Ceriću, je li te sramota ...
- arzuhal
#176 Re: Ceriću, je li te sramota ...
Muftiju sandžačkog, Muamera ef. Zukorlića za budućeg reisa
A onda nam dajte Brazil da se igramo 
Last edited by arzuhal on 04/11/2009 10:55, edited 1 time in total.
-
neretvaa
#177 Re: Ceriću, je li te sramota ...
Ne govorim administratorima sta treba da rade, ali ovo je davno trebalo pod kljuc.
- Soul_Sista
#178 Re: Ceriću, je li te sramota ...
hamza_sa wrote:Stvarno ne mogu da vjerujem! Ili, mozda ja nemam veze sa Islamom?!
Realno, na kakvom intelektualnom nivou treba biti insan, pa da moze sjesti za racunar i onda trositi energiju tipkajuci po tastaturi pokusavajuci braniti Mustafu Cerica?!?!?
Helem, nevezano za njegov intervju, a moze biti i vezano, Islam je tako laka i prakticna vjera koja u svojim temeljima zabranjuje pravljenje bilo koga ravnim Allahu dz.s. Boga mi, citajuci pojedine komentare, dezurnih "advokata" doticnog gospodina, koji kroz iste haman pa pokusavaju napraviti od njega nadnaravno bice, sto se direktno kosi sa napisanim o Islamu, dolazim do zakljucka da im se nesta u glavi pomjesalo.
Sva sreca, u Islamu se izricito kaze da je sve u odnosu Gospodar i njegov rob, bez posrednika, tako da nisam prisiljen kroz prizmu vjere braniti Mustafu, nego hvala Allahu, mogu ga i kritikovati, sto cesto i radim.
Nekako me sva ova prica podsjeca na jedan dogadjaj iz vremena agresije na RBiH, kada smo na dzumi slusali vaz jednog krsnog tridesetogodisnjeg imama, o potrebi borbe na Allahovom putu i njenoj vrijednosti. Odmah iza dzume smo svratili kod lokalnog komandanta na kafu, gdje je bio prisutan i spomenuti efendija. Naravno, tema razgovora je bila borba sa cetncima, gdje je svoj udio dao i taj efendija. Medjutim na upit jednog od prisutnih, u kojoj je jedinici efendija, isti mu odgovara da nije ni u jednoj, jer kaze komandant da je on potrebniji u mesdzidu nego na liniji.
Nesto slicno danas radi i prica Mustafa. Samo sto je on u svojim djelima nesto radikalniji, pa mi izgleda kao Dodik, koji kaze napad na njega je napad na srpski narod. Napad na Mustafu je napad na Bosnjake. Ili sto je jos gore, napad na Mustafu je napad na Islam.
E Boga mi Mustafa, nije!! Malo si ti i svi oni koji te brane od tvojih djela, polupali loncice.
Nesto mi previse ostro reaguje kada se spomene kriminal kod Bosnjaka, a nikad ga necuh da se oglasi kad su u pitanju borci i njihov status. A, da ne pisem o tome kako se niti breca sto sve vise penzionera, jedan od svojih dnevnih obroka hrane pokusavaju naci u kontejnerima. Ili, mozda to nisu Muslimani?
Ne znam po kojim arsinima, Mustafa razvrstava Muslimane i one koji to nisu, ali znam da on to nema pravo da radi. Niti po ovozemaljskim, a ponajmanje Bozijim zakonima.
Zato uzimam i ja sebi za pravo da ga kritikujem i da kazem da Mustafa ne predstavlja Muslimane. Daleko od toga da Muslimani u Bosni i Hercegovni nemaju neprijatelje sa svih strana svijeta, ali Boga ti Mustafa nemoj nas ti braniti.
Nisi to radio za vrijeme agresije, pa nemoj ni danas!
-
ETO_SAD
#179 Re: Ceriću, je li te sramota ...
Prateći tvoje postove od tebe nisam ni očekivao bolji komentar odHer Flick wrote:ETO_SAD wrote: Bravo Hamza, evo čak ti i Her Flick kliće, vrsni poznavaoc Islama, Muslimana, Rejsa Cerića itd.
Ja sam isto slušao rejsa sinoć i ne vidim šta je to čovjek rekao, a da ne stoji na mjestu. Ako ga iko gleda kritički ja to radim i vagam svaku koja će se izgovoriti. Meni kao Muslimanu ostavljeno je da slijedim Allaha, Poslanika a.s. i one koji njega budu slijedili. Sviđalo se to nekima ili ne Islamska zajednica jeste krovna konstrukcija Islama u Bosni i Hercegovini i jedna od funkcija joj je da se brine o Muslimanima u Bosni i Hercegovini i zastupa njihova prava.
Ovi silni što nabrajaju siromašne i slomiše se oko njih želim reći da Muslimani pomažu siromašne, da se zekat daje u tu svrhu, da nam je sadaka sredstvo približavanja Voljenome i svi rado činimo dobra djela, samo ne zovemo TV ekipe, ne ljepimo bilboarde, nemamo radio emisije jer je puno ljepše i Allahu draže kada se to radi u tajnosti.
Ja se pitam da li papa ili vladika ili možda vi koji tako glasno brujite hranite gladne, naravno da ne. Jadni bi svi mi bili kada bi živili od ljudske milostinje, sreća ima Jedan koji hrani i mene i vas.
Što niko nije citirao da učenici medresa nisu imali socijalno i zdravstveno u prijašnjem sistemu. Očigledno bi svima godilo da se opet tako neki sistem uspostavi gdje će džamije biti muzeji, medrese prinudni zatvor, efendije ljudi iz sjene bez prava glasa, muslimani stidljivi narod koji se stide svog imena jer kada ga spomenu bivaju prozivani, pokrivene djevojke likovi iz filmova, tid., itd..
Onda se recimo ljudima koji se vraćaju vjeri prigovara vjernici od 92, 95, 97, kakve to veze ima kada ko dodje tobe, ja sam dosao 2004 i hvala Bogu pa jesam jer me je Islam naučio da budem bolji čovjek, da budem otvorenih vidika, itd. itd. Isto ko da Islam, Krščanstvo ili Judaizam postoje 100000 godina. Pa vjere su rađane prema objavama i dolascima poslanika i nikad nije kasno okrenuti se vjeri.
Prema tome komentari tipa muslima, katolik, pravoslavac od 92 su neosnovani i glupi u najmanju ruku.
Također je interesantno da ova tima nije otišla pod ključ poznavajući kako teme idu pod ključ kada se dotaknu gospoda iz kvaz hb. Ne stigne se napisati ni dvije stranice (bez uvreda) al tema je pod ključem.
I to vi nazivate demokratija, sloboda govora i sve ostalo, jeste ali kako za koga i kako prema kome.
Al hvala Bogu dragom, proći će i ovo i svi ćemo se opet njemu vratiti pa onda kud koji mili moji.
Ako je ko povređen mojim postom, sorry!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
svaka ti cast
-
iko
#180 Re: Ceriću, je li te sramota ...
Haman se i ti Flick uživio u tu svoju ulogu . Ideologija koju zastupaš neide uz tu uniformu. Zašto nemožete podnijet i drugaćija mišljenja.
- chuchumbamayumbe
#181 Re: Ceriću, je li te sramota ...
Čini mi se da ovdje postoji grupa/grupe koje su samo zadužene da prate šta određeni forumaši postiraju, to zapisuju, pa izvlače iz rukava (i iz konteksta).
Koja li je organizacija u pitanju pa se time bavi?!
Čisto sumnjam da je OHR.
Čisto sumnjam da je OHR.
- Alfons Kauders
#182 Re: Ceriću, je li te sramota ...
bolje onog efendiju iz pazara sto je pao s kilom horsa...arzuhal wrote:Muftiju sandžačkog, Muamera ef. Zukorlića za budućeg reisaA onda nam dajte Brazil da se igramo
ako ga nisu srbi sklepali u moravi...
kako bi tek onda za bajram bilo gudre...
- statix
#183 Re: Ceriću, je li te sramota ...
Danas djeca niti negacije ne nauce,a vec znaju sve o vjeri.iko wrote:Haman se i ti Flick uživio u tu svoju ulogu . Ideologija koju zastupaš neide uz tu uniformu. Zašto nemožete podnijet i drugaćija mišljenja.
- arzuhal
#184 Re: Ceriću, je li te sramota ...
Tačno. A da budemo realni do kraja - i oni koji ga napadaju. Jer ni jedni ni drugi neće nikad ništa po to pitanju promijenit dok se samo ne promjeni. Sve se svodi na to. Ili neko ima SLUČAJNO KONAČNO RJEŠENJE? Malo morgen. Tvoje riječi su u spreju, al' paranoja puca na sve strane...hamza_sa wrote: Realno, na kakvom intelektualnom nivou treba biti insan, pa da moze sjesti za racunar i onda trositi energiju tipkajuci po tastaturi pokusavajuci braniti Mustafu Cerica?!?!?
Kod nas ljudi ne mogu da se dogovore na nivou mjesne zajednice da zakrpaju put, a kamoli šta drugo. Dakle, šta je jedino trajno? Promjena. Ali promjena o kojoj se ne pitamo, ali bismo da učestvujemo. Pa to je lijepo, ta želja. Nek raja priča...
- Šta veli narod, vezire?
- Buni se, galami.
- Steži!
...
- Šta veli narode, vezire?
- Šuti.
- Popuštaj...
Last edited by arzuhal on 04/11/2009 11:16, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#185 Re: Ceriću, je li te sramota ...
"cia snajka, cia...upropastili su pola sveta, sada je i na nas dosao red"chuchumbamayumbe wrote:Čini mi se da ovdje postoji grupa/grupe koje su samo zadužene da prate šta određeni forumaši postiraju, to zapisuju, pa izvlače iz rukava (i iz konteksta).
Čisto sumnjam da je OHR.
- Alfons Kauders
#186 Re: Ceriću, je li te sramota ...
a ni afrikati im bas ne idu...statix wrote:Danas djeca niti negacije ne nauce,a vec znaju sve o vjeri.iko wrote:Haman se i ti Flick uživio u tu svoju ulogu . Ideologija koju zastupaš neide uz tu uniformu. Zašto nemožete podnijet i drugaćija mišljenja.![]()
-
ja progovorila
#187 Re: Ceriću, je li te sramota ...
Eno Her Flick postavio Iko bas jedno pametno pitanje....

Zasto ne mozes podnjet??
Zasto ne mozes podnjet??
-
ja progovorila
#188 Re: Ceriću, je li te sramota ...
A znas li ti Danice zasto razgovaraju sa seljacima?Alfons Kauders wrote:"cia snajka, cia...upropastili su pola sveta, sada je i na nas dosao red"chuchumbamayumbe wrote:Čini mi se da ovdje postoji grupa/grupe koje su samo zadužene da prate šta određeni forumaši postiraju, to zapisuju, pa izvlače iz rukava (i iz konteksta).
Čisto sumnjam da je OHR.
Zato da vide gdje ima fazana
-
CAUS-VISOKO
#189 Re: Ceriću, je li te sramota ...
Plaho smo sinoc bili zestoki i agilni, do u gluho doba noci, i, evo tim tempom i zarom krenuli saba'ile. MashaAllah, svi sve znaju, ma sve eksperti. Ma jebes balvan u vlastitom oku, bitnije je traziti trn u Reisovom. Dok sam ja ganjao Hloptu, birtije i tako to, Mustafa Ceric je danonocno bdio nad knjigom, mukotrpno se probijao u svom skolovanju od babine rudarske plate, i Elhamdulillah njegova mnoga odricanja nisu bila uzaludna. Uvijek se rukovodim prema licnim (ne samo u ovom slucaju), a ne, kako je to ovdje, po jebenom cula-kazala. A baska je ovdje namjera (providna) uljeza namjernog podjebavanja. Nego mu'mini sta je sa islamskim sartima i kol'ko vas sinoc klanja Jaciju ? Ma jok, pusti to jelde, bitnije je pljuvati, gubati, udarati..., i ne dati Reisu (i Bosnjacima) da bar malo dignu glave. Jer zaBoga koga onda gaziti ? Pa ako ima PAP-ovka na prodaju, po drugi puta ?
-
oridjidji
#190 Re: Ceriću, je li te sramota ...
Jbg Reis je samo čovjek. Nije savršen, stoga nije imun na kritiku. Normalno je da bude isti kritikovan. Ali jeli normalno da od čovjeka kao što je on tražimo savršenstvo, kada i mi sami nismo savršeni? Ipak on na dosljedan način čuva svoj ugled i ugled IZ. Nemam namjeru ni da ga branim, ali ni da ga kritikujem. Da isti ne valja, IZ bi ga davno šikanirala. Previše vjerujemo medijima. A premalo institucijama. Padali su veći ljudi sa položaja pravo u zatvore, pašče i Reis ako je njegovog kriminala doista bilo. Kod nas da se i svetci rađaju, mi bi ih ocrnili. Takvi smo mi ljudi, jedni prema drugima. U drustvu u kojem su i bebe po rođenju krive zato sto su muslimanske, pravoslavne ili katolicke, mi zelimo da stvaramo prave vrijednosti istrazivajuci tuđe mane i prebacujuci svoje krivice s jednih na druge i obratno. Kod nas se krivica nameće svima po defaultu, niko ne polazi od sebe. Kriv si čim se malo izuzimaš od drugih. Čuo sam mnoštvo ljudi koji kažu Reis je lopov, a kad ih pitas gdje se vidite za par godina. Kaže vidimo se na nekoj funkciji gdje ćemo moći da krademo.
Šta su onda ovi dragi ljudi? Nego mogući potencijalni lopovi...
Čudi me pored svih ovih priča medijskih, zašto se nijedna ne bavi Puljičem ili Kačavendom. Nije moguće da oni nemaju mane, a Reis ih ima more...
Dužnost muslimana je da provjeri čovjeka koji donosi vijest i samu tačnost vijesti koju prenosi, jer ako je isti nepošten postoji bojazan da ta vijest može biti uzrokom nepravde nad nekim drugim. Težina potvore čestita čovjeka boli više nego istina nekada nepoštena čovjeka.
Potvrda za to su riječi Uzvišenog Allaha: „O vjernici, ako vam nekakav nepošten čovjek donese kakvu vijest, dobro je provjerite, da u neznanju nekom zlo ne učinite!“ (El-Hudzurat, 6).
U Islamu brat bratu krije manu, kritikuje ga onda kada su njih dvoje sami. Njegov grijeh i sramotu neotkriva jer nekada je i kritika nekome dovoljna opomena da ne uradi nešto što je Bog dragi zabranio. Ako radi nepravdu sebi, onda je njegov brat po vjeri dužan da ga sprijeći opomenom i da mu pomogne da taj grijeh predbrodi, ako je čini drugom onda je dužan da ga sprijeći silom. A sve što dotiće našu krv, čast, porodice i imovinu je nepravda prema svima nama. A Reis zasigurno nije čovjek toga kova, kakvim ga mediji prikazuju jer se on neigra sa našom krvlju, časti, porodicama i imovinom.
Čudi me pored svih ovih priča medijskih, zašto se nijedna ne bavi Puljičem ili Kačavendom. Nije moguće da oni nemaju mane, a Reis ih ima more...
Dužnost muslimana je da provjeri čovjeka koji donosi vijest i samu tačnost vijesti koju prenosi, jer ako je isti nepošten postoji bojazan da ta vijest može biti uzrokom nepravde nad nekim drugim. Težina potvore čestita čovjeka boli više nego istina nekada nepoštena čovjeka.
Potvrda za to su riječi Uzvišenog Allaha: „O vjernici, ako vam nekakav nepošten čovjek donese kakvu vijest, dobro je provjerite, da u neznanju nekom zlo ne učinite!“ (El-Hudzurat, 6).
U Islamu brat bratu krije manu, kritikuje ga onda kada su njih dvoje sami. Njegov grijeh i sramotu neotkriva jer nekada je i kritika nekome dovoljna opomena da ne uradi nešto što je Bog dragi zabranio. Ako radi nepravdu sebi, onda je njegov brat po vjeri dužan da ga sprijeći opomenom i da mu pomogne da taj grijeh predbrodi, ako je čini drugom onda je dužan da ga sprijeći silom. A sve što dotiće našu krv, čast, porodice i imovinu je nepravda prema svima nama. A Reis zasigurno nije čovjek toga kova, kakvim ga mediji prikazuju jer se on neigra sa našom krvlju, časti, porodicama i imovinom.
Last edited by oridjidji on 04/11/2009 11:24, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#191 Re: Ceriću, je li te sramota ...
ja progovorila wrote:A znas li ti Danice zasto razgovaraju sa seljacima?Alfons Kauders wrote:"cia snajka, cia...upropastili su pola sveta, sada je i na nas dosao red"chuchumbamayumbe wrote:Čini mi se da ovdje postoji grupa/grupe koje su samo zadužene da prate šta određeni forumaši postiraju, to zapisuju, pa izvlače iz rukava (i iz konteksta).
Čisto sumnjam da je OHR.
Zato da vide gdje ima fazana![]()
![]()
- HAVANA
#192 Re: Ceriću, je li te sramota ...
ETO_SAD wrote: Ovi silni što nabrajaju siromašne i slomiše se oko njih želim reći da Muslimani pomažu siromašne, da se zekat daje u tu svrhu, da nam je sadaka sredstvo približavanja Voljenome i svi rado činimo dobra djela, samo ne zovemo TV ekipe, ne ljepimo bilboarde, nemamo radio emisije jer je puno ljepše i Allahu draže kada se to radi u tajnosti.
Ja se pitam da li papa ili vladika ili možda vi koji tako glasno brujite hranite gladne, naravno da ne. Jadni bi svi mi bili kada bi živili od ljudske milostinje, sreća ima Jedan koji hrani i mene i vas.
Al hvala Bogu dragom, proći će i ovo i svi ćemo se opet njemu vratiti pa onda kud koji mili moji.
Ako je ko povređen mojim postom, sorry!
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 35&t=68999
Zovi,ne zovi,šuti,galami,radi šta hoćeš.Samo uplati ,živ bio.
Hebo šuplju.
- chuchumbamayumbe
#193 Re: Ceriću, je li te sramota ...
Nejma dalje!oridjidji wrote:Jbg Reis je samo čovjek. Nije savršen, stoga nije imun na kritiku. Normalno je da bude isti kritikovan. Ali jeli normalno da od čovjeka kao što je on tražimo savršenstvo, kada i mi sami nismo savršeni? Ipak on na dosljedan način čuva svoj ugled i ugled IZ. Nemam namjeru ni da ga branim, ali ni da ga kritikujem. Da isti ne valja, IZ bi ga davno šikanirala. Previše vjerujemo medijima. A premalo institucijama. Padali su veći ljudi sa položaja pravo u zatvore, pašče i Reis ako je njegovog kriminala doista bilo. Kod nas da se i svetci rađaju, mi bi ih ocrnili. Takvi smo mi ljudi, jedni prema drugima. U drustvu u kojem su i bebe po rođenju krive zato sto su muslimanske, pravoslavne ili katolicke, mi zelimo da stvaramo prave vrijednosti istrazivajuci tuđe mane i prebacujuci svoje krivice s jednih na druge i obratno. Kod nas se krivica nameće svima po defaultu, niko ne polazi od sebe. Kriv si čim se malo izuzimaš od drugih. Čuo sam mnoštvo ljudi koji kažu Reis je lopov, a kad ih pitas gdje se vidite za par godina. Kaže vidimo se na nekoj funkciji gdje ćemo moći da krademo.![]()
- Alfons Kauders
#194 Re: Ceriću, je li te sramota ...
nikad nije bilo vise bogomolja... i vise razvrata...HAVANA wrote: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 35&t=68999
Hebo šuplju.
nikad nije bilo vise vjernika... i vise nemorala...
nikad nije bilo vise dobrotvornih priloga... i vise sirotinje...
nisam bas odusevljen rezultatima vjerskog preporoda na ovim prostorima...
- statix
#195 Re: Ceriću, je li te sramota ...
Ceric se skolovao samo da bi vladao i drzao govore narodu, od kojeg je 70% neobrazovano, ili bolje reci sa zavrsenom OŠ. Sto vise bude obrazovanih ljudi, njegova uloga i popularnost ce biti manji.CAUS-VISOKO wrote:Plaho smo sinoc bili zestoki i agilni, do u gluho doba noci, i, evo tim tempom i zarom krenuli saba'ile. MashaAllah, svi sve znaju, ma sve eksperti. Ma jebes balvan u vlastitom oku, bitnije je traziti trn u Reisovom. Dok sam ja ganjao Hloptu, birtije i tako to, Mustafa Ceric je danonocno bdio nad knjigom, mukotrpno se probijao u svom skolovanju od babine rudarske plate, i Elhamdulillah njegova mnoga odricanja nisu bila uzaludna. Uvijek se rukovodim prema licnim (ne samo u ovom slucaju), a ne, kako je to ovdje, po jebenom cula-kazala. A baska je ovdje namjera (providna) uljeza namjernog podjebavanja. Nego mu'mini sta je sa islamskim sartima i kol'ko vas sinoc klanja Jaciju ? Ma jok, pusti to jelde, bitnije je pljuvati, gubati, udarati..., i ne dati Reisu (i Bosnjacima) da bar malo dignu glave. Jer zaBoga koga onda gaziti ? Pa ako ima PAP-ovka na prodaju, po drugi puta ?
-
ja progovorila
#196 Re: Ceriću, je li te sramota ...
Alfons Kauders wrote:nikad nije bilo vise bogomolja... i vise razvrata...HAVANA wrote: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 35&t=68999
Hebo šuplju.
- black
#197 Re: Ceriću, je li te sramota ...
uvijek je zanimljivo, iako vecinom se moze predpostaviti ko ce shta napisati, za mnoge likove ovakve i slichne teme su jedna vrsta katarze

- ultima_palabra
#198 Re: Ceriću, je li te sramota ...
Ako bude mahala, značajnu ulogu u tome će imati poznati KOS-ov duo: Šćepo & Car. A ko dosad nije skontao, bojim se da mu je kasno...hadziveg wrote:idemo dalje sta je reko Reis,sta je reko Zlatko,Hare ,Tihi...niste razjasnili koje sad islamofob a ko ateist,komunist...hmmm...mislim da neche biti vazno kad pred zgradom UN-a vidite kako mase zastava Republike Srpske a sve nasom krivicom....jer smo imali preceg posla...razjasnjavanje ko je sta...
-
Alkos
#199 Re: Ceriću, je li te sramota ...
U sridu!Alfons Kauders wrote:nikad nije bilo vise bogomolja... i vise razvrata...HAVANA wrote: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 35&t=68999
Hebo šuplju.
- chuchumbamayumbe
#200 Re: Ceriću, je li te sramota ...
Imaš li kakav konkretan prijedlog glede ovoga gore što si napisao?!hadziveg wrote:idemo dalje sta je reko Reis,sta je reko Zlatko,Hare ,Tihi...niste razjasnili koje sad islamofob a ko ateist,komunist...hmmm...mislim da neche biti vazno kad pred zgradom UN-a vidite kako mase zastava Republike Srpske a sve nasom krivicom....jer smo imali preceg posla...razjasnjavanje ko je sta...