Ja mislim da Bosnjacka svijest nikada nije bila jaca nego sto je sada, ali nas ovi oko nas uvijek guraju dole i omalovazavaju na svaki moguci nacin ...Nije Bosnjacima jednostavno ...Mozda nasa svijest nije izdefinisana do kraja jer se mi jos uvijek na neki nacin trazimo ...Ako neznamo sta hocemo i kako to nesto da ostvarimo, znamo sigurno sta necemo. A to je da necemo da nas niko tlaci i da nam iko odreduje nasu sudbinu osim nas samih. Ovo je nasa zemlja i mi druge nemamo...seln wrote:Nemojte zahatorit, ali kao da ste malo odlutali od teme. I moje maslo nije za ramazana, jer na temu nisam nista rekao, samo sam odgovorio ovim provokatorima iz Sumadije.
Dakle, moje misljenje: Bosnjaci se ne bune, jer nemaju razvijenu nacionalnu svijest. A ona nije razvijena, jer ih nesposobno politicko i vjersko vodjstvo (neki kazu: ubaceni udbasi....nije iskljuceno) zbunjuje kameleonskom politikom: do podne ovako, poslije podne onako. Prije podne prijetimo Srbima i Hrvatima, poslije podne im damo guzice. I tako od 1990 do danas. Dalje, nacionalna svijest nije razvijena jer mnogima (cak i reisu) nije jasna razlika izmedju vjere i nacije. Cas ponosni Bosnjaci, cas Turci.
I na kraju, za prosperitet nacije je potrebna drzava. A takvu mnogi (cak i na ovoj temi) prodaju za komad begovata na 23%.
Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
-
harisson
#176 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
- ljubav_aha
#177 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
harisson wrote:Ja mislim da Bosnjacka svijest nikada nije bila jaca nego sto je sada, ali nas ovi oko nas uvijek guraju dole i omalovazavaju na svaki moguci nacin ...Nije Bosnjacima jednostavno ...Mozda nasa svijest nije izdefinisana do kraja jer se mi jos uvijek na neki nacin trazimo ...Ako neznamo sta hocemo i kako to nesto da ostvarimo, znamo sigurno sta necemo. A to je da necemo da nas niko tlaci i da nam iko odreduje nasu sudbinu osim nas samih. Ovo je nasa zemlja i mi druge nemamo...seln wrote:Nemojte zahatorit, ali kao da ste malo odlutali od teme. I moje maslo nije za ramazana, jer na temu nisam nista rekao, samo sam odgovorio ovim provokatorima iz Sumadije.
Dakle, moje misljenje: Bosnjaci se ne bune, jer nemaju razvijenu nacionalnu svijest. A ona nije razvijena, jer ih nesposobno politicko i vjersko vodjstvo (neki kazu: ubaceni udbasi....nije iskljuceno) zbunjuje kameleonskom politikom: do podne ovako, poslije podne onako. Prije podne prijetimo Srbima i Hrvatima, poslije podne im damo guzice. I tako od 1990 do danas. Dalje, nacionalna svijest nije razvijena jer mnogima (cak i reisu) nije jasna razlika izmedju vjere i nacije. Cas ponosni Bosnjaci, cas Turci.
I na kraju, za prosperitet nacije je potrebna drzava. A takvu mnogi (cak i na ovoj temi) prodaju za komad begovata na 23%.
aha,evo kako se bosnajci bore danas
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 49&t=71537
- Chisum
#178 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
harisson wrote:Ja mislim da Bosnjacka svijest nikada nije bila jaca nego sto je sada, ali nas ovi oko nas uvijek guraju dole i omalovazavaju na svaki moguci nacin ...Nije Bosnjacima jednostavno ...Mozda nasa svijest nije izdefinisana do kraja jer se mi jos uvijek na neki nacin trazimo ...Ako neznamo sta hocemo i kako to nesto da ostvarimo, znamo sigurno sta necemo. A to je da necemo da nas niko tlaci i da nam iko odreduje nasu sudbinu osim nas samih. Ovo je nasa zemlja i mi druge nemamo...seln wrote:Nemojte zahatorit, ali kao da ste malo odlutali od teme. I moje maslo nije za ramazana, jer na temu nisam nista rekao, samo sam odgovorio ovim provokatorima iz Sumadije.
Po cemu im je svijest jaca nego ikad?
Po tome sto slave i dice se podrumasima i izdajnicima?
Sto se zabrinu za munare u Svici, a na pitanjem - zasto nemaju plate mjesecima, zasto na guslanje onog lojavog kmeta Dodika, njihovi idoli nemaju odgovor, oni ispljunu onaj uzas zvani - sabur, nicija nije do zore, ili neku slicnu umotvorinu kokuza i autsajdera?
Sto, a evo to se vidi i na ovom forumu, ne mogu odluciti da li im je Bosna bitnija od nekog izmisljenog ummeta?
Kakva crna svijest?!
Ovaj narod je sve samo ne svijestan sebe i onoga na sta bi mogao polagati pravo.
Svijest cu priznati kada vidim da ovaj narod ide naprijed, da mijenja ovaj polozaj crva.
- mO k3
#179 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
miodrag moguce je da si sada banovat i da ne mozes da odgovoris na moj post ,ali shvati jednu stvarChisum wrote:Miodrag wrote:@gorstak i drustvo...
Citam par predhodnih postova bas su na neki nacin indikativni...
Evo da vam dam par savjeta...A da se prvo vi Muslimani (neki se i danas medju vama tako izjasnjavaju) dogovorite jeste li Muslimani, Bosnjaci ili Bosanci (eto jos jednog razloga zasto se ne zeli popis)...pa onda kako vam se jezik zove, zastava i grb izgledaju, kako vam izgleda pismo (broj slova , meko , tvrdo c... himna...porjeklo , ime djeda i pradjeda...moze i prababa...Jesu li turci ovdje bili oslobodioci i nosioci napretka..i mnogo stosta jos...
Moze se to brzo...to kod vas ide brzo...Danas Musliman , sutra Bosnjak a vec prekosutra Bosanac... Naksutra? Ko zna mozda Mohikanac?...
Nema od ove drzave nista ...Mi je ne volimo , kao ni vas uostalom (mnogo brate gnjavite) a vi nejaki , pogubljeni i u vremenu i prostoru poput one ''lokve '' Mese Selimovica, koja ostade poslije odlaska Turaka sa ovih prostora...
Postajete dosadni i vi i taj vas bjedni nacionalizam..
Enese...Sta se ceka ?
Filozofija s tute.
Nego, kada se ovi/ovaj ratari iz Mokrog ponovno registurju nakon banovanja, da li osvoje neke bodove, kupone ili nesto slico?
mi Bosnjaci nismo pogubljeni znamo gdje pripadamo i sta zelimo ,nas ne vuce neka druga zemlja da za nju navijamo ili slicno
problem je kod takih kao sto si ti fasisticko opterecenih koji ne vide dalje od svoji vrata
podsjecas me na jednog tipa u bl kojeg sam slucajno vidio u internet klubu prije neke dvije godine u ljetno ...pokusacu ti ga opisati docarati jer me bas na tog tipa podjecas
tip sjedi za pc-om ,za vratom mu veliki orao sa 4 s,kozna jakna (u po ljeta ),malo se usmrdio ne monitoru na SAX forum ...ostalo ne moram da ti pisem docaraj sebi sam kakvo misljenje o tebi imam,ali u redu sta te boli sta je o tebi mislim
- mO k3
#180 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Ženski Dr.Med wrote:miodrag moguce je da si sada banovat i da ne mozes da odgovoris na moj post ,ali shvati jednu stvarChisum wrote:Miodrag wrote:@gorstak i drustvo...
Evo da vam dam par savjeta...A da se prvo vi Muslimani (neki se i danas medju vama tako izjasnjavaju) dogovorite jeste li Muslimani, Bosnjaci ili Bosanci (eto jos jednog razloga zasto se ne zeli popis)...pa onda kako vam se jezik zove, zastava i grb izgledaju, kako vam izgleda pismo (broj slova , meko , tvrdo c... himna...porjeklo , ime djeda i pradjeda...moze i prababa...Jesu li turci ovdje bili oslobodioci i nosioci napretka..i mnogo stosta jos...
Moze se to brzo...to kod vas ide brzo...Danas Musliman , sutra Bosnjak a vec prekosutra Bosanac... Naksutra? Ko zna mozda Mohikanac?...
Nema od ove drzave nista ...Mi je ne volimo , kao ni vas uostalom (mnogo brate gnjavite) a vi nejaki , pogubljeni i u vremenu i prostoru poput one ''lokve '' Mese Selimovica, koja ostade poslije odlaska Turaka sa ovih prostora...
Enese...Sta se ceka ?
Filozofija s tute.
Nego, kada se ovi/ovaj ratari iz Mokrog ponovno registurju nakon banovanja, da li osvoje neke bodove, kupone ili nesto slico?
mi Bosnjaci nismo pogubljeni znamo gdje pripadamo i sta zelimo ,nas ne vuce neka druga zemlja da za nju navijamo ili slicno
problem je kod takih kao sto si ti fasisticko opterecenih koji ne vide dalje od svoji vrata ,koji su izgubljeni u svom nekom svijetu o velikoj srbiji ili slicno
podsjecas me na jednog tipa u bl kojeg sam slucajno vidio u internet klubu prije neke dvije godine u ljetno ...pokusacu ti ga opisati docarati jer me bas na tog tipa podjecas
tip sjedi za pc-om ,za vratom mu veliki orao sa 4 s,kozna jakna (u po ljeta ),malo se usmrdio ne monitoru na SAX forum ...ostalo ne moram da ti pisem docaraj sebi sam kakvo misljenje o tebi imam,ali u redu sta te boli sta je o tebi mislim
- *batman*
#181 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
1-da se raščisti odma', ja sam bošnjo ali vrlo SAMOKRITIČAN nema ga večeg koji želi dobro mom narodu i BosniŽenski Dr.Med wrote:miodrag moguce je da si sada banovat i da ne mozes da odgovoris na moj post ,ali shvati jednu stvarChisum wrote:Miodrag wrote:@gorstak i drustvo...
Enese...Sta se ceka ?
Filozofija s tute.
problem je kod takih kao sto si ti fasisticko opterecenih koji ne vide dalje od svoji vrata
ali realno gledajući, čovjek ti je djelimično rekao neke "istine" koje bole, a mnogi nisu u stanju ni da skontaju, a kamoli da realno razmisle
tačno je da mnogi ni dan danas ne zanju jesu li Muslimani, ili hoće da budu u prvom redu muslimani, jer se furaju na vjeru, ili hoće da budu bošnjaci ??
mislim da na žalost su to dvije različite kategorije koje razdiru moj narod, na jednoj strani oni koji žele muslimanstvo i zajedno s tim sve ono negativno što se danas veže od talibana do terorizma
i nas ostalih koji se furamo na bosanstvo, kojima je nebitno vjersko obilježje, koji doživljavamo turke kao okupatore Bosne(za razliku od ovih drugih) itd, itd.
na šta će sve izaći, islim daniko ne zna, samo znam da ova struja što se fura na muslimanstvo upravo ide na ruku ovim Miodragima, Perama, Tošama koji to jedva čekaju, pa d akažu: eto Evropo vidite da smo mi bili upravu, to su ti muslimani koji u kojima je uvjek čučao extremizam....mnogi im idu na ruku i to je najžalosnije !!!
- ljubav_aha
#182 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Ženski Dr.Med wrote: mi Bosnjaci nismo pogubljeni znamo gdje pripadamo i sta zelimo ,nas ne vuce neka druga zemlja da za nju navijamo ili slicno
jesi li siguran
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 49&t=71537
-
harisson
#183 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Chisum wrote:harisson wrote:Ja mislim da Bosnjacka svijest nikada nije bila jaca nego sto je sada, ali nas ovi oko nas uvijek guraju dole i omalovazavaju na svaki moguci nacin ...Nije Bosnjacima jednostavno ...Mozda nasa svijest nije izdefinisana do kraja jer se mi jos uvijek na neki nacin trazimo ...Ako neznamo sta hocemo i kako to nesto da ostvarimo, znamo sigurno sta necemo. A to je da necemo da nas niko tlaci i da nam iko odreduje nasu sudbinu osim nas samih. Ovo je nasa zemlja i mi druge nemamo...seln wrote:Nemojte zahatorit, ali kao da ste malo odlutali od teme. I moje maslo nije za ramazana, jer na temu nisam nista rekao, samo sam odgovorio ovim provokatorima iz Sumadije.
Po cemu im je svijest jaca nego ikad?
Po tome sto slave i dice se podrumasima i izdajnicima?
Sto se zabrinu za munare u Svici, a na pitanjem - zasto nemaju plate mjesecima, zasto na guslanje onog lojavog kmeta Dodika, njihovi idoli nemaju odgovor, oni ispljunu onaj uzas zvani - sabur, nicija nije do zore, ili neku slicnu umotvorinu kokuza i autsajdera?
Sto, a evo to se vidi i na ovom forumu, ne mogu odluciti da li im je Bosna bitnija od nekog izmisljenog ummeta?
Kakva crna svijest?!
Ovaj narod je sve samo ne svijestan sebe i onoga na sta bi mogao polagati pravo.
Svijest cu priznati kada vidim da ovaj narod ide naprijed, da mijenja ovaj polozaj crva.
Definicija nacionalne svijesti je jaka ljubav prema svojoj naciji..To nakon 50 godina komunistickog omalovazavanja konacno imamo..
Poznavanje svoje istorije i kulture...Opet to nakon omalovazavanja u proslom sistemu imamo..
Ponos, koji sigurno imamo i isti cilj, a to je prosperitet Bosnjacke nacije i opstanak..
Eh sad , da bi se ostvarilo ovo zadnje i da bi narod krenuo naprijed, tu nam treba jaka politicka podrska..Mi je nemamo trenutno ,ali ne znaci da je necemo imati u buducnosti......Treba nam jaka politicka licnost ili gurpa ljudi koja ce se pojaviti i koja ce povezati ove politicke kockice koje su se rasule na sve strane...Na zalost nijedna drzava ili nacija se nije definisala bez toga pa necemo ni mi...Narod ko narod tu ne moze puno promjeniti..
-
Miodrag
#184 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Hej, pa jos me ne banovase...??? Da li se to na ovom forumu osjeti topli povjetarac demokratije ..hm.hm.. Denise...(ne Enes...Denis...upravo dobih dojavu iz Svedske)...jesi''udure''? Da nije ''gringo''(mex.grip)?Ženski Dr.Med wrote:miodrag moguce je da si sada banovat i da ne mozes da odgovoris na moj post ,ali shvati jednu stvarChisum wrote:Miodrag wrote:@gorstak i drustvo...
Enese...Sta se ceka ?
Filozofija s tute.
@Zenski DR.Med
Nemas pojma koliko grjesis...al nema veze .
PS.
Makar mi povjeruj da se kupam redovno.. makar toliko...Plz.
Last edited by Miodrag on 24/12/2009 17:50, edited 1 time in total.
-
Fordas
#185 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Evropa i Miodrazi, Pere i ostali su zeljeli da NAS nestane sa ovih prostora bez obzira izjasnjava li se mi kao muslimani, bosnjaci, bosanci, okupatori.... I sad su umjesto Evrope i Miodraga, krivi oni sto za razliku od tebe znaju ko su i sta su.*batman* wrote: 1-da se raščisti odma', ja sam bošnjo ali vrlo SAMOKRITIČAN nema ga večeg koji želi dobro mom narodu i Bosni
ali realno gledajući, čovjek ti je djelimično rekao neke "istine" koje bole, a mnogi nisu u stanju ni da skontaju, a kamoli da realno razmisle
tačno je da mnogi ni dan danas ne zanju jesu li Muslimani, ili hoće da budu u prvom redu muslimani, jer se furaju na vjeru, ili hoće da budu bošnjaci ??
mislim da na žalost su to dvije različite kategorije koje razdiru moj narod, na jednoj strani oni koji žele muslimanstvo i zajedno s tim sve ono negativno što se danas veže od talibana do terorizma
i nas ostalih koji se furamo na bosanstvo, kojima je nebitno vjersko obilježje, koji doživljavamo turke kao okupatore Bosne(za razliku od ovih drugih) itd, itd.
na šta će sve izaći, islim daniko ne zna, samo znam da ova struja što se fura na muslimanstvo upravo ide na ruku ovim Miodragima, Perama, Tošama koji to jedva čekaju, pa d akažu: eto Evropo vidite da smo mi bili upravu, to su ti muslimani koji u kojima je uvjek čučao extremizam....mnogi im idu na ruku i to je najžalosnije !!!
Na zalost, tvoja samokriticnost je..... da ne budem grub, toliko pogubna da cete odvesti u propast! I da se razumijemo ja zelim svome narodu mnogo mnogo vise dobra od tebe i tebi slicnih. Ja za razliku od tebe NEMAM potrebu da se pravdam ni miodragu ni Evropi niti me interesuje sta oni misle o meni i onome sta ja radim a niti prihvatam njihove tendenciozne politicko-rasisticko-nacionalisticke opservacije tipa islam=terorizam
Samo sto to vi ne kontate, komunizam zatr'o mozak totalno
- *batman*
#186 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
klasika kako si pao u zamkuFordas wrote:Evropa i Miodrazi, Pere i ostali su zeljeli da NAS nestane sa ovih prostora bez obzira izjasnjava li se mi kao muslimani, bosnjaci, bosanci, okupatori.... I sad su umjesto Evrope i Miodraga, krivi oni sto za razliku od tebe znaju ko su i sta su.*batman* wrote: 1-da se raščisti odma', ja sam bošnjo ali vrlo SAMOKRITIČAN nema ga večeg koji želi dobro mom narodu i Bosni
Na zalost, tvoja samokriticnost je..... da ne budem grub, toliko pogubna da cete odvesti u propast! I da se razumijemo ja zelim svome narodu mnogo mnogo vise dobra od tebe i tebi slicnih. Ja za razliku od tebe NEMAM potrebu da se pravdam ni miodragu ni Evropi niti me interesuje sta oni misle o meni i onome sta ja radim a niti prihvatam njihove tendenciozne politicko-rasisticko-nacionalisticke opservacije tipa islam=terorizamTo me tangira kao globalno zatopljavanje. Ako oni ne znaju sta su izgubili dozvoljavajuci da nas ubijaju pred njihovim pragom i sta gube kasnije izolirajuci samo JEDAN narod u Evropi onda je to njihov problem i njihov gubitak nije moj, ja sa tim nemam problema
ubijanje bošnja sad je tebi kao opravdanje da se furaš na muslimanstvo, ipak živiš u evropi koja nije sklona širenju islama prmjeri posljednji) i to moraš uzeti u obzir
glavom kroz zid niko ništa nije postigao, osim što je razbio glavu
razmisli !!
bošnjaštvo ne mora da podrazumjeva muslimanstvo, tzo je tvoja temeljna greška, šta su bošnjani bili prije doalska turaka, sigurno nisu muslimani
-
Kopenhagen
#187 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
jbga,kad jednom počneš sa negiranjem(sfrj) nemožeš se zaustaviti tamo gdje ti hoćeš,negiranjima nikad krajaŽenski Dr.Med wrote:jos da dopunim !!!
Svako ko negira Bosnu i sve oko Bosne a zivi u Bosni je ppk......
i bas taj koji negira Bosnu dabogda mu dodik u kuci referendum napravio....![]()
![]()
-
Miodrag
#188 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Ma odoh sam sa ovog foruma (autobanovanje)...ocito sam neshvacen...a to me boli...
A i ako malo bolje razmislim i niste vi drustvo za mene...
Paa sretna vam Nova 2009 (od rodjenja Hrista)...
- Chisum
#189 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Ajde, ljakse, razligu. Peglas.Miodrag wrote:Ma odoh sam sa ovog foruma (autobanovanje)...ocito sam neshvacen...a to me boli...
- kurty
#190 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Miodrag wrote:Ma odoh sam sa ovog foruma (autobanovanje)...ocito sam neshvacen...a to me boli...
neka te ba..sad ce kafa... A mozda i Novu da s nama slavis... Svi skupa...
Last edited by kurty on 24/12/2009 18:04, edited 1 time in total.
- Jellena85
#191 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
A u sta spada falsifikovanje istorije I izmisljanje "novih" jezika, pravopisa i pisama? Da li je to nacionalna svest ili posledica sovinistickog razmisljanja? Amerikanci imaju izgradjenu nacionalnu svest ali nemaju kompleksa zbog toga sto pricaju engleskim jezikom.
-
Miodrag
#192 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Hahaha ...Ma more !kurty wrote:Miodrag wrote:Ma odoh sam sa ovog foruma (autobanovanje)...ocito sam neshvacen...a to me boli...
neka te ba..sad ce kafa... A mozda i Novu da s nama slavis... Svi skupa...
E, sad stvarno odoh.
- kurty
#193 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Kojih novih jezika...Jellena85 wrote:A u sta spada falsifikovanje istorije I izmisljanje "novih" jezika, pravopisa i pisama? Da li je to nacionalna svest ili posledica sovinistickog razmisljanja? Amerikanci imaju izgradjenu nacionalnu svest ali nemaju kompleksa zbog toga sto pricaju engleskim jezikom.
Kakvo falsikovanje Historije???
Kako se pricalo i pisalo ovdje prije 20 godina??? Jel se ista novo uvelo????
- Chisum
#194 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Fordas wrote:Evropa i Miodrazi, Pere i ostali su zeljeli da NAS nestane sa ovih prostora bez obzira izjasnjava li se mi kao muslimani, bosnjaci, bosanci, okupatori.... I sad su umjesto Evrope i Miodraga, krivi oni sto za razliku od tebe znaju ko su i sta su.*batman* wrote: 1-da se raščisti odma', ja sam bošnjo ali vrlo SAMOKRITIČAN nema ga večeg koji želi dobro mom narodu i Bosni
Na zalost, tvoja samokriticnost je..... da ne budem grub, toliko pogubna da cete odvesti u propast! I da se razumijemo ja zelim svome narodu mnogo mnogo vise dobra od tebe i tebi slicnih. Ja za razliku od tebe NEMAM potrebu da se pravdam ni miodragu ni Evropi niti me interesuje sta oni misle o meni i onome sta ja radim a niti prihvatam njihove tendenciozne politicko-rasisticko-nacionalisticke opservacije tipa islam=terorizamTo me tangira kao globalno zatopljavanje. Ako oni ne znaju sta su izgubili dozvoljavajuci da nas ubijaju pred njihovim pragom i sta gube kasnije izolirajuci samo JEDAN narod u Evropi onda je to njihov problem i njihov gubitak nije moj, ja sa tim nemam problema
Radi tebe i tebi slicnih, te ovih tuznih i smijesnih pokusaja koje vi nazivate bosnjackom politikom i svijescu, ovaj papak Miodrag se i javio na forumu, te mogao, barem nakratko, da uziva.
Veze ti nemas, haveru.
- Chisum
#195 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Jellena85 wrote:A u sta spada falsifikovanje istorije I izmisljanje "novih" jezika, pravopisa i pisama? Da li je to nacionalna svest ili posledica sovinistickog razmisljanja? Amerikanci imaju izgradjenu nacionalnu svest ali nemaju kompleksa zbog toga sto pricaju engleskim jezikom.
De nemoj ti nekome drzati lekcije, majke ti.
fataj se srpskih foruma, pa tamo kenjaj o vaskolikom srpstvu i srpskim drzavama i narodima, srpskim jezicima, istorijama, kraljevima/svinjarima itd.
Last edited by Chisum on 24/12/2009 18:16, edited 2 times in total.
-
Kopenhagen
#196 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Što je ljakse ? Jel što spominje Hrista ?Chisum wrote:Ajde, ljakse, razligu. Peglas.Miodrag wrote:Ma odoh sam sa ovog foruma (autobanovanje)...ocito sam neshvacen...a to me boli...
- Chisum
#197 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Jest, jest.. mora da je to. Provalio si me.Kopenhagen wrote:Što je ljakse ? Jel što spominje Hrista ?Chisum wrote:Ajde, ljakse, razligu. Peglas.Miodrag wrote:Ma odoh sam sa ovog foruma (autobanovanje)...ocito sam neshvacen...a to me boli...
- mO k3
#198 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Jellena85 wrote:A u sta spada falsifikovanje istorije I izmisljanje "novih" jezika, pravopisa i pisama? Da li je to nacionalna svest ili posledica sovinistickog razmisljanja? Amerikanci imaju izgradjenu nacionalnu svest ali nemaju kompleksa zbog toga sto pricaju engleskim jezikom.

jeli o ovome rijec jelena??
-
Kopenhagen
#199 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Jezik=narodŽenski Dr.Med wrote:Jellena85 wrote:A u sta spada falsifikovanje istorije I izmisljanje "novih" jezika, pravopisa i pisama? Da li je to nacionalna svest ili posledica sovinistickog razmisljanja? Amerikanci imaju izgradjenu nacionalnu svest ali nemaju kompleksa zbog toga sto pricaju engleskim jezikom.
jeli o ovome rijec jelena??
- mO k3
#200 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
@ jelena ili se radi o ovome..