Titova ili Alijina ulica?
-
Dugme
Kekec tvoje misljenje jos jednom uzaludno iskazano odlazi nepovratno u eter. Savjeti kako utrositi novac nisu prosli jer imam kupljeno onoliko koliko mi treba.
Diplomu o zavrsenom osmom razredu osnovne skole cu poslati kad zauzvrat dobijem potvrdu o tvom ucescu u borbi protiv bosanskog fasizma tj. pripadnosti jedinicama Armije BiH.
a sta ces ti meni sad?
Diplomu o zavrsenom osmom razredu osnovne skole cu poslati kad zauzvrat dobijem potvrdu o tvom ucescu u borbi protiv bosanskog fasizma tj. pripadnosti jedinicama Armije BiH.
a sta ces ti meni sad?
- kekec
Za pocetak ovo:
http://www.freewebs.com/yugoland/poslednjipokusaj.htm
a onda dodjose nase "demokrate"
http://www.freewebs.com/yugoland/poslednjipokusaj.htm
a onda dodjose nase "demokrate"
- kekec
A onda i ovo:
[img]slika%20je%20skinuta,%20vidjena%20je%20i%20da%20ne%20zauzima%20prostor[/img]
Zao mi je, jer nisam jedini koji je bio u redovima Armije BiH, sto na ovaj nacin "moram" to dokazivati.
Ali ovo cinim najvise iz razloga, da pokazem pojedincima, da ima i onih koji su se borili za BiH, vole istu, a koji i dalje postuju i Tita i Jugoslaviju, a nisu podlegli nacionalisticko-sovinistickoj ideologiji i koji zele imati Bosnu, kao jednu normalnu demokratsku drzavu, oslobodjenu teskog naslijedja proslosti i okrenutu boljoj buducnosti, ali za sve podjednako.
A sta´s ti sad ?
[img]slika%20je%20skinuta,%20vidjena%20je%20i%20da%20ne%20zauzima%20prostor[/img]
Zao mi je, jer nisam jedini koji je bio u redovima Armije BiH, sto na ovaj nacin "moram" to dokazivati.
Ali ovo cinim najvise iz razloga, da pokazem pojedincima, da ima i onih koji su se borili za BiH, vole istu, a koji i dalje postuju i Tita i Jugoslaviju, a nisu podlegli nacionalisticko-sovinistickoj ideologiji i koji zele imati Bosnu, kao jednu normalnu demokratsku drzavu, oslobodjenu teskog naslijedja proslosti i okrenutu boljoj buducnosti, ali za sve podjednako.
A sta´s ti sad ?
Last edited by kekec on 31/10/2004 00:35, edited 1 time in total.
-
margareta
- dedi
Dugme proseravaš se sa tim ko god nije da se mjenja ime ulice nazivaš izdaicom komunjarom itd.. što sam to i jedno od toga što sam 92 ranjen i sad sjedim u kolicima što sam se borio za bosnu što sam vidio jugoslaviju za vrjeme tita i poslje nemoj matereti više vrjeđaš a to ne volim
P.S.nisam bio u četnicima smetalo bi im sto mi je vjero ispovjet ISLAM
P.S.nisam bio u četnicima smetalo bi im sto mi je vjero ispovjet ISLAM
-
Dugme
Kekec, iz prilozenog vidim da je "NEKO" bio pripadnik jedinica Armije BIH.
Dokumenat se ne uvazava jer nije originalan i nigdje ne vidim nikakve podatke. Znam da se radi o zastiti identiteta, ali vjeruj mi da dokumente takve vrste ne uvazavamo. Molim vas javite se u susjednu kancelariju, pretpostavljam da ce moj kolega pomoci. I usput, puno srece u borbi za "jugoland", vukove i slobe, demokratiju i slobode borbe. Nemoj zamjeriti, ali stanje na terenu ostaje isto. Take care of yourself.
Dragi dedi, mislim da u demokratiji imam pravo i da se proseravam bilo to na moju ili neciju drugu stetu. Iskreno mi je zao za sve sto vam se dogodilo. Znam kako se osjecaju svi oni koji su izgubili zdravlje ili clanove porodica. A sad pitanje za doticne: Znate li vi kako se ja osjecam?
Izgubiti oko 200 stotine clanova familije, kompletnu porodicu, prijatelje, kucu i imanje, devet godina tragati za kostima mnogih najblizih i jos koliko? I napokon, nakon svega toga traziti nekakav jugoland, srbina za komsiju...
Es-selamu alejkum
Dokumenat se ne uvazava jer nije originalan i nigdje ne vidim nikakve podatke. Znam da se radi o zastiti identiteta, ali vjeruj mi da dokumente takve vrste ne uvazavamo. Molim vas javite se u susjednu kancelariju, pretpostavljam da ce moj kolega pomoci. I usput, puno srece u borbi za "jugoland", vukove i slobe, demokratiju i slobode borbe. Nemoj zamjeriti, ali stanje na terenu ostaje isto. Take care of yourself.
Dragi dedi, mislim da u demokratiji imam pravo i da se proseravam bilo to na moju ili neciju drugu stetu. Iskreno mi je zao za sve sto vam se dogodilo. Znam kako se osjecaju svi oni koji su izgubili zdravlje ili clanove porodica. A sad pitanje za doticne: Znate li vi kako se ja osjecam?
Izgubiti oko 200 stotine clanova familije, kompletnu porodicu, prijatelje, kucu i imanje, devet godina tragati za kostima mnogih najblizih i jos koliko? I napokon, nakon svega toga traziti nekakav jugoland, srbina za komsiju...
Es-selamu alejkum
- kekec
Dugme, zao mi je, ali ja sam ponudio na uvid i previse. Ti ako hoces vjeruj, ako ne, to je tvoje pravo. Ipak ja mislim da ti je ono bilo dovoljno.
Drugo, stvarno mi je zao sto si se nasao u tako teskoj situaciji, ti i tvoja uza i sira familija. Ne mogu te shvatiti, jer nisam u toj situaciji, na moju srecu.
Ali, nemoj zamjerati nama koji smo jos uvijek emotivni prema Jugoslaviji. Ona nije tebi nanijela zlo. Nanijeli su ti zlo upravo oni koji su tu istu Jugoslaviju unistili. To je moje misljenje. Mozda ces i ti tako misliti, kada dodjes do potrebnih saznanja i podataka, koji se sada kriju, jer oni koji su na vlasti su direktni ucesnici dogadjanja. Istina ce izaci na vidjelo. Za nas kasno, jer smo svi na ovaj ili onaj nacin gubitnici.
Ti i ja, kao i mnogi ovakvi, smo samo kapljice vode u moru, koji smo vrlo,vrlo malo ili cak nikako, mogli uticati, na sva ona desavanja od tamo neke 89 godine (mozda i puno ranije).
Drugo, stvarno mi je zao sto si se nasao u tako teskoj situaciji, ti i tvoja uza i sira familija. Ne mogu te shvatiti, jer nisam u toj situaciji, na moju srecu.
Ali, nemoj zamjerati nama koji smo jos uvijek emotivni prema Jugoslaviji. Ona nije tebi nanijela zlo. Nanijeli su ti zlo upravo oni koji su tu istu Jugoslaviju unistili. To je moje misljenje. Mozda ces i ti tako misliti, kada dodjes do potrebnih saznanja i podataka, koji se sada kriju, jer oni koji su na vlasti su direktni ucesnici dogadjanja. Istina ce izaci na vidjelo. Za nas kasno, jer smo svi na ovaj ili onaj nacin gubitnici.
Ti i ja, kao i mnogi ovakvi, smo samo kapljice vode u moru, koji smo vrlo,vrlo malo ili cak nikako, mogli uticati, na sva ona desavanja od tamo neke 89 godine (mozda i puno ranije).
-
meldina
Ako si toliko volio tu Jugoslaviju znaci li to da si ti bio na srpskoj strani u ratu .Nikako drukcije nemozes je voljet a da nisi ratovao protiv BIHDugme, zao mi je, ali ja sam ponudio na uvid i previse. Ti ako hoces vjeruj, ako ne, to je tvoje pravo. Ipak ja mislim da ti je ono bilo dovoljno.
- Vodenjak
Uz duboko i ISKRENO uvazavanje zbog tvog gubitka, ipak ti moram reci da se obracas pogresnim ljudima kao krivcima.Dugme wrote:Kekec, iz prilozenog vidim da je "NEKO" bio pripadnik jedinica Armije BIH.
Es-selamu alejkum
Isto tako, pogresnu ideju napadas! Jugoslaviju su unistili prije svih Slobo i Francek i zamjerati onima kojima je zao Jugoslavije i u isto vrijeme ih smatrati komunjarama i neprijateljima kako bosnjakog naroda tako i Bosne, u najmanju ruku je drsko i bezobrazno!
Svi smo mi izgubili ponekoga. Svi smo izgubili i smisao zivota i sve ono sto smo planirali i zeljeli u svojim zivotima. Ako vec zelimo i imamo snage da postavljamo pitanja o svemu tome (a to ovdje i radimo), onda niko, NIKO ne moze ostati postedjen toga! Pa ni oni koji su se toliko upinjali u ovih petnaestak godina da nas (deklarativno!) ubijede da su za suverenu, jedinstvenu, nedjeljivu, sekularnu i gradjansku Bosnu i Hercegovinu, koji su nas i uveli u rat s BAS TOM parolom da se ZA TAKVU BiH borimo a u stvari su radili sve da BAS TAKVE BiH ne bude! A to i danas rade!
Izvini, ali ja prvo NJIMA postavljam pitanje odgovornosti za ono sto nam se zbilo! Kao i pitanje, ako vec nisu dovoljno pripremili bosanski orijentisane ljude za rat (a ZNALI su da se sprema rat!) sta su poduzeli da se rat izbjegne i spasu i tvoji i moji i ini neduzni pobijeni civili!?
Nisam siguran da ce tvoju bol za neduznima umanjiti drzava pa makar bila napravljena samo po TVOJIM arsinima! Bol i tuga ostaju kao i mnogobrojna pitanja na koja ni ti ni mi vjerovatno nikad necemo dobiti odgovore!
Nista nije crno-bijelo pa ni ono sto je iza nas, ovo sto je sad s nama a ni ono sto ce biti s nama!
Pozdrav i tebi!
- Vodenjak
Hvala i tebi sto si me poslusao!Dugme wrote:Pozdrave ne uvazavam. Izbori su prosli, sacekajte sljedece.
Hvala na komplimentu za drskost i bezobrazluk.
Es-selamu Alejkum
Upravo sam i zelio da shvatis da o pogibiji svojih najmilijih treba da pricas sa tima koje smatras pobjednicima na izborima!
Poslusan ti neki decko, ha?
A sto se tice pozdrava - ljepota ovog foruma je i u tome sto se mogu javljati i kulturni ljudi i nekulturna zivincad! Vrata su svima otvorena!
- kekec
Draga Meldina.meldina wrote: Ako si toliko volio tu Jugoslaviju znaci li to da si ti bio na srpskoj strani u ratu .Nikako drukcije nemozes je voljet a da nisi ratovao protiv BIH
Pokusacu ti reci-objasniti neke stvari. Mlada si, to se moze zakljuciti iz tvojih nekoliko postova,u posljednje vrijeme,na ovom forumu. Pocela si tek zivjeti. Saznala si nesto o zivotu, ali iz jednog izvora i sa jedne strane. Ni sama jos nisi svjesna,da ovaj zivot, koji zivimo ima mnogo nijansi, nije sve crno-bijelo, kako ti mislis. Vidim da si kao dijete napustila Bosnu, pretpostavljam i razlog, te sa svojom familijom se nastanila u nekoj zapadnoj zemlji, mozda cak i Americi. Ti ne mozes znati kako je nekada bilo i kako se zivilo. Porasla si, naucila novi jezik (istina pomalo zaboravila maternji), koristiti kompjuter, saznala o desavanjima u ovom ratu i na osnovu toga cijenis i ocjenjujes sve i svakoga.
Odgovor na tvoje konstatacije je:
- nisam bio na srpskoj strani. Rat sam proveo u jednom opkoljenom gradu koji je svakodnevno bio granatiran sa srpskih, a jedno vrijeme i sa hrvatskih polozaja. Bio sam u Armiji BiH od maja 92 do februara 94, a poslije sam presao na svoje radno mjesto.
- Jugoslavija se moze voljeti, a istovremeno i voljeti i boriti se za Bosnu.
Razumijem te. Ti ovo ne mozes shvatiti. Ja volim Jugoslaviju kao drzavu, odnosno zemlju u kojoj sam se rodio, cije sam drzavljanstvo imao, u kojoj sam se skolovao, odrastao, imao mnogo prijatelja (a imam ih i danas), koju sam upoznao i kojom sam putovao.
Ja draga moja Meldina, mislim na SFRJ, a ti vjerovatno na ovu zadnju YU (Srbija+Crna Gora). Moju Jugoslaviju su unistili. Ko, kako, zasto, duga je to prica. A posto je moja YU unistena, ostala mi je BiH. Ona me u mnogo cemu podsjeca na onu SFRJ. Prihvatio sam je kao svoju, jer poslije svega sto se desavalo na pocetku 90-tih, vidio sam da ljudi u tim drugim dijelovima YU nisu vise ono isto sto su bili. E za tu novu, svoju drzavu,zemlju,domovinu BiH (u kojoj sam i rodjen) sam se borio jer su se formirale snage koje su i nju htjele da uniste. Nacionalne partije se povele kolo od koga se BiH pocela tresti. Nazalost BiH se jos uvijek trese. Uspjeli su da je ostete, da joj "naruse zdravlje". Zbog toga danas i imamo ovoliko nesuglasica. Jedni su ubijedjeni u jedno, a drugi u drugo. Srbi,Hrvati,Bosnjaci, svi zive u BiH, a svi bi je (ili njen dio) samo za sebe. A niko ne shvata da imamo daleko vaznijih i ljepsih stvari. Ljudski zivot je kratak. Malo ko od nas ce dozivjeti potpuno normalno stanje u BiH. Toliko toga se iskompikovalo, da ni mi, a ni ovi iz Evrope, ne mogu to da rijese. A ni novi rat nije iskljucen, po procjenama pojedinaca, u slucaju da nas EU prepusti nama samima.
Meldina, mlada si. Nikada neces setati ljubljanskim mostovima, udisati hladni zrak Postojnske jame, setati Ilicom, obilaziti srednjedalmatinske otoke sa rajom i nocivati u satoru, obilaziti slapove Krke, diviti se ljepotama Plitvickih jezera. Kupati se na prelijepoj Uni, piti vodu Neretve u njenom gornjem toku, slusati ciganske tamburice na Petrovaradinskoj tvrdjavi u Novom Sadu, uzivati u pejsazima Zlatibora, trcati pjeskovitom plazom na uscu Bojane, kupati se u Plavskom jezeru i istovremeno gledati u vrhove Visitora, uzivati voznji camcem na Skadarskom jezeru, a ni probati ukus ohridske pastrmke. E ovo je samo jedan dio one YU koju volim. Bilo je tu jos mnogo lijepoga i kvalitetnoga.
Dijete drago, prije nego sto se upustis u avanturu, dobro se pripremi. Analiziraj iz svih mogucih uglova. I kada budes potpuno spremna kreni. I uvjeriti ces se, da bez obzira sto mislis da si potpuno spremna, zivot ili okolina uvijek imaju nesto novo, neko iznenadjenje. Drugim rijecima, moras dobro poznavati materiju. A da bi to mogla, trebas iskoristiti postojece nezavisne i realne resurse, knjige, internet pa cak i razgovor sa nekim ko zna vise ili ima vise iskustva u odredjenoj oblasti.
I sto je vrlo vazno, poslusaj sta druga strana ima reci. I nemoj slijepo slijediti nikoga, bez obzira ko to bio. "Nekada cak ni roditelji nisu u pravu".
Uvijek razmisljaj svojom, a ne tudjom glavom.
- Vodenjak
Jes da si pisao meldini, ali moram ti reci:kekec wrote:Draga Meldina.meldina wrote: Ako si toliko volio tu Jugoslaviju znaci li to da si ti bio na srpskoj strani u ratu .Nikako drukcije nemozes je voljet a da nisi ratovao protiv BIH
Pokusacu ti reci-objasniti neke stvari. Mlada si, to se moze zakljuciti iz tvojih nekoliko postova,u posljednje vrijeme,na ovom forumu. Pocela si tek zivjeti. Saznala si nesto o zivotu, ali iz jednog izvora i sa jedne strane. Ni sama jos nisi svjesna,da ovaj zivot, koji zivimo ima mnogo nijansi, nije sve crno-bijelo, kako ti mislis. Vidim da si kao dijete napustila Bosnu, pretpostavljam i razlog, te sa svojom familijom se nastanila u nekoj zapadnoj zemlji, mozda cak i Americi. Ti ne mozes znati kako je nekada bilo i kako se zivilo. Porasla si, naucila novi jezik (istina pomalo zaboravila maternji), koristiti kompjuter, saznala o desavanjima u ovom ratu i na osnovu toga cijenis i ocjenjujes sve i svakoga.
- nisam bio na srpskoj strani. Rat sam proveo u jednom opkoljenom gradu koji je svakodnevno bio granatiran sa srpskih, a jedno vrijeme i sa hrvatskih polozaja. Bio sam u Armiji BiH od maja 92 do februara 94, a poslije sam presao na svoje radno mjesto.
Razumijem te. Ti ovo ne mozes shvatiti. Ja volim Jugoslaviju kao drzavu, odnosno zemlju u kojoj sam se rodio, cije sam drzavljanstvo imao, u kojoj sam se skolovao, odrastao, imao mnogo prijatelja (a imam ih i danas), koju sam upoznao i kojom sam putovao.
Ja draga moja Meldina, mislim na SFRJ, a ti vjerovatno na ovu zadnju YU (Srbija+Crna Gora). Moju Jugoslaviju su unistili. Ko, kako, zasto, duga je to prica. A posto je moja YU unistena, ostala mi je BiH. Ona me u mnogo cemu podsjeca na onu SFRJ. Prihvatio sam je kao svoju, jer poslije svega sto se desavalo na pocetku 90-tih, vidio sam da ljudi u tim drugim dijelovima YU nisu vise ono isto sto su bili. E za tu novu, svoju drzavu,zemlju,domovinu BiH (u kojoj sam i rodjen) sam se borio jer su se formirale snage koje su i nju htjele da uniste. Nacionalne partije se povele kolo od koga se BiH pocela tresti. Nazalost BiH se jos uvijek trese. Uspjeli su da je ostete, da joj "naruse zdravlje". Zbog toga danas i imamo ovoliko nesuglasica. Jedni su ubijedjeni u jedno, a drugi u drugo. Srbi,Hrvati,Bosnjaci, svi zive u BiH, a svi bi je (ili njen dio) samo za sebe. A niko ne shvata da imamo daleko vaznijih i ljepsih stvari. Ljudski zivot je kratak. Malo ko od nas ce dozivjeti potpuno normalno stanje u BiH. Toliko toga se iskompikovalo, da ni mi, a ni ovi iz Evrope, ne mogu to da rijese. A ni novi rat nije iskljucen, po procjenama pojedinaca, u slucaju da nas EU prepusti nama samima.
Meldina, mlada si. Nikada neces setati ljubljanskim mostovima, udisati hladni zrak Postojnske jame, setati Ilicom, obilaziti srednjedalmatinske otoke sa rajom i nocivati u satoru, obilaziti slapove Krke, diviti se ljepotama Plitvickih jezera. Kupati se na prelijepoj Uni, piti vodu Neretve u njenom gornjem toku, slusati ciganske tamburice na Petrovaradinskoj tvrdjavi u Novom Sadu, uzivati u pejsazima Zlatibora, trcati pjeskovitom plazom na uscu Bojane, kupati se u Plavskom jezeru i istovremeno gledati u vrhove Visitora, uzivati voznji camcem na Skadarskom jezeru, a ni probati ukus ohridske pastrmke. E ovo je samo jedan dio one YU koju volim. Bilo je tu jos mnogo lijepoga i kvalitetnoga.
Dijete drago, prije nego sto se upustis u avanturu, dobro se pripremi. Analiziraj iz svih mogucih uglova. I kada budes potpuno spremna kreni. I uvjeriti ces se, da bez obzira sto mislis da si potpuno spremna, zivot ili okolina uvijek imaju nesto novo, neko iznenadjenje. Drugim rijecima, moras dobro poznavati materiju. A da bi to mogla, trebas iskoristiti postojece nezavisne i realne resurse, knjige, internet pa cak i razgovor sa nekim ko zna vise ili ima vise iskustva u odredjenoj oblasti.
I sto je vrlo vazno, poslusaj sta druga strana ima reci. I nemoj slijepo slijediti nikoga, bez obzira ko to bio. "Nekada cak ni roditelji nisu u pravu".
Ziv mi bio kekec!
Last edited by Vodenjak on 31/10/2004 02:00, edited 1 time in total.
-
meldina
Hvala sto si napisao text i objasnio nasta mislis.
Draga Meldina.
Upravu si ja znam samo za YU a nikakvu SFRJ .Ja imam 20 godina neznam koliko ti imas ti si mozda cak i djed
Upravu si nezam mnogo o Bosni prije rata ali citala sam i cula sta stariji pricaju pa imam svoje misljenje.Postujem i tvoje ali svako ima svoju glavu
-
Dugme
Kako si ti duhovit!Vodenjak wrote:Hvala i tebi sto si me poslusao!Dugme wrote:Pozdrave ne uvazavam. Izbori su prosli, sacekajte sljedece.
Es-selamu Alejkum
Upravo sam i zelio da shvatis da o pogibiji svojih najmilijih treba da pricas sa tima koje smatras pobjednicima na izborima!
Poslusan ti neki decko, ha?![]()
A sto se tice pozdrava - ljepota ovog foruma je i u tome sto se mogu javljati i kulturni ljudi i nekulturna zivincad! Vrata su svima otvorena!
- kekec
I ovo je borba za onu pravu Bosnu. Mladost je puna energije, ali cesto izgubljena u prostoru i vremenu.glasnost wrote:de ba kako ti nije mrsko radi nje pisati toliki post
pisace gluposti jos dva tri dana na ovom forumu, dok ne nadje bolju zanimaciju. otkrice prije ili kasnije neki ´patriotski´ forum i uzivati medju svojim istomisljenicima
Hvala sto si napisao text i objasnio nasta mislis.
Upravu si ja znam samo za YU a nikakvu SFRJ .Ja imam 20 godina neznam koliko ti imas ti si mozda cak i djed
Upravu si nezam mnogo o Bosni prije rata ali citala sam i cula sta stariji pricaju pa imam svoje misljenje.Postujem i tvoje ali svako ima svoju glavu
-Upravo si spoznala da neke stvari ne poznajes. To je vec jedan plus. Vidim da i starije slusas. Pokusaj naci potvrdu toga. A nemoj se iznenaditi ako nadjes nesto sto tvrdi sasvim suprotni. Tada razmisljaj.
-Zelio sam da ti bar malo pokusam pribliziti stav i misljenje pojedinca koji ne misli onako kako vodje zele.Nikakva ideologija ne moze ubiti ili ponistiti ono sto sam dozivio, vidio, shvatio. Ja nisam ni politicar, ni lokalni hodza/svestenik. Ne "prosipam" pamet, niti sirim ideologiju/religiju, jer nemam nikakvog interesa, kao doticni, da to radim.
-Nisam djed, a biti cu presretan kada to postanem. Nazalost, mnogi Bosanci ne postadose ni ocevi.
I ti meni Vodenjak, jos duze. Moramo se i nadopunjavati. Tesko je sve u jednom postu iskazati.Jes da si pisao meldini, ali moram ti reci:
Ziv mi bio kekec!
- Fair Life
Pozdrav i tebi i Mojci, i postovanje Kekec !!kekec wrote:...Meldina, mlada si. Nikada neces setati ljubljanskim mostovima, udisati hladni zrak Postojnske jame, setati Ilicom, obilaziti srednjedalmatinske otoke sa rajom i nocivati u satoru, obilaziti slapove Krke, diviti se ljepotama Plitvickih jezera. Kupati se na prelijepoj Uni, piti vodu Neretve u njenom gornjem toku, slusati ciganske tamburice na Petrovaradinskoj tvrdjavi u Novom Sadu, uzivati u pejsazima Zlatibora, trcati pjeskovitom plazom na uscu Bojane, kupati se u Plavskom jezeru i istovremeno gledati u vrhove Visitora, uzivati voznji camcem na Skadarskom jezeru, a ni probati ukus ohridske pastrmke. E ovo je samo jedan dio one YU koju volim. Bilo je tu jos mnogo lijepoga i kvalitetnoga.
...
Jaci si ti od Bedan'ca !!
- kekec
Dobro na kraju mora pobijediti.Fair Life wrote: Pozdrav i tebi i Mojci, i postovanje Kekec !!
Jaci si ti od Bedan'ca !!
Zlo smo upoznali, a sada se borimo, neko slovom,
neko znanjem,neko brojem.
I ne odustati.
I ne potpisivati kojekakve sporazume.
Fair, pozdrav
i budi jaci od sudbine!
- Vodenjak
Znam, hvala! To je jedna od odlika inteligencije!Dugme wrote:Vodenjak wrote:Hvala i tebi sto si me poslusao!Dugme wrote:Pozdrave ne uvazavam. Izbori su prosli, sacekajte sljedece.
Es-selamu Alejkum
Poslusan ti neki decko, ha?![]()
Kako si ti duhovit!
-
margareta
Na psiho testu za djecu od 3 do 5 god. dugme bi ukopcalo 0,1 od ukupne ref. vrijednosti IQ razine.Dugme wrote:Hvala na informaciji. Koliki ti je IQ?
Zvrlje telefoni sad se vojska email-ovima i p.porukama dogovara koju ratnicku strategiju da zauzmu "DOSLA JE ONA MARGARETA" HoooooRuk!
-
focak
Pocemu si ti to uvidiju da je neko plitke pameti?, mozda sto ima drugcije misljenje. Ako se nekom obracas imaj malo respekta i nemoj tu osobu omalovazavati radi razlicitog misljnja.kekec wrote:Dugme,
iz tvog gornjeg posta vidi se da si bistar k´o potok.
Samo sto je potok plitak.![]()
p.s.
Focak, to se i za tebe moze reci, ali nemojte se sikirati,
niste vi jedini takvi na ovom forumu.
Sto se tice mjenja te ulice, ja licno mislim da ne treba jer ni rah. Alija to nije zelio, a ta se ulica mogla promjeniti i prije. Borba rah.Alije kao i ArmijeBih je bila za cjelovitu drzavu, u kojoj ce biti mjesta za Bosnjake, Srbe, Hrvata i sve ostale nacije i religije. Rah. ALija se nije borio da se nazove ulica, most, trg ili bilo sta njegovim imenom, zato ako nista imaj te malo respekta i postovanja prema drugom jer sigurno nije nista drugo ni trazio od naroda.
P.S ako imam slucajno pravopisnih greski nisam skolovan u Bosni.
-
margareta
Pitaj po cemu nije ?focak wrote:Pocemu si ti to uvidiju da je neko plitke pameti?, mozda sto ima drugcije misljenje. Ako se nekom obracas imaj malo respekta i nemoj tu osobu omalovazavati radi razlicitog misljnja.kekec wrote:Dugme,
iz tvog gornjeg posta vidi se da si bistar k´o potok.
Samo sto je potok plitak.![]()
p.s.
Focak, to se i za tebe moze reci, ali nemojte se sikirati,
niste vi jedini takvi na ovom forumu.
Sto se tice mjenja te ulice, ja licno mislim da ne treba jer ni rah. Alija to nije zelio, a ta se ulica mogla promjeniti i prije. Borba rah.Alije kao i ArmijeBih je bila za cjelovitu drzavu, u kojoj ce biti mjesta za Bosnjake,
Srbe, Hrvata i sve ostale nacije i religije. Rah. ALija se nije borio da se nazove ulica, most, trg ili bilo sta njegovim imenom, zato ako nista imaj te malo respekta i postovanja prema drugom jer sigurno nije nista drugo ni trazio od naroda.
P.S ako imam slucajno pravopisnih greski nisam skolovan u Bosni.
Bash je tesko procijeniti koliko dugme kopca.
-
Dugme
Margareta, Harmoniko, Cipelici... dugme je glup samo zato sto se ne odrice ni vjere, ni nacije ni drzave. Dugme je glup zato sto se njegove ideje ne slazu sa "vasim", dugme je glup zato sto niko nikada iz njegove blize rodbine nije bio clan saveza komunjara, zato sto je dugmetova rodbina polozila zivote u temelje Bosne i Hercegovine, dugme je glup zato sto je to margareta rekla, zato sto je to Kekec rekao... dugme je glup zato sto je ugazena ekselencija poput margarete, kekeca i inih pogrijesila adresu za trazenje prava manjina i izgradnju drzave po njihovim zeljama.
Dame i gospodo ovo je samo Sarajevo-x forum, a parlament je na drugoj adresi. Ovdje svako ima pravo na ispoljavanje vlastitog misljenja, a da se isto nigdje ne uvazava.
Drugovi i drugarice raspoznajte razliku na relaciji Sarajevo-x forum---PARLAMENT.
Vasi prijedlozi i sugestije izlozene na ovom forumu ne piju vode. Ovdje besposleni provode radno vrijeme. Da i vi niste iz njihove baste?
Dame i gospodo ovo je samo Sarajevo-x forum, a parlament je na drugoj adresi. Ovdje svako ima pravo na ispoljavanje vlastitog misljenja, a da se isto nigdje ne uvazava.
Drugovi i drugarice raspoznajte razliku na relaciji Sarajevo-x forum---PARLAMENT.
Vasi prijedlozi i sugestije izlozene na ovom forumu ne piju vode. Ovdje besposleni provode radno vrijeme. Da i vi niste iz njihove baste?