Pušite li cigarete?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Pušite li cigarete?

1. Da
169
44%
2. Ne
214
56%

Total votes: 383

ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#176 Re: Pušite li cigarete?

Post by ladyblue18 »

sinus wrote:Jedna osoba ženskog spola puši MC cigarete koje imaju nekakve brojeve MC 8, MC 4 ili tako nešto što označava kao koliko su jake ili šta već.

Zatrudnila je i pošto joj je stalo do zdravlja njene bebe prestala je da puši MC 8, a prebacila se na MC 4. Jako brižna majka, ja joj se divim.

--------------------------------------------------
:lol: :lol: :lol: :lol: :x :x
Vares City

#177 Re: Pušite li cigarete?

Post by Vares City »

Odnos, PRO & Contra,....mes'cini u pet banki,...
Bi'ce knap :?:
Catala Cule

#178 Re: Pušite li cigarete?

Post by Catala Cule »

pušim xD nemogu se nakanit' da prestanem :shock:
Gospoda Ministarka

#179 Re: Pušite li cigarete?

Post by Gospoda Ministarka »

sinus wrote:Jedna osoba ženskog spola puši MC cigarete koje imaju nekakve brojeve MC 8, MC 4 ili tako nešto što označava kao koliko su jake ili šta već.

Zatrudnila je i pošto joj je stalo do zdravlja njene bebe prestala je da puši MC 8, a prebacila se na MC 4. Jako brižna majka, ja joj se divim.

--------------------------------------------------
I dok sam pusila ovakve zene su mi se gadile. A pogotovo sad kad sam nepusac.
Neznam kako jednoj zeni te smrdljive cigare mogu biti vaznije od tog svetog osjecaja majcinstva i malog bebaca kojeg treba da donesu zdravog i jakog na svijet.
djana h

#180 Re: Pušite li cigarete?

Post by djana h »

Pusila sam i prestala prije tri i pol godine,znam kako je i biti pusac i biti nepusac.Samo oni koji su uspjeli da prestanu bar na neko vrijeme sa konzumiranjem cigareta znaju kakav je to otrov i losa navika.Dok pusis cini ti se da i ne smetas toliko drugima,kao duvas dim na drugu stranu,ne pusis gdje su djeca i sl.Ali,tek kad prestanes i kad ti se vrati culo mirisa,e onda vidis kakao je bilo onima oko tebe u oblaku dima.
Kad sam prestala pusiti,nakon teske bolesti,pod brojem jedan sam promijenila navike,nema vise ispijanja kafica po sat-dva,nema puno odmaranja,sve dok potpuno ne izbacite cigarete iz misli,snova i navike.
Imam prijateljicu koja pusi i povremeno dodje na kafu,i tek kad ode po mirisu sobe vidim sta sam radila i kakav mi je bio dom dok sam pusila.
Nisam toliko za zabranu u zatvorenim prostorijama,koliko bih zeljela da se povisi cijena cigareta,i to ne pola marke ili marku,vec malo vise.Vidjeli biste onda kako se prestaje s tim glupostima.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#181 Re: Pušite li cigarete?

Post by Admir_1984 »

cyprus wrote:Svaki put kad izađem iz kafane smrdim ko... ima li više te zabrane na vidiku? :-) :-)
I ja isto, fuj fuj

Draze mi je ono znojavo poslje trcanja ili tenisa nosati i mirisati, nego udisati to sranje :x :x :x :x
elSaik

#182 Re: Pušite li cigarete?

Post by elSaik »

violetica_mala wrote:...bas je glupo kad neko komentira o pusacima a kad nikad nije pusio...bilo bi ugledno da lose o pusacima komentiraju samo oni koji su pusili i prestali...jer molim vas lijepo kako neko moze pricati da je ferari bezveze auto a nikad ga nije ni upalio...
Nije me ni auto udarilo, pa ne skačem pred iste.
Jazz_Junkie

#183 Re: Pušite li cigarete?

Post by Jazz_Junkie »

Ja sam prosle nedjelje dobro popusio. Naime, te veceri su me spopali opasni bolovi u stomaku da sam morao odma u bolnicu. Sto je uzrok? Pretjerao sam s cigarama na prazan zeludac. Evo vec 8 dana nisam pipnuo cigaru, pa cemo vidjeti dalje. :D
nikad_izvini

#184 Re: Pušite li cigarete?

Post by nikad_izvini »

S tim da sam pušač, više-manje upućen u stanje stvari, htio bih da objasnim par detalja u vezi s cigarama. Pušenje je ovisnost ali u pravom smislu te riječi. Ko je ikada bio ovisnik, u bilo čemu, zna o čemu pričam :D
Nikotin stvara u mozgu receptor koji traži svoju dnevnu dozu. Na potpuno istoj bazi djeluje i herion. Fizičke ovisnosti se nije teško riješiti, problem je u psihičkoj. Ne možeš da spavaš, samo misliš o cigaretama, previše ili premalo jedeš, nervoza itd. Neka istraživanja kažu da ti trebaju 3-4 godine nekonzumiranja cigareta da bi se mogao smatrati "izliječenim". Ovisnici dnevno puše preko jedne kutije cigareta, čim se probude, zapale cigaretu. Ta jutarnja cigareta je posljedica spomenutog receptora. Oni koji to ne rade, imaju šanse da se izvuku :D
Ima jedna zanimljiva stvar, naučno dokazana, oko prestajanja sa pušenjem, ponovnim počinjanjem i plućima. Pluća se mogu regenerisati kada prestaneš sa pušenjem. Ako opet počneš, onda si ih sjebo. Nikad nisam pokušavao da prestanem da pušim :D :-) :roll: :-D

Cigareta je "prijatelj". Kad nešto radim, nema dalje od cigare. Kafa i cagare ujutro, kakav ćejf :D Kad se napijem, cigare :D Zato me malo boli glava ujutro :skoljka: :run: Uspio sam da se izborim sa raznim demonima, više-manje uspješno. Sa cigarama, nisam ni pokušavao i nisam baš siguran da bih uspio u nakani :D :skoljka:

Edit: što se tiče nepušača, paaaaa, svi ovisnici su sebični :D Slažem se sa zabranama pušenja u javnim ustanovama :D Što se tiče pušenja u kafićima, klubovima i ostalim zatvorenim prostorima, jebiga, neka podijele kafiće i klubove na pušačke i nepušačke :D Ovako, nepušači da puše iako nisu konzumenti. Hrvati su pokušali da zabrane pušenje u kafićima i nisu se baš proslavili, posao je drastično opao i naravno, zabrana je povučena :D Slažem se da kutija cigareta treba biti skupa. Hoćeš da se truješ i da truješ sve oko sebe, plati.
covjek_sam_zeno

#185 Re: Pušite li cigarete?

Post by covjek_sam_zeno »

prestao ima vec 4 mjeseca.. glavni razlog: neću da plaćam vlastito trovanje! :D
Jack Be Nimble

#186 Re: Pušite li cigarete?

Post by Jack Be Nimble »

Ne pusim

Izasao iz BiH kada mi je bilo 13 godina sa cigarom medju usnama. Pusio da bi bio faca. Pri dolasku u Ameriku nisam nikako zapalio. Nisam od americkog drustva (maloljetni) osjecao da trebam cigaru da bi bio faca, a uostalom doslo iz guzice u glavu i svatio da trujem sam sebe. Ali defitivno americko drustvo je utjecalo na mene kao tinejdzera da mi to ne treba.

Prije 11 godina u gradu gdje se nalazim uveden je zakon da se ne smije pusiti u restoranima, kasinima, itd. Mnoge gazde restorana su protestovali prije nego sto je zakon dosao na vlast misleci da ce im to utjecati na posao, to jest da ce izgubiti musterije. Poslije 6-8 mjeseci nakon uvedenog zakona, te iste gazde su bile odusevljene koliko im je posao otisao ka gore a ne ka dole. Prije toga su imali restorane podjeljene na pusace i ne pusace.

Takodjer se ne smije pusiti u okviru 15m ispred vrata restorana i javnih zgrada. Bas neki dan sam hodao sa svojim prijateljom i prilazimo nekim prodavnicama i ona sa trotovara predje na parking da hoda. Ja njemu sta ces tamo a on fino kaze "musterije izlaze iz prodavnica a ja pusim". :-) Mislim se u sebi, u BiH ne mozes natjerati ljude da ne parkiraju na trotoar, a tebe pjesaka sa trotoara otjerase.

Zao mi je onih koji nemaju balkona, pa moraju iz stana izaci na ulicu da bi zapalili.

Porez na kutiju cigara je $2.25. Skoro svake godine povise za 5c reda radi.
cyprus

#187 Re: Pušite li cigarete?

Post by cyprus »

Admir_1984 wrote:
cyprus wrote:Svaki put kad izađem iz kafane smrdim ko... ima li više te zabrane na vidiku? :-) :-)
I ja isto, fuj fuj

Draze mi je ono znojavo poslje trcanja ili tenisa nosati i mirisati, nego udisati to sranje :x :x :x :x
Hm, meni nije jasno kako većina ljudi može smatrati da je smrad znoja gori od "mirisa" cigare? :D :-)
seln

#188 Re: Pušite li cigarete?

Post by seln »

Slažem se da kutija cigareta treba biti skupa. Hoćeš da se truješ i da truješ sve oko sebe, plati.
I ja se slazem sa ovim. I jos duplo skuplja treba biti za nezaposlene ratne veterane, kojima je to i utjeha i razbibriga i jedini cejf, jer si drugi ne mogu ni priustiti.
S druge strane, kao kompenzaciju, trebalo bi pojeftiniti alkoholna pica. To ce, prije svega, uticati na poboljsanje saobracaja: vise pica=vise mrtvih=manje ucesnika u saobracaju=tecni saobracaj.
Da bi omladina imala neku zabavu, trebalo bi legalizirati droge. Mladi ljudi uvijek traze zabranjene stvari, a droga je najbolji nacin da ispitaju svoje granice.
Ok, da ne budem cinican, mladima bi trebalo pokazati alternativu, npr. sport. Tu mogu da biraju izmedju fudbala, koji je kod nas na visokoj cijeni i, recimo, zimskih sportova. koji su najjeftinija alternativa. Ili mozda tenis, pogotovo za djecu iz radnickih familija, da i oni jednom obuku cistu odjecu. Ili gimnastika....dovoljno je zabiti cetiri motke u zemlju, prebaciti foliju i eto improvizivane fiskulturne sale.
Dakle, mogucnosti su razlicite i svaka je bolja od pusenja. Siguran sam da se slazete.
11sumirp

#189 Re: Pušite li cigarete?

Post by 11sumirp »

Otkako zatvorise temu Masoni na pdf religija,i propusi se :evil:
nikad_izvini

#190 Re: Pušite li cigarete?

Post by nikad_izvini »

seln wrote:
Slažem se da kutija cigareta treba biti skupa. Hoćeš da se truješ i da truješ sve oko sebe, plati.
I ja se slazem sa ovim. I jos duplo skuplja treba biti za nezaposlene ratne veterane, kojima je to i utjeha i razbibriga i jedini cejf, jer si drugi ne mogu ni priustiti.
S druge strane, kao kompenzaciju, trebalo bi pojeftiniti alkoholna pica. To ce, prije svega, uticati na poboljsanje saobracaja: vise pica=vise mrtvih=manje ucesnika u saobracaju=tecni saobracaj.
Da bi omladina imala neku zabavu, trebalo bi legalizirati droge. Mladi ljudi uvijek traze zabranjene stvari, a droga je najbolji nacin da ispitaju svoje granice.
Ok, da ne budem cinican, mladima bi trebalo pokazati alternativu, npr. sport. Tu mogu da biraju izmedju fudbala, koji je kod nas na visokoj cijeni i, recimo, zimskih sportova. koji su najjeftinija alternativa. Ili mozda tenis, pogotovo za djecu iz radnickih familija, da i oni jednom obuku cistu odjecu. Ili gimnastika....dovoljno je zabiti cetiri motke u zemlju, prebaciti foliju i eto improvizivane fiskulturne sale.
Dakle, mogucnosti su razlicite i svaka je bolja od pusenja. Siguran sam da se slazete.
U Hrasnom su umjesto sportskog igrališta napravili benzinsku pumpu, toliko o alternativi zvanoj sport :D Cinizam neću da komentarišem, nije me dotakao ;-)

A što se tiče mogućnosti, jebiga i pušenje daje razne mogućnosti i alternative. Neki puše cigare, neki puše jer idu u kafane gdje drugi puše, neki ga puše a uopšte ne puše cigare bilo pasivno bilo aktivno.
bhxxl

#191 Re: Pušite li cigarete?

Post by bhxxl »

nikad_izvini wrote:
seln wrote:
U Hrasnom su umjesto sportskog igrališta napravili benzinsku pumpu, toliko o alternativi zvanoj sport :D Cinizam neću da komentarišem, nije me dotakao ;-)

A što se tiče mogućnosti, jebiga i pušenje daje razne mogućnosti i alternative. Neki puše cigare, neki puše jer idu u kafane gdje drugi puše, neki ga puše a uopšte ne puše cigare bilo pasivno bilo aktivno.
Ko hoce trazi rjesenje , a ko nece trazi opravdanje ...
daduli_sa

#192 Re: Pušite li cigarete?

Post by daduli_sa »

Meni samo jedno nije jasno kako pusaci ne mogu da shvate da ako je njihov izbor da puse, izbor nepusaca je da ne puse?!
Najgore mi je kad pusaci misle da na poslovnim sastancima bez ustrucavanja trebaju da pocnu fumarati u kancelariji 3x3 gdje nema ni zraka za 7-8 ljudi, a kamoli njih 3 koji fumaraju jednu za drugom?!

Hajde da ja odlucim da hocu da pijem i na svaku casicu koju popijem pusacu otvorim usta i slistim mu pola casice iako on nece da pije, da vidim dokle cemo doci?!

Fakat me iritira netolerancija vecine pusaca koji nece da shvate da je njihov izbor NJIHOV, ne i ljudi oko njih!
seln

#193 Re: Pušite li cigarete?

Post by seln »

bhxxl wrote:
nikad_izvini wrote:

To sa nekog workshopa?
Jack Be Nimble

#194 Re: Pušite li cigarete?

Post by Jack Be Nimble »

cyprus wrote:
Hm, meni nije jasno kako većina ljudi može smatrati da je smrad znoja gori od "mirisa" cigare? :D :-)
Okupam se i nema znoja. Operem dres nema vise smrada od znoja. Plus moj je znoj pa mi toliko ne smeta, koliko mi smeta sto ti stojis pokraj mene znojan i sto te moram mirisati. Kao sto bi i ja tebi smetao.

Smrad cigare nije moj smrad, a kada izadjem iz drustva pusaca svugdje me prati, koda tebe imam znojavog za ledjima i moram te trpiti. Ako si medju pusacima cesto, taj ti se miris uvuce u odjecu da ga nemozes vise izaprati.
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#195 Re: Pušite li cigarete?

Post by ALexis »

ja kliknuh ne

mada sam strastveni pasivni pusac :zoka:
AdnanSA

#196 Re: Pušite li cigarete?

Post by AdnanSA »

Propušio se u 27. godini. Hoću da prestanem i nije lako. Ipak je to droga. Probaću ovaj fol sa jabukama. Možda i uspije. Ako ništa onda ću smršati kilu dvije. :-D
Jack Be Nimble

#197 Re: Pušite li cigarete?

Post by Jack Be Nimble »

AdnanSA wrote:Propušio se u 27. godini. Hoću da prestanem i nije lako. Ipak je to droga. Probaću ovaj fol sa jabukama. Možda i uspije. Ako ništa onda ću smršati kilu dvije. :-D
Moj dajdza je prestao pusiti nakon 43 godine. Uzelo ga je godinu dana ali polako je priveo kraju. Prvih 2 mjeseca sebi nije dozvolio da pusi na putu ka poslu i sa posla. Onda je rekao nema vise pusenja za vrijeme odmora na poslu. Nakon 6 mjeseci ukinio je cigare radnim danima samo subotom, nedeljeom i praznicima je mogao da zapali i to samo jedna u jutro, popodne i ako mora predvece. Jednog vikenda htjeo zapaliti i svatio da nije kupio cigare, nije mu se dalo otici kupiti i vise nikada nije zapalio.

Citav taj proces je trajao manje vise od godinu dana.
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#198 Re: Pušite li cigarete?

Post by ALexis »

moj stari je pusio 15 godina 2 do 3 kutije dnevno
kada je ispusio zadnju kutiju iz preostale steke, naglo je prestao
ne pusi vec 12 godina
:thumbup:
bhxxl

#199 Re: Pušite li cigarete?

Post by bhxxl »

seln wrote:
bhxxl wrote:
nikad_izvini wrote:

To sa nekog workshopa?
da workshop se zove zivot :P
dosta_mi_je_svega

#200 Re: Pušite li cigarete?

Post by dosta_mi_je_svega »

AdnanSA wrote:Propušio se u 27. godini. Hoću da prestanem i nije lako. Ipak je to droga. Probaću ovaj fol sa jabukama. Možda i uspije. Ako ništa onda ću smršati kilu dvije. :-D
Moj komsija je do svoje 55. godine pusio oko 60 cigareta dnevno, nekad nesto vise a nekad manje zavisi od drustva, i tako sve do prije godinu i po. Drmne ga infarkt, i dr. mu kazu ako hoces jos da pozivis nemoj vise pusiti...Morao je na operaciju i poslije toga vise nije zapalio, cak sta vise kaze i da mu ne fali samo. Prije toga, iako je vjernik nije postio vise od 5 dana jer nije mogao bez cigara, a kad je pokucala cica na vrata cigara mu nije ni na kraj pameti i jos kaze "E bas al' smrdi, sad i ja to osjetim"...Tako da nije nista tesko ako moras i hoces ;-)
Locked