stochar wrote:evo sad gledam pregled programa, kad umjesto Big mamma House ubacili neki film, a onu humoristicnu seriju sa 23:10 pomjerili na 00:05...
Televizija OBN
Moderator: anex
- stochar
#176 Re: Televizija OBN
sam' da ponovim:
-
fixer
#177 Re: Televizija OBN
Samo bi te zamolio da ne dijelis ljude na "bosnje", albance i ostale. U ovom slucaju nije rijec o pripadnosti naciji, nego prisutnosti ratia, sive mase, ljudske empatije. Jadna je nasa buducnost ako ocekujemo samo od jednog naroda da se sjeti ove civilizacijske katastrofe. Jednako se od svakog pojedinca ocekuje, neovisno kojem toru pripadao.ekvivalent wrote:e pa nece moci "jedan manje vise"ladyblue18 wrote:Ma ljudi dragi, znate i sami da ce biti stotine kafica koji nece postovati dan zalosti, jedan manje vise sta je to.![]()
Ali hajde kafici, ali ovaj sramotni potez OBN-a im je zaista dno dna danas i kod mene su prekrizeni za sva vremena.
Nadam se da ce ih RAK posteno opaliti po dzepu, ili jos bolje, da ih konacno ugase jednom za sva vremena!
OBN je nekada bila respektabilna tv kuca, ne znam fakat sta im se desilo.
Razumijem je da se furaju na Hrvatsku, ovo, ono, ali dok god se oni kao tv kuca nalaze u dijelu ove napacene drzave u kojoj je dan zalosti, oni to moraju postovati!
Stid i sram nek ih bude!
jutros sam obisao pola usrane "balijske zenice"trazeci mjesto u kome nema muzike da bih kahvu popio
naimenice kafe bordoaux,slasticarna mimoza,kafe ultra i u svim je sviralo
popio sam je na kraju u slasticarnoj "europi" kojoj je vlasnik jedan albanacmoj bosnjo moj
no medjutim kad dodam na listu objekata od ranije koji su napravili istu gresku i ove danasnje bice to jedan respktabilan broj objekata koji vise moje marke vidjeti nece![]()
a pouzdano dobro znam da je bosnji marka najvaznija![]()
doci cemo mi ba pameti,hocemo hocemo
- Alhemicarkaa
#178 Re: Televizija OBN
Dobili su i od mene ljubavno pismo, a poslacu i RAKu 
-
ekvivalent
#179 Re: Televizija OBN
ocekujefixer wrote:Samo bi te zamolio da ne dijelis ljude na "bosnje", albance i ostale. U ovom slucaju nije rijec o pripadnosti naciji, nego prisutnosti ratia, sive mase, ljudske empatije. Jadna je nasa buducnost ako ocekujemo samo od jednog naroda da se sjeti ove civilizacijske katastrofe. Jednako se od svakog pojedinca ocekuje, neovisno kojem toru pripadao.ekvivalent wrote:e pa nece moci "jedan manje vise"ladyblue18 wrote:Ma ljudi dragi, znate i sami da ce biti stotine kafica koji nece postovati dan zalosti, jedan manje vise sta je to.![]()
Ali hajde kafici, ali ovaj sramotni potez OBN-a im je zaista dno dna danas i kod mene su prekrizeni za sva vremena.
Nadam se da ce ih RAK posteno opaliti po dzepu, ili jos bolje, da ih konacno ugase jednom za sva vremena!
OBN je nekada bila respektabilna tv kuca, ne znam fakat sta im se desilo.
Razumijem je da se furaju na Hrvatsku, ovo, ono, ali dok god se oni kao tv kuca nalaze u dijelu ove napacene drzave u kojoj je dan zalosti, oni to moraju postovati!
Stid i sram nek ih bude!
jutros sam obisao pola usrane "balijske zenice"trazeci mjesto u kome nema muzike da bih kahvu popio
popio sam je na kraju u slasticarnoj "europi" kojoj je vlasnik jedan albanacmoj bosnjo moj
no medjutim kad dodam na listu objekata od ranije koji su napravili istu gresku i ove danasnje bice to jedan respktabilan broj objekata koji vise moje marke vidjeti nece![]()
ali ja kao pripadnik naroda koga su poklali u Srebrenici ocekuje da moj narod otvori oci
tako da mi ne moralises poslat cu te negdje gdje bi bih zelio
ni ti ni zoom
-
fixer
#180 Re: Televizija OBN
Veceras u Coloseumu Latino party 
Tabu club ima neki drugi party, sa nekim DJ MuratJay
U caffe Volveru ima neka Kindjurijada
"...Znaci ovaj put je KINDJURIJADA u pitanju i molimo sve da dodju sto ludje obuceni..."
"...Zabravila sam javiti da ce svirati naj naj naj najbolji DJ ScorpiuS tu noc:):)..."
Idemo dalje.
Tabu club ima neki drugi party, sa nekim DJ MuratJay
U caffe Volveru ima neka Kindjurijada
"...Znaci ovaj put je KINDJURIJADA u pitanju i molimo sve da dodju sto ludje obuceni..."
"...Zabravila sam javiti da ce svirati naj naj naj najbolji DJ ScorpiuS tu noc:):)..."
Idemo dalje.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#181 Re: Televizija OBN
hoće, hoće...ekvivalent wrote: ocekuje
ali ja kao pripadnik naroda koga su poklali u Srebrenici ocekuje da moj narod otvori oci
ni ti ni zoom
eno gledam na FB ljudi danas puštaju Cecine "hitove"... Valjda ova kiša, šta li, pa ih spucala dobriva...
ako je Darwin u pravu, mislim da ćemo za par miliona godina potpuno izgubiti organ vida... kog' će nam vraga...
-
fixer
#182 Re: Televizija OBN
Kad ces shvatiti da je ljudski zivot iznad nacije, da je civilizacijska odgovornost nema nacionalnog predznaka, da je ono u Srebrenici rezultat upravo te politike - prebrojavanja krvnih zrnaca? Nikako ne treba zaboraviti da su u Srebrenici stradali Bosnjaci, i to od velikosrpske politike, ali mi je glupo sad nakon svega toga ponovo dijeliti ljude. Izvini prijatelju, ali od citavog svijeta se jednako ocekuje, a ne samo od nekog nasumicnog gazde Bosnjaka u Teocaku. Citav svijet treba da se stidi i zaluje za ovim sto se desilo. Nista manje nije odgovoran gazda Ivan od gazde Mehe, samo jer je ovaj prvi druge narodnosti od prvog. Stavljanje profita ispred onolikog broja zrtava je jednak grijeh za svakog covjeka na ovom svijetu, neovisno kojem narodu pripadao. Nek se stide svoje bescutnosti !!!!!ekvivalent wrote:ocekujefixer wrote:Samo bi te zamolio da ne dijelis ljude na "bosnje", albance i ostale. U ovom slucaju nije rijec o pripadnosti naciji, nego prisutnosti ratia, sive mase, ljudske empatije. Jadna je nasa buducnost ako ocekujemo samo od jednog naroda da se sjeti ove civilizacijske katastrofe. Jednako se od svakog pojedinca ocekuje, neovisno kojem toru pripadao.ekvivalent wrote: e pa nece moci "jedan manje vise"
ni ti ni zoom
-
ekvivalent
#183 Re: Televizija OBN
Chmoljo wrote:hoće, hoće...ekvivalent wrote: ocekuje
ni ti ni zoom
eno gledam na FB ljudi danas puštaju Cecine "hitove"... Valjda ova kiša, šta li, pa ih spucala dobriva...
ako je Darwin u pravu, mislim da ćemo za par miliona godina potpuno izgubiti organ vida... kog' će nam vraga...
mahal nam je bolan sto smo i prezivjeli
no naucit cemo ,ovako ili onako
al naucit cemo
-
fixer
#184 Re: Televizija OBN
Ajlin wrote:OBN je tevelizija koja oslikava nase primitivno drustvo! Glupi, bezosjecajni, neprofesionalni, amateri su neke od rijeci koje opisuju zaposlene! Hajde sto je urednik zakazao, ali zar ostali uposlenici nisu MOGLI skrenuti paznju da je danas Dan zalosti?![]()
OBN mi je izbrisan iz memorije TV-a!
Sto se tice muzike veceras- u Haciendi je bio zakazan party, ali su ga otkazali preko FB-a, jer se raja zalila!
Samo tako treba, pa ce s vremenom nauciti da postuju krvavu proslost
- idealnaM
#185 Re: Televizija OBN
Ma danas ljudi nemaju poštovanja ni prema čemu..ali kao što neko napisa naprijed..doći ćemo mi pameti...nadam se da ne dočekamo reprizu nemilih dogadjaja iz proslosti,ali u kakvom havrugu zivimo ,sve je moguce.OBN je definitivno leglo neprofesionalizma!
- los merengues
- Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići
#186 Re: Televizija OBN
Po ko zna koji put obn krsi svake principe ljudskosti i suosjecanja sa zrtvama srebrenickog genocida
cak je i "nezavisna" PTPC nasla za shodno da poprati 11.juli dok na obn-u gledamo red kica i sunda uz obilje muzike
a na udaljenosti od nesto malo vise od 300 kilometara desava se ukop 534 ŽRTVE
sramotno...

cak je i "nezavisna" PTPC nasla za shodno da poprati 11.juli dok na obn-u gledamo red kica i sunda uz obilje muzike
a na udaljenosti od nesto malo vise od 300 kilometara desava se ukop 534 ŽRTVE
sramotno...
-
delightful
#187 Re: Televizija OBN
ekvivalent, molim te da malo pazljivije biras rijeci. hvala.
- Irm@
#188 Re: Televizija OBN
akumulirani bijes sam izrazila u mail-u poslanom RAK-u pa se nadam da ce vidjevsi toliko mail-ova u ponedjeljak cim prije kazniti idiote s OBN-a 
- Alhemicarkaa
#189 Re: Televizija OBN
Citam kaznili ih sa 8 000 maraka za neki sadzzaj, nekad prije. Sta je njima ta suma? Kao da mene neko kazni sa 8 maraka. Tu televiziju treba zatvoriti ili napraviti uredbu da kuca koja plati kaznu u ukupnom iznosu od _____ gubi licencu, zaboli njih za "tricavih" par hiljada. To su im putni troskovi.Irm@ wrote:akumulirani bijes sam izrazila u mail-u poslanom RAK-u pa se nadam da ce vidjevsi toliko mail-ova u ponedjeljak cim prije kazniti idiote s OBN-a
-
zenicaone
#190 Re: Televizija OBN
nekad situacija zahtjeva da se upotrebe malo jaci i cak uvredljiviji rjecnik - mislim da je ovo takva situacija pa me cudi da ljudi nisu upotrebljavali i puno gore izraze , uvredjeni potezima nekih medija i nekih ugostiteljskih objekata koji su ispod svakog nivoa ljudskog dostojanstvadelightful wrote:ekvivalent, molim te da malo pazljivije biras rijeci. hvala.
vidim da si ga uljudno i kulturno upozorio al mislim da je bilo ipak suvisno i bespotrebno
-
ekvivalent
#191 Re: Televizija OBN
ma ok jezenicaone wrote:nekad situacija zahtjeva da se upotrebe malo jaci i cak uvredljiviji rjecnik - mislim da je ovo takva situacija pa me cudi da ljudi nisu upotrebljavali i puno gore izraze , uvredjeni potezima nekih medija i nekih ugostiteljskih objekata koji su ispod svakog nivoa ljudskog dostojanstvadelightful wrote:ekvivalent, molim te da malo pazljivije biras rijeci. hvala.
vidim da si ga uljudno i kulturno upozorio al mislim da je bilo ipak suvisno i bespotrebno
razumijem ja modereciju i licno sam se slozio s pravilima ovog foruma tako da je ok
samo ne mogu vise ni supljeg moralisanja istih onih kojima je marka od matere rodjene bitnija
zato sam bljuvao vatru danas ovde
inace pokusavam sacuvati zivce za ono sto nam dolazi...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#192 Re: Televizija OBN
A sta dolaziekvivalent wrote: inace pokusavam sacuvati zivce za ono sto nam dolazi...
Poslah i ja mail RAK-u...
-
ekvivalent
#193 Re: Televizija OBN
sta dolazi?ladyblue18 wrote:A sta dolaziekvivalent wrote: inace pokusavam sacuvati zivce za ono sto nam dolazi...![]()
da ti pokusam slikovito docarat
naime danas 11.07.na dan obiljezavanja srebrenickog genocida u gradovima s vecinskom bosnjackom populacijom u kafanama drma muzika svih muzickih pravaca,(ako se ceca moze nazvati pravcem
u manjem entitetu organizuju "lovacka drustva" i "streljacke organizacije",rcp ostri nozeve
e da ja sad tebe pitam
sta ti mislis da dolazi?
- Savez napolje
#194 Re: Televizija OBN
Obn = smece,scam,fuj,sranje od televizije otjerali su Avdica jedinog novinara koji je imao veze o sportu ,zao mi je Adisa Hazdica koji mora trpiti razna sranja i sad je citav sportski sadrzaj na njegovim plecima.onoj plavoj neznam kako se zove treba podhitno logoped sva sljasti kad prica.Najbolja rijec koja opisuje OBN je katastrofa.

PS.Emerik je ogledalo Obn-a

PS.Emerik je ogledalo Obn-a
- Fiore
#195 Re: Televizija OBN
Bio sam danas u Visokom, pa u lijepoj Brezi.. pa svratih u Ilijas.. pa ovamo u Sarajevo.. i znas sta sam vidio .. puno zatvorenih kafica.. koji vaze za glavna mjesta okupljanja.. a sad sta je u ostalim djelovima BiH ne znam.. vjerovatno tamo gdje su bosnjaci manjina.. je sasvim obican dan..ekvivalent wrote:sta dolazi?ladyblue18 wrote:A sta dolaziekvivalent wrote: inace pokusavam sacuvati zivce za ono sto nam dolazi...![]()
naime danas 11.07.na dan obiljezavanja srebrenickog genocida u gradovima s vecinskom bosnjackom populacijom u kafanama drma muzika svih muzickih pravaca,(ako se ceca moze nazvati pravcem),organizuju se partiji,pijanke i sjela,ni jedne manifestacije osim one u potocarima(dok su zene u crnom u beogradu manifestovale svoj gnjev pred srbijanskim parlamentom),na drzavnoj televiziji atletika s ogavnim glasom velida spahe,na obn zvijezde plesu...
u manjem entitetu organizuju "lovacka drustva" i "streljacke organizacije",rcp ostri nozeve
e da ja sad tebe pitam
sta ti mislis da dolazi?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#196 Re: Televizija OBN
Sve ovo sto si ti napisao nije nikakva novina nazalost, i postao je uobicajen takorec dekor svakog 11.7.ekvivalent wrote: sta dolazi?
naime danas 11.07.na dan obiljezavanja srebrenickog genocida u gradovima s vecinskom bosnjackom populacijom u kafanama drma muzika svih muzickih pravaca,(ako se ceca moze nazvati pravcem),organizuju se partiji,pijanke i sjela,ni jedne manifestacije osim one u potocarima(dok su zene u crnom u beogradu manifestovale svoj gnjev pred srbijanskim parlamentom),na drzavnoj televiziji atletika s ogavnim glasom velida spahe,na obn zvijezde plesu...
e da ja sad tebe pitam
sta ti mislis da dolazi?
A o tome da nesto dolazi, ili ne dolazi ne bih sada.
Nije ni vrijeme ni mjesto.
Iako ovo vise nisu 90-e, ali nas je sudbina mnogocemu naucila tako da nikada ne mozemo biti opusteni ni dovoljno oprezni valjda...
-
ekvivalent
#197 Re: Televizija OBN
eto vidis da i ti vidis sta dolaziladyblue18 wrote:Sve ovo sto si ti napisao nije nikakva novina nazalost, i postao je uobicajen takorec dekor svakog 11.7.ekvivalent wrote: sta dolazi?
e da ja sad tebe pitam
sta ti mislis da dolazi?
A o tome da nesto dolazi, ili ne dolazi ne bih sada.
Nije ni vrijeme ni mjesto.
Iako ovo vise nisu 90-e, ali nas je sudbina mnogocemu naucila tako da nikada ne mozemo biti opusteni ni dovoljno oprezni valjda...
-
letacina
#198 Program OBN-a za 11. juli
Baš kada pomislim da OBN ne može niže pasti u etičkom, moralnom, profesionalnom i svakom drugom smislu, oni se svojski potrude da me demantuju. Dok su sve relevantnije televizije u Federaciji BiH na dan 14. godišnjice srebreničkog genocida imale vanredan program, program dotične medijske fekalije je bio uobičajeno idiotski! I tako, dok je većina televizija prenosila dženazu za 534 brutalno ubijene srebreničke, na OBN-u smo mogli gledati raznorazne zvijezde koje plešu uz lake note, mime, kuhare, voditeljice sa govornim manma, itd... Da ova televizija dosljedno istrajava u vrijeđanju zdravog ljudskog razuma i intelekta jasno je svakoj osobi kojoj su moždane ćelije na broju, ali ovo je stvarno kap koja preliva času.
Last edited by letacina on 13/07/2009 15:12, edited 1 time in total.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#199 Re: Program OBN-a za 11. juli
PINK i RTRS su imali adekvatniju programsku semu od OBN-a
Stvarno je zalosno na sta je izasla OBN televizija,i zbog odnosa prema Srebrenici,a i zbog cijelokupnog programa uopste
Jadno krajnje,sto se tice totalnog ignorisanja Srebrenickog masakra.
Stvarno je zalosno na sta je izasla OBN televizija,i zbog odnosa prema Srebrenici,a i zbog cijelokupnog programa uopste
Jadno krajnje,sto se tice totalnog ignorisanja Srebrenickog masakra.
-
FaceOff
#200 Re: Program OBN-a za 11. juli
Moram priznati da je Pink jedina televizija, koja ne prenosi dzenazu iz Srebrenice, a koja u potpunosti ispostuje ovaj dan od 0-24h. Svake godine PINK BH 11.7. prekida redovni program i pusta iskljucivo ozbiljnu muziku.
OBN...velika sramota i ocekujem da ce dobiti najrigorozniju kaznu od RAK-a.
OBN...velika sramota i ocekujem da ce dobiti najrigorozniju kaznu od RAK-a.