Super Hik wrote:
ma šta ima umišljati, pa pokretač teme je osvjedočeni mrzitelj škole i nastavnika. odakle potiče ta mržnja mogu samo predpostaviti, valjda ga mrzile učiteljice pa bio propalica.

mene su takodjer mrzili pojedini profesori, i u skoli i na faksu, pa sam sve zavrsio i na kraju sam uspjesniji od vecine njih... pa sta?
smijesno mi je sto se sva prica svodi na obrazovne radnike... ocito je da se svi kriju iza njih, kao i jos par ne bas perspektivnih zanimanja na budzetskim jaslama, gdje se nije tesko suosjecati sa radnicima...
ali, ni njihovo maslo nije za ramazana - direktori skola, fakultetski profesori, rektori, ministri, sindikalci - svi su imenovani po politickoj liniji, a ne po zaslugama... zato neka malo pociste pred svojom kucom...
samo kukaju kako ce im smanjiti plate, a ne upiru prstom u odgovorne, jer su im partijski guzni haveri... ne traze smjene, jer su ih ti ljudi i postavili na trenutne pozicije... ne traze prijevremene izbore, ne traze smanjenje budzetskih izdataka u nekim drugim granama... jok... samo da se ne dira njihovo...
boli ih kurac za ostatkom radnika u zemlji, boli ih kurac za posljedicama njihovih strajkova, boli ih kurac za politickom situacijom... imaju solidna primanja u odnosu na prosjek, ako nema love, nek im kresu plate, sta se moze? koja je alternativa?
ja bi bio najsretniji da zaradjuju po 2-3 hiljade, al ako nema, sta cemo onda? odakle se treba namaknuti za njihove plate? iz kredita teskog milijardu i kusur koji ce nasa djeca vracati? jer to ce se upravo desiti radi kukanja budzetskih korisnika... umjesto da budu zahvalni sto imaju posao, i to pristojno placen posao, i sigurnost... sad zapravo traze da se drzava zaduzuje kako bi im odrzali plate na istom nivou... a sta kad se i te pare potrose? a ne ulozi se marka u privredu i razvoj? onda cemo dizati poreze, dogodine, poslije izbora bezbeli...