zvrk wrote:NIKAD ne dajem novac djeci prosjacima, a ni odraslima koji izgledaju zdravo. Znam i ne želim da potičem prosjačenje.
ne dozvoljavam da mi peru stakla ni bilo sta slicno, a u isto vrijeme, dok odbijam "uslugu" ne smijem biti stroga, jer znam da ona vrlo lako kamen moze zavrsiti u autu.
jednostavno kazem: nemoj, ako i nastave, kazem: ti peri, ja ti nemam platiti.
Onda slijedi psovanje majke, povremeno pljuvanje...
Na socijalnom, kod dezurne apoteke, cekam da skrenem lijevo, njih 4- 5 "napalo" auto, hoce da peru... jednom: nemoj, dvaput, triput,
malo dam gasa da pomjerim auto do auta ispred nebil me popustili: bub: jedno koje se i ne vidi koliko je maleno je bilo ispred auta.
nisam ga udarila, udarilo je ono rukama o auto, ali sta da jesam???
divan dan, dobrog sam raspolozenja, semafor sa ilidze na stupskoj petlji. Prisiljena sam stati, jer je crveno - i gledati pola golog, spaljenog torza nekog Roma koji mi uz to još mlatara patrljkom ruke ispred očiju. Divan osjećaj u želucu.
Muka mi je od prosjaka i prosjačenja
Kod dezurne apoteke na Socijalnom, kad se treba skrenuti tamo prema Mercatoru....Jeza te uhvati kad ih vidis...mislim na one starije, naravno...na mladje skoro ne obracam paznju iako se kace na auto, a ti mladjim cesto i dam po pola marke ako imam u tom trenutku, iako pokusavam to izbjegavati......Uglavnom uvijek se zakljucam

Znaci strasno koliko su bezobrazni. Jos kad ih odbijes, prisustvovala sam prizoru kako gadjaju flasom i kamenjem automobil jer im nisu dali novac (opet mislim na one starije

)....