Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
- karanana
#176 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
da li je policija snimala dolazak i izlazak navijaca iz buseva? ja na ono gostovanja sto idem, vidim mnogo policajaca sa kamerama. na primjer u lukavici, snimaju non-stop. i na kosevu je tako.
- osa
#177 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
ako si bio onda možda znaš da li je policija smnimala događaje, naime u hrvatskoj interventna policija ima obavezu snimati sve ekscese, ako su snimali vrlo dobro će se vidjeti barem u nekim osnovnim okvirima, šta je uzrok a šta su posljedice ovih nemilih događaja.ivan_herc007 wrote:CIJELA PRIČA SARAJLIJA PAST ĆE U VODU NAKON ŠTO OBJAVIMO SNIMKE NA KOJIMA SE JASNO VIDI KAKO PRI DOLASKU NA PECARU NAVIJAČI SARAJEVA IZLAZE IZ AUTOBUSA NOSEĆI METALNE CIJEVI I NIČIM IZAZVANI POČINJU RAZBIJATI SVE ŠTO IM SE NAŠLO NA PUTU, MI SMO NA TO ODGOVORILI ZAR I VI NEBI
- Erzsebet
#178 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
klmnopq wrote:Nije tacno da je istina UVIJEK na srediniAteista wrote: Istina je uvijek negdje na sredini.
Jedna strana govori jedno a druga drugo, to znaci da najvjerovatnije i jedni i drugi imaju svoj dio krivice.
Nikako ne mogu obje strane biti u potpunosti u pravu.
Ja baš htjedoh reći to. To baš kažu isto ovi što su Iliju Jurišića osudili, da je istina na pola puta. Svi smo ubijali, svi smo silovali, pljačkali, a nije to baš tako. Zašto mora biti istina na pola puta?
-
KREMEN
#179 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Ne mogu vjerovati koliko mrznje i izmanipulisanosti ima u svima vama..jel moze iko svojom glavom razmisljati..cast izuzetcima..
ne znam sta se tacno desilo, ima neki slika, vjerovatno je istina negdje izmedju..poginuo navijac, bilo je i za ocekivati da ce se to desiti..samo sto se ovo iskoristava za politicke svrhe...dokle vise..pitam se ko je organizovao da navijaci idu u tom broju, jer se moglo pretpostaviti, da ako pocnu neredi kako ce se odgovoriti..sve se svodi nasi nisu krivi, krivi su ustase..ili obratno..imao sam priliku za Evropskog prvenstva u Austriji gledati, te navijace za utakmice Hrvatske reprezentacije..Hrvatski navijaci, tj. pijana rulja, sve negdje 20 i kusur god, nicim izazvana, razbija, baca flase...i sam sam Hrvat i stid me je bilo sto sam taj dan..i da mi je sin, brat na njihovom mjestu, kao covjek stavio bi se na policijsku stranu..nisu to navijaci nazalost...samo sto je kod nas to jos nesto gore, plus nacionalna mrznja, kojoj nema kraja..pitam se ko odgaja vas sto mrzite, cemu se vi nadate..zasto svjesno ili nesvjesno raspirujete nacionalnu mrznju..i ako se ne svati sta je uzrok, onda vjerovatno nece ovo biti zadnji slucaj..
ne znam sta se tacno desilo, ima neki slika, vjerovatno je istina negdje izmedju..poginuo navijac, bilo je i za ocekivati da ce se to desiti..samo sto se ovo iskoristava za politicke svrhe...dokle vise..pitam se ko je organizovao da navijaci idu u tom broju, jer se moglo pretpostaviti, da ako pocnu neredi kako ce se odgovoriti..sve se svodi nasi nisu krivi, krivi su ustase..ili obratno..imao sam priliku za Evropskog prvenstva u Austriji gledati, te navijace za utakmice Hrvatske reprezentacije..Hrvatski navijaci, tj. pijana rulja, sve negdje 20 i kusur god, nicim izazvana, razbija, baca flase...i sam sam Hrvat i stid me je bilo sto sam taj dan..i da mi je sin, brat na njihovom mjestu, kao covjek stavio bi se na policijsku stranu..nisu to navijaci nazalost...samo sto je kod nas to jos nesto gore, plus nacionalna mrznja, kojoj nema kraja..pitam se ko odgaja vas sto mrzite, cemu se vi nadate..zasto svjesno ili nesvjesno raspirujete nacionalnu mrznju..i ako se ne svati sta je uzrok, onda vjerovatno nece ovo biti zadnji slucaj..
- and
#180 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
znači od 3 strane 2 su bile naoružane dugim i kratkim cijevima i pucale su?ko nije imao i koristio vatreno oružje?kijameta wrote:Puno si mi pametan,pa mozda znas i ovo; Ako je tebi poznato da 'ljudi' iz ulice PTSP imaju u kucama automatsko oruzje, da je tvoja gradzanska obaveza da ih prijavis policiji.U suprotnom trebas biti optuzen za krivicno djelo prikrivanja i saucesnistva,kazna za ovo djelo je do 5 godina zatvora.Posto je tebi poznato da 'ljudi' u toj ulici imaju automatsko oruzje,to u selendri poput Listice mora biti poznato i 'policiji' a kad im je poznato zasto ne izvrse raciju i hapsenja tih kriminalaca iz ulice PTSP-a. Nemoguce je da u selendri poput Listice gdje se svi poznaju policajci ne znaju ko ima automatsko oruzje a posto ne cine nista da tome stanu u kraj,nisu to policajci,to su kriminalci i razbojnici u uniformama,koji bi u svakoj normalnoj drzavi sjedili u zatvoru,kao i 90 % stanovnika zapadne Hercegovine,sto zbog fasizma,sto zbog kriminala.giovannir wrote:"Najdraže" su mi sve ove iskompleksirane budale koje ovaj i ovakve događaje koriste za nahranjivanje kompleksa niže vrijednosti i tlapnje o ugroženosti od strane ustaško četničke zavjere. 99% ljudi priča o događaju, a da nije bilo ni prisutno. Na žalost, ima nas koji jesmo, a boli nas neka stvar za NK Široki i za FC Sarajevo. Ovo su vam činjenice, u kratko, sa lica mjesta:
- u Široki je došlo oko 600 "navijača", a najavljeno ih je 100.
- prvi neredi nisu bili u Širokom, nego u Pologu, selo nekih 10ak minuta prije Širokog, kad su se autobusi sa "navijačima" zaustavili kako bi "navijači" pokupili kamenja, pokidali znakova sa puta, i sl. kako bi imali "navijačkih rekvizita".
- pri dolasku na Pecaru (mjesto gdje je stadion) policija pretresa autobuse i dolazi do naguravanja kada nalaze te "navijačke" rekvizite u atuobusu. Prva gomila "navijača" izlazi iz autobusa i baca kamenja po ljudima u kafićima, ulazi u dvorišta i maltretira ljude, kupe kocke sa trotoara i baca po policiji i sl. namaskirani upadali su i u kuće ljudi sa čakijama.
- jedan od "navijača" krade policajcu pištolj i puca u zrak... navodno, jedan metak, ne zna se je li od toga ili od nekog drugog oružja, pogađa ni kriva ni dužna čovjeka koji je bio u svojoj bašti. Činjenica je da je čovjek je pogođen od strane "navijača" Sarajeva
- na to reagiraju "navijači" sa suprotne strane i stanovnici ulice PTSP-a, kako se inače zove ulicu pokraj stadiona. Ljudi uzimaju kalašnjikove i druge "navijačke" rekvizite i pucaju u zrak. Lokalna balavurdija također uzima kocke sa trotoara i baca po policiji i "navijačima" Sarajeva. Policija jedva suzdržava lokalne "navijače" da ne upere kalaše u "navijače" Sarajeva. Jednog sam čuo kako reče "biži od mene, i tebe ću i njih" policajcu koji mu je htio oduzet kalaša. Na to su došli specijalci i krenuli "uvoditi red". Pokojnog je vjerovatno pogodio neko od ove balavurdije.
- pri povratku u Sarajevo "navijači" prave nered na mostarskoj Tekiji (na izlazu iz Mostara prema Sarajevu) vičući "gazi ustaše", ne znajući da su pogriješili "stranu" grada.
Policija je bila apsolutno nespremna. Ne može me niko uvjeriti da nije sve planirano od huligana iz Sarajeva, jer su znali da će većina policije biti u Mostaru, a da lokalnim budalama u Širokom ne treba puno da se zapale. Pozitivno su me iznenadili iz uprave NK Široki jer su sačuvali sve navijače Sarajeva koji su potražili pomoć i htjeli izbjeći sukob. Da ste vidjeli šta se sve događalo, prava je sreća da nije bilo više žrtava.
ako je došao veći broj od najavljenog,zašto su pušteni?problem je što su se škripari pripremili samo za 100 glava?ako su prvi neredi pravljeni 10 min od širokog,zašto su pušteni da uđu u grad?zašto autobusi i navijači nisu pretresani van grada,a ne pred stadionom?
da li policija zna šta se događalo?
kako je moglo doći do fizičkog kontakta 2 navijačke grupe?
kažu da je u širokom od strane policije pucano na one koji su gađali kamenjem,da li je policija pucala i na one koji su koristili automatsko naoružanje?
da li su ovi iz mupa podnijeli ostavke,da li su smijenjeni i da li je pokrenut postupak?
Last edited by and on 05/10/2009 14:44, edited 1 time in total.
-
ivan_herc007
#181 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
TREBA POŠTENO PRIZNAT DA SMO UZVRATILI ALI ONI SU IZAZVALI INCIDENT ONI SU TI KOJI SU PRVI POČELI DA LOME TRGAJU I RAZBIJAJU NAŠ GRAD. MI SMO UZVRATILI DA SE OBRANIMO
- faruche
#182 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
vidite li na petoj slici pistolj u policajca koli stoji iza vatrogasnog vozila a na suprotnoj strani ulice u gužvi neko leži na pločniku.Samo_jako wrote:Neduzna sarajevska omladina
je li to trenutak ubistva?
- Erzsebet
-
KREMEN
#184 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Puno si mi pametan,pa mozda znas i ovo; Ako je tebi poznato da 'ljudi' iz ulice PTSP imaju u kucama automatsko oruzje, da je tvoja gradzanska obaveza da ih prijavis policiji.U suprotnom trebas biti optuzen za krivicno djelo prikrivanja i saucesnistva,kazna za ovo djelo je do 5 godina zatvora.Posto je tebi poznato da 'ljudi' u toj ulici imaju automatsko oruzje,to u selendri poput Listice mora biti poznato i 'policiji' a kad im je poznato zasto ne izvrse raciju i hapsenja tih kriminalaca iz ulice PTSP-a. Nemoguce je da u selendri poput Listice gdje se svi poznaju policajci ne znaju ko ima automatsko oruzje a posto ne cine nista da tome stanu u kraj,nisu to policajci,to su kriminalci i razbojnici u uniformama,koji bi u svakoj normalnoj drzavi sjedili u zatvoru,kao i 90 % stanovnika zapadne Hercegovine,sto zbog fasizma,sto zbog kriminala.[/quote]
E moj Kijameta, zar se niste vi i slicni falili da svaka kuca ima oruzje u Bosni, i da smao cekate rat sa Srbima i sad se cudis sto Hercegovci imaju..
malo realnosti nije na odmet..vidim da ti prodajes neku pricu ovdje i iskoristavas ovo za potpirivanje..svaka ti cast..
E moj Kijameta, zar se niste vi i slicni falili da svaka kuca ima oruzje u Bosni, i da smao cekate rat sa Srbima i sad se cudis sto Hercegovci imaju..
malo realnosti nije na odmet..vidim da ti prodajes neku pricu ovdje i iskoristavas ovo za potpirivanje..svaka ti cast..
- respo
#185 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
bas nicim izazvan vadio sipkom ?
zasto su redari samarali djevojke koje su dosli da navijaju
zasto su se navijaci sarajeva podijelili u dvije grupe pa su jedni cekali van sirokog dok ove kamenjaju?
sta bi ti uradio da cujes da ti gadjaju prijatelje poznanike i one koji navijaju za isti klub kao i ti
pravio rostilj pored sirokog sa policijom koja ti ne da u siroki
nisu ni navijaci sarajeva sveci i vjerovatno je mnogo njih cekalo da se zakuha
ali niko ne ocekuje da se policija prikloni lokalnom stanovnistvu pa da te zajedno gadjaju pucaju na tebe
na kraju ce ispasti dosli iz sarajeva naoruzani do zuba da bi pucali po sirokom
zasto su redari samarali djevojke koje su dosli da navijaju
zasto su se navijaci sarajeva podijelili u dvije grupe pa su jedni cekali van sirokog dok ove kamenjaju?
sta bi ti uradio da cujes da ti gadjaju prijatelje poznanike i one koji navijaju za isti klub kao i ti
pravio rostilj pored sirokog sa policijom koja ti ne da u siroki
nisu ni navijaci sarajeva sveci i vjerovatno je mnogo njih cekalo da se zakuha
ali niko ne ocekuje da se policija prikloni lokalnom stanovnistvu pa da te zajedno gadjaju pucaju na tebe
na kraju ce ispasti dosli iz sarajeva naoruzani do zuba da bi pucali po sirokom
- and
#186 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
puno toga se izgleda treba sakriti,što se vidjelo i iz smušenog izvještaja mupa.osa wrote:ako si bio onda možda znaš da li je policija smnimala događaje, naime u hrvatskoj interventna policija ima obavezu snimati sve ekscese, ako su snimali vrlo dobro će se vidjeti barem u nekim osnovnim okvirima, šta je uzrok a šta su posljedice ovih nemilih događaja.ivan_herc007 wrote:CIJELA PRIČA SARAJLIJA PAST ĆE U VODU NAKON ŠTO OBJAVIMO SNIMKE NA KOJIMA SE JASNO VIDI KAKO PRI DOLASKU NA PECARU NAVIJAČI SARAJEVA IZLAZE IZ AUTOBUSA NOSEĆI METALNE CIJEVI I NIČIM IZAZVANI POČINJU RAZBIJATI SVE ŠTO IM SE NAŠLO NA PUTU, MI SMO NA TO ODGOVORILI ZAR I VI NEBI
a evo ti te policije
giovannir wrote
Policija jedva suzdržava lokalne "navijače" da ne upere kalaše u "navijače" Sarajeva. Jednog sam čuo kako reče "biži od mene, i tebe ću i njih" policajcu koji mu je htio oduzet kalaša. Na to su došli specijalci i krenuli "uvoditi red".
-
kr-sa1968
#187 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Svi ste nevjerovatni.Navijač sam Partizana što je najmanje bitno.Zar je moguće da raspravljate ko je prvi počeo kad je UBIJEN ČOVJEK ili je to VAMA "BOŠNJACIMA I HRVATIMA I SRBIMA" najmanje bitno,bitno je ko je prvi.Pa ljudi pala mrtva glava a vi o tome ko je ustaša ili ko voli Bosnu?Jer mislite da Bosni treebaju takvi koji idu u Široki da se tuku ili koji nedozvoljavaju da mu u njegovom Širokom budu Bosanci? Vas će sve Bosna kad tad pregaziti i pokriti VAS prašinom sramote i bruke i sve će vas izbrisati sa spiska Homosapijensa jer tom rodu i NEPRIPADATE.Na ovim prostorima pod hitno treba uvesti smrtnu kaznu i doživotne robiju jer samo nas sve može VELIKA batina da spasi.UBIJEN čovjek a oni koje Bošnjak ili Hrvat i koje prvi počeo.PROKLETI SVI DA STE NA VJEKE VJEKOVA.a tebi nedužni čovječa nek je vječna slava.AMIN
-
luciferino
#188 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Ne mogu a da se ne zapitam gdje su ti povrijednjeni sto su napadani nozevima po kucama? Kako to da su rekli da nije bilo upotrebe vatrenog oruzja, a ljudi dolaze sa prostrijelnim ranama? Onda odjednom informacija da je od zalutalog metka pogodjen covjek koji je sjedio u svojoj basci? Gdje je on? Odakle kalashi po kucama? Znaci, ipak su se culi rafali i bilo je pucanja? Kako su mogli izjaviti da je momak umro usljed "udarca tupim predmetom", poricati rafalanje, a istraga nije ni zapoceta, obdukcija nije izvrsena???
I izgleda da im je stvarno tesko palo sto je "predu kucnim pragom" iz autobusa istreseno njih cijelih 500, umjesto "samo" 150. Pa nije 50.000, majka mu stara. I ne bi ostali zauvijek, isli bi kucama nakon 2 sata...
Sto rekose ljudi....nije dobro...
I izgleda da im je stvarno tesko palo sto je "predu kucnim pragom" iz autobusa istreseno njih cijelih 500, umjesto "samo" 150. Pa nije 50.000, majka mu stara. I ne bi ostali zauvijek, isli bi kucama nakon 2 sata...
Sto rekose ljudi....nije dobro...
- 11sumirp
#189 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Znaci priznajes?ivan_herc007 wrote:TREBA POŠTENO PRIZNAT DA SMO UZVRATILI ALI ONI SU IZAZVALI INCIDENT ONI SU TI KOJI SU PRVI POČELI DA LOME TRGAJU I RAZBIJAJU NAŠ GRAD. MI SMO UZVRATILI DA SE OBRANIMO
Eto sipa,osa,jelen,hobotnica i ostale agencije...Covjek prizno..
Zaradite tu platu majka mu stara...
- muha_sa
#190 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
tenkovima,transporterima i cime su još krenuli na Lišticuivan_herc007 wrote:TREBA POŠTENO PRIZNAT DA SMO UZVRATILI ALI ONI SU IZAZVALI INCIDENT ONI SU TI KOJI SU PRVI POČELI DA LOME TRGAJU I RAZBIJAJU NAŠ GRAD. MI SMO UZVRATILI DA SE OBRANIMO
- TarikSA
#191 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Ja mislim da si ti upravu 100%, nek sad kazu kako je od kamena poginuo momak, jer na sljedecoj slici se vidi krv na tom mjestu.faruche wrote:Samo_jako wrote:Neduzna sarajevska omladina
vidite li na petoj slici pistolj u policajca koli stoji iza vatrogasnog vozila a na suprotnoj strani ulice u gužvi neko leži na pločniku.
je li to trenutak ubistva?
-
giovannir
#192 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
[quote="kijameta]
Puno si mi pametan,pa mozda znas i ovo; Ako je tebi poznato da 'ljudi' iz ulice PTSP imaju u kucama automatsko oruzje, da je tvoja gradzanska obaveza da ih prijavis policiji.U suprotnom trebas biti optuzen za krivicno djelo prikrivanja i saucesnistva,kazna za ovo djelo je do 5 godina zatvora.Posto je tebi poznato da 'ljudi' u toj ulici imaju automatsko oruzje,to u selendri poput Listice mora biti poznato i 'policiji' a kad im je poznato zasto ne izvrse raciju i hapsenja tih kriminalaca iz ulice PTSP-a. Nemoguce je da u selendri poput Listice gdje se svi poznaju policajci ne znaju ko ima automatsko oruzje a posto ne cine nista da tome stanu u kraj,nisu to policajci,to su kriminalci i razbojnici u uniformama,koji bi u svakoj normalnoj drzavi sjedili u zatvoru,kao i 90 % stanovnika zapadne Hercegovine,sto zbog fasizma,sto zbog kriminala.[/quote]
Kontam, hoću li ili neću ti odgovoriti, ali evo hoću, mada mi je pun k... vas koji smrt mladog čovjeka koristite za dokazivanje kojekakvih teza.
Prvo, možeš govoriti o građanskoj obvezi, nikako gradžanskoj. Niti ja znam da li imaju oružje ili ne, ali znam po priči ljudi kakav je to kvart. Ima tamo svakakvih, pa i ultradesničarski nastrojenih, ali po tvojim i sl. postovima, vidim da istih takvih ima i na "suprotnoj" strani, samo druge ideologije. Ono što sam želio reći jeste da se ne smije pasti u zamku i koristiti ovo kao međunacionalni sukob, jer nam to najmanje treba, a što većina vas potencira.
Maloprije sam se vratio sa Širokog. Došla je krim policija iz Sarajeva, te su i oni utvrdili da je sve započelo kada su navijači napali nekog čikicu što je karte prodavao, ukrali mu torbu sa parama i gurali ga. Evo da odgovorim i and:
U početku nije bilo sukoba između dviju navijačkih skupina, nego između policije i Sarajlija. Očigledno ne poznaš Široki. Autobusi i jesu pregledani, praktično, izvan grada, ali pre blizu stadionu, jer je stadion na samom izlazu. Tek kasnije su se uključili ljudi sa stadiona u nerede.
Policija je pucala u zrak, ako znaš ili ako je neko svjedočio kako policija puca u navijače, neka prijavi. Još uvijek takve prijave nije bilo. Znam samo da nije te iste policije bilo, na koju pljujete svi, sigurno bi još žrtava bilo, jer su spriječili lokalne hablećine da pucaju u Sarajlije. Priveli su njih 20-tak još jučer. Među njima su i "navijači" Sarajeva koji su sa čakijama upadali u kuće, prije dolaska na stadion.
Neću više postati ništa. Krivo mi je što se koristi smrt mladića za međunacionalnu mržnju i govor o kojekakvim zavjerama. Neka svako prvo sebe u ogledalo pogleda, pa onda upre prstom u drugog.
Kontam, hoću li ili neću ti odgovoriti, ali evo hoću, mada mi je pun k... vas koji smrt mladog čovjeka koristite za dokazivanje kojekakvih teza.
Prvo, možeš govoriti o građanskoj obvezi, nikako gradžanskoj. Niti ja znam da li imaju oružje ili ne, ali znam po priči ljudi kakav je to kvart. Ima tamo svakakvih, pa i ultradesničarski nastrojenih, ali po tvojim i sl. postovima, vidim da istih takvih ima i na "suprotnoj" strani, samo druge ideologije. Ono što sam želio reći jeste da se ne smije pasti u zamku i koristiti ovo kao međunacionalni sukob, jer nam to najmanje treba, a što većina vas potencira.
Maloprije sam se vratio sa Širokog. Došla je krim policija iz Sarajeva, te su i oni utvrdili da je sve započelo kada su navijači napali nekog čikicu što je karte prodavao, ukrali mu torbu sa parama i gurali ga. Evo da odgovorim i and:
U početku nije bilo sukoba između dviju navijačkih skupina, nego između policije i Sarajlija. Očigledno ne poznaš Široki. Autobusi i jesu pregledani, praktično, izvan grada, ali pre blizu stadionu, jer je stadion na samom izlazu. Tek kasnije su se uključili ljudi sa stadiona u nerede.
Policija je pucala u zrak, ako znaš ili ako je neko svjedočio kako policija puca u navijače, neka prijavi. Još uvijek takve prijave nije bilo. Znam samo da nije te iste policije bilo, na koju pljujete svi, sigurno bi još žrtava bilo, jer su spriječili lokalne hablećine da pucaju u Sarajlije. Priveli su njih 20-tak još jučer. Među njima su i "navijači" Sarajeva koji su sa čakijama upadali u kuće, prije dolaska na stadion.
Neću više postati ništa. Krivo mi je što se koristi smrt mladića za međunacionalnu mržnju i govor o kojekakvim zavjerama. Neka svako prvo sebe u ogledalo pogleda, pa onda upre prstom u drugog.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#193 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Nemoj zezat. Znaci svaki put pa i prije 2 sedmice kada je bila frka sa Velezovim navijacima oni su prvi poceli, i uvijek vi samo uzvratite, inace ste vi zlatni i nikada ne biste prvi poceli, ma neeee.ivan_herc007 wrote:TREBA POŠTENO PRIZNAT DA SMO UZVRATILI ALI ONI SU IZAZVALI INCIDENT ONI SU TI KOJI SU PRVI POČELI DA LOME TRGAJU I RAZBIJAJU NAŠ GRAD. MI SMO UZVRATILI DA SE OBRANIMO
Gdje se ima kupit ova bajka?
-
gurabija78
#194 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
kr-sa1968 wrote:Svi ste nevjerovatni.Navijač sam Partizana što je najmanje bitno.Zar je moguće da raspravljate ko je prvi počeo kad je UBIJEN ČOVJEK ili je to VAMA "BOŠNJACIMA I HRVATIMA I SRBIMA" najmanje bitno,bitno je ko je prvi.Pa ljudi pala mrtva glava a vi o tome ko je ustaša ili ko voli Bosnu?Jer mislite da Bosni treebaju takvi koji idu u Široki da se tuku ili koji nedozvoljavaju da mu u njegovom Širokom budu Bosanci? Vas će sve Bosna kad tad pregaziti i pokriti VAS prašinom sramote i bruke i sve će vas izbrisati sa spiska Homosapijensa jer tom rodu i NEPRIPADATE.Na ovim prostorima pod hitno treba uvesti smrtnu kaznu i doživotne robiju jer samo nas sve može VELIKA batina da spasi.UBIJEN čovjek a oni koje Bošnjak ili Hrvat i koje prvi počeo.PROKLETI SVI DA STE NA VJEKE VJEKOVA.a tebi nedužni čovječa nek je vječna slava.AMIN
- respo
#195 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
ja sada jedino "pozitivno iz ovoga vidim da se narod digne pridruzi navijacima svih klubova i napokon ove nacionaliste skinemo sa vlasti
sjetimo se da su delije i gribari skinuli slobu a ne nevladine organizacije
- osa
#196 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
puno toga se izgleda treba sakriti,što se vidjelo i iz smušenog izvještaja mupa.and wrote:[
ako si bio onda možda znaš da li je policija smnimala događaje, naime u hrvatskoj interventna policija ima obavezu snimati sve ekscese, ako su snimali vrlo dobro će se vidjeti barem u nekim osnovnim okvirima, šta je uzrok a šta su posljedice ovih nemilih događaja.
a evo ti te policije
rad sa ovakvog klijentelom mi je bio struka naručito poslije rata, iz iskustva znam da za incident ovakvih dimenzija nije dosta ni 500 policajaca, a kamoli 50, njemci inače pokušavaju ići brojčano čak i u odnos 2x1 prema huliganima, ovaj okršaj je u principu zaustavilo ubojstvo vedrana puljića i strah i očaj koji idu s tim, da nije toga bilo marisali bi se oni satima, a policajci bi jedva žive glave izvukli.
-
Orbini
#197 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Necemo se lagati,.. tacno je da je ovo huliganstvo, divljanje navijaca, alkohol,... ali ipak se mora priznati da je mrznja prema Bosnjacima ovdje bila presudna i inicijator svega.
Trenutno su Bosnjaci najomrazeniji medju drugima, naznaceni kao najveci dusmani, i crni Vrag je u ocima susjeda bolji od Bosnjaka. Nebi se ovo desilo u Sirokom da je neko drugi gostovao. Takodjer se ta mrznja moze vidjeti i na mnostvu drugih primjera, a u politici se najbolje oslikava. Ne opradavam naravno divljanje navijaca Sarajeva, paljenje auta, razbijanje izloga,. a pogotovo ne upadanje u kuce - sto bi jedino moglo opravdati pusanje na meso. Ne zelim zvucati bilvaktile milosevicevski - ceo svet protiv nas a mi tao dobri,..
Ali - Bosnjaci su toliko satanizovani, stigmatizirani i toliko omrzeni da je ovo bilo za ocekivati. Pitanje je samo dali smo to zasluzili - a ako jesmo dali bas ovoliko.
Sport sa ovim nema nikakve veze a ni huliganstvo - ovdje inicijatori i najveci esktremi nisu ni Skripari ni Horde.
Sjetimo se samo proslava utakmica hrvatske repke u Mostaru ne tako davno kada se pucalo na drugu stranu i ljudi ginuli.
Trenutno su Bosnjaci najomrazeniji medju drugima, naznaceni kao najveci dusmani, i crni Vrag je u ocima susjeda bolji od Bosnjaka. Nebi se ovo desilo u Sirokom da je neko drugi gostovao. Takodjer se ta mrznja moze vidjeti i na mnostvu drugih primjera, a u politici se najbolje oslikava. Ne opradavam naravno divljanje navijaca Sarajeva, paljenje auta, razbijanje izloga,. a pogotovo ne upadanje u kuce - sto bi jedino moglo opravdati pusanje na meso. Ne zelim zvucati bilvaktile milosevicevski - ceo svet protiv nas a mi tao dobri,..
Ali - Bosnjaci su toliko satanizovani, stigmatizirani i toliko omrzeni da je ovo bilo za ocekivati. Pitanje je samo dali smo to zasluzili - a ako jesmo dali bas ovoliko.
Sport sa ovim nema nikakve veze a ni huliganstvo - ovdje inicijatori i najveci esktremi nisu ni Skripari ni Horde.
Sjetimo se samo proslava utakmica hrvatske repke u Mostaru ne tako davno kada se pucalo na drugu stranu i ljudi ginuli.
- clav
#198 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
krenula istraga od fmupa. pun je mjesec, nije se potukao hor beckih djecaka, smirite malo hormone.
-
VjecitiStudent
#199 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
respo wrote:ja sada jedino "pozitivno iz ovoga vidim da se narod digne pridruzi navijacima svih klubova i napokon ove nacionaliste skinemo sa vlasti
Arkanove delije ti uzor?
- torcida
#200 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
drastična je razlika između kamenjarskog separatiste i lokalpatriote...naravno, većina uvijek diktira pravila igre, samim time i koga će amnestirati a drugoga osuditi po automatizmu....ma tolerancija iznad svega, šta drugo reći!jefferson wrote:A ti sebe ne smatras nacionalistom ha?MIRZA_460 wrote:Mislis vasu selendru, ne znam sta su tamo mogli razbijati sem stala i da, ima tamo i kladionica koje ste otvarali ukradenim i krvavim parama. Da niste okupirali pola Mostara ne bi se imali gdje socijalizovati, ali razumijem ja vas hrvate u Bosni, mnogo ste iskopleksirani sto niste uspjeli otici u hrvatsku pa sada ovde prosipate mrznju i sirite nacionalizam. Bolje vam je okrenite se normalnom zivotu, da vas hrvatska zeli, pa uzela bih vas, ne trebaju nikome divljaci, da oni vas vole, al neka vas ipak dole u Bosni. Zaista treba ukinuti i Siroki i Zrinjski (Svinjski).ivan_herc007 wrote:TREBA POŠTENO PRIZNAT DA SMO UZVRATILI ALI ONI SU IZAZVALI INCIDENT ONI SU TI KOJI SU PRVI POČELI DA LOME TRGAJU I RAZBIJAJU NAŠ GRAD. MI SMO UZVRATILI DA SE OBRANIMO