Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
and

#176 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by and »

kone wrote:
and wrote:
kone wrote:Sve je to uredu,cardsharing moras biti konektovan na net(znaci kablovi itd),bez cardsharinga(cekas da ti salju kodove),a ova je kultura ziva.A ako nije jeftinije,nije ni skuplje.Znaci da ponovim,kultura ziva...
to je samo mrvica onoga što za iste pare gledaš na cs,i bacanje para
I to je tacno :) ,ali zar treba jos kanala pored one hrpe kanala koju ovi nude.Valja to sve pregledati.Treba imati dovoljno vremena za sve to.Koliko sam vidio,oni u ovim paketima nude minimalno 50 kanala +200 ostalih koje mozes memorisati.Znaci minimalno 250 kanala.Samo da sjednes i vrtis sve kanale,treba ti sat vremena da ih sve okrenes......Ali eto,svako zna svoje,jel :wink:
ovdje imaš pink paket koji oni naplaćuju 200 eura,hrt,hayat,digi+sve što ima na satelitu.svak zna svoje,ali ja bih prije uzeo cs,pogotovo što ove kanale rijetko gledam.
Globus

#177 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

kone wrote:
and wrote:
kone wrote:Sve je to uredu,cardsharing moras biti konektovan na net(znaci kablovi itd),bez cardsharinga(cekas da ti salju kodove),a ova je kultura ziva.A ako nije jeftinije,nije ni skuplje.Znaci da ponovim,kultura ziva...
to je samo mrvica onoga što za iste pare gledaš na cs,i bacanje para
I to je tacno :) ,ali zar treba jos kanala pored one hrpe kanala koju ovi nude.Valja to sve pregledati.Treba imati dovoljno vremena za sve to.Koliko sam vidio,oni u ovim paketima nude minimalno 50 kanala +200 ostalih koje mozes memorisati.Znaci minimalno 250 kanala.Samo da sjednes i vrtis sve kanale,treba ti sat vremena da ih sve okrenes......Ali eto,svako zna svoje,jel :wink:
Sve je to ok .. Ali zasto za iste pare imati manje nego vise .. ? I vjeruj kad prikljucis ako prikljucis total tv vidjet ces kad ti se izbor bude sveo na 10.ak programa i to ako volis sport .. pa neka tekma a nema je ..a znas da za iste pare mozes i tu tekmu gledat ..
karanana

#178 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by karanana »

totaltv je definitivno najbolja legalna opcija ako usporedimo ove kablovske i iptv ponude. i drago mi je da ulijecu na trziste i da su agresivniji i sto se reklamiranja tice. ali i ja mislim da je cs puno puno bolji, jedino sto iziskuje malo vecu pocetnu investiciju.
jedna od negativnih stvari totaltv-a je da total tv nema bht (i nije neka steta, ali je ipak nasa) i cini mi se da nema hrt-ove i novu.
kone

#179 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by kone »

karanana wrote:totaltv je definitivno najbolja legalna opcija ako usporedimo ove kablovske i iptv ponude. i drago mi je da ulijecu na trziste i da su agresivniji i sto se reklamiranja tice. ali i ja mislim da je cs puno puno bolji, jedino sto iziskuje malo vecu pocetnu investiciju.
jedna od negativnih stvari totaltv-a je da total tv nema bht (i nije neka steta, ali je ipak nasa) i cini mi se da nema hrt-ove i novu.
Ima BHT,ali mislim da nema hrt-ova i nove...
Zbog ovog najvis ei zelim preci na totaltv,jer su legalni kao i kablovski operateri,nude puno puno vise od njih,a skuplji su za samo par maraka...
zlatan01

#180 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by zlatan01 »

Kakva je mogucnost koristiti ovu opciju u Svedskoj?
and

#181 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by and »

zlatan01 wrote:Kakva je mogucnost koristiti ovu opciju u Svedskoj?
koju?
Rottweiler

#182 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Po pitanju legalne pretplate je Total TV definitivno najbolji paket, ko ima mogucnost da mu ga neko kupi u Srbiji, jos je bolje jer imaju bolju ponudu kanala. Ali opet po mome misljenju je CS bolja opcija, ja je koristim vec 6 godina i nisam se nikada ni jednog trena pokajao.
dm800 original i clone i nemaju bas neku pretjeranu razliku, opticki su potpuno isti, clone ima ugradjen ventilator koji ga hladi, to originalu moras sam da ugradis, jer se box na HD kanalima uzasno grije. Titlovi rade na oba boxa. Za obicnog "gledatelja" je bolje kupiti kineza jer je jeftiniji, i nema potrebe za ubacivanje bilo kakvih image-a. Ja na jednom svom boxu imam image koji je star 2 godine i po pitanju gledanja sve radfi isto kao i na novom image. Brzina zapinga nije ista, rijec je o milisekundama. Sa razvojom novijih imagea dolaze i novi plugini, koje obicni user i netreba.
Original pak uvijek ostaje original. Ja imam oba pa mogu da ih usporedjujem

lp
zlatan01

#183 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by zlatan01 »

and wrote:
zlatan01 wrote:Kakva je mogucnost koristiti ovu opciju u Svedskoj?
koju?
Aha...mislio sam na dreambox i kanale sa podrucja ExYu. Nisam procitao sve postove ali cini se da ima samo mogucnost cardshearing? ili ima jos nesto?
Rottweiler

#184 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Naravno d aiams mogucnost pratiti, nije bitno u kojoj si drzavi, bitno je da imas satelitsku, dreambox, internet i onda mozes da uplovis u svijet ilegalizma :D
Doda37

#185 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Doda37 »

kone wrote:
karanana wrote:totaltv je definitivno najbolja legalna opcija ako usporedimo ove kablovske i iptv ponude. i drago mi je da ulijecu na trziste i da su agresivniji i sto se reklamiranja tice. ali i ja mislim da je cs puno puno bolji, jedino sto iziskuje malo vecu pocetnu investiciju.
Ima BHT,ali mislim da nema hrt-ova i nove...
Zbog ovog najvis ei zelim preci na totaltv,jer su legalni kao i kablovski operateri,nude puno puno vise od njih,a skuplji su za samo par maraka...
Nema BHT, vjerojatno si mislio na FTV
zlatan01

#186 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by zlatan01 »

Rottweiler wrote:Naravno d aiams mogucnost pratiti, nije bitno u kojoj si drzavi, bitno je da imas satelitsku, dreambox, internet i onda mozes da uplovis u svijet ilegalizma :D
Kakva satelitska treba? Ja sam u Svedskoj gdje je ugao vjerovatno veci i trebam mozda vecu parabolu? Na kojim su satelitima nasi programi? Vjerovatno trebam 3-4 glave da pratim i nase i ove ovdje domace kanale? Dreambox koji? Internet naravno nije problem. I kome da se onda na kraju obratim?
Rottweiler

#187 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

zlatan01 wrote:
Rottweiler wrote:Naravno d aiams mogucnost pratiti, nije bitno u kojoj si drzavi, bitno je da imas satelitsku, dreambox, internet i onda mozes da uplovis u svijet ilegalizma :D
Kakva satelitska treba? Ja sam u Svedskoj gdje je ugao vjerovatno veci i trebam mozda vecu parabolu? Na kojim su satelitima nasi programi? Vjerovatno trebam 3-4 glave da pratim i nase i ove ovdje domace kanale? Dreambox koji? Internet naravno nije problem. I kome da se onda na kraju obratim?
Moj savjet je da kupis Gibertini 125, gibertini multiholder za 4 LNB-a, i 4 Alps-ova LNB. Ili pak, ako ces samo na jedan TV ici onda kupi ovu antenu i motor.
Nasi kanali se svi nalaze na 16e (Eutelsat W2) imas i na Hotbirdu nesto malo, HRT, RTS...
Sto se tice dreamboxa tu imas razlicitih modela, najjeftiniji je dm500 (original nepostoji) koji kosta nekih stotinjak europejaca. Zatim imas dm600 (puno je kineza, ali originali su takodjer tu) u njega imas mogucnost ugraditi harddisk. Zatim idu starija braca dm7020 i dm7025. Eh sad ako hoces da uzivas u HD kanalima, onda ces naravno kupiti dm800 ili dm8000, prvi kosta izmedju 250€ (kinez) i 400€(original), a ovaj drugi 1000€.
Pa ti sad izvoli biraj sta zelis da imas.

lp
ODVRATAN_i_GADAN

#188 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Moze li kako bez ovog bold-iranog???? :? :?
karanana

#189 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by karanana »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:
jeli se zezas ili je to stvarno problem jer ne dozvoljavaju tanjire na zgradama tamo gdje si ti?
ODVRATAN_i_GADAN

#190 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

karanana wrote:
ODVRATAN_i_GADAN wrote:
jeli se zezas ili je to stvarno problem jer ne dozvoljavaju tanjire na zgradama tamo gdje si ti?
Ne zezam se jer su zabranjeni tanjiri na zgradi gdje zivim (malo mjesto izmedju St. Gallena i Züricha) tj. moze na balkon ali maksimalno do gornje granice ograde! Elem, imam digitalnu televiziju preko telefonskog kabla (valjda preko interneta tacno) pa me interesuje mogu li ja sebi na takvu "infrastrukturu" nakaciti recimo DBox!?
zlatan01

#191 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by zlatan01 »

Rottweiler wrote:
zlatan01 wrote:
Moj savjet je da kupis Gibertini 125, gibertini multiholder za 4 LNB-a, i 4 Alps-ova LNB. Ili pak, ako ces samo na jedan TV ici onda kupi ovu antenu i motor.
Nasi kanali se svi nalaze na 16e (Eutelsat W2) imas i na Hotbirdu nesto malo, HRT, RTS...
Sto se tice dreamboxa tu imas razlicitih modela, najjeftiniji je dm500 (original nepostoji) koji kosta nekih stotinjak europejaca. Zatim imas dm600 (puno je kineza, ali originali su takodjer tu) u njega imas mogucnost ugraditi harddisk. Zatim idu starija braca dm7020 i dm7025. Eh sad ako hoces da uzivas u HD kanalima, onda ces naravno kupiti dm800 ili dm8000, prvi kosta izmedju 250€ (kinez) i 400€(original), a ovaj drugi 1000€.
Pa ti sad izvoli biraj sta zelis da imas.

lp
Hvala.
Meni trebaju 2 sto jednostavnija boxa za djecije sobe i jedan HD za dnevni boravak. Ovdje DM 800 kosta oko 430 eura dok se moze naci i DM100 za 150 eura ali je sve jeftinije ako se naruci iz Njemacke. Skandinavski sateliti su Sirius i Thor a ako hocu i nase kanale onda moram imati jos Eutelsat i Hotbird, jel' tako?
Jos samo da pitam ko moze srediti cardshearing?
Rottweiler

#192 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

imas ba i u swe jeftinije tih boxova, samo nisi naso pravu adresu, znam ja u swe tipa koji na crno prodaje te boxove.
dm100 je bezze box i moze biti samo client cccam-u, za djecije sobe bih ti ja preporucio dm500, a u dnevnu dm800. za CS nemoras nikog traziti, kupi neku original kartu i sharaj sa ljudima, jest da je to onda malo peglanja, moras poznavati materiju da sve to poslozis, trebace ti neko izvjesno vrijeme da pronadjes sve karte koje ti trebaju u CS-u. Druga, dosta jednostavnija opcija je da nadjes pay server, tj. da nekom placas za CS i tvoje je onda samo da uzmes daljinski u ruku i da saltas, "servera" imas sijaset po netu, vidim i u BiH po oglasima 2000 kanala za samo 100€ :D :D :D, za dobar i kvalitetan server ( tipovi koji imaju u localu sve glavne karte i gledas ih sa hop1, tj. direktno iz prve ruke) moras da riknes 200-300e godisnje.
Ali ponavljam, najbolje biti sam svoj gazda pa sve sam sebi napraviti i nikom nista neplacati, jest peglanje, ali vrijedi

lp
zlatan01

#193 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by zlatan01 »

Rottweiler wrote:imas ba i u swe jeftinije tih boxova, samo nisi naso pravu adresu, znam ja u swe tipa koji na crno prodaje te boxove.
dm100 je bezze box i moze biti samo client cccam-u, za djecije sobe bih ti ja preporucio dm500, a u dnevnu dm800. za CS nemoras nikog traziti, kupi neku original kartu i sharaj sa ljudima, jest da je to onda malo peglanja, moras poznavati materiju da sve to poslozis, trebace ti neko izvjesno vrijeme da pronadjes sve karte koje ti trebaju u CS-u. Druga, dosta jednostavnija opcija je da nadjes pay server, tj. da nekom placas za CS i tvoje je onda samo da uzmes daljinski u ruku i da saltas, "servera" imas sijaset po netu, vidim i u BiH po oglasima 2000 kanala za samo 100€ :D :D :D, za dobar i kvalitetan server ( tipovi koji imaju u localu sve glavne karte i gledas ih sa hop1, tj. direktno iz prve ruke) moras da riknes 200-300e godisnje.
Ali ponavljam, najbolje biti sam svoj gazda pa sve sam sebi napraviti i nikom nista neplacati, jest peglanje, ali vrijedi

lp
100 eura je cijena za godinu?
Ovaj box dm 100 bi u stvari sluzio djeci da gledaju ogranicen broj kanala (disney, cartoon i sl.) a rizik od ostecenja je veliki pa sam kontao ako je jedina funkcija puko gledanje 10-tak kanala dm 100 moze posluziti. Ako imas nekog ko radi ovdje sa time posalji adresu na pm. Hvala za pomoc.
Edinz

#194 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Edinz »

Ima li iko iskustva ili informacija o azbox elite ili premimum HD.
Hasharijast

#195 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Hasharijast »

Rottweiler wrote:Po pitanju legalne pretplate je Total TV definitivno najbolji paket, ko ima mogucnost da mu ga neko kupi u Srbiji, jos je bolje jer imaju bolju ponudu kanala. Ali opet po mome misljenju je CS bolja opcija, ja je koristim vec 6 godina i nisam se nikada ni jednog trena pokajao.
dm800 original i clone i nemaju bas neku pretjeranu razliku, opticki su potpuno isti, clone ima ugradjen ventilator koji ga hladi, to originalu moras sam da ugradis, jer se box na HD kanalima uzasno grije. Titlovi rade na oba boxa. Za obicnog "gledatelja" je bolje kupiti kineza jer je jeftiniji, i nema potrebe za ubacivanje bilo kakvih image-a. Ja na jednom svom boxu imam image koji je star 2 godine i po pitanju gledanja sve radfi isto kao i na novom image. Brzina zapinga nije ista, rijec je o milisekundama. Sa razvojom novijih imagea dolaze i novi plugini, koje obicni user i netreba.

lp

Hvala puno na informaciji... Mislim da cu se odluciti za clone DM800 i 40" full HD TV i card sharing.
malizeleni

#196 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by malizeleni »

Ako neko ima informacija o kablovskom card sharingu u Svedskoj, nek mi posalje PM :)
Last edited by malizeleni on 14/01/2010 00:42, edited 1 time in total.
Rottweiler

#197 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

malizeleni wrote:Ako neko ima informacija o PVR card sharingu u Svedskoj, nek mi posalje PM :)
Kakve ima veze odakle dolazi CS, moze se nalaziti u Tadzekistanu, a ti u Zimbabvama i radice.

lp
Rottweiler

#198 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Hasharijast wrote:
Rottweiler wrote:Po pitanju legalne pretplate je Total TV definitivno najbolji paket, ko ima mogucnost da mu ga neko kupi u Srbiji, jos je bolje jer imaju bolju ponudu kanala. Ali opet po mome misljenju je CS bolja opcija, ja je koristim vec 6 godina i nisam se nikada ni jednog trena pokajao.

lp

Hvala puno na informaciji... Mislim da cu se odluciti za clone DM800 i 40" full HD TV i card sharing.
Neces se pokajati sekunde ;)
Rottweiler

#199 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Edinz wrote:Ima li iko iskustva ili informacija o azbox elite ili premimum HD.
Azbox je dosta solidan receiver, sa dosta softwerskih nedostataka, ako hoces satelitski receiver i da si miran onda kupis dreambox, nepostoji trenutno nista na trzistu sto mu moze biti ni priblizno konkurencija
malizeleni

#200 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by malizeleni »

Kontam na kablovsku, vidio sam kod frajera dreambox, vuche signal s kablovske na dreambox, mislim da je dm 600, i onda card share.

Da smijem postaviti satelitsku, davno bih to
Post Reply