Gay parada u Sarajevu

Locked
PeroKosoric

#176 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by PeroKosoric »

callmethebreeeze wrote: iskreno da ti kazem ja ne volim ova bezpotrebna provociranja, ali s druge strane, kao sto govornik iznad rece, pojedinima je normalno pozivati na linch i proglasavati ljude nenormalnim, ali dovesti u pitanje vjeru vodi u opci kaos.
:-)
Uopste nisu bespotrebna. Oni koji bi bacali kamenice po glavama zatrpanih ljudi sto ne upadaju u njihovu sliku o oraganizovanom drustvu, su religiozni fanatici svih boja, ukljucujuci nase "domace" muslimane.

Sad ja nesto treba da postujem seksualne nagone Muhameda naspram Aise od devet godina? To bi i u Bosni danas islo na sud i u zatvor.
Maraschino

#177 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by Maraschino »

Tip postavi temu '' Gay parada u Sarajevu'' o kojoj smo ispisali stranice i stranice a poenta ove teme je da se ne pise o danasnjem otkazivanju parade u demokratskoj Srbiji... :wink: :-) :zzzz:
viva_castro

#178 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by viva_castro »

liquidhorse wrote:kada ce se odigrati? moze li sarajevo biti tolerantna sredina? prosle godine su polomljene kosti nekim ucesnicima queer festivala, ove godine filmski festival pomjeren radi ramazana da bi se na povrsini stvorila slika normalnog grada, jer da nije mozda bi se nekoga opet prebilo? u beogradu su otkazali gay paradu zbog prijetnje sovinista, a u sarajevu?
Tvoje objašnjenje pomjeranja film festivala zbog ramazana, i tvoja opsjednutost jednom takvom pojavom bi bila smijesta da nije tuzno i zalosno nafilovana predrasudama.

Šta si ti htio reć to Bog dragi zna...

Nazvati grad netolerantnom sredinom zbog čina tolerancije je isto kao i nazvati četnike antifašistima zbog njihovog fašizma, dakle apsurdno.

Vidiš, ekstremizam ni u jednom smijeru nije dobar, ni ultra-desnica ni ultra-ljevica nisu nikome donjeli ništa dobro, naručito zbog toga što su zasnovane na politici straha kakvu ti iskazuješ trenutno u svom stavu o ramazanu.

Tolerantna sredina se gradi tolerancijom, međusobnim uvažavanjem i poštivanjem, a ne principom: hebe me se, ako ti se ne sviđa ne gledaj". Naravno ima i toga, ali kao što rekoh nikada ekstremno.

Željeti "multietničan grad i misliti da je to grad u kom "ja mogu radit šta god hoću" je ludost. Nije ni čudo što Srbi i Hrvati masovno bježe iz Sarajeva. Jedna frakcija ih ne želi i ne uvažava, a druga misli da je suživot nešto ovakvo...
LadyBear

#179 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by LadyBear »

twizzler wrote:
hidrant wrote:Dok je Slavena, pederi prava nece imati.
Poljska, Ceska, Rusija, Srbija, BiH :thumbup:
Hrvati su opet izradili, mada ih je dio bio na nivou.
Sad ovo htjedoh napisati. Samo jos dodas Iran i Sjevernu Koreju :thumbup:
Sve napredne bratske zemlje, koje se samo ponekad izmedu pokolju pa se opet pomire pa opet iznova! :-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#180 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by KatarinaKosaca »

To je grozno kako netko sebi daje za pravo da ugrožava fizički integritet drugog samo zato što mu se ne sviđa. dno dna onih koji prijete i još se sa tim ponose kako će kao da tuku homiće. Primitivno, jadno, prizemno i daj Bože što prije kažnjivo.
Ipak, meni se stalno nameće jedno pitanje...

Što konkretno žele homosexualci misleći na prava. Pravo na vjenčanje? Jer, plaćaju iste poreze kao i ja. Tu se ne gleda ko ti je u krevetu. Imaju istu poslovnu šansu kao i ja. NI tu te ne pitaju sa kim spavaš?
Dakle, po čemu sam privilegovanija od homosexualaca sem što sam se mogla vjenčati (a i nije neka privilegija :D ) i šta konkretno traže homosexualci, koji zakon? Ili samo onako vole manifestirati svoju sexualnu naklonost
liquidhorse

#181 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by liquidhorse »

Maraschino wrote:Tip postavi temu '' Gay parada u Sarajevu'' o kojoj smo ispisali stranice i stranice a poenta ove teme je da se ne pise o danasnjem otkazivanju parade u demokratskoj Srbiji... :wink: :-) :zzzz:
pa ja sam u uvodnom tekstu bas rekao da je otkazana parada u beogradu, a temu stavio ovde jer je politicke prirode.
ja.neron

#182 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by ja.neron »

pici wrote:Image
Image
LGBT Pride Parade in Istanbul, 29 June 2008.
ama kad more u Turskoy šo nemere kod nas.......napriiiiid homiĆi :mrgreen: :bih:

InaĆe nametanje bilo Čega od bilo koga pa i ovih tobože vijernika koji se kunu u sve sveto a onda bi nekome kosti lomili zato što taj se osjeČa drugaČije.... :shock:

pa pici što nama normalnim namećete te naopake i baš me briga za Tursku i šta se tamo dešava nisu turci moji preci nego srbima koji više liče na njih (srbi su u većem procentu tamnije puti i nose brkove, pljunuti turci)
osa

#183 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by osa »

vox-populi wrote:
osa wrote:
posvajanje djece je prilično osjetljiva tema i to osobno ne bih dozvolio, iako kad malo bolje razmisliš, masu tih homoseksualaca, ma šta masu, gotovo sve, su odgojili heteroseksualni roditelji, dakle nije do odgoja, ali ipak to ne bih dozvolio, ostalo da , sve što imaju hetero moraju imati i homo.
Ja bih samo ovdje upitao, da li je za dijete bolje da odraste u domu, uz vaspitace koji imaju ljubavi onoliko koliko su placeni, uz skolovanje po principu "sta te zapadne" ili da odraste u porodicnoj atmosferi sa dva muskarca koji ce to dijete voljeti, omoguciti mu sretno dijetinjstvo, dobro skolovanje, te generalno pruziti neku izvijesniju buducnost. Naravno, ovdje polazim od pretpostavki da su u domu generalno losi uslovi te da dva muskarca koji zele usvojiti dijete ispunjavaju sve uslove koje i jedan hetero par mora ispuniti (stabilan posao, relativno dobra plata, dovoljno veliki stan i sl.)?

Uz pitanje naravno ide i konstantacija da mi je potpuno jasno da bi to dijete u BiH drustvu bilo izlozeno nevidjenoj stigmatizaciji te zbog toga bih i ja bio protiv prava na usvajanje, bar u BiH slucaju. Ali ako govorimo iskljucivo o "sposobnostima" za odgajanje dijeteta, da li su dva muskarca jednako sposobna kao i hetero par?
upravo zbog ovog drugog to ne bih dozvolio, iako kad postaviš stvar ovako kako si ti to napravio djeteu bi bilo bolje s dva oca ili dve majke, međutim ono krucijalno je, prihvaćanje tog djeteta od strane sredine, a to sada i ovdje ne bi išlo.
twizzler

#184 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by twizzler »

Samo smrtna kazna za razvratnike i problem rijesen. :thumbup:
Kupalo

#185 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by Kupalo »

twizzler wrote:Samo smrtna kazna za razvratnike i problem rijesen. :thumbup:

Presudi ti sebi :D
PeroKosoric

#186 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by PeroKosoric »

ja.neron wrote:
pici wrote: InaĆe nametanje bilo Čega od bilo koga pa i ovih tobože vijernika koji se kunu u sve sveto a onda bi nekome kosti lomili zato što taj se osjeČa drugaČije.... :shock:

pa pici što nama normalnim namećete te naopake i baš me briga za Tursku i šta se tamo dešava nisu turci moji preci nego srbima koji više liče na njih (srbi su u većem procentu tamnije puti i nose brkove, pljunuti turci)
Ko ti ista namece.
Nemoj se guzit s pederima i sve ce biti u redu.
Ako ti nedajboze ko od djece bude peder bogtipomogo. Nemoj da bi se ubio, Alah ne voli samoubice.
liquidhorse

#187 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by liquidhorse »

viva_castro wrote:
liquidhorse wrote:kada ce se odigrati? moze li sarajevo biti tolerantna sredina? prosle godine su polomljene kosti nekim ucesnicima queer festivala, ove godine filmski festival pomjeren radi ramazana da bi se na povrsini stvorila slika normalnog grada, jer da nije mozda bi se nekoga opet prebilo? u beogradu su otkazali gay paradu zbog prijetnje sovinista, a u sarajevu?
Tvoje objašnjenje pomjeranja film festivala zbog ramazana, i tvoja opsjednutost jednom takvom pojavom bi bila smijesta da nije tuzno i zalosno nafilovana predrasudama.

Nazvati grad netolerantnom sredinom zbog čina tolerancije je isto kao i nazvati četnike antifašistima zbog njihovog fašizma, dakle apsurdno.

Vidiš, ekstremizam ni u jednom smijeru nije dobar, ni ultra-desnica ni ultra-ljevica nisu nikome donjeli ništa dobro, naručito zbog toga što su zasnovane na politici straha kakvu ti iskazuješ trenutno u svom stavu o ramazanu.

Tolerantna sredina se gradi tolerancijom, međusobnim uvažavanjem i poštivanjem, a ne principom: hebe me se, ako ti se ne sviđa ne gledaj". Naravno ima i toga, ali kao što rekoh nikada ekstremno.

Željeti "multietničan grad i misliti da je to grad u kom "ja mogu radit šta god hoću" je ludost. Nije ni čudo što Srbi i Hrvati masovno bježe iz Sarajeva. Jedna frakcija ih ne želi i ne uvažava, a druga misli da je suživot nešto ovakvo...

pomjerati festival zbog ramazana je sramno i licemjerno. time se zeli reci da je stil zivota jednih bolji od stila zivota drugih i da su jedni ravnopravniji od drugih. muslimanski stil zivota u ovom slucaju je postulat ponasanja premo kojem svi drugi treba da se prilagode kako bi ovi u rahatluku mogli da poste, ma nemoj? dokle god ja tebi ne idem u dzamiju ometati klanjnje nemam ja sta da se prilagodjavam i mjenjati svoje ponasanje, pa bile to queer manifestacije ili festivali, kako bi tebi bilo komotnije. niko ti u londonu nece zabraniti da postis ali nece ni zatvoriti neku galeriju jer ti se ne svidja. e to je multikulturalnost.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#188 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by KatarinaKosaca »

Posatoje situacije kada razumijem zašto homo populacija želi legalizaciju svog suživota. Na primjer kupe zajednički stan, jedan umre, drugi je na ulici. Ili ako su dvije lezbejke, jedna ima djecu iz braka, ako se nešto desi da netko odgaja tu djecu. Ipak, mislim da na ovim prostorima to još ne traže, nego , onako malo da tamburaju.
Isto tako, sa djecom je veliki experiment, a pitanje je ko ima pravo da experimentiše sa djecom. I ponavljam već dva puta napisano na ovoj temi, psiholozi nisu dali odgovor, čekaju iskustvo. Tek je u začetku. Samo drhtim, ako to iskustvo ne bude pozitino.
vox-populi

#189 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by vox-populi »

KatarinaKosaca wrote: Što konkretno žele homosexualci misleći na prava. Pravo na vjenčanje? Jer, plaćaju iste poreze kao i ja. Tu se ne gleda ko ti je u krevetu. Imaju istu poslovnu šansu kao i ja. NI tu te ne pitaju sa kim spavaš?
Dakle, po čemu sam privilegovanija od homosexualaca sem što sam se mogla vjenčati (a i nije neka privilegija :D ) i šta konkretno traže homosexualci, koji zakon? Ili samo onako vole manifestirati svoju sexualnu naklonost
Mislim da nije u pitanju samo zakonska regulativa. Ako ti prodjes sa muzem Ferhadijom drzeci se za ruke, ne vjerujem da ce te iko lose pogledati. Ako to urade dva muskarca, ne vjerujem da ce napraviti vise od 10 koraka prije nego sto ih neko izmlati. U tome je stvar. Ti svoju seksualnost mozes otvoreno izrazavati a homoseksualne osobe ne mogu. I ne mislim pod ovim da se mozes seksati na javnom mjestu jer ne mozes. Ali mozes se drzati za ruke sa muzem/momkom, mozes ga zagrliti, pa i diskretno poljubiti bez da izazoves gnjev "pravovjernih". Mozda ti ovo sve djeluje banalno i nesto bez cega se moze, ali ako ti se zabrani itekako ces se boriti za svoja prava.
ja.neron

#190 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by ja.neron »

KREMEN wrote:Gledao sam jednom izvjetaj o napadu u Sarajevu na neku malu gay paradu..iskezene face, psovanje, prijetnje ubistvima, cini mi se da su bili vjerenici kojima je Bajram bio ugrozen..ne kazem da je to normalno, ali uvijek cu radije sjesti sa jednim gay i popiti pice nego sa jednim onakvim vjerenikom..
svak ima pravo da radi sta hoce..demokratija..a to u Bosni, ma smijesno...U Bosni je cool biti siledjija, lopov, neki vjerenik, koji nema pojma sta je vjera..
posti, klanja, pa za pauzu prebije par oni koji nisu onakvi kakav je on, arijevac Bosanski..naucite se jednom da cijenite razlicitosti..
neka idu u Holandiju među slične ili neka kupe neko ostrvo i naprave sebi državu i rješen problem ovo isto sam pisao onomad na onoj temi o "onom festivalu"
PeroKosoric

#191 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by PeroKosoric »

twizzler wrote:Samo smrtna kazna za razvratnike i problem rijesen. :thumbup:
Samo smrtna kazna za idiote i problem rijesen.
Kupalo

#192 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by Kupalo »

Ama pomjeranje SFF ima veze sa sponzorima, Purivatra se plasio da nece biti dovoljno piva popijeno zbog ramazana pa pomjerio festibal za svaki slucaj.
Bušman

#193 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by Bušman »

ja.neron wrote:
KREMEN wrote:Gledao sam jednom izvjetaj o napadu u Sarajevu na neku malu gay paradu..iskezene face, psovanje, prijetnje ubistvima, cini mi se da su bili vjerenici kojima je Bajram bio ugrozen..ne kazem da je to normalno, ali uvijek cu radije sjesti sa jednim gay i popiti pice nego sa jednim onakvim vjerenikom..
svak ima pravo da radi sta hoce..demokratija..a to u Bosni, ma smijesno...U Bosni je cool biti siledjija, lopov, neki vjerenik, koji nema pojma sta je vjera..
posti, klanja, pa za pauzu prebije par oni koji nisu onakvi kakav je on, arijevac Bosanski..naucite se jednom da cijenite razlicitosti..
neka idu u Holandiju među slične ili neka kupe neko ostrvo i naprave sebi državu i rješen problem ovo isto sam pisao onomad na onoj temi o "onom festivalu"
Pa hajde i ti iz BIH bre. Ovo je srpska zemlja oduvek bila. Kupi sebi bre ostrvo i napravi sebi drzavu.

Zar ne zvuci isto majke ti ko to tvoje :D
Andrej4MRN7H

#194 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by Andrej4MRN7H »

meni su nekako homici simpaticniji od cetnika,oni su bar mirotvorci,vole se i ne traze da ratuju,...radije bi gledao njihove gey parade nego urlanja cetnika sa subarama na glavama...
ali pazite ..ovo je test demokratije! :-D
PeroKosoric

#195 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by PeroKosoric »

ja.neron wrote:
A sto ne bi ti isao u Holandiju, ako ti swe ovdje ne svidja.
viva_castro

#196 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by viva_castro »

liquidhorse wrote:
viva_castro wrote:

pomjerati festival zbog ramazana je sramno i licemjerno. time se zeli reci da je stil zivota jednih bolji od stila zivota drugih i da su jedni ravnopravniji od drugih. muslimanski stil zivota u ovom slucaju je postulat ponasanja premo kojem svi drugi treba da se prilagode kako bi ovi u rahatluku mogli da poste, ma nemoj? dokle god ja tebi ne idem u dzamiju ometati klanjnje nemam ja sta da se prilagodjavam i mjenjati svoje ponasanje, pa bile to queer manifestacije ili festivali, kako bi tebi bilo komotnije. niko ti u londonu nece zabraniti da postis ali nece ni zatvoriti neku galeriju jer ti se ne svidja. e to je multikulturalnost.
Ah izvini, ja zaboravio, drugi put ćemo reći Reisu da pomjeri Ramazan, il ako već ne može, da makar onda pridrži mjesec da se ne okreće oko zemlje, makar dok ne prođe SFF. Nije problem :thumbup:

Razumijevanje na nivou.

Pojma ti nemaš o čemu govoriš, a kad nešto ne poznaš ne možeš ga kritikovati, osim kao najobičniji licemjer naravno.

Upravo je tvoja priča potvrda one moje rečenice, onog retoričkog pitanja: Ako nemamo smisla za toleranciju, otkud nam pravo da zahtijevamo suživot?! I da još pritome optužujemo "one anam" kako odbijaju suživot sa nama!

Ti si ekstrem samo drugom bojom prefarban. Primjetit ćeš da se tvoja izjava najviše poklapa sa onom Risovom: "Kome ba mi da se prilagođavamo?!"

Nije bitna ljuska jajeta, bitno je ono što je unutra, a u vama obojici je, čini se, nešto truhlo.
ja.neron

#197 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by ja.neron »

PeroKosoric wrote:Nase drustvo mnogo vise voli Muhameda koji je guzio devetogodisnju djevojcicu Aisu, i to smatra normalnim.
po tvome komentaru vidim da si na fonu onog multiintelektualca prof.B(l)esima Spahića koji je isti idiotluk izjavio na TV OSM-u i da si odgojen na udbaškosrpskoj matrici pa istu laž vazda ponavljate :x
twizzler

#198 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by twizzler »

Pa lakse je da ode 10 pedera(koliko ih ima u BiH) u Holandiju nego ostalih 4 miliona koji su normalni. Zbog viza... :mrgreen:
kijameta

#199 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by kijameta »

Sarajevo je bilo uzasno netolerantna sredina i prije rata,najbolji dokaz je rat 92-95 i bas u tom ratu je najveci dio ionako malobrojne urbane populacije otisao iz grada a na njihovo mjesto dosla ruralna populacija. K tome treba dodati i skoro dvadeset godina nasilne islamizacije,koja se provodi kroz sisteme drustva.Tako da danasnje Sarajevo je na samom dnu sto se tice tolerancije u usporedbi sa drugim evropskim gradovima. Postali smo civilizacijsko dno Evrope.
U Beogradu je parada barem bila najavljivana,Sarajevo nece do najave doci ni za deset godina. Najbolji primjer je queer festival,koji je daleko manje izazovan i ocigledan od parade ali su ga svejedno islamski fanatici docekali na noz. Sa tim da su ti islamski fanatici imali podrsku i pomoc svih nivoa vlasti.
KREMEN

#200 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by KREMEN »

ja.neron wrote:

Ma da, sto dalje od Bosne, zemlje gdje vlada sklad , mir , tolerancija, gdje su svi problemi rijeseni, nirvana jednom rijeci..
i sad se pojavili ovi da sve to razjebu...ma da, u Holandiju sa njima ili jos bolje pod zemlju..imamo mi sa tim rjesenjima iskustva..
ucili smo se od 92 do 95...
Locked