Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
teletrader

#176 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by teletrader »

Ghost_Rider_XXX wrote:
100tnukmova wrote:Post :shock:
Ja necu da me se tretira kao muskarca...kad nisam. Ne tretiram ni ja muske kao da su zene.
Ovo je floskula koju sam dosad cuo nebrojeno puta, ali u neku ruku je vrlo paradoksalna.
Vecina zena kaze da nece da bude tretirana kao da je musko, a onda opet trazi ravnopravnost.
Iako je totalno off topic, ovo je zaista interesantan fenomem, bar za mene.
Zakljucak, muskarci moraju citati misli i skontati da li djevojka u datom trenutku zeli biti ravnopravna ili da se tretira kao zena. (Istina ovo malo sovinisticki zvuci, ali nije mi to bila namjera)

Vezano za cijelu ovu pricu, prije petnaestak dana mi se desila situacija koja vrlo ilustruje moju zbunjenost.
Izasao sam na drugi rendez-vous sa jednom djevojkom. Sta je tu bitno, bitan je prvi nas sastank gdje je doticna dama pricala o svim tim somosvjesvnim zenama, sto iskreno jako postujem i cijenim, i kako ne pada na suplje price i manire a la Becka skola i kako prezire te neke wannabe dame, sve to skupa mi je bilo jako simpaticno i interesantno.
Ali kao i uvijek ima kvaka. Drugi nas sastanak poslije pet-sest dana, i sasvim nova teorija.
Posto sam po prirodi skeptik i ne vjerujem ni usta sto ne vidim vlastitim okama.
Dogovorim ja veceru u jednom od nasih ljepsih restorana (naravno nije onaj sto te vinta u krug) i pocnem sa "testiranjem". Nisam joj otvorio vrata restorana da udje prva, nisam joj namjestio stolicu, nisam sacekao da ona prva naruci i jos tih mali milion nisam... Finale, rekla mi je da su mi maniri nula, da nisam ugladjen, i da se ne znam ponasati prema zenama.
E pa dragi moji ko je ovdje lud????????????
Ghost rideru tuzhno je ovo da bih se smijao ali moram malo:
Jesi li jos platio i veceru?
Jer ako jesi onda si izgubio i vrijeme i novac,ovako si izgubio samo vrijeme :))))

P.S i a propos "Becke Skole" namjestanja stolice,drzhanja vrata i sl. toga ima jos samo u starim filmovima :D
irfan2

#177 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by irfan2 »

Meshtar wrote:Otkad ja ne napisah ništa na forumu :D

Eto, samo tri stvari.

1. Ovaj problem nema rješenje.
2. Svako kusa čorbu koju sam skuha
3. Da imate pored sebe savršenu osobu, nerviralo bi vas što je savršena. U ljudskoj prirodi je da daje prirodnim stvarima (ljubav) neko komplikovanije značenje, tetraganje za nečim savršenim. To što je nešto savršeno samo u njihovim glavama...za druge je to teme :D
fino je vidjeti poznatu facu :) .. i ja isto nisam dugo pisao ni navracao na ovaj forum. nove face i likovi, kako to inace biva. pozdrav :)

sto se tice teme, pogresno je postavljena, i onda se ljudi zabijaju u zid pokusavajuci pravilno odgovoriti. takodje nije bas najjasnije je li tema otudjenje ljudi usljed modernizacije/globalizacije, ili su ljudi postali losi i tesko je naci dobre osobe. ne zna se tacno sta je lose a sta dobro (dobro za nas ili generalno dobro), samim tim je postala poligon za iznosenje neodredjenih/hipotetickih misljenja, manje ili vise interesantnih :) ..vise manje nego vise :D ali takodje, tako to inace biva :)
ako je tema ono prvo, to je jako je sirok pojam (otudjenost), i za neku ozbiljnu diskusiju tu bi trebala biti iznesena jedna ozbiljna sociolosko/psiholoska studija .. sto se tice mog licnog misljenja i iskustva, pa jednostavno rodjen sam u vrijeme kad je kompjuter i internet postao uveliko aktivan i aktuelan dio svakodnevnice mladih, i nemam mogucnost da ga uporedim (to moje vrijeme, od recimo drugog srednje naovamo) sa nekim drugim vremenom. ali kao generalno pravilo se namece, barem u mom slucaju, zakljucak da je internet (znaci msn, facebook) samo pomogao oko nekih stvari, i jednostavno se generacija modernizovala, isto kao sto su generacije prije nas pocele koristiti mobitel naspram telefona, a generacije prije njih telefon umjesto pendzera i pisma .. tj uvijek su stariji govorili kako je u njihovo vrijeme bilo bolje/ljepse/crtani su bili bolji/filmovi nisu imali toliko nasilja etc :) .. ali ostaje sustinski isto stanje, ljudi su i dalje vecinom nepismeni, neartikulisani, neki manje ili vise dobri, posteni ili ne .. ali prave ista sranja (ljudi, kao jedna nehomogena masa) koja su pravili i ranije :)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#178 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by ladyblue18 »

teletrader wrote:
P.S i a propos "Becke Skole" namjestanja stolice,drzhanja vrata i sl. toga ima jos samo u starim filmovima :D
Bogami nije tacno. :)
Ghost_Rider_XXX

#179 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Ghost_Rider_XXX »

Druze Teletrader, ako imas preko 20 godina zalosno je da tako razmisljas. Jos je zalosnije da jako puno mladih ljudi pocevsi od moje generacije pa i gore i dole tako razmislja.
Covjece danas su neki elementarni maniri totalno zapostavljeni i zaboravljeni, i zaista ne kontam zasto?

Jel to sad moderno djevojku osamariti umjesto joj namjestiti stolicu??????????????
*mima*

#180 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by *mima* »

Zasto se palite ko kutnjaci?
Ghost_Rider_XXX

#181 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Ko se pali? :x
*mima*

#182 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by *mima* »

Ghost_Rider_XXX wrote:Ko se pali? :x

:D
Meshtar

#183 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Meshtar »

irfan2 wrote:
Meshtar wrote:Otkad ja ne napisah ništa na forumu :D

Eto, samo tri stvari.

1. Ovaj problem nema rješenje.
2. Svako kusa čorbu koju sam skuha
3. Da imate pored sebe savršenu osobu, nerviralo bi vas što je savršena. U ljudskoj prirodi je da daje prirodnim stvarima (ljubav) neko komplikovanije značenje, tetraganje za nečim savršenim. To što je nešto savršeno samo u njihovim glavama...za druge je to teme :D
fino je vidjeti poznatu facu :) .. i ja isto nisam dugo pisao ni navracao na ovaj forum. nove face i likovi, kako to inace biva. pozdrav :)

sto se tice teme, pogresno je postavljena, i onda se ljudi zabijaju u zid pokusavajuci pravilno odgovoriti. takodje nije bas najjasnije je li tema otudjenje ljudi usljed modernizacije/globalizacije, ili su ljudi postali losi i tesko je naci dobre osobe. ne zna se tacno sta je lose a sta dobro (dobro za nas ili generalno dobro), samim tim je postala poligon za iznosenje neodredjenih/hipotetickih misljenja, manje ili vise interesantnih :) ..vise manje nego vise :D ali takodje, tako to inace biva :)
ako je tema ono prvo, to je jako je sirok pojam (otudjenost), i za neku ozbiljnu diskusiju tu bi trebala biti iznesena jedna ozbiljna sociolosko/psiholoska studija .. sto se tice mog licnog misljenja i iskustva, pa jednostavno rodjen sam u vrijeme kad je kompjuter i internet postao uveliko aktivan i aktuelan dio svakodnevnice mladih, i nemam mogucnost da ga uporedim (to moje vrijeme, od recimo drugog srednje naovamo) sa nekim drugim vremenom. ali kao generalno pravilo se namece, barem u mom slucaju, zakljucak da je internet (znaci msn, facebook) samo pomogao oko nekih stvari, i jednostavno se generacija modernizovala, isto kao sto su generacije prije nas pocele koristiti mobitel naspram telefona, a generacije prije njih telefon umjesto pendzera i pisma .. tj uvijek su stariji govorili kako je u njihovo vrijeme bilo bolje/ljepse/crtani su bili bolji/filmovi nisu imali toliko nasilja etc :) .. ali ostaje sustinski isto stanje, ljudi su i dalje vecinom nepismeni, neartikulisani, neki manje ili vise dobri, posteni ili ne .. ali prave ista sranja (ljudi, kao jedna nehomogena masa) koja su pravili i ranije :)
Lijepo te i pametno vidjeti irfo zmaju ognjeni :)

Me mene najviše nervira što se ljudi više ne bore jedni za druge. To mi je dno. Nisam odavno vidio nekog/neku koja/koji kažu: ma on je moj/moja pa da je najgori/a na svijetu. Nekako naleti prva prepreka i sve se raspadne. I muškarci i žene prelako odustaju. Valjda takav vakat, šta li?
sakop

#184 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by sakop »

Me mene najviše nervira što se ljudi više ne bore jedni za druge. To mi je dno. Nisam odavno vidio nekog/neku koja/koji kažu: ma on je moj/moja pa da je najgori/a na svijetu. Nekako naleti prva prepreka i sve se raspadne. I muškarci i žene prelako odustaju. Valjda takav vakat, šta li?[/quote]

potpisujem :)
teletrader

#185 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by teletrader »

Ghost_Rider_XXX wrote:Druze Teletrader, ako imas preko 20 godina zalosno je da tako razmisljas. Jos je zalosnije da jako puno mladih ljudi pocevsi od moje generacije pa i gore i dole tako razmislja.
Covjece danas su neki elementarni maniri totalno zapostavljeni i zaboravljeni, i zaista ne kontam zasto?

Jel to sad moderno djevojku osamariti umjesto joj namjestiti stolicu??????????????
Znatno preko 20 godina.. :D :D
Ono sto mi je bila poenta je izraz "becka skola",posto u Becu nisam odavno nikoga vidio da nekome izmice stolicu,placa pica itd. Jednakopravnost sta ces...
Ako recimo sredina pod nazivnom "becka skola" namece nekakav set pravila,onda se od nas muskaraca ocekuje da se tako ponasamo prema svim djevojkama,ne samo prema "izabranici svoga srca"...medjutim samim tim je to ponasanje izvjestaceno i nametnuto... vrlo rado pricuvam kaput,otvorim vrata itd. medjutim zhelim da to iskreno ri sa zadovoljstvom radim jer me je doticna djevojka zaintrigirala,zainteresovala,nije samo "lijepo lice u masi" i zhelim da se borim za nju... :D

Sorry ja malo zakomplikovah ali mislim U get he point... :D
metal_rules_cura

#186 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by metal_rules_cura »

Tema stvari generalizira, a to ne podnosim nikako. Svako, ali apsolutno svako, bez izuzetka, prije ili kasnije nadje upravo ono sto trazi. Sto bi stari ljudi rekli: "Nasla krpa zakrpu" ili "S kim si takav si", a u danasnje vrijeme kazu da privuces ono cime zracis i ono cemu tezis. Normalno, u svemu treba imati barem donekle dvije ciste kako bi se izbjeglo nepotrebno preveliko trosenje vremena (ono koje izlazi iz kategorije "sticanje iskustva") na neadekvatne ljude, jer sam gotovo 100% sigurna da je postavljanje kriterija onoga sto zelimo i trebamo a sto ne stvar nas samih a ne vremena u okruzenja u kojem zivimo.
Meshtar

#187 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Meshtar »

Pa ne uključuje se bonton po potrebi.Ili uključuje? Valjda se s pristojnošću i nekim društvenim pravilima treba odnositi prema svima.
Ako ću nekoj djevojci/ženi npr. pridržati kaput zato što želim da je fasciniram...e onda me nema nigdje. Jer ja lično to ne smatram ničim fascinantnim nego prirodnim i normalnim ponašanjem i ophođenjem.
*mima*

#188 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by *mima* »

Meshtar wrote:Pa ne uključuje se bonton po potrebi.Ili uključuje? Valjda se s pristojnošću i nekim društvenim pravilima treba odnositi prema svima.
Ako ću nekoj djevojci/ženi npr. pridržati kaput zato što želim da je fasciniram...e onda me nema nigdje. Jer ja lično to ne smatram ničim fascinantnim nego prirodnim i normalnim ponašanjem i ophođenjem.

Svaka cast.
Ghost_Rider_XXX

#189 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

mima wrote:
Meshtar wrote:Pa ne uključuje se bonton po potrebi.Ili uključuje? Valjda se s pristojnošću i nekim društvenim pravilima treba odnositi prema svima.

Svaka cast.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Michun

#190 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Michun »

Ghost rider...nemoj misliti da sam te uzela nesto na zub :mrgreen: ali mi je bila fascinantna tvoja prica o doticnoj...
Dogovorim ja veceru u jednom od nasih ljepsih restorana (naravno nije onaj sto te vinta u krug) i pocnem sa "testiranjem". Nisam joj otvorio vrata restorana da udje prva, nisam joj namjestio stolicu, nisam sacekao da ona prva naruci i jos tih mali milion nisam... Finale, rekla mi je da su mi maniri nula, da nisam ugladjen, i da se ne znam ponasati prema zenama.
A onda odobravas da je bonton prirodno stanje.
Sto hoce reci ti si namjerno zapistavio djevojku tu veceri da bi je testirao?
Mozda nije bila po tvojoj mjeri uopste pa si zelio na taj nacin da je se rijesis odn, da izazoves neku neg. reakciju da bi sebi potvrdio da je ona glumila na prethodnom date-u? Sta mislis?
ladyblue18

#191 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by ladyblue18 »

Meshtar wrote:
Me mene najviše nervira što se ljudi više ne bore jedni za druge. To mi je dno. Nisam odavno vidio nekog/neku koja/koji kažu: ma on je moj/moja pa da je najgori/a na svijetu. Nekako naleti prva prepreka i sve se raspadne. I muškarci i žene prelako odustaju. Valjda takav vakat, šta li?
Nazalost... :roll: :(
:thumbup:
Ghost_Rider_XXX

#192 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Michun wrote:Ghost rider...nemoj misliti da sam te uzela nesto na zub :mrgreen: ali mi je bila fascinantna tvoja prica o doticnoj...
Mozda nije bila po tvojoj mjeri uopste pa si zelio na taj nacin da je se rijesis odn, da izazoves neku neg. reakciju da bi sebi potvrdio da je ona glumila na prethodnom date-u? Sta mislis?
Potpuno si upravu, bonton jeste i mora biti prirodno stanje, ali ne volim spiku zena koje satro to ne vole, i sl.
Vrlo postujem ravnopravnost, ali me ta nazovi feministicka prica do ludila dovodi.
idia

#193 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by idia »

Meshtar wrote:Me mene najviše nervira što se ljudi više ne bore jedni za druge. To mi je dno. Nisam odavno vidio nekog/neku koja/koji kažu: ma on je moj/moja pa da je najgori/a na svijetu. Nekako naleti prva prepreka i sve se raspadne. I muškarci i žene prelako odustaju. Valjda takav vakat, šta li?
to je otprilike to.. danas se niko ne bori ni protiv koga :D sjetite se kad ste se zadnji put s nekim raspravljali/prepirali/objasnjavali/svadali?? :D ljubav je kad ti je toliko stalo do nekoga da si spreman objasniti tok svojih misli i svoja uvjerenja, a bogUmi i posvadati se :P :D :D :D

ghost rider, ravnopravnost nije isto sto i jednakost. niti ravnopravnost iskljucuje bonton :)
Michun

#194 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Michun »

Ghost_Rider_XXX wrote:
Michun wrote:Ghost rider...nemoj misliti da sam te uzela nesto na zub :mrgreen: ali mi je bila fascinantna tvoja prica o doticnoj...
Potpuno si upravu, bonton jeste i mora biti prirodno stanje, ali ne volim spiku zena koje satro to ne vole, i sl.
Vrlo postujem ravnopravnost, ali me ta nazovi feministicka prica do ludila dovodi.
E bice da je ta pogresna bila :oops:
Aaaa, bice bolje.
Suplje ima mnogo :shock:
leki_20

#195 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by leki_20 »

nemamo zivaca da se borimo jedni za druge, jer se vodimo da ta osoba (za koju bi se vrijedilo boriti) nije Adam niti Eva, vec pun svijet ljudi.
a nekako i ljudi precjenjuju sebe, polaze sa tezom da su savrseni, i onda traze savrseniju osobu od sebe
sto je nemoguce naci
Ghost_Rider_XXX

#196 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

idia wrote:ghost rider, ravnopravnost nije isto sto i jednakost. niti ravnopravnost iskljucuje bonton :)
Izgleda da nisam dobro shvacen. Danas objasnjavati razliku izmedju jednakosti i ravnopravnosti je totalno promasena tema, jer se to u nasem jeziku koristi kao sinonim.
Drugo, naravno da ravnopravnost ne iskljucuje bonton, ali obrati paznju na moje prethodne postove, i zasto sam iskljucio bonton u datom trenutku.
debela

#197 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by debela »

kako vam vise nije dosadilo ponavljati isprazne fraze o nekakvim drugacijim vrijednostima, losim ljudima i vjecito se samosazaljevati :? sve je isto ljudi i jucer i danas. kratko vam sjecanje ili niste pazljivo slusali kad pricaju stariji. podje li iko od sebe onako brutalno realno pa se zapita sta ja to nudim, kakav sam ja, kakvu sliku ostavljam, kakav utisak na druge ljude, znam li ja sta hocu, itd.
Michun

#198 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Michun »

debela, podjem ja od sebe. cesto, haman svakodnevno.
i zaHebem se u vecini slucajeva...upravo zato jer podjem od sebe. :lol:
ljubav_aha

#199 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by ljubav_aha »

metal_rules_cura wrote:Tema stvari generalizira, a to ne podnosim nikako. Svako, ali apsolutno svako, bez izuzetka, prije ili kasnije nadje upravo ono sto trazi. Sto bi stari ljudi rekli: "Nasla krpa zakrpu" ili "S kim si takav si", a u danasnje vrijeme kazu da privuces ono cime zracis i ono cemu tezis. Normalno, u svemu treba imati barem donekle dvije ciste kako bi se izbjeglo nepotrebno preveliko trosenje vremena (ono koje izlazi iz kategorije "sticanje iskustva") na neadekvatne ljude, jer sam gotovo 100% sigurna da je postavljanje kriterija onoga sto zelimo i trebamo a sto ne stvar nas samih a ne vremena u okruzenja u kojem zivimo.
postavaljnje kriterijuma se desava paralelno sa vremenom okruzenja i mjestom okruzenja

ne postoji absolutnost sanse da svaka krpa nadje zakrpu
ladyblue18

#200 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by ladyblue18 »

idia wrote: to je otprilike to.. danas se niko ne bori ni protiv koga :D sjetite se kad ste se zadnji put s nekim raspravljali/prepirali/objasnjavali/svadali?? :D ljubav je kad ti je toliko stalo do nekoga da si spreman objasniti tok svojih misli i svoja uvjerenja, a bogUmi i posvadati se :P :D :D :D
Hmmm ja se sinoc majkemi raspravljala, prepirala, objasnjavala, pojasnjavala :D sa prijateljem. :D
Momka nemam pa dobro dodje i on :lol: :D

Inace, ja sam ko mladja znala sutiti i preci preko svega sto mi smeta, ali to ne valja.
Onda sam pocela govoriti sta mi smeta, pa smo se svadjali, prepirali pa ni to nije valjalo.

Sta onda valja :? :-? :D

No, ja sam uvijek za to, da ukoliko nije neki bas nerjesiv problem, da se sve moze rijesiti razgovorom, ako su odrasle i zrele osobe. Bez izbjegavanja, ili davanja natuknica drugoj strani da ti smeta to i to pa ocekivati da druga strana to skonta... Samo iskreno, pa i posvadjati se ako treba, ljudi smo. :D
Post Reply