Her Flick wrote:ma hebat uh nek je ugasekaranana wrote:garantujem da ce je ugasiti.
ja kupujem dreambox
NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
Moderator: anex
- karanana
#176 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
Last edited by karanana on 24/09/2009 13:54, edited 1 time in total.
- video
#177 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
Ko neka televizija, ebat je nek je ugase, haman ko OBN !!!
- karanana
#178 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
evo vidim i pratim je. definitivno ce se nesto uraditi ovih dana kod mene vezano za odjebausovanje kabla i dovodjenje neceg drugog.
-
treger
#179 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
ja svoj dreambox + Card Shareing ne bih mjenjao ni za šta u životu 
vatam sve od 42east do 39west..
po meni samo oni koji se na razumiju u tehniku plaćaju kablovske televizije....
mlate lovu neznalicama
a što ne Nove tiče, naravno da će je zabraniti...ilegalno se emituje kod nas...
ovi se iz AKOPA nalupetaše gluposti majko moja, kako ih nije sramota!
zakon kaže: sve što hvataš antenom (zemaljski) može u kabl...
ostalo uz posebne dozvole...
Kablovske tv u Sarajevu, Novu čak skidaju ILEGALNO iz DIGI TV paketa što je hebena sramota!!!
Individualno emitovanje Nova ima na satelitu Astra 1E/1G/3A na 23.5°E, i to je samo za potrebe distribuiranja
signala po HR.
Uskoro kreću sa komercijalnim naplaćivanjem kartica..i to je jedan od razloga što se povlače iz BH .
Takođe, po ovoj logici AKOPA mogli bi emitovati bilo koji satelitski premium kanal ili čak ubaciti kanale iz USA...
poput NBC itd....
To je isto kao da tv stanica ode po film u video klub!
Niđe veze ...elem jedva čekam nastavka priče
vatam sve od 42east do 39west..
po meni samo oni koji se na razumiju u tehniku plaćaju kablovske televizije....
mlate lovu neznalicama
a što ne Nove tiče, naravno da će je zabraniti...ilegalno se emituje kod nas...
ovi se iz AKOPA nalupetaše gluposti majko moja, kako ih nije sramota!
zakon kaže: sve što hvataš antenom (zemaljski) može u kabl...
ostalo uz posebne dozvole...
Kablovske tv u Sarajevu, Novu čak skidaju ILEGALNO iz DIGI TV paketa što je hebena sramota!!!
Individualno emitovanje Nova ima na satelitu Astra 1E/1G/3A na 23.5°E, i to je samo za potrebe distribuiranja
signala po HR.
Uskoro kreću sa komercijalnim naplaćivanjem kartica..i to je jedan od razloga što se povlače iz BH .
Takođe, po ovoj logici AKOPA mogli bi emitovati bilo koji satelitski premium kanal ili čak ubaciti kanale iz USA...
poput NBC itd....
To je isto kao da tv stanica ode po film u video klub!
Niđe veze ...elem jedva čekam nastavka priče
- Bourne
#180 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
Evo jos jedna u nizu("dez")informacija
U BiH se nastavlja prikazivati Nova TV
24.09.2009.
TV gledaoci u Bosni i Hercegovini nemalo su se iznenadili odlukom Nove TV o zabrani reemitiranja njihovog programa na teritoriji naše države. Ovu obavijest Nova TV poslala je preksinoć na adrese Asocijacije kablovskih operatera BiH (AKOP) i Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK). Nakon što je raspetljan Gordijev čvor sačinjen od raznih ugovora, autorskih prava i zakonskih akata, sve upućuje da se tresla gora, a rodio miš.
Validan ugovor
Kako tvrdi pravni zastupnik AKOP-a Vlado Slišković, Nova TV ni na koji način ne može gledaocima u BiH uskratiti gledanje svog programa.
- AKOP ima ugovor sa švicarskom agencijom za zaštitu autorskih djela AGICOA, u koju je učlanjeno 6.000 evropskih kablovskih operatera i koja štiti prava na reemitiranje programa Nove TV i u BiH. Taj ugovor je validan do 2011. godine i za bilo kakve promjene u vezi sa distribucijom sadržaja Nove TV AGICOA nam mora javiti 96 sati ranije. To se ne odnosi samo na sportske sadržaje. Dakle, sve dok je na snazi postojeći ugovor sa AGICOA-om, koji nam garantira prava na prikazivanje sadržaja Nove TV, nećemo prestati emitirati njihov program na području BiH - kaže Slišković.
S druge strane, iako smo od Nove TV očekivali eksplicitno pojašnjenje zbog čega su donijeli odluku o zabrani reemitiranja programa u BiH i kojim se sankcijama namjeravaju poslužiti u slučaju njenog kršenja, nismo dobili konkretan odgovor.
- Ništa iz obavijesti o toj odluci ne mogu komentirati. Nemam ta ovlaštenja i zaista vam ne mogu pomoći - kaže Marina Župan, koordinator TV prijenosa i komunikacija Nove TV.
Možda taj odgovor i ne bi bio sporan da Marina Župan nije osoba potpisana u obavijesti Nove TV! Ako ona ne može komentirati odluku, onda mnogo toga upućuje na to da ova hrvatska TV stanica, ustvari, puca iz prazne puške. Na taj zaključak navodi i činjenica da u obavijesti Nova TV nikome ništa ne naređuje nego "upućuje zamolbu" bh. operaterima da odmah blokiraju reemitiranje njihovog cjelokupnog programa.
Bez objašnjenja
Kablovski operateri u BiH kojima smo se obratili sa pitanjem da li namjeravaju ukinuti Novu TV iz ponude, reagirali su slično kao i AKOP.
- Slijedit ćemo upute AKOP-a, dakle, uredno ćemo nastaviti emitirati Novu TV - kažu iz mostarskog "Moneta".
Isto su poručili i iz ELOB-a te "BH Cabel Neta".
RAK nije nadležan
U Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH (RAK) tvrde da ne mogu ništa poduzeti u povodu obavijesti Nove TV, jer to, jednostavno, nije u njenoj nadležnosti.
- Ovu obavijest Nove TV smatramo informacijom. Ono što jeste u nadležnosti Agencije jeste da zahtijeva od kablovskih operatora u BiH da osiguraju ugovore koji im daju pravo da distribuiraju programe, uključujući i Novu TV, što je i učinjeno - navedeno je u RAK-ovom obrazloženju.
U BiH se nastavlja prikazivati Nova TV
24.09.2009.
TV gledaoci u Bosni i Hercegovini nemalo su se iznenadili odlukom Nove TV o zabrani reemitiranja njihovog programa na teritoriji naše države. Ovu obavijest Nova TV poslala je preksinoć na adrese Asocijacije kablovskih operatera BiH (AKOP) i Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK). Nakon što je raspetljan Gordijev čvor sačinjen od raznih ugovora, autorskih prava i zakonskih akata, sve upućuje da se tresla gora, a rodio miš.
Validan ugovor
Kako tvrdi pravni zastupnik AKOP-a Vlado Slišković, Nova TV ni na koji način ne može gledaocima u BiH uskratiti gledanje svog programa.
- AKOP ima ugovor sa švicarskom agencijom za zaštitu autorskih djela AGICOA, u koju je učlanjeno 6.000 evropskih kablovskih operatera i koja štiti prava na reemitiranje programa Nove TV i u BiH. Taj ugovor je validan do 2011. godine i za bilo kakve promjene u vezi sa distribucijom sadržaja Nove TV AGICOA nam mora javiti 96 sati ranije. To se ne odnosi samo na sportske sadržaje. Dakle, sve dok je na snazi postojeći ugovor sa AGICOA-om, koji nam garantira prava na prikazivanje sadržaja Nove TV, nećemo prestati emitirati njihov program na području BiH - kaže Slišković.
S druge strane, iako smo od Nove TV očekivali eksplicitno pojašnjenje zbog čega su donijeli odluku o zabrani reemitiranja programa u BiH i kojim se sankcijama namjeravaju poslužiti u slučaju njenog kršenja, nismo dobili konkretan odgovor.
- Ništa iz obavijesti o toj odluci ne mogu komentirati. Nemam ta ovlaštenja i zaista vam ne mogu pomoći - kaže Marina Župan, koordinator TV prijenosa i komunikacija Nove TV.
Možda taj odgovor i ne bi bio sporan da Marina Župan nije osoba potpisana u obavijesti Nove TV! Ako ona ne može komentirati odluku, onda mnogo toga upućuje na to da ova hrvatska TV stanica, ustvari, puca iz prazne puške. Na taj zaključak navodi i činjenica da u obavijesti Nova TV nikome ništa ne naređuje nego "upućuje zamolbu" bh. operaterima da odmah blokiraju reemitiranje njihovog cjelokupnog programa.
Bez objašnjenja
Kablovski operateri u BiH kojima smo se obratili sa pitanjem da li namjeravaju ukinuti Novu TV iz ponude, reagirali su slično kao i AKOP.
- Slijedit ćemo upute AKOP-a, dakle, uredno ćemo nastaviti emitirati Novu TV - kažu iz mostarskog "Moneta".
Isto su poručili i iz ELOB-a te "BH Cabel Neta".
RAK nije nadležan
U Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH (RAK) tvrde da ne mogu ništa poduzeti u povodu obavijesti Nove TV, jer to, jednostavno, nije u njenoj nadležnosti.
- Ovu obavijest Nove TV smatramo informacijom. Ono što jeste u nadležnosti Agencije jeste da zahtijeva od kablovskih operatora u BiH da osiguraju ugovore koji im daju pravo da distribuiraju programe, uključujući i Novu TV, što je i učinjeno - navedeno je u RAK-ovom obrazloženju.
- BarbaDue
#181 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
Kao sto i rekosmo:
24. sep. 2009. 22:56 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila sa-x foruma”
» treger
14 dana
24. sep. 2009. 22:56 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila sa-x foruma”
» treger
14 dana
- Bourne
#182 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
Ovo mi pravo bi zanimljivo
pa procitaj te i vi
Citat:
Možda CME kupuje OBN što ne bi bilo čudno. Ćaleta je poznat po tome da kupi televiziju pa je proda, a nedavno sam i čuo od jednog izvora s Nove TV koji je pak povezan sa OBN-om da je samo pitanje trenutka kad će Ćaleta zbog financiske krize prodati OBN. Ako CME misli kupiti OBN i preko njega reemitirati većinu programa Nove TV to ova odluka je sasvim normalna, priprema terena.Samo da napomenem za one koji neznaju CME je od doticnog Ćalete kupila NovuTV
Možda CME kupuje OBN što ne bi bilo čudno. Ćaleta je poznat po tome da kupi televiziju pa je proda, a nedavno sam i čuo od jednog izvora s Nove TV koji je pak povezan sa OBN-om da je samo pitanje trenutka kad će Ćaleta zbog financiske krize prodati OBN. Ako CME misli kupiti OBN i preko njega reemitirati većinu programa Nove TV to ova odluka je sasvim normalna, priprema terena.Samo da napomenem za one koji neznaju CME je od doticnog Ćalete kupila NovuTV
-
pLaV00kA_LmY
#183 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
Kod mene jos uvijek ima program Nove TV
-
gtamoding
#184 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
e malo da te prepravim..caleta nije u finansijskoj krizi jer dobije tokom dana vise para od reklama nego sto mozes zamisliti...od 400 000 do 500 000 maraka PO DANU ako se racuna da u prime-time su 40 - 55 maraka po sekundi a iza ponoci po 15 - 25 maraka a ide otprilike 2,5 do 3,5 sata!Bourne wrote:Ovo mi pravo bi zanimljivopa procitaj te i vi
Citat:
covjek samo modernizuje firmu i nabavlja opremu i prodati ce obn kao i novu ne zbog finansijskih razloga nego sto je covjek biznismen i zna kako da iskoristi priliku. govorkalo se svasta od budalastina da ce hrt preuzeti obn pa do njemackog rtla. dok ne proda nece se znati prava istina.
- Bourne
#185 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
Ako si primjetio nista ja ne tvdim nego sam CITIRAO 
-
StupskaBitanga
#186 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
pa prodao je ćaleta i tv3 iz slovenije švedskom mtg-viasatgtamoding wrote:e malo da te prepravim..caleta nije u finansijskoj krizi jer dobije tokom dana vise para od reklama nego sto mozes zamisliti...od 400 000 do 500 000 maraka PO DANU ako se racuna da u prime-time su 40 - 55 maraka po sekundi a iza ponoci po 15 - 25 maraka a ide otprilike 2,5 do 3,5 sata!Bourne wrote:Ovo mi pravo bi zanimljivopa procitaj te i vi
Citat:
covjek samo modernizuje firmu i nabavlja opremu i prodati ce obn kao i novu ne zbog finansijskih razloga nego sto je covjek biznismen i zna kako da iskoristi priliku. govorkalo se svasta od budalastina da ce hrt preuzeti obn pa do njemackog rtla. dok ne proda nece se znati prava istina.
- Skyfox
#187 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
zar je emitiranje Nove kod nas jos upitno? Ne vidim nista o tome u medijima
-
caes
#188 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
ja juce nesto vrtim kanale kad ono *cap, i na hrtu2 obavjestenje da je program zatamnjen na zahtjev htv-a
- FantomDOTba
#189 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
Al su se neki uhvatili Nove TV kao da im placa svaki mjesec honorar
Halo ba, ako nece ljudi da ih gledamo, onda sami treba da ih ukinemo
ha ya, sto ne mogu naerende kora 
-
cancel
#190 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
Nova TV tuži operatere
Nova TV je odlučna u namjeri da svoj program prekine emitirati putem kablovskih operatera u svim zemljama regije osim, naravno, u Hrvatskoj. To potvrđuju i riječi Marine Župan, koordinatorice TV prijenosa i komunikacije hrvatske postaje, koja tvrdi da je njena kuća spremna ići do kraja kako bi ostvarila taj cilj.
- Već neko vrijeme traje prepiska između nas i kablovskih operatera iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Makedonije. Očekujem da će za nekoliko dana to prestati, jer je zaista postalo smiješno.
Sada je cijela stvar u rukama naše pravne službe i, ukoliko se operateri nastave ponašati kao dosad, ići ćemo na sud. Svjesni smo da će biti komplicirano, ali spremni smo tužiti i najmanjeg operatera koji ne poštuje našu odluku o prekidu reemitiranja Nove TV - govori Župan za Dnevni avaz.
Dodatni adut u rukama Nove TV predstavlja i činjenica da njihovu originalnu karticu za legalno praćenje programa nema nijedan operater u BiH, otkriva Marina Župan. Ukoliko se utvrdi da bh. kablovski operateri emitiraju sadržaj hrvatske postaje piratskim putem, stvari za njih će postati još gore, jer se radi o krivičnom prekršaju.
- Bourne
#191 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
Cini mi se Nova TV se upusta u (ne)mogucu misiju,tuziti sve kablovske operatere u BiH,Srbiji,Sloveniji i Makedoniji
ne bih unaprijed donosio zakljucke ali... neznam vidjet cemo sto ce biti na kraju

-
samo malo
#192 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
Pa bore se kablovski, sta im ostaje kad ukinu Novu, Igman i Alfa.
Propade im biznis.
Propade im biznis.
-
treger
#193 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
"Nova TV je odlučna u namjeri da svoj program prekine emitirati putem
kablovskih operatera u svim zemljama regije osim, naravno, u Hrvatskoj.
To potvrđuju i riječi Marine Župan, koordinatorice TV prijenosa i
komunikacije hrvatske postaje,
koja tvrdi da je njena kuća spremna ići do kraja kako bi ostvarila taj
cilj.
- Već neko vrijeme traje prepiska između nas i
kablovskih operatera iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i
Makedonije. Očekujem da će za nekoliko dana to prestati, jer je zaista
postalo smiješno.
Sada je cijela stvar u rukama naše pravne službe i, ukoliko se
operateri nastave ponašati kao dosad, ići ćemo na sud. Svjesni smo da
će biti komplicirano, ali spremni smo tužiti i najmanjeg operatera koji
ne poštuje našu odluku o prekidu reemitiranja Nove TV - govori Župan za
Dnevni avaz.
Dodatni adut u rukama Nove TV predstavlja i činjenica da njihovu
originalnu karticu za legalno praćenje programa nema nijedan operater u
BiH, otkriva Marina Župan. Ukoliko se utvrdi da bh. kablovski operateri
emitiraju sadržaj hrvatske postaje piratskim putem, stvari za njih će
postati još gore, jer se radi o krivičnom prekršaju."
To potvrđuju i riječi Marine Župan, koordinatorice TV prijenosa i
komunikacije hrvatske postaje,
koja tvrdi da je njena kuća spremna ići do kraja kako bi ostvarila taj
cilj.
- Već neko vrijeme traje prepiska između nas i
kablovskih operatera iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i
Makedonije. Očekujem da će za nekoliko dana to prestati, jer je zaista
postalo smiješno.
Sada je cijela stvar u rukama naše pravne službe i, ukoliko se
operateri nastave ponašati kao dosad, ići ćemo na sud. Svjesni smo da
će biti komplicirano, ali spremni smo tužiti i najmanjeg operatera koji
ne poštuje našu odluku o prekidu reemitiranja Nove TV - govori Župan za
Dnevni avaz.
Dodatni adut u rukama Nove TV predstavlja i činjenica da njihovu
originalnu karticu za legalno praćenje programa nema nijedan operater u
BiH, otkriva Marina Župan. Ukoliko se utvrdi da bh. kablovski operateri
emitiraju sadržaj hrvatske postaje piratskim putem, stvari za njih će
postati još gore, jer se radi o krivičnom prekršaju."
#194 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
Nije nemoguca.Bourne wrote:Cini mi se Nova TV se upusta u (ne)mogucu misiju,tuziti sve kablovske operatere u BiH,Srbiji,Sloveniji i Makedoniji![]()
ne bih unaprijed donosio zakljucke ali... neznam vidjet cemo sto ce biti na kraju
![]()
![]()
Narocito ako su ispregovarali novi ugovor sa agikom. Ali mislim da ce biti zanimljivo. A meni je zanimljivije vise sto narod prica o mogucem prekidanju gledanju Nove kao nacionalnoj katastrofi, a karavane prolaze, politicari nas prave budalama, krade se gdje stigne...
P.S.
HRT se normalno "reemitira" u BiH svugdje osim u Sarajevu. Kakvi zakoni, kakvi bakraci.
P.P.S.
Kupis satelitsku i gledas novu(imaju svi programi osim federalne i hayata - veliki jazuk).
- Bourne
#195 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
Od samog starta su trebali napraviti ugovore s HRT-om i Novom TV da ne bi dosli u ovu situacju, sad rezu granu na kojoj sjedesamo malo wrote:Pa bore se kablovski, sta im ostaje kad ukinu Novu, Igman i Alfa.
Propade im biznis.
- Bourne
#196 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
Ja mislim Europejac da se Nova gleda nelegalno u cijeloj Europi pa tako i na brdovitom Balkanu(imam familije po Svedskoj,Njemackoj itd... svi Novu gledaju piratski) pa ti pricaj o satro autorskim pravima...ljudi bolan lijekove djone provaljuju u NASU uredjaje djone(tipa lupam sad DreamBox Kina ili DreamBox Germany,Digi odavno provaljen uslovno receno samo ga budale placaju) a da ne provale Novu TV... gdje ti zivis majke ti o kakvim ti autorskim pravima pricas,kad se ista krse na svakom koraku,ne samo kod nas kako kazes na brdovitom Balkanu nego u cijelom svijetu!!!???treger wrote:
Ja mislim da gospoda na brdovitom balkanu konacno trebaju utuviti u glavu da postoje neki zakoni i autorska prava a ne da se i dalje ponasaju kao da je ovo divlji zapad prije 200 godina.
Vidjećemo šta dalje
-
treger
#197 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
Jedan jedini je razlog
Nova TV želi da pokrene svoj satelitski/digitalni paket u kojem će biti Nova TV, Nova HD i Mini TV (dječiji kanal koji već emituje)
i fino želi to da naplaćuje!
O tome se radi!
Nova TV želi da pokrene svoj satelitski/digitalni paket u kojem će biti Nova TV, Nova HD i Mini TV (dječiji kanal koji već emituje)
O tome se radi!
-
samo malo
#198 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
Moguce da smo mi bosanci glupi, ali ne vjerujem da ce im puno ljudi na kraju kad ostanu bez Nove i slicnih kanala sa filmovima i serijama, da ce im puno ljudi ostati korisnici.Bourne wrote:Od samog starta su trebali napraviti ugovore s HRT-om i Novom TV da ne bi dosli u ovu situacju, sad rezu granu na kojoj sjedesamo malo wrote:Pa bore se kablovski, sta im ostaje kad ukinu Novu, Igman i Alfa.
Propade im biznis.![]()
Da su od pocetka prije samog pustanja u kablovski sistem napravili valjane ugovore ne bi bilo haj malo zatamni haj malo iskljuci a korisnici se bune, ovako sad nek se bore ili nek iskesiraju, a mogu jer 90% korisnika je uvelo kablovsku zbog HRT-a i Nove TV.Sve mi mirise na to da ce oni ko i dosad nebrojeno puta, vrlo jednostavno iskljuciti Novu i mirna Bosna a korisnike ko jebe!!!
Nude se nove mogucnosti, kakve takve.
HRT2 zatamnjuju, pocelis u i Novu zatamnjivati i uskoro ce je i ukinuti skroz, pa i HRT1 onu seriju blesavu hrvatsku sto ide prije dnevnika, vidjeh neki dan da su prestali sa zatamljivanjem pa je ocito da i po tom pitanju ima problema na relaciji HRT-AKOP, kad izgube HRT i Novu sta im ostaje? satelitski program RTS koji ne nudi nista osim serije u 8 navece a i to reprizina repriza reprize, Animal planet, Nacionalna i Diskaveri, i to je to... sve ostalo sto je vrijedno spomena, mozes gledati i na riblju kost.
Padaju polako ali neminovno, ocito da nisu potpisali valjane ugovore, i da se po starom bosanskom obicaju, u biznis krenulo po sistemu "tebi ovaj dio grada, meni ovaj, nemamo ugovore ali razvuci kablove i dok ide, ide".
-
treger
#199 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
samo malo wrote:Moguce da smo mi bosanci glupi, ali ne vjerujem da ce im puno ljudi na kraju kad ostanu bez Nove i slicnih kanala sa filmovima i serijama, da ce im puno ljudi ostati korisnici.Bourne wrote:Od samog starta su trebali napraviti ugovore s HRT-om i Novom TV da ne bi dosli u ovu situacju, sad rezu granu na kojoj sjedesamo malo wrote:Pa bore se kablovski, sta im ostaje kad ukinu Novu, Igman i Alfa.
Propade im biznis.![]()
Da su od pocetka prije samog pustanja u kablovski sistem napravili valjane ugovore ne bi bilo haj malo zatamni haj malo iskljuci a korisnici se bune, ovako sad nek se bore ili nek iskesiraju, a mogu jer 90% korisnika je uvelo kablovsku zbog HRT-a i Nove TV.Sve mi mirise na to da ce oni ko i dosad nebrojeno puta, vrlo jednostavno iskljuciti Novu i mirna Bosna a korisnike ko jebe!!!
HRT2 zatamnjuju, pocelis u i Novu zatamnjivati i uskoro ce je i ukinuti skroz, pa i HRT1 onu seriju blesavu hrvatsku sto ide prije dnevnika, vidjeh neki dan da su prestali sa zatamljivanjem pa je ocito da i po tom pitanju ima problema na relaciji HRT-AKOP, kad izgube HRT i Novu sta im ostaje? satelitski program RTS koji ne nudi nista osim serije u 8 navece a i to reprizina repriza reprize, Animal planet, Nacionalna i Diskaveri, i to je to... sve ostalo sto je vrijedno spomena, mozes gledati i na riblju kost.
Padaju polako ali neminovno, ocito da nisu potpisali valjane ugovore, i da se po starom bosanskom obicaju, u biznis krenulo po sistemu "tebi ovaj dio grada, meni ovaj, nemamo ugovore ali razvuci kablove i dok ide, ide".
Imaj na umu, da će kablovska uskoro postati pšrošlost, dolazi nam digitalna tv koju po zakonu mora krenuti u novembru
2011!
čini se daleko, no nije. Kada dođe digitala dobićemo i specijalizovane kanala za ovo ili ono. Pink je recimo spreman za to ali za područje Srbije (pink film, pink movies, pink family...)
Uskoro će i ovdašnji kanali pokrenuti tematske programe....
Možda vam se čini čudno, no tako će biti
Savjetujem da svi pogledate ovo: http://dtt.ba/
- Bourne
#200 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH
Slazem se s tobom 100% kao sto rekoh po ko zna koji put REZU GRANU NA KOJOJ SJEDE i neka su kad su neodgovorni i nesposobni rezultat na kraju=KLJUC U BRAVU.samo malo wrote:Moguce da smo mi bosanci glupi, ali ne vjerujem da ce im puno ljudi na kraju kad ostanu bez Nove i slicnih kanala sa filmovima i serijama, da ce im puno ljudi ostati korisnici.
Ne znam o cemu se radi niti hocu da spekulisem, ali ako je tako kao sto kazes nek gospoda KABLOMANI zavuku ruku u djep i plate ako misle imati Novu u prog.semi i vozdrica, u suprotnom nece imati korisnika pa ako im se isplati BUJRUM.treger wrote:Jedan jedini je razlog
O tome se radi!