MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
AdNaN88

#176 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by AdNaN88 »

seen wrote:jebo te, po vasoj prici Bosna gora od afghanistana.... najveca bjeda na svijetu.... :lol: :lol:

^^ma to za americku ambasadu ne zvuci mi nesto tacno, jer moj jaran ima druga koji radi za ambasadu a zavrsio je samo 6 mjeseci kurs u americi... ja imam SAD pasos, nebi ja cuvo strazu pred kapiom...vec radio bi nesto u ambasadi... znam bosanski, engleski... i malo njemackog...imam BH i SAD pasose....ne vidim kako nebi mogo naci posla... ja s vracam 110% za poso mi nije bas nesto velika frka jer s starim mislim raditi, a volio bi nesto na stranu da imam...najdraze u mupu, ako ne to onda nesto u ambasadi...

To sto ti dodes na nekoliko dana/mjeseci i provedes se ovdje s parama koje skupljas tokom citave godine gore i sve ti je extra to je druga prica, kako vidim niko te ne moze uvjeriti u realno stanje ovdje i kako se dolazi do posla tako da mislim da nema potrebe vise ti ista govoriti.
Uglavnom VIDJET ces kad dodes i siguran sam da ce ti priznati tu tvoju diplomu od 2 godine sto si zavrsio i vjerujem da ako ne upadnes u MUP onda ces sigurno naci mjesto u ambasadi :thumbup: .Ne budi lud prijatelju, ja znam da vi svi vani pricate kako se u Bosni nista ne radi svi samo kafe piju a na svaki konkurs dode po 400, 500 ljudi a traze 5,6 uposlenika (licno iskustvo).Ovdje se ljudi bore koliko mogu, sam sam potrosio najmanje 8,9.000KM za vanredna skolovanja i diplome a da ne pricam da ni pored toga nisam mogao "upasti" nego sam morao "pocastiti" i to DOBRO pocastiti.
Dakle ako se mislis vracati nemoj se previse nadati, budi spreman na sve :thumbup:
seen

#177 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by seen »

AdNaN88 wrote:
seen wrote:jebo te, po vasoj prici Bosna gora od afghanistana.... najveca bjeda na svijetu.... :lol: :lol:

^^ma to za americku ambasadu ne zvuci mi nesto tacno, jer moj jaran ima druga koji radi za ambasadu a zavrsio je samo 6 mjeseci kurs u americi... ja imam SAD pasos, nebi ja cuvo strazu pred kapiom...vec radio bi nesto u ambasadi... znam bosanski, engleski... i malo njemackog...imam BH i SAD pasose....ne vidim kako nebi mogo naci posla... ja s vracam 110% za poso mi nije bas nesto velika frka jer s starim mislim raditi, a volio bi nesto na stranu da imam...najdraze u mupu, ako ne to onda nesto u ambasadi...

To sto ti dodes na nekoliko dana/mjeseci i provedes se ovdje s parama koje skupljas tokom citave godine gore i sve ti je extra to je druga prica, kako vidim niko te ne moze uvjeriti u realno stanje ovdje i kako se dolazi do posla tako da mislim da nema potrebe vise ti ista govoriti.
Uglavnom VIDJET ces kad dodes i siguran sam da ce ti priznati tu tvoju diplomu od 2 godine sto si zavrsio i vjerujem da ako ne upadnes u MUP onda ces sigurno naci mjesto u ambasadi :thumbup: .Ne budi lud prijatelju, ja znam da vi svi vani pricate kako se u Bosni nista ne radi svi samo kafe piju a na svaki konkurs dode po 400, 500 ljudi a traze 5,6 uposlenika (licno iskustvo).Ovdje se ljudi bore koliko mogu, sam sam potrosio najmanje 8,9.000KM za vanredna skolovanja i diplome a da ne pricam da ni pored toga nisam mogao "upasti" nego sam morao "pocastiti" i to DOBRO pocastiti.
Dakle ako se mislis vracati nemoj se previse nadati, budi spreman na sve :thumbup:
bice dobro abd....

ja sam za fax dao $20.000 a za knjige $2.000 ...mozes kupiti VW Novi Polo... :D a neko u SA sigurno zna 3 puta vise nego ja..ko je ucio isti fax... jer ovdje fax je smjesan... moze ga levat zavrsiti...
alenb

#178 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by alenb »

Zna li neko hoće li nas konačno pozvati na testiranje?
Clint_Eastwood

#179 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Clint_Eastwood »

Polako bolan, bit će, završit će konkurs do izbora :D
nalet

#180 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by nalet »

:dance: Kojih, parlamentarnih ili lokalnih :-D :zzzz:
Clint_Eastwood

#181 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Clint_Eastwood »

Pismeno testiranje 16.05. na FPN-u
nalet

#182 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by nalet »

Ljudi kakvav je filing posle testiranja, kako ste uradili? :sad:
freedom within

#183 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by freedom within »

nalet wrote:Ljudi kakvav je filing posle testiranja, kako ste uradili? :sad:
Mislim da sam tačno odgovorio na 25 pitanja (u najboljem slučaju, jer se ne mogu sjetiti svih pitanja i odgovora).
Po mom mišljenju, pitanja su bila teža nego prošli put (bio sam grupa D).
santoandre

#184 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by santoandre »

ljudi da li ste primjetili podvalu koju su nam priredili mafijoze iz komisije? naime rijec je o uvodjenju tzv vise odgovora na postavljenom pitanju s cilje zbunjivanja kandidata i eliminacija sto vise nas bezstelovica.ovdje se radi o klasicnoj povredi P R A V I L N I K A O NAČINU I RASPOREDU TESTIRANJA KANDIDATA I SISTEMU BODOVANJA U PROCESU ODABIRA POLICIJSKIH SLUŽBENIKA
i clana 8 koji kaze Član 8.

(Priprema testova)

(1) Komisija priprema test općeg znanja i pisani rad, u suradnji sa organizacionim jedinicama Ministarstva i policijskog organa nadležnim za poslove edukacije.

(2) Pitanja se koncipiraju tako da se na ista može odgovoriti jasno i nedvosmisleno, odabirom jednog od opcionih odgovora ili kratkim tekstualnim odgovorima na teoretska pitanja na koja se može odgovoriti definicijama i zakonskim podjelama.

(3) Komisija je dužna prilikom pripreme testova voditi računa da težinu pitanja prilagodi nivou stručne spreme u skladu sa uvjetima za pristup u čin „policajac“, odnosno „mlađi inspektor“. Komisija određuje broj bodova za svaki tačan odgovor.

ovo je jos jedna perfidna podvala organizovane mafije kantonalnog mupa,da eliminise sto vise raje nerazumnim pitanjima i davanjem vise mogucih odgovora na testovima.e sad nezna covjek dali je vrijedno zaliti se i kome jer njihovi ljudi sjede u policijskom odboru
nalet

#185 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by nalet »

I ja sam bio grupa D, nisam čitao zakon o policijskim službenicima pa sam nešto nabadao, a čini mi se da je iz toga zakona bilo ponajviše pitanja . :x .

"santoandre", ovo sto si konstatovo si u potpunosti u pravu, bas sam sada procitao ovaj član 8. stav 2. što si i označio "Jednog" je kršenje pravila testiranja, ali sam si rekao kome se žaliti-nikome :twisted: . Primijetili ste gosp. Hrvata i njegovo preseravanje. Ja sam bio u prvoj grupi i kada je dotični gospodin rekao da imamo još 120 sekundi čak su se i njegove kolege iz komisije počeli smijati, ili kada je počeo po ploči da piše slovo dž i č, kao on pametan a ustvari ovi ljudi što su prisustvovali testiranju su sigurno pametni i školovaniji od njega.

P.S. Nadam se da će uskoro rezultati. :run:
santoandre

#186 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by santoandre »

nalet wrote:I ja sam bio grupa D, nisam čitao zakon o policijskim službenicima pa sam nešto nabadao, a čini mi se da je iz toga zakona bilo ponajviše pitanja . :x .

"santoandre", ovo sto si konstatovo si u potpunosti u pravu, bas sam sada procitao ovaj član 8. stav 2. što si i označio "Jednog" je kršenje pravila testiranja, ali sam si rekao kome se žaliti-nikome :twisted: . Primijetili ste gosp. Hrvata i njegovo preseravanje. Ja sam bio u prvoj grupi i kada je dotični gospodin rekao da imamo još 120 sekundi čak su se i njegove kolege iz komisije počeli smijati, ili kada je počeo po ploči da piše slovo dž i č, kao on pametan a ustvari ovi ljudi što su prisustvovali testiranju su sigurno pametni i školovaniji od njega.

P.S. Nadam se da će uskoro rezultati. :run:

ja u mom zivotu onakvog ufuranog papka,seljaka,glavonju,pametnjakovica u odjelu nisam vidio nikad.sta je ono majko mila,gdje ono raste i odakle je ono sljeglo majko mila.frajer prica ko da je na visini od 100000000000000000km a mi ko da smo svi veslo sisali i on nesto pametuje ko fol on nesto zajeban i pametan.
idem sad poljubit hiljadu puta moju majku da joj zahvalim sto nelicim na ono olicenje seljaka s dna kace
hvala ti draga mama
Clint_Eastwood

#187 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Clint_Eastwood »

A šta ćeš, takvi nam uglavnom rade po MUP-ovima (čast izuzecima) koji su prije rata bili bravari i vodoinstalateri, a sada se postavili u vrh MUP-a, ali opet kažem, ima izuzetaka. Što se tiče pitanja, pa jesu bila prilično teža nego prošli put, iako, bilo je mnogo pitanja koja uopće nisu relevantna za utvrđivanje znanja iz onih svih oblasti, pa skoro da su i banalna kao npr. : na koliko vremena se izdaje vozačka dozvola licima starijim od 65 godina? Koja je svrha ovog pitanja, niko od ovih kandidata koji konkurišu neće sigurno raditi na izdavanju vozačkih dozvola jer to rade lica koja nisu policijski službenici, nego rade u administraciji MUP-a. Al' eto, neki pametnjaković ih sastavljao kao onaj koji je objašnjavao proceduru samog testiranja. I još mnogo takvih pitanja koja uopće nisu nimalo relevantna.
A što je još veća ironija iz ZKP-a, koji predstavlja osnovni zakon prema kojem rade policijski organi, bilo samo jedno pitanje!!! Stvarno mi nije jasna osoba (ili osobe) koja je sastavljala one testove.
zehra01

#188 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by zehra01 »

Sastav komisije-1 hrvat,5 muslimana,a srbina ni na mapi!!!
Onaj što je bio zadužen da nas upozna sa načinom rada testa mogao je da izbaci ŽVAKU,a ne da mljacka čitavo vrijeme i ometa nas u radu!!!
Ovo je bio sistem, dat ćemo težak test da se nemaju šta buniti kad popadaju,a mi ćemo one što moraju proći uraditi iza zatvorenih vrata i sve čisto,al zezenuli su se!!!
Ovaj put ćemo mi da srušimo konkurs,imamo materijala,al poslije rezultata!!!
Treća sreća!!!
thepatriot

#189 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by thepatriot »

zehra01 wrote:Sastav komisije-1 hrvat,5 muslimana,a srbina ni na mapi!!!
Onaj što je bio zadužen da nas upozna sa načinom rada testa mogao je da izbaci ŽVAKU,a ne da mljacka čitavo vrijeme i ometa nas u radu!!!
Ovo je bio sistem, dat ćemo težak test da se nemaju šta buniti kad popadaju,a mi ćemo one što moraju proći uraditi iza zatvorenih vrata i sve čisto,al zezenuli su se!!!
Ovaj put ćemo mi da srušimo konkurs,imamo materijala,al poslije rezultata!!!
Treća sreća!!!

Šta ima srušiti, gdje si ti bila kad se rušilo?! :idea:
ne pitaj me@

#190 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by ne pitaj me@ »

.......vidim da ste vec bili na konkursu imate iskustvo kad je u pitanju konkurs za MUP-a, "policajca i viseg inspektora"
zamilio bih vas ako znate konkretna pitanja koja su bila ili par njih koja su bila da mi posaljete ili za esej koje su teme bile...

HVALA unaprijed...
:|
freedom within

#191 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by freedom within »

ne pitaj me@ wrote:.......vidim da ste vec bili na konkursu imate iskustvo kad je u pitanju konkurs za MUP-a, "policajca i viseg inspektora"
zamilio bih vas ako znate konkretna pitanja koja su bila ili par njih koja su bila da mi posaljete ili za esej koje su teme bile...

HVALA unaprijed...
:|
Teme koje su bile za pisani rad zasad su: 1)maloljetnička delikvencija, 2) rad policije u zajednici. Što se tiče pitanja, treba da znaš da su ona formulirana tako da je moguće označiti jedan od ponuđenih odgovora (tako bi trebalo da bude prema pravilniku, što se nije poštovalo kod ponovljenog konkursa). Trenutno se mogu sjetiti sljedećih pitanja (otprilike): 1)za koja se djela mogu narediti posebne istražne radnje, 2) ko može otvoriti pošiljke i dokumente,
3)ko može dati amnestiju, 4) ko propisuje oblik i sadržaj službene policijske iskaznice, 5) da li se može izvršiti tjelesni pregled osumnjičenog bez njegovog pristanka, 6) šta ne spada u posebne istražne radnje, 7)da li navedeno djelo (???) spada u težu ili lakšu povredu službene dužnosti, 8}u kojem se postupku koristi navedeni (???) pravni lijek... Da napomenem da su većina pitanja formulirana tako da su doslovno prepisani djelovi zakona, tako da je veoma teško sjetiti ih se.
ne pitaj me@

#192 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by ne pitaj me@ »

...ej hvala hvala hvala... :)
alenb

#193 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by alenb »

Zna li neko misle li ovi objaviti rezultate?
mikicaaa

#194 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by mikicaaa »

Jel neko zna kada će ponovo biti konkurs za cin policajac..i da li je uopste bio ove godine ? :-D :-D
freedom within

#195 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by freedom within »

mikicaaa wrote:Jel neko zna kada će ponovo biti konkurs za cin policajac..i da li je uopste bio ove godine ? :-D :-D
Ove godine u MUP-u KS dosad nije bio raspisan konkurs za čin policajca (ove godine se završio konkurs za policajce objavljen u septembru prošle godine, međutim, koliko znam ti kandidati još nisu otišli na obuku jer se čeka završetak konkursa za mlađe inspektore). Što se tiče konkursa za ovu godinu, imam neprovjerenu informaciju (ako su slagali mene, onda i ja lažem vas :-D) da bi do kraja godine trebao izaći novi konkurs i za policajce i mlađe inspektore, ali, opet problem je kad će se završiti trenutni konkurs za mlađe inspektore koji je također objavljen u septembru prošle godine.
mikicaaa

#196 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by mikicaaa »

freedom within wrote:
mikicaaa wrote:Jel neko zna kada će ponovo biti konkurs za cin policajac..i da li je uopste bio ove godine ? :-D :-D
Ove godine u MUP-u KS dosad nije bio raspisan konkurs za čin policajca (ove godine se završio konkurs za policajce objavljen u septembru prošle godine, međutim, koliko znam ti kandidati još nisu otišli na obuku jer se čeka završetak konkursa za mlađe inspektore). Što se tiče konkursa za ovu godinu, imam neprovjerenu informaciju (ako su slagali mene, onda i ja lažem vas :-D) da bi do kraja godine trebao izaći novi konkurs i za policajce i mlađe inspektore, ali, opet problem je kad će se završiti trenutni konkurs za mlađe inspektore koji je također objavljen u septembru prošle godine.

Hvalaaa :)..i ja imam sličnu informaciju, da će do kraja godine izaći novi konkurs..s tim da su mi rekli da je bio objavljen jedan ove godine..pa me to malo zbunilo :) :-) :-D
freedom within

#197 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by freedom within »

mikicaaa wrote:
freedom within wrote:

Hvalaaa :)..i ja imam sličnu informaciju, da će do kraja godine izaći novi konkurs..s tim da su mi rekli da je bio objavljen jedan ove godine..pa me to malo zbunilo :) :-) :-D
Ako misliš na MUP KS, sve informacije u vezi objavljenih konkursa možeš pratiti na njihovoj web stranici (http://mupks.ba/?jezik=bos&x=5). Ja to pratim redovno, i mogu ti reći da ove godine nije bilo konkursa za policajce, već je bio ponovo objavljen poništeni konkurs za mlađe inspektore.
alenb

#198 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by alenb »

:D :-D :) :-) :( :roll: 8) :-? :? :shock: :o :sad: 8-) :lol: :x :-x :P :zzzz: :wink: :twisted: :evil: :cry: :oops: :razz: ;-) :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :skoljka: :zoka: :zjev: :run: :dance: :thumbup: :bih: :-) :) :roll: :lol: 8-) ovakva je situacija u mupu čini mi se.
mikicaaa

#199 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by mikicaaa »

Ako misliš na MUP KS, sve informacije u vezi objavljenih konkursa možeš pratiti na njihovoj web stranici (http://mupks.ba/?jezik=bos&x=5). Ja to pratim redovno, i mogu ti reći da ove godine nije bilo konkursa za policajce, već je bio ponovo objavljen poništeni konkurs za mlađe inspektore.[/quote]

Tamo sam i pratila i poslala im mail da pitam kada ce novi konkurs..pa su mi odgovorili da je bio jedan, a drugi ce najvjerovatnije krajem godine..zbog toga sam i pitala jel zna neko da je konkurs bio..nije moguce da mi je promaklo :)
ined

#200 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by ined »

Zvao sam MUP danas, kažu da bi rezultate "trebali" objaviti iduće sedmice. Znači možda bude, a možda i ne bude. :-)
Post Reply