12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

koliko treba po vamo odlezati "xx" za ovaj cin

ne treba nista
26
19%
neka odlezi pritvor
10
7%
od 1-3 godine
13
10%
od 3-5 godina
9
7%
od 5-10 godina
29
21%
dozivotnu robiju
16
12%
treba ga objesiti
33
24%

Total votes: 136

Shoshana

#176 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

Post by Shoshana »

Opet neki alarmisticki clanci nekih alarmistickih medija otvaraju prostor za javne linceve, osude po kratkom i brzom postupku i prosipanje pameti nad necijom tudjom nesrecom. A da je nesreca - nesreca je. Samo sto nista na svijetu nije tako jednostavno, kao biti pametan nad tudjim problemima. Ni jedan problem nije tako jednostavan, pa tako ni ovaj.

Slatko se nasmijem na postove tipa: propast drustva, opsti nemoral, kriv je zapad, kriv je ovaj, kriv je onaj. Ovakve su se stvari, nazalost, uvijek dogadjale, samo sto prije 30 godina nije bilo internetskih foruma da se o tome raspreda. Stotine hiljada mladih tinejdzera nemaju seks sa 13 godina, ali mi nekako uvijek iskopamo onog jednog koji ima - pa od nje/ga pravimo crnog djavola.

Prvo - djevojcica. Tesko je govoriti o djecjoj seksualnosti. NIsu sva djeca isto razvijena sa 12-13 godina, ni psihicki, ni fizioloski. Istina je da postoji zakon. Samo - zakon je tu da bi zabranio starcima da iskoristavaju djecu, a nemoguce je zabraniti djeci da imaju seks. Jer..... kada djevojcica od 13 godina ima seks sa djecakom od 13 godina - sve eventualne zakonske posljedice bi te djecje zivote samo jos vise unesrecile. Sta bi trebalo, da se djevojcica od 13 godina oduzme od roditelja? Pa da, osim sto ce postati majka sa 13 jos to dozivljava medju potpunim strancima? Oduzeti joj dijete, ostaviti joj dijete? Kakav biste zakon vi tu donijeli? Zasto kaznjavati dijete, koje se vec svojom budalastinom dovoljno kaznilo? Da se razumijemo, uvijek ce postojati neke djevojcice koje ce imati seks sa 12-13 godina, ma koliko mi to smatrali nenormalnim, i ja licno smatram da je, u tom slucaju, kondom u skolskoj torbi manje zlo nego dijete u kolijevci. I, da ne bude zabune, da bi se djeca seksala - nije potrebno ici na Stojcevac ili sta ja znam gdje sve ne, to se veoma dobro izvodi u vlastitoj spavacoj sobi, dok su roditelji na poslu. Jer taj Stojcevac je tu samo zato sto je lakse zamisliti roditelje koji nemaju pojma gdje im se djeca smucaju, nego brizne roditelje koji se salomise da od svoje djece naprave dobre ljude. A, ovakve se stvari mogu dogoditi svim normalnim roditeljima, iz svih gradjanskih slojeva i svih mogucih obrazovanja. (POd normalnim roditeljima ne smatram one koji svojim djevojcicama prijete da bi ih ubili da tako zatrudne).

Sa djecom treba pricati o seksu onog trena kada djeca sama pocinju da postavljaju pitanja. Na pitanja uvijek treba otvoreno i posteno odgovoriti - ali samo toliko (dakle, ne naturati razgovor i detalje o seksu, nego jednostavno dati trazenu informaciju). "zaboraviti" na stolu knjigu 'Sve sto ste oduvijek htjeli znati o seksu ali se niste usudili da pitate" je takodje dobra stvar. Odlicna knjiga. Kada poceti literaturu ostavljati na stolu? Kada svome djetetu uletite navece u sobu, a ono se naglo umiri pod pokrivacem :-) Naravno, ovo ne znaci da dijete nece podleci hormonalnoj revoluciji, ali se time djetetu barem da neka sansa da shvati sta radi. Ostaviti ulici da dijete uci da se spermici najbolje ubijaju koka-kolom je krajnje neodgovorno.

Momak od 20 koji ima seks sa djevojcicom od 12. Meni neshvatljivo. Ali, s druge strane, ja ne poznajem ni momka ni djevojcicu, pa ne mogu nista reci. Odnosno, hocu reci - ne mogu se zgrazati. Ja ne znam zasto je on to radio. I da - zasto je on to radio bi meni cinilo neku razliku. Da se razumijemo, on je prekrsio zakon u svakom slucaju, i treba biti na neki nacin kaznjen u svakom slucaju, ali meni nije isto ukoliko se radi o balavom, nezrelom, blago retadiranom klincu koji se smrtno zaljubio u veoma dobro fizicki razvijenu i seksualno samosvjesnu djevojcicu od 12 godina, i - ukoliko se radi o perverznom smutljivcu koji je nezreloj djevojcici obecavao zlatne dvore samo da bi joj se uvukao ispod gacica. Izmedju ostalog, ja ni ne znam da li je on znao da je njoj 12 godina. (moji prijatelji imaju djevojcice od 13 i 14 godina, i dok ona od 14 izgleda kao da joj je 10, ona od 13 bi sutra bila pustena u bilo koji bar u gradu). Njegova kazna treba ovisiti o svemu tome, a ne samo o cinjenici da je on prekrsio zakon. Jer - ukoliko se radi o 'gresci u koracima' - ni njegov zivot ne treba tek tako olako unistiti. On sutra treba da zaradjuje novac da placa izdrzavanje toga djeteta. To dijete sutra treba da ima i oca, a ne samo majku. Ukoliko se radi o perverznjaku - ja sam poprilicno za hemijsku sterilizaciju (mada je i u tim slucajevima tesko biti pametan).

Ovo su nesrece licne prirode i ne treba od njih praviti prilike za javni linc. Ako se moze - treba se pomoci, potruditi se, koliko je moguce, da se takve stvari ne desavaju, a od bacanja kamena niko nema koristi.
oliver kahn

#177 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

Post by oliver kahn »

Shoshana wrote:Opet neki alarmisticki clanci nekih alarmistickih medija otvaraju prostor za javne linceve, osude po kratkom i brzom postupku i prosipanje pameti nad necijom tudjom nesrecom. A da je nesreca - nesreca je. Samo sto nista na svijetu nije tako jednostavno, kao biti pametan nad tudjim problemima. Ni jedan problem nije tako jednostavan, pa tako ni ovaj.

Slatko se nasmijem na postove tipa: propast drustva, opsti nemoral, kriv je zapad, kriv je ovaj, kriv je onaj. Ovakve su se stvari, nazalost, uvijek dogadjale, samo sto prije 30 godina nije bilo internetskih foruma da se o tome raspreda. Stotine hiljada mladih tinejdzera nemaju seks sa 13 godina, ali mi nekako uvijek iskopamo onog jednog koji ima - pa od nje/ga pravimo crnog djavola.

Prvo - djevojcica. Tesko je govoriti o djecjoj seksualnosti. NIsu sva djeca isto razvijena sa 12-13 godina, ni psihicki, ni fizioloski. Istina je da postoji zakon. Samo - zakon je tu da bi zabranio starcima da iskoristavaju djecu, a nemoguce je zabraniti djeci da imaju seks. Jer..... kada djevojcica od 13 godina ima seks sa djecakom od 13 godina - sve eventualne zakonske posljedice bi te djecje zivote samo jos vise unesrecile. Sta bi trebalo, da se djevojcica od 13 godina oduzme od roditelja? Pa da, osim sto ce postati majka sa 13 jos to dozivljava medju potpunim strancima? Oduzeti joj dijete, ostaviti joj dijete? Kakav biste zakon vi tu donijeli? Zasto kaznjavati dijete, koje se vec svojom budalastinom dovoljno kaznilo? Da se razumijemo, uvijek ce postojati neke djevojcice koje ce imati seks sa 12-13 godina, ma koliko mi to smatrali nenormalnim, i ja licno smatram da je, u tom slucaju, kondom u skolskoj torbi manje zlo nego dijete u kolijevci. I, da ne bude zabune, da bi se djeca seksala - nije potrebno ici na Stojcevac ili sta ja znam gdje sve ne, to se veoma dobro izvodi u vlastitoj spavacoj sobi, dok su roditelji na poslu. Jer taj Stojcevac je tu samo zato sto je lakse zamisliti roditelje koji nemaju pojma gdje im se djeca smucaju, nego brizne roditelje koji se salomise da od svoje djece naprave dobre ljude. A, ovakve se stvari mogu dogoditi svim normalnim roditeljima, iz svih gradjanskih slojeva i svih mogucih obrazovanja. (POd normalnim roditeljima ne smatram one koji svojim djevojcicama prijete da bi ih ubili da tako zatrudne).

Sa djecom treba pricati o seksu onog trena kada djeca sama pocinju da postavljaju pitanja. Na pitanja uvijek treba otvoreno i posteno odgovoriti - ali samo toliko (dakle, ne naturati razgovor i detalje o seksu, nego jednostavno dati trazenu informaciju). "zaboraviti" na stolu knjigu 'Sve sto ste oduvijek htjeli znati o seksu ali se niste usudili da pitate" je takodje dobra stvar. Odlicna knjiga. Kada poceti literaturu ostavljati na stolu? Kada svome djetetu uletite navece u sobu, a ono se naglo umiri pod pokrivacem :-) Naravno, ovo ne znaci da dijete nece podleci hormonalnoj revoluciji, ali se time djetetu barem da neka sansa da shvati sta radi. Ostaviti ulici da dijete uci da se spermici najbolje ubijaju koka-kolom je krajnje neodgovorno.

Momak od 20 koji ima seks sa djevojcicom od 12. Meni neshvatljivo. Ali, s druge strane, ja ne poznajem ni momka ni djevojcicu, pa ne mogu nista reci. Odnosno, hocu reci - ne mogu se zgrazati. Ja ne znam zasto je on to radio. I da - zasto je on to radio bi meni cinilo neku razliku. Da se razumijemo, on je prekrsio zakon u svakom slucaju, i treba biti na neki nacin kaznjen u svakom slucaju, ali meni nije isto ukoliko se radi o balavom, nezrelom, blago retadiranom klincu koji se smrtno zaljubio u veoma dobro fizicki razvijenu i seksualno samosvjesnu djevojcicu od 12 godina, i - ukoliko se radi o perverznom smutljivcu koji je nezreloj djevojcici obecavao zlatne dvore samo da bi joj se uvukao ispod gacica. Izmedju ostalog, ja ni ne znam da li je on znao da je njoj 12 godina. (moji prijatelji imaju djevojcice od 13 i 14 godina, i dok ona od 14 izgleda kao da joj je 10, ona od 13 bi sutra bila pustena u bilo koji bar u gradu). Njegova kazna treba ovisiti o svemu tome, a ne samo o cinjenici da je on prekrsio zakon. Jer - ukoliko se radi o 'gresci u koracima' - ni njegov zivot ne treba tek tako olako unistiti. On sutra treba da zaradjuje novac da placa izdrzavanje toga djeteta. To dijete sutra treba da ima i oca, a ne samo majku. Ukoliko se radi o perverznjaku - ja sam poprilicno za hemijsku sterilizaciju (mada je i u tim slucajevima tesko biti pametan).

Ovo su nesrece licne prirode i ne treba od njih praviti prilike za javni linc. Ako se moze - treba se pomoci, potruditi se, koliko je moguce, da se takve stvari ne desavaju, a od bacanja kamena niko nema koristi.
E stvarno svaka ti cast,potpuno realno iznijete stvari,bas onako kako sam zelio da svi to rade,ali je eto to nemoguce.
Bar ce neki shvatiti o cemu se radi,i hvala ti sto si mi pomagla u tome.
salter071

#178 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

Post by salter071 »

Shoshana wrote:Opet neki alarmisticki clanci nekih alarmistickih medija otvaraju prostor za javne linceve, osude po kratkom i brzom postupku i prosipanje pameti nad necijom tudjom nesrecom. A da je nesreca - nesreca je. Samo sto nista na svijetu nije tako jednostavno, kao biti pametan nad tudjim problemima. Ni jedan problem nije tako jednostavan, pa tako ni ovaj.

S puno toga sto je iznad izneseno se mogu sloziti, ali potpuno je zaobidjena kategorija "odgovornost roditelja".
Nije uzalud u svim zakonima svijeta uveden izraz "MALOLJETNIK", tj. osoba bez pravne i sa ogranicenom radnom sposobnoscu (u pravnom smislu), te su su stoga ove dvije navedene kategorije prenesene na roditelje do 18-te ili 21-ve godine zivota, ovisno o zemlji. Ovdje ne govorim o tragediji ili moralnim implikacijama, vec se postavlja pitanje - GDJE SU DANASNJI RODITELJI? Cudno je kako vecina pobjegne kada se samo pomene rijec "odgovornost" (dok se ta ista vecina pobi za mjesto u prvom redu kada se govori o pravima)!
srebrenica

#179 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

Post by srebrenica »

Ja_Ja wrote:
srebrenica wrote:
Ja_Ja wrote:Ehh da mi imamo zakon kao sto nemamo, gdje bi nam kraj bio?!! Zbog toga, uz zid i metak u glavu. Njemu pa onda svim ostalim pedofilima, silovateljima, i ostaloj gamadi. Danas zivimo u svijetu gdje uz malo truda(a nekada trud nije potreban uopste) mozes da "pokupis" djevojku koja je spremna da udovolji svim tvojim prohtijevima tako da ove i slicne bolesne stvari treba rijesavati na Hitlerov nacin...GASNA KOMORA ILI METAK U CELO!(izvinjenje na poredjenju)
I , sta treba da radimo? Da ignorisemo svijet u kome zivimo?! Da se divimo "roditeljima" kojima je normalno da im kcerka od 12 godina dovodi momka na spavannje. Da glumimo normalnost kada vidimo sestre, rodice, prijateljice, komsinice i ine kako umjesto face na fotografijama pokazuju dupe i sise...
Neko dobro rece, pokusacu da citiram:"idite na dernek.ba pa pogledajte slike tih 12-ogodisnjakinja...!!!"
Za pocetak streljat ovog papka! Mislim da to nije ignorisanje svijeta vec cinjenje dobra u ovom slucaju. A morbidnost roditelja ne treba nikako da se slama na toj jadnoj djevojcici koja zbog uticaja roditelja mozda nije znala bolje. Ona nije kriva za ono sto joj se desilo, krivi su roditelji kao i sistem koji nije kreiran da je zastiti od predatora poput ovog koji je uradio sto je uradio a i dobrim dijelom i od njenih roditelja ukoliko su joj dopustali navedene stvari. A sada ako ti definises normalnost (ne tvrdim) time da kada vidish "razvratne" slikice curica na internetu, imas po osnovi pravo da pridjesh i napravish jednoj od njih dijete jer eto nude se svojim oblacenjem ili provokativnim slikanjem, onda to nije nikako uredu. Na poslijetku budalu i pametnog dijeli superiornija moc razmisljanja i razlucivanja dobrog/zdravog od loseg/bolesnog. Ukoliko nije bio u stanju da shvati shvati to onda mu i nije mjesto na ulici.
Jok ba, kriv je sistem. Treba ove sa derneka.ba odvesti bravaru da im to zablindira, pa kad ih zasvrbi onda ih roditelji mogu cesati .
Ne definisem ja normalnost sexualnog odnosa 22 sa 12, ali ona snosi vecu krivicu. Mozda momak ima psiholoskih poremecaja,a ona je to iskoristila. Daleko od toga da bi ja i pomislio imati sex sa mladjima od 18, ali definitivno stojim iza teorije da razvratno oblacenje i provokativno slikanje pozivaju na prljave radnje. Dokazi suprotno.
zenicanin 1979

#180 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

Post by zenicanin 1979 »

Mislim da bi se trebali zapitati malo i o drustvenim pravilima, koja su tako uredjena u BiH tako da se sve vise ljudi sa 35 ili cak 40 godina ne vjencava i sve vise njih nema djecu do tih godina, radi nezaposlenosti ili nesigurne zaposlenosti ili niske plate.Odavno je poznato da je zbog takvoga sistema se pojavila i sve se vise razvija bijela kuga.Drustveni zakoni su promjenjivi u vremenu i zavise od drzave a prirodni zakoni su stalniiji na njih se barem za sada ne moze u velikoj mjeri utjecati.Pokazuje se ogroman broj mana drustvenih sistema u vidu unistenja prirodnih bogatstava, orobljavanja covjeka, gdje on radi za drugoga itd,.. te na osnovu cega mozemo tvrditi da su granice radjanja koje je donjelo drustvo takvoga sistema zaista odgovarajuce.Prosurfajte malo kroz proslost.
Curice su radjale sa 12 i 13 godina i to je tada smatrano normalnim
Nije se niti na jednom primjeru to pokazalo kao greska takvoga sistema.
Ustanovljeno je cak da je broj spontanih pobacaja u toj dobi bio manji iako je medicina bila daleko razvijenija i zene su se poradjale u kuci.
Danas se vrlo mali broj porodjaja zavrsava normalno i ogroman je broj carskih rezova.
Ni dva posto porodjaja se ne provodi bez dripa danas.
Pojavljuju se ozbiljna istrazivanja na pitanje
dali izuzetno kasno zatrudnjivanje je razlog tome.
prosjecna granica radjanja se iz godine u godinu sve povecava,
a jasno se zna da je tozbog dugorocnoga skolstva nestasice i opsteg pogorsanja prirodnih uvjeta.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#181 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

Post by Pera Trta »

zenicanin 1979 wrote:Mislim da bi se trebali zapitati malo i o drustvenim pravilima, koja su tako uredjena u BiH tako da se sve vise ljudi sa 35 ili cak 40 godina ne vjencava i sve vise njih nema djecu do tih godina, radi nezaposlenosti ili nesigurne zaposlenosti ili niske plate.Odavno je poznato da je zbog takvoga sistema se pojavila i sve se vise razvija bijela kuga.Drustveni zakoni su promjenjivi u vremenu i zavise od drzave a prirodni zakoni su stalniiji na njih se barem za sada ne moze u velikoj mjeri utjecati.Pokazuje se ogroman broj mana drustvenih sistema u vidu unistenja prirodnih bogatstava, orobljavanja covjeka, gdje on radi za drugoga itd,.. te na osnovu cega mozemo tvrditi da su granice radjanja koje je donjelo drustvo takvoga sistema zaista odgovarajuce.Prosurfajte malo kroz proslost.
Curice su radjale sa 12 i 13 godina i to je tada smatrano normalnim
Nije se niti na jednom primjeru to pokazalo kao greska takvoga sistema.
Ustanovljeno je cak da je broj spontanih pobacaja u toj dobi bio manji iako je medicina bila daleko razvijenija i zene su se poradjale u kuci.
Danas se vrlo mali broj porodjaja zavrsava normalno i ogroman je broj carskih rezova.
Ni dva posto porodjaja se ne provodi bez dripa danas.

Pojavljuju se ozbiljna istrazivanja na pitanje
dali izuzetno kasno zatrudnjivanje je razlog tome.
prosjecna granica radjanja se iz godine u godinu sve povecava,
a jasno se zna da je tozbog dugorocnoga skolstva nestasice i opsteg pogorsanja prirodnih uvjeta.
Kao čovjek koji dolazi direktno iz porođajne sale mogu ti reći da ovo podebljano jednostavno nije tačno. Bar ne u mom porodilištu, a sumnjam da je bitno drugačije i u drugim rađaonicama u BiH.
zenicanin 1979

#182 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

Post by zenicanin 1979 »

Procitaj malo koliko je carski rezova bilo u proslosti pa ces onda uvidjeti da ih je danas ogroman broj u odnosu na tada.
prosurfaj malo kroz proslost vidi kada je pronadjen drip i vidi kakvo je stanje bilo prije njegovog pronalaska konkretno srednji vjek.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#183 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

Post by Pera Trta »

zenicanin 1979 wrote:Procitaj malo koliko je carski rezova bilo u proslosti pa ces onda uvidjeti da ih je danas ogroman broj u odnosu na tada.
prosurfaj malo kroz proslost vidi kada je pronadjen drip i vidi kakvo je stanje bilo prije njegovog pronalaska konkretno srednji vjek.
Ne treba meni da surfam kroz prošlost. Dovoljno mi je da "prosurfam" po svojoj memoriji, ili po protokolu porođaja konkretno za ovu godinu, da bih te demantovao.
Ali da ne idemo sa teme, razumijem li ja tebe dobro ili ti podržavaš da se "žene" porađaju sa 12-14 godina?
chuchumbamayumbe

#184 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

Post by chuchumbamayumbe »

srebrenica wrote:
Ja_Ja wrote:
srebrenica wrote: Za pocetak streljat ovog papka! Mislim da to nije ignorisanje svijeta vec cinjenje dobra u ovom slucaju. A morbidnost roditelja ne treba nikako da se slama na toj jadnoj djevojcici koja zbog uticaja roditelja mozda nije znala bolje. Ona nije kriva za ono sto joj se desilo, krivi su roditelji kao i sistem koji nije kreiran da je zastiti od predatora poput ovog koji je uradio sto je uradio a i dobrim dijelom i od njenih roditelja ukoliko su joj dopustali navedene stvari. A sada ako ti definises normalnost (ne tvrdim) time da kada vidish "razvratne" slikice curica na internetu, imas po osnovi pravo da pridjesh i napravish jednoj od njih dijete jer eto nude se svojim oblacenjem ili provokativnim slikanjem, onda to nije nikako uredu. Na poslijetku budalu i pametnog dijeli superiornija moc razmisljanja i razlucivanja dobrog/zdravog od loseg/bolesnog. Ukoliko nije bio u stanju da shvati shvati to onda mu i nije mjesto na ulici.
Jok ba, kriv je sistem. Treba ove sa derneka.ba odvesti bravaru da im to zablindira, pa kad ih zasvrbi onda ih roditelji mogu cesati .
Ne definisem ja normalnost sexualnog odnosa 22 sa 12, ali ona snosi vecu krivicu. Mozda momak ima psiholoskih poremecaja,a ona je to iskoristila. Daleko od toga da bi ja i pomislio imati sex sa mladjima od 18, ali definitivno stojim iza teorije da razvratno oblacenje i provokativno slikanje pozivaju na prljave radnje. Dokazi suprotno.
Pa ko nekoga "razvratno oblacenje i provokativno slikanje" asocira samo na sex, onda se nema sta kome dokazivati.
Nekada su (i danas) umjetnici slikali aktove, kipari i vajari izradjivali satue golih tijela, ljudi se i danas dive toj ljepoti.
Nije sve sto je golo poziv na razmjenu genetskog materijala, dapache.
Pitaj zene zasto se izazovno oblace, 99% ce ti reci da nije zbog toga da bi privukla pozornost suprotnog spola, nego zato da bi istakla svoju ljepotu i zato da bi bila zadovoljna sobom. To je u zenskoj prirodi.
A druga je stvar sto muzjaci to posmatraju na svoj nacin.
A sada, sto to rade djeca od 12 godina i postavljaju svoje slike, to je zato sto su nezrela i zato sto kopraju odrasle, nesvjesno cineci greske i idu u pogresnom smjeru, nesvjesno, opet ponavljam.
bte, moja je supruga imala oba normalna porodjaja, sa 3 banke. :)
zenicanin 1979

#185 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

Post by zenicanin 1979 »

Ja nisam rekao da podrzavam.Samo sam iznjeo neke razmisljanja o kojima nemam jasnoga stava.Neke stvari zaista znaju izgledati nevjerovatno kada ih promatras asocijativno drugacije.
chuchumbamayumbe

#186 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

zenicanin 1979 wrote:Procitaj malo koliko je carski rezova bilo u proslosti pa ces onda uvidjeti da ih je danas ogroman broj u odnosu na tada.
A kolika je bila stopa mrtvorodjene djece i majki koje su umrle na porodjaju?
Kolika je bila stopa prezivljavanja novorodjencadi, kolika porodilja?
Ima li tih statistika iz srednjeg vijeka, pretpostavljam da je i tada bio "zavod za statistiku", a da su podaci sacuvani na optickim medijima?!
8-)
luciferino

#187 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

Post by luciferino »

oliver kahn wrote:Cilj ove teme je da udjemo u psihu toga momka koji je vrsio "sex" sa djevojcicom od 12 godina.
Ja ne mogu da zamislim uopste taj trenutak vrsenja toga cilja,jer je ipak to momak od 20 godina koji ima svoje vrsnjakinje
i koje su razvijene i mentalno i psihicki,a sa druge strane ima djevojcicu koja tek ulazi u tu fazu.
Mislim da nekako mogu shvatiti razloge vrsenja sex.a ljudi starijih od 50 godina koje uopste ne odobravam.
Ti razlozi otprilike mogu biti:
-nedostatak sex.a
-zelja za sex sa nekim mladjim,a ne shvatajuci da je pretjerao sa tim i da je otisao predaleko
-slab kontakt sa djecom,a samim tim gubitak identiteta dijete
To je pedofilija i to je svima jasno,ali ovo nije,ovo je puno vise od toga jer je pitanje psihe teze.
Ja cu iznijeti neke banalne razloge,i uci u njegovu psihu:
-velika zelja za sex.om
-mozda nije fizicki dobar,pa samim tim imao je odbacivanje vrsnjakinja
Stvarno ne znam vise,ali eto volio bi da mi i vi date svoje misljenje o ovome i "razloge njegovog sex.a" sa djevojcicom
Kao prvo, djevojcica nije kriva. Ona je sa 12 godina mogla biti sasvim solidno razvijena fizicki, ali to je ne cini odraslom, odgovornom i zrelom. U jednom clanku pise da je dosla u bolnicu u "poodmaklom stadiju trudnoce" sto vrlo lako moze znaciti da je zatrudnila sa 11 godina. Sta bolan ono od 11-12 godina moze znati o bilo cemu? Pitanje je samo da li je on znao koliko je maloj godina, a po svoj prilici jeste dok se vadi na dobrovoljni seksualni odnos (ne kazu da je rekao da nije znao), sto u ovom slucaju apsolutno ne pije vode, jer "dobrovoljno" u ovoj starosnoj grupi ne postoji. U prevodu, "da" jedne djevojcice (ili djecaka) za odraslu osobu uvijek treba znaciti "ne".

Potrazi emisiju koja se zove "To Catch a Predator", koja je neka vrsta reality show-a, a bavi se upravo ovom tematikom i hvatanjem onih koji i pomisle imati bilo sta sa nekim od 12, 13 godina. Cilj je preko interneta namamiti potencijalne predatore koji su u stanju doci u kucu djeteta s kojim misle da su chatovali (kada je samo naravno), a tu ih cekaju kamere, voditelj i naravno policija. Mislim da bi i nama dobro doslo ovako nesto.
Troll_Happens

#188 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

Post by Troll_Happens »

moze biti i da su se posvadjali i da bi mu se osvetila prijavila ga je, sve je moguce u danasnje vrijeme. :-)

danas si mi dobar sutra ko zna bices mi najgori neprijatelj :-?
oliver kahn

#189 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

Post by oliver kahn »

Jedan001 wrote:moze biti i da su se posvadjali i da bi mu se osvetila prijavila ga je, sve je moguce u danasnje vrijeme. :-)

Daj ne lupaj,dijete i momak od 20 godina da su se posvadjali...
koja bi li to tema mogla biti.
zenicanin 1979

#190 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

Post by zenicanin 1979 »

chuchumbamayumbe wrote:
Ima li tih statistika iz srednjeg vijeka, pretpostavljam da je i tada bio "zavod za statistiku", a da su podaci sacuvani na optickim medijima?!
8-)
Veca je stopa mrtvorodjene djece bila u proslosti.Ne sjecam se tacno za koliko procenata pa ne bih da lupam.Ali znam da kada se to uporedi sa brojem spontanih pobacaja, jasno se moglo naslutiti da je natalitet u to doba bio manje desetkovan nego danas.Medjutim naravno da u sve ovo treba uzeti opste promjene uslova zivota i da bi zakljucivanje iz ovoga bilo nepotpuno i banalizovano.
Troll_Happens

#191 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

Post by Troll_Happens »

oliver kahn wrote:
Jedan001 wrote:moze biti i da su se posvadjali i da bi mu se osvetila prijavila ga je, sve je moguce u danasnje vrijeme. :-)

Daj ne lupaj,dijete i momak od 20 godina da su se posvadjali...
koja bi li to tema mogla biti.

moglo se desiti da je ona htjela a on nije htio i eto mozda su do tada nesto vec petljali i onda kad ju je odbio drugi put ili mozda nije htio da bude otac djeteta mozda ga je zato i prijavila.. sve su kombinacije u igri bezveze je da sad mi nagadjamo sta je bilo istrazni organi ce to utvrditi sta i kako je bilo.
chuchumbamayumbe

#192 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

zenicanin 1979 wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
8-)
Veca je stopa mrtvorodjene djece bila u proslosti.Ne sjecam se tacno za koliko procenata pa ne bih da lupam.Ali znam da kada se to uporedi sa brojem spontanih pobacaja, jasno se moglo naslutiti da je natalitet u to doba bio manje desetkovan nego danas.
Vjerovatno zato sto tada nisu postojala moderna sredstva za kontracepciju, kondomi su bili privilegija malog broja elite, nije bilo struje pa se ranije islo a spavanje, i sta ce drugoi raditi nego se tarlahati...
Pa je i natalitet bio veci.
A plus, nekada je zena bila za kuce i djece, rucak, gache i to je to.
Danas su se zene poprilicno emancipovale (bar kod nas) , a i ekonomska situacija je najveci krivac za nizak natalitet..

8-)
SenSen

#193 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

Post by SenSen »

chuchumbamayumbe wrote:
8-)

Koliko ja znam, jedna u 3 zene su umirale pri porodjaju (ili mozda jedna u 5), sto od krvarenja, sto od komplikacija. A o prezivljavanju beba da i ne govorim. Naravno, sto mladja curica (posto 14, 13, 15 godisnjakinje jesu dijeca) to je veca sansa bila da umre pri porodu, i to na najbrutalniji moguci nacin, jer im kukovi jednostavno nisu bili dovoljno siroki da bi beba mogla izaci. To je bio jad i bijeda za zene. Ali ocigledno je nekima sve to normalno, i zeljeli bi povratak u stara dobra vremena..

Svim ovim muskim srednjivijek-nostalgicarima zelim da dobiju ogromno kamenje u mjehuru, pa da ga sami moraju izbaciti, bez operacije ili razbijanja. Jer zaboga, tako su njihove dede i dide radili :roll:
chuchumbamayumbe

#194 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

SenSen wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
8-)

Koliko ja znam, jedna u 3 zene su umirale pri porodjaju (ili mozda jedna u 5), sto od krvarenja, sto od komplikacija. A o prezivljavanju beba da i ne govorim. Naravno, sto mladja curica (posto 14, 13, 15 godisnjakinje jesu dijeca) to je veca sansa bila da umre pri porodu, i to na najbrutalniji moguci nacin, jer im kukovi jednostavno nisu bili dovoljno siroki da bi beba mogla izaci. To je bio jad i bijeda za zene. Ali ocigledno je nekima sve to normalno, i zeljeli bi povratak u stara dobra vremena..

Svim ovim muskim srednjivijek-nostalgicarima zelim da dobiju ogromno kamenje u mjehuru, pa da ga sami moraju izbaciti, bez operacije ili razbijanja. Jer zaboga, tako su njihove dede i dide radili :roll:
Eh, primijetila si da nisam srednjivijek nostalgicar, dapache, ali dze cesh to recihi, evo me sve zaboli od same posmisli mi se noge stadose uvijati!
:D
zenicanin 1979

#195 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

Post by zenicanin 1979 »

morate znati izdvojiti posljedice koje je izazvao napredak medicine od posljedica koje jsu izazvale promjene drustvenoga uredjenja ili nekih pravila u drustvenom uredjenju ili ce takvo razmatranje biti subjektivno i ne naucno .
Osim toga molio bih vas da se uzdrzite od vrijedjanja jer ni ja vas ne vrijedjam.
zenicanin 1979

#196 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

Post by zenicanin 1979 »

[
8-)[/quote]
Veca je stopa mrtvorodjene djece bila u proslosti.Ne sjecam se tacno za koliko procenata pa ne bih da lupam.Ali znam da kada se to uporedi sa brojem spontanih pobacaja, jasno se moglo naslutiti da je natalitet u to doba bio manje desetkovan nego danas.[/quote]
Vjerovatno zato sto tada nisu postojala moderna sredstva za kontracepciju, kondomi su bili privilegija malog broja elite, nije bilo struje pa se ranije islo a spavanje, i sta ce drugoi raditi nego se tarlahati...
Pa je i natalitet bio veci.
A plus, nekada je zena bila za kuce i djece, rucak, gache i to je to.
Danas su se zene poprilicno emancipovale (bar kod nas) , a i ekonomska situacija je najveci krivac za nizak natalitet..

8-)[/quote]
nisam govorio o promjeni nataliteta nego o odnosu ukupni zacetak /rodjena dijeca.
SenSen

#197 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

Post by SenSen »

chuchumbamayumbe wrote:
SenSen wrote: Koliko ja znam, jedna u 3 zene su umirale pri porodjaju (ili mozda jedna u 5), sto od krvarenja, sto od komplikacija. A o prezivljavanju beba da i ne govorim. Naravno, sto mladja curica (posto 14, 13, 15 godisnjakinje jesu dijeca) to je veca sansa bila da umre pri porodu, i to na najbrutalniji moguci nacin, jer im kukovi jednostavno nisu bili dovoljno siroki da bi beba mogla izaci. To je bio jad i bijeda za zene. Ali ocigledno je nekima sve to normalno, i zeljeli bi povratak u stara dobra vremena..

Eh, primijetila si da nisam srednjivijek nostalgicar, dapache, ali dze cesh to recihi, evo me sve zaboli od same posmisli mi se noge stadose uvijati!
:D
Drago mi je da se razumijemo :mrgreen: Samo sam pokusala docarati ovim drugim muskarcinama kako se njihovi "argumenti" meni cine, i kakvu reakciju izaziva kod mene (a vjerujem i drugih zena) pomisao na to da djeca radjaju djecu jer se to "tako prije radilo"..
bez_ideje

#198 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

Post by bez_ideje »

Zenica,ne lupetaj svega ti.......
Ako uzmes statistiku da je od desetero djece,cetvero prezivljavalo......eto ti opet veceg nataliteta
minjonja

#199 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

Post by minjonja »

srebrenica wrote: Jok ba, kriv je sistem. Treba ove sa derneka.ba odvesti bravaru da im to zablindira, pa kad ih zasvrbi onda ih roditelji mogu cesati .
odvratno.

znaci ona je njega iskoristila. ma bravo, srebrenico.
Betand

#200 Re: 12.togodisnjakinja zatrudnila sa 20.togodisnjakom

Post by Betand »

jel on nju iskoristio ili nije mi to neznamo , ali znamo sigurno da to nije jedini slučaj , jer gdje ima dima ima i vatre , kako je ovo dospjelo u novine , garant ima još ovoga ,ali se ne zna, dakle vodite računa o svojoj djeci gdje su i s kim se kreću i druže
Post Reply