johntra wrote:moj Havana, što su te se prihvatili ovi njemačkoljupci
samo kažem, ne treba biti ograničen prilikom kupovine auta i sve treba staviti na vagu...i opremu, cijenu, kvalitet i sve vozačke aspekte...o sigurnosti ne želim da govorim, jer su sva novija auta tu u pet deka, tako da je o tome stvarno bespredmetno raspravljati...ok, ako neko želi dati dvije do tri milje za nekog švabu, a da pritom misli da je riješio sve probleme i da ne mora uložiti marke ni u šta, osim u gorivo i registraciju, grdno se vara!!!!!!!!!!!
isto tako, može dati dvije do tri milje manje za francuza i italijana, te može kupiti grobe nezatrpani, ali pažljivim izborom, može sebi pronaći dobro auto i ovih marki...al, u džepu mu ostanu dvije ili tri milje....
KUPOVINA AUTA 12.000KM
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Majjah
#176 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#177 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Razmisli o Ladi.
- HAVANA
#178 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
arman1 wrote:Razmisli o Ladi.
I vjenčaj se sa njom.
Mojne zajebavat čovjeka.
-
ado-šampion
#179 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Nisam ja ovo rekaoVR6 wrote:2000 auta?! Po tome sto pises, svaki drugi dan mjenjas auto, a to mi je malo pretjerano...ado-šampion wrote:Za 13g kroz ruke mi je prošlo preko 2000!!! auta i skoro svakom znam boljku.
-
Marko99
-
sabanss
#181 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Ne govorim o redovnim servisima, najbolje da te upoznam sa vlasnicima (dvojicom, jedan bivsi) 407-ce koji ce ti reci ponesto o pouzdanosti i cijenama servisa. Meni je auto super, ja sam ga samo vozio - mane ne znam, drugi su ga servisirali.HAVANA wrote:![]()
Hajmo vako.Idem ja sa 407 na veliki servis a ti hajd sa passatom,koji bude skuplji taj plaća za obadva.
Napomena:orginalni dijelovi i oficijelni servis.![]()
Uzmimo 2006g 407 2,0hdi i passata 2006g 2,0 tdi kilometri 100 000km
Zupčasti remen,vodena pumpa,španeri,filteri(zračni,uljni,klima)disk pločice , stabilizatore .
Šta je skuplje?
Napiši mi te mane od 407 hdi a ja ću tebi od passata.
Ako je skuplje od peugeota imaš još 500km na kafu.
-
Lesli Eldridž
#182 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
A špo tvome mišljenju je VW najbolji.sirocco wrote:uglavnom
mlatimo praznu slamu , svako vozi ono sto misli da njemu najvise odgovara (po udobnostu , kvaliteu a bgm i cijeni)
ja sam se javio samo zbog leslija koji punta dize iznad svih auta ( brzi je od ferrarija , udobniji od s klase itd )
@lesli nista licno ,samo budimo realni
ne kazem ja da je vw Bog u autoindustriji , uvijek ima bolji , zavisno od ugla gledanja
-
Lesli Eldridž
#183 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Ako nisi nikad ni sjeo u to auto, a kamo li vozio i održavao, onda nisi relevantan...Klodovik wrote: Ma, nije moje mišljenje. Ja u životu nisam sjeo za volan nekog talijanskog automobila. A ima modela koje bih rado provozaoGovorim o tabeli koja je postavljena. Prema njoj je Lexus na vrhu, a Fiat na dnu.
- sirocco
#184 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Lesli Eldridž wrote:A špo tvome mišljenju je VW najbolji.sirocco wrote:uglavnom
mlatimo praznu slamu , svako vozi ono sto misli da njemu najvise odgovara (po udobnostu , kvaliteu a bgm i cijeni)
ja sam se javio samo zbog leslija koji punta dize iznad svih auta ( brzi je od ferrarija , udobniji od s klase itd )
ne kazem ja da je vw Bog u autoindustriji , uvijek ima bolji , zavisno od ugla gledanjaTo je samo tvoje mišljenje, a mnogi se ne slažu...
nisam ja rekao da je vw najbolji , ali za jednog fiata je izmislio auto industriju
-
Lesli Eldridž
#185 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
sirocco wrote:Lesli Eldridž wrote:A špo tvome mišljenju je VW najbolji.sirocco wrote:uglavnom
ne kazem ja da je vw Bog u autoindustriji , uvijek ima bolji , zavisno od ugla gledanjaTo je samo tvoje mišljenje, a mnogi se ne slažu...
nisam ja rekao da je vw najbolji , ali za jednog fiata je izmislio auto industriju
-
Majjah
#186 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Lesli Eldridž wrote:sirocco wrote:A špo tvome mišljenju je VW najbolji.Lesli Eldridž wrote:uglavnom
Pa ja, Hitler ga za fukaru izmislio, uzeo kariole, ugradio im motor i stavio volan
Ispravite me ako grijesim, ali vecinu tehnoloskih inovacija u autoindustriji je upravo patentirao FIAT, pocev od JTD motora koja kod fau weea ima oznaku tdi, od varijatora faze kojeg pa nadalje
-
Klodovik
#187 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELA TABELALesli Eldridž wrote:Ako nisi nikad ni sjeo u to auto, a kamo li vozio i održavao, onda nisi relevantan...Klodovik wrote: Ma, nije moje mišljenje. Ja u životu nisam sjeo za volan nekog talijanskog automobila. A ima modela koje bih rado provozaoGovorim o tabeli koja je postavljena. Prema njoj je Lexus na vrhu, a Fiat na dnu.
-
Lesli Eldridž
#188 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Koja ba tabela, ne lupaj...
- Neelix
#189 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
ne kontam ljude koji izdizu jednu, pljuju drugu marku. ovi svrsavaju na fiate, drugima jezik do poda cim vide znak vw, trecima leptirici u stomaku kad prodje renault...dajte ljudi
auta su, nisu zene 
cinjenica je da svaki proizvodjac ima dobrih i losih modela.
ne znam kako drugi, ali ja kad sam kupovao auto sa ogranicenim budzetom (9-10 milja), trazio sam najpovoljnije, najocuvanije, sa sto jeftinijim servisom i dostupnijim dijelovima, sa sto manjom potrosnjom i sto vise opreme, po mogucnosti da se ne krade. nije me uopste bilo briga koji je proizvodjac, na modele sam se donekle ogranicavao jer nisam htio nista veliko. na kraju je izbor pao na punta 03, ali je to mogao biti i polo, corsa ali i clio, kojeg imam obicaj ismijavati, no to mi ne bi smetalo nimalo da sam naletio na povoljan primjerak.
druga stvar je kad se ima dosta para pa se moze izvolijevati i traziti po ukusima....
ne znam kako drugi, ali ja kad sam kupovao auto sa ogranicenim budzetom (9-10 milja), trazio sam najpovoljnije, najocuvanije, sa sto jeftinijim servisom i dostupnijim dijelovima, sa sto manjom potrosnjom i sto vise opreme, po mogucnosti da se ne krade. nije me uopste bilo briga koji je proizvodjac, na modele sam se donekle ogranicavao jer nisam htio nista veliko. na kraju je izbor pao na punta 03, ali je to mogao biti i polo, corsa ali i clio, kojeg imam obicaj ismijavati, no to mi ne bi smetalo nimalo da sam naletio na povoljan primjerak.
druga stvar je kad se ima dosta para pa se moze izvolijevati i traziti po ukusima....
-
Lesli Eldridž
#190 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Fino si to napis'o, ali ima vazda dežurnih koji fale samo vau-vau, i ništa im ne valja. Auto treba da je očuvan, a svako neka bira marku i tip koji voli i koji mu je dostupan...Neelix wrote:ne kontam ljude koji izdizu jednu, pljuju drugu marku. ovi svrsavaju na fiate, drugima jezik do poda cim vide znak vw, trecima leptirici u stomaku kad prodje renault...dajte ljudiauta su, nisu zene
-
Klodovik
#191 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Evo ova. Corolla02 ju je (u šali) postavio da se ne bismo svađali.Lesli Eldridž wrote:Koja ba tabela, ne lupaj...

-
Lesli Eldridž
#192 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Jah i... Takve tabele ništa ne dokazuju... Za detalje o autima treba upitati vlasnike. Samo je to relevantno, a ne nešto što pišu priučeni novinarčići. Niti jedan auto se ne kvari. Ama baš nijedan, uz uslov da ima minimalnu brigu i održavanje. Po toj tabeli i nema nekih bitnih razlika.
Prosječna ocjena 8. Dovoljno za asistenta na svim fakultetima... 
-
Klodovik
#193 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Jah, nema ama baš nikakve razlike, a J.D. Power skuplja podatke preko Milana Tarotologa.Lesli Eldridž wrote:Jah i... Takve tabele ništa ne dokazuju... Za detalje o autima treba upitati vlasnike. Samo je to relevantno, a ne nešto što pišu priučeni novinarčići. Niti jedan auto se ne kvari. Ama baš nijedan, uz uslov da ima minimalnu brigu i održavanje. Po toj tabeli i nema nekih bitnih razlika.
-
Lesli Eldridž
#194 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Razlike su doista minimalne i potvrđuju moj stari zaključak da i nema razlika u kvaliteti vozila.
Zato auto treba birati prema što boljem omjeru cijena/opremljenost/očuvanost... Svejedno je koje je marke, neka svako bira prema sklonostima. 
-
Klodovik
#195 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Nema, nema nikakve razlike. Ti si shvatio samu srž automobilske industrije.Lesli Eldridž wrote:Razlike su doista minimalne i potvrđuju moj stari zaključak da i nema razlika u kvaliteti vozila.
- Gile Šampion
#196 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Ja koliko vidim ovde je Fiat na zadnjem mjestu...Lesli Eldridž wrote:Razlike su doista minimalne i potvrđuju moj stari zaključak da i nema razlika u kvaliteti vozila.
Eh sad pogledaj razliku izmedju prvoplasiranog,između prvih pet i tvoje SKULE -Fiata,pa ćeš vidjeti o kakvoj se razlici govori,i ustvari kakvo ti smeće od auta voziš i prosipaš nam demagogiju neku ovde o kvaliteti Italijana
-
ado-šampion
#197 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Ma dajte ba, nema razlike između Toyote i Fiata, nema al u qrcu. Prema istraživanjima Toyotini vozači uvijek bili najzadovoljniji svojom markom, uz BMW i Mercedes, čak i dok su im auta bila bezlična, pitam se zašto.
I ohladite malo, svaku temu userete s vašim preseravanjem.
Nego, Bobi na lock ovo.
Nego, Bobi na lock ovo.
-
Lesli Eldridž
#198 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Gile Šampion wrote:Ja koliko vidim ovde je Fiat na zadnjem mjestu...Lesli Eldridž wrote:Razlike su doista minimalne i potvrđuju moj stari zaključak da i nema razlika u kvaliteti vozila.![]()
![]()
Eh sad pogledaj razliku izmedju prvoplasiranog,između prvih pet i tvoje SKULE -Fiata,pa ćeš vidjeti o kakvoj se razlici govori,i ustvari kakvo ti smeće od auta voziš i prosipaš nam demagogiju neku ovde o kvaliteti Italijana![]()
-
Lesli Eldridž
#199 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
A svi ostali smo nezadovoljni.ado-šampion wrote:Ma dajte ba, nema razlike između Toyote i Fiata, nema al u qrcu. Prema istraživanjima Toyotini vozači uvijek bili najzadovoljniji svojom markom, uz BMW i Mercedes, čak i dok su im auta bila bezlična, pitam se zašto.![]()
Nego, Bobi na lock ovo.
Last edited by Lesli Eldridž on 23/06/2009 21:43, edited 1 time in total.
-
ado-šampion
#200 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Leslie kralju, vidim da ti sve treba crtat, radi se o tome da svaki ispitanik ocjeni koliko je zadovoljan svojom markom, od 1 do 10 i onda se uzima prosječna ocjena. Ako moram konkretno, Toyota je zadnjih 10 godina uvijek iznad 9,5, a Fiat je od 2000. do 2005. uvijek bio najlošiji, nikad preko 7,5.Lesli Eldridž wrote:A svi ostali smo nezadovoljni. Pa svako ostaje na marki sa kojom je zadovoljanado-šampion wrote:Ma dajte ba, nema razlike između Toyote i Fiata, nema al u qrcu. Prema istraživanjima Toyotini vozači uvijek bili najzadovoljniji svojom markom, uz BMW i Mercedes, čak i dok su im auta bila bezlična, pitam se zašto.![]()
Nego, Bobi na lock ovo.