Cars & Coffee

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

German Diesel Executive

Audi
117
33%
Bmw
115
33%
Mercedes-Benz
119
34%

Total votes: 351

muz66

#176 Re: Cars & Coffee

Post by muz66 »

ljubav_aha wrote:
muz66 wrote:
Hook wrote:od pocetka ove teme pregledo sam detaljno sve i ovom jeep comanderu ne moze nijedno auto prismrdit! naravno da nisam vozio, al gledajte bolan, moc, dizajn... jebo sve audije i vw-e redom :D
:shock:
wooooooow, odoh onda kupiti Hummera, tako je velik i kockast, mora da je mocan i kvalitetan :lol:
Commander vs G-klasa recimo...hm...ili Discovery...ima li potrebe da pisem sve stavke po kojima su Svabo i Englez bolji?

Hummer jeste mocan :mrgreen: vozio bi ti njega da mozes,hajd' priznaj :)

svi ovdje pisu,kritkuju,analiziraju,ne bi provazli vise od pola postavljenih modela,ma koga vi lazete ,uf :dance:

ALFA ROMEO JA NAJ-MOCNIJI ;-) crveni obavezno :-D
Hummer je mocan djecacima od 10 godina i pokusajima djevojaka kojima momak ima malu cunu pa se onda tjese velikim autom. Hummer, Escalade, Navigator...povracotine koje bih zabranio da se prodaju u Evropi jer su opasnost na cesti :D Istreses za Hummera 170 000 KM, tocis ga 35-40 litara na sto km i ne mozes brze od 160 km/h, od semafora do semafora ti treba godina, cim sidje sa asfalta mozes samo plakati nad njim...besmisleno auto totalno ;-) Kurciona, sto bi bas narod rekao. A vjeruj da ga ne bih kupio sve i da imam tolike pare, uzeo bih Range Rovera ili G-klasu i bio gospodin, a ne papak sa dna kace :D
Qler

#177 Re: Cars & Coffee

Post by Qler »

hummer h2 mojoj fieti 1.25 :D ne moze nista od semafora do semafora :D tuga plac i jad :D
muz66

#178 Re: Cars & Coffee

Post by muz66 »

Qler wrote:hummer h2 mojoj fieti 1.25 :D ne moze nista od semafora do semafora :D tuga plac i jad :D
O tome ti pricam :lol: Ne dao Bog da stane pored kakve Civic 1.5 :oops: Toliku lovu istreses za auto koje nije sportas, nije terenac, nije lijepo...fula jedna velika :D
olensoner

#179 Re: Cars & Coffee

Post by olensoner »

ne razumijem kako nekome Hummer moze biti dobar, osim kao sto je muz66 rekao desetogodisnjim djecacima, nafuranim seljacicima, rednecima :mrgreen: i yo yo reperima, toliko bespotrebnog zeljeza vuci na autu, mislim... trebaju njima cige iz butmira u fabriku hummera doci na reviziju, pa bi vidili kako bi srezali troskove :D
mišmaš

#180 Re: Cars & Coffee

Post by mišmaš »

muz66 wrote:
mišmaš wrote:
citroen wrote:ne znam tacno mismas da li se ugradjivao u to godiste cherokia,ali znam da dugo godina jeep saradjuje s tom kompanijom,stari cheroki je imao njihov 2.5TD na pocetku devedestih,Grand cheroki prve generacije sigurno,za drugu nisam siguran,chrysler voyager itd. :thumbup:
ovaj grand cherokee od 2003 do 2005 u dizel verziji ima motor 2.7 CRD, i rekose mi da je to mercedesov motor, a da su se ovi dizeli pravili u austriji, koliko je tu istine?

ja sam par puta vozio (i dan danas cesto sam u njemu :-D) takav ali sa benzinskim 4.7 V8 motorom i mogu samo reci da jede asfalt, zemlju, blato, snijeg, sta god treba ;) Jest da malo vise trosi ali jbg zato nema da ne moze :D
Opet lupas. Poredis X5 sa cestovnim gumama i Wranglera koji je napravljen samo za lose terene. Hajde budi laf onda pa uporedi Defendera, G-klasu kratku ili sl sa Wranglerom....sto sve gorske sluzbe, hitne, murije, vatrogasci imaju Defendera za lose terene i zimu a ne Wranglera? :D Plus alu-karoserija koja nikad ne hrdja :D
ne poredim ta dva, poredio sam njemacke terence sa novijim jeep grand cherokeejem, a na ovo sam slucajno naletio, ono nebitno je li tu wrangelr ili bilo koji, nego pokazujem moc tog BMWa na malo prasine...

EDIT: hummer h1 ne moze nista kad izadje sa ceste? nemoj da se mucim i trazim klipove i slike, i zasto bi americka vojska njih koristila ako ne mogu nista na off roadu? neko ovdje rece po vojsci se moze mjeriti i auto industrija sa cim se otprilike mogu slozit :D i sta ako ne moze vise od 160 ici, jesu li ovi sa pogonom na sva 4 pravljeni da se utrkuju ili da "uspjesno prevoze ljude i robu iz tacke A u tacku B po razlicitim vremenskim i cestovnim uslovima"? nijemci ocito prave te nove "terence" za utrkivanja koji su cim zahvate snijega ili prasine hendikepirani... i ja bih rado navigatora ili escaladea zamijenio za neku "ofucanu" Q7-icu, X5icu ili narodnog Touarega
muz66

#181 Re: Cars & Coffee

Post by muz66 »

Za H1 samo rijeci hvale, medjutim to auto se vise ne proizvodi i bilo je vojno pa tek onda civilno vozilo. Nije svejedno da li je X5 protiv Wranglera ili nekod drugog. Evo recimo ja ne volim BMW, ne volim Mercedes, ali sto amerikance ne volim(osim par izuzetaka) to je cudo. Ako hoces pravu komparaciju mogucnosti onda stavi Explorera ili Grand Cherokee protiv ML, Q7 ili Rangea, a Wranglera protiv Defendera i G-klase, Mustanga protiv CLK i sl. Jednostavno, americka auta su pravljena da traju par godina i smatraju se totalno potrosnom robom, cim napuni 10 godina bacaj i daj novo. Zato im auta i kostaju 20 000 dolara, dok u Evropi za te pare ne mozes kupiti ni pristojan kompakt. Ali, kako stara narodna kaze-koliko para toliko muzike
Bullet Tooth Tony

#182 Re: Cars & Coffee

Post by Bullet Tooth Tony »

da vidim misljenje :D :D tu su negdje po konjazi,pustite mi se vise amerikanaca

Mercedes CLK63 AMG Black Series vs Porsche 911 997 GT2

Image

Image

Image

Image
mišmaš

#183 Re: Cars & Coffee

Post by mišmaš »

h1 se proizvodio do 2006, i apsoultno nema konkurenta u off road voznji, to je cinjenica... i h2 je jako mocan takodje, ali ko bi se vise usudio sa takvim vozilom otici u blato i slicno...

a naravno da nije svejedno je li x5 protiv wranglera i to, ali nisam ovdje postavio to kao "natjecanje" ili neku usporedbu wranglera i bmwa nego jednostavno da vidimo koliko je bmw mocan na terenu (jer ipak je to kao neko i terensko vozilo)...

EDIT: a od ovih gore mercedes definitivno, porsche mi je nekako :|
olensoner

#184 Re: Cars & Coffee

Post by olensoner »

joj babicu, kad vidim ovaj CLK AMG i GT2 dodje mi da opljackam prvu banku, cista perverzija :thumbup:
Last edited by olensoner on 02/07/2009 12:10, edited 1 time in total.
muz66

#185 Re: Cars & Coffee

Post by muz66 »

Mecka. Ubica djecijeg lica :D
mišmaš

#186 Re: Cars & Coffee

Post by mišmaš »

ne svidjaju mi se ovi klasicni wanna be sportasi i zajebane face (znam, do mene je jer ne odgovaraju mi i sta cu :D), mercedes ima sportski duh tu, ali ipak elegantnu liniju... limuzina ba ;)
olensoner

#187 Re: Cars & Coffee

Post by olensoner »

wanna be sportasi :?
mišmaš

#188 Re: Cars & Coffee

Post by mišmaš »

pardon, sportaši
jefferson

#189 Re: Cars & Coffee

Post by jefferson »

muz66 wrote:Za H1 samo rijeci hvale, medjutim to auto se vise ne proizvodi i bilo je vojno pa tek onda civilno vozilo. Nije svejedno da li je X5 protiv Wranglera ili nekod drugog. Evo recimo ja ne volim BMW, ne volim Mercedes, ali sto amerikance ne volim(osim par izuzetaka) to je cudo. Ako hoces pravu komparaciju mogucnosti onda stavi Explorera ili Grand Cherokee protiv ML, Q7 ili Rangea, a Wranglera protiv Defendera i G-klase, Mustanga protiv CLK i sl. Jednostavno, americka auta su pravljena da traju par godina i smatraju se totalno potrosnom robom, cim napuni 10 godina bacaj i daj novo. Zato im auta i kostaju 20 000 dolara, dok u Evropi za te pare ne mozes kupiti ni pristojan kompakt. Ali, kako stara narodna kaze-koliko para toliko muzike
Jesil siguran da mogu trajati 10g?
Zbog prirode posla puno rentam velika SUV vozila, onaj Commander je nesto najgore sto sam imao priliku voziti! Po terenu OK, ali veci poduhvat je zakociti sa 100 km/h po mokrom nego preci preko planine s time "vozilom," ustvari, toliko su kocnice ocajne da je pitanje hocel doci u jednom komadu od polazne tacke do tog terena na kojem je dobar!
Rz88

#190 Re: Cars & Coffee

Post by Rz88 »

Mercedes slr forever =)

Toyota supra too.
Šeha

#191 Re: Cars & Coffee

Post by Šeha »

Evo mog izbora iz Executive serije (kad smo vec sklonili ogranicenje na njemacke dizele):

Image

Image
emko1234

#192 Re: Cars & Coffee

Post by emko1234 »

joj beže,dobro si ih iskopo..strasni su i jedan i drugi..mada ak vec moram birat radije bi gt2..on bas ima ubilacke gene..clk je strasan al eto nekim slucajem imam test tog auta na laptopu ovdje,koji je napravio top gear..nije mi sad nesto pretjerano dobar..porsche mi je ovdje nekako na domacem terenu..a gt2 pogotovo..strasan auto..
ljubav_aha

#193 Re: Cars & Coffee

Post by ljubav_aha »

muz66 wrote:Za H1 samo rijeci hvale, medjutim to auto se vise ne proizvodi i bilo je vojno pa tek onda civilno vozilo. Nije svejedno da li je X5 protiv Wranglera ili nekod drugog. Evo recimo ja ne volim BMW, ne volim Mercedes, ali sto amerikance ne volim(osim par izuzetaka) to je cudo. Ako hoces pravu komparaciju mogucnosti onda stavi Explorera ili Grand Cherokee protiv ML, Q7 ili Rangea, a Wranglera protiv Defendera i G-klase, Mustanga protiv CLK i sl. Jednostavno, americka auta su pravljena da traju par godina i smatraju se totalno potrosnom robom, cim napuni 10 godina bacaj i daj novo. Zato im auta i kostaju 20 000 dolara, dok u Evropi za te pare ne mozes kupiti ni pristojan kompakt. Ali, kako stara narodna kaze-koliko para toliko muzike
u redu ,znaci H1 nije los ;-) ako su vec losi H2 i H3 :)

vozila sam jednom forda tuarusa,preko 200,000 milja,star 10 godina,odrzavan kako beba,sto znaci,odrzavanje auta je vazno,ali naravno ,vecina americkih auta su smece,to je tacno,ali jos nisma vijdela ni lijep SUV is evroskih auto-kuca,a lexus je kopija mercedesa
anonimni clan

#194 Re: Cars & Coffee

Post by anonimni clan »

muz66 wrote:@Anonimni

spominjem ja Otočane :D C-XF je odavno prestao biti koncept i prodaje se kao XF, to znas sigurno. Jos ako ima carobno slovo R poslije ovog XF...uh :mrgreen:
DBS je jedan od boljih GT automobila danasnjice po svim parametrima, eh sad mozda nekome ne lezi Astonov dizajn i voli puno agresivnije ili napadnije automobile...sve je stvar ukusa. Neko bi npr ruku dao za SL mercedesa, a ja ga, vjeruj mi, ne bih pogledao pored jednog V8 Vantage ili cak TVR :D
Ma ja gledam ove SL-ove svaki dan pa su mi pravo da ti kazem pomalo dojadili......
Neki dan sam gledao ovog XF-a vozi ga neki fini ciko pa mi ga je na upit malo pokazao,ono s ponosom.......ma pravo dobar.
Aston Martin kao marka je moja stara boljka i ako bude kakvih blesavih para.........jedan je moj.
Mozda i za koju godinu kupim neki .......prema mogucnostima. Trenutno imam neke druge prioritete u zivotu ali kad tad .....provozat cu ga.
citroen

#195 Re: Cars & Coffee

Post by citroen »

GT2 moj izbor,pravi sportista :bih:
Bullet Tooth Tony

#196 Re: Cars & Coffee

Post by Bullet Tooth Tony »

da zakuhamo malo :run: :run:

VolksWagen Passat CC VR6 Sport VS Honda Accord Coupe EX-L V6

VolksWagen Passat CC VR6 Sport
Engine: 3.6L TFSI VR6
Power: 280bhp
Torque: 265lb-ft
Price: $38,300
Weight: 1,530Kg
Accel.: 6.6s
Top Speed: 210Kmh (130mph)

Image

Image

Honda Accord Coupe EX-L V6
Engine: 3.5L V6
Power: 271bhp
Torque: 254lb-ft
Price: $28,955
Weight: 1551Kg
Accel.: 5.9s
Top Speed: 217Kmh (135mph)

Image

Image
muz66

#197 Re: Cars & Coffee

Post by muz66 »

Je li ovo neka zafrkancija, top speed 210 i 217 km/h? :shock:

Accord, zaljubio sam se u onu plavu sa Kovačića...
mišmaš

#198 Re: Cars & Coffee

Post by mišmaš »

naprijed mi je passat sasvim ok, nazad pravo los... honda prilicno lijepa, al po dosadasnjem iskustvu pretpostavljam da je honda mnoooogo bolja u voznji
Šeha

#199 Re: Cars & Coffee

Post by Šeha »

Unutrasnjost je bolja kod Passata. Hondu sam vozio i jako je fina. Passata nisam jos.

Ovo je dosad najbolji duel... Pravo tesko izabrati. Ja bih u evropi izabrao Hondu ali ovdje nisam siguran. Ima ih puno na cesti dok Passat izgleda kao rjedje, skuplje auto.
olensoner

#200 Re: Cars & Coffee

Post by olensoner »

jeli ovo neka blokada na top speed-u ili sta?
moj dizelas od 140KS i 1800Kg ima isti top speed kao i ovaj passat :-?
Post Reply