Sve napustiti u 4o-tim godinama

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SoulSeeker

#176 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by SoulSeeker »

ljubav_aha wrote:BiH : danas je "obiljezena" kao zemlja nakon rata,ko je normalan biti ponosan na uzrok rata i rat uopce :!:
U ovoj zemlji volim još samo ljude (njih oko 80%) jer ovakvi ljudi ne postoje nigdje na svijetu osim u BiH. Država BiH ovakva kakva je mi ne znači ama baš ništa jer se ovdje osjećam kao krme iz zapadne Hercegovine u istočnom Teheranu. Pored njih volim i osobe koje su otišle vani iz bilo kojeg razloga a koje mi puno ne seru o tome "kako bih ponovo trebao ratovati da se oslobodim". To su moji ljudi, i znam da im BiH nekada fali, naročito kada Oprah nije na TV.

Sa ovim ostatkom jada kojeg vidiš (vjerski i nacionalni lideri, poltroni, ratni profiteri, pljačkaši, demagozi, govnolozi, ratohuškači, moralisti, na jeziku najveći ratni "bivši" borci ARBiH koji nikad nisu vidjeli ratišta, i etc...) ne smijem ni napisati šta bih radio jer će me trajno banovati sa foruma, ali eto, ako si već znatiželjna dat ću ti jedan hint - radi se o napalmu i još nekim dodatnim aktivnostima. :)
Asana

#177 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by Asana »

sve napustiti u 40-tim - sto da ne
ja planiram iznova poceti u pedesetim :D
Fair Life

#178 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by Fair Life »

Asana wrote:sve napustiti u 40-tim - sto da ne
B R A V O ! !
Kwaheri

#179 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by Kwaheri »

XY
rođen: 1947. (tacnije decembra 1946., al' ga babo upis'o u januaru...da mu se zbog hefte ne racuna godina)

1969. se ozenio

'91 - decembar, dobio unuka //// rođenog na njegov rođendan...
'92 - zateklo ga na radu u bratskoj dzamahiriji...
'93 - august / zapalili mu kucu, imanje, protjerali porodicu, sin u logoru...isti mjesec dobio otkaz iz firme gdje je bio poslovođa s 25 godina radnog staza...
'97 - vratio se na zgariste
____

'97 - je imao 50 godina...bez posla, s buljukom nezaposlene djece

____

'00 - nakon sto je radio za kojekakve gazde...odlucio zaloziti obraz i zaduziti se...otvorio svoju firmu...
'10 - uspio ... vratio dugove, ima kucu, podigao imanje, ima firmu u kojoj su njih trojica (sin i unuk) i lijepo zive...

___

krenuo sve ispocetka u pedesetim... i tada je govorio...da sam makar u cetrdesetim, to su najbolje godine :)
___
SoulSeeker

#180 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by SoulSeeker »

Svaka čast. U biti, poenta života je upravo u istini da se nikada ne treba predavati.
amrica

#181 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by amrica »

:kiss:
starii

#182 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by starii »

amrica wrote:
:kiss:
samo je bitno imati volju i želju :)
ljubav_aha

#183 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by ljubav_aha »

SoulSeeker wrote:
ljubav_aha wrote:BiH : danas je "obiljezena" kao zemlja nakon rata,ko je normalan biti ponosan na uzrok rata i rat uopce :!:
U ovoj zemlji volim još samo ljude (njih oko 80%) jer ovakvi ljudi ne postoje nigdje na svijetu osim u BiH. Država BiH ovakva kakva je mi ne znači ama baš ništa jer se ovdje osjećam kao krme iz zapadne Hercegovine u istočnom Teheranu. Pored njih volim i osobe koje su otišle vani iz bilo kojeg razloga a koje mi puno ne seru o tome "kako bih ponovo trebao ratovati da se oslobodim". To su moji ljudi, i znam da im BiH nekada fali, naročito kada Oprah nije na TV.
Sa ovim ostatkom jada kojeg vidiš (vjerski i nacionalni lideri, poltroni, ratni profiteri, pljačkaši, demagozi, govnolozi, ratohuškači, moralisti, na jeziku najveći ratni "bivši" borci ARBiH koji nikad nisu vidjeli ratišta, i etc...) ne smijem ni napisati šta bih radio jer će me trajno banovati sa foruma, ali eto, ako si već znatiželjna dat ću ti jedan hint - radi se o napalmu i još nekim dodatnim aktivnostima. :)

za prvi dio sma ostala bez daha,to je tako iskreno i tacno :thumbup: :-D

da pisala sma o ostatku,jer mnogi ne znaju prvi podvuceni dio,a oni ,mislim,strnaci,koji poznaju nas mentalitet,u glavnom komentarisu "pa sto ste to sebi uradili "
Post Reply