i Hrvati sa kojima sam ja i dan danas dobar nemaju alergiju na zeleno,i nesmeta him gore pobrojano.Nesmeta him kad moja nana prodje sa tepsijom baklava ili kad se upale kandilji.Kome to smeta siroko mu polje.Nije multi -kultura kad ja pogazim svoje jer to komsiji smeta.Za ocuvanje suzivota su zaduzeni svi a ne samo Bosnjaci.Ovo sto vi pisete moze se nazvati:"Pogled na multi-kulturu iz mog haustora".Cijela je BiH bila multi -kulti.Hajmo malo o tome a ne samo o SA.Najmanje pola miliona Bosnjaka danas zivi rasuto po svijetu a bili su dio te iste M-K BiH.Zamislite da se oni vrate i smjeste u federaciju kako bi tek onda bilo M-K. Ma to bi bio haos i to se nesmije dozvoliti jer bi se komsija naljutio.
Bilo kako bilo Vi se i dalje borite za multi-kulti do poslijednjeg Bosnjaka.
zonbirile

#179 Re: Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

Post by zonbirile »

@mekeba
puno ti ne znaš,ali nisi kriv,sam si pristao na status.Stari bard dobro reće ,starom Jevrejinu je svejedno ko mu kuću uze,41g,jal 45g kuču je izgubio.Povod je pisanje o ne znam mu ime,ali to je kuća u Tepebašinoj,bilo obdanište,pa kupio je Safet Zec.Odmah iza rata,uzeo je veliki neki partizan.G.Brauna dokazanog simpatizera (ženi Mariji napravio Dvor)i finansijera KPJ i NOB,ubiše i Đ.Pucar useli mu u vilu,sadašnja ambasada USA.Istorijski ništa čudno dešavalo se i dešava,ali trebaš sagledati rijeka koja je bježala iz Hrvatske se prelila u Bosnu,imali su mjeto.Rijeka iz Podrinja se zadržala ovde,čisti racionalizam,borba za prostor na uštrb slabijeg.Priča o izgubljenim teritorijama ovde onde,su nedosljedne i nedorečene.
mekaba

#180 Re: Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

Post by mekaba »

barby02 wrote:
mekaba wrote:Ja mogu samo konstatovati da zdravi i vrijedni ljudi u BiH ne zive lose.
Ja ovu konstataciju ne mogu shvatiti i necu da prihvatim. Ovo ne moze napisati zdrava osoba, osim ako nije vehabija, onda se duboko izvinjavam.

Vrijeme donacija i guzovace je odavno proslo.Cijeni se samo. Rad se placa.Kukanje i plakanje se ne placa na tvoju zalost.
chuchumbamayumbe

#181 Re: Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

Post by chuchumbamayumbe »

Momak drzi se teme ili nemoj nikako pisati.Mogu i ja tebi napisati ovdje milion srceparajucih tragedija u kojima su bili zrtve apsolutno nevini Bosnjaci.Zasto je jedan Srbin koji je bio u A BiH bolji i vise cijenjen od Bosnjaka.Pa zar nije normalno da Srbin brani grad u kojem je odrastao i rodio se?Zasto su ti Srbi extra ljudi.Ja sam evo kontao cijelo vrijeme da imamo ista prava kad evo vidim nemamo.Trebamo li ih sad ugurati na najbolja radna mjesta i podijeliti stanove onako malo na elitnijm mjestima ako je moguce.Bogami sam se sad naljutio.Cuj on je zlatan on je ostao hahahaaaaa.Pa boli mene neka stvar jel on ostao ili nije.Ako nije nacionalista ostao je.Sad trebamo nagraditi one koji su normalni.Pa daj da nagradimo sve normalne a ne samo Srbe.Trebal sad da ga gotivim do groba sto je ostao.
Sta vi ovdje hocete da kazete kad je SA i multi-etnicnost u pitanju?????????? Koga vi optuzujete sto SA nije kao prije???? Trebal sad da nadjem srpkinju da je ozenim da bi se pokazao kao multi-kulti?????? Trebam li Bajram proslaviti tajno da se komsija ne uvrijedi????? Trebam li baciti zastavu sa ljiljanima jer to mozda smeta komsiji????
I na kraju zasto smo to mi Bosnjaci zaduzeni za ocuvanje multi-kulti dok nebosnjake boli neka stvar za istu tu M-K????
Srbi i Hrvati sa kojima sam ja i dan danas dobar nemaju alergiju na zeleno,i nesmeta him gore pobrojano.Nesmeta him kad moja nana prodje sa tepsijom baklava ili kad se upale kandilji.Kome to smeta siroko mu polje.Nije multi -kultura kad ja pogazim svoje jer to komsiji smeta.Za ocuvanje suzivota su zaduzeni svi a ne samo Bosnjaci.Ovo sto vi pisete moze se nazvati:"Pogled na multi-kulturu iz mog haustora".Cijela je BiH bila multi -kulti.Hajmo malo o tome a ne samo o SA.Najmanje pola miliona Bosnjaka danas zivi rasuto po svijetu a bili su dio te iste M-K BiH.Zamislite da se oni vrate i smjeste u federaciju kako bi tek onda bilo M-K. Ma to bi bio haos i to se nesmije dozvoliti jer bi se komsija naljutio.
@mekaba,
Pocnem da pisem, pa izbrisem, pa opet probam nesto, pa stanem, zamislim se, pa izbrisem.
Zapravo, nakon ovoga sto procitah, nemam sta da kazem ili odgovorim na tvoj post.
Ovo se ne odnosi samo na ono podvuceno, nego na tvoj kompletan post.
I opet zamjena teza, okretanje glave od sebe, zatvaranje ociju, optuzivanje drugih, uzimanje drugih (losih) kao jedinice mjere svoje tolerancije, poredjenje sa fasistim i nacistima, pravdanje svog sovinizma fasizmom zlocinaca.
Sva sreca pa svi ne misle kao ti, dapache.
Ostao sam bez teksta.
HAVANA

#182 Re: Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

Post by HAVANA »

elSaik

#183 Re: Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

Post by elSaik »

mekaba wrote: Momak drzi se teme ili nemoj nikako pisati.Mogu i ja tebi napisati ovdje milion srceparajucih tragedija u kojima su bili zrtve apsolutno nevini Bosnjaci.Zasto je jedan Srbin koji je bio u A BiH bolji i vise cijenjen od Bosnjaka.Pa zar nije normalno da Srbin brani grad u kojem je odrastao i rodio se?Zasto su ti Srbi extra ljudi.Ja sam evo kontao cijelo vrijeme da imamo ista prava kad evo vidim nemamo.Trebamo li ih sad ugurati na najbolja radna mjesta i podijeliti stanove onako malo na elitnijm mjestima ako je moguce.Bogami sam se sad naljutio.Cuj on je zlatan on je ostao hahahaaaaa.Pa boli mene neka stvar jel on ostao ili nije.Ako nije nacionalista ostao je.Sad trebamo nagraditi one koji su normalni.Pa daj da nagradimo sve normalne a ne samo Srbe.Trebal sad da ga gotivim do groba sto je ostao.
Srbi i Hrvati sa kojima sam ja i dan danas dobar nemaju alergiju na zeleno,i nesmeta him
gore pobrojano.Nesmeta him kad moja nana prodje sa tepsijom baklava ili kad se upale kandilji.Kome to smeta siroko mu polje.Nije multi -kultura kad ja pogazim svoje jer to komsiji smeta.Za ocuvanje suzivota su zaduzeni svi a ne samo Bosnjaci.Ovo sto vi pisete moze se nazvati:"Pogled na multi-kulturu iz mog haustora".Cijela je BiH bila multi -kulti.Hajmo malo o tome a ne samo o SA.Najmanje pola miliona Bosnjaka danas zivi rasuto po svijetu a bili su dio te iste M-K BiH.Zamislite da se oni vrate i smjeste u federaciju kako bi tek onda bilo M-K. Ma to bi bio haos i to se nesmije dozvoliti jer bi se komsija naljutio.
Boli me glava...

edit: [youtube]http://www.youtube.com/watch#v=Qke-q6rGWlk[/youtube]

Obratiti pažnju na komentar lika pod nickom "jesamludkorobinhood":
tifa je legenda, neka pati kome smeta. i moj rodjak vinko samarlic je poginuo u sarajevu kao specijalac cisteci zgrade od snajperista. bilo je to vrijeme kad sam i ja vjerovao armiji bih. steta sto je sve otislo u kurac.
Last edited by elSaik on 13/02/2010 13:57, edited 2 times in total.
vaca

#184 Re: Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

Post by vaca »

ja ponekada doživim neprijatne situacije na ulici, pijaci, pošti, opštini....desilo mi se u par navrata da pored mene prođu bivši prijatelji iz srednje škole koji ne samo da me ne pozdrave, već me "značajno" odmjere ....a doživjela sam i da se u mom društvu šapuće kada se priča o politici i sličnim stvarima, najčešće na poslu. ružno je kad ti se to dešava u rođenom gradu! vrlo često od strane ljudi koji su ovdje došli prije par godina...

ipak, mislim da grad još uvijek ima neke odlike multikulturnog društva ali ga ubrzanim tempom gubi. ne znam kako ovo zaustaviti?
brinetta

#185 Re: Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

Post by brinetta »

A jel se iko od vas zapitao ko je Zivanovic? I da li je iko postavio pitanje istom odakle mu pravo da izjavljuje takve bljuvotine kad mu je Sarajevo sve dalo!
Za informaciju, Zivanovic kao SRBIN u Sarajevu zivi puno bolje nego vecina vas koji se prepucavate na forumu, toliko je ugrozen cak da mu i otac koji je vec u poznim godinama zaposlen.
chuchumbamayumbe

#186 Re: Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

brinetta wrote:A jel se iko od vas zapitao ko je Zivanovic? I da li je iko postavio pitanje istom odakle mu pravo da izjavljuje takve bljuvotine kad mu je Sarajevo sve dalo!
Za informaciju, Zivanovic kao SRBIN u Sarajevu zivi puno bolje nego vecina vas koji se prepucavate na forumu, toliko je ugrozen cak da mu i otac koji je vec u poznim godinama zaposlen.
Iskreno, puca mi neka stvar za Zivanovica i ostale koji su se uhljebili u politici, za mene su oni, uglavnom, podjednaki.
HAVANA

#187 Re: Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

Post by HAVANA »

chuchumbamayumbe wrote:@mekaba,
Pocnem da pisem, pa izbrisem, pa opet probam nesto, pa stanem, zamislim se, pa izbrisem.
Zapravo, nakon ovoga sto procitah, nemam sta da kazem ili odgovorim na tvoj post.

Udri brigu na veselje :D

Klodovik

#188 Re: Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

Post by Klodovik »

brinetta wrote:A jel se iko od vas zapitao ko je Zivanovic? I da li je iko postavio pitanje istom odakle mu pravo da izjavljuje takve bljuvotine kad mu je Sarajevo sve dalo!
Pa, i ovi što se prepucavaju su svi zaposleni. I žive sasvim solidno u Sarajevu koje "nije multietnički i otvoreni grad".

A za Živanovića... pa, od etničke pripadnosti se u odgovarajućim okolnostima očito da sasvim lijepo živjeti.
barby02

#189 Re: Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

Post by barby02 »

mekaba wrote:
barby02 wrote:
mekaba wrote:Ja mogu samo konstatovati da zdravi i vrijedni ljudi u BiH ne zive lose.
Ja ovu konstataciju ne mogu shvatiti i necu da prihvatim. Ovo ne moze napisati zdrava osoba, osim ako nije vehabija, onda se duboko izvinjavam.

Vrijeme donacija i guzovace je odavno proslo.Cijeni se samo. Rad se placa.Kukanje i plakanje se ne placa na tvoju zalost.
Sad ti kazem , sram te bilo, u ime svih : djece boraca, penzionera koji jos nisu rahmetlije,u ime bolesnih, gladnih,nezbrinutih, nestrucnih,oduzetih, poremecenih itd. Ti si bošnjak sa malim b i velikim p, Politike Cericeve,kojima je dobro u Sarajevu . .Sram te bilo u ime svih forumaša kojima je u zivotu jos samo ostalo da forumaju i cekaju bolje dane, prezivljavajuci od nesto malo dobrote, Tvog Dobra !
chuchumbamayumbe

#190 Re: Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

Klodovik wrote:
Pa, i ovi što se prepucavaju su svi zaposleni. I žive sasvim solidno u Sarajevu koje "nije multietnički i otvoreni grad".

A za Živanovića... pa, od etničke pripadnosti se u odgovarajućim okolnostima očito da sasvim lijepo živjeti.
OK, znam i ja Bosnjaka sto rade u Banjaluci, i ne zive loshe.
Ako cemo se vec gadjati takvim argumentima.

:roll:
zonbirile

#191 Re: Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

Post by zonbirile »

taman odu likovi ala @ vozdra raje,eto ti @ mekebe.
barby02

#192 Re: Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

Post by barby02 »

valterbranisarajevo wrote:Ma ne smetaju sarajevskim Srbima ni kandilji, ni ćevapi. Šta im smeta, i njima i Hrvatima i ostalim normalnim građanima ovog grada. Jedno od osnovnih ljudskih prava svakog čovjeka je pravo na vlastito mišljenje. Ako se tvoje mišljenje razlikuje od onog koje moraš imati po defaultu, dovljno je da te neko od nacionalno osvještenih preko Avaza npr. nazove četnik i svi tvoji argumenti padaju u vodu. Sjetimo se šta su radili Marku Vešoviću-četnik, četnik pa četnik, kako je jedan ugledni patriota koji je rat proveo u Australiji natjerao prof. Nikolu Grabovca da ode iz Sarajeva ustaša ustaša pa ustaša. kako jedna "Srpkinja" Duška Jurišić ima pravo da komentariše nešto-bez obzira što je ona novinarka-ali je brate i "Srpkinja". Rafi Gregorijan je sumnjiv zato što mu je žena Olga. Pa današnji ogavni napad onog šupka Fadila Mandala na časnog i poštenog Gojka Berića u Avazu.

Nemaju svi ljudi "istu jačinu živaca". Neko može podnijeti svašta, a neko ne. Onda kada mu neka medicinska sestretina kaže: Idi se liječi na Pale" dođe u dilemu da li ja mogu dalje ovdje živjeti. Neko poruku Duški Jurišić shvati kao univerzalnu odnosno vidi i sebe u njoj. Ili priča Latića o djeci iz mješanim brakovima. Baš me interesuje da li bi je imao hrabrosti ispričati u lice npr. Draganu Vikiću? Bi ali u "panjevima" :lol:

A kada već mjerimo patriotizam i nacionalnu osvještenost, baš me interesuje čime su je zaslužili oni najglasniji kao npr braća Latić, Fatmir Alispahić, Arzija -kojoj su oni npr vojnoj formaciji pripadali u ratu ili smatraju da je njihovo ime i prezime sasvim dovoljno da normalno i multietničko Sarajevo često bude talac njihovih nacionalšovinističkih pamfleta i radnji od kojih se mnogi ljudi ne osjećaju baš ugodno...

Jednostavno ukratko oni ne žele da im se ispostavljaju računi za nešto što nisu krivi, a to se u Sarajevu radi i toleriše od određenih ljudi i pod pokroviteljstvom onih koji vladaju..

Ostale stvari su identične na čitavoj teritoriji BiH. Niti se Srbin može zapsoliti u BH Telekomu, niti Bošnjak i Hrvat u telekomu Srpske..

Najveći problem je taj što je raspadom bivše države makar 50% građana jedno jutro probudilo kao nacionalna manjina iako se nikada nisu pomakli sa svog ognjišta, odnosno prema nosiocima novog poretka postali višak.... :(
:thumbup: na globalnoj osnovi ,potpuno tacno !
barby02

#193 Re: Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

Post by barby02 »

HAVANA wrote:

Pored svih mjesta na kojima sam bio od aprila 92g i na kojim je bilo jako puno nebošnjaka počev od čengić vile pa do trga ,hrasnog brda...a onda 1 motorizovana i to mujkića brdo,kota 850...i to u maloj jedinici vazda založenoj ali sa divnim ljudima koji su na žalost skoro svi mrtvi sa divnim čovjekom na čelu a i on je mrtav...tada ime nije bilo bitno...Image
Znaš li ko je ovaj čovjek i imena ljudi koji su bili kod njega...
Možda dijete nekoga od tih čita ove tvoje bljuvotine...
Možda Slaviša ili neko njegov čita a znaš koliko nam je valjao na žući...
Možda žena i dijete od mog dobrog druga poginulog na hrasnom brdu ovo čitaju...ionako im nije lako...a i u ratu dok se skakalo po brdima onaj kreten caco mu je oca od 63g odveo na kopanje prava zdrava...IME...
Sarajevo je divan grad i još uvijek ima jako puno finih i dobrih ljudi ali i jako puno zadojenih kretena ,puno djece sasvim pogrešno odgojene...U ratu je bilo puno bolje,podjele su bile manje,svi smo bili zajedno...dok nisu izmigoljili miševi kojih u početku nije ni bilo...veliki zaštitnici vjere i nacije :oops: i počeli sa ukidanjem svega multietničkog i stavljanja svoje šape na svoj dio teritorije...
Za one koji su otišli i pucali na svoj grad,koji su podržavali svo ono zlo me nije briga nit me interesuju...ali šta je sa onim kojih je puno bilo i koji su ostali...mnogi i živote dali...
Sve ih je manje u gradu i da često imaju neugodnosti...
Možda ja to i gledam drugačijim očima jer moja žena i djeca imaju drugačije ime ...
Znam i recimo kad čekaju mene za anketu u vrtiću a ne pitaju moju ženu...al zajebali su se ,bolje da nju pitaju...ona je miroljubiva...
Halooo,djeca u osnovnoj školi otvaraju grupe na FB hvala allahu što nisam srbin :shock: :-) a u razredu ih ima 3...druže se...Ko su ti roditelji i imaju li mozga u glavi??? Kontrolišu li ikad šta im djeca rade...i šta misle u kakve osobe će izrasti???
Ima u ovom gradu još puno normalnih ljudi ali su ne znam zašto tihi i popuštaju pred navalom primitivizma i nacionalizma...
Treba im pokazati zube...Nismo u ratu šutili a sad većina šute ko pizde , puštaju da ih pod krinkom vjere ,nacije nesposobni kreteni pljačkaju i uništavaju ovu lijepu zemlju i grad...
Nadam se da nećemo izgubiti bitku al da je zajebana situacija...jeste.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: jedina istina, Havana, svaka ti cast za ovaj post !
Anti-Depresiv

#194 Re: Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

Post by Anti-Depresiv »

@ mekababa tebi se nisam ni obraćao jer sa bolesnim umovima sam odavno već (od 92") prestao da komuniciram ,,,, prema tome svega ti zaobiđi.............
Anti-Depresiv

#195 Re: Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

Post by Anti-Depresiv »

Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Postao/la mekaba dana 26/11/2009 15:19

scheph je napisao/la:
Reprezentacija treba igrati na Wolfsburgovom stadionu sve dok se ne sagradi jedan normalan stadion koji ispunjava sve potrebne uslove. Mi prakticki jos nemamo pravi fudbalski stadion u zemlji i bolje igrati vani. Bio bi stadion krcat jer bi doslo dosta nasih sto smo vani, Njemci bi navijali za nas jer petorica nasih igra u Bundesligi a i atmosfera bi sigurno bila bolja nego sto je bila protiv Portugala u Zenici. Bolje i to nego da se brukamo sa Bilinim Poljem koji je u gorem stanju nego onaj Armenski u Yerevanu koji je sagradjen u 19. vijeku ali na kojem su barem postavili novi travnjak.

Aferim.Prijedlog nije los,dapace odlican.Ima nas vani toliko da bi svaki stadion bio mal.Najbolji prijedlog do sada.
Još kad vidjeh kako dijasporski dišpr, i ako sam imao kakvih nedoumica u predhodnom postu , više nemam :bih:
Klodovik

#196 Re: Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

Post by Klodovik »

chuchumbamayumbe wrote:
Klodovik wrote:

Pa, koji princip da primijenimo? Status pojedinaca? Cijelih grupa? Procente? I da kažemo da u Sarajevu treba biti toliko Srba, Hrvata i ostalih na tim i tim bitnim mjestima. Je li to pomak ka nekom rješenju? Ili je potrebna promjena sadašnjeg koncepta? I da kažemo npr. nema više entiteta i kantona, sad imamo općine i ekonomske regije. Imenovanja na bitna mjesta idu prema sposobnosti/glasovima/programima... itd., etnička pripadnost nije bitna. Koliko ljudi je danas to spremno podržati? Ili neki treći princip? Kako Sarajevo učiniti otvorenim i multietničkim gradom (jer drugi čovjek Grada kaže da on danas nije takav)? Po konceptu koji sada (nažalost) imamo i koji većina ljudi očito podržava, šutke ili glasno, Sarajevo nema neke velike šanse da bude istinski otvoreno i multietnično. Broj ljudi koji su došli u Sarajevo (bez obzira na razloge) i koji bi se uopće željeli vratiti u predratna mjesta življenja je malen (razloga za to je puno). Broj onih koji su otišli iz Sarajeva (bez obzira na razloge) i žele se vratiti u grad je također (vrlo vjerovatno) malen (razloga za to je puno). Krug. Ubaci u sve to još emocije i nedostatak strpljenja i razumijevanja i dobiješ evo već osam stranica komentara. Praktičnih rješenja ne vidim, samo neke komentare s visine i zgražavanje.
chuchumbamayumbe

#197 Re: Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

Klodovik wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Klodovik wrote: Pa, i ovi što se prepucavaju su svi zaposleni. I žive sasvim solidno u Sarajevu koje "nije multietnički i otvoreni grad".

Pa, koji princip da primijenimo? Status pojedinaca? Cijelih grupa? Procente? I da kažemo da u Sarajevu treba biti toliko Srba, Hrvata i ostalih na tim i tim bitnim mjestima. Je li to pomak ka nekom rješenju? Ili je potrebna promjena sadašnjeg koncepta? I da kažemo npr. nema više entiteta i kantona, sad imamo općine i ekonomske regije. Imenovanja na bitna mjesta idu prema sposobnosti/glasovima/programima... itd., etnička pripadnost nije bitna. Koliko ljudi je danas to spremno podržati? Ili neki treći princip? Kako Sarajevo učiniti otvorenim i multietničkim gradom (jer drugi čovjek Grada kaže da on danas nije takav)? Po konceptu koji sada (nažalost) imamo i koji većina ljudi očito podržava, šutke ili glasno, Sarajevo nema neke velike šanse da bude istinski otvoreno i multietnično. Broj ljudi koji su došli u Sarajevo (bez obzira na razloge) i koji bi se uopće željeli vratiti u predratna mjesta življenja je malen (razloga za to je puno). Broj onih koji su otišli iz Sarajeva (bez obzira na razloge) i žele se vratiti u grad je također (vrlo vjerovatno) malen (razloga za to je puno). Krug. Ubaci u sve to još emocije i nedostatak strpljenja i razumijevanja i dobiješ evo već osam stranica komentara. Praktičnih rješenja ne vidim, samo neke komentare s visine i zgražavanje.
Pa, ako cemo govoriti o procentima, hajmo o procentima i o tome ko insistira na popisu 91, pa da se ravnamo prema njemu?! Ili necemo?!
Ja sam ZA da imenovanja idu prema sposobnosti i znanju, a ne prema izjasnjavanju ili pripadnosti pojedinom narodu.
Nema prakticnog rjesenja. Niti ce ga biti, steta je vec ucinjena, bespovratno. Stoka je uspjela u svojim namjerama da zaokruzi svoje torove.
Ovi sto su manjina u dijelovima u kojima su ostali...prema njima se treba odnositi kao prema ravnopravnim, u svemu jednakim, i, cak sta vise, posrzavati ih umjesto sputavati. Upravo se jedno od osnovnih nacela demokratije svodi na to koliko manjina ima prava i ucesca u vladavini vecine.
Ako cemo se nastaviti ravnati prema ideologijama koje su cinile genocid, etnicka ciscenja i zlocine, onda je svaki drugi dijalog bespredmetan, jer se tako poistovjecujemo sa zlocincima.
Ja prvenstveno govorim iz aspekta nekoga ko kao nebosnjak zivi u Sarajevu i tu vidi svoju buducnost.
Ako se moja buducnost svodi na tretiranje mene proporcionalno tretiranju nesrbina u, recimo, Banjaluci, onda se istog momenta pakujem i idem daleko odavde (samo jos ne znam gdje i kako). :roll:

Ima ovdje puno normalnog svijeta, puno vise nego nenormalnog (dobro je iko normalan i ima iole tolerancije poslije onakvih 3.5 godina rata), ali omalovazavati nekoga ko je ostao u Sarajevu, ko tu odgaja svoju djecu, ko voli ovaj grad i ove ljude, dovodjenje njega u istu ravan sa zlocincima...?!
Pa sta covjek da ocekuje nakon takvih izjava?!
Nede Bog da se sutra, pljuc pljuc pljuc, zarati...Ne bi bio jedan Caco, nego bi svaka mahala imala svog Cacu na kvadrat. I ovo nebosnjaka sto je ostalo bilo bi protjerano, zlostavljano ili ubijeno, jer, opet ponavljam, kada covjek cita pojedine izjave, i kada cuje to sto cuje u novinama, u tramvaju, na radiju, od obicnih ljudi...sta bi drugo ocekivao?!
brinetta

#198 Re: Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

Post by brinetta »

[quote="chuchumbamayumbe
Pa, ako cemo govoriti o procentima, hajmo o procentima i o tome ko insistira na popisu 91, pa da se ravnamo prema njemu?! Ili necemo?!
Ja sam ZA da imenovanja idu prema sposobnosti i znanju, a ne prema izjasnjavanju ili pripadnosti pojedinom narodu.
Nema prakticnog rjesenja. Niti ce ga biti, steta je vec ucinjena, bespovratno. Stoka je uspjela u svojim namjerama da zaokruzi svoje torove.
Ovi sto su manjina u dijelovima u kojima su ostali...prema njima se treba odnositi kao prema ravnopravnim, u svemu jednakim, i, cak sta vise, posrzavati ih umjesto sputavati. Upravo se jedno od osnovnih nacela demokratije svodi na to koliko manjina ima prava i ucesca u vladavini vecine.
Ako cemo se nastaviti ravnati prema ideologijama koje su cinile genocid, etnicka ciscenja i zlocine, onda je svaki drugi dijalog bespredmetan, jer se tako poistovjecujemo sa zlocincima.
Ja prvenstveno govorim iz aspekta nekoga ko kao nebosnjak zivi u Sarajevu i tu vidi svoju buducnost.
Ako se moja buducnost svodi na tretiranje mene proporcionalno tretiranju nesrbina u, recimo, Banjaluci, onda se istog momenta pakujem i idem daleko odavde (samo jos ne znam gdje i kako). :roll:

Ima ovdje puno normalnog svijeta, puno vise nego nenormalnog (dobro je iko normalan i ima iole tolerancije poslije onakvih 3.5 godina rata), ali omalovazavati nekoga ko je ostao u Sarajevu, ko tu odgaja svoju djecu, ko voli ovaj grad i ove ljude, dovodjenje njega u istu ravan sa zlocincima...?!
Pa sta covjek da ocekuje nakon takvih izjava?!
Nede Bog da se sutra, pljuc pljuc pljuc, zarati...Ne bi bio jedan Caco, nego bi svaka mahala imala svog Cacu na kvadrat. I ovo nebosnjaka sto je ostalo bilo bi protjerano, zlostavljano ili ubijeno, jer, opet ponavljam, kada covjek cita pojedine izjave, i kada cuje to sto cuje u novinama, u tramvaju, na radiju, od obicnih ljudi...sta bi drugo ocekivao?![/quote]

A jel tebe neko u Sarajevu omalovazava?
chuchumbamayumbe

#199 Re: Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

DA.
brinetta

#200 Re: Sarajevo nije multietnički i otvoren grad!

Post by brinetta »

Na koji nacin? Kako?
Iskreno, imam dosta prijatelja drugih nacionalnosti i svi se osjecaju super.
Locked