Gašenje Radija 202! :(
Moderator: anex
-
neocekivana_sila
#176 Re: Gašenje Radija 202! :(
Sta to znaci ? Da je masovna slusanost pokazatelj kvaliteta nekog radija?
Da li mali broj konzumenata [ili cak mali broj upucenih] umanjuje vrijednost prezentovanog kulturnog ili umjetnickog rada?
Tako gledano, ni Van Gogh nije neki umjetnik, posto je eventualno 10% planete upoznato sa njegovim radom, ali je zato Britney Spears velika umjetnica i nasla je sponzore, glumi u reklamama?
Sad mozemo unedogled raspravljati da li je Sharan glup i kome se svidja CZ, a kome ne. Tu se ne moze postaviti jasan kriterij ko zasluzuje da nastavi s radom na drzavni racun, ko ne. Ako znamo da npr. Fuad Backovic godinama prima platu od Ministarstva kulture kao slobodni umjetnik, da mu je u prvim godinama rada uplacivano na racun po 80.000 KM za snimanje materijala, ako znamo izvore finasiranja kinematografskih idiotija kao sto je Nafaka i kvazi-mafijaska serija kojoj se ni naziva ne sjecam, ako znamo da placamo pretplatu na kojoj se uredno govori jezik susjedne zemlje kakav se nikad u BiH govorio nije itd itd., nerazumljivo je otkud poriv da se podržava ukidanje jednog urbanog, dobronamjernog radija kao sto je 202-ka.
Da li mali broj konzumenata [ili cak mali broj upucenih] umanjuje vrijednost prezentovanog kulturnog ili umjetnickog rada?
Tako gledano, ni Van Gogh nije neki umjetnik, posto je eventualno 10% planete upoznato sa njegovim radom, ali je zato Britney Spears velika umjetnica i nasla je sponzore, glumi u reklamama?
Sad mozemo unedogled raspravljati da li je Sharan glup i kome se svidja CZ, a kome ne. Tu se ne moze postaviti jasan kriterij ko zasluzuje da nastavi s radom na drzavni racun, ko ne. Ako znamo da npr. Fuad Backovic godinama prima platu od Ministarstva kulture kao slobodni umjetnik, da mu je u prvim godinama rada uplacivano na racun po 80.000 KM za snimanje materijala, ako znamo izvore finasiranja kinematografskih idiotija kao sto je Nafaka i kvazi-mafijaska serija kojoj se ni naziva ne sjecam, ako znamo da placamo pretplatu na kojoj se uredno govori jezik susjedne zemlje kakav se nikad u BiH govorio nije itd itd., nerazumljivo je otkud poriv da se podržava ukidanje jednog urbanog, dobronamjernog radija kao sto je 202-ka.
-
uroborus
#178 Re: Gašenje Radija 202! :(
neocekivana_sila wrote:Sta to znaci ? Da je masovna slusanost pokazatelj kvaliteta nekog radija?
Naravno da masovnost nije nikakav pokazatelj, ali u slucaju 202-ke ona, po svemu sudeci, je od krucijalnog znacaja, jer cak i ovdasnji poseljaceni kapitalizam funkcionise po onoj: koliko reklame, toliko i muzike.
Eto, doslo je i njima iz guzice u glavu da vise ne mogu funkcionisati od sadake, a europski fondovi koji su zdusno pomagali ovdasnju anemicnu "urbanu gerilu" vec odavno su digli ruke od ove zemlje-slucaja, pa je sama 202-ka dosla u poziciju da se hvata za slamku! I sto sad? Gasi se i radio-Naba i tamo neki radio-Boston jer nisu izmirili obaveze prema RAK-u t.j drzavi, sigurno te boli rinaka za njih, jer, jebi ga, nisu "urbani"...stoga, nek' crknu!
Dalje, sto se tice malog Fude, sa jedne, i Sharana, sa druge strane, milsim da tu uopste nema neke bitne razlike jer obojica, bar po meni, svojom pojavom u medijima na najbolji nacin prezentuju apsurd u kojem zivimo.
Kako je Fudo iskoristio familijarno-rodjacke veze za lansiranje u "estradnu orbitu", tako su Sharan&co. koristili 202-ku kao odskocnu dasku kako bi se profilrali kao, nazalost, novinarski polu-prozvod(i).
Dovoljno je istog bilo vidjeti kao dio "Zion tribe-a" u kojem je dominirao tipicno provincijski rock'n'roll krkanluk, svojevrstan tipicnim metal-muzjacima, zacinjen sirovim humorom i besmislenim monolozima koji se predstavljao, valjda, kao nesto progresivno i moderno naspram jednog Zmaja od Sipova...jako, jebo te, jako...
- uvjek dobar gost
#179 Re: Gašenje Radija 202! :(
Istina je na sredini... negdje između razmišljanja uroborus-a i neočekivane sile....
propadanje po,emutog radia počelo je prije poar godina, tri mislim... kada su se oni svojim programom ograničili na uzak krug slušalaca koji je mogao da vari ono što su oni od muzike puštali, neću da kažem da je ta muzika loša, ali svakako je ovoj populaciji bila nepoznanica i kao takva nije bila prihvaćena ...
Sad možemo polemisati o taktici koja je korištena, možemo diskutovati o programskoj šemi, o tome što su im se play liste znale često ponavljati iz dana u dan ili čak i u toku jednog dana...
No radio 202 je simbol , a mi smo upali u zamku da ga poistovjećujemo sa tri osobe il četri, taj radio je star 38 godina.. stariji je od mene.. značio je nešto generacijama, uticao je kroz to vrijeme na ljude, davao je priliku novinarima i zaljubljenicima u muziku da se ispolje....
Nije Šaran kriv što su ga glavne ribe ostavile da se sam bori, da sam diže glas... za 202-ku, nije on kriv što "velike" ribe se ušutale jer imaju oraha u džepovima, Džemo ... jeli se šef FTV-a oglasio.. jesu li se oglasili oni koji su prešli na federalni radio... zašto pravnici sa FTV-a šute a zakon o Javnom servisu je pun nejasnoća i kao takav nije spreman da se provodi, a pogotovo da se počinje sa gašenjem 202-ke...
Ja lično biću u jednu ruku tužan kad sa frekfencije 93.1 bude emitovana tišina il kad bude šuštalo samo.. ne zato što volim Šarana il Adija, ne zato što obožavam muziku koja se emituje... već čisto zato što mi se smanjuje broj frekfencija koje mogu da slušam, biću tužan jer otprilike znam šta se iza brda valja.. biću tužan jer ovo će biti još jedan poraz.... biću tužan u drugu ruku jer gašenje 202 ke pokazatelj je da ovaj grad šutke podnosi torturu... jer poligon je ovo zakulisnih igara koje su uvijek i iznova na štetu građana ovog grada kojih i nema toliko koliko bi ih trebalo biti i koliko bi ja volio !
propadanje po,emutog radia počelo je prije poar godina, tri mislim... kada su se oni svojim programom ograničili na uzak krug slušalaca koji je mogao da vari ono što su oni od muzike puštali, neću da kažem da je ta muzika loša, ali svakako je ovoj populaciji bila nepoznanica i kao takva nije bila prihvaćena ...
Sad možemo polemisati o taktici koja je korištena, možemo diskutovati o programskoj šemi, o tome što su im se play liste znale često ponavljati iz dana u dan ili čak i u toku jednog dana...
No radio 202 je simbol , a mi smo upali u zamku da ga poistovjećujemo sa tri osobe il četri, taj radio je star 38 godina.. stariji je od mene.. značio je nešto generacijama, uticao je kroz to vrijeme na ljude, davao je priliku novinarima i zaljubljenicima u muziku da se ispolje....
Nije Šaran kriv što su ga glavne ribe ostavile da se sam bori, da sam diže glas... za 202-ku, nije on kriv što "velike" ribe se ušutale jer imaju oraha u džepovima, Džemo ... jeli se šef FTV-a oglasio.. jesu li se oglasili oni koji su prešli na federalni radio... zašto pravnici sa FTV-a šute a zakon o Javnom servisu je pun nejasnoća i kao takav nije spreman da se provodi, a pogotovo da se počinje sa gašenjem 202-ke...
Ja lično biću u jednu ruku tužan kad sa frekfencije 93.1 bude emitovana tišina il kad bude šuštalo samo.. ne zato što volim Šarana il Adija, ne zato što obožavam muziku koja se emituje... već čisto zato što mi se smanjuje broj frekfencija koje mogu da slušam, biću tužan jer otprilike znam šta se iza brda valja.. biću tužan jer ovo će biti još jedan poraz.... biću tužan u drugu ruku jer gašenje 202 ke pokazatelj je da ovaj grad šutke podnosi torturu... jer poligon je ovo zakulisnih igara koje su uvijek i iznova na štetu građana ovog grada kojih i nema toliko koliko bi ih trebalo biti i koliko bi ja volio !
-
donBeton
#180 Re: Gašenje Radija 202! :(
93.1 je jedina frekvencija zbog koje sam maksuz palio radio.
Međutim, prema mom mišljenju trebao bi postojati samo jedan javni TV program i jedan javni radio program, na državnom nivou, sve bih ostalo poukidao.
Nadam se da će ljudi iz dvjestodvojke sami shvatiti da nisu u pravu i da se u ovom vremenu ne posluje na taj način te okrenuti film u svoju korist i da ću opet moći paliti tranzistor maksuz zbog njih.
Međutim, prema mom mišljenju trebao bi postojati samo jedan javni TV program i jedan javni radio program, na državnom nivou, sve bih ostalo poukidao.
Nadam se da će ljudi iz dvjestodvojke sami shvatiti da nisu u pravu i da se u ovom vremenu ne posluje na taj način te okrenuti film u svoju korist i da ću opet moći paliti tranzistor maksuz zbog njih.
-
sarajevo63
#181 Re: Gašenje Radija 202! :(
Koliko samo stručnih mišljenja za pročitati...sve sami zapo- i upo- slenici JS. Svi kao i obično znaju sve. Od sheme do vrha države. A Sharana gledaju, slušaju pa pljuju.
No Sharan nije 202. Sharan je dio ekipe 202, sadašnje.
93.1
93.1
- chuchumbamayumbe
#182 Re: Gašenje Radija 202! :(
Kakva je situacija sa eFM radiom?!
Misljenja sam da treba pod hitno osnivati neku stanicu, tipa sto su nekada bili ZID ili ISV, ako je moguce dobiti dozvolu od RAK-a i ako ima iko kome pare nisu prioritet. Znaci, da se stanica samoodrzava reklamama, ali da to ne bude megalomanski (tipa RSG i slicne koje su dovele same sebe do neslusljivosti od silnih reklama).
Ima li entuzijasta koji su spremni uci u takav projekat?
Misljenja sam da treba pod hitno osnivati neku stanicu, tipa sto su nekada bili ZID ili ISV, ako je moguce dobiti dozvolu od RAK-a i ako ima iko kome pare nisu prioritet. Znaci, da se stanica samoodrzava reklamama, ali da to ne bude megalomanski (tipa RSG i slicne koje su dovele same sebe do neslusljivosti od silnih reklama).
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#183 Re: Gašenje Radija 202! :(
ISV je realno bio najbolji i po meni, jedini sasvim urbani radio. Nisu imali neke emisije, uglavnom muzika, ali jednako zastupljena i strana i domaći rock, bez HC, repa i sličnih gluposti. I ono malo reklama što su imali, bile su tako rijetke a simpatično napravljene. Zašto su ih stranci ukinuli, ni do danas mi nije jasno.chuchumbamayumbe wrote:Kakva je situacija sa eFM radiom?!
- chuchumbamayumbe
#184 Re: Gašenje Radija 202! :(
Ja nesto ne mogu da se sjetim kada su definitivno prestali sa emitovanjem ZID i ISV, sjeca li se neko koje godine.Pera Trta wrote:ISV je realno bio najbolji i po meni, jedini sasvim urbani radio. Nisu imali neke emisije, uglavnom muzika, ali jednako zastupljena i strana i domaći rock, bez HC, repa i sličnih gluposti. I ono malo reklama što su imali, bile su tako rijetke a simpatično napravljene. Zašto su ih stranci ukinuli, ni do danas mi nije jasno.chuchumbamayumbe wrote:Kakva je situacija sa eFM radiom?!
Ima nekakvo objasnjenje na RAK stranici zasto ISV nije dobio licencu, medjutim, koliko se sjecam, ugasen je prije ove frke sa RAK-om, pa je Zeljko Janusic aplicirao za ponovnu dozvolu, ali je prosao BIR, ISV ispushio i to je to.
Mozda bi trebalo vidjeti, da se entuzijasti tipa Zeljke i ostalih malo zadeveraju i osnuju nesto konkretno, ne mora to biti 202 ili ISV, neka se zove kako god, samo da ne tonemo vise u glib, da bar postoji mrva nade da nismo dibidus postali kasaba.
- chuchumbamayumbe
#185 Re: Gašenje Radija 202! :(
Ne zelim da tema ode u off-topic, ali ima nesto u kompletnoj prici glede "urbanog" i onog drugog u Sarajevu.
Po meni, nije sve tako jednostavno kako se cini, mozda sam prevelik paranoik, ali se prisjetih jedne, ne tako davne teme...
Zadnja recenica je najbitnija!
Sto bi rek'o RASMC: "Urbano, samo urbano...".
Prilog Oslobođenja, Antena, 25.05.2007.
Željko Janušić - "Krunski sam svjedok da BiH ima rak"
Protekle sedmice otvoren je tender koji je raspisala Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) za dodjelu frekvencije 96,5 FM u Sarajevu, a koju je dobio radio Islamske zajednice BIR. Ovu frekvenciju mnoge Sarajlije pamte jer je na njoj, od 1993.godine, program emitova nekada veoma slušani ISV radio.
ISV radiju je RAK 2001.godine oduzeo frekvenciju jer je dotadašnji vlasnik iselio iz BiH i time izgubio pravo na frekvenciju, a novi vlasnik Željko Janušić morao je aplicirati za drugu. Na 96,5 FM program je počeo emitirati radio Sv.Jovan koji se ubrzo na zahtjev visokog predstavnika, ugasio. Otada, ova frekvencija je slobodna.
Željko je čekao 6 godina na tender. Za to vrijeme pripremio je projekat od 400 strana u kojem je do detalja razrađen programski, finasijski i tehnički plan za rad ISV radija. Međutim, na tenderu ga je pobijedila IZ sa projektom od dvadesetak strana.
"Krunski sam svjedok da ova zemlja ima rak", veli Željko ogorčen što je njegov projekat odbijen. "ISV radio se emitovao na ovoj frekvenciji od 1993.godine. Bili smo jedna od najslušanijih radiostanica u BiH. Kada su mi 2001.godine oduzeli frekvenciju i dali je radiju Sv.Jovan, čelnici RAK-a su me uvjeravali da će mi vratiti istu najkasnije za tri mjeseca. Evo, prošlo je 6 godina i to se nije dogodilo", kaže Željko.
Vlasnik nekadašnjeg ISV radija bio je ubijeđen da će proći na tenderu. Veli da je sve isplanirao do detalja. Nije bilo propusta ni u jednom segmentu. Kaže, imao je preporuke od svih domaćih i međunarodnih institucija, pa čak i od Međureligijskog vijeća.
"400 strana. Godine i godine rada, a onda vas "uzmu" ljudi koji su za pola dana isplanirali projekat. Od osam frekvencija za koje je radio IZ BIR aplicirao, dobio je svih 8. To najbolje govori o "fer pleju" na ovim tenderima", kaže Željko.
RAK niije želio komentarisati rezultate tendera, jer pravo žalbe traje do 25.maja, pa se tender još smatra poslovnom tajnom.
I OVOME:
Regulatorna agencija za ekskomunikacije
Piše: Eldin Hadžović
Frekvencija 96,5 FM, koja je nekada pripadala progresivnom, urbanom i slušanom sarajevskom radiju ISV, od 30. aprila ove godine pripada Islamskoj zajednici u BiH. Na konkursu je podijeljeno, kako se to kaže, 38 frekventnih resursa, a Islamska zajednica je dobila ukupno osam jer u RAK-u smatraju da su Banjoj Luci potrebni urbani sadržaji, a da Sarajevu nisu! Stanica 3M Music Company je dobila frekvenciju za teritorij grada Banje Luke jer je "izrazila potrebu za za uvođenjem posebnog programa namijenjenog urbanoj populaciji", dok Islamska zajednica, kroz tvrtku RTV BIR dobija frekvenciju u Sarajevu "imajući u vidu činjenicu da stanica namjerava emitirati specifične programske sadržaje namijenjene određenoj populaciji stanovništva"?!
ISV je radio sa preporukama mnogobrojnih uglednih domaćih i međunarodnih institucija. Uz obimnu aplikaciju, vlasnik ISV-a Željko Janušić priložio je i garancije o tehničkoj spremnosti za emitiranje, pošto stanica već posjeduje svu infrastrukturu za rad. Ipak, ISV na tenderu za to dobija šest bodova, dok RTV BIR dobija sedam poena na osnovu tvrdnje da će kupiti transmisionu opremu. "Na Dan Evrope, 9. maja, dobijam odbijenicu, iz koje vidim da me je na tenderu pobijedila Islamska zajednica. Nemam ništa protiv Islamske zajednice niti protiv vjerskog programa, ali mislim da je tender bio krajnje nepošten, te da se RAK prilikom donošenja odluke nije rukovodio profesijom. Zar je moguće da smatraju da Sarajevu nisu potrebni urbani sadržaji?", izjavio je Janušić za Dane.
U Regulatornoj agenciji nisu htjeli komentirati ništa od navedenog. Glasnogovornica RAK-a Amela Odobašić je uz izgovor "proceduralnm razlozima" kazala da ne može komentarisati pomenuti predmet, dok "Vijeće Agencije ne donese konačnu odluku po uloženim žalbama", te da "trenutno ne raspolaže informacijom o datumu održavanja sjednice Vijeća".
Remzija Pitić, direktor RTV-a BIR d.o.o. Sarajevo je Danima rekao da se oko čitavog slučaja "podigla nepotrebna vika": "Ovo su napadi na Islamsku zajednicu. Da su magazin Dani ili Eldin Hadžović osobno podnijeli zahtjeve za frekvenciju, ne bi bilo nikakvih problema", rekao je Pitić.
BIR d.o.o. je registriran u novembru prošle godine i još uvijek ne posjeduje nikakvu infrastrukturu za emitiranje programa. Direktor Pitić se uzda u Boga kad govori o eventualnom datumu puštanja stanice u promet: "Najpreciznije što sada mogu reći je - inše-allah! Znam samo da će BIR biti normalna stanica, nešto kao javni servis muslimana u BiH. To ipak ne znači da ćemo imati program isključivo za muslimane. Naprimjer, veliki broj ljudi ne zna ući u tramvaj, mislim da bi se na našim talasima moralo naći mjesta za unapređenje opće kulture stanovništva, a to je korisno za sve, ne samo za muslimane. I mi možemo imati urbani program." ......
Po meni, nije sve tako jednostavno kako se cini, mozda sam prevelik paranoik, ali se prisjetih jedne, ne tako davne teme...
Zadnja recenica je najbitnija!
Sto bi rek'o RASMC: "Urbano, samo urbano...".
Prilog Oslobođenja, Antena, 25.05.2007.
Željko Janušić - "Krunski sam svjedok da BiH ima rak"
Protekle sedmice otvoren je tender koji je raspisala Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) za dodjelu frekvencije 96,5 FM u Sarajevu, a koju je dobio radio Islamske zajednice BIR. Ovu frekvenciju mnoge Sarajlije pamte jer je na njoj, od 1993.godine, program emitova nekada veoma slušani ISV radio.
ISV radiju je RAK 2001.godine oduzeo frekvenciju jer je dotadašnji vlasnik iselio iz BiH i time izgubio pravo na frekvenciju, a novi vlasnik Željko Janušić morao je aplicirati za drugu. Na 96,5 FM program je počeo emitirati radio Sv.Jovan koji se ubrzo na zahtjev visokog predstavnika, ugasio. Otada, ova frekvencija je slobodna.
Željko je čekao 6 godina na tender. Za to vrijeme pripremio je projekat od 400 strana u kojem je do detalja razrađen programski, finasijski i tehnički plan za rad ISV radija. Međutim, na tenderu ga je pobijedila IZ sa projektom od dvadesetak strana.
"Krunski sam svjedok da ova zemlja ima rak", veli Željko ogorčen što je njegov projekat odbijen. "ISV radio se emitovao na ovoj frekvenciji od 1993.godine. Bili smo jedna od najslušanijih radiostanica u BiH. Kada su mi 2001.godine oduzeli frekvenciju i dali je radiju Sv.Jovan, čelnici RAK-a su me uvjeravali da će mi vratiti istu najkasnije za tri mjeseca. Evo, prošlo je 6 godina i to se nije dogodilo", kaže Željko.
Vlasnik nekadašnjeg ISV radija bio je ubijeđen da će proći na tenderu. Veli da je sve isplanirao do detalja. Nije bilo propusta ni u jednom segmentu. Kaže, imao je preporuke od svih domaćih i međunarodnih institucija, pa čak i od Međureligijskog vijeća.
"400 strana. Godine i godine rada, a onda vas "uzmu" ljudi koji su za pola dana isplanirali projekat. Od osam frekvencija za koje je radio IZ BIR aplicirao, dobio je svih 8. To najbolje govori o "fer pleju" na ovim tenderima", kaže Željko.
RAK niije želio komentarisati rezultate tendera, jer pravo žalbe traje do 25.maja, pa se tender još smatra poslovnom tajnom.
I OVOME:
Regulatorna agencija za ekskomunikacije
Piše: Eldin Hadžović
Frekvencija 96,5 FM, koja je nekada pripadala progresivnom, urbanom i slušanom sarajevskom radiju ISV, od 30. aprila ove godine pripada Islamskoj zajednici u BiH. Na konkursu je podijeljeno, kako se to kaže, 38 frekventnih resursa, a Islamska zajednica je dobila ukupno osam jer u RAK-u smatraju da su Banjoj Luci potrebni urbani sadržaji, a da Sarajevu nisu! Stanica 3M Music Company je dobila frekvenciju za teritorij grada Banje Luke jer je "izrazila potrebu za za uvođenjem posebnog programa namijenjenog urbanoj populaciji", dok Islamska zajednica, kroz tvrtku RTV BIR dobija frekvenciju u Sarajevu "imajući u vidu činjenicu da stanica namjerava emitirati specifične programske sadržaje namijenjene određenoj populaciji stanovništva"?!
ISV je radio sa preporukama mnogobrojnih uglednih domaćih i međunarodnih institucija. Uz obimnu aplikaciju, vlasnik ISV-a Željko Janušić priložio je i garancije o tehničkoj spremnosti za emitiranje, pošto stanica već posjeduje svu infrastrukturu za rad. Ipak, ISV na tenderu za to dobija šest bodova, dok RTV BIR dobija sedam poena na osnovu tvrdnje da će kupiti transmisionu opremu. "Na Dan Evrope, 9. maja, dobijam odbijenicu, iz koje vidim da me je na tenderu pobijedila Islamska zajednica. Nemam ništa protiv Islamske zajednice niti protiv vjerskog programa, ali mislim da je tender bio krajnje nepošten, te da se RAK prilikom donošenja odluke nije rukovodio profesijom. Zar je moguće da smatraju da Sarajevu nisu potrebni urbani sadržaji?", izjavio je Janušić za Dane.
U Regulatornoj agenciji nisu htjeli komentirati ništa od navedenog. Glasnogovornica RAK-a Amela Odobašić je uz izgovor "proceduralnm razlozima" kazala da ne može komentarisati pomenuti predmet, dok "Vijeće Agencije ne donese konačnu odluku po uloženim žalbama", te da "trenutno ne raspolaže informacijom o datumu održavanja sjednice Vijeća".
Remzija Pitić, direktor RTV-a BIR d.o.o. Sarajevo je Danima rekao da se oko čitavog slučaja "podigla nepotrebna vika": "Ovo su napadi na Islamsku zajednicu. Da su magazin Dani ili Eldin Hadžović osobno podnijeli zahtjeve za frekvenciju, ne bi bilo nikakvih problema", rekao je Pitić.
BIR d.o.o. je registriran u novembru prošle godine i još uvijek ne posjeduje nikakvu infrastrukturu za emitiranje programa. Direktor Pitić se uzda u Boga kad govori o eventualnom datumu puštanja stanice u promet: "Najpreciznije što sada mogu reći je - inše-allah! Znam samo da će BIR biti normalna stanica, nešto kao javni servis muslimana u BiH. To ipak ne znači da ćemo imati program isključivo za muslimane. Naprimjer, veliki broj ljudi ne zna ući u tramvaj, mislim da bi se na našim talasima moralo naći mjesta za unapređenje opće kulture stanovništva, a to je korisno za sve, ne samo za muslimane. I mi možemo imati urbani program." ......
-
uroborus
#186 Re: Gašenje Radija 202! :(
Mislim da si se malo-vise zajeb'o po pitanju Sharana, jer je ovdje ne vidim nikoga ko doticnog "pljuje" u stilu: joj mu glave, divi ga molim te! Naprotiv, rijec je o argumentovanoj kritici koja se tice njegove same pojave i samoprezentacije kako u elektronskim, tako i u stampanim medijima. Jel' to neki problem????sarajevo63 wrote:Koliko samo stručnih mišljenja za pročitati...sve sami zapo- i upo- slenici JS. Svi kao i obično znaju sve. Od sheme do vrha države. A Sharana gledaju, slušaju pa pljuju.
93.1
Niko i ne tvrdi da je Sharan 202-ka, ne daj boze, ali sudeci po svim dosadasnjim postovima raji dobrano ide na neku stvar!
Ali, haj'mo biti malo objektivni, da 202-ka ima takav znacaj, za grad koji broji gotovo pola milona stanovnika, onda se na skupu podrske ne bi nasla grupica ljudi od kojih je vecina bila ili jeste dio tog radia, zar ne?
Jebi ga, i to je pokazatelj...
Bitna stvar koja se mora pomenuti po pitanju svih tih "progresivnih snaga" koje, kako se same predstavljaju, stoje nasuprot nacinalistickim oligarhijama jeste- zasto se one, prvenstveno, urusavaju iznutra?
Cini mi se da oni svih ovi godina jasu na ledjima te "progresivnosti", dobro je unovce ili se uhljebe, postanu karijeristi i puki demagozi koji se smjese sa tv-ekrana, i kad treba, kao u ovom slucaju, onda traze od "postovanih sugradjana" da im cuvaju guzicu!
Sutra bi ja prvi dosao da podrzim ekipu 202-ke da sam ikoga od njih vidjeo kao support prosle godine svim onim radnicima koji su na plus 36 stepeni jebavali i Vladi i Brankovicu mater! Mozda to nije njihov nivo, u tom slucaju dobro je ako "urbani busmani" pruze i deklarativnu podrsku, jer koji ce kurac medju krezubim rudarima i ocajnim radnicama "Aide"...njih i onako ne zanima ko su to bili headlineri na zadnjem "Metal Campu" u Sloveniji!
- saibaba
#187 Re: Gašenje Radija 202! :(
Ja lično ne bi dao 6 KM mjesecno za platu nezrelom tinejdžeru koji nema pojma o zanatu kojim se bavi da lijeci svoje frustracije samopromocijom na radio talasima ...
- KadSeMrtviProbudimo
- latentnicinik
#189 Re: Gašenje Radija 202! :(
glumiti budalu, tj. sebe, ova ekipa može samo na račun budžeta. zalibo ih - krevelje se, dernjaju, "budu urbani", a ono kapa,kapa..nista brale...
ta grupa ima sansu da potpuno cisto pokrene ponovo privatni radio 202 i da pokazu svoju pravu sposobnost ...
Najgore u svemu ovome je što će se oni opet priheftati negdje da ih ja, ti i ostatak naroda plaćamo. Adi već jest, ne sumnjam ni da će sharan. elita je to brale, urbana elita
-
kijameta
#190 Re: Gašenje Radija 202! :(
Ne pomaze tu entuzijazam i ne moze se nista uraditi. Jer jednostavno za radio moras imati frekvenciju a nje ne mozes dobiti. Nema tu nade. Zeljko(vlasnik ISV-a) bije bitku sa vjetrenjacama,evo vec 6 godina. Nema tu nade,nikakve.chuchumbamayumbe wrote:Ja nesto ne mogu da se sjetim kada su definitivno prestali sa emitovanjem ZID i ISV, sjeca li se neko koje godine.Pera Trta wrote:ISV je realno bio najbolji i po meni, jedini sasvim urbani radio. Nisu imali neke emisije, uglavnom muzika, ali jednako zastupljena i strana i domaći rock, bez HC, repa i sličnih gluposti. I ono malo reklama što su imali, bile su tako rijetke a simpatično napravljene. Zašto su ih stranci ukinuli, ni do danas mi nije jasno.chuchumbamayumbe wrote:Kakva je situacija sa eFM radiom?!
Ima nekakvo objasnjenje na RAK stranici zasto ISV nije dobio licencu, medjutim, koliko se sjecam, ugasen je prije ove frke sa RAK-om, pa je Zeljko Janusic aplicirao za ponovnu dozvolu, ali je prosao BIR, ISV ispushio i to je to.
Mozda bi trebalo vidjeti, da se entuzijasti tipa Zeljke i ostalih malo zadeveraju i osnuju nesto konkretno, ne mora to biti 202 ili ISV, neka se zove kako god, samo da ne tonemo vise u glib, da bar postoji mrva nade da nismo dibidus postali kasaba.
Necu da psujem a psovao bih rado.
- chuchumbamayumbe
#191 Re: Gašenje Radija 202! :(
A jel to vec neko zapik'o 93.1 frekvenciju?!
-
sarajevo63
#192 Re: Gašenje Radija 202! :(
Budžetski informirani tastaturaši: ima li iko pojma koliko treba radiju 202 za godinu dana emitovanja?
Urbana elita je Deen koji je dobio lovu za studije izvan nam zemlje naše.
Da papcima sijaju oči Sarajevo bi bilo ko Las Vegas.
202
202
-
donBeton
#193 Re: Gašenje Radija 202! :(
Da im treba jedna marka ne trebaju je dobiti. Po mom misljenju ni oni ni TVSA, ni FTV, ni Radio Federacije, ni RTRS i njihov radio... Ne zbog programa koji nude i to svakoga objektivnog u ovom momentu ne bi smjelo ni zanimati, već zbog normalizacije ove države i sistema. Pa mi haman imamo više javnih radio stanica nego privatnih... A to ne može tako. A dvjestodvojka to zna već duže vrijeme i ignorišu to, a sad manipulišu uglavnom mlađom rajom.sarajevo63 wrote:Budžetski informirani tastaturaši: ima li iko pojma koliko treba radiju 202 za godinu dana emitovanja?
-
uroborus
#194 Re: Gašenje Radija 202! :(
Evo razloga zbog kojeg treba staviti lokot na frekvenciju 202-ke...vi bi da vas papci finasiraju i pri tome da im se rugate...prica ti je zesca karina, brale!sarajevo63 wrote: Da papcima sijaju oči Sarajevo bi bilo ko Las Vegas.
202
- latentnicinik
#195 Re: Gašenje Radija 202! :(
Zaboli me koliko im treba. Da je marka, previše je za one budalesarajevo63 wrote:Budžetski informirani tastaturaši: ima li iko pojma koliko treba radiju 202 za godinu dana emitovanja?
202
ps. šaranu bi oči sjajile ko novogodišnja jelka
- Prpa.ba
#196 Re: Gašenje Radija 202! :(
uroborus wrote:Evo razloga zbog kojeg treba staviti lokot na frekvenciju 202-ke...vi bi da vas papci finasiraju i pri tome da im se rugate...prica ti je zesca karina, brale!
-
sarajevo63
#197 Re: Gašenje Radija 202! :(
uroborus and prpa, pa ba
: kad bi imali te lokote i tu vlast koju bi kao da imate morebit bi i profukcionisao JSBiH
za novogodišnje jelke zapitajte Kešu i Arziju, al to je već drugi par opanaka...opanci su odavno ušli na sva vrata u ovaj grad
brale je izraz sa livada, ja Ti to ne kontam
no tema je: g(u)ašenje 202, stoga kome se ne sviđa ima nade još za istim
jer uvijek je bio izbornik misli i vladavina onih koji imaju ono što misle da imaju kako bi smogli spominjati (o)karine
ide hladno vrijeme, kažu, pa za tastature, isto će biti i s proljeća, kažu biće bolja godina od ove prethodne
ne morate se truditi odgovarati
za 202
, a uposlenik ne daj Bože da jesam ...hoće ga utušiti (Radio)
za novogodišnje jelke zapitajte Kešu i Arziju, al to je već drugi par opanaka...opanci su odavno ušli na sva vrata u ovaj grad
ide hladno vrijeme, kažu, pa za tastature, isto će biti i s proljeća, kažu biće bolja godina od ove prethodne
za 202
-
uroborus
#198 Re: Gašenje Radija 202! :(
sarajevo63, toplo ti preporucam da se dalje ne trudis odgovarati jer svakim novim postom samo proizvodis kontra-efekat po pitanju 202-ke! Vise joj stetis sa tom kvaziurbanom spikom o papcima koji su zagadili Seher turbo-folkom i slicnim shundom kojima takvi kao ti predstavljaju altenativu. Alternativu koja je vec odavno prikljucena na aparat za vjestacko disanje, alternativu koja jos fura fazon o "gradjanima" i "seljacima", alternativu koja ne moze napuniti Zetru za nastup jednog Lou Reeda, alternativu koja je podjeljena u klanove kojima preovaldava licni interes, sujeta i egozam, alternativu, vjestacki napuhanu k'o kakvu zabu, parama bjelosvjetski organizacija koja sve ove godine opstaje bas na toj spiki o Shoshonima i domicilnim, a pri tome ne postize nikakve razultate, alternativnu koja na mjesto papanluka zeli ustoliciti malogradjanski moral kao zamjenu!sarajevo63 wrote:uroborus and prpa, pa ba: kad bi imali te lokote i tu vlast koju bi kao da imate morebit bi i profukcionisao JSBiH
jer uvijek je bio izbornik misli i vladavina onih koji imaju ono što misle da imaju kako bi smogli spominjati (o)karine
za 202, a uposlenik ne daj Bože da jesam ...hoće ga utušiti (Radio)
E, vidis, ja takvoj prici ne podlijezem, dolazila ona od strane 202-ke ili, pak, od strane Hayata, jer sve je to tapaknje u mraku...sa obje strane!
Jos nesto, cjelo vrijeme pojedinci forsiraju nekakvu pricu o 202-ci poredeci je sa zagrebackom 101 ili sa beogradskim StudioB, sto je van pameti! 202-ka nikad nije imala tako siroku ulogu kao sto su gore navedeni, i o njenoj "legendarnosti" se moze govoriti na nekakvom lokalno-sarajvskom nivou t.j na nivou oni par opstina/opcina gdje se njen signal mogao "uhvatiti"! Uzdizati je iznad nivo kantonalni granica je totalni apsurd, jer dalje od Vogosce vec pocinje svojevrsna terra incognita, teritorija kojom vladaju Shoshoni!
-
pjegica
#199 Re: Gašenje Radija 202! :(
Je li istinita informacija da Kantnon Sarajevo preuzima Dvanuladvojku i da će biti u sklopu one nove RTV koja se osniva? Nešto načuh danas na TV-u al nisam sigurna koliko sam shvatila informaciju...
- chuchumbamayumbe
#200 Re: Gašenje Radija 202! :(
Grad Sarajevo osniva TV, tako da jedino oni mozda mogu preuzeti 202 na neki nacin.pjegica wrote:Je li istinita informacija da Kantnon Sarajevo preuzima Dvanuladvojku i da će biti u sklopu one nove RTV koja se osniva? Nešto načuh danas na TV-u al nisam sigurna koliko sam shvatila informaciju...
A nisam cuo da bi Kurton mogao preuzeti 202?! - E to bi tek bilo fino, karl-hanjc-bekenaUUar, oto-fon-ribentrop, orilo bi se po cijeli dan po diktatu.