Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kosmos

#176 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by kosmos »

sta je sdp najbolje pokazuje
http://www.sarajevo-x.com/kultura/clanak/090801014
nigdje nijednog njihovog "istaknutog" clana. Ljudi se boje "grada" kao socioloskog pojma
Jara

#177 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Jara »

Poslije 12 godina borbe koju SOS Udruženje građana za sprečavanje okrutnosti nad životinjama vodi za realizaciju projekta izgradnje azila za pse, napokon je jedan gradonačelnik uradio nešto konkretno! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Čestitke Velji iz SOS-a i svima ostalim koji učestvuju u ovim aktivnostima! :)
Sa stranice SOS-a:
Potpisan Sporazum o realizaciji projekta Prihvatilište za životinje

Četvrtak, 30 Srpanj 2009

Sporazum su potpisali gradonačelnik Alija Behmen, JU Terapijska zajednica Kantona Sarajevo Kampus, koju je zastupao direktor Hase Tirić i Udruženje građana za sprječavanje okrutnosti nad životinjama SOS Sarajevo, koje je zastupao Velimir Ivanišević. Sporazum utvrđuje međusobna prava i obaveze Grada Sarajeva, Kampusa i SOS-a, vezana za pokretanje aktivnosti na realizaciji projekta Prihvatilište za životinje u okviru lokacije Kampus-a, što obuhvata izradu projektne dokumentacije i početak gradnje prihvatilišta, a sve u skladu sa Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja (Službeni glasnik BiH broj 25/09).

Nakon potpisivanja Sporazuma, prisutnima se obratio gradonačelnik Behmen, rekavši da je SOS odigrao veoma važnu funkciju zbog koje je i osnovan i koju obavlja na izniman način, a zatim je prepustio riječ Ivaniševiću.

Ivanišević je izjavio da je SOS nakon 12 godina rada "konačno prešao veliku stepenicu, koja je zaista velika, ali će je nekako preskočiti" te da je projekat posebno važan zbog toga što predstavlja zajedničku brigu o životinjama i ljudima koji su na neki način posrnuli, ali imaju nadu.

Tirić je čestitao Ivaniševiću na ostvarenju sna rekavši da 12 godina nije mala stvar te da svi imaju svoj interes i da nema potrebe za osnivanjem neke nove institucije, jer je projekat dobro došao i Kampusu i SOS-u.

Gradonačelnik je dodao još nekoliko riječi o zakonskim obavezama, tj. da je "dobro podcrtati da je Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja, donešen u aprilu ove godine, označio da se u roku od godine dana mora osnovati prihvatilište za nezbrinute životinje." Gradonačelnik je dodao i da je Zakon postavio dobru formu za ovaj vid brige o životinjama te da će Grad Sarajevo izdvojiti 50 000 KM iz budžeta za pomoć pri izgradnji prihvatilišta.

"Spojili su se komplementarni odnosi brige o ljudima i životinjama", rekao je gradonačelnik i zahvalio se Ivaniševiću i Tiriću na projektu, jer je Grad, kako on kaže, samo podržao ideju te je dodao da je ovo jedan odličan vid borbe protiv maloljetničke delikvencije, s obzirom da su od 100 počinitelja maloljetničke delikvencije, njih 70 uživaoci narkotika.

Pozitivan uticaj životinje na čovjeka, odavno se koristi u naprednim društvima i čini efikasnijim metode koje se trenutno primjenjuju u rješavanju njegovih stanovitih problema.

Realizacija ovog (za BiH i šire, pionirskog projekta) pokazat će, kako je uz dobru volju i razumijevanje uzroka, samo naizgled različitih problema, moguće njihovo rješavanje na human, civiliziran i nadasve efikasan način.
downtoearth

#178 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by downtoearth »

Još da napravi i ženski WC u Vilsonovom pa da se više ne svađam sa ženom svaki put!!!!!!!!!!!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#179 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by KatarinaKosaca »

Control panel wrote:
Neelix wrote:ja sta sve nece izmislit da opravdaju idiotske poteze senilnog pjane na celu grada i njegovog staljinistickog gazde.

nego, kad se ono raspisuje tender??? :lol:
Neelix

Shvatili smo bolan da nisi fan sdp-a i gradonacelnika. de nas popusti vise sa svojim komentarima. ne moras svakom loncu biti poklopac.

Da, zaista si u pravu. Kad već ima argumente (a nije ih teško imati) za nerad gradonačelnika, kako se usuđuje da to piše? Baš onako ne prija tvom oku, a i u centrali sigurno nisu zadovolni :-)
E, hajde vi umjesto što napadate onako demokratski svakog ko se usudi nešto napisati protiv SDP-a, nešto uradite. Onda ćete tek imati pravo ušutkivati. Ovako, tvoj je komentar boljševičko smiješan. Prošla su vremena verbalnog delikta.
rado_vidjen

#180 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by rado_vidjen »

stvarno je SDP fulio s ovom iskopinom

zar nije bio niko mladji, agilniji, kultiviraniji? :roll: neko s vizijom i sposbnooscu da je sprovede u djelo.
kosmos

#181 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by kosmos »

i jel nas Gradonacelnik kupio sebi TV? jel mu to tvsa ne da prostora? jel ikad gostovao u njihovom kontakt programu? jel ikad bio na alfi? vogosci?
KatarinaKosaca

#182 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by KatarinaKosaca »

kosmos wrote:i jel nas Gradonacelnik kupio sebi TV? jel mu to tvsa ne da prostora? jel ikad gostovao u njihovom kontakt programu? jel ikad bio na alfi? vogosci?
Nije pitanje da li je gostovao nego da li je bio pozvan. Ako ne želi da učestvuje, onda nije do tih elektronskih medija nego do njega. U svakom slučaju alfa ne ide u kontekstu, jer je privatna televizija i ima druga pravila igre od javnih emitera
uvjek dobar gost

#183 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by uvjek dobar gost »

Nisam zadovoljan radom gradonačelnika... !
shin

#184 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by shin »

Isti klinac kao i Semixa, sto nas opet dovodi do konstatacije da je svaka stranka u BiH ista i da se djaba nadamo boljem.
uvjek dobar gost

#185 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

shin wrote:Isti klinac kao i Semixa, sto nas opet dovodi do konstatacije da je svaka stranka u BiH ista i da se djaba nadamo boljem.

Nije baš isti, ali premala je razlika.. više je onako pojavom il osjeti se na riječima.... ova dosadašnja vlast nas je i navukla na tu misao uz pomoć medija..... svaka stranka možda i jeste u pet deka ali u svakoj ima dobrih ljudi mi kao obični građani kao ljudi, kao odgovorni prema djecci svojoj trebamo naći te dobre a sve loše trebamo ... ..... označiti kao pogan !

Ukoliko su svi isti hajmo brate onda jer u roku dvije godine ako sve ostane ovako neće biti za rad čega ostajati... ni ljudi ni prirode ni građevina ni kuveta... neče biti ničega !
shin

#186 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by shin »

uvjek dobar gost wrote:

Nije baš isti, ali premala je razlika.. više je onako pojavom il osjeti se na riječima....
:lol: Ovo bas bitno za politiku a? :lol:
uvjek dobar gost wrote:ova dosadašnja vlast nas je i navukla na tu misao uz pomoć medija..... svaka stranka možda i jeste u pet deka ali u svakoj ima dobrih ljudi mi kao obični građani kao ljudi, kao odgovorni prema djecci svojoj trebamo naći te dobre a sve loše trebamo ... ..... označiti kao pogan !
Po toj logici mozemo glasati za svaku stranku i onda vrsiti progon ''nepodobnog'' kadra.
uvjek dobar gost wrote:Ukoliko su svi isti hajmo brate onda jer u roku dvije godine ako sve ostane ovako neće biti za rad čega ostajati... ni ljudi ni prirode ni građevina ni kuveta... neče biti ničega !
Hajde ti meni objasni koja je razlika izmedju mrske nacionalisticke vladajuce kamarile i ''gradjanske'' opozicije? Koliko ja znam obje frakcije su jake na prosipanju suplje na papiru.

Dok se neko ne dokaze nece dobiti moj glas. Pogotovo ova lakrdija sa Bexmenom.
respo

#187 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by respo »

sada zvanje gradonacelnik nema nikakvog smisla u sarajevu kad grad kao grad ne postoji
tako da se nema sta ni ocjenjivati on tu vise sjedi kao neka licnost za manifestacije itd
suncandan

#188 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by suncandan »

Stara lopina, sta se tu ima ocjenjivati, malo mu svega pa u 70- toj hajde i mjesto gradonacelnika.
Eh sto je taj nakrao.................
shin

#189 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by shin »

respo wrote:sada zvanje gradonacelnik nema nikakvog smisla u sarajevu kad grad kao grad ne postoji
tako da se nema sta ni ocjenjivati on tu vise sjedi kao neka licnost za manifestacije itd

Proslog su ocjenivali, sto da ne i ovog?
uvjek dobar gost

#190 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

shin wrote:
uvjek dobar gost wrote:

Nije baš isti, ali premala je razlika.. više je onako pojavom il osjeti se na riječima....
:lol: Ovo bas bitno za politiku a? :lol:
uvjek dobar gost wrote:ova dosadašnja vlast nas je i navukla na tu misao uz pomoć medija..... svaka stranka možda i jeste u pet deka ali u svakoj ima dobrih ljudi mi kao obični građani kao ljudi, kao odgovorni prema djecci svojoj trebamo naći te dobre a sve loše trebamo ... ..... označiti kao pogan !
Po toj logici mozemo glasati za svaku stranku i onda vrsiti progon ''nepodobnog'' kadra.
uvjek dobar gost wrote:Ukoliko su svi isti hajmo brate onda jer u roku dvije godine ako sve ostane ovako neće biti za rad čega ostajati... ni ljudi ni prirode ni građevina ni kuveta... neče biti ničega !
Hajde ti meni objasni koja je razlika izmedju mrske nacionalisticke vladajuce kamarile i ''gradjanske'' opozicije? Koliko ja znam obje frakcije su jake na prosipanju suplje na papiru.

Dok se neko ne dokaze nece dobiti moj glas. Pogotovo ova lakrdija sa Bexmenom.

Sve ovo što si naveo demantuje načelnik Tuzle.. on je pokazatelj kako se može, a da se ne može pokazuju recimo načelnici sarajevskih opština Novi Grad i Centar koji su isti kao i oni iz meni mrske nacionalističke bratije... i sve dok se ne bude vidjela razlika na taj način mi smo donji. Ovdje mislim na sljedeće.. recimo kada prosiječan birač bude prelazio liniju razgraničenja opštine koja ima načelnika koji je recimo iz neke od opozicionih stranaka.... ta se linija treba jasno vidjeti oko nas, treba se viddjeti da je čišće, da nema toliko divlje gradnje, da inspekcije rade svoj posao, da građani imaju slobodu kretanja, da imaju pravo na zdravlje i tako dalje... tek onda ću ja reći da mi imamo opoziciju koja radi !
respo

#191 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by respo »

shin wrote:
respo wrote:sada zvanje gradonacelnik nema nikakvog smisla u sarajevu kad grad kao grad ne postoji

Proslog su ocjenivali, sto da ne i ovog?
i ovog ocjenjuju
govorim licno za sebe nijednog gradonacelnika od rata do ovdje ne smatram da nesto znaci za grad

tek kad bude definisan grad onda ce gradonacelnik imati smisla
sarajevo63

#192 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by sarajevo63 »

:x
i prethodni mandatar/ka je bio/la =.
kosmos

#193 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by kosmos »

alija gradonacelnice, spasavaj kao znas i umijes TVSA. eno pricaju da su bez novaca. postavi drugo rukovodstvo tamo, ionako nemaju programa nego samo produciraju izdajnike velikosrpskoj politici podobne bosnjacke politicare. nikad nisu rekli da smo rat izgubili, da je genocid bio uzalud,........
alija spasavaj TV
KatarinaKosaca

#194 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by KatarinaKosaca »

kosmos wrote:alija gradonacelnice, spasavaj kao znas i umijes TVSA. eno pricaju da su bez novaca. postavi drugo rukovodstvo tamo, ionako nemaju programa nego samo produciraju izdajnike velikosrpskoj politici podobne bosnjacke politicare. nikad nisu rekli da smo rat izgubili, da je genocid bio uzalud,........
alija spasavaj TV
Ovo podvučeno si pročitao u Politici dok si sjedio u dijaspori ili šta već :shock: :?
kosmos

#195 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by kosmos »

KatarinaKosaca wrote:
kosmos wrote:alija gradonacelnice, spasavaj kao znas i umijes TVSA. eno pricaju da su bez novaca. postavi drugo rukovodstvo tamo, ionako nemaju programa nego samo produciraju izdajnike velikosrpskoj politici podobne bosnjacke politicare. nikad nisu rekli da smo rat izgubili, da je genocid bio uzalud,........
alija spasavaj TV
Ovo podvučeno si pročitao u Politici dok si sjedio u dijaspori ili šta već :shock: :?
ja nisam alije i. niti harisova porodica pa da sam iz dezerterskog, ratno profiterskog miljea
Neelix

#196 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Neelix »

eno kazni CIK onog ivanisevica sto je svojoj vlastitoj firmi namjestao poslove :lol: majko, koji shljam je sdp gurnuo u Grad :roll:
KatarinaKosaca

#197 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by KatarinaKosaca »

Neelix wrote:eno kazni CIK onog ivanisevica sto je svojoj vlastitoj firmi namjestao poslove :lol: majko, koji shljam je sdp gurnuo u Grad :roll:
Interesantno da je ovo kadar neke druge stranke u istom slučaju bismo do sada na ovom podforumu ili podforumu politika imali najmenje 5 tema sa 500 pionira koji zajapurenog pera i veselog pogleda pišu o nepravdi i nepoštenju. Radeći se o SDP kadru nema niti jednog od dežurnih pionira. Kako mrzim dvostruke standarde i kako je to jadna ljudska osobina. Ako je moj, neka me i pljačka, neka malo ukrade :-? :run:
kosmos

#198 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by kosmos »

Neelix wrote:eno kazni CIK onog ivanisevica sto je svojoj vlastitoj firmi namjestao poslove :lol: majko, koji shljam je sdp gurnuo u Grad :roll:
i ono uredljivo ruglo od spomenika poginuloj djeci sarajeva , koji se nalazi u velikom parku, je djelo sdp-a uz dezertera "umjetnika". kada smo svi ocekival da ga sklone, gradonacelnik ga je otvorio. ipak da budem jasan tu podvalu sa spomenikom je smislo i izveo sdp, a semiha, koja nije ni za sta, jje nasjela na tu podvalu
ins

#199 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by ins »

Ne znam za vas, ali od kada je dosao perspektivni gradonacelnik, meni se sarajevo preporodilo! Evo, cak su nam i ulice sire nego ranije! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A Ivanisevic, nista novo, smrad bio uvijek i smrad ostao...
Control panel

#200 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Control panel »

kosmos wrote:
i ono uredljivo ruglo od spomenika poginuloj djeci sarajeva , koji se nalazi u velikom parku, je djelo sdp-a uz dezertera "umjetnika". kada smo svi ocekival da ga sklone, gradonacelnik ga je otvorio. ipak da budem jasan tu podvalu sa spomenikom je smislo i izveo sdp, a semiha, koja nije ni za sta, jje nasjela na tu podvalu
jadna ona bas mi je zao.
Post Reply