Čudaci na sarajevskim ulicama
-
laguna84
#176 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
taj malac stanuje tu kod vjecne negdje ima i brata, skenda je bio legenda, ima onaj malo ispod predsjednistva kazu da je bio dobar privrednik prije rata, a sta je s onim likom sto plese po gradu. ima i ona plava zenska sto stoi po izlozima i gleda se ???
- Starac_Foco
#177 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Taj sto prodaje olovke i upaljace je mislim Sika ili Siki, tako nesto.
Ko se sjeca Boze zeca i njegove male Coca - Cole u staklenoj boci?
- Michun
#178 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Ma pjevo lik ispred vatre prije 2-3 sedmicenegativ wrote:Vidio ga ja prije dva dana kod katedrale, naravno u Elvisovom odijelu, samo star pravo...tamara* wrote:Duško Mandić. Ne znam gdje je sada...
A sjeća li se ko Dragana Rokera, umro poslije rata, nije bilo koncerta bez njega nekad, a u kaktusu visio?
-
Muzicarka
#179 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Ima onaj covjek kod Aletra Lingue koji se oblaci kao 'šerif' i 'regulise' saobracaj
...kako li se on zove? 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#180 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Starac_Foco wrote:Taj sto prodaje olovke i upaljace je mislim Sika ili Siki, tako nesto.
dje se njega sjeti
jel to onaj po č vili što je hodo i stalno nešto pričao
često se plašio
- P. Stanley
#181 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Božo je živ i zdrav
- Starac_Foco
#182 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
@Komi
jeste, Bozo je bio plasljiv, onako mrsav, ordinirao je na Cengic vili, Dolac Malti, Hrasnom. Mislim da je zivio na Cvili.
Uvijek je ponavljao: "ja sam zec, ja sam zec"...
U samoposlugama je kupovao malu kolu, i uvijek se uvaljivao ispred ljudi u red na kasi...
P.S. Drago mi je cuti da je ziv
jeste, Bozo je bio plasljiv, onako mrsav, ordinirao je na Cengic vili, Dolac Malti, Hrasnom. Mislim da je zivio na Cvili.
Uvijek je ponavljao: "ja sam zec, ja sam zec"...
U samoposlugama je kupovao malu kolu, i uvijek se uvaljivao ispred ljudi u red na kasi...
P.S. Drago mi je cuti da je ziv
- P. Stanley
#183 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Jeste, i dan danas dole živi
-
sajosarajlija
#184 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Samo da ovo potvrdim!BajrinNajmladji wrote:Ejup Ganić je jadnog Slobu Kovačevića neposredno nakon rata protjerao iz stana u azil za psihički oboljele zatvorenog tipa (Putem opštinske Službe za soc. rad) da bi smjestio vlasnika stanrskog prava (Bitno:Nebošnjak) sadašnje vile Ganićke, ....Jadni Slobo, legenda Mejtaša, Bjelava i DŽIdžikovca, svakodnevno pitao kada će on ići kući, pa umrije od tuge iščupan iz njemu poznate sredine koja se brinula o njemu negdje u F.J. Španca ulici.HAVANA wrote:terra_incognita wrote:Je li ziv ?
EDIT: napisao si "nevjerovatan je bio", pretpostavljam da nije medju zivima
Umrla mu je prvo majka(ona fina mala ženica) a zatim i on.Tako sam čuo.
.
-
MILCHO & JV
#185 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Mojne da bi mene ko spominjao u ovoj temi (lik sa DBR2)

Sve to što me "krasilo" je prošlo
Sve to što me "krasilo" je prošlo
- chinese_water
#186 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
sjeca li se ko ofingera s dobrinje? 
blentave Bose? i jos lude Azre zvane sjekira

blentave Bose? i jos lude Azre zvane sjekira
- Sunrise00
#187 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Ima onaj jedan na malti, nosa neke kese, pa stoji, sa rukama usmjerenim ka nebu, mene ga uvijek bilo strah 
-
rosegirl
#188 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
bila je jedna u hrasnom dok sam tamo stanovala, negdje 97/98...zvali su je Gaga, uvijek se derala 'kunem se Tite mi i partije'
ne znam da li je ona ili neka druga bila na 'vatrenim ulicama' i govorila 'gud najs sliiips, veri najs sliips'
sjecam se i onog cikice sto je hodao po ferhadiji u sakou i pitao raju 'jesam to dobro rek'o, a? jelde sam to dobro rek'o?'...jednom me pitao znam li Esmu i je li se udala, je li jos ziva i poceo pricat kako ju je volio
mislim da sam cula da je umro, nisam sigurna
sjecam se i onog cikice sto je hodao po ferhadiji u sakou i pitao raju 'jesam to dobro rek'o, a? jelde sam to dobro rek'o?'...jednom me pitao znam li Esmu i je li se udala, je li jos ziva i poceo pricat kako ju je volio
- ChataDodajStaHoces
#189 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Mescini da se ta zenska zvala Gara, jer se sjecam da smo joj pjevali "Gara gara garis li se sada, ko sto si se garila nekada"rosegirl wrote:bila je jedna u hrasnom dok sam tamo stanovala, negdje 97/98...zvali su je Gaga, uvijek se derala 'kunem se Tite mi i partije'ne znam da li je ona ili neka druga bila na 'vatrenim ulicama' i govorila 'gud najs sliiips, veri najs sliips'
sjecam se i onog cikice sto je hodao po ferhadiji u sakou i pitao raju 'jesam to dobro rek'o, a? jelde sam to dobro rek'o?'...jednom me pitao znam li Esmu i je li se udala, je li jos ziva i poceo pricat kako ju je voliomislim da sam cula da je umro, nisam sigurna
- Toffee karamela
#190 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Ja sam tu viđala zadnjih godina jednog starca, fino obučenog sa šeširom, ne znam je li to on...ovaj je bio posve zdrav, penzioner neki, jednom sam od njega kupila baterije za sat čisto jer mi ga je bilo žao....i bogami se raspričao sa mnom, nije da je šutio! Možda to nije taj isti?drug_komesar wrote:zna li neko sta je sa dedom koji je prvo prodavao olovke, jeftine satove i razne sitnice kod velikog parka, gradine i sarajke iza rata (mozda i prije, ne sjecam se tog vakta) a onda samo sjedio na podzidu kod gradine ili korza?
nikad ga nisam cuo da je progovorio rijeci a kad bi mu tutno koji dinar samo klimne glavom. moj stari redovnokad ga sretne da mu bar petaka, ali nismo ga vidjeli ima godina.
nadam se da je ziv.
- Edin H.
#191 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Bozu Zeca nisam jako, jako dugo vidio.P. Stanley wrote:Božo je živ i zdrav
Drago mi je da je OK.
- bach
#192 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Evo jednog od najopasnijh stvorenja na sarajevskim ulicama
Sarajevo: Uhapšen zbog prijetnji ambasadi SAD
Službenici policije V PU lišili su slobode G.M., rođenog 1963. godine u Bijeljini, nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti.

G.M. je telefonom uputio ozbiljne prijetnje službenicima Američke ambasade u Sarajevu. O prijetnji je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a G.M. je predat u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Kako je za portal -spam- potvrđeno u MUP- u KS, radi se o Mevludinu Gurdiću, zvanom Mevko. Radi se o psihički oboljelom čovjeku, kojem je nekoliko puta suđeno zbog kršenja javnog reda i mira i napada nožem, zbog čega je i osuđen na Kantonalnom sudu u Sarajevu. Javnosti je postao poznat kada je štrajkovao glađu ispred zgrade OHR-a, tražeći da mu u isplate pet milliona dolara, na ime navodne pomoći u hvatanju Radovana Karadžića.
Sarajevo: Uhapšen zbog prijetnji ambasadi SAD
Službenici policije V PU lišili su slobode G.M., rođenog 1963. godine u Bijeljini, nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti.

G.M. je telefonom uputio ozbiljne prijetnje službenicima Američke ambasade u Sarajevu. O prijetnji je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a G.M. je predat u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Kako je za portal -spam- potvrđeno u MUP- u KS, radi se o Mevludinu Gurdiću, zvanom Mevko. Radi se o psihički oboljelom čovjeku, kojem je nekoliko puta suđeno zbog kršenja javnog reda i mira i napada nožem, zbog čega je i osuđen na Kantonalnom sudu u Sarajevu. Javnosti je postao poznat kada je štrajkovao glađu ispred zgrade OHR-a, tražeći da mu u isplate pet milliona dolara, na ime navodne pomoći u hvatanju Radovana Karadžića.
- fatality
#193 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
cesto bih prosao pored njega dok je izvrsavao taj ritual i nikada mi se nije obratio , onda sam i mladjeg brata slao , reko mozda ce njemu jer je manji , no nikad nista od njegaSunrise00 wrote:Ima onaj jedan na malti, nosa neke kese, pa stoji, sa rukama usmjerenim ka nebu, mene ga uvijek bilo strah
elem potpuno je bezopasan i u svom nekom svijetu
- aze
#194 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
A Ticu aka Četu niko da spomene.... a svi smo ga vidili bar po hiljadu puta - Ljeto +40 on elegantno u zimskom sinjelu (kaputu) ispod kojeg je +200 stepeni hoda i pusi cigaru.Ps: pokusajte mu jednom reci cetnik,srbine opsujte nesto protiv crkve srba itd... onda dobijete materijal sa fin satic smijeha... Pristinsku djamiju,ono gore (pokazuje na munaru) ....
a jos zanimljivije opsujte mu nesto tipa "mars balijo" onda on odgovara sa "cetnicku crkvu,popa,fratra,crkveno zvono,"
uvijek u kontru 
Uh umalo zaboravi spomenut onog sto hrani macke po cijeli dan kod ulaza u bezistan (kod slasticarne dalas) ... samo ih hrani i govori vidi mace ajde maco pajki a vidi ih jesu lijepe vidi mace jest lijepa..... tesko mackama kad ih ovaj uhvati u mraku na samku

Uh umalo zaboravi spomenut onog sto hrani macke po cijeli dan kod ulaza u bezistan (kod slasticarne dalas) ... samo ih hrani i govori vidi mace ajde maco pajki a vidi ih jesu lijepe vidi mace jest lijepa..... tesko mackama kad ih ovaj uhvati u mraku na samku
- CR9
#195 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Milcho & JV ako je lik pod tim nickom zaista Milad sa DBR 2 lik zivio u ,ojoj ulici i zaista je bio legendaran mislim 1988 godiste ako neko zna sta je sada sa njim volio bih da napise
Pozdrav
Pozdrav
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#196 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Ma, to je Hamo. Normalan čovjek. Bio kod Cace na kopanju rovova, dobrovljno, kao član CZ-radna brigada. U isto vrijeme bio i bivši fudbaler Josip BUkal, samo za njega ne znam je li dobrovljno ili pod moranje.aze wrote:Uh umalo zaboravi spomenut onog sto hrani macke po cijeli dan kod ulaza u bezistan (kod slasticarne dalas) ... samo ih hrani i govori vidi mace ajde maco pajki a vidi ih jesu lijepe vidi mace jest lijepa..... tesko mackama kad ih ovaj uhvati u mraku na samku![]()
![]()
![]()
Hamo ima ruševnu kuću (Od granate) u Halilbašića ulici, ne znam je li je prodao. Živi sam, cijepa drva, uradi ponešto kada ga neko zovne, društven,...Hrani se kod Tetke,...Ponavljam, apsolutno normalan čovjek.
-
limunhead
#197 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
To je Krme Nešo. Voajer Vrela Bosne i okoline!be highirly wrote:po opisu vrlo moguce, mi smo ga zvali smijesko, uvijek se smijuljio narocito dok je bio u extazi 'promatranja'BajrinNajmladji wrote:Ako je to Nešo (Bucmast, proćelav, pognut, radnički kačket), Nešo je umro prošle godine.be highirly wrote:sjeca li se neko onog profi voajera sto je ordiniro u velikoj aleji....joj, krenes sa curom da razmjenis fluide i samo ga skuzis nedaleko iza kakvog grma kako pilji
Tokom rata bio u opkoljenom dijelu grada, valjda, kod sestre.
Tip je uredjivao i održavao puteljke do njegovig čeka odakle je šmekao parove!
Visio sa drveca ,cucao u grmlju.Vidio sam ga jednom poslije rata na Ilidzi!
-
limunhead
#198 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Siki što prodaje olovke i muca je legenda Ilidže!Siki je glumio i u otac na službenom putu.Starac_Foco wrote:Taj sto prodaje olovke i upaljace je mislim Sika ili Siki, tako nesto.
Prije rata je otvorio i trafiku ispred o.š.Branko Radičević na ilidži.Naravno u trafici je prodavao olovke.
Početkom rata je stalno prelazio sa Ilidže u Otes.
Vidio sam ga poslije rata!
- olensoner
#199 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
jel zna neko za covjeka koji ide kod trece gimnazije na teren i nosi loptu nogometnu sa sobom uvijek, drug mi je pricao da ga je jednom gledao tako dodje na teren i nekih sat-dva samo u ''precku'' ili ugao gola suta i navodno nikad ne promasi, ja sam ga vidio par puta u gradu u trenerci i loptu nosi... kazu da je on neki pisac valjda...
- hamza_sa
#200 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Ime mu je Ismet Delahmet. Glumio u filmu "Sjecas li se Dolly Bell!". Poznat po sceni kada je spuco biciklom u sofru.tamara* wrote:I onaj mali buco što je prodavao ruže po kafanama. Dijete a uvijek u odijelu i leptir mašni
On nije bio toliko "čudan", ali eto, bio je drugačiji...