Bosna i Hercegovina - Turska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
burek_in_space

#176 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by burek_in_space »

Ne pada mi na pamet wrote: Ako nisi primjetio, u zadnje vrijeme sudije nas pravo vole, tako da je po meni ovo dobar znak. Neko nas izgleda gura negdje.
Platini nam vraca za glas podrshke prilikom izbora za UEFA-u. :thumbup:
Iako je ovo naravno pod okriljem FIFA-e. :mrgreen:
5 0 5

#177 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by 5 0 5 »

Nešto off topic, ali radi se o našem najboljem napadaču svih vremena. Molim vas glasajte, pa da dobije potvrdu i najboljeg stranog napadača u povijesti Bundeslige
http://www.sportal.de/sportal/fussball/ ... ieid=12632
damkob

#178 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by damkob »

Pozdrav,

Mislim da bi ova malo defanzivinja varijanta bila najbolje rjesenje (1-3-4-1-2, racunajuci i golmana)

-------------- Dzeko ----------- Muslimovic -----
----------------------- Misimovic -----------------
Salihovic --- Rahimic --- Bajramovic --- Ibrcic
------- Nadarevic ---- Spahic ------- Jahic -----
------------------------- Supic ---------------------

Pojasnjenje:
Sto jest jest, odbrana nam nije najbolja. To je jednostavno tako.
Turci igraju s mnogo trke i preko bokova. To se mora zaustaviti, a to je moguce samo ako vezni red bude odradjivao svoj posao.

Najslabija tacka u ovoj mojoj postavi je Jahic. Stoga je vazno da ispred sebe ima dva vezna defanzivna igraca.
Stoga bi ja ovdje stavio Ibrcica i Bajramovica. Obojica su borbeni i mogu mnogo trcat i odradjivati defenzine zadatke.
Obojica su jos i sposobni da mijenjau pozicije, tako da bi u zavisnosti od situacija Bajramovic mogao biti taj bocni, a Ibrcic centralno.

Dalje, ni Spahic ni Nadarevic nisu bas najbolji. Obojica su spsobni napraviti kiks.
Iz proslosti znamo da se to desava u svim utakmica kada su pod velikim pritiskom.
Stoga ih u odbrabni treba rasteretiti, a to bi po meni najbolje odradjivali Rahimic centralno, i Salihovic bocno.

Mislim da bi ovakva defanzivna varijanta i mnogo jacim ekipama zadavala muke, a da bi to protiv Turske bilo sasvim dovoljno.

U spicu ipak Dzeku. Gledao sam ga ovdje u Kelnu protiv Wolfsburga. Iako je u maloj krizi ipak mnogo trci, mijenja poziciju, i izuzetno je jak.
Pored toga Dzeko ima srecu da daje protiv Turske. Stoga bi imao moje puno povjerenje.
Muslimovic prije Ibisevica. Jednostavno: Ibisevic jos nije u formi, kao sto je to bio prosle godine.

I Jos nesto: Formacija i nije bas toliko defanzivna koliko se cini. U fazi napada bi imali 2 spica, jednog centralnog veznog i jos dva bocna igraca.
Tako bi turski bocni igraci bili prinudjeni odradjivati i defenezivne zadatke, u cemu i nisu bas najjaci.

Toliko od mene.

:) Eh kad bi bio selektor ... :)
5 0 5

#179 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by 5 0 5 »

damkob wrote:
-------------- Dzeko ----------- Muslimovic -----
----------------------- Misimovic -----------------
Salihovic --- Rahimic --- Bajramovic --- Ibrcic
------- Nadarevic ---- Spahic ------- Jahic -----
------------------------- Supic ---------------------

Pošalji Blaževiću SMS :-)

:bih: :bih:

P.S. Za Sergeja ;-) http://www.sportal.de/
elSaik

#180 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by elSaik »

Iz keca u kec. Turci su toliko ubijeđeni u pobjedu da nema teorije da pobijede.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#181 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by -LIBERO- »

elSaik wrote:Iz keca u kec. Turci su toliko ubijeđeni u pobjedu da nema teorije da pobijede.

Blef buraz vjeruj mi.
Fatih Terim stari blefer ,i nesto poput Cire nevjerovatan motivator.
Usadjuje im u glavu da su najjaci,najbolji i drzi im samopouzdanje.

Da se moze kako uci u mozak Fatiha,uvjeren sam na je pun strepnje i strahova,samo to zadrzava za sebe i bas bbliski krug ljudi u strucnom stabu.

Ovo je i rat u teznji da se ekipe moralisu i mentalno uzdignu.
A obojica trenera su najveci maheri Evrope bas u tome.

Pa trece mjesto turske je iskljucivo na tom principu i ostvareno,snaga,borba,samopouzdanje i ogromni moral.
Po kvaliteti su daleko oni bili od tog treceg mjesta ali eto,Terim ih je napucao do krajnjih granica,Turci su bukvalno ginuli na utakmicama tog prvenstva.

Bosna-Turska 3 : 1 Inshallah :mrgreen: :thumbup: :bih:
jeza u ledja

#182 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by jeza u ledja »

Nasa prednost je u tome sto nama ova utakmica nije "biti ili ne biti", a Turcima jeste. U sustini mi i eventualnim porazom ostajemo u igri, odnosno karte ce i dalje biti u nasim rukama (morali bi uzeti Spaniju, ali i Turci bi morali uzeti Belgiju u gostima). Turci u slucaju bilo cega osim pobjede manje-vise ispadaju iz igre. Da ne govorim o tome da su oni papirni favoriti. Stoga pritisak je definitivno na njima.

A inace me nervira ta evidentna arogantnost Turaka prema nama, koju sam primjetio i u ranijim susretima, a pogotovo kad je Sarajevo igralo s Besiktasom. Ono ko mi smo za njih malo dijete koje mogu isamarati kad hoce. Oni bi poraz od nas smatrali iskljucivo svojom greskom, a ne plodom nase igre i kvalitete.

Turci kako igraju sposobni su stici gubitak i od 3 gola, ali su isto tako sposobni da im se igra raspadne u haos u roku 5 minuta. Ako je njihova agresija i fanaticni napadi problem, onda bi bolje bilo da gubimo 1 razlike vecim tokom utakmice i onda ih stisnemo pri kraju, nego da mi povedemo na pocetku pa se ostatak utakmice uzmemo braniti.

Jedno je ocigledno - Turska sebe u ovoj utakmici smatra favoritom.
Deriguz

#183 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Deriguz »

eh sad JA

Dzeko---Muslimovic

--------------Pjanic----------------------

Salihovic -- Rahimic -- Misimovic -- Ibricic

Nadarevic -- Spahic -- Bajramovic
BarbaDue

#184 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by BarbaDue »

Ja ne znam sto se ovi turci pate, cak i da nas pobjede opet postoji sansa da ne budu drugi u grupi. :bih:
al_akhisari

#185 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by al_akhisari »

leo karan wrote:Sjecam se 2003. pred utakmicu BiH-Danska kolika se medijsla pompa digla i najgore od svega je bilo sto igraci nisu bili postedjeni toga.
Ako se ne varam bili su smjesteni u Oazi na Ilidzi, to je dole bilo orgijanje navijaca i novinara i svakavih likova, nisu imali mira, bukvalno su ih raspametili, novine, radio, TV, pozivi, poruke, slikanje, urnebes, daj kartu, daj dres...uglavnom ko je god pozelio mogao ih je uzmnemiravati, sto na treninzima sto u odmaranju. I desilo se sto se desilo, dosli su na krcato kosevo ko na klanje. Tada se vidjelo da ja Salihamidzic za sve njih ROBOT, frajer je igrao za trojicu, jedini pravi profesionalac, njemacke proizvodnje :)
Hocu da kazem da igraci trebaju u karantin, uzet im mobitele i uskratit kontakt s vanjskim svijetom i bilo kakav dotok informacija iz vana
Ovo sto se sad radi je kontraproduktivno.
Potpisujem sve...a pogotovo, ovo vezano za salihamidzica :dance:

Bas neki dan, onako s rajom se uzivljavam u ulogu selektora, i kazujem kako bi bilo lijepo, kako bi bilo dobro, vidjeti bracu u dresu bh tima... : umije covjek, sta ces.... thumbup:
_dreamer_

#186 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by _dreamer_ »

leo karan wrote:Sjecam se 2003. pred utakmicu BiH-Danska kolika se medijsla pompa digla i najgore od svega je bilo sto igraci nisu bili postedjeni toga.
Ako se ne varam bili su smjesteni u Oazi na Ilidzi, to je dole bilo orgijanje navijaca i novinara i svakavih likova, nisu imali mira, bukvalno su ih raspametili, novine, radio, TV, pozivi, poruke, slikanje, urnebes, daj kartu, daj dres...uglavnom ko je god pozelio mogao ih je uzmnemiravati, sto na treninzima sto u odmaranju. I desilo se sto se desilo, dosli su na krcato kosevo ko na klanje. Tada se vidjelo da ja Salihamidzic za sve njih ROBOT, frajer je igrao za trojicu, jedini pravi profesionalac, njemacke proizvodnje :)
Hocu da kazem da igraci trebaju u karantin, uzet im mobitele i uskratit kontakt s vanjskim svijetom i bilo kakav dotok informacija iz vana
Ovo sto se sad radi je kontraproduktivno.
ma i mene ova tekma podjesca na tu utakmicu... sjecam se kako su im bile drvene noge u pocetku, nista ni sa cim... onda primismo gol i tek onda pocesmo igrati.. no eto, znamo kako je proslo...
ovo sada sto se desava isto nije dobro, da se ovoliko vrsi pritisak na nas... ali s druge strane, objektivno govoreci, to je normalna posljedica ovog napacenog naroda koji je zeljan bilo kakvog uspjeha. zato ni njih, ni novinare, ni bilo koga ne mozemo krivit...

igraci ce sigurno biti prenapeti, to je posljedica svega sto se okolo desava... no nadam se da ce ciro pred utakmicu nekim emotivnim govorom, necim, uspjeti istjerati i pokoju suzu, probuditi u njima onaj bosanski inat, gnjev, zelju, snagu... da istrce na teren gazeci sve pred sobom... ako to uspije, ova utakmica je dobivena prije nego sto ce uopste i poceti
BarbaDue

#187 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by BarbaDue »

turci su cini se zajebani kada prvi prime gol, obicno tada pobjeđuju.
pirmin

#188 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by pirmin »

Mene jedino brine to da se Ciro bukvalno us*ao pred ovaj mec sto se moglo vidjeti u pojedinim intervjuima.
Bog zna hoce li i prezivjeti tekmu.

Kod nas ce kljucnu ulogu odigrati veznjaci, nadam se top-danu Misketa.
jeza u ledja

#189 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by jeza u ledja »

BarbaDue wrote:turci su cini se zajebani kada prvi prime gol, obicno tada pobjeđuju.
To i ja govorim. :dance:
Kraljica od Sabe

#190 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Kraljica od Sabe »

jeza u ledja wrote:
BarbaDue wrote:turci su cini se zajebani kada prvi prime gol, obicno tada pobjeđuju.
To i ja govorim. :dance:
ima i onaj drugi ugao: turci se zatvaraju i igraju ko zdepi kad ih se iznenadi :evil:

Fanatikosima vozdra iz rajvosa, motricemo i na vas :evil:
elSaik

#191 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by elSaik »

Ja sam primijetio da kad god su izgubili primili su najmanje 1 gol. :o
elSaik

#192 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by elSaik »

-LIBERO- wrote: Bosna-Turska 3 : 1 Inshallah :mrgreen: :thumbup: :bih:
Potrvđujem rezultat. :thumbup:
Luke Perry

#193 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Luke Perry »

tesko to. pritisak je veliki a nasi se u takvoj situaciji ne snalaze. bod ko kuca velik :D
Adi_vp

#194 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Adi_vp »

U srijedu u Zenici nas ocekuje pravi rat na terenu za svaki pedalj travnjaka.Svi igraci moraju dati 150% sebe.Ako budemo igrali disciplinovano,pametno,hrabro na svaku loptu,uspjeh nece izostati i ja u njega ne sumnjam.Po meni trener ce biti taj koji ce donijeti prevagu,jer kao sto Libero rece ovo je sudar 2 fudbalska motivatora i lisca koji su imali mnogo ovakvih utakmica.Jednom prilikom Suker i Jarni su pricali o tom famoznom Cirinom posljednjem govoru u svlacionici pred sami mec.Kazu da nema tog igraca koji nakon njegovog govora ne pokaze niti trunku emocija,koje nakon malo vremena prerastu u reakciju koja je itekako vidljiva na terenu i po cemu je Blazevic na kraju krajeva i postao prepoznatljiv.Ako ga zbog cega cijenim onda je to zbog tog nacina pristupa igracima gdje ujedno ima i ulogu psihologa.Stari lisac zna kakvu sansu ima sa ovom reprezentacijom i siguran sam da je nece propustiti,taman igrali i sa Francuzima u barazu a nesto me sve navodi na njih iako bih volio da grijesim.Nije pehiranje nikakvo nego mi sve nekako mirise na njih ali sve pozitivno nekako:D .Ciro sa nama u Juznoj Africi pise svoju posljednju recenicu u svom CV-u :D Zivi bili pa vidjeli :D .
jeza u ledja

#195 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by jeza u ledja »

Ja fakat i dalje ne kontam kakav je to pritisak na nama??!? :?

Pritisak je na Turcima!
Luke Perry

#196 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Luke Perry »

rekao bih da je pritisak na nama. turci su dobili prvu utakmicu i kao favoriti ulaze u ovu.
pirmin

#197 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by pirmin »

Luke Perry wrote:tesko to. pritisak je veliki a nasi se u takvoj situaciji ne snalaze. bod ko kuca velik :D
Bod nama nista ne znaci, koga mislimo dobiti ako ne Turke?

Hendikep +1 ili odmah predati ostale utakmice. :D
:bih:
jeza u ledja

#198 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by jeza u ledja »

Luke Perry wrote:rekao bih da je pritisak na nama. turci su dobili prvu utakmicu i kao favoriti ulaze u ovu.

Turci su 4 boda iza nas. Prosuli su ta 4 boda protiv Belgije i Estonije. Bili su favoriti za drugo mjesto, a sada ganjaju rezultat. I ako nas pobjede bice iza nas, nama je dovoljan cak i bod. Dakle ONI su pod pritiskom.
kenzo

#199 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by kenzo »

Luke Perry wrote:rekao bih da je pritisak na nama. turci su dobili prvu utakmicu i kao favoriti ulaze u ovu.
ulaze kao favoriti i malo su se precijenili...a ciro je dobar psiholog..vjerovatno ce iskoristiti manipulaciju svoju
jeza u ledja

#200 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by jeza u ledja »

pirmin wrote:
Luke Perry wrote:tesko to. pritisak je veliki a nasi se u takvoj situaciji ne snalaze. bod ko kuca velik :D
Bod nama nista ne znaci, koga mislimo dobiti ako ne Turke?

Hendikep +1 ili odmah predati ostale utakmice. :D
:bih:
Nije u pitanju bod koji dobijamo, vec 2 boda koja njima odbijamo.
Locked