Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ajlin wrote:Ako neko ima loših, neugodnih i negativnih iskustavasa GRAS-om neka se javi na pm! Dobrodošle su sve priče koje želite podijeliti kao imenovani izvor vezane za ovo preduzeće u svrhu pisanja istraživačke priče!
Unaprijed Vam hvala na pomoći i molim Vas da tema ne ode u pogrešnom smjeru!
ja istraživačke priče i g*vana...
znači, automatski ulaziš u taj svoj projekat s predrasudom da su sve priče loše i negativne. kakav je to princip za pisanje "istraživačke" priče???!!
Ajlin wrote:Ako neko ima loših, neugodnih i negativnih iskustavasa GRAS-om neka se javi na pm! Dobrodošle su sve priče koje želite podijeliti kao imenovani izvor vezane za ovo preduzeće u svrhu pisanja istraživačke priče!
znači, automatski ulaziš u taj svoj projekat s predrasudom da su sve priče loše i negativne. kakav je to princip za pisanje "istraživačke" priče???!!
svašta
Pozitivnu stranu priče sam pokrila-već imam izvore...napisano sve! Sad mi trebaju izvori koji će reći to nešto negativno ali da budu imenovani..ovu stranu je puno teže napisati-jer svi nešto imaju za reći, ali čim se treba napisati njihovo ime i prezime onda neće! I molim te nemoj da me učiš kako se radi istraživačka priča i vidiš da si ti osoba koja ima predrasude, jer sudiš prije nego čujes i drugu stranu!
onda si gadno pogriješila u formulaciji svog posta. reakcija koju sam pokazao, mislim da je sasvim prirodna. pogledaj naziv topica koji si postavila... trebala si objasniti o cemu se radi, da vec imas pokrivena pozitivna iskustva i tako dalje. nemam ja (čitaj: javnost) kristalnu kuglu pa da mogu citati tvoje misli....
svašta
Pozitivnu stranu priče sam pokrila-već imam izvore...napisano sve! Sad mi trebaju izvori koji će reći to nešto negativno ali da budu imenovani..ovu stranu je puno teže napisati-jer svi nešto imaju za reći, ali čim se treba napisati njihovo ime i prezime onda neće! I molim te nemoj da me učiš kako se radi istraživačka priča i vidiš da si ti osoba koja ima predrasude, jer sudiš prije nego čujes i drugu stranu!
Odkle si ''uzela'' tu pozitivnu stranu?
Zasto ovdje trazis ''negativnu''?
therrarrius wrote:Odkle si ''uzela'' tu pozitivnu stranu?
Zasto ovdje trazis ''negativnu''?
ovo je isto jako bitno. da bi sve bilo maksimalno objektivno, trebala si ovdje tražiti odgovore formulacijom: "potrebna su mi iskustva korisnika GRAS-ovih usluga"
dobila bi razne odgovore i onda si mogla izdvojiti samo loše. to je objektivno. ti tražiš loša iskustva unaprijed. ne ide to tako - gubi se faktor objektivnosti.
Ajlin wrote:Uz duzno poštovanje tebe i svih ostalih ne želim ulaziti preduboko u samu temu i to na forumu..Ako možeš pomoći-hvala ti, ako ne možeš-svejedno hvala! Upravu si-ne mozeš čitati šta ja mislim, ali isto tako nisam tražila kritike iako ih rado prihvatam, već sam konkretno pitanje postavila--- NEGATIVNE PRIMJERE UKOLIKO IMATE- ne želim ništa objašnjavati niti ulaziti u raspravu, pitanje je jasno formulisano i nije bitno šta i kako-već je bitno što se traži!Hvala
Ajlin wrote:Uz duzno poštovanje tebe i svih ostalih ne želim ulaziti preduboko u samu temu i to na forumu..Ako možeš pomoći-hvala ti, ako ne možeš-svejedno hvala! Upravu si-ne mozeš čitati šta ja mislim, ali isto tako nisam tražila kritike iako ih rado prihvatam, već sam konkretno pitanje postavila--- NEGATIVNE PRIMJERE UKOLIKO IMATE- ne želim ništa objašnjavati niti ulaziti u raspravu, pitanje je jasno formulisano i nije bitno šta i kako-već je bitno što se traži!Hvala
A sta ako ja imam ''pozitivan'' primjer?
highly unlikely
Nemoj ba tako mozda i imam, ali meni je zabranjeno da ga izlozim jer pokretacica ove teme striktno zahtjeva da se blati GRAS. Ko ima nesto pozitivno da kaze NE MERE
Ajlin wrote: imam ja i ljudi koji će reći to nešto negativno ali je zanemarljiv broj takvih!
ostadoh zabezeknut ovim, al majke mi.
recimo, meni je bilo pravo odvratno sto su govna iz grasa spojili 25. (dan drzavnosti), 26. (dan nicega) i 27. (bajram) kao praznik. 26og sam cekao jebenu komercijalu skoro 40 minuta, jer su odlucili vozit po tom nekom praznicnom rasporedu. inace, gadi mi se mnogo toga u ovom gradu, kao npr misljenje "svi slave bajram" i "niko ne radi za bajram"... uff
Ajlin bez ljutnje al' nacin na koji pravis pricu se ne moze nazvati ISTRAZIVACKO NOVINARSTVO. Jes da lijepo zvuci, al' daleko je to od toga... Ako sam dobro shvatio (a mislim da jesam), ti ces imati jednu "plasticnu, vjestacku pricu" unaprijed odredjenu da ima pozitivnu i negativnu stranu. Metodologija rada nula bodova. Nista nas Lavic nije naucio
Helem, da ne bude samo da kritikujem. Nervira me kod Grasa sto pojedini vozaci "preskacu" stanice, pa sam znao ostati ko popisan na stanici na minusu. Kad vidim bus grasa da mi ide u susret, bjezim od njega ko djavo od krsta ... Ponasaju se kao da su jedini na cesti ... Potpisi koga hoces Svejedno ti metodologija ne valja
danas sam imao cast poslije dugo vrmena da koristim usloge prevoza trolejbusa
i super je bilo da nije pocela struja da udara ljude
na prednjim vratima je bio neki spoj i komplet ulaz u trolu je bio pod naponom
prije mene su dvije djevojke nastradale jedna pala druga preskocila
poslije njih jos jedan momak ej pokusao uci i nakon udara je pokusavao objacniti vozacima i revizorima sta se desava
ali oni ga nisu mogli skontati jer je momak gluhonjem a mislili su da nemoze pricati od straha
mene nije dugo jedno dvadesetak sekundi i to dobro
dok nisam nekako odskocio
iu kakva oni vozila stavljaju u promet
sve dok jednom neko nedo opasno ne nastrada mozda ce malo vise paziti ali bitno je njima da prodaju kartu vise
HVALA GRAS DA BOG DA SE RASPALI I DALI KONKURENCIJI MOGUCNOST RADA
djes_ba wrote:danas sam imao cast poslije dugo vrmena da koristim usloge prevoza trolejbusa
poslije njih jos jedan momak ej pokusao uci i nakon udara je pokusavao objacniti vozacima i revizorima sta se desava
ali oni ga nisu mogli skontati jer je momak gluhonjem a mislili su da nemoze pricati od straha
sve dok jednom neko nedo opasno ne nastrada mozda ce malo vise paziti ali bitno je njima da prodaju kartu vise
djes_ba wrote:danas sam imao cast poslije dugo vrmena da koristim usloge prevoza trolejbusa
Nije mi jasno šta je predmet i cilj tvoga "istraživanja", šta sadržaj, metodologija, generalna hipoteza... Ako se tvoje istraživanje svodi na novinska naglabanja, onda je ovo što radiš ok. Da bi neko mogao vršiti istraživanje negog slučaja ili pojave, mora biti kvalificiran. A obično istraživanje vrše timovi stručnjaka iz više oblasti.
Jesi li ovaj incident prijavio policiji?
ne
kakve koristi ???
sta su uradili izbacili su raju iz trole da bih istu vidio poslije pola sta punu ponovo
samo ugasili i nastavili dalje koju stanicu prazni onda potrpali raju
katastrofa
ide trola manje-vise okej od moje suburban area prema gradu. blizu sam vozaca. na grbavici stadionu cujemkako govori:"ok, cekam te, vidimo se!" nakon sveukupno 50 minuta voznje na sumarskom fakultetu ustaje debil i dere se:"ne moze dalje, zaledio! morate izaci!" ubleha totalna. za nju vezano napisat cu:
1.) dabogda u gras-u sva te goveda narednih 15000 godina ne primili plate,
2.) dabogda svi pocrkali od gladi (kad krenu sa strajkom gladju) i svinjske gripe,
3.) dao allah da na orgijama koje ce mozebitno organizirati njihovi debili iz uprave,
pored toga sto ih na dnevnoj bazi siluju povazdan, da im threesome odradjuju na kcerkama
i supruznicama
i
4.) jebo im adolf mrtvi skupno matere svima posred picke!