Zimske gume ??
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- video
#176 Re: Zimske gume ??
Ja sam danas uzeo Vredestein SnowTrac 3 175/70 R13, 89 Km u Sava doo, i to zadnji par !!!
Onako, izgledaju dobro na oko, a kad malo stisne vidjeti cemo !!!
Onako, izgledaju dobro na oko, a kad malo stisne vidjeti cemo !!!
- Aurea Mediocritas
#177 Re: Zimske gume ??
Ja sam jednom sa Viking gumama sleetio sa ceste. Mislim da je to bilo negdje 2000. godine. U Doboju, vozim prema Tuzli, snijeg, pa malo poledilo i ja se opustio kad ono na krivini......Van Music wrote:Zna li neko nesto o Viking gumama?
Bio sam juce u Makbelu i ista cijena je kao i Savine zimske 155-65-r14...
Nemojte samo ono mora da je i isto smece ili sl napamet komentare...Zanima je jednostavno jel neko imao iskustva ili nesto konkretno zna o tim Viking gumama?
Nikad više Viking.
- pirmin
#178 Re: Zimske gume ??
Good Year je bez premca.Shogun wrote:Treba mi pomoc oko odabira zimske gume. Auto je Skoda Octavia 1.9TDI (2009.Facelifting) pa se dvoumim izmedju slijedecih guma dimenzije 195/65 R15:
1. Sava Eskimo S3............................ (cca. 110,00 KM)
2. Goodyear UltraGrip 7+ ............................ (cca. 115,00 KM)
3. Dunlop Winter Response ............................ (cca. 170,00 KM)
Svaki savjet je dobro dosao.
Unaprijed hvala.
Tu sigurno neces pogrijesiti!
- bpsang
#179 Re: Zimske gume ??
potpisujem imam te gume i izvanredne su imas osjecaj kao da vozis po suvom asfaltu ja sam ih prosle godine platio 107 KM /po komadumemlija wrote:razmisli i o ovoj Vredestein Snowtrac 3....u klasi 14-ke pobijedila na 2009 ADAC-ovom testu...
- holowey
#180 Re: Zimske gume ??
dvije uzme sada, dvije uzme iduci mjesec ili cim prije bude u mogucnosti, stisne se malo i onda je sljedece dvije sezone miran...a onda opet kupi dvije i tako svake dvije sezone po dvije gume koje stavlja na pogonske... ako nema para za sve cetiri ove sezone, neka parkira auto mjesec dana i sto ustedi love od goriva neka kupi gume... cuj tvoje price, frajer nema love pa neka vozi kako moze... ima za gorivo a nema za dovest auto u vozno stanje...to mi isto zvuci kao ona, nemaju za hljeba, ali imaju za cigara...asafinho wrote:jesi lud frajer burazeru,i ja na svom autu imam sve 4 nove gume i friske,a frajer je reko da nema para za sve 4 nove,ja tvrdim da mu trebaju samo dvije nove,pred kraj prosle zime sam imo 4 gume zimske podobro celave,i kuda sam se sve probijao i provlacio to ti neces nikad u zivotu vidjet...i sad trebaju sve 4 zimske,pozeljno je ali ako se nema para mogu i dvije nove prednje il zadnje ako je zadnji pogonholowey wrote: srecom kod nas pjesaci postuju saobracajnu signalizaciju i nikad ne izlijecu na cestu, vozaci isto tako postuju propise i nikad ne oduzimaju prednost, nikad se ne mora naglo kociti, bez ometanja saobracaja se moze voziti 20km/h, itd itd... bas je glup svijet sto kupuje cetiri zimske gume, bosnjo je najpametniji, i dvije su previse
-
mladen76
#181 Re: Zimske gume ??
holowey wrote:dvije uzme sada, dvije uzme iduci mjesec ili cim prije bude u mogucnosti, stisne se malo i onda je sljedece dvije sezone miran...a onda opet kupi dvije i tako svake dvije sezone po dvije gume koje stavlja na pogonske... ako nema para za sve cetiri ove sezone, neka parkira auto mjesec dana i sto ustedi love od goriva neka kupi gume... cuj tvoje price, frajer nema love pa neka vozi kako moze... ima za gorivo a nema za dovest auto u vozno stanje...to mi isto zvuci kao ona, nemaju za hljeba, ali imaju za cigara...asafinho wrote:jesi lud frajer burazeru,i ja na svom autu imam sve 4 nove gume i friske,a frajer je reko da nema para za sve 4 nove,ja tvrdim da mu trebaju samo dvije nove,pred kraj prosle zime sam imo 4 gume zimske podobro celave,i kuda sam se sve probijao i provlacio to ti neces nikad u zivotu vidjet...i sad trebaju sve 4 zimske,pozeljno je ali ako se nema para mogu i dvije nove prednje il zadnje ako je zadnji pogonholowey wrote: srecom kod nas pjesaci postuju saobracajnu signalizaciju i nikad ne izlijecu na cestu, vozaci isto tako postuju propise i nikad ne oduzimaju prednost, nikad se ne mora naglo kociti, bez ometanja saobracaja se moze voziti 20km/h, itd itd... bas je glup svijet sto kupuje cetiri zimske gume, bosnjo je najpametniji, i dvije su previse
- respo
#182 Re: Zimske gume ??
ako cemo tom logikom nema para za gume onda mu ni auto ne treba kad ga ne moze odrzavati nevazno ima li za goriva ili nema
ali kod nas je nek se ima auto a hoce li se imati za gume gorivo klince palce u autu je sasvim nebitna prica pri kupovini
planiram uzeti Q7 pa svako dvije godine mjenjati po jednu gumu mislite li da cu moci pregurati zimu?
ali kod nas je nek se ima auto a hoce li se imati za gume gorivo klince palce u autu je sasvim nebitna prica pri kupovini
planiram uzeti Q7 pa svako dvije godine mjenjati po jednu gumu mislite li da cu moci pregurati zimu?
- makkaj
#183 Re: Zimske gume ??
halo ba likovi..rekao sam da nemam lovu da kupim ODMAH jer mi je i registracija u ovom mjesecu,a ono za kućne aparate je bila zajebancija, pa majka mu stara bar je to lako skontat... kupio 2 savine za naprijed od iduće plate idu još dvije, jedini kreativan savjet mi je dao prvi tip koji je odgovorio...jbt... 
- respo
#184 Re: Zimske gume ??
uzmi kako mozes
to sto ovaj prica uzmi dvije sada dvije za mjesec je ok ali ti znas mozes li tako
naravno da bi svako volio odmah kupiti 4 i miran
to sto ovaj prica uzmi dvije sada dvije za mjesec je ok ali ti znas mozes li tako
naravno da bi svako volio odmah kupiti 4 i miran
- tetakk
#185 Re: Zimske gume ??
Gdje se mogu naci i koliko kosaju UltraGrip 7+, R14?
- topfield
#186 Re: Zimske gume ??
U Makbelu 185 60 R14 115 KM.tetakk wrote:Gdje se mogu naci i koliko kosaju UltraGrip 7+, R14?
- Shogun
#187 Re: Zimske gume ??
Evo pao prvi snijeg. Moram odmah reci da se nisam nimalo pokajao sto sam uzeo Goodyear UltraGrip 7+ zimske gume. Stvarno su super.
Ponasanje na cesti: 5,
Penjanje uz Gradinu (nije jos bilo ocisceno): 5
Za sada nemam nikakve primjedbe, samo topla preporuka svima koji se jos nisu odlucili koju gumu kupiti.
Pozz
Za sada nemam nikakve primjedbe, samo topla preporuka svima koji se jos nisu odlucili koju gumu kupiti.
Pozz
- Aurea Mediocritas
#188 Re: Zimske gume ??
PotpisujemShogun wrote:Evo pao prvi snijeg. Moram odmah reci da se nisam nimalo pokajao sto sam uzeo Goodyear UltraGrip 7+ zimske gume. Stvarno su super.
Pozz
-
SKY FORCE
#189 Re: Zimske gume ??
Gume se testiraju po dimenzijama na testu što je možda nekom malo čudno.. Ali može da bude tvoja dimenzija gume najbolja u testu od marke BF Goodrich npr. ili Michelin.. Uglavnom svaka dimenzija ima test,ali vjeruj da sava nije neka guma sto se tice nasih uslova,jer kao prvo je jako bucna i zna da trese (opet zavisno od dimenzije) na suhoj cesti. Vjeruj da ima nekih guma i boljih od nje,za mene je to jedna od najgorih..
- simbabimba
#190 Re: Zimske gume ??
Kakva su vam iskustva sa Dunlop gumama. Evo je u toku akcija za WV, Seat i Skodu pa ne znam da li da kupim tamo sa originalnim celicnim felgama. Znam da je jedna nova originalna celicna felga za oktaviju oko 90 KM, a sad na akciji sa Dunlop gumom je oko 198 KM.
Da uzmem?
Da uzmem?
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#191 Re: Zimske gume ??
Na Dunlop gume se do sad nije imalo primjedbi...
- Aurea Mediocritas
#192 Re: Zimske gume ??
dUNLOP JE TRADICIONALNO ODLIČNA GUMA. NEMA NIKAKVE SUMNJE.simbabimba wrote:Kakva su vam iskustva sa Dunlop gumama. Evo je u toku akcija za WV, Seat i Skodu pa ne znam da li da kupim tamo sa originalnim celicnim felgama. Znam da je jedna nova originalna celicna felga za oktaviju oko 90 KM, a sad na akciji sa Dunlop gumom je oko 198 KM.
Da uzmem?
- holowey
#193 Re: Zimske gume ??
dunlop wintersport 3d 195/65 r15 kostale otprilike 150km po komadu, presao u zadnjih mjesec dana 2k km s njima i super zadovoljan, ni najmanje primjedbe za njih ni sto se tice voznih karakteristika ni buke a vozene si u tih 2k km i po suhom i po mokrom i po susnjezici...
- simbabimba
#194 Re: Zimske gume ??
U skodi su ove na akciji http://www.dunlop-tires.com/dunlop_euen ... _response/
Valjda su dobre, ne znam sto ne bi bile...
Valjda su dobre, ne znam sto ne bi bile...
- ljubav_aha
#195 Re: Zimske gume ??
obratite paznju na datum proizvodnje guma 
-
backclocker
#196 Re: Zimske gume ??
ljubav_aha wrote:obratite paznju na datum proizvodnje guma
Ja imam evo vec 2 godine 205/65/15 Fuldine Montero M*S - ako bas postoji pojam totalne kontrole u nemogucim uslovima sa hladnom glavom - onda je to to.
- ljubav_aha
#197 Re: Zimske gume ??
ne sramoti se covjece , ne pisem suplju ,ili se dalje kezi,tvoj problembackclocker wrote:ljubav_aha wrote:obratite paznju na datum proizvodnje guma![]()
![]()
![]()
![]()
- holowey
#198 Re: Zimske gume ??
slazem se... ove gume su i prosle sezone bile na akciji u asa autu...ljubav_aha wrote:obratite paznju na datum proizvodnje guma
- ljubav_aha
#199 Re: Zimske gume ??
starost guma je utisnuta na gumi ,sto znaci da postoji razlog,ne sjecam se vise detalja,ali znam da su nam ovdje davali upozorenja na raspordaje guma pa nevjerovatno niskim cijenama upravo iz spomenutog razlogaholowey wrote:slazem se... ove gume su i prosle sezone bile na akciji u asa autu...ljubav_aha wrote:obratite paznju na datum proizvodnje guma
- ljubav_aha
#200 Re: Zimske gume ??
backclocker wrote:ljubav_aha wrote:obratite paznju na datum proizvodnje guma![]()
![]()
![]()
![]()
Ja imam evo vec 2 godine 205/65/15 Fuldine Montero M*S - ako bas postoji pojam totalne kontrole u nemogucim uslovima sa hladnom glavom - onda je to to.
halo,gume koje su na raspordaji cesto puta su zaista stare,ne pisem o starosti guma na tvom autu