citroen wrote:Jel to limuzina otisla(drugom vlasniku)Qler wrote:trenutno me nervira sto ga nemam
ali jos malo
otisla
a semire, sto se zalis, kupio si golfa, sad ga i gledaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
citroen wrote:Jel to limuzina otisla(drugom vlasniku)Qler wrote:trenutno me nervira sto ga nemam
ali jos malo
Nervira me sto bar malo prethodni vlasnik nije pazio na njegaQler wrote:trenutno me nervira sto ga nemam
ali jos malo
Nije limuzina, već Fiestacitroen wrote: Jel to limuzina otisla(drugom vlasniku)
stripiii wrote:Nervira me sto bar malo prethodni vlasnik nije pazio na njegaQler wrote:trenutno me nervira sto ga nemam
ali jos maloTic Tak...
U saobracajnoj pise LIMUZINA,jel tako KarabajaKarabaja wrote:Nije limuzina, već Fiestacitroen wrote: Jel to limuzina otisla(drugom vlasniku)
pisalo je i meni dok sam vozio yugucitroen wrote:U saobracajnoj pise LIMUZINA,jel tako KarabajaKarabaja wrote:Nije limuzina, već Fiestacitroen wrote: Jel to limuzina otisla(drugom vlasniku)
Nije samo kod tebe taj problem sa vodom....imao sam fiat marea i isti problem...kad perem sajbu zalijeva me voda ako je prozor otvoren ali ako ides malo brzejohntra wrote:FIAT Stilo 1,6 16V
Fali mu kuveta uzbrdo, to mu je jedina mana, a to je moja greška...Nisam htio uzeti 1,8...![]()
Nervira me još što ulazi voda kroz otvoreni vozački prozor kad ljeti poprskam šajbu, jer zaboravim zatvoriti prozor dok vozim...možda je to problem samo na mom autu, jer je prethodni vlasnik mijenjao šajbu...
Možda je ko manja mana i to što sa board kompjuterom moraš praviti čitav krug da bi došao do neke informacije koja je bila ispred, što je još prisutno i u novijim modelima FIAT grupacije, jer nema prekidač gore-dole, kao recimo u VW modelima...Isto tako, lupa zadnja tabla preko neravnina, ali skontao sam način da joj dohakam...
Evo kontam ima li još nešto, ali to je sve što me nervira....
meni u saobracajnoj pise sportski sta god to znaciloKarabaja wrote:pisalo je i meni dok sam vozio yugucitroen wrote:U saobracajnoj pise LIMUZINA,jel tako KarabajaKarabaja wrote:
Nije limuzina, već Fiesta
moj savjet promjeni senzor protoka zraka,al ako mozes da ga ne kupujes nego da probas pa ako upali kupis ako ne vratis,jer je poskup...i naravno malo ciscenja turbine nebi skodilo ne mogu se ova auta vozati po 10 godina a da se turbina nikada ne otvori,čađ nblokira rad krilaca pogotovo zbog naseg goriva odnosno lozike koju je mozuda neko ranije sipaodoha_x wrote:Golf IV 86 kW 1.9 TDi 2000. godište, Di crveno
Problem je što pri brzini većoj od 100, 110 km/h auto se jednostavno "zaguši", kao da ima 30 kW. Nakon što ga ugasim i upalim, problem se riješi, ali dotad nema snage nikako. Dešava mi se da ga dužinom auto-puta, u vožnji, gasim i palim po 3-4 puta...![]()
Moj mehaničar, kao i još par ljudi su mi rekli da i oni imaju istih ili sličnih problema sa ovim Golfovima...
Tri mehaničara, tri različite dijagnoze, ovaj kaze turbina, onaj naka čadj...
Ovo za pistanje kad se ne veze pojas,mislim da mozes to preko kompa ugasiti,naravno u ovlastenom servisu ili kod nekog house majstora koji ima komp za ford.Kod mene isti slucaj bio sa C4Hendrix wrote:Focus, MKII, 1.6 TDCI:
- nervira me najviše ono pištanje za pojas, ne zbog mene nego što mi uvijek neko sjedne i sere kako neće da se veže i onda moram objašnjavat da ne mogu isključit onaj alarm, dajte brate da ga mogu isključit a ja se vežem i bez onog sranja,
- i još po meni glupost koju su napravili da se hauba ne može otvoriti iz kabine nego moraš izaći s ključem je otključati, kakva glupost, recimo stanem da vidim nešto pod haubom dok radi motor...ukoliko nemam rezervni sa sobom ( a ko nosi rezervni ključ sa sobom ) moram gasit motor, izaći otvoriti haubu i onda palit ponovo, genijalno Ford, svaka čast.
Inače mi je auto super u globalu, ali naveo bih kao dobar fol koji nije ovisan o nivou opreme ili cijeni paketa, na brisačima pored onih 3 standardna stepena brzine brisanja, na drugom stepenu postoji i opcija finog podešavanja brzine tako da može ići od ne znam 20-30 sekundi do 2-3 , tako da baš za svaku priliku može se našteliti prava brzina brisanja.
ma ne koristim brisace haman nikakoHendrix wrote:Focus, MKII, 1.6 TDCI:
- nervira me najviše ono pištanje za pojas, ne zbog mene nego što mi uvijek neko sjedne i sere kako neće da se veže i onda moram objašnjavat da ne mogu isključit onaj alarm, dajte brate da ga mogu isključit a ja se vežem i bez onog sranja,
- i još po meni glupost koju su napravili da se hauba ne može otvoriti iz kabine nego moraš izaći s ključem je otključati, kakva glupost, recimo stanem da vidim nešto pod haubom dok radi motor...ukoliko nemam rezervni sa sobom ( a ko nosi rezervni ključ sa sobom ) moram gasit motor, izaći otvoriti haubu i onda palit ponovo, genijalno Ford, svaka čast.
Inače mi je auto super u globalu, ali naveo bih kao dobar fol koji nije ovisan o nivou opreme ili cijeni paketa, na brisačima pored onih 3 standardna stepena brzine brisanja, na drugom stepenu postoji i opcija finog podešavanja brzine tako da može ići od ne znam 20-30 sekundi do 2-3 , tako da baš za svaku priliku može se našteliti prava brzina brisanja.

ima se kupiti ovdje prekobareHendrix wrote:Dobro mi sa ovim "nemasnim" šajbama moramo brisat nekako.Ne znam je li to neka folija ili je staklo specijalno, vidio sam na par auta dobar je fol nema šta.

Kod mene je isti takav službeni, samo je 2007 godina i kod njega ne pišti kad se ne vežeš, a za haubu se slažemo...Hendrix wrote:Focus, MKII, 1.6 TDCI:
Mislim da se pistanje moze ugasiti, ima tacno procedura sta trebas uraditi, nesto cackas sa prekidacima, kontaktom, ukopcavanjem i iskopcavanjem pojasa nekoliko puta... ima negdje na netu.johntra wrote:Kod mene je isti takav službeni, samo je 2007 godina i kod njega ne pišti kad se ne vežeš, a za haubu se slažemo...
isto me nervira što Focus nema automatsko spuštanje i dizanje stakala, nego cijelo vrijeme moraš držati tipku za stakla...
NIsam se dobro izrazio,mislio sam na trajno isključivanje signala, može se isključiti privremeno za jedan ciklus paljenja, ali procedura traži da ja držim pojas poslije stalno odvezan da bi se ugasilo a ja hoću da se vežem, mene nerviraju saputnici koji trabunjaju.Mr. Meho wrote:Mislim da se pistanje moze ugasiti, ima tacno procedura sta trebas uraditi, nesto cackas sa prekidacima, kontaktom, ukopcavanjem i iskopcavanjem pojasa nekoliko puta... ima negdje na netu.johntra wrote:Kod mene je isti takav službeni, samo je 2007 godina i kod njega ne pišti kad se ne vežeš, a za haubu se slažemo...
isto me nervira što Focus nema automatsko spuštanje i dizanje stakala, nego cijelo vrijeme moraš držati tipku za stakla...