Vukašin B. @ Eurosong 2010

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
Cafe Camargue

#176 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Cafe Camargue »

pjesma mi nije loša, iako šaran sigurno ima boljih na svojim albumima
al je ovaj vukašin brate tanak.... baš tanak
bijela

#177 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by bijela »

hej, recite vi šta hoćete za malu iz srbije, ali ona je toliko upečatljiva i sa pojavom i sa pjesmom da će je svi zapamtiti.
na kraju će glasati za nju jer će im sve ostale pjesme izblijediti u sjećanju :-D

vukašin je tako... hmm nesimpatičan. a pjesma možda bude i bolja na drugo slušanje, mada kako neko viće spomenu... nešto mi nedostaje u njoj, al ono baš. - rekoh ja, stručnjak za muzikologiju :-)

@edoI :lol:
chuchumbamayumbe

#178 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by chuchumbamayumbe »

Poslusah i ja na portalu, i prvo sto sam uocio je bio strasno slab zvuk. Ali to i nije toliko bitno, bitno je kako ce zvucati na Euroviziji.
Druga reakcija je bila...ova pjesma je OK, pjevac je OK, ali OVA pjesma i OVAJ pjevac nikako ne idu zajedno. Oni su se ovdje nesto grdno zajebali?!
Treca sto sam uocio je bila reakcija publike...zalosna reakcija.
Ne znam koliko smo nemocni protiv sistema koji spiska 400k kaemova na glupost, ili cak jos vise, ali ovo se finansira velikim dijelom iz nasih dzepova, i krajnje je vrijeme da ovakve nebuloze stanu.
Po meni, ovo je sve ublehana Granda i Sase Popovica ili kako se vec zove ta spodoba iz Srbije. Sve su ovo njegovi "djecaci", dovode ih ovamo, trose nase pare, vodice ih i u Norvesku ili vec gdje, i gore ce trositi nase pare.
Ma, ne znam sta drugo da kazem osim da sam rezigniran i razocaran.
Iskreno, mislio sam da ce poslije Regine poslati nekoga ko eventualno moze da se bolje plasira, ali ovo sve losije i losije.
Jos cu se pozeljeti Deena Backovica i Nine Prsesa, kunem vam se!
Skyfox

#179 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Skyfox »

alica.k

#180 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by alica.k »

Better Man wrote:
alica.k wrote:ja sranja...
ocekivala sam u najmanju ruku novu lejlu...kad ono. pjesma je nepjevljiva apsolutno. zaboravis je 2 sekunde nakon sto je cujes.

da nas oce vise izbacit iz ove evrovizije zauvjek...
Ako si očekivala da Dino Šaran napiše novu Lejlu onda nepoznaješ Dinin autorski rad i muzički milje iz kojeg odlazi. Zvuk je bio katastrofa i pjesma zvuči jadno. Sama emisija je katastrofalno urađena. Režija, produkcija i ostalo žešći odron.
naravno da nisam ocekivala da napise novu lejlu, nego sam ocekivala pjesmu barem bliskog kvaliteta. oko lejle se s razlogom digla ovolika buka, a evo ovdje koliko su je najavljivali i lozili raju da bi na kraju dobili ovu pjesmu...grozno.
inace volim letu stuke, ali eto...bezze ovo.
fatality

#181 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by fatality »

jao pjesme i izvodjaca i onako svega skupa :(

nasao sam jednu pjesmu koja je takodjer bila u izboru, i mislim da je za nekoliko klasa bolja od ove ( i ne, nije familija u pitanju :D )
http://rapidshare.com/files/363397310/A ... a.mp3.html
Kadija

#182 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Kadija »

bijela wrote:hej, recite vi šta hoćete za malu iz srbije, ali ona je toliko upečatljiva i sa pojavom i sa pjesmom da će je svi zapamtiti.
na kraju će glasati za nju jer će im sve ostale pjesme izblijediti u sjećanju :-D

vukašin je tako... hmm nesimpatičan. a pjesma možda bude i bolja na drugo slušanje, mada kako neko viće spomenu... nešto mi nedostaje u njoj, al ono baš. - rekoh ja, stručnjak za muzikologiju :-)

@edoI :lol:
:D pa nista......samo kazem da je dobra hahahhaha..........da naleti negdje mu mraku,mozda je neko i pokupi :D
macan prvi

#183 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by macan prvi »

Irska :) :) :)
Hrvatska :)
Makedonija :lol:
Poljska :lol: :lol:
Srbija jooj :lol: :lol: :lol:

Vukasinu preporucujem pjevanje na engleskom...
alibaba_i_30_godina

#184 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by alibaba_i_30_godina »

Potpisujem sve vase dosadasnje komentare jer se u potpunosti slazem sa njima.

Pjesma bezveze, mislio sam da je pjesma Srbije bezveze ali nakon 5-6 slusanja uvrti se ona muzika u glavu ... bas je catchy, dok ova nasa :-) :-)

Vukasin mi je uvijek bio bezveze i cim sam cuo da ce nas on predstavljati nisam nista posebno ni ocekivao, bez obzira sto je Dino autor pjesme. Muzika takodjer nije nista posebno, moglo se ono puno bolje napraviti.

Ona(j) predstavnica/k Srbije je puno bolji. :lol:

I nervirao me onaj voditelj, ne znam kako se zove ne gledam inace nase kanale, jer je imao onaj pirsing ispod usne ... dijete drago ako zelis biti profesionalni novinar skloni to makar kad emisija ide uzivo ... :-)

A o britanskom humoru da i ne pricam ... kome je ono bilo smijesno ?! :-) :-)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#185 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by plain vanilla »

nije ovo munja i grom
ovo je grom i kakao :D
Baltazar_khan

#186 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Baltazar_khan »

Što bi reko Bakir sa 60 minuta... SKANDALOZNO! Onoliku lovu spiskat na ovako nešto, sramota. Sa ovakvom pjesmom nema nas na mapi tamo.
al_akhisari

#187 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by al_akhisari »

...docekasmo da cujemo i nasu pjesmu predstvnicu na euroviziji...nisam neki ljubitelj saranovog rada,tako dane ocekivah nis posebno :D

...ono sto sam cuo, je jos manje od ocekivanog... :-)

...vukasinu ni djevica od gvadalahare ne bi pomogla da pobjedi s ovom pjesmicom :D
BarbaDue

#188 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by BarbaDue »

Ova pjesma ne moze proci ni Bihacki festival zabavne muzike!
Pjevac... :? meni nebi pjevao ni na tefericu... :evil:
pupa hava

#189 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by pupa hava »

mislim da u historiji sa-x-a forumasi nisu bili ovako slozni u svom stavu :D

da ovako svaki put razmisljamo, gdje bi nam kraj bio :)
howyesno

#191 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by howyesno »

tuga svega mi :(
pa bolje bi prosli da su jos jednom almu cardzic poslali :lol: :lol:
The Silent Man

#192 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by The Silent Man »

Ja to gledam sa pozitivne strane : ne moram ove godine gledat eurosong :)
Evo slusam ponovo i glas mi nekoko DuskoDugouskast ... samo cekam da spusti mikrofon i kaze : Sta te muci cakani?!

Ps. i sto se ne drze esong formule : geyevi sa power baladama ili dance motivacionim pjesmama?! Sta fali tomu?
sofist

#193 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by sofist »

Kaze Saran da je pjesma politicka i socioloska!? :shock: Pa ne ides pred Savjet Bezbjednosti UN-a nego na paradu pederluka i kica. Bregovic to vrlo dobro zna.
Vainglorious

#194 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Vainglorious »

Pjesma? Kanta
Show? Ono show?

I da, pederluka večeras više nego ikad.
dezurni_ucenik

#195 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by dezurni_ucenik »

vule vule ljudi ti se smiju cccccc

ImageImage
dr_rock

#196 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by dr_rock »

BarbaDue wrote:Ova pjesma ne moze proci ni Bihacki festival zabavne muzike!

Stvarno ne znam zasto si za primjer uzeo festival iz moga grada?
Ocigledno ne pratis pobjednicke pjesme tog festivala kroz historiju, a samim time pokazujes svoju neupucenost.

To je taj klasicni bosanski "plitki" mentalitet koji se primjeti i sada kada je o ovoj pjesmi rijec. Da je ovu pjesmu kojim slucajem veceras izvodio Amel Curic svi bi ste njome bili odusevljeni, tako da ...
Nadam se dacemo pobijediti samo u inat takvima, iako je moje misljenje da Vukasin nije najbolji vokal za ovakvu kompoziciju.

Ja bi se radje osvrnuo na debilne, mlade i ufurane voditelje, zbog kojih sam u nekoliko navrata zelio da povratim.
Ilma je prelijepa, ali u očima joj se vidi da misli da je zvijezde dotakla, a ni blizu nije.
Onaj mali je simpatican, a ona plava hem. sto je uh..., hem. sto joj glasic uvijek uh...
caes

#197 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by caes »

meni se jedino u 'showu' dopala ona spica za vrijeme pauza, opicena je i sarenkasta :D
Margita81

#198 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Margita81 »

sofist wrote:Kaze Saran da je pjesma politicka i socioloska!? :shock: Pa ne ides pred Savjet Bezbjednosti UN-a nego na paradu pederluka i kica. Bregovic to vrlo dobro zna.

:lol:
malosutra81

#199 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by malosutra81 »

dr_rock wrote:
BarbaDue wrote:Ova pjesma ne moze proci ni Bihacki festival zabavne muzike!

Stvarno ne znam zasto si za primjer uzeo festival iz moga grada?
Ocigledno ne pratis pobjednicke pjesme tog festivala kroz historiju, a samim time pokazujes svoju neupucenost.

To je taj klasicni bosanski "plitki" mentalitet koji se primjeti i sada kada je o ovoj pjesmi rijec. Da je ovu pjesmu kojim slucajem veceras izvodio Amel Curic svi bi ste njome bili odusevljeni, tako da ...
Nadam se dacemo pobijediti samo u inat takvima, iako je moje misljenje da Vukasin nije najbolji vokal za ovakvu kompoziciju.

Ja bi se radje osvrnuo na debilne, mlade i ufurane voditelje, zbog kojih sam u nekoliko navrata zelio da povratim.
Ilma je prelijepa, ali u očima joj se vidi da misli da je zvijezde dotakla, a ni blizu nije.
Onaj mali je simpatican, a ona plava hem. sto je uh..., hem. sto joj glasic uvijek uh...

hajd bogati ne s..., da si procitao pazljivo komentare vidio bi da vecina ljudi pokusava da kaze kako su vukasin i pjesma nespojivi. a i sam si sebe pobio u podebljanom dijelu, tako da je svaki komentar suvisan.
Balawatz

#200 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Balawatz »

Mislim da sam prvi put u zivotu jedva cekao da pocnu reklame...i reklama za Fairy mi je bila bolja od svega u ovom tzv show-u. Nadam se da je ova pjesma plagijat i da ce nas izbaciti iz takmicenja da se ne brukamo.
Locked