Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Locked
hercegovac_pravi

#176 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Post by hercegovac_pravi »

Lincoln-Burrows wrote:
jutarnji wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Ma teritorij nije važan, treći entitet su ljudi
Odlicno. Ja sam za treci entitet. `rvatski. Grude i pola Livna. Neum da bude srediste Bosnjackog entiteta. Pase li?
Ti bi izgleda dirao po Livnu i mislim ostalom dijelu gdje su stvari sređene,
Bošnjaci u Livnu imaju i škole po bošnjačkom nastavom programu, to treba
omogućiti i u dijelu koji nije držao HVO za Hrvate. Vidiš za to je potreban treći, nije važan teritorij.
Ne može se u Neum, jer tamo su ljudi izginuli i krv je prolivena za obranu iz smjera Ravnog,
ali rat treba zaboraviti jer je u pitanju BiH. U Kaknju nije treći entitet ali nam treba sve kao i Bošnjacima u Livnu.
Jel' ko i onaj u Stocu ???? Nesto te nema na onoj drugoj temi da objasnis zasto lazes o "Bosanskom" skolskom programu u Stocu ???
Assly

#177 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Post by Assly »

hercegovac_pravi wrote:
Jel' ko i onaj u Stocu ???? Nesto te nema na onoj drugoj temi da objasnis zasto lazes o "Bosanskom" skolskom programu u Stocu ???
Trebalo bi biti tako. Ako nije onda je to hrvatska sramota. Idiotizam.
Baš kao u onom slučaju u slučaju Hrvata negdje u sr. Bosni.
hercegovac_pravi

#178 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Assly wrote:
hercegovac_pravi wrote:
should have...could have...would have....but it isn't! Onda opanke na noge pa pravo u Stolac da to rijesis, ocigledno im nedostaje civilizacije...pa kontam,... ti onako "kao Europljanin i intelektualac" bi dobro dosao... :run:
hercegovac_pravi

#179 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Assly wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Ili zato sto je nastala kao "UDRUZENI ZLOCINACKI PODUHVAT" sto se lijepo vidi iz navedene dokumentacije Haskog Tribunala.
Ma, da, u prvu si. Di bi vi... :lol:
Da,... znam da sam upravu...za razliku od pojedinaca koji nam prosipaju svoje "vizionarstvo" i "europeizaciju" a ne znaju dalje od svog nosa.
Assly

#180 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Post by Assly »

hercegovac_pravi wrote:
Assly wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Ili zato sto je nastala kao "UDRUZENI ZLOCINACKI PODUHVAT" sto se lijepo vidi iz navedene dokumentacije Haskog Tribunala.
Ma, da, u prvu si. Di bi vi... :lol:
Da,... znam da sam upravu...za razliku od pojedinaca koji nam prosipaju svoje "vizionarstvo" i "europeizaciju" a ne znaju dalje od svog nosa.
U pravu si. :-D
konfučije

#181 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Post by konfučije »

što se Hrvatskih logora tiče:
za assly-ja

http://www.camo.ch/mostar_LS.htm

I zanima me još nešto, šta to vama Hrvatima u Federaciji fali a da Bošnjaci imaju?

U čemu ste vi to u neravnopravnijem položaju od nas Bošnjaka?
Prvo ste nas u ratu izdali, zatim se napljačkali, zatim ste nakon rata i dalje nastavili sa pljačkom tako što još nije bilo jedinstvene granične službe pa ste produkte bez naplate poreza U BiH uvozili ( a Bošnjaci nisu imali izbora već sami sebe da kradu ili vašoj graničnoj policiji reket da plaćaju), zatim ste sve tržne centre po sarajevu preuzeli, onda su Banke došele u vašem vlasništvu a od potpisivanja dejtona su upravo vaši ljudi na rukovodećim pozicijama ministarstava finacija FBiH i BIH, o kakvoj to ugroženosti pričate?

Što se srednje Bosne tiče, možete zahvaliti Aliji Izetbegoviću što vas je spasio i zabranio korpusu iz Tuzle da oslobodi Bošnjake Viteza koje ste više od godinu dana u okruženju držali, izgladnjujući ih i svakodnevno sa snajperima terorišuću ih također. Pa, jučer je ona vaša kandiudatkinja za pretsjednika Hrvatske javno na HRT-u priznala da je HVO učinio agresiju na BiH, to je iz vaših izvora, zato nas Bošnjake više pustite na miru a ako želite prste miješati u BiH onda svoju braću dole po zapadnohercegovačkim brdima malo civilizirajte.
kiky

#182 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Post by kiky »

ma tog hrvatskog preseravanja nikad dosta ...
več mi je i zabavno postalo čitati postove o tome kako im je loše, teško, ugroženi su i šta sve još ne ...
al niko da konkretno navede zašto ...
ispade da svima cvjeta samo njima loše ...
šetam ulicom, nemam cvonjka i gledam hrvata koji dobije posao zato što je manjina i kontam, bože jes meni dobro a njemu loše ...
oni pojma nemaju koji im je k...c nego lupaju po defaultu ...
jedino što im ne prolazi je rasturanje države ...
pravi hrvat, izgleda netreba da voli bosnu i hercegovinu ...
ali i netreba, jer tu su bosanci i hercegovci da je vole i čista stvar ...
ko je nevoli, nesviđa mu se iz nekih razloga, prljava je, bijedna, primitivna,... uzme hrvatski pasoš i vozdra ... hrvatska je bolja i ljepša ... a i fali joj stanovništva ... pogotovo po ostrvima ... pa lagano i sa pjesmom ...
a ako hoče promjene ustava i bolji ustroj zemlje, kao što svaki normalan građanin ove zemlje hoče, onda pod ruku s komšijama i pamet u glavu na izborima ...
pa če svima bit bolje ...
za treče neznam da ima ...
Assly

#183 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Post by Assly »

kiky wrote: al niko da konkretno navede zašto ...
Ne promjena ustava, hebeš kozmetiku. Promjena ustroja, jer je taj nakaradan i vodi k raspadu države, a to normalnim (većini) Hrvatima nikako
ne bi odgovaralo. Znam da ne vjerujete (propaganda) ali je istinito.
kiky wrote:za treče neznam da ima ...
Kako nema?
Kantonizacija po švicarskom uzoru, na primjer...ili tri entiteta. Stvar dogovora.

I još jednom, rješenje za BiH je 1+1+1 =1
Čudna matematika, ali je rješenje.
sadašnji 1+1=2, ne vodi nikud. Zapravo, vodi ali u siguran raspad države.
Tko doživi vidjeti će koliko sam bio u pravu.
Varate se ako mislite da sam zlonamjeran. :sax: :-D
Assly

#184 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Post by Assly »

konfučije wrote:
I zanima me još nešto, šta to vama Hrvatima u Federaciji fali a da Bošnjaci imaju?
Stvar i jest u tome: Svima fali i to puno. Sadašnje stanje se mora mijenjati. Ne danas, jučer je trebalo...
Opet pitam (banalan primjer, gadi se mi ovo navoditi kao primjer): način izbora Komšića i tvrdnja da bi hrvatski
TV kanal ugrožavao bošnjačke nacionalne interese. Tu , već na ova dva slučaja prestaje svaka debata.
Ostalih neću navoditi, er nisam ni kompetentan za to. Pitajte Linkolna on je razuman i veoma pametan čovjek.

Prvo ste nas u ratu izdali, zatim se napljačkali, zatim ste nakon rata i dalje nastavili sa pljačkom tako što još nije bilo jedinstvene granične službe pa ste produkte bez naplate poreza U BiH uvozili ( a Bošnjaci nisu imali izbora već sami sebe da kradu ili vašoj graničnoj policiji reket da plaćaju), zatim ste sve tržne centre po sarajevu preuzeli, onda su Banke došele u vašem vlasništvu a od potpisivanja dejtona su upravo vaši ljudi na rukovodećim pozicijama ministarstava finacija FBiH i BIH, o kakvoj to ugroženosti pričate?
Imate vlastite lopove, što s se dovezao naših, pobogu brate? Naši su baš cull...:lol:

Što se srednje Bosne tiče, možete zahvaliti Aliji Izetbegoviću što vas je spasio i zabranio korpusu iz Tuzle da oslobodi Bošnjake Viteza koje ste više od godinu dana u okruženju držali, izgladnjujući ih i svakodnevno sa snajperima terorišuću ih također. Pa, jučer je ona vaša kandiudatkinja za pretsjednika Hrvatske javno na HRT-u priznala da je HVO učinio agresiju na BiH, to je iz vaših izvora, zato nas Bošnjake više pustite na miru a ako želite prste miješati u BiH onda svoju braću dole po zapadnohercegovačkim brdima malo civilizirajte.

Ovo neću komentirati dok god se ne civiliziram. :lol:

Assly

#185 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Post by Assly »

hercegovac_pravi wrote:
Assly wrote:
hercegovac_pravi wrote:
should have...could have...would have....but it isn't! Onda opanke na noge pa pravo u Stolac da to rijesis, ocigledno im nedostaje civilizacije...pa kontam,... ti onako "kao Europljanin i intelektualac" bi dobro dosao... :run:
Idi ti. Nemaš vremena?
Asli ti i ti nema tko krave čuvat? :lol:
Red, rad i stega.
Nema druge. Sve ostalo je šuplja priča.
Maestor

#186 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Post by Maestor »

Bude li Covic dobio HZHB Bosnjacima i raritetnim Srbima, na podrucju ce biti traktorijada
Image
exliberal

#187 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Post by exliberal »

Pa kad vidim kako se vole federalni partneri.... sto se onda cudite srbima sto nece da budu sa vama :D :D :D
Jebote dvije vruce teme o hrvatimai sta oni zele i na obe haman nozevi da se potegu...... :run:
Agic Nurija

#188 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Post by Agic Nurija »

Specijalno za "asslyje" kao ugrožene ostatke velikodržavnih projekata na bosanskoj plemenitoj zemlji:

- Svi normalni narodi ovoga svijeta su samo u svojim državama kod svoje kuće, ostali su iseljenici, zaostale manjine ili nepopravljivi sanjari izgubljeni u vremenu i prostoru.

- Švajcarska država je država ŠVAJCARSKOG NARODA i sve u toj državi je švajcarsko; zemlja, planine, rijeke, gradovi, sela, novac, banke, policija, vojska, željeznica, aviokompanija i sir i sat i da ne nabrajam! Nema tamo nikakvih "talijana, francuza i njemaca" i....!!!!!!

- Dajtonski sporazum je, ali samo privremeno, spasio one koji su pokrenuli bosanski rat i pretvorili ga u pokolj bosanskog naroda. Taj prokleti bosanski narod je i dalje živ i dalje u svojoj zemlji i "u ogromnoj večini neke nevatikanske vjeroispovijesti", te ne podliježe papskom izumu: "čija vjera toga i zemlja"

- Kada tu tvoju famoznu nacionalističku formulu 1+1+1=1 budeš mogao prenijeti u državne institucije Beograda i Zagreba, tek tada možeš isto zahtijevati od Sarajeva...

Ovako, kako je več neko rekao; Kome Bosna ne odgovara, put pod noge i tamo gdje misli da bi trebao da bude, jer za njih važi ona stara: ne zna, pa još i zaboravio da ne zna, da ni tamo gdje jeste, nije više....
SnezanaM

#189 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Post by SnezanaM »

exliberal wrote:Pa kad vidim kako se vole federalni partneri.... sto se onda cudite srbima sto nece da budu sa vama :D :D :D
Jebote dvije vruce teme o hrvatimai sta oni zele i na obe haman nozevi da se potegu...... :run:
Sablje :-)
Andaluz1

#190 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Post by Andaluz1 »

exliberal wrote:Pa kad vidim kako se vole federalni partneri.... sto se onda cudite srbima sto nece da budu sa vama :D :D :D
Tebi je i razbojnik i napadnuti jedno te isto-moraju se volit radi mira u kuci. To je neka tvoja shatrologija. Mi volimo Dodika onoliko koliko zasluzi, a posto rusi ovu drzavu i vodi zlocinku Biljanu za ruku pokazuje da je isti mentalni sklop kao Karadzic, ma zatvor ne gine.
Last edited by Andaluz1 on 22/11/2009 09:31, edited 1 time in total.
Andaluz1

#191 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Post by Andaluz1 »

Assly wrote:
kiky wrote: al niko da konkretno navede zašto ...
Ne promjena ustava, hebeš kozmetiku. Promjena ustroja, jer je taj nakaradan i vodi k raspadu države, a to normalnim (većini) Hrvatima nikako
ne bi odgovaralo. Znam da ne vjerujete (propaganda) ali je istinito.
kiky wrote:za treče neznam da ima ...
Kako nema?
Kantonizacija po švicarskom uzoru, na primjer...ili tri entiteta. Stvar dogovora.

I još jednom, rješenje za BiH je 1+1+1 =1
Čudna matematika, ali je rješenje.
sadašnji 1+1=2, ne vodi nikud. Zapravo, vodi ali u siguran raspad države.
Tko doživi vidjeti će koliko sam bio u pravu.
Varate se ako mislite da sam zlonamjeran. :sax: :-D
Treci entitet bi vodio jos vise disoluciji bH, taman da ga formira Dodik sa teritorije odakle ste protjerani. Daje to dobro rjesenje danas bi postojala SAO Krajina ili Bosnjacka Republika u Sandzaku. Ako ne vjerujes meni, vjeruj svom predsjedniku:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=70343

Postoji jedno jedino rjesenje za BH a to je gradjanski ustav po uzoru na CG ( i tamo je multietnicki sastav jako izrazen), ili Hrvatsku ili Sloveniju (koje su isto tako multietnicke). Tako ce na kraju ispasti samo da jednog dana maknemo sa vlasti "bosnjacke" i "hrvatske" Jugoslovene, koji vode Bosnu u propast po nalogu Beograda. A Dodik ce leci na rudu kada se oslobodimo izdajnika.
Assly

#192 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Post by Assly »

Agic Nurija wrote: Prvo, Hercegovina je u Bosni, nije nikakav exteritorium i svi smo mi Bosanci, a to neke najviše boli.
:lol:

Da, čak i hercegovac_pravi. :lol: :lol: :lol:
Assly

#193 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Post by Assly »

jutarnji wrote:
Assly wrote:Pa, živi su (nije to malo), oni u Grabovici, na primjer, nisu...ni oni u Trusini, Bugojnu, Zenici etc...
Koje si ti dno od insana. Grabovica, Trusina,Bugojno, Zenica....a da se ne usudis spomenuti Ahmice?
I koga ja citiram i pricam sa njim? `ebem te jutarnji blentava!!!
Assly wrote:Paaa, ako ćemo pošteno, Hercegovci su ovaj puta ostali poprilično čista obraza.

Hvala da si me potsjetio na Ahmiće.
Neizbrisiva sramota. Sramim se, mada ništa nemama s tima. :sad:
Assly

#194 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Post by Assly »

Andaluz1 wrote:
Treci entitet bi vodio jos vise disoluciji bH, taman da ga formira Dodik sa teritorije odakle ste protjerani.
Ne znam prika. Najlošija varijanta je to što imate.
Rekoh, ta vodi sigurno vodi u raspad BiH.
To vam ne želim, a o tome se već uvelike priča u relevantnim političkim krugovima po Europi.

Daje to dobro rjesenje danas bi postojala SAO Krajina ili Bosnjacka Republika u Sandzaku. Ako ne vjerujes meni, vjeruj svom predsjedniku:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=70343
Taj predsjednik je obično lapalo.
Postoji jedno jedino rjesenje za BH a to je gradjanski ustav po uzoru na CG ( i tamo je multietnicki sastav jako izrazen), ili Hrvatsku ili Sloveniju (koje su isto tako multietnicke). Tako ce na kraju ispasti samo da jednog dana maknemo sa vlasti "bosnjacke" i "hrvatske" Jugoslovene, koji vode Bosnu u propast po nalogu Beograda. A Dodik ce leci na rudu kada se oslobodimo izdajnika.
Nije.
Ne valja ti usporedba.
I sam znaš da su želje jedno, a realnost na terenu je nešto sasvim drugo.
Morate naći varijantu koja će i sistemski pokriti realne prilike na terenu.
Nikome ne bih savjetovao uporabu sile, jer bi u tom slučauju bio unaprijed gubitnik.
Problem je u tome da Dodiku ne treba ništa činiti za postizanje cilja.
Ustvari, on to upravo sad čini-da ništa ne čini. Ignorira BiH i to mu je sasvim dovoljno.
To je razlog više da se proces prestrukturiranja države već sada otvori.
Drugoga načina ja ne vidim nego da se pokrene pitanje trećeg entiteta.
Ima tko bolji način?

Andaluz1

#195 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Post by Andaluz1 »

Assly wrote:
jutarnji wrote:
Assly wrote:Pa, živi su (nije to malo), oni u Grabovici, na primjer, nisu...ni oni u Trusini, Bugojnu, Zenici etc...
Koje si ti dno od insana. Grabovica, Trusina,Bugojno, Zenica....a da se ne usudis spomenuti Ahmice?
I koga ja citiram i pricam sa njim? `ebem te jutarnji blentava!!!
Assly wrote:Paaa, ako ćemo pošteno, Hercegovci su ovaj puta ostali poprilično čista obraza.

Hvala da si me potsjetio na Ahmiće.
Neizbrisiva sramota. Sramim se, mada ništa nemama s tima. :sad:
Nemas se sta sramiti. To nisu uradili Hrvati, vec Jugossloveni Mate Bobana, isti oni kojima danas pripada Draganche sa svojom HDZ svitom. Pravi Hrvati, Poput Blaza Kraljevica su se borili za odbranu cijele BH, kao sto su se i brojni Bosnjaci borili u domovinskom ratu.

Isto tako zlocine u Grabovicu nije uradila ABIH (ustanovljeno je u Hagu da Sefer i ABIH nisu to uradili) vec je to uradila privatna policijia Srbina Alije izetbegovica (tako se izjanjavao 61.), Motivi su bili isti, prouzrokovati Bosnjacko-Hrvatski rat, sto je u tom moentu odgovaralo Milsevicu.

Historija se ponavlja danas sa istim motivima. Tako po dogovoru Dodika, Covica i Tihica (radikalizacija koju su sami najavili) dali su nalog policiji Sirokog Brijega da prvo isprovocira najvijace sarajeva (pretresajuci ih pet puta i zatim im nalozila da idu pjeske ulicama Sirokog Brijega do stadiona), da bi onda otvorila vatru na njih iz vatrenog oruzja. Jedan ubijen, sest ranjenih. Motiv je isti: Dogovor da prouzrokuju gradjanski rat, razvale BH, naplate svoju zlocinacku rabotu i pobjegnu u inostranstvo.
Andaluz1

#196 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Post by Andaluz1 »

Assly wrote:Nije.
Ne valja ti usporedba.
I sam znaš da su želje jedno, a realnost na terenu je nešto sasvim drugo.
Morate naći varijantu koja će i sistemski pokriti realne prilike na terenu.
Nikome ne bih savjetovao uporabu sile, jer bi u tom slučauju bio unaprijed gubitnik.
Problem je u tome da Dodiku ne treba ništa činiti za postizanje cilja.
Ustvari, on to upravo sad čini-da ništa ne čini. Ignorira BiH i to mu je sasvim dovoljno.
To je razlog više da se proces prestrukturiranja države već sada otvori.
Drugoga načina ja ne vidim nego da se pokrene pitanje trećeg entiteta.
Ima tko bolji način?

Ne treba otvarati pitanje treceg entiteta, vec ludjacke kosulje, nakardanog dejtonskog Ustava nametnutog genocidom i pisanog od strane ratnih zlocinaca i izdajnika.
konfučije

#197 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Post by konfučije »

konfučije je napisao/la:

Stvar i jest u tome: Svima fali i to puno. Sadašnje stanje se mora mijenjati. Ne danas, jučer je trebalo...
Opet pitam (banalan primjer, gadi se mi ovo navoditi kao primjer): način izbora Komšića
Komšić ti sada nije Hrvat jer se borijo u armiji BiH?
Pa i nama Bošnjacima smeta to što nas u federeaciji čini skoro 80% stanovništva a moramo dijeliti vlast sa vama kao da nas je 50/50, ko je ovdje neravnopravan?
i tvrdnja da bi hrvatski
TV kanal ugrožavao bošnjačke nacionalne interese. Tu , već na ova dva slučaja prestaje svaka debata.
Naravno da bi, pa u samom nazivu već. Gdje su Bošnjaci tu?
Ostalih neću navoditi, er nisam ni kompetentan za to. Pitajte Linkolna on je razuman i veoma pametan čovjek.
Kompetentan si ti, nedostaje ti samo argumentacije, Čovič i ostali manipulatori vas samo lažu, žele svoju televiziju kako bi tako što lakše kriminal prikrivali. Mi Bošnjaci bismo radije pristali da se RS ovjekovječi i zauvijek prizna sa naše strane nego vama da dozvolimo ono što u ratu niste uspjeli a zbog čega ste nam nož u leđa zabili. Sada samo nastavite sanjati....

Imate vlastite lopove, što s se dovezao naših, pobogu brate? Naši su baš cull...:lol:
Da tu se slažem sa tobom, vaši su cool ( nisu kao Bošnjački koji od svog naroda kradu) jer su kroz ratnozločinačke i pljačkaške aktivnosti dobbru bazu za biznis stvorili, ali neće vam ni to dovijeka trajati jer Bošnjačke kuće u budućnosti neće više tako lahkovjerne biti.
planinar01

#198 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Post by planinar01 »

Iziđite malo iz tora i sebi objasnite sljedeće:
U Mostaru, Sarajevu, Banjoj luci i ....., je bilo, prema informacijama kojima raspolažem, 35% mješovitih brakova.
Gdje su ti roditelji koji su dobrovoljno bez prisile sklapali te mješovite brakove, gdje su im djeca, što rade, jesu li oni manje vrijedni građani BiH, što je sa Jevrejima, Romima i ostalim. Kako mislite riješiti njihov novi entitet hoćete li im ga nametnuti ili ćete ih protjerati iz i njihove države BiH.
Jedan sam od onih koji u široj obitelji ima više takvih brakova i ima ih u Americi, NJemačkoj, Švicarskoj, Austriji, Švedskoj, Norveškoj, Danskoj. Većina ih je sa srednjom školom i fakultetom, medju njuima ima tamo direktora, doktora, profesora i ostalih profesija i mnogi bi se vratili u BiH samo pod jednim uslovom da BiH postane noremalna država tj. kod izbora mjesta življenja, rada i drugog djelovanja da ih se prvo ne pita što su po naciji i u čijem će to biti (ne njihovom) entitetu.
Dali oni kao stručnjaci trebaju više razvijenim zemljama zapada ili najsiromašnijoj zemlji Evrope.
Treba li cijela BiH biti njihov entitet u kojem će biti profesionalci u svom poslu a ne profesionalci poput Ćovića, Silajdžića i Dodika koji će profesionalno guliti leđa "svog naroda" trpajuči ih u nacionalne torove /entitete/.
Ja sam ponosan što nikad nisam glasao niti za jednu nacionalnu stranku i time dao svoj doprinos sadašnjoj užasnoj situaciji.
Nadam se da će vrijeme sadašnjih lidera brzo proći a da dolazi vrijeme normalnih ljudi i normalne države BiH.
Assly

#199 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Post by Assly »

Andaluz1 wrote: Nemas se sta sramiti. To nisu uradili Hrvati, vec Jugossloveni Mate Bobana, isti oni kojima danas pripada Draganche sa svojom HDZ svitom. Pravi Hrvati, Poput Blaza Kraljevica su se borili za odbranu cijele BH, kao sto su se i brojni Bosnjaci borili u domovinskom ratu.

Isto tako zlocine u Grabovicu nije uradila ABIH (ustanovljeno je u Hagu da Sefer i ABIH nisu to uradili) vec je to uradila privatna policijia Srbina Alije izetbegovica (tako se izjanjavao 61.), Motivi su bili isti, prouzrokovati Bosnjacko-Hrvatski rat, sto je u tom moentu odgovaralo Milsevicu.

Historija se ponavlja danas sa istim motivima. Tako po dogovoru Dodika, Covica i Tihica (radikalizacija koju su sami najavili) dali su nalog policiji Sirokog Brijega da prvo isprovocira najvijace sarajeva (pretresajuci ih pet puta i zatim im nalozila da idu pjeske ulicama Sirokog Brijega do stadiona), da bi onda otvorila vatru na njih iz vatrenog oruzja. Jedan ubijen, sest ranjenih. Motiv je isti: Dogovor da prouzrokuju gradjanski rat, razvale BH, naplate svoju zlocinacku rabotu i pobjegnu u inostranstvo.

U svakom slučaju, ako si ovo i konstrurao, prihvatljivo mi je kao razmišljanje.
Ovo će mi zasigurno biti pohranjeno u podsvijesti.
paradoks

#200 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna

Post by paradoks »

Andaluz1 wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Zasto Covic ne trazi hrvatski ekskluzivitet na prostoru RS odakle je protjerano najmanje 40% posto Hrvata. Po cemu je potebi "ravnopravnost" namirivati se na podrucju kojeje ABIH odbanila od Miloseviceve agresije.
Traži ga samo tamo gdje hrvata ima. Ta neće ga tražit u RS-u ili u Sarajevu ili na nenaseljenim planetama.
To su prostori koje je HVO održao u ratu, nijedni drugi.
Locked