Zasto low-cost avio-kompanije ne lete u BiH

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
xyz101

#176 Re: Zasto low-cost avio-kompanije ne lete u BiH

Post by xyz101 »

macan prvi wrote:
Ponavljam, ko ima dokaz da je ovo tačno, slobodno nek ga postavi. Ja sam reagovao na ovo i rekao da se ovo u Njemačkoj ne radi. Niko na ovom topicu ne isključuje druge oblike davanja novca kompanijama; ja također nisam nikad rekao da to nije moguće i ako pročitaš ono što sam pisao, vidjet ćeš da je tako. :wink:
Agrarne subvencije su nešto sasvim drugo, subvencije proizvođačima automobila u slučaju krize također, o njima nije bilo ni riječi dok ih ti nisi uveo u diskusiju. Riječ je o Lufthansi i tvrdnji da se njima tek tako daju novci - tvrdnji za koju nije postiran dokaz.
evo sta si rekao o lufthansi:
macan prvi wrote:
Njemačka vlada subvencionira Lufthansu? Taman posla. :lol: :lol: Lufthansa je privatna kompanija i subvencije takvim kompanijama su zabranjene - tržište je slobodno.
hahahahaha

znao sam da ce ti drugi diskutanti ovdje razvaliti guzove.
prvo kazes kako je 'trziste slobodno'. :lol: da je lufthansa privatna kompanija. taman posla da joj njemacka vlada pomaze.
i na kraju priznas da je >normalno< da lufthansa prima skrivene subvencije. :lol: :lol:

neka, drago mi je da si dosao sebi.
ps.
hajde sad placi moderatorima kako sam ti spomenuo guzove/ :zzzz:
plotice10

#177 Re: Zasto low-cost avio-kompanije ne lete u BiH

Post by plotice10 »

BARACK napisao/Realno, i Srbi su do prije nekoliko bili u sličnim govnima po pitanju viza baš kao i vi, no ipak je beogradski aerodrom šišao zagrebački po broju putnika.
Recimo 2008. godine, 2 650 000 putnika.
4 godine ranije odnosno 2004., 2 milijuna.[/quote]/BARACK

Ali treba uzeti u obzir i slijedece cinjenice; da je Beograd jedini internacionalni aerodrom za drzavu od 8-9 miliona ljudi, da je je Zagreb duplo manji od Beograda i da je Hrvatska duplo manja od Srbije kao i da Hrvatska pored Zagreba jos 4-5 internacionalnih aerodroma tako da je broj putnika kji predje preko hrvatskih aerodroma gotovo 5 miliona, znaci duplo vise od putnika koji predju preko srbijanskih aerodroma, sto je ogromna razlika kada se uzme u obzir velicina drzava. Plus ne treba zanemariti da preko beogradskog aerodroma leti i veliki broj bosanske dijaspore koja gravitira Beogradu (sjeveristocna Bosna tj. tuzlanski kraj koji je najmnogoljudniji u Bosni i Hercegovinil.
Post Reply