Zašto je Duška smijenjena?
Moderator: anex
- Pandaa
#176 Re: Zašto je Duška smijenjena?
FTV je gnijezdo medijskog kriminala i novinarske pristrasnosti, tako da je u toj kuci svasta moguce.
Zna se tacno za koga rade pojedini novinari, i to vise nije tajna.
Samo je zalosno sto sav taj krs i mulj moramo da placamo mi gradjani.
- Erzsebet
#177 Re: Zašto je Duška smijenjena?
To što pričaš jednostavno nije tačno. Duška je prva počela govoriti protiv određenih poteza Zlatka Lagumdžije, još prije prošlog izbornog kongresa SDP-a, samo se ti ne sjećaš toga, jer ili nemaš dovoljno godina ili ne želiš to da znaš.tabloid wrote:Tj.na strani SDP-a,gdje Tuzilastvo BiH vodi istragu(afera Reket SDP-a,afera Testament) protiv predsjednika te stranke Zlatka Lagumdzije i podpredsjednika Damira Hadzica.Kao sto si napisao,Duska je na strani poštenih, normalnih i časnih ljudi...Duška je posljednjih 20 godina na pravoj strani, tj. na strani poštenih, normalnih i časnih ljudi...![]()
Duska je katastrofa i od novinarke,gdje u javnoj debati pozove samo jednu stranu,normalno to radi ciljano,da gledaoci dobiju pogresnu sliku.Duška je u profesiji katastrofa od saradnice..
Možeš li nam reći svoju profesionalnu pozadinu, pa da znamo s kim imamo posla? Možda si zaista relevantan da govoriš ko je dobar novinar, a ko ne, ali čisto sumnjam u to, jer ti je post polupismen.
-
tabloid
#178 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Jos jednom je Duska pokazala svoj profesionalizam kada je u svojoj emisiji(pocetkom februara) ugostila profesora Ugu Vlaisavljevica .Profesor je doveden na prevaru.Tema emisije je trebala biti sta se kuha u bosanskom loncu?.Duska-kruska je odmah na pocetku emisije skrenula sa najvljene teme i naravno pocelo se raspravljati o uredjivackoj politici najprodavanije bh. novine Dnevni avaz te njegovom vlasniku i politicaru Radoncicu.Duska je zivi eksponat neprofesionalizma i pristrasnosti i kao takva pripada plejadi posrnulih novinara,kojima je mjesto daleko od javnog servisa,koji bi trebao biti nezavisan,sto naravno nije.To trebamo zahvaliti posrnulim novinarima,koji plivaju u zabokrecini SDP ideologije.
Last edited by tabloid on 02/06/2010 11:20, edited 1 time in total.
-
milojicabrzi
#179 Re: Zašto je Duška smijenjena?
U RTV domu treba velikaaaa metla, jer ono dolje vise lici na putujuci cirkus, a ne na javni servis.
Duska je vrlo teska kao saradnik, gadne je naravi do zla boga, zakuhava sa svima od cistacice do generalnog direktora, ali uvijek sebi nadje ok polozaj.
Daleko joj lijepa kuca.
Duska je vrlo teska kao saradnik, gadne je naravi do zla boga, zakuhava sa svima od cistacice do generalnog direktora, ali uvijek sebi nadje ok polozaj.
Daleko joj lijepa kuca.
- Adriatic
#180 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Pa strpite se još malo. Sad će Fahro.
- iz dna duše
#181 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Ja, naša sreća,Adriatic wrote:Pa strpite se još malo. Sad će Fahro.
- Erzsebet
#182 Re: Zašto je Duška smijenjena?
A četiri noge su dobre, dvije noge loše...tabloid wrote:Jos jednom je Duska pokazala svoj profesionalizam kada je u svojoj emisiji(pocetkom februara) ugostila profesora Ugu Vlaisavljevica .Profesor je doveden na prevaru.Tema emisije je trebala biti sta se kuha u bosanskom loncu?.Duska-kruska je odmah na pocetku emisije skrenula sa najvljene teme i naravno pocelo se raspravljati o uredjivackoj politici najprodavanije bh. novine Dnevni avaz te njegovom vlasniku i politicaru Radoncicu.Duska je zivi eksponat neprofesionalizma i pristrasnosti i kao takva pripada plejadi posrnulih novinara,kojima je mjesto daleko od javnog servisa,koji bi trebao biti nezavisan,sto naravno nije.To trebamo zahvaliti posrnulim novinarima,koji plivaju u zabokrecini SDP ideologije.
- ultima_palabra
#183 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Gdje ćeš bisere pred svinjeErzsebet wrote:A četiri noge su dobre, dvije noge loše...
-
tabloid
#184 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Kad si vec spomenuo da je govorila protiv LAgumdzije,red bi bio da nas pocastis tim informacijama,kad je govorila?U kojoj emisiji?Razlog kritike?Erzsebet wrote:
To što pričaš jednostavno nije tačno. Duška je prva počela govoriti protiv određenih poteza Zlatka Lagumdžije, još prije prošlog izbornog kongresa SDP-a, samo se ti ne sjećaš toga, jer ili nemaš dovoljno godina ili ne želiš to da znaš.
Pa zar covjek mora biti profesionalan da ocjeni rad jednog novinara?!Dovljno je sto pratim emisije na tv-u,svaki gradjanin koji prati politicka desavanja u BiH putem printanih medija i tv,moze da primjeti Duskine anomalije u uredjivackoj politici emisije (ne)Posteno.Kao primjer sam ti naveo u gornjem postu slucaj sa Ugom Vlaisavljevicem.Ako sam pogrijesio,ispravi me.Možeš li nam reći svoju profesionalnu pozadinu, pa da znamo s kim imamo posla? Možda si zaista relevantan da govoriš ko je dobar novinar, a ko ne..
- Erzsebet
#185 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Razlog kritike je bio njegovo jednoumlje u SDP-u, a rekao sam ti već kad je to bilo, prije prošlog izbornog kongresa SDP-a, a i poslije je mnogo puta govorila o tome. A ja ću ti, kao novinar, reći da nije tajna kako ona simpatiše SDP, i ne samo ona, nego mnogi drugi novinari. Svi imaju pravo na svoje političke opcije, pa i novinari. A znaš vrlo dobro da novinari znaju malo bolje kako se situacija odvija u BiH, nego običan puk, pa samim tim, zar se ne zapitaš zašto je to tako? Senad Avdić takođe simpatiše SDP, pa se trenutno tuži sa Lagumdžijom, Hadžićem i Komšićem na sudu, ali ni to neće biti dovoljno da se nekome dokaže da ima i realnih novinara, nego će vječno upirati prstom u njih kao pro-SDP-ovske.tabloid wrote:Kad si vec spomenuo da je govorila protiv LAgumdzije,red bi bio da nas pocastis tim informacijama,kad je govorila?U kojoj emisiji?Razlog kritike?Erzsebet wrote:
To što pričaš jednostavno nije tačno. Duška je prva počela govoriti protiv određenih poteza Zlatka Lagumdžije, još prije prošlog izbornog kongresa SDP-a, samo se ti ne sjećaš toga, jer ili nemaš dovoljno godina ili ne želiš to da znaš.
Pa zar covjek mora biti profesionalan da ocjeni rad jednog novinara?!Dovljno je sto pratim emisije na tv-u,svaki gradjanin koji prati politicka desavanja u BiH putem printanih medija i tv,moze da primjeti Duskine anomalije u uredjivackoj politici emisije (ne)Posteno.Kao primjer sam ti naveo u gornjem postu slucaj sa Ugom Vlaisavljevicem.Ako sam pogrijesio,ispravi me.Možeš li nam reći svoju profesionalnu pozadinu, pa da znamo s kim imamo posla? Možda si zaista relevantan da govoriš ko je dobar novinar, a ko ne..
Za Ugu si u pravu, ali s obzirom na šta je (j)Ugo spao, i treba ga razapeti. Nevjerovatno je da se jedan filozof i profesor kalibra kakav je on, spusti na nivo fahre radončića i sličnih njemu.
- uvjek dobar gost
#186 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Pandaa wrote:FTV je gnijezdo medijskog kriminala i novinarske pristrasnosti, tako da je u toj kuci svasta moguce.
smotaj nam još jednu...
Nema neovisnih medija u BiH, nema toga ni u svijetu jer tako stvari stoje, koncept huškačkih medija koji trebaju da proizvode paniku i gungulu... uvezen je u Europu....
Sad FTV je tema skupa sa Duškom... sa ove distance, odnosno od kako je smijenjena Duška.. ja samo mogu reći da mi je žao... kvalitet je vidno izgubljen sa njenim odlaskom... pitanje je šta i kako dalje. Po meni budućnost medija je u i na internetu... jedino tako se može doći do neovisnih medija...
Što se tiče citiranog posta molim samo Panduu da mi kaže koji to medij (bilo pisani il elektronski) nije leglo "kriminala" po njegovim riječima i novinarske pristrasnosti ... ?
- Adriatic
#187 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Ja se mogu kladiti da ti ne plaćaš pretplatu.Pandaa wrote:FTV je gnijezdo medijskog kriminala i novinarske pristrasnosti, tako da je u toj kuci svasta moguce.
- Imamopobjednika
#188 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Ne placam je ni ja. Jednostavnu ne zelim da finansiram medij kojeg u potpunosti kontrolise SDP a koji bi trebao biti javni medij, svih gradjana.Adriatic wrote:Ja se mogu kladiti da ti ne plaćaš pretplatu.Pandaa wrote:FTV je gnijezdo medijskog kriminala i novinarske pristrasnosti, tako da je u toj kuci svasta moguce.
- Adriatic
#189 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Zar stvarno nekoga želiš ubijediti da je to stvarni razlog tvog neplaćanja?Imamopobjednika wrote:Ne placam je ni ja. Jednostavnu ne zelim da finansiram medij kojeg u potpunosti kontrolise SDP a koji bi trebao biti javni medij, svih gradjana.Adriatic wrote:Ja se mogu kladiti da ti ne plaćaš pretplatu.Pandaa wrote:FTV je gnijezdo medijskog kriminala i novinarske pristrasnosti, tako da je u toj kuci svasta moguce.
- Imamopobjednika
#190 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Ne placam je ni ja. Jednostavnu ne zelim da finansiram medij kojeg u potpunosti kontrolise SDP a koji bi trebao biti javni medij, svih gradjana.Adriatic wrote:Ja se mogu kladiti da ti ne plaćaš pretplatu.
A sta bi mogao biti? Zaista ne razumijem na sta aludiras. Placao sam pretplatu redovno do prije otprilike godinu dana. Ako ciljas da mi je zao novca, onda je to zaista jako nisko i odvratno sa tvoje strane i samo dokaz kako ti gledas na svijet.Adriatic wrote:Zar stvarno nekoga želiš ubijediti da je to stvarni razlog tvog neplaćanja?
-
F.G.R.
#191 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Tebe SDP uhljebio u zivotu i sad nam ovdje palamudis...Better Man wrote:Zalosno je, ali tako je. Nemam volje da obrazlazem kako je SDA opljackala ovu drzavu sa svojim politickim partnerima.F.G.R. wrote:
I oni su uvijek u istoj stranci, istoj instituciji, tj IZ BIH i u istom narodu... ?????
- Adriatic
#192 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Nisam aludirao na to i to dobro znaš.Imamopobjednika wrote:Ne placam je ni ja. Jednostavnu ne zelim da finansiram medij kojeg u potpunosti kontrolise SDP a koji bi trebao biti javni medij, svih gradjana.Adriatic wrote:Ja se mogu kladiti da ti ne plaćaš pretplatu.
A sta bi mogao biti? Zaista ne razumijem na sta aludiras. Placao sam pretplatu redovno do prije otprilike godinu dana. Ako ciljas da mi je zao novca, onda je to zaista jako nisko i odvratno sa tvoje strane i samo dokaz kako ti gledas na svijet.Adriatic wrote:Zar stvarno nekoga želiš ubijediti da je to stvarni razlog tvog neplaćanja?
Dakle, pretplatom ne plaćaš kvalitet programa, nego tv priključak.
To je samo nevješto opravdanje za neplaćanje.
Zašto recimo ne prestaneš plaćati struju, zbog napr. visoke cijene?
Zato što za taj slučaj postoje sankcije a kod plaćanja pretplate ih uglavnom nema.
I ja nisam zadovoljan što SDA pobjeđuje na izborima zadnjih 20 godina.
I da li je to razlog da prestanem poštovati zakone ove države?
E to ti je tvoja logika. Nigdje veze.
-
samo malo
#193 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Ja se slazem da je FTV uhljebio mnoge pristrane novinare, ali kad to kazu ovi sto im je kantonalna TVSA
pojam za patriotizam, profesionalnost, onda je jasno da se radi o delegatima vladajuce mafije.
Licemjerni ste, majstori.
- Adriatic
#194 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Jao kud njih spomenu.samo malo wrote:Ja se slazem da je FTV uhljebio mnoge pristrane novinare, ali kad to kazu ovi sto im je kantonalna TVSApojam za patriotizam, profesionalnost, onda je jasno da se radi o delegatima vladajuce mafije.
Kad vidim onog Zvonka Marića (ili kako se već zove) kako se ulizuje dobro probranim sagovornicima, tri dana nemam apetita.
Ali zato, Zvonko voza Džipa a Muzafer se kupa.
- uvjek dobar gost
#195 Re: Zašto je Duška smijenjena?
... Neki aludiraju da ej FTv svo zlo da je ublehaška, huškačka i pristrasna Tv kuća.... ja se ne bih složio sa tom tvrdnjom. Kvalitet programa jeste sranje, no kako da se FTV uzdvoji iz sredine iz koje emituje program... pa vladajuća banda je srozala sistem obrazovanja do te mjere da mi skoro pa nemamo dobrih i kvalitetnih novinara i opstalih radnika koji su potrebni da bi se emitovao kvalitetan TV program...
- simonese
#196 Re: Zašto je Duška smijenjena?
FTv je sranje kao i sve ostalo kod nasuvjek dobar gost wrote:... Neki aludiraju da ej FTv svo zlo da je ublehaška, huškačka i pristrasna Tv kuća.... ja se ne bih složio sa tom tvrdnjom. Kvalitet programa jeste sranje, no kako da se FTV uzdvoji iz sredine iz koje emituje program... pa vladajuća banda je srozala sistem obrazovanja do te mjere da mi skoro pa nemamo dobrih i kvalitetnih novinara i opstalih radnika koji su potrebni da bi se emitovao kvalitetan TV program...
-
pjegica
#197 Re: Zašto je Duška smijenjena?
A gdje je odjednom nestalo "Pošteno"?
- uvjek dobar gost
#198 Re: Zašto je Duška smijenjena?
možda je ljetna pauza... , a možda i nijepjegica wrote:A gdje je odjednom nestalo "Pošteno"?
-
Hipatija
#199 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Ko se sjeća Duške Jurišić?V
rhunac “antijurišić” stava u federalnim medijima događa se kada Fahrudin Radončić, lider Stranke za bolju budućnost i vlasnik Dnevnog Avaza gostujući na programu sarajevskog Radija Kalman iznosi slijedeće:
“Imamo situaciju da jedna gospođa koja je glavni urednik na jednom našem javnom servisu, koja nije Bošnjakinja radi taj posao. Nama je drago da je to jedini slučaj u zemljama regije da netko tko nije Srbin, tko nije Hrvat, tko nije, ne znam, Crnogorac može uređivati državni servis u zemlji u kojoj je pripadnik manjeg naroda. Ali ne možemo dozvoliti da ta osoba koja nije musliman ima ambiciju uredovati u našoj Islamskoj zajednici.”
rhunac “antijurišić” stava u federalnim medijima događa se kada Fahrudin Radončić, lider Stranke za bolju budućnost i vlasnik Dnevnog Avaza gostujući na programu sarajevskog Radija Kalman iznosi slijedeće:
“Imamo situaciju da jedna gospođa koja je glavni urednik na jednom našem javnom servisu, koja nije Bošnjakinja radi taj posao. Nama je drago da je to jedini slučaj u zemljama regije da netko tko nije Srbin, tko nije Hrvat, tko nije, ne znam, Crnogorac može uređivati državni servis u zemlji u kojoj je pripadnik manjeg naroda. Ali ne možemo dozvoliti da ta osoba koja nije musliman ima ambiciju uredovati u našoj Islamskoj zajednici.”
- bailaor
#200 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Ja bih ti savjetovao da tu pricu o multi kulti pokusas malo propagirati u BL pa da vidimo da li ces se ziv izvuci.Hipatija wrote:Ko se sjeća Duške Jurišić?V