U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Lesli Eldridž

#176 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by Lesli Eldridž »

Dobro, eto ubijte ga sad odmah...
Lesli Eldridž

#177 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by Lesli Eldridž »

zagazaga wrote:
btw. forum ga ne može ni linčevati ni osuditi...mogu ljudi iznijeti samo svoje mišljenje, a ti ovdje sprovodiš istragu i ubjeđuješ ljude u nešto o čemu veze nemaš
Uzmi pištolj pa ga ubij odmah... Ja pamtim sve ove izjave, pa ako se dokaže da je nevin k'o Hastor, onda ću da izvučem ovu temu i nakon 3 godine i pijem vam krv... :-)
TheMule

#178 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by TheMule »

Da pokusam sebe staviti u slicnu situaciju. Da je neka djevojcica u mojoj radnji i ja je greskom zatvorim, pa vidim da je tu, pa je pustim, ili jos gore, neki covjek koji ima nesto protiv mene nagovori djevojcicu da kaze to i to, samo da bi imo izgovor da dodje i prebije me, a onda mi se u sred dana pojavi neki Rambo kao ovi ocevi s ove teme da me ko fol namlate, ili bi ga sa zemljom sravnio, ili bi, ako je i taj naoruzan, izvuko prijatelja od 12mm i razbuco ga ko beba zvecku.

Postoji razlog za sud, pa ne mozes ti prebijati ljude na ulici samo zato sto je osumljicen za ovo ili ono. Postoji vrlo dobar razlog sto sud postoji, nije to ono nako, eto da bi rekli da smo moderni :roll: Zar vi ne razumijete posljedice izvrsenja kazne prije nego sto je osumljiceni dokazan krivim? Ne mogu da vjerujem da odrasli ljudi koji imaju dovoljno godina da budu ocevi to ne razumiju. Mislim, ako je ovo u redu, eto i ja cu sad poceti napadati ljude i govoriti da mi je neka djevojcica rekla da ju je taj zlostavljo.

Razumijem gnjev tog oca, zasto je uradio to sto je uradio, tesko je razmisljati u tim situatcijama, ali, ako nekog prebijes gotovo na smrt, kaznu moras platiti. Pa sta bi bilo da je taj obucar mlatno glavom o pod i pogino? A onda se uspostavilo da je bio nevin?

Isto tako, kao sto neko gore rece, prica mu je skroz sumljiva.
Hunkar

#179 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by Hunkar »

TheMule wrote:Da pokusam sebe staviti u slicnu situaciju. Da je neka djevojcica u mojoj radnji i ja je greskom zatvorim, pa vidim da je tu, pa je pustim, ili jos gore, neki covjek koji ima nesto protiv mene nagovori djevojcicu da kaze to i to, samo da bi imo izgovor da dodje i prebije me, a onda mi se u sred dana pojavi neki Rambo kao ovi ocevi s ove teme da me ko fol namlate, ili bi ga sa zemljom sravnio, ili bi, ako je i taj naoruzan, izvuko prijatelja od 12mm i razbuco ga ko beba zvecku.

Postoji razlog za sud, pa ne mozes ti prebijati ljude na ulici samo zato sto je osumljicen za ovo ili ono. Postoji vrlo dobar razlog sto sud postoji, nije to ono nako, eto da bi rekli da smo moderni :roll: Zar vi ne razumijete posljedice izvrsenja kazne prije nego sto je osumljiceni dokazan krivim? Ne mogu da vjerujem da odrasli ljudi koji imaju dovoljno godina da budu ocevi to ne razumiju. Mislim, ako je ovo u redu, eto i ja cu sad poceti napadati ljude i govoriti da mi je neka djevojcica rekla da ju je taj zlostavljo.

Razumijem gnjev tog oca, zasto je uradio to sto je uradio, tesko je razmisljati u tim situatcijama, ali, ako nekog prebijes gotovo na smrt, kaznu moras platiti. Pa sta bi bilo da je taj obucar mlatno glavom o pod i pogino? A onda se uspostavilo da je bio nevin?

ma meni samo nije jasno kako taj lik izadje iz bolnice ziv-zdrav nakon dva-tri dana? ako ga je vec na smrt prebio ... :?
Dozer

#180 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by Dozer »

Hm...dobar si ti sa tih 12mm, nema sta. Koji je to kalibar Tita ti? .44, .45, .50? :)
I stvarno je sega sada nalaziti kojekakva opravdanja za obucara i optuzivati ovog oca.
Hajde da stvar postavimo kao da je zaista takva kakvom se pretstavlja, dakle - obucar jeste napao malu, i onda fasovao od strane oca.

1. Ko je kriv i za sta?
2. Ko ce dobiti vecu zakonsku kaznu - napadac/pedofil ili otac?
3. Sta se desava s djetetom?
4. Da li je oceva reakcija opravdana (pogotovo znajuci nase zakone)?

Odgovore nije tesko dokuciti, zar ne?

Krivi su obojica, svaki za svoje, s tim sto je pedofilija zlocin bez obzira sto to zakon tretira kao krivicno djelo, i to zlocin po vise aspekata, dok je fizicki nasrtaj i prebijanje samo krivicno djelo.
U ovom slucaju ce opet gore proci otac jer ce dobiti i kaznu zatvora (vrlo moguce i pravog zatvora i uslova), ali vjerovatno i novcanu, dok ce pedofil dobiti neku zatvrosku (kracu od oceve) i psihijatrijsko vjestacenje/promatranje, uz neki bezvezni uslov na godinu-dvije.

Dijete? Pita li se iko sta je s djetetom? Ni krivo ni duzno - kaznjeno do kraja zivota jer ce se toga uvijek sjecati. Prezivljena trauma koje se nikada nece rijesiti. Dovoljno svjesno i veliko da pamti, nedovoljno da shvati.
Reakcija roditelja - 100% opravdana. A kasnije neka se dokazuje ko je kriv, a ko nije. Ako nije kriv - izvinjenje, evo i platicu ti odstetu, nije problem, pa neka me se i kazni zakonski. Sve ok. Ali, ako jeste kriv, e onda bi se morao odseliti pravo daleko jer sljedeci susret ga ne bi kostao bolnice, nego mrtvacnice. I odlez'o bih ga na jendoj trepavici, sto se kaze.
shana_majka

#181 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by shana_majka »

TheMule wrote:Da pokusam sebe staviti u slicnu situaciju. Da je neka djevojcica u mojoj radnji i ja je greskom zatvorim, pa vidim da je tu, pa je pustim, ili jos gore, neki covjek koji ima nesto protiv mene nagovori djevojcicu da kaze to i to, samo da bi imo izgovor da dodje i prebije me, a onda mi se u sred dana pojavi neki Rambo kao ovi ocevi s ove teme da me ko fol namlate, ili bi ga sa zemljom sravnio, ili bi, ako je i taj naoruzan, izvuko prijatelja od 12mm i razbuco ga ko beba zvecku.

A da sebe postavish u poziciju roditelja, kako bi onda reagovao, da li bi se pozivao na pravo i zakone ili....?!
Nedavno ,bio sam u situaciji da gledam svojim ocima kako idiot (sa kamionom) prolijece kroz crveno i udara u auto gdje su bile moje tri kcerke. Shta je dalje bilo necu napisati, al da sam k'o "pinokio", ujeo bih ga, ako ne bih mogao nishta drugo. Valjda si skont'o .
Rado bih ti neshto napisao i kao pravnik, al' ne mogu, prvo sam roditelj pa sve ostalo....
p.s. meni 6mjeseci uslova (maximala) njemu... dug i uspjeshan oporavak (i dobro ce razmislit drugi put).
Zao mi je ako ti ova dva slucaja nisu na neki nacin povezana, za sva pitanja ,stojim ti na raspolaganju.
Ziv ti meni bio !
shuriken

#182 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by shuriken »

shana_majka wrote:

A da sebe postavish u poziciju roditelja, kako bi onda reagovao, da li bi se pozivao na pravo i zakone ili....?!
Nedavno ,bio sam u situaciji da gledam svojim ocima kako idiot (sa kamionom) prolijece kroz crveno i udara u auto gdje su bile moje tri kcerke. Shta je dalje bilo necu napisati, al da sam k'o "pinokio", ujeo bih ga, ako ne bih mogao nishta drugo. Valjda si skont'o .
Rado bih ti neshto napisao i kao pravnik, al' ne mogu, prvo sam roditelj pa sve ostalo....
p.s. meni 6mjeseci uslova (maximala) njemu... dug i uspjeshan oporavak (i dobro ce razmislit drugi put).
Zao mi je ako ti ova dva slucaja nisu na neki nacin povezana, za sva pitanja ,stojim ti na raspolaganju.
Ziv ti meni bio !
nadam se da su kcerke dobro.
jel bio pijan, jel pisao sms poruke?

Tunel Ledenik u Hrvatskoj, poginula bivsa zena od prijatelja sa njihovom kcerkom i njena prijateljica sa svojim sinom
spljeskao ih 20 i nesto godisnji vozac slepera koji je vozio stotku kroz tunel i pisao poruke na telefon
od tad imam tunelofobiju
TheMule

#183 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by TheMule »

Hunkar wrote:
ma meni samo nije jasno kako taj lik izadje iz bolnice ziv-zdrav nakon dva-tri dana? ako ga je vec na smrt prebio ... :?
Pa nije bilo 2-3 dana, ali ni to nema nikakve veze sa njim. Ja sam govorio uopste, poste bi ga ostali forumasi prebili gotovo na smrt.
Dozer wrote:Hm...dobar si ti sa tih 12mm, nema sta. Koji je to kalibar Tita ti? .44, .45, .50? :)
I stvarno je sega sada nalaziti kojekakva opravdanja za obucara i optuzivati ovog oca.
.
50

Jel stvarno sega nalaziti opravdanja za covjeka za kojeg postoji sansa, kolko god mala, da nije kriv? Ja se ne borim za obucara, vec za pravdu. Ne zelim da meni, ili nekom koga znam, sutra pridje neki manijak i pocne me biti letvom jer mu je sin/kcerka/pas/rodjak reko to i to, a ja nemam pojma o cemu se radi
shana_majka wrote:
Ziv ti meni bio !
To sa kamionom je malo drugacije, zar ne?
Alkos

#184 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by Alkos »

Al' najjaci su mi ovi borci za pravdu u ovoj kvazidrzavi! :mrgreen:
Dozer

#185 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by Dozer »

Ma ja...
Jos samo da se kaze i neki valjan razlog zbog kojeg bi sedmogodisnje dijete, koje uopste ne konta sta je sta u svemu tome, izmislilo takvu pricu. A da ne pricamo o glumackim kapacitetima tog djeteta ako bi jos doslo i uplakano...

P.S. cal .50 = 12,7mm, ne 12 ;)
tatjanamster

#186 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by tatjanamster »

Dozer wrote:Upravo tako.
Dijete samo to jednostavno nije moglo smisliti jer sedmogodisnji mozak nema blage veze ni o sexu, a jos manje o pedofiliji. Ali, zato se i te kako moze prepasti kada se suoci s ovim.

Moglo je, zavisi sve od roditelja.
Poznavala sam ženu čije kćerke su sa 3 godine
hvatale muške goste za spolne organe :?
Nikada mi neće biti jasna ta žena, njena reakcija je na to sve bio smijeh.... :|

Sry za off :zzzz:
aNTropocentrio

#187 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by aNTropocentrio »

http://www.darkness2light.org/KnowAbout ... tics_2.asp
The statistics are shocking
- 1 in 4 klix is sexually abused before the age of 18. (96)
- 1 in 6 boys is sexually abused before the age of 18. (96)

- 1 in 5 children are solicited sexually while on the internet. (30, 87)
- Nearly 70% of all reported sexual assaults (including assaults on adults) occur to children ages 17 and under. (76)
- An estimated 39 million survivors of childhood sexual abuse exist in America today. (1)

Even within the walls of their own homes, children are at risk for sexual abuse
- 30-40% of victims are abused by a family member. (2, 44, 76)
- Another 50% are abused by someone outside of the family whom they know and trust.
- Approximately 40% are abused by older or larger children whom they know. (1, 44)
- Therefore, only 10% are abused by strangers.

Sexual abuse can occur at all ages, probably younger than you think
- The median age for reported abuse is 9 years old. (64)
- More than 20% of children are sexually abused before the age of 8. (76)
- Nearly 50% of all victims of forcible sodomy, sexual assault with an object, and forcible fondling are children under 12. (74, 76)
- Most children don't tell even if they have been asked

Evidence that a child has been sexually abused is not always obvious, and many children do not report that they have been abused.
- Over 30% of victims never disclose the experience to ANYONE.
- Young victims may not recognize their victimization as sexual abuse.
- Almost 80% initially deny abuse or are tentative in disclosing. Of those who do disclose, approximately 75% disclose accidentally. Additionally, of those who do disclose, more than 20% eventually recant even though the abuse occurred.
Fabricated sexual abuse reports constitute only 1% to 4% of all reported cases. Of these reports, 75% are falsely reported by adults and 25% are reported by children. Children only fabricate ˝% of the time.
Statistika je, u najmanju ruku, zastrašujuća. Slučajevi koji isplivaju u javnosti su nažalost samo kap u moru :( :( :(
Post Reply