Foto: Oslobođenje
Piše: Dragan Pavlović
13/08/09 05:40
Edin Vuk je prvi napao Amara Mistrića, a pridružio mu se i Anel Herak • Kada je Mistrić Vuku vratio pištolj koji je ispao Heraku, on ga je iz njega pogodio u glavu Amara Mistrića (23), suvlasnika u kafiću Ocho rios u sarajevskom naselju Čengić Vila sinoć je, pet minuta iza ponoći, svirepo ubio obijesni gost, nakon što ga nije uslužio pićem. Smrtonosni hitac u Amarovu sljepočnicu ispalio je, prema riječima očevidaca, 22-godišnji Edin Vuk.
Dva posla
Danas oko podneva ispred Ocho riosa sakupilo se 50-ak Amarovih prijatelja i komšija, dok je policija još vršila uviđaj. U kafiću razbacane stolice, posvuda krv... Na licima mladića i djevojaka ispred objekta tuga i nevjerica da se ovako nešto moglo desiti. Pričaju da je Amar, koga su svi poznavali po dobru, ubijen, kako vele, iz čista mira.
„Bio mi je kao brat. Bio je vrijedan, momak. Preko dana radio je kao dostavljač pica u burekdžinici Melina. Sa još dvojicom mladića otvorio je Ocho rios da bi mogli nešto da zarade. U 17 naveče dolazio je s posla, uzimao tacnu i kecelju i počeo posluživati goste u svom kafiću u kom su se okupljala raja iz kvarta. Od svog rada hranio je majku Hanu i sestru Amaru. Ocho rios otvoren je u subotu, i ova dvojica su bila na otvaranju. Nakon ove tragedije vlasnici hoće da zatvore kafić. Ko će sad raditi tu, gdje nam je ubijen drug" priča jedan od mladića koje smo zatekli ispred objekta.
Radno vrijeme kafića Ocho rios je do 23 sata. Bilo je već 23.30 sati a Anel Herak i Edin Vuk nisu ni namjeravali da izađu iz objekta.
„Rekao sam im Radimo do 23, ali da nije problem, neka popiju piće. Upitali su mogu li popiti još piće. Odgovorio sam da mogu, nije problem, i da ćemo zbog njih raditi do 00.30 a u jedan sat zatvoriti objekat. Znali smo kako su prgavi, i da izbjegnemo probleme, morali smo tako. U pola jedan ugasili smo muziku, ali oni su zamolili da im ponovo pustimo muziku, i to narodnu", priča jedan od suvlasnika Ocho riosa.
Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
- zlatiborka
#176 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
OSLOBODJENJE je dalo vise detalja. Ovo je vise nego stravicno......
- kirby
#177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
KemooSA wrote:POSEREM TI SE U USTA I DOBRO NAGURAM NOGOM STOKO BEZOBRAZNA !!!!irrelevant wrote:od kako je svijeta i vijeka dostojanstven ispraćaj je dženaza ili sahrana
uz to se bližim ljudima ode na žalost na kratko da se izjavi saučešće i ponudi kakva bilo pomoć
obilazak mjesta zločina je IMHO čisti muzevirluk, a okupljanja i cmizdrenja u javnosti nisu nikad bila primjerena - pa nisu ni sad.
dženazu klanjat ko zna proučit koju dovu, ko ne zna ne mora klanjat, dovoljno je ispratiti povorku.
ako je običaj da žene ne idu na dženazu, neka mu prouče fatihu poslije dženaze
ostali vjernici i ne-vjernici treba da poštuju običaje porodice, i tačka.
cmizdrenje tinejdžerki po mahali sve s prenosom na državnoj televiziji nije nikad i nigdje bilo ni dostojanstveno ni primjereno![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Znam da ce te me banovati ali ova supcina me je tako uvrijedila jer sam danas bio ispred Amarove zgrade gdje se raja spontano okupila i plakala jer su izgubili druga i prijatelja a ne cmizdrila i mahalala kao sto ovaj majmun kaze..
i koji si ti kurac da nekom govoris kako ce iskazati svoju tugu i zaljene prema nekom??? Jeli majmune ????![]()
![]()
![]()
samo sam cekao ovakvu reakciju!!!
- mrtva kokoš
#178 Re: Konobari
ewo zasto...ja sam u jednom svom postu isto tako napisao, kazem ma koliko momak bio neduzan nije isto vracati se kuci iz skole sa ruksakom na ledjima i nastradati i isto to u nekom kaficu poslije 12h....svi mi znamo kakvo nam je stanje u gradu i ja bih veceras prosetao,otisao na zurku ali necu zbog cega da nekog krivo pogledam i da zavrsim karijeru zbog nekog bolesnika koji zivi od danas do sutra!!sta ja trebam nemam posla,doci do nekih parica otvoriti neki kafic,pa da jedino ako zelim sam sebi skociti u stomak...nismo svi za toga stvoreni...zali momka i njegove roditelje ali kasno je sada nazalostNeelix wrote:zasto, zato sto je sada sdp na vlasti u gradu? omg, koja ljiga.Splinter wrote:demonstracije protiv tuzilastva,zakona,drzave DA ali ovo nije slucaj Denis nemojte me pogresno shvatiti!!
a sto nam je to tako zbog zakona,zbog tuzilastva na kraju krajeva drzave koja je ovo i napravila...
boli me qrac za sdp sda i ostalu bagru kako ne kontas...meni su to sve ista govna...umjesto da se borimo za normalan grad, nadju se neki pametnjakovici poput tebe sa pricom sdp na vlasti pa zato necete proteste, zatim kako cu placeni protesti,semiha,behmen...pa dokle vise dok se mi prepucajemo kojoj strani pripadamo ljudi ni krivi ni duzni umiru...zasto zbog sdp-a ili sda to nam je nazalost glavna okupacija,umjesto da uradimo nesto konstruktivno...ja se nadam jos jednom da nisi razumio dobro moj post ewo ako treba sutra idemo rusimo vladu,festival,naqcelnike,betmena ma sta god treba...ewo betmen saziva sutra sjednicu a sto je nije prije sazivao dok se nije ovo desilo...boli njih za nas kako ne kontate oni cuvaju svoje guzice ma odakle god da su a za nas normalne nas boli neka stvar...ali ovde vise ne treba praviti proteste tipa povodom smrti D.M nema koristi kako ne shvatate ovdje treba sve porusiti kao u francuskoj i grckoj e tad ce se tek nesto napraviti a za to je potreban veci broj,ali nam je izgleda svima dobro sto bi se upustali u avanture...
policija ce nas tuci,ma nek tuce brate ako je njima dobro nek nas i oni tuku kao sto rece @herflick kad i oni shvate i prijedju na onu stranu sve ce biti drugacije a do tada neka se ne zale kako su im male plate i nemaju ovlastenja i nek i dalje uzivaju u pisanih 600km od betmena,mehmedica ili hadzihafizbegovica ako zaskripi valja cuvati i sff..nazalost neki su izgubili volju za ovakvim stvarima kao drug @komi ali ga u potpunosti shvatam tesko je ziviti u ovome gradu!!
Izvinjavam se svima koje sam uvrijedio trenutno se tako osjecam....i izvinjavam se sto sam odg.jer sam rekao da me nece vise biti na ovoj temi,ali ne izdrzah ne odgovoriti na neku bolesnu pomisao....
- Arc_Angel
#179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
KemooSA wrote:POSEREM TI SE U USTA I DOBRO NAGURAM NOGOM STOKO BEZOBRAZNA !!!!irrelevant wrote:od kako je svijeta i vijeka dostojanstven ispraćaj je dženaza ili sahrana
uz to se bližim ljudima ode na žalost na kratko da se izjavi saučešće i ponudi kakva bilo pomoć
obilazak mjesta zločina je IMHO čisti muzevirluk, a okupljanja i cmizdrenja u javnosti nisu nikad bila primjerena - pa nisu ni sad.
dženazu klanjat ko zna proučit koju dovu, ko ne zna ne mora klanjat, dovoljno je ispratiti povorku.
cmizdrenje tinejdžerki po mahali sve s prenosom na državnoj televiziji nije nikad i nigdje bilo ni dostojanstveno ni primjereno![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Znam da ce te me banovati ali ova supcina me je tako uvrijedila jer sam danas bio ispred Amarove zgrade gdje se raja spontano okupila i plakala jer su izgubili druga i prijatelja a ne cmizdrila i mahalala kao sto ovaj majmun kaze..
i koji si ti kurac da nekom govoris kako ce iskazati svoju tugu i zaljene prema nekom??? Jeli majmune ????![]()
![]()
![]()
kemo potpisujem svaku tvoju rijec taman i ja fasovao ban
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#180 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
hm narodna muzika... opet 
- Cholina_Lokica
#181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
upravo tako....KemooSA wrote:POSEREM TI SE U USTA I DOBRO NAGURAM NOGOM STOKO BEZOBRAZNA !!!!irrelevant wrote:od kako je svijeta i vijeka dostojanstven ispraćaj je dženaza ili sahrana
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sta sad bi trebali da ne placemo jer pobogu nije primjereno plakati... nabijem te...
- zlatiborka
#182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
@Kemo prijatelju,KemooSA wrote:POSEREM TI SE U USTA I DOBRO NAGURAM NOGOM STOKO BEZOBRAZNA !!!!irrelevant wrote:od kako je svijeta i vijeka dostojanstven ispraćaj je dženaza ili sahrana
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
svaka ti cast na hrabrosti da ovom zatucanom-novom-muslimanskom vjerniku zacepis pogana usta.....
Odakle njemu pravo da odredjuje kako ce neko izraziti svoju bol za izgubljenim prijateljem?????
Ludilo, ludilo ljudi moji, u ovakvim trenutcima se nadje pravi-novi-musliman da vrijedja druge koji ne misle kao on!!!!
I da prepotentno odredjuje kako se ko smije ponasati, FUJ, FUJ, gdje mi je smajlikojipovraca.....
-
MmeDeLafayette
#183 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
a ova dvojica su inache grozni...
vjeciti rahmet i moja sucut porodici
vjeciti rahmet i moja sucut porodici
- Jazz_Junkie
#184 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Ubuduce, "da bi se izbjegli problemi", lijepo sipku pripremiti i govna polomiti do zadnje kosti. Inace, istinsko saucesce rodbini i prijateljima.
- KemooSA
#185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Stoko jedna bezobzirna!!!
Vec ste se podijelili na "zelene" i "crvene",komunjare i demokrate,vjernike i nevjernike,Semihine i Behmenove, i po starom dobrom obicaju serete i serete
Amara vise nema i nece ga nista vise vratiti a vama koji njegovu smrt koristite za svoje dnevno politicko prepucavanje i preseravanje mogu samo poruciti da ste pateticni i jadni i da i malo vidite dalje od svog nosa na ovu stoku na vlasti cija dijela i nerad su i produkt ova dva olosa sto ubise Amara bi udarili svi zajedno bez obzira kojoj stranci oni pripadali..jer se ovako nesta sutra moze desiti i vasem prijatelju,clanu porodice i sugradjaninu..
Vec ste se podijelili na "zelene" i "crvene",komunjare i demokrate,vjernike i nevjernike,Semihine i Behmenove, i po starom dobrom obicaju serete i serete
Amara vise nema i nece ga nista vise vratiti a vama koji njegovu smrt koristite za svoje dnevno politicko prepucavanje i preseravanje mogu samo poruciti da ste pateticni i jadni i da i malo vidite dalje od svog nosa na ovu stoku na vlasti cija dijela i nerad su i produkt ova dva olosa sto ubise Amara bi udarili svi zajedno bez obzira kojoj stranci oni pripadali..jer se ovako nesta sutra moze desiti i vasem prijatelju,clanu porodice i sugradjaninu..
-
barby02
#186 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Svasta
ja idem na dzenazu, makar jedina zena bila
Ici cu , ko mi moze zabraniti. Nekim "herojima" se islo pa po Sarajeva se skupilo. Ovo dijete je imalo 23 godine, ma treba cijelo Sarajevo da ide na ispracaj !!!!!!!!!
- mrtva kokoš
#187 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
nastavak ispred o.š. isak samokovlija....
-
irrelevant
#188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
čekala i očekivala
PRIMAM TVOJU NOGU U GLAVU, jer potpuno razumijem vaš bijes i tugu zbog izgubljenog prijatelja, žao mi je ako vas je moje skromno mišljenje o ideji dogovaranja i okupljanja ("IMHO") iziritiralo u tolikoj mjeri da mi to baš tim riječima treba staviti na znanje
izgleda da se sve promijenilo u ovom našem narodu; vrijednosti, običaji, sve... narod čitav.
stvarno mi je žao što se ne razumijemo, očito pripadamo različitim svijetovima
i btw. uopšte nisam to što ste si u glavi nacrtali, ali nema veze. over and out.
PRIMAM TVOJU NOGU U GLAVU, jer potpuno razumijem vaš bijes i tugu zbog izgubljenog prijatelja, žao mi je ako vas je moje skromno mišljenje o ideji dogovaranja i okupljanja ("IMHO") iziritiralo u tolikoj mjeri da mi to baš tim riječima treba staviti na znanje
izgleda da se sve promijenilo u ovom našem narodu; vrijednosti, običaji, sve... narod čitav.
i btw. uopšte nisam to što ste si u glavi nacrtali, ali nema veze. over and out.
-
breuer
#189 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
djevojka probodena nozem zbogMOBITELA...
ovo se otelo kontroli...

ovo se otelo kontroli...
- terra_incognita
#190 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Mislim da ti ovo nije mjesto za podjebavanje (boldirano a i sveukupno).irrelevant wrote:čekala i očekivala
NOMEN EST OMEN!- irrelevant!
EDIT: Evo čekam Brčko-Banovići i ja
- Dioda
#191 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Bas tako. Ako nemas sta pametno da kazes,nemoj se ni javljati. A ne da nam ovdje mitinge drzis.Dile wrote:upravo tako....KemooSA wrote:POSEREM TI SE U USTA I DOBRO NAGURAM NOGOM STOKO BEZOBRAZNA !!!!irrelevant wrote:od kako je svijeta i vijeka dostojanstven ispraćaj je dženaza ili sahrana
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sta sad bi trebali da ne placemo jer pobogu nije primjereno plakati... nabijem te...
Fuj.
-
irrelevant
#192 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pretpostavivši da su Amarovi muslimanska porodica - prema načinu izražavanja porodičnih prijatelja, samo sam htjela reći da treba poštovati običaje Amarove porodice. ko ne konta, neće nikad ni skontat. i zato mi je žao. ne pripisujte mi svašta bezveze, nema potrebe. dostojanstvo.
-
sarajevo63
#193 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
SUTRA, PETAK, 12.20 PRED KANTONALNIM TUŽILAŠTVOM. BEZ TASTATURA.breuer wrote:djevojka probodena nozem zbogMOBITELA...
ovo se otelo kontroli...![]()
![]()
- KemooSA
#194 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
De ba odjebi !!irrelevant wrote:pretpostavivši da su Amarovi muslimanska porodica - prema načinu izražavanja porodičnih prijatelja, samo sam htjela reći da treba poštovati običaje Amarove porodice. ko ne konta, neće nikad ni skontat. i zato mi je žao. ne pripisujte mi svašta bezveze, nema potrebe. dostojanstvo.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#195 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
glavni krivac opijanja i sto dovodi do ovih stvarikomi wrote:hm narodna muzika... opet
- mrtva kokoš
#196 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ovo ti nije trebaloirrelevant wrote:od kako je svijeta i vijeka dostojanstven ispraćaj je dženaza ili sahrana
cmizdrenje tinejdžerki po mahali sve s prenosom na državnoj televiziji nije nikad i nigdje bilo ni dostojanstveno ni primjereno
ne placite pokazite dostojanstvo!! ocigledno je da ga nemas FUJ
-
barby02
#197 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ko, sta? Nije problem ali . .sarajevo63 wrote:SUTRA, PETAK, 12.20 PRED KANTONALNIM TUŽILAŠTVOM. BEZ TASTATURA.breuer wrote:djevojka probodena nozem zbogMOBITELA...
ovo se otelo kontroli...![]()
![]()
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#198 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Upravo odslušah radio-vijesti. Otet mobitel od djevojke M.M. ispred osnovne škole ''Isak Samokovlija'' na Marindvoru.Splinter wrote:nastavak ispred o.š. isak samokovlija....
Modus operandi: Hladno oružje, porezana je, povrijedjena nožem.
- mrtva kokoš
#199 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
zar nije logicnije u 12 
-
skojotovski
#200 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
izvini, a koji si ti faktor, da pretpostavljas i dijelis upute o postivanju obicaja???? KOJI!?!?!?irrelevant wrote:pretpostavivši da su Amarovi muslimanska porodica - prema načinu izražavanja porodičnih prijatelja, samo sam htjela reći da treba poštovati običaje Amarove porodice. ko ne konta, neće nikad ni skontat. i zato mi je žao. ne pripisujte mi svašta bezveze, nema potrebe. dostojanstvo.
najradije bih te ZACERAO u neku stvar, ali cu se suzdrzati zbog postovanja prema ubijenom Amaru!