PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post Reply
ROTOR 9

#176 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by ROTOR 9 »

Evo mene upravo sa protesta., dosao sam da malo uzmem hrane pa odoh ponovo.,sretoh saborce sa Igmana iz akcija 94-te a cujte dobro SVI VI koji ovdje solite pamet ko je borac ili ne.,pricajte sa svojim komsijom ili kolegom na poslu ako mozete na ovu temu al malo sutra nemate muda to i reci.. stoga bando sumska jel vam fino na sa x forumu :?:
Bilo je vasih medija danas prisutno., znam da ste se ukebali sta ce borci odluciti i sta ce se desiti u federalnom parlamentu., digli ste u stanje pripravnosti svu sumsku muriju.. Nece vam ni dodo pomoci..
Bosnjaci ovdje ima sumljaka to zapamtite.. :!:
grany-smith

#177 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by grany-smith »

Biznis wrote:Srusili su drzavu samo toga nisu jos svjesni ;-) Oni misle da su pobjedili, u sustini su pokazali koliko je vlast suplja i bez ideja (sto nije nista novo) i da ono sto pali u ovoj drzavi su nasilne demonstracije. MMF je vrlo precizan oko svojih zahtjeva za nastavak stand by aranzmana:10% manje naknade svima. Ako se ovako nastavi nista od naredne transe. FBiH nema para, nema nacina da ih dobije na drugi nacin, budzeti su prazni, fondovi su nelikvidni i drzava je pred bankrotom vec mjesecima. Ono sto je odbranjeno se ovakvom autistickom politikom unistava nepovratno. Za nadati se da ce se dobar izgovor smisliti do narednog sastanka sa MMF.
Para gospodo nema, drzava je bankrotirala. Jedini izlaz je pomoc sa strane za koju postoje precizni zahtjevi i koji se ne postuju. Ovakvim pristupom sirokih socijalnih davanja ono sto je odbranjeno je definitivno ekonomski unisteno.
Federacija nije država.
Naša država se Bosnom i Hercegovinom zove.

Samo da se zna.
:sax:
Rafael

#178 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Rafael »

ROTOR 9 wrote:Evo mene upravo sa protesta., dosao sam da malo uzmem hrane pa odoh ponovo.,sretoh saborce sa Igmana iz akcija 94-te a cujte dobro SVI VI koji ovdje solite pamet ko je borac ili ne.,pricajte sa svojim komsijom ili kolegom na poslu ako mozete na ovu temu al malo sutra nemate muda to i reci.. stoga bando sumska jel vam fino na sa x forumu :?:
Bilo je vasih medija danas prisutno., znam da ste se ukebali sta ce borci odluciti i sta ce se desiti u federalnom parlamentu., digli ste u stanje pripravnosti svu sumsku muriju.. Nece vam ni dodo pomoci..
Nemoj zahebavat ? :sax:
samo malo

#179 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by samo malo »

ROTOR 9 wrote:Evo mene upravo sa protesta., dosao sam da malo uzmem hrane pa odoh ponovo.,sretoh saborce sa Igmana iz akcija 94-te a cujte dobro SVI VI koji ovdje solite pamet ko je borac ili ne.,pricajte sa svojim komsijom ili kolegom na poslu ako mozete na ovu temu al malo sutra nemate muda to i reci.. stoga bando sumska jel vam fino na sa x forumu :?:
Ja evo na poslu, radim da bi imao sta jesti i djecu prehraniti, drzava mi ni dinara nije dala a imam sehida u familiji, sta ima novo kod tebe...
Biznis

#180 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Biznis »

blue_sky wrote:Ma bravo za ove pljuvatore svega i svacega,pa evo i zlatnih ljiljana(koji su vam guzicu spasili,da sad tu mozete tako lajuckati).Zalosno je kako mislite da ste pametni ili nekome simpaticni sa ovim forama i prijedlozima koja bi to udruzenja sve trebala pred vladu.
mislis da ti sada nece na isti nacin pred parlament doci sva nezadovoljna masa i na isti nacin, silom, traziti i neostvarivo? DRZAVA JE CRKLA, NEMA PARA, BANKROT, FAJRONT. dio ugovora za spas drzave je smanjenje 10% naknada. niko nije govorio o ukidanju, oduzimanju, stavljanju van snage nego smanjivanju. MMF je vrlo precizan i tazi dnevne, sedmice i mjesecne izvjestaje o radu. ako se ne radi prema njihovim uputstvima nema njihovih para i to je vrlo jednostavno.

vidis, jedan dio ugovora o stand by aranzmanu sa MMF kaze da nema vise subvencija za javna preduzeca. to znaci nema vise subvencija GRAS-u. Eto njih npr na isti nacin pred Vladu FBiH da traze i oni pare. Pa onda: obrazovanje (pola Federacije ne ide u skolu radi strajka), policija, metalci, drvopreradjivaci, Energopetrol (da traze raskid ugovora o privatizaciji i povratak pod okrilje drzave). Tu je jos moguce sem njih i zdravstvo, pa rudari, pa eto opet civilnih invalida...bice tu puno raje i velika velika guzva.

SDA i SBiH su izglasali ovaj zakon o borcima u jednoj od zadnjih sjednica proslog saziva parlamenta samo da bi prikupili glasacku masineriju zbog izbora. danas su vjerovatno pristali na to jer kupuju vrijeme dok pokusavaju skontati sta da urade prije narednog sastanka sa MMF. nije iskljuceno da parlament sve ove danasnje zakljucke uredno odbaci. ako se imalo prati nacin na koji Tihic vodi politiku upravo je to konzistentno sa njegovim ponasanjem do sada.
Better Man

#181 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Better Man »

blue_sky wrote:Ma bravo za ove pljuvatore svega i svacega,pa evo i zlatnih ljiljana(koji su vam guzicu spasili,da sad tu mozete tako lajuckati).Zalosno je kako mislite da ste pametni ili nekome simpaticni sa ovim forama i prijedlozima koja bi to udruzenja sve trebala pred vladu.

Da su nam spasili guzicu ne bi bilo RS-a i zemlja bi bila potpuno slobodna. Večih heroja ima među onim borcima koji nisu ni pfeninga dobili i uzeli od države, već su svojim znanjem obezbjedili posao i život dostojan čovjeka. Jadna država koju je branio i spašavao Šerif Patković.
jutarnji

#182 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by jutarnji »

VjecitiStudent wrote:Mescini da je samo Necko B. od samog pocetka znao kakvu drzavu pravi.
od mase pozitivnih likova ti si se sjetio najveceg uhljupa. Kol`ko ih to ima k`o sto je Necko?
Quark_m wrote:Ako je tako onda nam ukinite tih 300KM!!!!

Ne budali, ovi sto bi ti ukidali tih 300 KM najradije bi te ukinuli da te nema nikako, bas kao i u ratu.
Kako su zapeli za tih 300 maraka a ne spominju kako su na sisi te pederacije i "zasluzni" bojovnici `aveoa. Bice
da su njihove naknade opravdane :-) .
bataljon-hamza

#183 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by bataljon-hamza »

Better Man wrote:

Da su nam spasili guzicu ne bi bilo RS-a i zemlja bi bila potpuno slobodna. Večih heroja ima među onim borcima koji nisu ni pfeninga dobili i uzeli od države, već su svojim znanjem obezbjedili posao i život dostojan čovjeka. Jadna država koju je branio i spašavao Šerif Patković.
:lol:
MFToonyo

#184 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by MFToonyo »

nije mi jasno koliko glup moras bit pa da ne mozes da skontas kad para nema onda nema. ne isplacuju se pare iz zakona, pare se izplacuju iz kase, a ako je prazna dzaba ti zakoni.

e kako su ljudi neobrazovani to je strahota.
Biznis

#185 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Biznis »

grany-smith wrote:
Biznis wrote:Srusili su drzavu samo toga nisu jos svjesni ;-) Oni misle da su pobjedili, u sustini su pokazali koliko je vlast suplja i bez ideja (sto nije nista novo) i da ono sto pali u ovoj drzavi su nasilne demonstracije. MMF je vrlo precizan oko svojih zahtjeva za nastavak stand by aranzmana:10% manje naknade svima. Ako se ovako nastavi nista od naredne transe. FBiH nema para, nema nacina da ih dobije na drugi nacin, budzeti su prazni, fondovi su nelikvidni i drzava je pred bankrotom vec mjesecima. Ono sto je odbranjeno se ovakvom autistickom politikom unistava nepovratno. Za nadati se da ce se dobar izgovor smisliti do narednog sastanka sa MMF.
Para gospodo nema, drzava je bankrotirala. Jedini izlaz je pomoc sa strane za koju postoje precizni zahtjevi i koji se ne postuju. Ovakvim pristupom sirokih socijalnih davanja ono sto je odbranjeno je definitivno ekonomski unisteno.
Federacija nije država.
Naša država se Bosnom i Hercegovinom zove.

Samo da se zna.
nije ni cijela Federacija vec ono sto se eufemisticki zove dio sa bosnjackom vecinom. ovo danas pretjerano nije nasekiralo Hrvate, vidi se po tome koliko ih je bilo na sjednici Parlamenta.
vidim funkcionalna ti je ovakva drzava Bosna i Hercegovina pravo. Vijece ministara se nije u stanju sastati i izvrsiti osnovna imenovanja vec mjesecima. 49% ne priznaje BiH kao svoju i jos malo ce na referendum, ekonomija se rusi na sve strane, drzavne institucije postoje samo na papiru...svi naprijed jedino BiH ide lagano nazad ;-)

Samo da se zna

jutarnji

#186 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by jutarnji »

Better Man wrote:Jadna država koju je branio i spašavao Šerif Patković.
Za tvoju informaciju, Patkovic je pobio vise cetnika nego sto si ih ti na televizoru vidio, a pored takvih
jadova kakav si ti ni supermen je ne bi odbranio.
VjecitiStudent

#187 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by VjecitiStudent »

jutarnji wrote:
VjecitiStudent wrote:Mescini da je samo Necko B. od samog pocetka znao kakvu drzavu pravi.
od mase pozitivnih likova ti si se sjetio najveceg uhljupa. Kol`ko ih to ima k`o sto je Necko?
...
Jel' iko od istinskih ljiljana ikada trazio da Necko bude skinut sa liste?
bataljon-hamza

#188 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by bataljon-hamza »

jutarnji wrote:
Za tvoju informaciju, Patkovic je pobio vise cetnika nego sto si ih ti na televizoru vidio, a pored takvih
Patkovic je jeben bio sta nas je stradalo LICNO od njegove ruke! :lol:
bataljon-hamza

#189 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by bataljon-hamza »

I mi banjalucani smo bili borci,de su premije premijeru? :faraon:
za_sada_bez_dobrog_nicka

#190 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

VjecitiStudent wrote:I onda cemo konacno imati Bosnjakistan, mozda to i jeste cilj?
Jarane ni to neće opstati. Oglodat ćemo se iznutra, a kako vrijeme odmiče, sve više sam siguran da bošnjački narod i nije za države. Dok su drugi jarmili najbolje nam je bilo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#191 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Truba »

baš me zanima kako bi prošle ujke sa šaharama i zastavama svojih bojni ispred federalnog parlamenta kad bi došli da traže lovu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
bataljon-hamza

#192 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by bataljon-hamza »

komi wrote:baš me zanima kako bi prošle ujke sa šaharama i zastavama svojih bojni ispred federalnog parlamenta kad bi došli da traže lovu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A kad bi mi banjalucani stigli hej! :oops:
aze

#193 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by aze »

Quark_m wrote:Vratite mi mog rahmetli oca i ja cu vam vratiti tu pisljivu znacku zlatnog ljiljana (jer na taj je nivo spao), pocet cu vam vracat i tih smrdljivih 300KM sve cu vam vratiti i svega cu se odreci samo mi vratite mog rahmetli oca, koji se sigurno prevrce u tabutu gledajuci za sta se borio. Neko je rekao "Kakvi su to ljiljani kad nas nisu uspijeli odbranit od agresora" ja se samo pitam kakva si ti osoba kad mozes tako nesto reci, kakav um moras biti pa tako nesto reci...bolesno!!!! S druge strane iz manjeg BiH entiteta na sva zvona glorifikuju svoje cetnicke pokrete, a ovdje veliki broj ljudi pljuje Ljiljane...strasno je ovo u sta smo se pretvorili.

E dal' ce cetnici opet napast pa bi vam ti nehljebari, kvazi heroji, radno sposobni ljudi itekako zatrebali, a vi samo pljujte po njima, kritikujte, minimizirajte njihove zasluge. I na kraju samo da kezem da u BiH ima 1600 dobitnika NAJVECEG RATNOG PRIZNANJA "ZLATNI LJILJAN", sto zivih sto mrtvih.
E takav smo mi narod... dok drugi glorifikuju svoje zlocince i koljace mi pljuljemo po onima koji su nas branili od istih.
Zlatni ljiljan se nije dobivao bez razloga (iako ima onih koji su ga preko stele dobili - ali takvi sigurno ne cine ni 20% te populacije) nego za djela izricite hrabrosti (jedan zlatni ljiljan kojeg ja poznajem je unistio 2 tenka i 2 transportera u rasponu od 20ak minuta vremena na dobojskom ratistu)
Last edited by aze on 02/10/2009 14:36, edited 1 time in total.
bataljon-hamza

#194 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by bataljon-hamza »

Slali smo cijeli rat,drugo sto posiljke nisu stizale! :bih: :faraon1:
samo malo

#195 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by samo malo »

jutarnji wrote:
jah

Od 1996. do 1999. je izgledalo kao da se Patković dvoumi između SDA i Stranke za BiH, ali se na kraju, ipak, našao u BPS-u Sefera Halilovića. Nakon što se smirio, i kao farmer i kao političar, Patkovića su dočekale optužbe za ratni zločin. Njegovo ime je prvi put pomenuto u Haagu 11. novembra 1998. godine, u svjedočenju Željke Rajić, koja je tvrdila da je Patković lično ubio njenog muža Zvonka Rajića i još devet ljudi. Željka Rajić je tvrdila da je "Šerif Patković zvani Geler došao u kuću u Dusini, u kojoj je bilo 30 zatvorenih Hrvata, te prozivao jedno po jedno ime, ubijao zatvorenike i potom se svaki put vraćao u kuću, pio konjak, jeo i prijateljski razgovarao sa zatvorenicima". Rajićeva je rekla da joj je "Patković lično priznao da je ubio njenog supruga", prepoznavajući ga sa novinske fotografije. Izvještači sa suđenja su primijetili da je Rajićeva došla kao svjedok odbrane, a na kraju dana postala svjedok optužbe dajući iskaz haškom tužilaštvu. Patković je pozvan kao svjedok sudskog vijeća i 10. juna 1999. je svjedočio u Haagu. Tada je rekao da je stigao u Dusinu poslije sukoba, kada je Zvonko Rajić već bio mrtav. I Patković i Rajićeva su svjedočili pod zakletvom. U optužnici protiv Hadžihasanovića, Alagića i Kubure tvrdi se da je Patković ubio Zvonka Rajića.

Ta optužba je bila povod Seferu Haliloviću, predsjedniku BPS-a, da predsjedničkom direktivom naredi odstupanje Šerifa Patkovića sa mjesta kantonalnog ministra. Patković je to odbio tvrdeći da bi time priznao zločin koji nije počinio. Istovremeno je zamrznuo članstvo u BPS-u do provođenja unutarstranačkih izbora i rasprave na Glavnom odboru stranke. Patković je otkrio da je Halilovićevim predsjedničkim direktivama već formiran Kantonalni i Općinski odbor ove stranke, tražeći demokratičniji odnos baze i njenog vrha. Guverner Zeničkog kantona je zatražio mišljenje OHR-a i OSCE-a, ali svi čekaju, ustvari, na haško tumačenje. Ako bude optužen, pukovnik Armije BiH Šerif Patković mogao bi u Haagu igrati lopte sa generalom HV-a Rahimom Ademijem, s kojim je zajedno služio u kasarni JNA u Slunju, a nije isključena ni mogućnost unutarstranačke rasprave sa generalom Halilovićem u ševeningenskom zatvorskom krugu.
bataljon-hamza

#196 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by bataljon-hamza »

aze wrote:
Quark_m wrote:Vratite mi mog rahmetli oca i ja cu vam vratiti tu pisljivu znacku zlatnog ljiljana (jer na taj je nivo spao), pocet cu vam vracat i tih smrdljivih 300KM sve cu vam vratiti i svega cu se odreci samo mi vratite mog rahmetli oca, koji se sigurno prevrce u tabutu gledajuci za sta se borio. Neko je rekao "Kakvi su to ljiljani kad nas nisu uspijeli odbranit od agresora" ja se samo pitam kakva si ti osoba kad mozes tako nesto reci, kakav um moras biti pa tako nesto reci...bolesno!!!! S druge strane iz manjeg BiH entiteta na sva zvona glorifikuju svoje cetnicke pokrete, a ovdje veliki broj ljudi pljuje Ljiljane...strasno je ovo u sta smo se pretvorili.

E dal' ce cetnici opet napast pa bi vam ti nehljebari, kvazi heroji, radno sposobni ljudi itekako zatrebali, a vi samo pljujte po njima, kritikujte, minimizirajte njihove zasluge. I na kraju samo da kezem da u BiH ima 1600 dobitnika NAJVECEG RATNOG PRIZNANJA "ZLATNI LJILJAN", sto zivih sto mrtvih.
E takav smo mi narod... dok drugi glorifikuju svoje zlocince i koljace mi pljuljemo po onima koji su nas branili od istih.
Zlatni ljiljan se nije dobivao bez razloga (iako ima onih koji su ga preko stele dobili - ali takvi sigurno ne cine ni 20% te populacije) nego za djela izricite hrabrosti (jedan zlatni ljiljan kojeg ja poznajem je unistio 2 tenka i 2 transportera u rasponu od 20ak minuta vremena na dobojskom ratistu)
Jes u pravu si to kad smo uzimali Doboj,kad nam pogodise tenk u sred frke! :run:
za_sada_bez_dobrog_nicka

#197 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

U kojim si ti akcijama bio '94 na IGMANU da mi je znati?

Forsiranje humanitarne, ili akcija RAMPA?
samo malo

#198 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by samo malo »

MFToonyo wrote:nije mi jasno koliko glup moras bit pa da ne mozes da skontas kad para nema onda nema. ne isplacuju se pare iz zakona, pare se izplacuju iz kase, a ako je prazna dzaba ti zakoni.

e kako su ljudi neobrazovani to je strahota.
Moj majstore, para se uvijek moze namaknuti, skines penzionerima jos 20% od penzija i das Svrakicevim ljiljanima.

Rijesio si problem :bih:

Penzioneri ce ionako pod zemlju, koga briga sto su oni svoja primanja zapravo i ZARADILI.
jutarnji

#199 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by jutarnji »

bataljon-hamza wrote:
jutarnji wrote:
Patkovic je jeben bio sta nas je stradalo LICNO od njegove ruke! :lol:
Pa eto ti si imao srece da ne natrapa na tebe, razumijem taj osmijeh na licu :) . Lijepo je sto si izabrao taj nick, jos ih sanjas? :D
VjecitiStudent wrote:Jel' iko od istinskih ljiljana ikada trazio da Necko bude skinut sa liste?
Pojma nemam...Sta sad, treba im oduzeti beneficije zbog Brankovica?
Biznis

#200 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Biznis »

aze wrote:

svaka cast. zasluzuje pohvalu i postovanje njegovo djelo. ipak, ovo je tesko vrijeme za cijeli svijet i BiH posebno zbog ekonomskih zbivanja. para nema i naknada koju (i ako dobija) se mora umanjiti za deset posto. u suprotnom postoji realna opasnost da aranzman sa MMF potpuno propadne i da cijela drzava lose prodje. ok?
Post Reply