Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#176 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by Toto »

Šibicar wrote:
Vjeruj mi da na ovoliko debilizma,nemam odgovor,jer sve što si naveo veze sa vezom nema.A reprezentacija neka igra gdje narod hoće,ionako su tu zbog naroda a ne zbog sebe...
da ovo nema veze s vezom ne bi ti procito ovo ni do pola a kamo li repliciro vise puta....samo bi se nasmijao i prosuzio dalje ...
neces ti dosvesti reprezentaciju u Sarajevo ako budes prozivo budale po forumu; nego argumetima pobi "budalastine" koje se pisu...ocito je da ti nemas bijelih bubrega za to, pa si se raspekmezio ko usrance i trazis starije da ti pomognu...

u proslom postu si se ko nesto ponaso, prijetio podsjecajuci me da se nazalim na sarajevskom forumu; pa da kao nemam pravo da serendam po Sarajevu...... tipicna reakcija hakatora koji nema argumenata za megdana nego se poteze nekakvo steceno pravo iz rodnog lista..... ti nisi sarajlija svojom zaslugom ....nema mrve tebe u tome....to se zahvali babi i dedi......

koliko je god sarajevo moj glavni grad i koliko je reprezentacija moja -a tu je 100%- ja imam pravo da se istresem po sarajev ko po svome najrodjenijem - isto kao i ti......... tu mi ne mozes nista.....sarajevo je i moja babovina
hidrant

#177 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by hidrant »

He, oni nemaju nista protiv toga da se igra u Sarajevu?????????? :lol:

Ko vas pita?
Ko vi neki faktor?
Jeste koliko i Hrvatska u fudbalu. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Epitop

#178 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by Epitop »

hidrant wrote:He, oni nemaju nista protiv toga da se igra u Sarajevu?????????? :lol:

Ko vas pita?
Ko vi neki faktor?
Uglavnom nismo jadni ko ti i tvoje prognoze košarke :lol:
3XL

#179 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by 3XL »

hidrant wrote:He, oni nemaju nista protiv toga da se igra u Sarajevu?????????? :lol:

Ko vas pita?
Ko vi neki faktor?
Glup si !!!!! Cekamo potvrdu tvog debilizma!!!!
Last edited by 3XL on 12/09/2009 01:37, edited 1 time in total.
hidrant

#180 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by hidrant »

.
Last edited by hidrant on 12/09/2009 01:43, edited 1 time in total.
Epitop

#181 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by Epitop »

@3XL pusti hidranta aka cikcanga ili Art Vandeley, svi normalni forumaši znaju ko je on :lol:
Epitop

#182 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by Epitop »

hidrant wrote:
Epitop wrote: Uglavnom nismo jadni ko ti i tvoje prognoze košarke :lol:
Izvini, ne razumijem primitivne usklike kojima se koristis.
Zamolio bih nekog iz Sarajeva da mi prevede ovo, ukoliko se bavio proucavanjem ponasanja ove vrste.
Hvala!
:sax: :bih: :lol:
hidrant

#183 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by hidrant »

.
Last edited by hidrant on 12/09/2009 02:17, edited 1 time in total.
nikad_izvini

#184 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by nikad_izvini »

Toto wrote: Jedan od najacih dokaza da Sarjevu unistava emciju je ovo sto se desava sa Marjanom Mijajlovicem.
Covjek je samo u jednom prenosu utakmici ucinio za reprezentaciju i navijace vise nego cijelo Sarajevo u zadnjih par godina. Covjek ej postao narodno dobro. Sarajevo ga je otjeralo od reprezentacije i zato treba otrest i Sarajevo od reprezentacije.
Kad Sarajevo vrati Marjana treba razmisljati da se Sarajevu vrati neka manje vazna utakmica - da se Sarajevo dokaze.
Treba praviti stadione po FIFA-inima standardima u Mostaru, Tuzli, Bihacu , Banja Luci. Regije oko ovih gradova uvjek mogu okupit 10-15 000 navijaca. Ne treba gledati sto je Mostar ili Banja Luka nisu u sredistu drzave. Pravi navijac ce zapucat iz Mostara i do Biksaca i Tuzle ako treba. A an stadiomu trebaju biti samo istinski navijaci. Ako je Cavljanska bodljavina mogla okupit 100 000 dusa za jedan dan borbe bikova a Sarajevo nije moglo dovesti 25 000 navijaca za Nemacki A2 tim onda se tu nema sta pricat. Sarajevo - zdraaavo ba.
Kažeš da hoćeš argumente. Pošteno. Spominješ Marjana kao primjer kako "Sarajevo uništava emociju". Greška u koracima. Sad ću ti napisati i zašto. Marjan, legenda, čovjek koji nam je dao nadimak zmajevi :D je dobio ponudu od NTV Hayata čiji je vlasnik Švrakić. SDA igrač, kojoj ima da zahvali što je masno unovčio učešće u odbrani zemlje( i o tome bi se dalo diskutovati, al je pdf o sportu) i solidno se obogatio. Mahalsko-rodbinske veze Švrakića su "otjerale" Marjana sa Hayata a ne Sarajevo. To je inače SDA politika. Vladaju i rade podobni a ne sposobni. U gradu Sarajevu, barem trenutno, ne vlada SDA za razliku od Zenice. Više je Zenica imala uticaja na tjeranje Marjana nego Sarajevo. Zašto. Jer je bastion SDA, za razliku od Sarajeva(ne pričam o kantonu, pričam o gradu). Ista priča je i sa savezom. Glasate za SDA(govorim generalno) i PODRŽAVATE savez. Pušinu je na čelo saveza postavio Alija, podobnog drota a ne sportistu. Taj drot je zaposlio grobare BiH fudbala Mušovića i Pašalića, također, taj drot je na preporuku Bičakčiča zaposlio Ušanovića. Ostalo je legenda ;-) Ljudi u savezu se nominuju iz kantonalnih odbora gdje vladaju znamo već ko.......Od onih tamo očekujem opstrukciju, od "naših" baš i ne. I gle čuda, ovi "naši" isti ko oni, čak i gori.
Htio si argumente, trebal još nešto da objasnim? ;-)

Argumenti su ti SMIJEŠNI. Što ne znači da se ja ne slažem da reprezentacija ne treba da igra u Zenici. Imamo bolje rezultate, dok je tako, sve u dure. Meni ne smeta
Epitop

#185 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by Epitop »

hidrant wrote:Sramotno je da se drzavne i federalne pare trose na izgradnju nekakvih objekata u Zenici, zbog
toga cu insistirati na tome da se ukine Ze-Do kanton i da se ta teritorija
pripoji SBK-u sa sjedistem u Travniku, stim da odluke o izdavanju kantonalnog novca donose
obrazovani ljudi iz Sarajeva.
Na ovaj nacin ce se sprijeciti zloupotreba novca koji se moze iskoristiti na bolji nacin, npr.
finansirati nuklearni program Irana ili razviti vlastiti program po uzoru na Iran.
Zenica se dalje moze pretvoriti u adventure park ili boot camp, uglavnom nesto u fazonu
Jurassic parka.
Ofiraš se druže opštinske pare su utrošene za objekte :lol:
3XL

#186 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by 3XL »

Epitop wrote:@3XL pusti hidranta aka cikcanga ili Art Vandeley, svi normalni forumaši znaju ko je on :lol:
Upravu si ti , izgleda bas da je neki "dalas" ......
zecko_kupuz

#187 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by zecko_kupuz »

Malo ću skrenuti van teme.

Zna li iko dokle se doguralo na sudu, u vezi Ušketa? Nazire li se kraj toj priči? Kada ćemo dobiti zeleno svjetlo za gradnju trening-centra u Zenici?
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#188 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by Toto »

@nikad -izvini
respektujem pokusaj da se iznesu argumenti medjutim nesto mi je to tanjusno
Marjane je doveo isti taj Svrakic. Nije ga on dovodio da bi ga za mjesaec dana pocero. Svrakic je paresa a Marjan je zlatna koka za njega i tesko da bi ga on tako olako ocero. Svakica je pritisla neka golema sila da sebi izbija pare iz dzepa, tu silu ima samo Sarajevo. Svrakici i Hajat stoluju u Sarajevu. Ove razne pusione, nemustovici i pasenoge su sve gole sarajlije i Sarajevo treha sa njima. Oni nisu reprezentacija. Oni su sarajlije koje Sarajevo nije moglo pocerat iz reprezentacije pa su sarajlije pocele da se svete reprezentaciji, igracima i navijacima iz BiH. Taj sarajevski obracun platili su BiH navijaci i reprezentacija. DA ima u tome dosta istine pokazuje zelja igraca da igraju izvan Sarajeva. Nije to samo radi stadiona. Vecina tih ljudi igra po svjetskim stadionima i njima nije problem taj minus atletske staze na Kosevu. Problem je sto tom atletskom stazom lebde sarajevske aveti koji im nose goru suhvu od zenicke provincije. Ocito da je u Zenici za njih pritisak puno manji a i nema sarajevskih aveti, pa to moze jako uticati na dobar rezultat i atmosferu u timu. To je po meni puno vaznije nego da se po komandi obavezno igraju u Sarajevu. Vise para donosi dobar rezultat nego 4-5 hiljada gledalalaca vise. Danas fudbal ne zivi od karata sa stadiona. Od tih para zive stadioni. Interes Sarajlija da se igra na Kosevu nije reprezentacija nego Kosevo i licni interes da ga trosak gledanja utakmice dodje manje. A tu onda Sarajevo gubi na konkurentnosti. Raprezentacija, bosanskohercegovacki fudbal i cijelo drustvo ce vise da profitira ako se u Tuzli, Banjaluci i Mostaru naprave stadioni da na njima igra reprezentacija nego da obnovimo tri stadiona u Sarajevu.
Sto bi navijaci iz drugih gradova bili osudjeni da ih ljubav i zelja da navijaju za reprezentaciju kosta pet puta vise nego nekog sarajliju. Nije to posteno spram ostalog naroda. Imaju i sarajlije televiziju pa nek gledaju prenose iz Bihaca.
Na kraju krajeva: koliko je fudbalera reprezentacije iz Sarajeva a koliko iz drugih krajeva BiH. Po tome su vise bosanske kasabe doprinjele BiH fudbalu nego Sarajevo i ne treba samo Sarjavo imati privilegiju da uzivo gleda reprezentaciju.
Vise ce hajra BiH fudbalu ostati ako jednom u dvije godine reprezentacija odigra utakmice u Mostaru, Banja Luci, Tuzli nego kad se non- stop igra na Kosevu. Meni je interes da sto vise nase BiH djece ode da vidi utakmicu reprezentacije. Jebe mi se za nekog svjetskog novinara koji mora da noci u bihackoj Sedri. Ako je njemu vazna utakmica i ako je on doso da zaradi honorar: spavat ce on i na sipku a od neprospavane novinarske noci ne zavisi BiH fudbal.

Sam naziv teme ukazije na sarajevski egoizam i opravdava sve kritike koje su upucene Sarajevu, Sarajevo se previse ufuralo i mora se naviknuti da otrpi kritiku, ako hoce da bude velegrad.
bulevarmostar

#189 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by bulevarmostar »

Prvo da napomenem da sam iz Mostara u nikada u Zivotu nisam bio u Zenici. Da nema fudbala vjerovatno nikada ne bih imao ni zelju da odem.

Svima nam je najvaznije da se plasiramo u Afriku. Igraci su se izjasnili da im psiholoski najbolje "lezi" Bilino Polje. Znaci ako zelimo da im omogucimo najoptimalnije uslove za igru, da se osjecaju kako treba, onda Zenica, barem dok se vremenom ne "okomote" na Hasetu. To je jedina prednost Bilinog Polja, ali je to po meni najvaznija stvar. Ipak smo mi Balkanci a ne Svabe pa da ko roboti igramo bilo gdje.

Ako budemo igrali Baraz na Hasetu sa Svabama, i na guzove nas dobiju, narednih 100 godina ce postojati ljudi koji ce vjerovati da ih dobili njih da smo igrali u Zenici. Niko na to nece reci ako se isto desi na BP.

Sa Spanijom na punom Kosevu, bice makar milion KM, od para poceti pokrivati tribinu, pa mozda budemo imali stadion gdje ce se igraci vremenom poceti osjecati onu pravu "domacinsku" komfornost i u Sarajevu.

E sada jedno pitanje: Da li iko zna i za jedan stadion da su uspjeli se rjesiti atletske staze? Recimo prokopati teren, spustiti ga, pa de se niz stepenice ako treba igraci spustaju iz svlacionice na teren. Da li je tako nesto izvodivo? Dodati koji red pa da su navijaci blize terenu, treba i koju ekstra chenifu dosati da nas ne kazne kao Albaniju, itd. Ako ima ko sa zavrsenim Gradjevinskim ili Arhitekturom, ili ako ima ko da mu treba diplomski rad, neka napise koju pametnu o ovome.
Brisbane

#190 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by Brisbane »

Meni se cini da na Bilinom Polju fali bolje osvjetljenje. Sve je nekako tamno i mracno. :(
Najrade bih da se ovaj stadion u TZ brzo napravi pa da tamo igraju....
kijameta

#191 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by kijameta »

Na uslove u golubarniku Zenica i oko njega su se vec zalili Norvezani,Belgijanci,Turci. Sramota je to velika,sramota. Meni kad u kucu dodzu gosti,pa kad bi se sutra zalili okolo na ugoscavanje mene bi bilo stid. To je ono sto se u narodu zove obraz. Ali poznato je da seljak ne zna ni sta je obraz,ni cast ni postenje,seljak zna samo na svoj sitni car i da i ostvario to spreman je na svaku podlost i na svako zlo. To je istina o Bosni i bosanskim seljacima,istina koja se siri Evropom i plasirali se mi gdje ili ne,ova ljaga koju sebi cinimo igranjem na cumezu Bilino polje se nece moci oprati decenijama.Za cijelu Evropu cemo biti divljaci koji u guranju gostiju u lose uslove i u startu podredzen polozaj,traze svoju sansu i time pokazuju nedostatak postenja,kulture i hrabrosti a umiju da iskazu samo beskonacnu podlost.Mene je stid sto zivim sa takvim ljudima.
bosnisk_boy

#192 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by bosnisk_boy »

kijameta wrote:Na uslove u golubarniku Zenica i oko njega su se vec zalili Norvezani,Belgijanci,Turci. Sramota je to velika,sramota. Meni kad u kucu dodzu gosti,pa kad bi se sutra zalili okolo na ugoscavanje mene bi bilo stid. To je ono sto se u narodu zove obraz. Ali poznato je da seljak ne zna ni sta je obraz,ni cast ni postenje,seljak zna samo na svoj sitni car i da i ostvario to spreman je na svaku podlost i na svako zlo. To je istina o Bosni i bosanskim seljacima,istina koja se siri Evropom i plasirali se mi gdje ili ne,ova ljaga koju sebi cinimo igranjem na cumezu Bilino polje se nece moci oprati decenijama.Za cijelu Evropu cemo biti divljaci koji u guranju gostiju u lose uslove i u startu podredzen polozaj,traze svoju sansu i time pokazuju nedostatak postenja,kulture i hrabrosti a umiju da iskazu samo beskonacnu podlost.Mene je stid sto zivim sa takvim ljudima.
Svi su se oni zalili sto su fakticki izgubili a mislim bolje bi bilo se naucis kulturi izrazavanja,a kosevo je u katastrofalnom stanju licno sam vidio odpada beton na tribinama da negovorim o grbavici jad i cemer.A vi ste u sarajevu krivi sto repka neigra jer ste makar mogli obnoviti grbavicu koja je u ocajnom stanju tu bi bilo najbolje da repka igra a kosevo treba potpuno sve srusiti ali tu trebaju na desetine miliona eura, a makar u zenici uvjek nesto rade promjenili su i krov a jedina zamjerka u zenici je sto je teren los i to su mogli uraditi da nije smajlovic i kompanija digli lovu...
AAEERROO

#193 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by AAEERROO »

bosnisk_boy wrote:
kijameta wrote:Na uslove u golubarniku Zenica i oko njega su se vec zalili Norvezani,Belgijanci,Turci. Sramota je to velika,sramota. Meni kad u kucu dodzu gosti,pa kad bi se sutra zalili okolo na ugoscavanje mene bi bilo stid. To je ono sto se u narodu zove obraz. Ali poznato je da seljak ne zna ni sta je obraz,ni cast ni postenje,seljak zna samo na svoj sitni car i da i ostvario to spreman je na svaku podlost i na svako zlo. To je istina o Bosni i bosanskim seljacima,istina koja se siri Evropom i plasirali se mi gdje ili ne,ova ljaga koju sebi cinimo igranjem na cumezu Bilino polje se nece moci oprati decenijama.Za cijelu Evropu cemo biti divljaci koji u guranju gostiju u lose uslove i u startu podredzen polozaj,traze svoju sansu i time pokazuju nedostatak postenja,kulture i hrabrosti a umiju da iskazu samo beskonacnu podlost.Mene je stid sto zivim sa takvim ljudima.
Svi su se oni zalili sto su fakticki izgubili a mislim bolje bi bilo se naucis kulturi izrazavanja,a kosevo je u katastrofalnom stanju licno sam vidio odpada beton na tribinama da negovorim o grbavici jad i cemer.A vi ste u sarajevu krivi sto repka neigra jer ste makar mogli obnoviti grbavicu koja je u ocajnom stanju tu bi bilo najbolje da repka igra a kosevo treba potpuno sve srusiti ali tu trebaju na desetine miliona eura, a makar u zenici uvjek nesto rade promjenili su i krov a jedina zamjerka u zenici je sto je teren los i to su mogli uraditi da nije smajlovic i kompanija digli lovu...
Treba cijelu zenicu potpuno srušiti :x :x
Galamdzija

#194 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by Galamdzija »

Meceve nase selekcije treba odgiravati na svim stadionima koji ispunjavaju FIFA i UEFA uslove i gdje smo dobrodosli kao navijaci. Znaci zasad Bilino Polje i Kosevo. Za 4-5 godina će biti i Tusanj a možda i stadion u Vrapcicima. Ko zna, mozda ce se situacija do tada promijeniti pa ce nasa repka biti dobrodosla i na Pecari i Banjaluci.

Sto se tice meca protiv Spanije, ja sam za Kosevo. Pretpostavimo da ce to biti revijalni mec za prestiz i poboljsanje pozicije na FIFI-noj listi plus sto bi karte morale biti jeftinije. Takodje, komfornije je na Kosevu, vise mjesta za parking a i teze je napraviti belaj zbog udaljenosti terena od tribina. :-D . Igrali smo protiv Spanaca na oba terena fenomenalno, dominantno i sa puno prilika.

Za slijedece kvalifikacije pripremiti igrace da ce se mecevi naizmjenicno odigravati u Zenici i Sarajevu. Ovo uklet stadion je suplja prica onih luzera koji su vodili nas tim.
Gandalf

#195 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by Gandalf »

S obzirom da na ovom forumu ljudi iz svih dijelova BIH kažu da im se Zenica gadi a neki se zahvaljuju Bogu što nisu iz Zenice, lično bih volio da reprezentacija u Zenicu više nikada ne dođe ma ni na jedan jedini trening.

Isto tako mnogi Zenicu toliko patološki mrze, da mi se nekada učini da više vole i Pale od Zenice i zbog toga što će povratkom na Koševo mnogima srce konačno biti na mjestu, nadam se da će NS BIH ekipu što prije i hitnije vratiti u Sarajevo.

S obzirom da se svi žale na kapacitet stadiona, atmosferu teferiča, nadam se iskreno da će kritičari uputiti pismo Ilji, Ćiri, Munibu da reprezentacija već sa Španijom igra na Koševu.

Reprezentacija treba sve ama baš sve utakmice igrati na Koševu uključujući i one protiv Luxembourga, Linhenštajna, Latvije, Estonije, Moldavije.

I naravno jedva čekam da vidim krcato Koševo protiv Mađarske i kako skladno navija svih 36 000 ljudi na stadionu svih 90 minuta.

P.S. Mislim ozbiljno jer tada će mnogi nezadovoljni biti zadovoljni što ne moraju dolaziti u mrsku i odvratnu Zenicu - zašto i da silimo nekoga da dolazi - a mi u Zenici nećemo morati gledati navijače iz cijele BIH kako kao divlji stampedo ruše sve što se srušit može - Reprezentacija neka ide na Koševo i ostane tamo zauvijek, a u Zenicu neka ne dolazi više nikada - I Svi mirni i zadovoljni.
phillie

#196 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by phillie »

Amin!
3XL

#197 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by 3XL »

Gandalf wrote:S obzirom da na ovom forumu ljudi iz svih dijelova BIH kažu da im se Zenica gadi a neki se zahvaljuju Bogu što nisu iz Zenice, lično bih volio da reprezentacija u Zenicu više nikada ne dođe ma ni na jedan jedini trening.

Isto tako mnogi Zenicu toliko patološki mrze, da mi se nekada učini da više vole i Pale od Zenice i zbog toga što će povratkom na Koševo mnogima srce konačno biti na mjestu, nadam se da će NS BIH ekipu što prije i hitnije vratiti u Sarajevo.

S obzirom da se svi žale na kapacitet stadiona, atmosferu teferiča, nadam se iskreno da će kritičari uputiti pismo Ilji, Ćiri, Munibu da reprezentacija već sa Španijom igra na Koševu.

Reprezentacija treba sve ama baš sve utakmice igrati na Koševu uključujući i one protiv Luxembourga, Linhenštajna, Latvije, Estonije, Moldavije.

I naravno jedva čekam da vidim krcato Koševo protiv Mađarske i kako skladno navija svih 36 000 ljudi na stadionu svih 90 minuta.

P.S. Mislim ozbiljno jer tada će mnogi nezadovoljni biti zadovoljni što ne moraju dolaziti u mrsku i odvratnu Zenicu - zašto i da silimo nekoga da dolazi - a mi u Zenici nećemo morati gledati navijače iz cijele BIH kako kao divlji stampedo ruše sve što se srušit može - Reprezentacija neka ide na Koševo i ostane tamo zauvijek, a u Zenicu neka ne dolazi više nikada - I Svi mirni i zadovoljni.
Tako je majstore , nek igraju u nasoj metropoli , a Zenicu zaobilazite svi , svaka ti je na mjestu i svaka cast ....
hidrant

#198 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by hidrant »

.
Last edited by hidrant on 12/09/2009 14:54, edited 1 time in total.
Epitop

#199 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by Epitop »

@kijameta dovoljno smo na ovom foruumu da znamo da je tebe stid što si i Bosanac uopšte nema to veze sa Zenicom i sa uslovima na stadionu. ;-)
The idijot

#200 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by The idijot »

ma samo kazete : Ljubomorne duse , mogu da nam puse ! :dance: posebno ovaj @kijameta...

...Ja , ban bosanski Kulin...= Bilino polje... :D 8-)
Last edited by The idijot on 12/09/2009 12:48, edited 1 time in total.
Locked