Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
zonbirile

#176 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

KatarinaKosaca wrote:Ja sam temu shvatila zašto nas nisu primili u Nato, a ne prepričavanje o H. S, prepucavanja da li je lijep i bogat ili nije, a najmanje o tome šta mu rade brat i sestra. U tom smislu želim da pitam:

- Ako nismo primljeni u Nato, šta je razlog tome, te ko je odgovoran za to što nije učinjeno u smislu uvjeta
_ Da li se isplati slati vojnike da ubijaju (jer vojnici ne dijele cvijeće nego ubijaju) po tamo nekom Afganistanu?
- Kada će "MZ" konačno reći šta konkretno očekuje da se sprovede i ko je odgovoran za nesprovedeno
-Kada će "MZ" konačno reći kad, koliko i kome je dala novaca za obnovu i ko je taj ko je to pronevjerio

Ovako se vrtimo u krug, oni će kao sutra doći da vide kako se sretno štancaju biometrijski pasoši, pa da eto, kao procjene.
----------------------------------------------
prava SKOJ-evka bet stida i mane,poslije 7 stranica,sada se ko fol pitaš,pa otiđi na 2.stranicu sve sam ti rekao,ni tada kao ni sada nisi znala.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#177 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by KatarinaKosaca »

zonbirile wrote:---------------------------------------------
prava SKOJ-evka bet stida i mane,poslije 7 stranica,sada se ko fol pitaš,pa otiđi na 2.stranicu sve sam ti rekao,ni tada kao ni sada nisi znala.
Kao prvo nemaš monopol na ispravno mišljenje jedino korektno, tako da pitanje nije upućeno samo tebi, odnosno nije upućeno tebi uopće
Kao drugo obuzdaj jaki nagon za vrijeđenjem, jer time ne pridonosiš povjerenju prema napisanom pod svojim nikom, nego suprotno.
samo malo

#178 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by samo malo »

KatarinaKosaca wrote:Ja sam temu shvatila zašto nas nisu primili u Nato, a ne prepričavanje o H. S, prepucavanja da li je lijep i bogat ili nije, a najmanje o tome šta mu rade brat i sestra. U tom smislu želim da pitam:

- Ako nismo primljeni u Nato, šta je razlog tome, te ko je odgovoran za to što nije učinjeno u smislu uvjeta
_ Da li se isplati slati vojnike da ubijaju (jer vojnici ne dijele cvijeće nego ubijaju) po tamo nekom Afganistanu?
- Kada će "MZ" konačno reći šta konkretno očekuje da se sprovede i ko je odgovoran za nesprovedeno
-Kada će "MZ" konačno reći kad, koliko i kome je dala novaca za obnovu i ko je taj ko je to pronevjerio

Ovako se vrtimo u krug, oni će kao sutra doći da vide kako se sretno štancaju biometrijski pasoši, pa da eto, kao procjene.
Valjda je to jasno, evropa mrzi muslimane, svi su protiv nas, samo nas Hare moze spasiti.

Mislim, ne kontam sto ocekujete ozbiljnu raspravu na temi na kojoj se pisu odvale kako je Hare jedini koji nas moze spasiti, haman ko Fu-do u sluzbi mjesne zajednice Brikovac.

Hare je najobicniji dio vladajucih struktura (ili mozda nije, njegova partija i on sam nisu pozicionirani na svim nivoima vlasti od kraja rata na ovamo???) zbog cijeg (ne)djelovanja ova drzava tone ubrzanim korakom.

To su najobicnije nepobitne cinjenice, a sva suplja retorika kako je eto Hare nemocan i sam protiv svih, to ne da je smijesno....
zonbirile

#179 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

@katarina kosača
smiješno,za politike si bosanske,čuj ti prizivaš da se ne vrtimo u krug,pa deset puta pitaš iste stvari .
hercegovac_pravi

#180 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by hercegovac_pravi »

Đžaba ti se Katarina pozivati na bilo što konkretno. To nije poenta .....bitno je nek se pljuje po nekome,jer bože dragi, kome trebaju logički argumenti za temu vezanu o ne pristupanju BiH akcionom planu NATO'a. Tipična naša posla :-)
zonbirile

#181 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

@hercegovac pravi
pročitaj,preleti 1 i 2 stranu pa kakaj ko foka.
ibizza

#182 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ibizza »

zonbirile wrote:@hercegovac pravi
radis li ti nest u zivotu???
Kad god dodjem na ovu temu,tvoj je zadnji komentar...Covjece,shvati,svi imaju pravo da glasaju i gotive koga oni hoce...pusti ih,ne dosadjuj sa tim tvojim komentarima...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#183 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by KatarinaKosaca »

bermiin wrote:
radis li ti nest u zivotu???
Kad god dodjem na ovu temu,tvoj je zadnji komentar...Covjece,shvati,svi imaju pravo da glasaju i gotive koga oni hoce...pusti ih,ne dosadjuj sa tim tvojim komentarima...
:lol: :lol:
Šandor

#184 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Šandor »

Orbini wrote:
cyprus wrote:Ja ne znam jel i drugi to primjećuju, ali evo da kažem ja svoje viđenje. Od rata na na ovamo Bosna i Hercegovina je bilježila napredak skoro na svim poljima, istina polako i uglavnom zbog pomoći i pritiska međunarodne zajednice, te postepeno dobijala elemente države. Da ne nabrajam sad, ali sigurno bih mogao izdvojiti 20-30 stavki koje predstavljaju unaprijeđenje stanja 2005. godine u odnosu na 1995.

Ali onda, 2006. godine, the HS, uvidjevši da je pao kurcu za uši, osmišlja svoju 100% strategiju kako da se vrati u centar političkog života BiH. Od tada, Bosna i Hercegovina kao država je ostvarila koliki napredak??? Trenutno imamo najgoru garnituru političara na vlasti vjerovatno u historiji, nikakav napredak u pogledu jačanja države, a slabljenja entiteta nije postignut (ko može, nek me razuvjeri), a kabadahijska politika Milorada Dodika više ne nailazi na bilo kakav otpor u MZ, valjda jer isti smatraju da Dodik ima savršenu protutežu u Haretu, a da bi bilo opasno silom maknut i jednog i drugog s obzirom na veliku podršku naroda koju obojica uživaju, bar prema posljednjim izborima (za sljedeće, vidjećemo).

I ja vas još jednom pitam: U KOJI TO POZITIVAN KONTEXT MOŽEMO DOVESTI IME HARISA SILAJDŽIĆA? :skoljka:

PS Najsmješnije su mi izjave tipa: "možda ništa nije postigao, ali ima svoj stav i za njega se bori." Eto nek je to istina, pa šta? I Hitler je imo nepokolebljiv stav, čak i kad su mu sovjetski topovi prišli na 100 metara. Ne poredim Harisa i Adolfa, nego samo nastojim pokazati bezumnost takvog argumenta...
Mozda moes Hitlera i HS povezati na jedan nacin. Obojica nisu mogli zaustaviti svoje neprijatelje, niti ikako uticati na sudbinu svoje zemlje.
Ako cemo samo o HS, sta je on to mogao uraditi bolje ili sta je bilo ko drugi u Bosnjaka mogao uraditi bolje, konto nakaradnosti Dejtona, diskriminacije Bosnjaka na vise od pola zemlje, i opcenito ugleda i podrske koju BiH ima u Evropi? Jedno veliko nista. Bosnjaci su toliko jak politicki faktor da ne postoji ama bas nista sto mogu sami uraditi, sva sudbina je u rukama mocnika. Jedini nacin da zarade pozitivan poen i postignu neki ucinak je da konacno halale vise od pola zemlje i konacno pristanu na geto kao zivotni prostor za vjeke vjekov.
HS je najveci domet bosnjacke politike jer iskreno receno, za bolje i vise se nema snage. Pa ako je sudjeno da se izgubi, onda barem sa obrazom. Isti ce nam q biti pricali ono sto mislimo i spominjali nepravdi nad nama ili pragmaticno sutili o tome i bili kooperativni - znamo kako jedino.

Dalje - HS nije nikakav pandan Dodiku, radi se o razlicitim osobama sa razlicitim adutima u rukavu. Dodik ovdje ima daleko laksi zadatak a to je sacuvati i beronirati dobijeno,, za razliku od HS gdje ni on ni bilo ko drugi ne moze usicariti vise nego dobijeno u Dejtonu.

Dalje - nije istina da BiH propada tek sa dolaskom Harisa na vlast - kriza bi bila svakako jer Dejton dolaz ipred svrsen cin i ovih godina je kulminacija nedorecenosti i neispravnosti tog sistema. Hareta je narod izabrao, jer svi su bosnjacki politicari gubitnici, svi imaju vrlo los start i osnovu,... ali Hare jedino ima obraz.
Hare definitivno nema obraz. Obećao je ukidanje RS pred izbore 2006. godine samo da bi došao na poziciju na kojoj nije pokušao učiniti ništa. Veći dio vremena je šutio. Mislim da bošnjački političar s obrazom zapravo ne postoji. Bošnjaci još nisu shvatili u kakvoj se situaciji nalaze. Zbog toga i imamo takve političare. Bolje nismo ni zaslužili.

Što ne znači da je Cyprus u pravu. U BiH je prividni napredak do 2006. ostvaren zahvaljujući pritisku međunarodne zajednice koji je s odlaskom Paddy Ashdown faktički iščeznuo. Dodik je u kampanji 2006. godine nastupao kao Adolf Hitler neposredno nakon dolaska na vlast (Dodik je bio na vlasti i prije izbora). Naš narod kao da je masovno retardiran. Nisam jednom pročitao da se Dodik promijenio nakon dolaska na vlast. :-) Da se Dodik nije ponašao kao Radoslav Brđanin na mitinzima 1991. godine (Brđanin je inače Dodikov veliki prijatelj, koji je na mitinzima 1991. godine promovisao ideju "čišćenja od nekrsti", video zapis sa jednog od mitinga je prikazan u Hagu) nikad ne bi došao na vlast.

Napretka do 2006. godine zapravo nije bilo. Došlo je do kozmetičkih promjena pod neviđenim pritiskom međunarodne zajednice. Tenzija nije bilo jer je postojao veliki strah od reakcije velikih sila (kao da bi Srbi pristali na bilo šta da se nisu bojali, i Dejton su potpisali s pištoljem prislonjenim na čelo).
Šandor

#185 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Šandor »

vee-jay wrote:
1gorstak wrote:
Šandor wrote:vrlo je moguće da ćemo jednog dana završiti kao Palestinci. Izolovani od ostatka svijeta. Da nam ulaze s tenkovima na teritoriju, ruše i istjeruju iz kuća i stanova. Grade svoja naselja, a svijet će samo mirno promatrati. Ovo bi se vjerovatno već dešavalo da postoji jedinstven stav o ovom pitanju u međunarodnoj zajednici.
A ako se ti pomiris s tim, bolje ne zasluzujes. Cijena destabilizacije BiH mora biti previsoka, pa ako bude (ponovnog) upada srbijanskih tenkova na teritorij BiH, treba uzvratiti prosirenjem sukoba na tlo Srbije, vrsiti sabotaze i napade na njihove uniformisane snage bezbjednosti. Ako ti i jaran ti izadjete iz auta u Uzicu i rafalima pokosite policijsku patrolu, ako obarate dalekovode u tesko pristupacnim dijelovima Srbije, ako si znaci spreman jebat' Srbiji mater ako te ponovo napadne, nece te napasti.

Niti si ti u poziciji Palestinaca niti je Srbija u poziciji Izraela.
kratko i jasno. :thumbup:

Naša jedina sreća je upravo u tome što Srbija nije Izrael. Što ne znači da u budućnosti to neće postati. Jer ne postoji jaka struja među uticajnim zemljama koja ima želju da okonča konflikt u našu korist.
Ako Srbi dođu u situaciju da nas izoluju i otimaju teritoriju po uzoru na Izraelce, mislim da mi nećemo biti u poziciji da odemo do Užica. Bili bi izolovani od ostatka svijeta. Ovaj scenario se vjerovatno čini kao SF. Ali je vrlo izvjestan. Jer mi se sa njima nikad nećemo dogovoriti. Žalosno je, ali u budućnosti će vjerovatno biti, ili mi ili oni.
osa

#186 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by osa »

a gdje vi odoste.
rahmanjin

#187 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by rahmanjin »

Posto je HS tema hajmo malo konkretno, jedno pitanje sta je HS uradio dobro za BiH, ali konkretno molim vas?
osa

#188 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by osa »

rahmanjin wrote:Posto je HS tema hajmo malo konkretno, jedno pitanje sta je HS uradio dobro za BiH, ali konkretno molim vas?
ništa, otprilike kao i ostali koji su danas u vrhu bih politike, bez obzira na to iz kojeg naroda potiču, razlika je jedino što su ta NIŠTA učinili na različite načine i iz različitih pobuda.
hercegovac_pravi

#189 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by hercegovac_pravi »

Ovo ti je do sada prva konkretna stvar što si rekao, ali napredak je očigledan :thumbup:
gael

#190 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by gael »

eu ima korektan stav preba bosni, samo sto haris ocekuje privilegovan stav za njegovu stranu. to je druga stvar.
The Silent Man

#191 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by The Silent Man »

Eh sad eto nece nas zato sto je Hare dao izjavu hehehe ...

Izgleda da je ova hampa oko Butmira gotova, po srecu BiH bez uspjeha ...Svima je jasno da je to bio pokusaj Bilta i trecerazrednih sluzbenika americke administracije da strihiraju pitanje BiH...

Haris Silajdzic je volili ga ne volili - osoba sa konzisistentnim stavovima,a iza svakog stava ima realne argumente.Mnogi ce,ukljucujuci i mene prigovarati da je SzBiH kadrovski jedna od najlosijih i da je drustvo jednog lica...
Za ono prvo - njihov problem,za ovo drugo... i dobro je... sa druge strane imamo Sulejmana Tihica koji ce uciniti sve i odrzavat svoje Butmirske (Prudske)predstave samo radi pobjede na kongresu... Podrzavam Tihica u mnogocemu,ali ne i kada se proda jeftinije od drugih i time razori cjelokupnu koncepciju...
Lagumdzija ce naravno uvjek sjedit sa strane i posmatrat - ako ima sanse da nesto ionako prodje,podrzat ce i uzeti zasluge,ako nema sanse da nesto ionako prodje - odbit ce i uzeti zasluge... sve za 15% glasova i par opcina,za malo socijaldemokratskog biznisa i ublehe...
I da,hoce li Tihic,Lagumdzija i Sa-x forum posterboy Bajic dovesti investitore i ugovoriti poslove nasim firmama... hoce ,evo samo sto nisu...
pa tako... ispade Hare opet u pravu...
Pikaso

#192 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Pikaso »

samo malo wrote:

Valjda je to jasno, evropa mrzi muslimane, svi su protiv nas, samo nas Hare moze spasiti.

Mislim, ne kontam sto ocekujete ozbiljnu raspravu na temi na kojoj se pisu odvale kako je Hare jedini koji nas moze spasiti, haman ko Fu-do u sluzbi mjesne zajednice Brikovac.

Hare je najobicniji dio vladajucih struktura (ili mozda nije, njegova partija i on sam nisu pozicionirani na svim nivoima vlasti od kraja rata na ovamo???) zbog cijeg (ne)djelovanja ova drzava tone ubrzanim korakom.

To su najobicnije nepobitne cinjenice, a sva suplja retorika kako je eto Hare nemocan i sam protiv svih, to ne da je smijesno....
:thumbup: :thumbup:

Hare je svojom voljom radio na podjeli BH i svojim potpisom formirao genocidnu tvorevinu na teritoriji BH odakle su protjerani Bosnjaci i Hrvati. Zatim dobivsi glasove na premisi da se zalaze z ukidanje entitetskog glasanja, koje je sam uveo dok je bio u alijansi, on brutalno rusi plan EU na reformi policije i zajedno sa Tihicem staje uz Dodika. Ovaj napad na predstavnika NATO-a je nacin da udovolji Dodiku, koji je protiv ulaska BH u NATO. Nacin kako je to Hare izveo predsavlja najperfidniji i najpodmukliji nacin zabijaja noza u ledja vlastitoj drzavi i onima koji su ga birali. Da dodam da je on u jakoj koaliciji sa Dodikom, ali i sa Tihicem i Lagumadzijom. ta koalicija sa velikosrpskim projektom traje jos od njegovog studiranja u Pristini odakle ga je Miloseviceva UDBA vrbovala i preko svojh kanala instalisala u SDA. Tihic i Lagumdzija su takodjr Milosevicevi ljudi i dok su oni na vlasti BH ne moze naprijed.
rahmanjin

#193 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by rahmanjin »

The Silent Man wrote:Eh sad eto nece nas zato sto je Hare dao izjavu hehehe ...

Izgleda da je ova hampa oko Butmira gotova, po srecu BiH bez uspjeha ...Svima je jasno da je to bio pokusaj Bilta i trecerazrednih sluzbenika americke administracije da strihiraju pitanje BiH...

Haris Silajdzic je volili ga ne volili - osoba sa konzisistentnim stavovima,a iza svakog stava ima realne argumente.Mnogi ce,ukljucujuci i mene prigovarati da je SzBiH kadrovski jedna od najlosijih i da je drustvo jednog lica...
Za ono prvo - njihov problem,za ovo drugo... i dobro je... sa druge strane imamo Sulejmana Tihica koji ce uciniti sve i odrzavat svoje Butmirske (Prudske)predstave samo radi pobjede na kongresu... Podrzavam Tihica u mnogocemu,ali ne i kada se proda jeftinije od drugih i time razori cjelokupnu koncepciju...
Lagumdzija ce naravno uvjek sjedit sa strane i posmatrat - ako ima sanse da nesto ionako prodje,podrzat ce i uzeti zasluge,ako nema sanse da nesto ionako prodje - odbit ce i uzeti zasluge... sve za 15% glasova i par opcina,za malo socijaldemokratskog biznisa i ublehe...
I da,hoce li Tihic,Lagumdzija i Sa-x forum posterboy Bajic dovesti investitore i ugovoriti poslove nasim firmama... hoce ,evo samo sto nisu...
pa tako... ispade Hare opet u pravu...
E ovo meni nije jasno kako ljudi padaju na te stvari, fol konzistentnim stavovima a mi se ne mičemo ni malo naprijed. E hajmo sad da obrnemo pa mi reci da nisam u pravu, Milorad Dodik je takođe konzistentan. Neće nikakve promjene ustava, protiv je ukidanja entitetskog glasanja, protiv je prenosa nadležnosti... i gdje ćemo doći sa takvim konzistentnim stavovima? Sigurno nigdje daleko.
zonbirile

#194 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

mora im se priznati konzistentnost u lopovluku i pljački.
al_akhisari

#195 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by al_akhisari »

Pauzirah 4-5 stranica, s namjerom da vidim gdje ce tema...kad ono, vrtimo se u krug...isto ko na 4 - toj...
Moze se ovako u nedogled, jednima ce biti dobar, drugima, los...trecima zao... :D

Sto se mene tice, ponavljam dio posta s 4 - te stranice,... hs je u gram s ostalim nadripoliticarima u bih...nit sta plaho bolji, nit plaho gori, od ostalog sljama na bh politickoj sceni...Pri tom, dopustam svakom da misli i drugacije...
samo malo

#196 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by samo malo »

rahmanjin wrote:Posto je HS tema hajmo malo konkretno, jedno pitanje sta je HS uradio dobro za BiH, ali konkretno molim vas?
Zajebo Dodika za turu pica.

I rek`o svojim ministrima da malo pripaze sa pljackom, mog`o bi narod progledat. Tu je precijenio narod.
samo malo

#197 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by samo malo »

gael wrote:eu ima korektan stav preba bosni, samo sto haris ocekuje privilegovan stav za njegovu stranu. to je druga stvar.
Upravo tako, i jednako tako njegovi glasaci smatraju da se BiH treba urediti onako kako oni hoce i kako Hare zamislja, a drugi da se ne pitaju.

I medjunarodna zajednica koja to ne podrzava, ona je protivnik BiH kao drzave. Ili kako mi hocemo, ili da se ide u rat. Pa valjda protjerat sve Srbe, Hrvate i neistomisljenike Bosnjake (komunjare, tihicevce, i tako dalje) i onda ce BiH biti funkcionalna, sa Haretom kao dozivotnim marsalom ili kako vec.
veljaca

#198 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by veljaca »

samo malo wrote:
gael wrote:eu ima korektan stav preba bosni, samo sto haris ocekuje privilegovan stav za njegovu stranu. to je druga stvar.
Upravo tako, i jednako tako njegovi glasaci smatraju da se BiH treba urediti onako kako oni hoce i kako Hare zamislja, a drugi da se ne pitaju.

I medjunarodna zajednica koja to ne podrzava, ona je protivnik BiH kao drzave. Ili kako mi hocemo, ili da se ide u rat. Pa valjda protjerat sve Srbe, Hrvate i neistomisljenike Bosnjake (komunjare, tihicevce, i tako dalje) i onda ce BiH biti funkcionalna, sa Haretom kao dozivotnim marsalom ili kako vec.
Sto me ovo podsjeca na jednog drugog politicara u BiH. Samo ovaj je iz manjeg BH entiteta .... Mislim da nije tesko pogoditi o kome se radi ..... zar ne ...
1gorstak

#199 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 1gorstak »

Šandor wrote:Ovaj scenario se vjerovatno čini kao SF. Ali je vrlo izvjestan. Jer mi se sa njima nikad nećemo dogovoriti.
Rat ne treba predstavljati jedinim rjesenjem. S velikosrpskim faktorom se treba nastaviti nadmudrivati mirnim putem ...

-lobiranje vani, pridobijanje stranih politicara, analiticara i novinara
-manevrisanje u drzavnim institucijama, (parlament, Ustavni sud, SIPA...)
-ofanziva dobre volje, djelovanje na tlu manjeg entiteta promovisuci toleranciju

To je trenutno nas djelokrug i na to se treba fokusirati. Treba biti spreman na rat, u slucaju da se ugrozi teritorijalni integitet drzave, ali ne mozemo sjediti po strani, stezati pusku i cekati da pocne.

Na primjer, korisno bi bilo organizovati Dane Suzivota, sa sve jevrejskom, bosnjackom, srpskom i hrvatskom tradicijom, nosnjom, obicajima, da se to predstavlja po tri dana u svakoj opstini sirom BiH, svake godine bi se tako obislo citavu zemlju, na neodredjeno bi se zaposlilo par ljudi, a na terenu bi se lijepom rjecju i konkretno sukobljavalo sa silama tame i etnicke podjele. Taj projekat bi se moglo napraviti za nekoliko dana, nevladine organizacije bi se prosto nadmetale da budu sponzori za tako nesto a vjerovatno bi pomogli i nadlezni organi. Mozda u opstini Nevesinje ne bi blagonaklono gledali na to, ali ako je medijski pokriveno (novinari, blogeri, forumi), niko tako nesto ne bi mogao odbiti.

Naravno, paralelno s tim treba raditi i na potencijalu da se odbrani drzavu u slucaju agresije/pobune, ali ne mozes se samo ucahuriti i cekati da stvari same od sebe izdobre....
1gorstak

#200 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 1gorstak »

samo malo wrote:Upravo tako, i jednako tako njegovi glasaci smatraju da se BiH treba urediti onako kako oni hoce i kako Hare zamislja, a drugi da se ne pitaju.
Zavisi sta se trazi, ako neko hoce da etnicki dijeli drzavu, da obrezuje djevojcice i pisa po ulici, naravno da ga se ne treba pitati za misljenje.
Post Reply