Cisto me zaboli neka stvar za SAD dali ce biti demokrata ili republikanac dali ce biti crn,bijel,zut.Boli me isto neka stvar za ustav SAD a tebe ocigledno boli za ustav HR pa bi ga mjenjao.ultima_palabra wrote:Kakav argument, jel tebe briga ko će biti američki predsjednik, a nisi građanin USA?Geronimo81 wrote:Pa sta tebe briga za to ako nisi građanin hrvatskeTi znači nemaš drugih primjedbi na ovo što sam napisao?
Budući hrvatski predsjednik
-
Geronimo81
#176 Re: Budući hrvatski predsjednik
- ultima_palabra
#177 Re: Budući hrvatski predsjednik
Očigledno ljudi ne razmišljaju na tvoj način, zato tema o američkom predsjedniku ima 200 strana, ili recimo o švicarskim munarama 30tak.Geronimo81 wrote:Cisto me zaboli neka stvar za SAD dali ce biti demokrata ili republikanac dali ce biti crn,bijel,zut.Boli me isto neka stvar za ustav SAD a tebe ocigledno boli za ustav HR pa bi ga mjenjao.ultima_palabra wrote:Kakav argument, jel tebe briga ko će biti američki predsjednik, a nisi građanin USA?Geronimo81 wrote:Pa sta tebe briga za to ako nisi građanin hrvatskeTi znači nemaš drugih primjedbi na ovo što sam napisao?
A možeš slobodno pitati prosječnog Zagrepčanina šta misli o ovoj problematici
-
Geronimo81
#178 Re: Budući hrvatski predsjednik
pitao i objasnio .Zasto toliko ima stranica o presjedniku SAD pa valjda sto SAD vodi ratove po bliksom istoku i to mnogi smatraju ratom protiv muslimana.
Munare isti razlog religija.
Dali si ti za to da se bosnjacima koji su u drugim drzavama vec godinama a imaju dvojna drzavljanstva da im se zabrani pravo glasa ? .Ja nisam a za trebe neznam
Dali si ti za to da se bosnjacima koji su u drugim drzavama vec godinama a imaju dvojna drzavljanstva da im se zabrani pravo glasa ? .Ja nisam a za trebe neznam
- ultima_palabra
#179 Re: Budući hrvatski predsjednik
Pošto većina njih tamo nije došla svojom voljom, ne bih zabranjivao možda još 5-10 godina. S druge strane, bh. Hrvati ovdje nisu dijaspora, nego autohtoni građani BiH.Geronimo81 wrote:pitao i objasnio .Zasto toliko ima stranica o presjedniku SAD pa valjda sto SAD vodi ratove po bliksom istoku i to mnogi smatraju ratom protiv muslimana.
- and
#180 Re: Budući hrvatski predsjednik
ne možeš upoređivati bih državljane sa hrvatima iz bih jer u bih državljanstvo se ne može dobiti na osnovu nekog amandmana.ne možeš reći ja sam bosanac i dobiti državljanstvo.svi hrvati koji imaju veze sa hrvatskom,koji su državljanstvo dobili bez amandmana da ti se dedo izjasnio kao hrvat,imaju pravo na državljanstvo i pravo glasa.neki od glasača iz bih ne da nemaju veze sa hrvatskom,već u njoj možda nikad nisu ni bili.imaju obraza da ljudima u drugoj državi biraju predsjednika,a bune se kada komšić bude izabranGeronimo81 wrote:pitao i objasnio .Zasto toliko ima stranica o presjedniku SAD pa valjda sto SAD vodi ratove po bliksom istoku i to mnogi smatraju ratom protiv muslimana.
Last edited by and on 15/12/2009 14:42, edited 1 time in total.
-
Geronimo81
#181 Re: Budući hrvatski predsjednik
Reko ti to je ustav HR a i nema veze sto smo mi u bih autohtoni građani imamo pravo po ustavu RH da glasamo a sada zelimo li da glasamo to je nasa privatna stvar međutim 4 % glasova van hrvatske pokazuje koliko ih glasa.Ipak ja mislim da si ti jedan od one struje koja bi hrvatima u bih htjela da ukine dvojna drzavljanstva.ultima_palabra wrote:Pošto većina njih tamo nije došla svojom voljom, ne bih zabranjivao možda još 5-10 godina. S druge strane, bh. Hrvati ovdje nisu dijaspora, nego autohtoni građani BiH.Geronimo81 wrote:pitao i objasnio .Zasto toliko ima stranica o presjedniku SAD pa valjda sto SAD vodi ratove po bliksom istoku i to mnogi smatraju ratom protiv muslimana.
-
Geronimo81
#182 Re: Budući hrvatski predsjednik
pa reci ti da si hrvat pa dobij domovnicu ? rekoh ti to je ustav HR a ja uspoređujem dvojna drzavljanstva i glasovanje a ne ustave i nacine kako se dobiva drzaljanstvo.and wrote:ne možeš upoređivati bih državljane sa hrvatima iz bih jer u bih državljanstvo se ne može dobiti na osnovu nekog amandmana.ne možeš reći ja sam bosanac i dobiti državljanstvo.svi hrvati koji imaju veze sa hrvatskom,koji su državljanstvo dobili bez amandmana da ti se dedo izjasnio kao hrvat,imaju pravo na državljanstvo i pravo glasa.neki od glasača iz bih ne da nemaju veze sa hrvatskom,već u njoj možda nikad nisu ni bili.Geronimo81 wrote:pitao i objasnio .Zasto toliko ima stranica o presjedniku SAD pa valjda sto SAD vodi ratove po bliksom istoku i to mnogi smatraju ratom protiv muslimana.
- ultima_palabra
#183 Re: Budući hrvatski predsjednik
Geronimo81 wrote:Ipak ja mislim da si ti jedan od one struje koja bi hrvatima u bih htjela da ukine dvojna drzavljanstva.
- and
#184 Re: Budući hrvatski predsjednik
nikad ne bih uzeo državljanstvo druge države iako ga već imam po zakonu.upisan sam u knjigu državljana još prije devedesetihGeronimo81 wrote:pa reci ti da si hrvat pa dobij domovnicu ? rekoh ti to je ustav HR a ja uspoređujem dvojna drzavljanstva i glasovanje a ne ustave i nacine kako se dobiva drzaljanstvo.and wrote:ne možeš upoređivati bih državljane sa hrvatima iz bih jer u bih državljanstvo se ne može dobiti na osnovu nekog amandmana.ne možeš reći ja sam bosanac i dobiti državljanstvo.svi hrvati koji imaju veze sa hrvatskom,koji su državljanstvo dobili bez amandmana da ti se dedo izjasnio kao hrvat,imaju pravo na državljanstvo i pravo glasa.neki od glasača iz bih ne da nemaju veze sa hrvatskom,već u njoj možda nikad nisu ni bili.Geronimo81 wrote:pitao i objasnio .Zasto toliko ima stranica o presjedniku SAD pa valjda sto SAD vodi ratove po bliksom istoku i to mnogi smatraju ratom protiv muslimana.
svi ste stekli državljanstvo nezakonito na osnovu amandmana hdz-a,koji vam pred izbore pošalje čestitku da vas na to podsjeti.
ko ima osnovu za državljanstvo,a to je zakon o državljanstvu,bez hdz amandmana,treba da ima dvojno državljanstvo i pravo glasa,jer ima veze sa hrvatskom.99% nema veze sa hrvatskom i ne bi mogli dobiti državljanstvo.
možeš mi pojasniti zašto je sanader vijeću evrope tužio talijane zbog davanja državljanstva talijanima u hrvatskoj?
-
Geronimo81
#185 Re: Budući hrvatski predsjednik
tvoja stvar sto nebi uzeo imam pravo na njega i uzecu ga .and wrote:nikad ne bih uzeo državljanstvo druge države iako ga već imam po zakonu.upisan sam u knjigu državljana još prije devedesetihGeronimo81 wrote:pa reci ti da si hrvat pa dobij domovnicu ? rekoh ti to je ustav HR a ja uspoređujem dvojna drzavljanstva i glasovanje a ne ustave i nacine kako se dobiva drzaljanstvo.and wrote: ne možeš upoređivati bih državljane sa hrvatima iz bih jer u bih državljanstvo se ne može dobiti na osnovu nekog amandmana.ne možeš reći ja sam bosanac i dobiti državljanstvo.svi hrvati koji imaju veze sa hrvatskom,koji su državljanstvo dobili bez amandmana da ti se dedo izjasnio kao hrvat,imaju pravo na državljanstvo i pravo glasa.neki od glasača iz bih ne da nemaju veze sa hrvatskom,već u njoj možda nikad nisu ni bili.![]()
svi ste stekli državljanstvo nezakonito na osnovu amandmana hdz-a,koji vam pred izbore pošalje čestitku da vas na to podsjeti.
ko ima osnovu za državljanstvo,a to je zakon o državljanstvu,bez hdz amandmana,treba da ima dvojno državljanstvo i pravo glasa,jer ima veze sa hrvatskom.99% nema veze sa hrvatskom i ne bi mogli dobiti državljanstvo.
možeš mi pojasniti zašto je sanader vijeću evrope tužio talijane zbog davanja državljanstva talijanima u hrvatskoj?
nebi rekao da posalje cestitku da nas posjeti a mi se u velikom postotku odazovemo evo ti link sa zadnjim izborima
http://www.izbori.hr/2007Sabor/rezultat ... _0000.html
ti mislis da smo dobili nezakonito ja mislim da nismo a sada hocu li ja otici i glasati to je moja stvar.
Boli me briga za Sanadera a i za te talijane koji su dobili drzavljanstva italije kao i za politiku HDZ.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#186 Re: Budući hrvatski predsjednik
gadno je biti poliglotacro_rija wrote:
Hoces reci: kandidirao!?
- vee-jay
#187 Re: Budući hrvatski predsjednik
kako stoje kvote?
- BHCluster
#188 Re: Budući hrvatski predsjednik

sa index-a
- kiky
#189 Re: Budući hrvatski predsjednik
josipović, josipović ...
- vee-jay
#190 Re: Budući hrvatski predsjednik
pa to bas dobro izgleda. iako su to brojke bez dijaspore
nego kako to ide, ko ide u drugi krug?
nego kako to ide, ko ide u drugi krug?
- kiky
#191 Re: Budući hrvatski predsjednik
hrvati iz bih nevole ove nacionaliste i desničare ...
svi su složno za josipovića ...

- karanana
#192 Re: Budući hrvatski predsjednik
Milan for president. fali mi hrvatska zastava ali zamislite da masem trobojnicom
- travnik
#193 Re: Budući hrvatski predsjednik
Umjesto ironije trebao bi pokusati shvatiti zasto Hrvati iz BiH vise preferiraju Bandica ili Primorca, a ne Josipovica. Jednostavno: ocekuju ili su vec imali vecu korist od njih! Zasto to ne iskoristiti? Hrvatska ima značajne koristi i od BiH i od bh Hrvata, pa neka se malo vrati.kiky wrote:hrvati iz bih nevole ove nacionaliste i desničare ...
- kiky
#194 Re: Budući hrvatski predsjednik
po mom mišljenju, hrvatska i bih se trebaju uzajamno puno više pomagat ...
ima i previše toga od čega bi dvije zemlje mogle imati uzajamnu korist od sradnje ...
sam geo položaj upučuje na to ...
samo da hrvatska ima malko više respekta prema bosni ...
ali nejs ...
slažem se da nije ništa loše ako hrvatska pomaže hrvatsku zajednicu u bih ...
ali nemogu da shvatim, zašto insistirati na nekim hrvatskim entitetima umjesto da se zajedno borimo za ustavnu reformu i normalno administrativno uređenje naše zemlje ...
tu bi hrvatska svojim autoritetom mogla da pomogne, a sad je pravo vrijeme za to ...
i svima dobro ...
ima i previše toga od čega bi dvije zemlje mogle imati uzajamnu korist od sradnje ...
ali nejs ...
ali nemogu da shvatim, zašto insistirati na nekim hrvatskim entitetima umjesto da se zajedno borimo za ustavnu reformu i normalno administrativno uređenje naše zemlje ...
tu bi hrvatska svojim autoritetom mogla da pomogne, a sad je pravo vrijeme za to ...
i svima dobro ...
- Chmoljo
#195 Re: Budući hrvatski predsjednik
trebao bi i ti biti objektivan i priznati da bi većina hrvata u BiH voljela slušati neke bajke o trećem entitetu nego dobijati konkretne stvaritravnik wrote:Umjesto ironije trebao bi pokusati shvatiti zasto Hrvati iz BiH vise preferiraju Bandica ili Primorca, a ne Josipovica. Jednostavno: ocekuju ili su vec imali vecu korist od njih! Zasto to ne iskoristiti? Hrvatska ima značajne koristi i od BiH i od bh Hrvata, pa neka se malo vrati.kiky wrote:hrvati iz bih nevole ove nacionaliste i desničare ...
- vee-jay
#196 Re: Budući hrvatski predsjednik
cuj ne mozes, pa zato sto:kiky wrote:po mom mišljenju, hrvatska i bih se trebaju uzajamno puno više pomagat ...
ali nejs ...
i svima dobro ...
a) dio Hrvata u Hercegovini zeli da njihova rodna gruda bude dio Hrvatske i
b) zato sto se u Hrvatskoj trenutno vodi bitka za svaki glas, dakle zasto ne malo magle prodati onima kojima je magla preca od kruha
vazno je pratiti gdje je krajnost u ovoj kampanji, jer je to tek uvertira u ono sto nas ceka u toku naredne godine u nas...
btw. kad su stranacki izbori u Hrvatskoj?
- travnik
#197 Re: Budući hrvatski predsjednik
Ali isto tako treba biti objektivan i priznati da Vlada Hrvatske, kao i svi relevantni politicari i politicke stranke ne zagovaraju treći entitet, vec ga navode, uostalom kao i domaci politicari, stranke, analiticari i itd. kao jednu od mogucih opcija. Koliko ja znam svi pricaju o neovisnoj i jedinstvenoj BiH i dogovoru tri naroda.Chmoljo wrote:trebao bi i ti biti objektivan i priznati da bi većina hrvata u BiH voljela slušati neke bajke o trećem entitetu nego dobijati konkretne stvaritravnik wrote:Umjesto ironije trebao bi pokusati shvatiti zasto Hrvati iz BiH vise preferiraju Bandica ili Primorca, a ne Josipovica. Jednostavno: ocekuju ili su vec imali vecu korist od njih! Zasto to ne iskoristiti? Hrvatska ima značajne koristi i od BiH i od bh Hrvata, pa neka se malo vrati.kiky wrote:hrvati iz bih nevole ove nacionaliste i desničare ...
- and
#198 Re: Budući hrvatski predsjednik
stari predsjednik je bio u posjeti ruskom predsjedniku.ovaj je mesiću pokazao puljku gdje aktivira nuklearne bombe.
medvedev mu je rekao da je hrvatska na vrhu zemalja u koju će rusija ulagati.ne bi me iznenadilo,koliko rusi imaju para,da pokupuju komplet jadran.novi predsjednik znači mora na kurs ruskog,a i mi ćemo morati učiti kako se na ruskom kaže ima li soba
medvedev mu je rekao da je hrvatska na vrhu zemalja u koju će rusija ulagati.ne bi me iznenadilo,koliko rusi imaju para,da pokupuju komplet jadran.novi predsjednik znači mora na kurs ruskog,a i mi ćemo morati učiti kako se na ruskom kaže ima li soba
- Chmoljo
#199 Re: Budući hrvatski predsjednik
ama nemoj me pogrešno shvatiti, ja bih bio presretan da Beograd jedng dana uradi ono što je i Zagreb: distancirati se od nekih teritorijalnih zapišavanja po Bosni.travnik wrote:
Ali isto tako treba biti objektivan i priznati da Vlada Hrvatske, kao i svi relevantni politicari i politicke stranke ne zagovaraju treći entitet, vec ga navode, uostalom kao i domaci politicari, stranke, analiticari i itd. kao jednu od mogucih opcija. Koliko ja znam svi pricaju o neovisnoj i jedinstvenoj BiH i dogovoru tri naroda.
samo hoću da ti kažem da narod uglavnom voli bajke tipa: stvaranje, ukidanje i referundumi
kad bi mi gledali da glasamo za one koji nam mogu stvoriti nešto imali bi smo kvalitetne političare na vlasti i u BiH
- amrica
#200 Re: Budući hrvatski predsjednik
tema je novi predsjednik RH, a ne milion puta prezvakana tema o (ne)ravnopravnosti.
Prema anketama, Kajina nema medju ozbiljnim kandidatima, ali krenuo je u medijsku kampanju prije par dana, mozda mu skoci rejting.
A Bandic je skupio par glasova onim puzanjem na guzi u Brckom
Besplatan reklamni prostor u svim vijestima, na svim portalima...
Prema anketama, Kajina nema medju ozbiljnim kandidatima, ali krenuo je u medijsku kampanju prije par dana, mozda mu skoci rejting.
A Bandic je skupio par glasova onim puzanjem na guzi u Brckom