RAT BENDOVA - OBN

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
janje_

#176 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by janje_ »

dzukelica wrote:..Na žalost, jedini dobar dio šoua je muzika. Ovo je tako neprofesionalno odrađen šou, sa jadnim i pateticnim voditeljstvom, i da nema onog dvojca iz bekstejdza sa jebiga dobrim forama, i daškom tog spontanog u emisiji, bilo bi potpuno negledljivo...
meni fadil i dario pomalo pice po zivcima zbog stalnog prepucavanja s gobcem koji je za njih velicina u svakom smislu.. a eto oni sad dobili priliku da ga ko mogu zajebavat.. nej se.. mada ima i svijetlih trenutaka.. barem sto se uporedbe s kolegama tice (vinko, adrijana i fedja)..

nepprofesionalno jeste.. kad sam vidio u onoj prvoj emisiji da na komadu papira pisu koji ce bend ispasti, to mi je tek bilo ofirno.. iskljucivanje publike i glasajna je sigurno smanjilo zainteresovanost, mada po ostalim forumima, majspejsovima i to, moze se procitati da ljudi gledaju rat bendova..

licno mi je mnogo drago da se ovako nesto moze pogledati nedjeljom uvece kad ide more debilnih emisija i serija koje se ne daju gledati..
Jara

#177 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Jara »

Baš je OK što takmičenje nije lokalno. 8-) Sad su svi poznati u regionu. :)
Ne sviđaju mi se stavovi Dž.L. ali to nema veze sa ciljem takmičenja. Nije lijepo djecu mu zbog toga prozivati. :-)
Santos Brothers - :thumbup: 8-) , i da su stariji 20 godina nego što jesu!
Vragolan

#178 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Vragolan »

dzukelica wrote:A bogme i zadržavam pravo da pljujem po svim bendovima ovog šoua.

Zar je baš bitno s koje strane drine dolaze ?

Mislim, za ove pobornike domaćeg talenta, pa valjda su se ti domaći talenti i prijavili na ovaj šou i dogurali koliko su već mogli.

Mislim da će (a nadam se i da će nastaviti sa ratom bendova i u sljedećoj godini) druga sezona biti mnogo profesionalnija.
Potencijal imaju. Samo da usvoje "mišljenja publike" :)

A da, oću i hrvate molim. i slovenke.

aaaa ne ne ne ne smijes pljuvati nase sam kazes nae govno manje smrdi :D ,
a sto bi ja morao mirisati govna

ne bi me iznanadilo da citav show ode u neku stvar zbog ovih "izaokulisanih" desavanja, ali nadam se da ce ipak kvalitet pobjediti
Rnny_X

#179 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Rnny_X »

DaysleepeR wrote:
Rnny_X wrote:Samo da pitam ako je neko pratio otpocetka show. Sta je bilo sa Murisom i grupom Pakt5? Jesu li oni namjerno odustali ili sta? Nemoguce da ih je Zele izbacio.

Pakt 5 su izbačeni kao nelojalna konkurencija jer su u pitanju muzičari koji žmireći sviraju sve što se tamo zadaje...

a iskreno to i nije njihov nivo, posebno jednog Murisa ili Alena Ekmečića, o ostalima da i ne govorim...
Ma da, jasno. Debelo su van konkurencije. Cudio sam se da su se uopste prijavili, kako i Muris veli nije ni htio da se prijave. Mada nisam siguran da je ziri imao jasne kriterije oko prijava (ne)afirmisanih bendova. Mislim, tek nekoliko emisija unazad su predstavili nagrade za pobjednike i uopste kriterije za odabir pobjednika.
Tornado Bi

#180 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Tornado Bi »

Zele je očajan, svaka mu čast za perfektno sviranje gitare, ali se gubi u besmislenim komentarima koje ni on sam nezna šta znače. Posebno ono pravdanje, pa zna se tko se pravda, stvarno žalosno.

SCRIPTA definitivno najbolji bend a onda i SB.
11sumirp

#181 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by 11sumirp »

DaysleepeR wrote:
11sumirp wrote:Ma men je generalno bezze ideja,da nastupaju grupe iz srbije,bolje da domace grupe dobiju sansu,ni bih grupe ne dobiju neki narocit prostor na srbijanskom trzistu :) Pogotovu ove neafirmisane grupe... :)
Neam nista protiv srbijanskih grupa,naprotiv,SB-s su mi uz sabatku i skriptu i uhu najmiliji.... :)Immo mi dovojno talenata i kod kuce,samo im fali medijskog prostorai paznje,mupravo onog sto im ovi iz OBN-a ovim oduzimaju :)
Sta bi s one parole domace je najbolje :D
A i zanimljiv mi je odnos sarajlija prema domacem bandu LL... :)

Da li ih ne gotivite jer su dzemkini sinovi,il ih ne gotivite jer pjevaju tinejdzerske pjesmice za napaljene djevojcice...,
Koje bi od toga.. :D

LL jednostavno nije toliko dobar bend kolike hvalospijeve dobivaju. Na kraju krajeva uopšte i nisu bend jer je bubnjar tu na honoraru kako bi bolje zvučali tokom ovog natjecanja, čim se ono završi nema jednog od članove koji eto doprinosi kakvoj takvoj čvrstini. Ali opet bottom line je da LL nije uopšte toliko dobar bend koliko ih hvale, kod njih ima jako puno falš tonova i u vokalu i u solažama na gitari, i kod klavijaturiste što se ne dešava nijednom drugom bendu od ovih koji su ostali.

Činjenica da i pored toga dobijaju ničim zaslužene hvalospijeve a uz info o Latić - Lipovača odnosima u prošlosti dovodi do toga da se zbroji 2 i 2 i dobije ovako negativan stav.

Ionako taj bend ima sve što im treba i na finansijskom i na logističkom planu a imaju i veze i poznanstva da im pobjeda u ovom natjecanju ne donosi ništa što nemogu imati.

No hard feelings ali to je tako...
Ma men je u muzickom smislu bliza sabatka svakako,al vidim da ste vi na loko razini naostreni na malce,koji su onako bezze,al eto kontam u sarajvu je show pa mora bit i jedan sarajsvksi bend,jer su one staronje sto ko fol nisu dosle bile ocajneeeee(oni sto su ispali prije par sedmica)....:D :D :D
al ih zele momacki brani šo jes jes :D
najbolji dio mi je kad zele pocne u njihovu korist a oni pokazu seju sexona,sve kontam puknuce covjek od muke i njasra :mrgreen: :mrgreen:

a
DaysleepeR

#182 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

Tornado Bi wrote:Zele je očajan, svaka mu čast za perfektno sviranje gitare, ali se gubi u besmislenim komentarima koje ni on sam nezna šta znače. Posebno ono pravdanje, pa zna se tko se pravda, stvarno žalosno.

ja prije dvije stranice stavio pjesmu koju je Zele prepisao (čitaj ukrao) i prodao malom Deen-u...
a nije to prva koju je Zele maznuo...

portal01

#183 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by portal01 »

Niko nije prosao dalje a da nije zasluzio

privatni show, privatne televizije neide nam po dzepu sto je najbitnije ...

svi bendovi koji su proslu su superkvalitetni hvala obn-u na ovakvoj promociji bendova naseg voronog podrucja

ko pobijedi ne mora znaciti da ce biti uspjesan band u svakom slucaju promocija ma kakva bila svakom bendu dodje pogotovo u danasnje vrijeme kada ne mozes upalit tv a da ne vidis acu lukasa i slicne
portal01

#184 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by portal01 »

DaysleepeR wrote:
Tornado Bi wrote:Zele je očajan, svaka mu čast za perfektno sviranje gitare, ali se gubi u besmislenim komentarima koje ni on sam nezna šta znače. Posebno ono pravdanje, pa zna se tko se pravda, stvarno žalosno.

ja prije dvije stranice stavio pjesmu koju je Zele prepisao (čitaj ukrao) i prodao malom Deen-u...

NE mora znacit da je ukrao... niti da je ikad cuo tu pjesmu
onda ispade da je Iron Maiden ukrao od zeleta 2 minutes to midnight

http://www.youtube.com/watch?v=tRHWx1bpVPo

momci iz benda i ja smo napravili pjesmu snimili al nismo izdali jer smo par dana prije toga culi pjesmu
Missing od srbijanske grupe Nightshift tako da smo odustali skoro isti ritam... ista stvar na bubnju ...
DaysleepeR

#185 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

portal01 wrote:
DaysleepeR wrote:

NE mora znacit da je ukrao... niti da je ikad cuo tu pjesmu
onda ispade da je Iron Maiden ukrao od zeleta 2 minutes to midnight

http://www.youtube.com/watch?v=tRHWx1bpVPo

momci iz benda i ja smo napravili pjesmu snimili al nismo izdali jer smo par dana prije toga culi pjesmu
Missing od srbijanske grupe Nightshift tako da smo odustali skoro isti ritam... ista stvar na bubnju ...
prijatelju pjesma ne liči nego je prepisana u notu :) ni slično ovim primjerima koje si dao :D

inače, pjesma Missing nije od srbijanske grupe Nightshift već je u pitanju obrada pjesme Missing od benda Everything But The Girl, što će reći da si totalni laik i ne treba više da se javljaš na ovu temu :D
Ralfson

#186 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Ralfson »

Skripta ubjedljivo najkvalitetniji bend... A Zele jes` ukro` pjesmu od onog derpea... :-)
KS '84

#187 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by KS '84 »

Zdravo komšije, pozdrav iz Beograda :) .
Morala sam da se registrujem na vaš forum :sax: , samo ne bih li razmenila pokoju sa vama, naravno na temu rokenrola i ove tv emisije.
Vrlo je moguće da grešim, jer sam htela da vam napišem ponešto što će neko oblatiti. Ipak sam stekla utisak da forumi i komunikacija preko interneta "služi" za prepucavanje i slično. :run:
Ja nisam pratila emisiju RAT BENDOVA od početka, ali sam oduševljena da tako nešto postoji na tvu :D .
U svakom poslu/projektu postoje standardi i šabloni koji se moraju ispuniti i zadovoljiti koji su dagajebeš nezaobilazni, i ja na osnovu ovoga što jedva čekam da pogledam svake nedelje uveče, ne zagledam toliko da tražim greške i da posle idem i pljujem po tudjem radu i trudu, koji definitivno ne može biti idealan.
Kako ja gledam na ovu ideju, vidim uglavnom samo pozitivne stvari i kontekst, a to je muzika na našem tržištu koje je prezasićeno turbo šitom.
Htela sa da vam u ime rokenrola skrenem pažnju da se generalno nije lepo baviti malogradjanstvom na temu muzike o kojoj je reč, glumiti baba žvaku i kenjati po svemu i svja.
Jeste da bi bilo bolje da su raznovrsniji bendovi ušli u emisiju, pa da i ljudi koji slušaju punk budu donekle zadovoljeni...
Ali, kako se deci obraćamo sa - dam ti prst, ti tražiš celu ruku, ja sam prezadovoljna ovim prezentovanim.
Način snimanja emisije, voditelji, žiri, kamera, scena, lightshow, celokupna organizacija je ako ništa drugo, daleko bolja od svega što sam do sada imala prilike da gledam na televiziji na ovu temu.
Meni je draži osećaj što ja maštam da možda bacim put pod noge i doputujem u Sarajeno povodom ovog tv showa, nego da se iscrpljujem tračanjem i blaćenjem svega što sam videla za tih 2-2,5 sata koliko sam blejala u ekran.
Dopalo mi se što ovde ima komentara koji pružaju informaciju i imaju smisla da se neki predlog usvoji i ubaci u dalji tok emisije.
Sinoć nisam gledala epizodi, i evo me danas trčim da pročitam na internetu ko je ispao i kao je šta svirao i tako naleteh na sarajevo-x.com
Ne zanima me dalji sadržaj sajta i foruma, samo ova emisija RAT BENDOVA.
Niti volim forume i ovaj način komunikacije..više sam za pivo na otvorenom, na terasi, krovu ili u parku hihihi. :razz:

Htela sam da vas pitam ako nekog ne mrzi da mi postavi link za videosnimak ako ima gde je pevač PUTNIKA sa bendom ATLANTIDA za cover Glasno, Glasnije.
To sam propustila.
Meni su najdraži SABBATKA, bez obzira na poreklo itd. Mada bih ja uprkos njihovoim tendencijama predložila da svoje pesme prepevaju na srpski, jer svi bendovi koje ja slušam od YU EX-ROCKa pevaju na svom jeziku i ostali su upravo zbog toga legendarni...čak i kad se uporedi album Wild Strawberries koji ja volim, ali nije nešto u poredjenju sa Čarobnjacima ili Vatrom ili Konjima...
I uprkos generalizovanju i opanjkavanju gospodina Gitariste, koji priznaćete ima toliko toga iza sebe što mi nemamo ni prineti, što se tiče muzičkog staža i karijere.
Ja sam beogradjanka s ponosom još ubek, i takodje sam htela i par stvari o tome.
Nekoliko puta sam videla da ste ovde napisali kako u SA pljujete i osporavate tudje zasluge, ne brinite tako je i ivde i u drugim gradovima.
Volim da putujem na svirke i koncerte po raznim destinacijama i upozlala sam i "ove" i "one", na osnovu nedovoljno informacija nemate prava sakriti se iza kompjutera i glumatati heroje koji se exstra "razumeju" u sve, pa i u rokenrol i heavy metal u globalu.
Ima sličnosti sa 2 Minutes To Midnight, Big Teaser i recimo Staklenih hot4elom, i ja u tome vidim samo dobro.
Sebi kada puštam muzičke želje, volim da ukombinujem Hot Rocker od PRIESTa sa Sve Iz Inata, i Princess Of The Night.
Dobra je ideja za Doktora Za R'n'Roll :thumbup: !
Ah, ali dobro, internet je dostupan svima i kako svi ponavjaju - svako ima pravo na mišljenje i ukus....(svoj ili tudj, teško je proceniti).
Isto su mi ludi, ponekad pomalo neukusni ona dvojica jestera u backstageu... i takodje je dobar predlog da malo više mogu da obrate pažnju na bend koji je poslat kod njih, a ne na gluposti ti olajavanje žirija, to je ipak stil namenjen nekoj drugoj šabanskoj tv publici iz drugih emisija koji njih zadovolja, mene ljuti.
Ja sam se baš primila na emisiju, jer me podeća na voljeni nekadašnji 3K DUR emisiju koja se bavila sličnom tematikom i emitovala kod nas na našem prostoru, pa nisam sigurna da li znate koja je emisija bila....i tamo je uprkos dobroj ideji i pokušaju i trudu oko što kvalitetnije realizacije promovisanj ROCK muzike, bilo kikseva i šminke i komercijalnih poteza.
Jer, koliko god da smo dobili šansu za probijanje nečeg što je zapostavljeno bilo u muzičkoj tv promocijki, kako je neko napisao - propustili smo ko zna koliko EKV, AZRE i ČORBE i ZABRANJENOG PUŠENJA graupa iz naše decenije ili one prethodne.
Ja dolazim u Banja Luku sledećeg leta na festival, ovog nisam uspela zpog gubitka pasoša, a izbor je bilo društvo koje je zbog puteva išlo preko Hrvatske, baš mi je žao...moj momak je snimljen u prvom redu...
Još moram da podvučem i pohvalim mlade bendove na čije ču svirke od sada sigurno ići, SABBATKINU prvo, čak sam mislila i 1.januara da zapalim u Suboticu, videćemo. Imam drugare madjare iz Vojvodine, tako da se ne uvrede zbog mog predloga ako su zato izabrali engleski... Meni se i madjarski dopada ;-) htela sam da idem u Sentu na fest letos, ali je bilo u sredu, aa ja radim i nisam imala slobodan da tim povodom.
Takodej, NASTY MICHELLE sam gledala na koncertu PUTNIKA u Tremi ili kao se zove nak klub restoran letos i fenomenalni su, ali to je posebna hvala i priča na t4emu njih.
Mali bradersi iz Bače Palanke su hit, bum i tako to i biće prilike i da njima budem gost u publici, naravno omiljeno prvom redu :thumbup: .
I dopalo mi se i privuklo baš to što ima polovina bendova iz moje zemlje, male Crne Srbije kako ja volim da je nazovem, zbog tog nesložnog i crnog humora.
I taj dotični LAST LOCATION ima dobru i kvalitetnu priču, nije sve baš tako kako vi pišete o roditeljima i uticanju, njima koliko to pomaže toliko i odmaže jer se stvara tabor inadžija koji samo zbog "tate i Zeleta" neće čuti ono zbog čega se oni znoje i ulažu napor očigledni :thumbup: .
Zele i bilo koji drugi čovek koji je poznat i popularan u medijima, mora imati nažalost i negativnu konotaciju...koj radi taj i greši prirodno je. Ali ja ne poštujem one koji se bave pljuvanjem tudjeg....po pravilu su to ljudi slabići koji svoje nemaju....iii sede iza sigurnosnih kompjutera, jer su tada jako hrabri.
Upoznala sam i Zeleta, koji je pored pomalo uobraženosti, čovek duhovit i prijatan i ima svoj stav o svemu. Ja njega ne cenim zbog ovoga ili onoga što je mudriti ili lupiti na rijaliti i drugim show tv emisijama, nego zbog mnogobrojnih pesama koje je napravio uz pomoć drugih fenomenalnih ljudi i muzičara koji su možda takodje u nekom trenutku imali opet svoje kukseve, dakle mnogobrojnim pesmama za kojima ja "sečem" vene i to uzduž.
Tek sam pre par dana čula da pesmu Can't Stop peva ribala iz SA :shock: ....godinama slušam i ne provaljujem.
Svidjaju mi se jako i SCRIPTA fanki genijalci, ma koliko bili t4zgaroši ili šta već vi kažete. Imaju dušu koliko ja osećam.
Realno sam ponosna njihovim zajedničkim uspehom uključujući i one bendove koji su morali da ispadnu iz emisije, ali zato nisu ispali iz onoga zbog čega je i osnovana ideja za emisijom RAT BENDOVA. VENUS me bubnjarka oduševljavala svojom harizmom, ako i druge dame iz benda i samo neka guraju svoju slavu i pesme i albume buduće.
I ona natapirana je bila simpatična sa svojim bendom.
ATLANTIDA je recimo meni bila pomalo iritantan bend, zbog toga što sam ja uletela sa praćenjem svirke RAT BENDOVA u trenutku kada je voditelj vadio stvar, i tek sa kontam da pevač nije bio kriv...i ako sam ubedjena da mi ni inače ne bi ležala ona pesma Jump.
I njih sam, mislim, jednom čula na dolasku na koncert 30god JAGODA u skc. Jedino što nisam sigurna da li su oni obradili cover pesme Crna Udovica čime sam se ja oduševila u trenutku dok sam prilazila koncertu na kojem su pr4dgrupe već krenule da sviraju.

Mislim da u osnovnoj školi nisam veći sastav napisala, koga mrzi neka ne čita, baš me briga.
Navijam za SABBATKU, mada mi se opasno svidja NastyMlle imaju "guts" ako se reč petlja tako piše....ne padam na ženske vibracije koje šalju, mada nisu krivi što su slatki....u skladu sa sladunjavim hevijem koji sviraju....kod njih me nervira što forsiraju uslovno rečeno "najgore" hitove, one izlizane...
SaBBATKA ima mnogo dobar repertoar...
SCRIPTA isto :).
LL su mi šminkeri, ali nema veze i Billy Idol je ;-) .
Sledeće godine ima i ja da se prijavim, samo još da nabavim bend, muziku, tekstove, fanove i još ponešto. Jednio što ne znam za koji bih se instrument opredelila, da li za drums ili gitaru, klavijature, bas ili ću da PEVAM!
Obruka se ja, potpala sam pod uticaj internet zaraze.
Ne znam da li sam još nešto htela da napišem, setiću se usput.
Tako da, "..Nemam ništa protiv, a nisam ni ZA....i veze neću s tim da imam JAAAaaa, auuu!"
Trebalo mi je više od sat vremena, to je zbog punog meseca, ubiću se, ajd' sve najbolje.
Kakav tragičan pravopis, baš sam neka...
Last edited by KS '84 on 01/12/2009 00:34, edited 5 times in total.
MUNAFIK

#188 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by MUNAFIK »

Da se ne lazemo... LL su sinoc bili losiji nego inace i zasluzeno su dosli u taj 'baraz' a prosli su dalje 1000000% zasluzeno, mislim treba biti iskren, ona njihova pjesma je dobra i to samo po sebi dosta govori....

ja sam zaista protiv bilo kakvih namjestaljki i svjestan sam da se to kod nas desava ali mislim nakon ove pjesme sinoc im nema ko sta prigovarat i pitat se kako su oni prosli dalje (bar niko posten) ovo je dobro a sve ostalo je stvar ukusa pojedinaca i ko sta voli i koji muzicki pravac preferira... hajmo malo biti realni momci su sinoc bili losi, ali su pokazali da nisu NEZASLUZENO prosli dalje...

Mislim Saraj'vo je poznato po tome da se pljuje po svakome ko imalo odskace u svakom smislu i to ja prihvatam i sam sam, nekoj dozi, dio toga (kako god to zvucalo) ali sad pljvat po nekome sto im je otac taj i taj je malo reci glupo...

Pratim ovo takmicenje i zasad su prolazili bendovi koji su to fakat zasluzili tako da je bezveze ta prica da se LL steli (to se bar do sada nije moglo vidjeti) na stranu to sto pojedinci ovdje ne vole njihov izbor muzike,njihov stil i sl... Oni su uvjek pokazali da su se trudili i to su sve dobro prezentovali. Meni licno su svi preostali bendovi ODLICNI i bit ce gusto u tim finalima, olio bih da cujem autorske pjesme ostalih bendova... Meni je ova od LL najbolja autorska pjesma koja je dosad izvedena u ovom takmicenju...

I da dodam sejo je sinoc ispao prava ***** bas me razocarao... Mislim covjek je i grijesi ali ono mu je bas bilo glpo na kraju, pa reci jarane sta mislis nece ti niko nista....
MUNAFIK

#189 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by MUNAFIK »

KS '84 wrote:Zdravo komšije, pozdrav iz Beograda :) .
Morala sam da se registrujem na vaš forum :sax: , samo ne bih li razmenila pokoju sa vama, naravno na temu rokenrola i ove tv emisije.
Vrlo je moguće da grešim, jer sam htela da vam napišem ponešto što će neko oblatiti. Ipak sam stekla utisak da forumi i komunikacija preko interneta "služi" za prepucavanje i slično. :run:
Ja nisam pratila emisiju RAT BENDOVA od početka, ali sam oduševljena da tako nešto postoji na tvu :D .
U svakom poslu/projektu postoje standardi i šabloni koji se moraju ispuniti i zadovoljiti koji su dagajebeš nezaobilazni, i ja na osnovu ovoga što jedva čekam da pogledam svake nedelje uveče, ne zagledam toliko da tražim greške i da posle idem i pljujem po tudjem radu i trudu, koji definitivno ne može biti idealan.
Kako ja gledam na ovu ideju, vidim uglavnom samo pozitivne stvari i kontekst, a to je muzika na našem tržištu koje je prezasićeno turbo šitom.
Htela sa da vam u ime rokenrola skrenem pažnju da se generalno nije lepo baviti malogradjanstvom na temu muzike o kojoj je reč, glumiti baba žvaku i kenjati po svemu i svja.
Jeste da bi bilo bolje da su raznovrsniji bendovi ušli u emisiju, pa da i ljudi koji slušaju punk budu donekle zadovoljeni...
Ali, kako se deci obraćamo sa - dam ti prst, ti tražiš celu ruku, ja sam prezadovoljna ovim prezentovanim.
Način snimanja emisije, voditelji, žiri, kamera, scena, lightshow, celokupna organizacija je ako ništa drugo, daleko bolja od svega što sam do sada imala prilike da gledam na televiziji na ovu temu.
Meni je draži osećaj što ja maštam da možda bacim put pod noge i doputujem u Sarajeno povodom ovog tv showa, nego da se iscrpljujem tračanjem i blaćenjem svega što sam videla za tih 2-2,5 sata koliko sam blejala u ekran.
Dopalo mi se što ovde ima komentara koji pružaju informaciju i imaju smisla da se neki predlog usvoji i ubaci u dalji tok emisije.
Sinoć nisam gledala epizodi, i evo me danas trčim da pročitam na internetu ko je ispao i kao je šta svirao i tako naleteh na sarajevo-x.com
Ne zanima me dalji sadržaj sajta i foruma, samo ova emisija RAT BENDOVA.
Niti volim forume i ovaj način komunikacije..više sam za pivo na otvorenom, na terasi, krovu ili u parku hihihi. :razz:

Htela sam da vas pitam ako nekog ne mrzi da mi postavi link za videosnimak ako ima gde je pevač PUTNIKA sa bendom ATLANTIDA za cover Glasno, Glasnije.
To sam propustila.
Meni su najdraži SABBATKA, bez obzira na poreklo itd. Mada bih ja uprkos njihovoim tendencijama predložila da svoje pesme prepevaju na srpski, jer svi bendovi koje ja slušam od YU EX-ROCKa pevaju na svom jeziku i ostali su upravo zbog toga legendarni...čak i kad se uporedi album Wild Strawberries koji ja volim, ali nije nešto u poredjenju sa Čarobnjacima ili Vatrom ili Konjima...
I uprkos generalizovanju i opanjkavanju gospodina Gitariste, koji priznaćete ima toliko toga iza sebe što mi nemamo ni prineti, što se tiče muzičkog staža i karijere.
Ja sam beogradjanka s ponosom još ubek, i takodje sam htela i par stvari o tome.
Nekoliko puta sam videla da ste ovde napisali kako u SA pljujete i osporavate tudje zasluge, ne brinite tako je i ivde i u drugim gradovima.
Volim da putujem na svirke i koncerte po raznim destinacijama i upozlala sam i "ove" i "one", na osnovu nedovoljno informacija nemate prava sakriti se iza kompjutera i glumatati heroje koji se exstra "razumeju" u sve, pa i u rokenrol i heavy metal u globalu.
Ima sličnosti sa 2 Minutes To Midnight, Big Teaser i recimo Staklenih hot4elom, i ja u tome vidim samo dobro.
Sebi kada puštam muzičke želje, volim da ukombinujem Hot Rocker od PRIESTa sa Sve Iz Inata, i Princess Of The Night.
Dobra je ideja za Doktora Za R'n'Roll :thumbup: !
Ah, ali dobro, internet je dostupan svima i kako svi ponavjaju - svako ima pravo na mišljenje i ukus....(svoj ili tudj, teško je proceniti).
Isto su mi ludi, ponekad pomalo neukusni ona dvojica jestera u backstageu... i takodje je dobar predlog da malo više mogu da obrate pažnju na bend koji je poslat kod njih, a ne na gluposti ti olajavanje žirija, to je ipak stil namenjen nekoj drugoj šabanskoj tv publici iz drugih emisija koji njih zadovolja, mene ljuti.
Ja sam se baš primila na emisiju, jer me podeća na voljeni nekadašnji 3K DUR emisiju koja se bavila sličnom tematikom i emitovala kod nas na našem prostoru, pa nisam sigurna da li znate koja je emisija bila....i tamo je uprkos dobroj ideji i pokušaju i trudu oko što kvalitetnije realizacije promovisanj ROCK muzike, bilo kikseva i šminke i komercijalnih poteza.
Jer, koliko god da smo dobili šansu za probijanje nečeg što je zapostavljeno bilo u muzičkoj tv promocijki, kako je neko napisao - propustili smo ko zna koliko EKV, AZRE i ČORBE i ZABRANJENOG PUŠENJA graupa iz naše decenije ili one prethodne.
Ja dolazim u Banja Luku sledećeg leta na festival, ovog nisam uspela zpog gubitka pasoša, a izbor je bilo društvo koje je zbog puteva išlo preko Hrvatske, baš mi je žao...moj momak je snimljen u prvom redu...
Još moram da podvučem i pohvalim mlade bendove na čije ču svirke od sada sigurno ići, SABBATKINU prvo, čak sam mislila i 1.januara da zapalim u Suboticu, videćemo. Imam drugare madjare iz Vojvodine, tako da se ne uvrede zbog mog predloga ako su zato izabrali engleski... Meni se i madjarski dopada ;-) htela sam da idem u Sentu na fest letos, ali je bilo u sredu, aa ja radim i nisam imala slobodan da tim povodom.
Takodej, NASTY MICHELLE sam gledala na koncertu PUTNIKA u Tremi ili kao se zove nak klub restoran letos i fenomenalni su, ali to je posebna hvala i priča na t4emu njih.
Mali bradersi iz Bače Palanke su hit, bum i tako to i biće prilike i da njima budem gost u publici, naravno omiljeno prvom redu :thumbup: .
I dopalo mi se i privuklo baš to što ima polovina bendova iz moje zemlje, male Crne Srbije kako ja volim da je nazovem, zbog tog nesložnog i crnog humora.
I taj dotični LAST LOCATION ima dobru i kvalitetnu priču, nije sve baš tako kako vi pišete o roditeljima i uticanju, njima koliko to pomaže toliko i odmaže jer se stvara tabor inadžija koji samo zbog "tate i Zeleta" neće čuti ono zbog čega se oni znoje i ulažu napor očigledni :thumbup: .
Zele i bilo koji drugi čovek koji je poznat i popularan u medijima, mora imati nažalost i negativnu konotaciju...koj radi taj i greši prirodno je. Ali ja ne poštujem one koji se bave pljuvanjem tudjeg....po pravilu su to ljudi slabići koji svoje nemaju....iii sede iza sigurnosnih kompjutera, jer su tada jako hrabri.
Upoznala sam i Zeleta, koji je pored pomalo uobraženosti, čovek duhovit i prijatan i ima svoj stav o svemu. Ja njega ne cenim zbog ovoga ili onoga što je mudriti ili lupiti na rijaliti i drugim show tv emisijama, nego zbog mnogobrojnih pesama koje je napravio uz pomoć drugih fenomenalnih ljudi i muzičara koji su možda takodje u nekom trenutku imali opet svoje kukseve, dakle mnogobrojnim pesmama za kojima ja "sečem" vene i to uzduž.
Tek sam pre par dana čula da pesmu Can't Stop peva ribala iz SA :shock: ....godinama slušam i ne provaljujem.
Svidjaju mi se jako i SCRIPTA fanki genijalci, ma koliko bili t4zgaroši ili šta već vi kažete. Imaju dušu koliko ja osećam.
Realno sam ponosna njihovim zajedničkim uspehom uključujući i one bendove koji su morali da ispadnu iz emisije, ali zato nisu ispali iz onoga zbog čega je i osnovana ideja za emisijom RAT BENDOVA. VENUS me bubnjarka oduševljavala svojom harizmom, ako i druge dame iz benda i samo neka guraju svoju slavu i pesme i albume buduće.
I ona natapirana je bila simpatična sa svojim bendom.
ATLANTIDA je recimo meni bila pomalo iritantan bend, zbog toga što sam ja uletela sa praćenjem svirke RAT BENDOVA u trenutku kada je voditelj vadio stvar, i tek sa kontam da pevač nije bio kriv...i ako sam ubedjena da mi ni inače ne bi ležala ona pesma Jump.
I njih sam, mislim, jednom čula na dolasku na koncert 30god JAGODA u skc. Jedino što nisam sigurna da li su oni obradili cover pesme Crna Udovica čime sam se ja oduševila u trenutku dok sam prilazila koncertu na kojem su pr4dgrupe već krenule da sviraju.

Mislim da u osnovnoj školi nisam veći sastav napisala, koga mrzi neka ne čita, baš me briga.
Navijam za SABBATKU, mada mi se opasno svidja NastyMlle imaju "guts" ako se reč petlja tako piše....ne padam na ženske vibracije koje šalju, mada nisu krivi što su slatki....u skladu sa sladunjavim hevijem koji sviraju....kod njih me nervira što forsiraju uslovno rečeno "najgore" hitove, one izlizane...
SaBBATKA ima mnogo dobar repertoar...
SCRIPTA isto :).
LL su mi šminkeri, ali nema veze i Billy Idol je ;-) .
Sledeće godine ima i ja da se prijavim, samo još da nabavim bend, muziku, tekstove, fanove i još ponešto. Jednio što ne znam za koji bih se instrument opredelila, da li za drums ili gitaru, klavijature, bas ili ću da PEVAM!
Obruka se ja, potpala sam pod uticaj internet zaraze.
Ne znam da li sam još nešto htela da napišem, setiću se usput.
Dobro dosla komsinice na nas forum :-D

Bogami se ti ispisa dobro... svu srecu ti zelim... haman sa svim napisanim se slazem, a na formima ima puno isfrustriranih likova pa samo cekaju kada ce popljuvati po necijem trudu i radu... Ja iskreno nisam ni sumnjao da ce biti prica o namjestanjima to je nasa realnost... Komsija koji pravi kucu i udari fasadu je za mnoge LOPOV i svi medjusobom suskaju 'vidi ga sto se nakro bla bla'... a niko ne kaze vidi sto je komsija vrijedan radi puno, brine se za porodicu, uzeo i kredit pa vraca slomi se radeci itd...

I ja nigdje nisam vidio 'vece podjele' nego u tom rock-metal 'svijetu' tu nekakvih filozofa milion koji te samo tako popljuju jer se tebi eto svidja neka pjesma sa novog albuma metallice a da ne kazem sta se desi kada kazes da poslusas i pokoju pjesmu od Dine Merlina i sl... Ja sam svoje prijatelje koji imaju bend nagovarao da se prijave (pa bar radi reklame koja im tako puno treba) ali nece oni da idu tamo... to su za njih sranj4 i tako te suplje price...
KS '84

#190 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by KS '84 »

Ja sam za ATLANTIDU čula odavno, ali nisam obraćala pažnju, prvi utisak sad mi je bio da pevač nema pojma, i to mišljenje sam dosta poboljšala, jer ima nesvrstanu količinu vokala koji sam treba usmeriti....na kraju mi bilo žao kad su pevali svoju pesmu i dobropoznatu sa sve posvetom Watching Over Me.
Dina ne slušam, ali zato Čolu voliiiim.
Ja sam sinoć birala izmedju 3 dobre vatre, jedna svirka u BGDu je bila u skcu i to je organizovala 202jka radio, koji me takodje podseća na ovu RBobn priču, tj. obrnuto.
Problem je što ja volim da branim rokenrol od lažnih likova. Po meni u rokenrol ne spada pljuvanje istog nikako, pa sam se zato primila.
Podele ima svugde, samo kako se gleda...ja sam se zeznula i kao klinka kad sam čila cepeline, odlepila i pomislila da su svi ljudi rokeri jako dobri i složni ljudi..e prc.
..i oni su ljudi.

I definitvno obožavam DIVLJE JAGODE, ne zbog Zeleta nego pesama. Iako je bio perioda kada mi nije prijao recimo Pero Galić, mada ima dobru pesmu sa bendom OPĆA OPASNOST u spotu sa belim karnerima na košulji zaboravih naziv, ali znam kako ide kada čujem, s druge strane ima nazovi "pesma" kad grom udari ili tako nešto koju nipodaštavam u priči rokenrola, jer to nije rokenrol za mene. Mislim da su i oni to pre ili kasnije uvideli. I pored toga sam išla na koncerte gde je on pevao u JAGODAMA i uživala.
Da ponovim da su mi sve domaće grupe najdraže zbog pevanja na maternjem jeziku, i oni koji su se trudili da se probiju na strano tržište sa pesmama na engleskom nisu baš imali realnog uspeha više nego sa onim prvobitnim naškim tekstovima.
Bila sam i u Zagrebu, pa se nadam i Banja Luci i Sarajevu i ostalim fenomenalnim gradovima, svi smo naši.
Toni je kralj "Dobro veče, ljepotice!"
I onaj klinac koji kaže da je Zele ovakav ili onakav, ne može ni da shavti ono što je čovek prošao i video što se tiče rokenrola, pa čak ni kad bude došao u njegove godine.
Imamo probled sa preoširnošću u želji da obajsnim lepo.
I kod vas i kod nas ima kvalitetnih mladih bendova sa autorskom muzikom koja je tek sad isplivana u RBu. To i jeste bila poenta i totalno je ne bitno kome će otići pobeda što se toga tiče..što se tiče nagrade je druga stvar, zbog nje se i bore izmedju ostalog. :thumbup:
Last edited by KS '84 on 01/12/2009 01:10, edited 1 time in total.
shalla

#191 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by shalla »

Beograđanko, uživaj...
JBT

#192 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by JBT »

Santos i Scripta u finalu. Sve ostalo nece biti ispravo.
Ostali bi, u nedostatku talenta koji posjeduju Santosi i perfekcije koju ima Scripta, trebali malo vise raditi, vjezbati i proizvoditi.
Program je dobra osnova za dalje napredovanje po pitanju programa sa urbanom muzikom. :)
KS '84

#193 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by KS '84 »

Hvala ti najlepše, to je TO! Ekstra.
Gledaću u krug još sigurno.
Klavijature mi se svidjaju u coveru, i terce...i bubnjevi sa početka..ma sve.. hih, ja ko da sam muzičar pa kao primetim :-) .
Ipak je mozda bio DARGOROn sa Crnom Udovicom, sad mi pade napamet.
Inače imam i ja zapis sa ovim sjajnim pevačem, jednom na jednom bini, doduše ja tad nisam baš imala mikrofon, više sam bila publika na bini hihihi :lol: baš umem da se šalim.
To je poenta, ja bih bila ponosna da sam na mestu ovog benda, ai oni sigurno jesu :thumbup: .
Hvala još jednom, idemo repete sa snimkom.
Slušala sam i album Emira Hota , u ono vreme kad je izašao.
Pišem zbrdazdola kako se čega setim što sa pročitala na ovih 8stranica.
Kada se uopšte snima emisija, nedeljom ili?
Bila bi fora da završim u Slozi jedan vikend u decembru.
Kad stigne plata huh.
Blago vama koji možete.
Svidja mi se i špica i taj izdizajnirani deo sa vatrom i fontom sa nazivom bendova.
simbabimba

#194 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by simbabimba »

MUNAFIK wrote:Da se ne lazemo... LL su sinoc bili losiji nego inace i zasluzeno su dosli u taj 'baraz' a prosli su dalje 1000000% zasluzeno, mislim treba biti iskren, ona njihova pjesma je dobra i to samo po sebi dosta govori....

ja sam zaista protiv bilo kakvih namjestaljki i svjestan sam da se to kod nas desava ali mislim nakon ove pjesme sinoc im nema ko sta prigovarat i pitat se kako su oni prosli dalje (bar niko posten) ovo je dobro a sve ostalo je stvar ukusa pojedinaca i ko sta voli i koji muzicki pravac preferira... hajmo malo biti realni momci su sinoc bili losi, ali su pokazali da nisu NEZASLUZENO prosli dalje...

Mislim Saraj'vo je poznato po tome da se pljuje po svakome ko imalo odskace u svakom smislu i to ja prihvatam i sam sam, nekoj dozi, dio toga (kako god to zvucalo) ali sad pljvat po nekome sto im je otac taj i taj je malo reci glupo...

Pratim ovo takmicenje i zasad su prolazili bendovi koji su to fakat zasluzili tako da je bezveze ta prica da se LL steli (to se bar do sada nije moglo vidjeti) na stranu to sto pojedinci ovdje ne vole njihov izbor muzike,njihov stil i sl... Oni su uvjek pokazali da su se trudili i to su sve dobro prezentovali. Meni licno su svi preostali bendovi ODLICNI i bit ce gusto u tim finalima, olio bih da cujem autorske pjesme ostalih bendova... Meni je ova od LL najbolja autorska pjesma koja je dosad izvedena u ovom takmicenju...

I da dodam sejo je sinoc ispao prava ***** bas me razocarao... Mislim covjek je i grijesi ali ono mu je bas bilo glpo na kraju, pa reci jarane sta mislis nece ti niko nista....

Ne znam u koju svrhu je ovaj video - ali ja ne mogoh do kraja odlusat, momak ne zna da pjeva i kraj price. Od njega muziku i ne cujem, tako da su za mene od pocetka NESLUSLJIVI :)

A kao sto neko vec rece, Scripta ako i ne pobijedi, evo sada znam za njih i kupujem cd ha izadje :thumbup:
Vragolan

#195 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Vragolan »

neko napisa da neki bendovi tezgare, i to navode u negativnom koceptu, ne kontam, pa sta ako tezgare moraju nekako zaraditi lovu
ako cemo tako onda tezgare i U2 i madona i metallica, svi tezgare, razlika je jedino u tome sto ovi mali ne mogu napuniti staione i razne dvorane i sto ovi veliki zaradjuju milione a mali hiljadarke,
morate shvatit da je to ljudima hljeb, pa moraju od necega zivjeti, na zalost rokeri danas ne mogu zivjeti samo od svirke pa moraju da idu i na "pravi" posao
mora se zaraditi koja para za album, za putovanje itd itd

tezga se kod nas veze za narodnjake pa se mozda zbog toga stavlja u negativan kontekst, kod engleza se kaze gig pa bila to klubska svirka ili koncert
andolC

#197 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by andolC »

Vragolan wrote:neko napisa da neki bendovi tezgare, i to navode u negativnom koceptu, ne kontam, pa sta ako tezgare moraju nekako zaraditi lovu
ako cemo tako onda tezgare i U2 i madona i metallica, svi tezgare, razlika je jedino u tome sto ovi mali ne mogu napuniti staione i razne dvorane i sto ovi veliki zaradjuju milione a mali hiljadarke,
morate shvatit da je to ljudima hljeb, pa moraju od necega zivjeti, na zalost rokeri danas ne mogu zivjeti samo od svirke pa moraju da idu i na "pravi" posao
mora se zaraditi koja para za album, za putovanje itd itd

tezga se kod nas veze za narodnjake pa se mozda zbog toga stavlja u negativan kontekst, kod engleza se kaze gig pa bila to klubska svirka ili koncert
sam post nije bio u negativnom smislu, poenta je bila u autorskim stvarima i naplacivanju ulaznice.

jasta je nego tezga, klasicna. sad jeli to pozitivno ili negativno, subjektivna je stvar.
dobra stvar u svemu tome je da ima vise rocka u tzv mainstream-u, pa makar bile i tezge u pitanju, i to je po meni najveca vrijednost "rata bendova".

s tog aspekta bih pohvalio LL, jer mi se cini da su jedino oni imali dobru autorsku stvar, i to im je velika sansa.
11sumirp

#198 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by 11sumirp »

Hajmo sad,onako forumaški :D :D :D
Jes autorska,al kad se zele potpise,mislis mi naivni,ne znamo da im je on radio pjesmicu :evil: :lol: :skoljka:
Vragolan

#199 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Vragolan »

11sumirp wrote:Hajmo sad,onako forumaški :D :D :D
Jes autorska,al kad se zele potpise,mislis mi naivni,ne znamo da im je on radio pjesmicu :evil: :lol: :skoljka:
ma niiiiiiiiiiiije, nema zele nista s njima, on je tip koji ne mjesa prijateljstvo i posao, on ne daje pardona nikome, tako i ne pise pjesem za LL
tebi je samo krivo sto momci dobro sviraju i ne svidja ti se njihova muzika

ma sve mi oko LL i zeleta smrdi, nece me iznenaditi ako i pobjede
11sumirp

#200 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by 11sumirp »

Vragolan wrote:
11sumirp wrote:Hajmo sad,onako forumaški :D :D :D
ma niiiiiiiiiiiije, nema zele nista s njima, on je tip koji ne mjesa prijateljstvo i posao, on ne daje pardona nikome, tako i ne pise pjesem za LL
tebi je samo krivo sto momci dobro sviraju i ne svidja ti se njihova muzika

ma sve mi oko LL i zeleta smrdi, nece me iznenaditi ako i pobjede

Nemoj ti men sad izvrtat,kako neko rece ko pravi forumas :evil: :D
Jesu zgodni su,bas su onako plaho fajn,po mom ukusu :D
Post Reply